ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ...???? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ...???? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ANGEL OF MYSTERY31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
STERMΜέλος
21/01/2007, 12:30:12
Αυτό που μου συνέβει δεν το έχει ποτέ σε κανέναν, πρώτη φορά μιλάω για αυτό.

Ένα πρωί πριν από έξι χρόνια ξύπνησα για να πάω στην δουλειά, από την στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου ένοιωθα κάτι να με πιέζει στο στήθος, σαν αυτό που λέμε ψυχοπλάκωμα και με το που σηκώθηκα με συνεπήρε ένα έντονο συναίσθημα θλίψης το οποίο συνοδεύτικε από κλάμα τόσο δυνατό που με έριξε στα γόνατα, κάτι που δεν είχα ξαναπάθει (να πέσω γονατιστός από οποιοδήποτε συναίσθημα) και ούτε ξαναέπαθα.
Αφού συνήλθα το δικαιολόγησα σκεπτόμενος ότι είδα κάποιο όνειρο το οποίο δεν θυμόμουν αλλά προφανώς με είχε επηρεάσει.

Έτσι σηκώθηκα και πήγα για δουλειά όταν μια ώρα αργότερα χτύπησε το τηλέφωνο μου και άκουσα την αδελφή του να μου λέει ότι ο Γιάννης είχε πεθάνει μερικές ώρες πιο πριν.
Αμέσως και ίσως αναπόφεκτα αυτό που άκουγα συνδυάστηκε με αυτό που μου είχε συμβεί νωρίτερα.

Τις επόμενες 2 μέρες μέχρι την κηδεία του ήμουν πολύ καλά ψυχολογικά και γενικά σε θανάτους κοντινών μου προσώπων είμαι καλά, βέβαια αν πεθάνουν οι γονείς μου ή ο αδερφός μου δεν ξέρω πως θα το πάρω, αλλά το ότι πιστεύω πως η ψυχή συνεχίζει να ζει (δεν πιστεύω σε παράδεισο, κόλαση και τα σχετικά απλώς ότι υπάρχει, τώρα που δεν ξέρω) με βοηθάει αρκετά και πιθανόν αυτή να είναι η ψυχολογική άμυνα που έχω δημιουργήσει για τέτοια γεγονότα.

Την ημέρα τις κηδείας του και στην πορεία προς το νεκροταφείο είμασταν μεγάλη παρέα, γύρω στα 30 άτομα, όλοι φίλοι του, εγώ και κανά 2 ακόμα γελάγαμε ασταμάτητα και κάναμε πλάκα σε σημείο που φυσικά σπάσαμε τα νεύρα των υπολοίπων (φυσικά αυτό το κλίμα κόπηκε μόλις μπήκαμε στο νεκροταφείο, πιο πολύ για σεβασμό προς τους συγγενείς), βέβαια αυτή η καλή διάθεση, μου έφυγε μόλις ακούμπησα το φέρετρο, εκεί ακολούθησα την χορωδία κλάματος που υπήρχε είδη.

Μετά από 20 περίπου μέρες, ένα πρωί βρέθηκα σε μια κατάσταση μεταξή ξύπνιου και ονείρου (αυτού που λένε "μόρα"), ανοιχτά τα μάτια και να μην μπορώ να κουνήσω το σώμα και επειδή είναι κάτι που σε μικρότερη ηλικία μου γινόταν συχνά περίμενα να περάσει όταν ξαφνικά και είναι μόνη φορά που έγινε κάτι τέτοιο, όλα μπροστά μου έγιναν λες και ήταν μέσα σε νερό (μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω) και είδα ένα τεράστιο σε σύκριση με εμένα, χέρι φωτός, διάφανο λες και ήταν σχέδιο από λέιζερ, να έρχεται κατά επάνω μου και ταυτόχρονα άκουγα την φωνή του Γιάννη να μου λέει "έλα μαζί μου, είναι ωραία εδώ", τότε φώναξα "Οχι" και συνήλθα από όλη αυτήν την κατάσταση.
Αμέσως μετά άνοιξε η πόρτα του δωματίου και μπήκε η μάνα μου ρωτώντας με τι έπαθα, εγώ της είπα ότι είδα ένα εφιάλτη και τελείωσε εκεί.

