- Κοιμάστε πάντα με ήσυχη συνείδηση; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Κοιμόμαστε λοιπόν με ήσυχη συνείδηση πάντα;
΄Η μας βαραίνουν μαύρες ενοχές;
ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ, Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΄Η ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ;
Η ΠΙΚΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΟΥ.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΟΝΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΠΑΝΤΑ.
ΒΕΒΑΙΑ Η ΖΩΗ ΜΟΙΑΖΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ.
ΑΛΛΑ,
Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΩΣΤΟΙ;
ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ: ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΚΑΘΑΡΟ ΟΝ.
ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο FRITHJOF SCHUON, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΥΜΩΝ ΕΣΤΙ...
ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΝΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ... ΝΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΗΡΕΜΗ ΓΑΛΗΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΣΤΩ ΦΩΣ... ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΦΙΚΤΟ. ΟΧΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ.
ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ.
ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΓΡΗΣ.
Α.Ρ.
ΕΝΔΟΡΑΜΑΤΙΚΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ...προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ ανθρώπους αλλά και ζώα...
Μ'αρέσει να κοιμάμαι γαλήνια και δε μ'αρέσουν οι ρυτίδες των τύψεων γιατί δε φεύγουν με καμμία πλαστική...![]()
Οχι, δεν είμαι η Αγία Τερέζα ούτε άγγελος... είμαι μια οξύθυμη,φωνακλού, απαιτητική και νευρική γυναίκα με καλή καρδιά που πολλές φορές γίνομαι ανυπόφορη για τους ανθρώπους γύρω μου...
Ομως όσοι έχουν κοιτάξει μέσα μου με έχουν αγαπήσει...![]()
![]()

bitch and bites
quote:
Κοιμάστε πάντα με ήσυχη συνείδηση;
Δεν κοιμάμαι ποτέ. Ψάχνω την συνείδησή μου. Ακόμη κι όταν κοιμάμαι...
Deva Parinito
"Χύνομαι μέσα στα αφιλόξενα όνειρά της...
Σαν να γεννήθηκα χθές ένιωσα στο πρώτο άγγιγμα της..."
Nossoforos
quote:
Ενας σοφός είχε πει κάποτε "την ζωή μην την παίρνεις και τόσο σοβαρά...δεν υπάρχη περίπτωση να βγείς ζωντανός απο αυτη"
Ένας άλλος σοφός λέει, "να απαντάς σ' αυτό που σε ρωτάνε και να μην υποννοείς αυτό που δεν μπορείς να εννοήσεις"
Deva Parinito
περπατώντας σε ένα λιβάδι, ανταμώνουν ένα άλογο...
μετά από 15 χρόνια, λέει ο πρώτος μοναχός "άλογο ήταν αυτό?"
μετά από άλλα 15 χρόνια λέει ο δεύτερος μοναχός "ναι, άλογο ήταν"
μετά από 20 χρόνια λέει κι ο τέταρτος "αν δεν σταματήσετε αυτή την πολυλογία θα φύγω!"
G.

bitch and bites
Nossoforos
αλλά θα έρχομαι να σας ποτίζω άμα θέλετε...
για πες μου όμως (γμτ αυτές οι ερωταπαντήσεις κάθε 15 χρόνια)...
γιατί τα εκλαμβάνεις όλα ως κλάμα?
χαρτομάντηλο να κεράσω?
G.

