- τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Έχω βγάλει τα πορίσματα μου, έχω κάποια συμπεράσματα από τα όσα διάβασα κι αντιλήφθηκα κάποια σημεία τα οποία με προβλημάτισαν και με έκαναν να βγάλω κάποια Χ προσωπικά συμπεράσματα.
Αυτό όμως δε με κάνει να θέλω να ριχτώ σε έναν Ιερό Πόλεμο! ![]()
Οι συγκρούσεις όσον αφορά τα θρησκευτικά πιστεύω με παραπέμπουν σε Μεσαιωνικές καταστάσεις και προσωπικά προτιμώ την Αναγέννηση.
Καλός κι ο Μεσαίωνας (ειδικά αν τον δούμε μέσα από μια άλλη διάσταση) αλλά μην τον διαιωνίζουμε... ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:Υπεκφυγές φίλε μου, υπεκφεύγεις χωρίς να απαντάς στα περιστατικά που σου παραθέτουν οι συνομιλητές σου στα οποία ο Χριστός ομολογεί την θεότητα του.
schwabe:
Δεν μου λες, γιατί νομίζω κάποιοι υπερ-χριστιανοί εδώ μέσα βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, ακόμη και σήμερα δεν λέει κάποιος ο οποίος ΤΑΥΤΙΖΕΙ τον εαυτό του με τις ΠΡΑΞΕΙΣ και τα ΕΡΓΑ άλλου προσώπου, προσώπου που θεωρεί σημείο αναφοράς, ότι π.χ. «εκείνος και εγώ είμαστε ένα»???
Δεν έχεις ποτέ σου ακούσει κάποιον, δεν έχεις ποτέ σου διαβάσει κάτι που να ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με κάποιον άλλο?
Ζήτησες μια απόδειξη του ότι ο Χριστός ομολογεί ότι είναι θεός
Τα περιστατικά που σου παραθέτουν εγώ αλλά και οι άλλοι συνομιλητές είναι δεδομένα για παράδειγμα: . 8 Λέγει αυτώ Φίλιππος· Κύριε, δείξον ημίν τον πατέρα και αρκεί ημίν. 9 λέγει αυτώ ο Ιησούς· Τοσούτον χρόνον μεθ' υμών ειμι, και ουκ έγνωκάς με, Φίλιππε; ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα· και πώς σύ λέγεις, δείξον ημίν τον πατέρα;
Άσε που άμα το δεις και εσύ αυτό που λες έρχεσαι μόνος σου στα λόγια μας:
quote:Απαντάς και μόνος σου, από την στιγμή που ο Χριστός κάνει ότι και ο Θεός Πατήρ (πράξεις και έργα όπως λες, πχ. μια πράξη του θεού Πατέρα είναι και η δημιουργία του συμπαντος) άρα έχει κάθε δικαίωμα να λέει πως είναι ένα με τον Θεό Πατερά.
schwabe:
ακόμη και σήμερα δεν λέει κάποιος ο οποίος ΤΑΥΤΙΖΕΙ τον εαυτό του με τις ΠΡΑΞΕΙΣ και τα ΕΡΓΑ άλλου προσώπου, προσώπου που θεωρεί σημείο αναφοράς, ότι π.χ. «εκείνος και εγώ είμαστε ένα»???»
Εκτός αν εννοείς ότι έχω πχ εγώ δικαίωμα να πω ότι «είμαι ένα με τον μέγα Αλέξανδρο» επειδή συμφωνώ με τις πράξεις του μεγάλου Αλεξανδρου χωρίς όμως να έχω κάνει τίποτα από όσα έχει κάνει ο μέγας Αλέξανδρος. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσες να πάρεις το 166 να με μαζέψει ή να μου ξαναμάθεις τα ελληνικά.
quote:Μιλάμε για Αγία Τριάδα αυτό πρεσβεύει ο Χριστιανισμός 3 πρόσωπα μία θεότητα εξού και το εσμεν στην προκειμένη περίπτωση. 'Ενα παιδί του δημοτικού που του έχουν μιλήσει για Αγία Τριάδα δεν μπερδευεται.
schwabe
Επίσης, και επειδή θαρρώ ότι πέρα από τις ισχνές θεολογικές σου γνώσεις δεν τα πας πολύ καλά και με την ελληνική, έχεις άραγε κατανοήσει ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ? Γνωρίζεις τη διαφορά του τι εστί «εσμέν» και π.χ. «ειμί»??
Ψιλά γράμματα έ?
Στον Ιωάννη 10:30 διαβάζουμε πως «Εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν», πράγμα που σημαίνει σε απλά ελληνικά «Εγώ και ο Πατέρας ένα ΕΙΜΑΣΤΕ»!!Αυτά, σας τα εξηγήσανε ποτέ φίλτατε οι δογματικοί σας διδάσκαλοι ή τους χαλάνε την συμπαθητική ιστορία?
Το λές και μόνος σου
quote:Αλλά προφανώς ξεχνάς την έννοια Αγία Τριάδα (3 Διαφορετικά Πρόσωπα Μία Θεότητα).
θα έλεγε «Εγώ και ο Πατήρ εν ειμί», καθώς το μεν «εσμέν» αναφέρεται σε περισσότερα του ενός πρόσωπα το δε «ειμί» σε ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ!!
quote:Όχι μόνο σου έχω αποδείξει σου έχω πάρααποδείξει. Δεν είναι ανάγκη να αναμένεις ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
schwabe
Έως τώρα ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. Αναμένω…..
quote:Δεν έχω την παραμικρή αγωνιά φίλε μου. Αυτό μας έλειπε να ταρακουνιέται η πίστη μου από ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΑΥΤΟΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ KAI ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ. Την δική σου αγωνιά βλέπω που αρνεισαι να δεχτείς αυτό που βλέπεις.
schwabe
Αντιλαμβάνομαι αγαπητέ την αγωνία σου αντιλαμβάνομαι το άγχος σου στο άκουσμα όλων αυτών . . . . . . . . . . .
Ζητησες μια αποδειξη του ότι ο Χριστος ομολογει ότι είναι θεός ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ:
Ο Χριστός το είπε καθαρά «εγώ και ο πατήρ έν εσμεν» και οι Ιουδαίοι από την ομολογία αυτή είπαν «Περί καλού έργου ου λιθάζομέν σε, αλλά περί βλασφημίας, και ότι σύ άνθρωπος ών ποιείς σεαυτόν Θεόν»
Τουλάχιστον οι Εβραίοι 2000 χρονιά πριν που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της ομολογίας αλλά δεν πίστεψαν τον Χριστό για Θεό πήγαν να τον σκοτώσουν για αυτό που είπε: «Περί καλού έργου ου λιθάζομέν σε, αλλά περί βλασφημίας, και ότι σύ άνθρωπος ών ποιείς σεαυτόν Θεόν». Εσύ αυτό που καλείσαι να κάνεις είναι να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ που ξέρω ότι διαθέτεις στις 3εις σειρές απάντησης στο αστείο αίτημα να σου δείξουμε που μέσα στην Καινή Διαθήκη ομολογεί ο Χριστός ότι είναι Θεός. Τα ποστ του Σαμιουελ, του Αντρεα, του Κροουλ ειναι πολυ κατατοπιστικα.
Edited by - pr_gid on 06/10/2006 11:23:26
quote:
8 Λέγει αυτώ Φίλιππος· Κύριε, δείξον ημίν τον πατέρα και αρκεί ημίν. 9 λέγει αυτώ ο Ιησούς· Τοσούτον χρόνον μεθ' υμών ειμι, και ουκ έγνωκάς με, Φίλιππε; ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα· και πώς σύ λέγεις, δείξον ημίν τον πατέρα;
Φίλτατε pr_gid κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα!Έχεις απόλυτο δίκιο!Δεν είδες ότι δεν απάντησε στο μήνυμα μου?Αν κάνεις μια αναδρομή στις απαντήσεις του φίλου Schwabe θα δείς την αγωνιώδη προσπάθειά του να μειώσει τους συνομιλητές του!![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
Γραφεις:
"Είναι ηλίου φαεινότερο ότι είτε δεν επιθυμεί (o Χριστός) την ταύτιση με τον αιμοβόρο και εκδικητικό Μεσσία των προφητών….“
Και σου παραθέτω το εδάφιο:
Μτ. Ιστ:16,17.
„αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε: Συ ει ο Χριστός (=Μεσσίας) ο υιός του Θεού του ζώντος. και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτώ. μακάριος ει, Σίμων Βαριωνά, ότι σαρξ και αίμα ουκ απεκάλυψε σοι, αλλ’ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς.“
Το οποιο αναιρεί τα λεγόμενα σου…
Γιατί εδώ ο Χριστός όχι μονο μακαρίζει τον Πέτρο, που τον ταύτισε με τον Μεσσία, αλλα του λέει, ότι τον φώτισε ο Θεός, και κατάλαβε ο Πέτρος ότι ο Χριστός είναι Μεσσίας
και αντί να πεις: "εντάξει έκανα λάθος"
Λες:
„Επειδή υπήρξε και ένας ή δυο που ΘΕΩΡΗΣΑΝ ότι ήταν ο Μεσσίας, σημαίνει και ότι είχαν δίκαιο?“
Λες ότι έχεις διαβάσει Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία…
Aυτό αποκόμισες από τις μελέτες σού;;;; Το να λες τέτοιες ασυναρτησίες;;;;
quote:Τι λες φίλε μου !!!!!!!!!! Έχεις δει κανέναν προφήτη να αποκαλείται Υιός του Ανθρώπου;;;;;;!!!!!!!! Έχεις δει ποτέ για παράδειγμα τον Δαβίδ να τον αποκαλούν έτσι;;;;;;;;;;;;; Τι είναι αυτά που λες;;;;;;;;;!!!!!!!
Το είπαμε εκατοντάδες φορές ότι ως «Υιός του ανθρώπου» ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!! Μήπως θέλεις να δούμε πόσες άλλες φορές υπάρχει αυτή ακριβώς η αναφορά? Η αναφορά αυτή είναι ΤΙΜΗΤΙΚΗ και δεν σημαίνει τίποτα το……….«θεανθρώπινο»!!!
quote:Στο σημείο αυτό ακυρώνεις το ερώτημα σου; Εσύ δεν ρώτησες να σου φέρουμε σημεία από την Καινή Διαθήκη στα οποία ο Ιησούς ομολογεί την θεότητα του; Να λοιπόν:
schwabe:
«Μτ Ιστ-14. οι δε είπον. οι μεν Ιωάννην τον βαπτιστήν, άλλοι δε Ηλίαν, έτεροι δε Ιερεμίαν ή ένα των προφητών.»
Ακριβώς!!!!
Η πλήρης σύγχυση! Κανένας δεν ήταν σίγουρος για τίποτα, κανένας δεν είχε καταλάβει τι ρόλο έπαιζε!! Δηλαδή το ότι……κανένας δεν είχε καταλάβει τι τάχα αντιπροσώπευε για σένα είναι «απόδειξη»????
. . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
Επειδή υπήρξε και ένας ή δυο που ΘΕΩΡΗΣΑΝ ότι ήταν ο Μεσσίας, σημαίνει και ότι είχαν δίκαιο? Και σήμερα φίλτατε, εάν ξεκινήσει ένας καλός ρήτορας στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ μια «Μεσσιανική πορεία» να είσαι σίγουρος ότι και ένας και 1001 θα βρεθούνε να το πιστέψουνε!!
14.οι δε είπον· οι μεν Ιωάννην τον βαπτιστήν, άλλοι δε Ηλίαν, έτεροι δε Ιερεμίαν η ένα των προφητών. 15.λέγει αυτοίς· υμείς δε τίνα με λέγετε είναι; 16.αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε· συ ει ο Χριστός ο υιός του Θεού του ζώντος. 17.και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτώ· μακάριος ει, Σίμων Βαριωνά, ότι σαρξ και αίμα ουκ απεκάλυψέ σοι, αλλ΄ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς.
Ο Πέτρος ομολογεί ότι ο Ιησούς δεν είναι ούτε ο Ηλίας ούτε ο Ιερεμίας ούτε οποιοσδήποτε προφήτης αλλά ο Χριστός ο υιός του Θεού του ζώντος. Και ο Ιησούς αποκαλεί τον Πέτρο μακάριο για αυτή του την μαρτυρία.

Γραφεις:
"Δηλαδη αγνοουμε την ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ και την ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ των φυσικων νομων του κοσμου, ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ, και κολλησαμε τωρα στους σουπερ- ηρωες του Ισραηλ."
Ακριβώς όπως το λες είναι. Ο Χριστός ήρθε να καταργήσει το νομοτελειακή πορεία του ανθρώπου, που οδηγεί στο πνευματικό και σωματικό θάνατο.
Γραφεις:
"Και ο γλαρος Dying Incubus ειναι αυγολεμονο Αν διαβασεις και εσυ τους ψαλμους του Δαυιδ, και τις καταρες που περιεχουν, θα συμφωνησεις οτι οι συγγραφεις πρεπει να φανε πολλα... αυγα! Αυγολεμονο λοιπον "
Για να ψάλεις πρέπει να καταπιείς ωμά αυγά...
Για τον Γλάρο έχω ακούσει ότι έχει πολύ σκληρό και άνοστο κρέας...
«Υπεκφυγές φίλε μου, υπεκφεύγεις χωρίς να απαντάς στα περιστατικά που σου παραθέτουν οι συνομιλητές σου στα οποία ο Χριστός ομολογεί την θεότητα του.»
Αφού έτσι θέλεις να τα βλέπεις, εγώ θα σου το χαλάσω?![]()
![]()
![]()
pr-gid:
«Τα περιστατικά που σου παραθέτουν εγώ αλλά και οι άλλοι συνομιλητές είναι δεδομένα για παράδειγμα:»
Μια από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ στην ανθρώπινη ιστορία είναι Η ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ θεολογικών κειμένων, όπως δηλαδή αυτό που τόσο αρέσκεστε να κάνετε.
Όταν όμως σας σημειώσει κάποιος το ότι όταν ερωτήθηκε ο Ιησούς για το εάν είναι ΑΓΑΘΟΣ ή όχι, και εκείνος απάντησε «όχι, αγαθός είναι μόνο ο Θεός», και άρα ο Ιησούς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, τότε…….το γυρνάτε στο καλαματιανό και στα «συμβολικά λόγια» που ξαφνικά ξεπήδησαν!!!
Γνωστό το παραμύθι.![]()
![]()
![]()
Είναι προφανές ότι ο Ιησούς δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας εκ των πολλών υποψήφιων Μεσσιών που πέρασαν, απλά άλλοι έστησαν στην πλάτη του μια ολάκερη εξουσία.
pr-gid:
«Απαντάς και μόνος σου, από την στιγμή που ο Χριστός κάνει ότι και ο Θεός Πατήρ..»
Ότι σκέφτεσαι χαίρεσαι νομίζω!![]()
![]()
Άλλο το «κάνω ότι και ο ΧΥ» και άλλο «είμαι ο ΧΥ»!!
pr-gid:
«Μιλάμε για Αγία Τριάδα αυτό πρεσβεύει ο Χριστιανισμός 3 πρόσωπα μία θεότητα εξού και το εσμεν στην προκειμένη περίπτωση. 'Ενα παιδί του δημοτικού που του έχουν μιλήσει για Αγία Τριάδα δεν μπερδευεται.»
Εάν ο Χριστός, που την δεδομένη χρονική στιγμή ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ, και ταυτόχρονα «ζει» μέσα του ο Θεός, μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ?
Διότι και εδώ και εκεί, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ, άρα είναι είτε εδώ είτε εκεί! Επομένως, ΠΟΥ βρίσκεται ο θεός φίλτατε? Στο σώμα του Χριστού ή στα ουράνια? Συνομιλεί ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ο Χριστός επάνω στον σταυρό ή πραγματικά συνομιλεί με ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ?
Εάν καταφέρεις να απαντήσεις σε αυτό το τόσο απλό ερώτημα, δίχως τις επιπόλαιες παπαγαλίες που μόλις πριν έγραψες, τότε θα διαπιστώσεις και τις χαοτικές αντιφάσεις επάνω στις οποίες έχει δομήσει ο χριστιανισμός την παγανιστική αυτή θεολογία, καθώς η έννοια αυτή είναι ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ και όχι Ιουδαϊκής.
Αναμένω λοιπόν, και αναμένω ακριβείς απαντήσεις.
pr-gid:
«Αλλά προφανώς ξεχνάς την έννοια Αγία Τριάδα (3 Διαφορετικά Πρόσωπα Μία Θεότητα).»
Ο παραλογισμός αυτός, τον οποίο φυσικά ούτε εσύ κατά βάθος ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ αλλά απλά αναπαράγεις, θα αναδειχθεί μόλις καταφέρεις να μου απαντήσεις στο προηγούμενο μου ερώτημα. Πριν περάσουμε σε πιο δύσκολα….
pr-gid:
«Όχι μόνο σου έχω αποδείξει σου έχω πάρααποδείξει. Δεν είναι ανάγκη να αναμένεις ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.»
Τι….«απέδειξες»? Το «Εν εσμέν»?? Θα αστειεύεσαι!![]()
![]()
Εάν αυτό ήταν φίλτατε απόδειξη, τότε δεν θα υπήρχε Ισλάμ, τότε δεν θα υπήρχανε ήδη στα πρώιμα χρόνια του Μεσσιανικού κινήματος δεκάδες αιρέσεων, τότε δεν θα υπήρχανε Χιλιαστές και Μάρτυρες του Ιεχωβά, τότε δεν θα υπήρχανε οι τόσες άλλες διαφορετικές απόψεις.
Όχι μόνο δεν απέδειξες τίποτα, αλλά απλά μας έπεισες για το πόσο μονολιθικά σκέπτεται ένας πιστός που ποτέ του τίποτα δεν ερωτά…..
pr-gid:
«Αυτό μας έλειπε να ταρακουνιέται η πίστη μου από ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΑΥΤΟΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ KAI ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ. Την δική σου αγωνιά βλέπω που αρνεισαι να δεχτείς αυτό που βλέπεις.»
Οι υποθέσεις σου φίλτατε, δηλαδή η πίστη σου καθώς η πίστη είναι μια ΥΠΟΘΕΣΗ, ειδάλλως θα λεγόταν ΓΝΩΣΗ, είναι ένα κενό δοχείο. Γεμίζει με ότι ΕΜΕΙΣ αποδεχθούμε ότι περιέχει, με ότι ΕΜΕΙΣ φανταστούμε ότι πρέπει να έχει. Γεμίζει με ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΟΥ! Η πίστη σου είναι μια ΥΠΟΘΕΣΗ, μια ΕΛΠΙΔΑ. Παρακάτω θα το μάθεις και καλύτερα..
Ευτυχώς που η ιστορία έχει από καιρού λύσει τέτοιους μύθους, και έτσι μπορεί ο καθένας να επιλέξει: είτε την αναπαραγωγή ενός εκ των μονοθεϊστικών μύθων είτε την οδό της Αλήθειας μέσω της ΓΝΩΣΗΣ.
Εσύ επέλεξες τον μύθο. Εγώ θα σου τον χαλάσω?
Άλλωστε, ο «σωστός χριστιανός» ΔΕΝ ΕΡΩΤΑ, ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ, ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ. Δέχεται ΑΚΡΙΤΩΣ τα όσα ΑΛΛΟΙ του έχουνε μεταφέρει ως…«εξ αποκαλύψεως αλήθεια» και εκεί ΠΑΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ. Πολύ σωστά είπες ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
Εξάλλου, η ΟΡΘΟΦΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΔΕΛΕΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ. Σε πλήρη αντίθεση με τους Έλληνες φιλοσόφους, τι λέει για παράδειγμα ο Φαρισαίος Σαούλ: «Πίστις εστί ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων» (Εβρ. ΙΑ’1)
Ενώ λοιπόν ο Ελληνικός ορθός Λόγος ΑΝΑΖΗΤΑ και ΕΡΕΥΝΑ θέτοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ο εβραιοχριστιανισμός επαγγέλλεται ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ και ψαρεύει μέσα από την ομίχλη ΤΗΣ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΑΣ των επιχειρημάτων του, που όσο και αν ξεγελούν τον άμοιρο θρησκευόμενο κοσμάκη, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ, αλλά και ως διδαχή ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ.
Μια ΕΛΠΙΔΑ…..![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Άλλωστε, ο «σωστός χριστιανός» ΔΕΝ ΕΡΩΤΑ, ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ, ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ. Δέχεται ΑΚΡΙΤΩΣ τα όσα ΑΛΛΟΙ του έχουνε μεταφέρει ως…«εξ αποκαλύψεως αλήθεια» και εκεί ΠΑΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ. Πολύ σωστά είπες ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...Εξάλλου, η ΟΡΘΟΦΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΔΕΛΕΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ. Σε πλήρη αντίθεση με τους Έλληνες φιλοσόφους, τι λέει για παράδειγμα ο Φαρισαίος Σαούλ: «Πίστις εστί ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων» (Εβρ. ΙΑ’1)
Ενώ λοιπόν ο Ελληνικός ορθός Λόγος ΑΝΑΖΗΤΑ και ΕΡΕΥΝΑ θέτοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ο εβραιοχριστιανισμός επαγγέλλεται ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ και ψαρεύει μέσα από την ομίχλη ΤΗΣ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΑΣ των επιχειρημάτων του, που όσο και αν ξεγελούν τον άμοιρο θρησκευόμενο κοσμάκη, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ, αλλά και ως διδαχή ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ.
Μια ΕΛΠΙΔΑ…..
Μπλα,μπλα,μπλα,μπλα,μπλα....................................
Η γνωστή σφοδρή επίθεση κατά της Ελληνοορθόδοξης Χριστιανικής Διδασκαλίας, ΑΛΥΣΑΛΛΕΑ,ΦΑΝΑΤΙΚΗ,ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ,ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΗ,ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ(...άμοιρο θρησκευόμενο κοσμάκη...)ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......
ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ Schwabe ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ""ΜΙΚΡΟΥΣ" ΤΟΝ "ΚΟΣΜΑΚΗ" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΞΕΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ...........![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
«„αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε: Συ ει ο Χριστός (=Μεσσίας) ο υιός του Θεού του ζώντος. και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτώ. μακάριος ει, Σίμων Βαριωνά, ότι σαρξ και αίμα ουκ απεκάλυψε σοι, αλλ’ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς.“»
Το τι αντιλαμβάνονταν ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης ως «ρόλο Μεσσία», ποτέ δεν θα το μάθουμε. Επίσης ποτέ δεν θα μάθουμε τι πραγματικά ειπώθηκε και τι όχι, καθώς τα κείμενα αυτά έχουνε τροποποιηθεί χιλιάδες φορές και κανένα κείμενο δεν είναι παλαιότερο του 4ου αιώνα.
Ακόμα και εάν δεχθούμε λοιπόν αυτό που λες, και πάλι δεν σημαίνει τίποτα απολύτως καθώς γνωρίζουμε ότι για τους Ιουδαίους ο Μεσσίας θα ήταν ένας απλός θνητός άνθρωπος, και όχι «θεάνθρωπος» ή οτιδήποτε άλλο.
Οπότε, ΠΟΥ το «συνταρακτικό νέο»?
samuel1974:
«Γιατί εδώ ο Χριστός όχι μονο μακαρίζει τον Πέτρο, που τον ταύτισε με τον Μεσσία, αλλα του λέει, ότι τον φώτισε ο Θεός, και κατάλαβε ο Πέτρος ότι ο Χριστός είναι Μεσσίας..»
Μίλησα για μια ενδεχόμενη διαφοροποίηση ως προς την άποψη που μπορεί να είχε για τον ρόλο του Μεσσία, και ετούτο διότι ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΗΣΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ.
Δεν μπορεί με άλλα λόγια να ήταν τόσο άσχετος ο Χριστός, ως πιστός Ιουδαίος, και να μην γνώριζε ότι δεν γίνεται να κόπτεσαι ως δήθεν Μεσσίας και ταυτόχρονα να μην είσαι σε θέση να εκπληρώσεις βασικές προφητείες, όπως π.χ. η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
Επομένως, τα όσα είπε ή δεν είπε ο Πέτρος και η Πετρούλα είναι ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ καθώς το πιθανότερο είναι να πρόκειται για εσκεμμένη παραποίηση εκ των υστέρων.
Αντιλαμβάνεσαι την προφανή απάτη?
samuel1974:
«Λες ότι έχεις διαβάσει Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία…»
Έχω μελετήσει περισσότερα από ότι ενδεχομένως να φαντάζεσαι αγαπητέ, και ισχύει ΑΚΕΡΑΙΟ αυτό που είπα: το ότι το είπε ο Ιησούς που μας παρουσιάζει η Καινή Διαθήκη ή οι λίγοι ακόλουθοι του ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Και που το είπε τάχα, ΤΙ ΕΓΙΝΕ? Και εάν δεν το έλεγε, ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ? Και εάν σβήσουμε παντελώς τον μύθο αυτό από τη μνήμη μας ΤΙ ΧΑΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ?
Τίποτα. Απλά κερδισμένοι θα βγουν οι πολίτες αυτού του κόσμου και χαμένοι οι επαγγελματίες ιερωμένοι και οι εξουσίες που νέμονται…
quote:Απαντάς και μόνος σου, από την στιγμή που ο Χριστός κάνει ότι και ο Θεός Πατήρ (πράξεις και έργα όπως λες, πχ. μια πράξη του θεού Πατέρα είναι και η δημιουργία του συμπαντος) άρα έχει κάθε δικαίωμα να λέει πως είναι ένα με τον Θεό Πατερά.
schwabe:
ακόμη και σήμερα δεν λέει κάποιος ο οποίος ΤΑΥΤΙΖΕΙ τον εαυτό του με τις ΠΡΑΞΕΙΣ και τα ΕΡΓΑ άλλου προσώπου, προσώπου που θεωρεί σημείο αναφοράς, ότι π.χ. «εκείνος και εγώ είμαστε ένα»???»
Εκτός αν εννοείς ότι έχω πχ εγώ δικαίωμα να πω ότι «είμαι ένα με τον μέγα Αλέξανδρο» επειδή συμφωνώ με τις πράξεις του μεγάλου Αλεξανδρου χωρίς όμως να έχω κάνει τίποτα από όσα έχει κάνει ο μέγας Αλέξανδρος. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσες να πάρεις το 166 να με μαζέψει ή να μου ξαναμάθεις τα ελληνικά.
Αντί να μου λες ότι θυμάμαι χαίρομαι καλυτέρα εσύ να είσαι προσεκτικότερος σε αυτά που γραφείς.

Edited by - pr_gid on 06/10/2006 16:13:51