Από τότε δεν τον ξαναείδα ούτε στον ύπνο μου, ούτε στο ξύπνιο και τώρα που το σκέφτομαι ούτε καν σε φωτογραφία δεν το έχω δει, αφού εγώ δεν έχω, με την οικογένεια του κόπηκαν οι επαφές αμέσως και δεν έχω ξαναπάει στο νεκροταφείο όπου υποθέτω πως στο μνήμα του θα υπήρχε-υπάρχει(;) κάποια φωτογραφία.

Edited by - STERM on 21/01/2007 12:37:46

21/01/2007, 13:10:19
Νομίζω φίλε STERM ότι αυτό εξηγήτε επιστημονικά, κάποια κύτταρα του εγκεφάλου... κάτι τέτοιο... Τέλος πάντων νομίζω ότι είναι μια άμυνα του ανθρώπου απέναντι στο θάνατο, με τη λογική της ψυχής, μας είναι ποιο εύκολο να τον αποδεχτούμε, μιας και νομίζουμε πως κάτι από εμάς εξακολουθεί να υπάρχει.... Πολύ δύσκολο να παραδεχτούμε ότι τα πάντα έχουν ένα τέλος...
Δυστυχώς για μας...
Πρέπει να το συνηδιτοποιήσουμε αυτό μήπως καταφέρουμε στο τέλος της ημέρας και γίνουμε...καλύτεροι, σαν άνθρωποι

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
aspirinΜέλος
21/01/2007, 13:26:42
θεωρώ ασφαλέστερη μαρτύρία, εκείνους που πέθαναν για λίγο και ξαναγύρισαν στη ζωή. Αρκετοί αναφέρουν πώς ενώ πέθαναν, έβλεπαν από μια γωνιά το σώμα τους, το γιατρό, τους συγγενείς. Τους έβλεπαν απλά χωρίς να μπορουν να τους μιλήσουν. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί να μη κρατάει 40 μέρες? Θεωρώ ότι η ψυχή μας είναι αθάνατη, όχι γιατί δε θέλω να πιστέψω ότι είμαστε τίποτα. Απλά γιατί όλα γίνονται για έναν σκοπό στη φύση. ΟΛΑ
22/01/2007, 18:05:30
Σαφέστατα φίλε μου, όλα για κάποιο σκοπό, τα κατασκεύασε η φύση, ακόμα και εμάς τους ανθρώπους, αλλά μου φαίνεται ότι μάλλον μετάνιωσε, και τώρα θέλει να μας ξεφορτωθεί...
Οπότε μάλλον αποκλείεται, να μας έκανε αθάνατους, γιατί πολύ απλά θα μας είχε στη ράχη της για πάντα! Μάλλον δεν θα της άρεσε κάτι τέτοιο...
Όσο για αυτούς που πέθαναν και ξαναγύρισαν, ή μάλλον καλύτερα αυτοί που σταμάτησε η καρδιά τους να χτυπά και μετά ξανάρχισε (αυτό νομίζω ότι συμβαίνει, μπορεί να κάνω και λάθος)
Βρισκόμενοι σε μια κατάσταση μεταξύ θανάτου και ζωής βλέπουν ένα πολύ έντονο φως! αυτό νομίζω ότι συμβαίνει, και έχει εξηγηθεί επιστημονικά. Οφείλετε σε κάποιο κύτταρο του εγκεφάλου.
Είναι και το άλλο... ξέρεις φίλε μου τι συμένει κλινικά νεκρός;
Ξέρεις πόσους θάψανε παλιά ζωντανούς; Μπρρρ.....
πολλούς πάρα πολλούς, λόγο άγνοιας...

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
TrithemiusΜέλος
22/01/2007, 20:37:37
Το ένα θέμα είναι το αν η ψυχή "ζει" μετά τον θάνατο και το άλλο είναι για ποιόν λόγο μπορεί η ψυχή να χρειάζεται 40 ημέρες "περιφοράς" στη γη πριν φύγει. Το τελευταίο αποτελεί αμιγώς χριστιανική θεωρία-παραδοχή και καλό θα ήταν κάποιος να μας εξηγήσει το λόγο που υπάρχει αυτή η εμμονή με τον αριθμό 40...