bitch and bites
quote:
Κι εσυ,κι εγω και η Αφροδίτη και όλο το φόρουμ σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κλέγεστε όλη μέρα...
Αν επικαλείσαι λόγια σοφών, πρέπει να το δείχνεις εμπράκτως. Μην συνεχίζεις λοιπόν και απάντησε σ' αυτό που ρωτά η Αφροδίτη. Διαφορετικά, είσαι γιαλαντζί, όπως οι περισσότεροι στο esoterica...
Deva Parinito
Edited by - 16thThief on 22/11/2005 22:50:56
quote:
ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ, Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΄Η ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ
Χωρίς να θέλω να φανώ κυνική δεν πιστεύω οτι δίνουμε χωρίς να περιμένουμε να πάρουμε.Αν εξαιρέσουμε την μητρική αγάπη που για μένα είναι και η μόνη ανιδιοτελής και αλτρουστική σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το δούνε λαβείν είναι εμφανές.
Ακόμα και η ηθική ικανοποίηση που λανβάνουμε εκτελώντας μια καθ΄ολα ''ιδανική ''πράξη υποκρύπτει την ανταμοιβή.
quote:
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΟΥ.
Θεωρητικά πιθανώς να ισχύει το παραπάνω αλλά αμφιβάλλω τα μέγιστα αν υπάρχει άνθρωπος που δρά σκεπτόμενος το περιορισμένο και το εφήμερο.
Το παρόν ζεί μέσα απο το αναμενόμενο μέλλον.
quote:
Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΩΣΤΟΙ
Η άποψη μου είναι οτι ναι μεν είναι δυνατόν να απενοχοποηθούμε απο τις αγωνίες μας αλλά δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε.
Ή συνείδηση του καθενός είναι υποκειμενική και δική του. Ασχετα απο τα κριτήρια, τα αρχέτυπα και τους λόγους που μας οδηγούν στίς αποφάσεις μας κάθε φορά, δεν θα έιμαστε εμείς που θα κρίνουμε το αλάνθαστο των πράξεων μας.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις δεχθούμε σαν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει ΓΙΑ ΜΑΣ την συγκεκριμένη στιγμή.
Τίποτα περισσότερο.
quote:
Κοιμόμαστε λοιπόν με ήσυχη συνείδηση πάντα;
Αν αρχίσουμε και κάνουμε απολογισμό πρίν κοιμηθούμε θα μείνουμε όλη την νύχτα ξύπνιοι.
Ας κοιμηθούμε λοιπόν ήρεμα και τα βρίσκουμε αργότερα...
φιλικά
Α,Αφροδίτη
τα μόνα πλάσματα που ξέρω οτι κοιμούντε με ήσυχη συνείδηση είναι οι γάτες μου!![]()
καλό ύπνο!
Nossoforos
quote:
Κι εσυ,κι εγω και η Αφροδίτη και όλο το φόρουμ σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κλέγεστε όλη μέρα...
χα χα !!! nossoforos σωστός.
Κάποτε προσπαθούσα να πείσω τον συντροφό μου για την εγκυρότητα της μετενσάρκωσης και για την εξέλιξη της ψυχής...
Ο ταλαίπωρος όντας γνήσιος ορθολογιστής μετά απο αγόρευση τριών τετάρτων μου είπε:
<<Δηλαδή αν εγώ δεν τα πιστεύω όλα αυτά, λες να μην με περάσουν και να μέινω μεταξεταστέος? Τι θα πούν? Αυτός δεν πιστεύει, δεν τον παίρνουμε? Ασε, και ετσι και αλλιώς θα το δούμε σίγουρα, γιατί να σκάμε απο τώρα?>>
Ας περιοριστούμε λοιπόν στις γάτες...
quote:
απάντησα φίλε μου αλλα μάλλον δεν κατάλαβες...
Ναι, απάντησες, αλλά δεν είπες τίποτε...
Αντίθετα, είπες :
quote:
Μάλλον λοιπόν, εσύ δεν κατάλαβες...
Deva
Edited by - 16thThief on 22/11/2005 23:19:57
μιλάτε πολύ!
θα σηκωθώ και θα φύγω...!
G.
by the way... εγώ μπορώ και κοιμάμαι κάτω από όλες τις συνθήκες..

bitch and bites

"If you want a vision of the future, Winston, imagine a boot stamping on a human face forever."
Valnta + 1984
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Gentleman's Apocalypse
ΜΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, προσπαθώ να ανασαίνω να ονειρεύομαι να περπατώ να εργάζομαι να διαλογίζομαι ελεύθερα απελευθερωμένη από νοητικούς φραγμούς.
Πετώ γελώ διαισθάνομαι με καινούργιο συνειδητό βήμα, ελεύθερης διανόησης στον κόσμο της ύλης.
Στροβιλιζόμενη μεθώ τον ουρανό
αγγίζοντας τον ήλιο με το διαπεραστικό μου βλέμμα πέρα από τα σύννεφα της θνητής μορφής.
Ζήσε συνειδητά.
Χαιρέτα νικηφόρα τον παλιό σου αστερισμό και άφησε το είναι σου να ανατέλλει μεγαλόπρεπα μιά φωτεινή γραμμή.
ΖΩ ΑΠΛΑ. ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΝΟΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΝΗ.
Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΖΩΗΣ
ΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΖΩΗΣ,
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΖΩΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΕΣ...
Α.Ρ.
ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
ΕΝΔΟΡΑΜΑΤΙΚΑ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
quote:
Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΖΩΗΣ
Καλά ρε ΑΦΡΟΔΙΤΗ πως μας τη λες τώρα έτσι?
Εγώ δηλαδή που δεν έχω τάσεις ποιητικές (δεν είμαι και πολύ φίλος γιατί να το κρύψομαι άλλωστε...).
Οι μόνες φορές που νοιώθω εναρμονισμένη με την τέχνη αυτή είναι όταν βλέπω κάτι ωραίο (γιατί είμαι οπτικός τύπος) και μου βγαίνουν κάποιες ωραίες ατάκες λόγω έμπνευσης...![]()
Για μένα συνείδηση είναι βίωση/βίωμα και η ποίηση δεν νομίζω να έχει σχέση με βίωμα... μάλλον την βλέπω να είναι υπερβατική με βλέψεις προς μιαν άλλη πραγματικότητα...
Αυτά για απόψε, καλή σας νύχτα γιατί από το χθεσινό ξενύχτι η καθαρή μου συνείδηση με καλεί απόψε νωρίς...![]()
![]()
![]()
![]()

quote:Αλλά ασπάζομαι την άποψη του Oscar
Conscience and cowardice are really the same things. Conscience is the trade-name of the firm. That is all.
Oscar Wilde
Όταν δεν έχεις συνείδηση τότε είσαι πραγματικά ελεύθερος, γιατί καταλαβαίνεις ότι η πράξεις του καλού δεν χρειάζεται(και δεν πρέπει) να καθοδηγούνται από αισθήματα ενοχής προς το θείο, αλλά από πραγματική διάθεση για την βελτιώση του κόσμου.
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος