- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Χτες ανεβήκαμε με μια παρέα στην Πάρνηθα και περπατήσαμε μέσα στο κτήμα του τέως στο Τατόι. Ηταν η πρώτη φορά που περπάτησα στην Πάρνηθα, το ίδιο και τα υπόλοιπα παιδιά και παρόλο το κρύο και το ψιλόβροχο ήταν μια πολύ αναζωγονητική εμπειρία. Η βόλτα δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και εφ όσον δεν γνωρίζαμε τον χώρο, απλώς περιπλανηθήκαμε στο κτήμα και χαζέψαμε τα διάφορα κτίρια. Βγάλαμε και κάποιες φωτογραφίες, όταν βγουν κι αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον θα τις στείλω να μπουν στο θέμα.
Μετά, βέβαια, πήγαμε να φάμε σε μία συμπαθητική ταβέρνα προς τον Αγιο Μερκούριο.
Παρά τον περίεργο καιρό, υπήρχε πολύς κόσμος πάνω στο βουνό, και στο κτήμα και στις γύρω περιοχές. Ο κόσμος που συναντήσαμε, ζευγάρια,
παρέες, οικογένειες, κάθε ηλικίας, είχε ένα χαρακτηριστικό... ήταν όλοι χαμογελαστοί άνθρωποι που απολάμβαναν την φύση.
Αυτή η βόλτα, άφησε σε όλους μας μια ευχάριστη αίσθηση και πιστεύω ότι θα την επαναλάβουμε σύντομα.
Από το πολύ ενδιαφέρον link που έδωσε η φίλη zezmperg σε κάποιο μήνυμά της νωρίτερα, αυτό που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή και θα ήθελα κάποτε να καταφέρω να επισκεφτώ, είναι η μικρή λίμνη όπου μαζεύονται τα ελάφια για να πιούν νερό. Εχω ιδιαίτερη αδυναμία στις ορεινές λίμνες και ακόμα ιδιαίτερη συμπάθεια στα πανέμορφα ελάφια.
Εχω ζήσει πανέμορφες στιγμές σε μέρη (κυρίως στην Αυστρία) όπου μαζεύονται ελάφια, προστατευμένες αλλά και ελεύθερες περιοχές, αλλά δεν έχει τύχει να συναντήσω ελάφι στην χώρα μας. Νομίζω ότι η επαφή με τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον είναι μια αξεπέραστη εμπειρία.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
οταν τα ειδα λοιπον φοβηθηκα για την ασφαλεια τους και νομιζα οτι χαθηκαν τοτε ενα σκυλι μου μιλησε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τα ελαφια δεν μπορουσαν να μιλησουν (ε δεν γινονται και ολα στα ονειρα) με χαιρετησε λοιπον ο σκυλος και τον ρωτησα απο που ηρθανε και μου εδειξε την παρνηθα (μονο που δεν ηταν η παρνηθα αλλα ενα ασχετο βουνο στην θεση της) του ειπα οτι δεν επρεπε να φυγουν απο εκει και τον ρωτησα αν βγηκαν σε καποιο δρομο και τον ακολουθησαν σε αντιθετη κατευθηνση μου απαντησε οχι απλα κατεβηκαν απο εκει για βολτα
μερικα ζωα ηταν πολυ ταλαιπωρημενα δεν ξερω γιατι και προτεινα να γυρισουν ομως μου απαντησε παλι το ζωντανο οτι δεν υπαρχει λογος
στην συνεχεια εγιναν και αλλα ομως δεν τα θυμαμαι
και φυσικα δεν εχω προβλημα στον εγκεφαλο γιατι οποιος δεν βλεπει παραξενα ονειρα ανηκει στην σφαιρα της ελλειψης φαντασιας και του ξενερωματος.
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
from us
quote:
Από το πολύ ενδιαφέρον link που έδωσε η φίλη zezmperg σε κάποιο μήνυμά της νωρίτερα, αυτό που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή και θα ήθελα κάποτε να καταφέρω να επισκεφτώ, είναι η μικρή λίμνη όπου μαζεύονται τα ελάφια για να πιούν νερό.
Φίλοι σας χαιρετώ.
Καλή μου φίλη σε χαιρετώ.
Δυστυχώς έως σήμερα δεν έχω αναφερθεί στα ελάφια (Cervus elaphus).Το μονοδικό,Στερεοελλαδίτικο παγκοσμίως ελάφι και η μοναδική κοινότητα των 100 ζώων,είναι ετούτη που ζεί στη Πάρνηθα! Κάτι που θα γίνει στο μέλλον.
Ούτε και για τις δύο λίμνες,στο Μπελέτσι έχω μιλήσει... Κάποια/ος άλλη/ος θα έχει γράψει για τούτα και δεν θα πρέπει να πέρνω εγώ τα συγχαρητήρια.
Ας είναι,θα σας πω για τις δυο όμορφες μικρές λίμνες σε υψ. 630μ. Βρίσκονται ΝΑ και ΝΔ της κορυφής Μπελέτσι κοντα στην Ιπποκράτειο πολιτεία. Η λίμνη στα ΝΔ που είναι αρκετά μεγαλύτερη,έχει διαστάσεις περίπου 100Χ50μ. και βάθος 6μ. και σχηματίστηκε μετά τη διάνοιξη του δασικού δρόμου που συνδέι τον Αγ. Μερκούριο με τα Κιούρκα. Η λίμνη ΝΑ είναι μικρή και έχει σχηματιστει από την πηγή Ζιπούνι. Εάν θυμάσαι πάλι, κάποιος φίλος, μας έλεγε πως έχει κτισθεί μία παράνομα βίλα στην όχθη της.
Όπως θα κατάλαβες ησουν πάρα πολύ κοντά να τις γνωρίσεις!!! Αφού η μεγάλη είναι σχεδόν δίπλα στο δρόμο του Αγ. Μερκουρίου, μια διασταύρωση πριν τις ταβέρνες... Μα όταν δεν ξέρεις την περιοχή;
Έτσι καλή μου φίλη δεν έχεις παρά να πάρεις την παρέα σου και να ανεβείτε στο βουνό, στη περιοχή του Μόλα και κάποιο δειλινό, ίσως, να ζήσεις την μαγεία και να δεις τα ελάφια να πίνουν νερό από τις εκεί πηγές, μια και στο Μπελέτσι δεν καταβαίνουν τακτικά.
Φιλικά σας χαιρετώ.
quote:
Μετά, βέβαια, πήγαμε να φάμε σε μία συμπαθητική ταβέρνα προς τον Αγιο Μερκούριο.
Aν μιλάς για το μικρό ταβερνείο που είναι δίπλα στον Αγιο Μερκούριο...είναι το στέκι μου... Η καλύτερη κατάληξη μετά από ώρες ατέλειωτης πεζοπορίας στο κατσιμίδι...και με τα χιόνια, πρώτο τραπέζι πίστα στο τζάκι (παρεπιπτόντως τα κέρατα αυτά είναι από τα πολύ παλιά χρόνια και δεν τα έχουν σκοτώσει εκείνοι.Οι άνθρωποι που το έχουν είναι πολλοί καλοί και αποδεδειγμένα φιλόζωοι...αρκεί να δει κανείς τις γάτες και τους σκύλους που έχουν... Απορώ πως είπε ο endorama ότι είχαν σκοτώσει μια αλεπού και της είχαν κόψει την ουρά... Μπορεί να το έκανε κάποιος άλλος κυνηγός που κάθισε εκεί να φάει...

quote:δεν νομιζω να ειπα κατι τετοιο
Απορώ πως είπε ο endorama ότι είχαν σκοτώσει μια αλεπού και της είχαν κόψει την ουρά
παρακαλω να επανελθετε στην ταξη και θα σας παρακαλουσα να μην βαζετε ιδεες για πραγματα που δεν ειπα![]()
![]()
![]()
from us

Σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται απόψε το βράδυ επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά... Λέτε να δούμε την Πάρνηθα χιονισμένη αύριο το πρωί ; Προσωπικώς το εύχομαι...

σας προτείνω ανεπιφύλακτα μια βόλτα με ποδήλατο στα κτήματα του ελληνικού λαου.ελπιζω να καταλβενετε για πια κτήματα μιλάω!!!!
έχει τρομερές διαδρομές είναι τεραστία έκταση και γι΄αυτο προτείνω ποδηλατο.ο τύπος γνώριζε τι εκανε.δεν έχτισε την κατοικία του στα τυφλά.
κάντε μια βόλτα και θα με θυμηθείτε!!!!!
ενα σημειο οπου συμφωνουμε ολοι καποιες αληθειες οπου ολοι... μα ολοι θα συμφωνησουν.
Ποιες θα πρεπει να ειναι αυτες η αληθειες...
γραψτε οτι αληθεια θελετε.... ξεροντας οτι ειναι η αληθεια σας και περαστε τη σε αλλους πειστε οσους περισοτερους μπορειτε ...
στο τελος της εβδομαδας αν το τοπικ δουλεψει θα παρουσιαζεται η αληθεια της εβδομαδας ...μετα του μηνα και τελος αντε να πουμε οτι θα βρουμε την μονη αληθεια, την αληθεια μας, οπου ολοι συμφωνουμε...
το κοινο σημειο
Ελπιζω να βρουμε μια τετοια αν και πολυ αμφιβαλω...
τα λεμε
love for what is comming and forgivness for the past...
Αντε λοιπόν στο τηλέφωνο...
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
ξεροντας οτι ειναι η αληθεια σας και περαστε τη σε αλλους πειστε οσους περισοτερους μπορειτε ...
Γιατι να χρειαστει να πεισω καποιον για την αληθεια μου η εστω για αυτο που εγω θεωρω αληθεια αυτη την δεδομενη στιγμη?
Η αληθεια μου ειναι δικη μου...προσωπικη... την οποια μπορω να αντιπαραθεσω οποτε θεωρω αναγκαιο και ας την κρινουν οι αλλοι αν χρειαστει, ας την δεχτουν η ας την αποριψουν.
And I keep on wondering....
η αληθεια σου ειναι πως η αληθεια του καθενος ειναι προσωπικη
ευχαριστουμε που τη μοιραστικες μαζι μας
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Τώρα απλά περιμένω...περιμένω και άλλες εμπειρίες για την δική μου αλήθεια οι οποίες να με οδηγήσουν σε μία λιγότερο απόλυτη παραδοχή.
ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ΨΥΧΙΚΟ, ΘΕΟΣΟΦΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΥΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΗΜΑ Η "ΚΛΕΜΕΝΗ" ΑΥΤΗ ΦΡΑΣΗ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΙΣΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΑΞΙΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.
## EΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ ##
## ΤΗΕ WRATH OF THE LION IS THE WISDOM OF GOD - WILLIAM BLAKE ##
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1175
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1114
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ
ΣΕ... "ΤΡΕΙΣ" ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ!ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΜΙΑ.
ΑΝ ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ....
ΔΕΝ ΕΧΩ.
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΘΑ ΠΩ ΟΜΩΣ.
ΟΤΙ ΑΝ ΔΥΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙ..ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙΤΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΕΔΩ)ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ....
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ
;
-ΒΑΒΕΛ...ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ...
-ΒΑΒΕΛ,ΘΑ ΠΩ.
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
(((((((*_*)))))))
*ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ...
Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Vande!![]()
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 17/04/2003 17:38:43
quote:
*ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ...Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Vande!Edited by - ΑΤΜΑ on 17/04/2003 17:38:43
Αγαπητή ΑΤΜΑ είπες την λέξη εμπιστοσύνη...Πόσο θα θέλαμε όλοι μας να δείξουμε εμπιστοσύνη και πόσα πράγματα μας την κλονίζουν?Πόσες φορές εμπιστευτήκαμε τον ίδιο μας τον εαυτό και πόσες φορές μας πρόδωσε? Είμαι άνθρωπος που δεν φοβάμαι τον πόνο και γιαυτό εμπιστεύτηκα στην πορεία της ζωής μου πολλούς ανθρώπους...απογοητεύτηκα πολλές φορές περισσότερες από όσες θα περίμενα...Στον αντίποδα αυτής της απογοήτευσης όμως υπάρχει και μία υπέρμετρη χαρά για αυτούς που με δικαίωσαν. Και δεν το λέω εγωιστικά γιατί μαζί με έμένα είμαι σίγουρη ότι και αυτόί χάρηκαν για την εμπιστοσύνη που τους έδειξα. Και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα "πρέπει να δίνουμε χώρο και χρόνο στους ανθρώπους ...έτσι μόνο θα βρούμε όλοι μας την αλήθεια που μας ενώνει"
Άλλωστε όλοι όσοι είμαστε εδώ σε αυτή την γιορτή των απόψεων μοιραζόμαστε μια κοινή αλήθεια-ανάγκη ...να εμπιστευτούμε τα πιστεύω μας, τις απόψεις μας με όλους τους συνταξιδιώτες...
Να είσαι καλά να μας δίνεις φως αγαπητή ΑΤΜΑ
... προς το παρον εχουμε ως κοινο σημειο αφου δυο συμφωνουν....
την εμπιστοσυνη...
για να συμφωνουν δυο σημαινει.... οτι κατι σημαινει...
το κραταμε και συνεχιζουμε
παμε λοιπον....
θεμα πρωτο..
Θεος
υπαρχει η οχι...
τι πιστευεται...?
love for what is comming and forgivness for the past...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1161
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;
ΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛHΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ;
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Edited by - ARCHON on 18/04/2003 19:13:12
Edited by - ARCHON on 18/04/2003 19:15:03