Σχετικά με τις ανάγκες της Φύσης, νομίζω είμαστε αναρμόδιοι να απαντήσουμε στα πως και τα γιατί των δημιουργημάτων της.

Σχετικά με τις επιθανάτιες εμπειρίες, έχω να πω πως αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω περί "επικοινωνίας" του θανόντος με ένα προσφιλές του άτομο ακριβώς κατά τη στιγμή του θανάτου, είναι γενικότερα αληθές. Ας μην το δούμε έτσι απλά "οι νεκροί επικοινωνούν με τους ζωντανούς" (για το συγκεκριμένο υπάρχουν και τα EVP) αλλά έχει να κάνει με μια πιο ειδική περίπτωση, όπου φαίνεται πως το άτομο που πεθαίνει, εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποκτά μια ιδιαίτερη ικανοτητα επικοινωνίας και αυθόρμητα επιζητά να βρει ένα άτομο που αγαπά πολύ.

Πιστέψτε με, όντως υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με λεκτική επικοινωνία. Υπάρχουν φορές όπου το άλλο άτομο αισθάνεται απλά ένα δροσερό ρεύμα αέρα γύρω του ή μια ελαφριά πίεση σε ένα σημείο του σώματός του (σαν να τον ακουμπά κάποιος με το δάκτυλο) ή ακόμα κι ένα μούδιασμα χωρίς λόγο.

Lux e tenebris
22/01/2007, 20:49:55
ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ
ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ
ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΠΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΘΩΣ
ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ
ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΙΔΑΜΕ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ.
Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΛΟΓΙΚΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΦΟΒΟ .
TrithemiusΜέλος
22/01/2007, 21:59:47
Η επιστημονική εξήγηση για το φαινόμενο της επιθανάτιας εμπειρίας έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι τόσο στις επιθανάτιες εμπειρίες, όσο και σε μία κατάσταση βαθύ ύπνου, ενεργοποιούνται τα ίδια κέντρα του εγκεφάλου.

Πάντως η θεωρία της επανάληψης της εμπειρίας της γέννησης δεν στέκει γιατί τότε ο εγκέφαλος των εμβρύων δεν είναι σε πλήρη λειτουργία, επίσης τα νεογέννητα έχουν τα μάτια τους κλειστά όταν γεννιούνται.

Άλλες θεωρίες περί λευκού φωτός έχουν να κάνουν με προγενέστερη χρήση ψυχοτρόπων ουσιων, με "δάνεια" από το συλλογικό ασυνείδητο (κατά Γιούνγκ), με "έφοδο" ενδορφινών στον επιθανών εγκέφαλο, με έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο ή αντίθετα με περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα. Εκδοχές για όλα τα γούστα...

Πάμε τώρα σε κάποιες πιο "προσγειωμένες" θεωρίες:

1. Η διάταση της κόρης του οφθαλμού:
Συμβαίνει κατά τη διάρκεια του θανάτου λόγω έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλο. Τότε, οι κόρες διαστέλλονται και κατά συνέπεια εισχωρεί στον οφθαλμό περισσότερο φως απ' ότι συνήθως. Έτσι αυτή η διαδικασία από κάποιους μπορεί να αποτυπωθεί ως "λούζονται στο φως".

2. Η αίσθηση της αιώρησης και το ταξίδι στο τούνελ:
Συμβαίνει επίσης λόγω έλλειψης Ο2. Ένα από τα αποτελέσματα της μειωμένης οξυγόνωσης του εγκεφάλου είναι η δυσλειτουργία των σωματικών νεύρων. Στην προκειμένη περίπτωση, τα νεύρα στέλνουν πληροφορίες στον εγκέφαλο για το τι συμβαίνει μέσα κι έγω από το σώμα, βάσει των πληροφοριών των 5 αισθήσεων. Η καλή λειτουργία των νεύρων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παροχή επαρκούς Ο2 σε αυτά. Όταν λοιπόν τα νεύρα δεν προμηθεύονται επαρκείς ποσότητες Ο2, δίνουν λανθασμένες πληροφορίες και εκεί αποδίδεται η ψευδαίσθηση της αιώρησης ή του τούνελ. Σαν παράδειγμα για τη λειτουργία των νεύρων σας θυμίζω πως αν ελέψξουμε τα κατάλληλα νεύρα σε έναν άνθρωπο που έχει χάσει το πόδι του, είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να αισθανθεί πόνο στα δάκτυλα του ποδιού που του λείπει...

Επομένως καταλήγουμε στη θεωρία της μειωμένης παροχής Ο2 στον εγκέφαλο ως αιτία των επιθανάτιων εμπειριών.

Άλλωστε το λέει και το σχετικό τραγούδι των Sweet: "Love is like oxygen, you get too much you get too high, not enough and you're gonna die, love gets you high"

Lux e tenebris
aspirinΜέλος
22/01/2007, 23:22:57
πολύ σωστές οι επισυμάνσεις κ επιστημονικά τεκμηριωμένες
23/01/2007, 12:25:40
Trithemius ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΝ
ΑΠ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ
ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ?.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΙ
ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ? .
ΣΑΦΩΣ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.

DoubtΜέλος
23/01/2007, 12:58:11
Εγώ πιστεύω πως ο αποθανόντας μπορεί να μας επισκεφτεί στα όνειρά μας.

Την ώρα που κοιμόμαστε εκτός του ότι είμαστε πιο χαλαροί, ήρεμοι και ευάλωτοι σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, είναι και ένας ασφαλέστερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των δύο κόσμων.
Έχω διαβάσει περιπτώσεις που γίνονται επισκέψεις από πεθαμένους σε αγαπημένα πρόσωπα την ώρα που κοιμούνται και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν τα δεύτερα ότι εκείνοι έχουν ήδη απεβιώσει. Επισκέψεις γίνονται είτε γιατί θέλουν να τους αποχαιρετήσουν με το δικό τους τρόπο, είτε επειδή θέλουν να τους προειδοποιήσουν ή προστατέψουν για κάτι.
Θεωρώ ότι αυτός είναι ένας ανώδυνος τρόπος προσέγγισης για να μην τρομοκρατήσουν τον αγαπημένο τους.
Για σκεφτείτε την περίπτωση να σας εμφανιζόταν ξαφνικά φόρα παρτίδα κάποιος που ξέρατε ότι είχε πεθάνει και να σας μιλούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα... Φρίκη!
Δεν νομίζω να επέλεγε (αν ήταν στο χέρι του) τέτοιο τρόπο επικοινωνίας.
Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις βέβαια,(όπως σε ένα κοντινό μου πρόσωπο) που εμφανίστηκαν σαν όραμα μπροστά τους κάποια λεπτά μετά τον θάνατό τους, όχι στον ύπνο τους αλλά όταν ήταν με πλήρεις τις αισθήσεις τους. Και μάλιστα η χιλιομετρική απόσταση που τους χώριζε ήταν 350 χλμ. Στη συνέχεια μάθαιναν ότι μόλις απεβίωσε.

Ξέρω, 'γω... τίποτα δεν αποκλείω γιατί λίγα γνωρίζουμε από όσα πραγματικά συμβαίνουν.

Δεν έχω επιστημονική εξήγηση δυστυχώς για ότι σας γράφω και πιστεύω πως είναι δύσκολο να δοθεί, αλλά όταν υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες παρόμοιων γεγονότων, ακόμα κι αν τα περισσότερα δεν αληθεύουν, τελικά κάπου θα κρύβεται και κάποια αλήθεια. Δεν συμφωνείτε?

el.elyonΜέλος
23/01/2007, 15:25:26
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ.
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ 'ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ', ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΟΠΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΜΕΡΕΣ.

ΕΑΝ Η 'ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ' ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η 'ΑΓΝΩΣΤΗ' ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η 'ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ'. ΑΛΛΑ ΕΑΝ Η 'ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ' ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ 'ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ' ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΤΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 'ΑΓΝΩΣΤΗ' ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ. Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!