ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχέδιο ερημοποίησης της χώρας; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σχέδιο ερημοποίησης της χώρας; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

isNGood30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/08/2007, 09:37:44
Αντε βρε παραπονιάρηδες! Τώρα θα κάνουμε εκλογές και θα σωθούμε!

Stan, το θέμα των ανεμογεννητριών στην Σέριφο, το έχουμε συζητήσει στο θέμα μου "τα έχει παίξει ο καιρός".

Για την Αττική και τις συνέπειες από τις φετινές φωτιές, υπάρχει ένα σχετικό άρθρο στο pathfinder
http://tech.pathfinder.gr/tech/359678.html

Τα hot spots του άρθρου:
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 40% της έκτασης που είχε καεί έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην Πεντέλη είχε γίνει ξανά κάρβουνο στο παρελθόν. «Αυτό σημαίνει ότι η φυσική αναγέννηση του δάσους αποκλείεται. Τα μεσογειακά οικοσυστήματα διαθέτουν δικούς τους μηχανισμούς προσαρμογής ως προς τη φωτιά.

Τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, η Πεντέλη, το Μαρούσι και η Κηφισιά κινδυνεύουν με πλημμύρες εάν δεν υπάρξουν αντιπλημμυρικά έργα. Όμως πότε θα αρχίσουν και πότε θα προλάβουν να γίνουν;
(Μετά τις εκλογές βρε! Ολα θα αλλάξουν τότε! )

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 18/08/2007 09:38:08

18/08/2007, 10:20:29
Καλημέρα φίλοι μου...
θα σας κάνω μια αντιπαραβολή... θυμάστε εκείνη την διαφήμιση με το Τζόνι Γουόκερ που έλεγε: "Η μέρα πέρασε το Τζόνι Γουόκερ έρχεται" ;
Λοιπόν οι φωτιές πέρασαν, οι εκλογές έρχονται και τα σχέδια για τις βιλίτσες ετοιμάζονται...
Όμως ρε παιδιά έχω μια απορία. Αυτοί που ωρύονταν και φώναζαν για το κράτος την ώρα που καίγονταν τα σπίτια τους που είχαν χτίσει;
Απο ότι θυμάμαι όταν ήμουν μικρός εκεί που είναι τα σπιτια τους ήταν δάσος στο παρελθόν...
Στάχτη και μπούρμπερη....

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"

lamogioΜέλος
18/08/2007, 16:00:17
Καλά, άμα μιλάμε εμείς για φωτιές φέτος τι να πούνε και μερικοί γείτονες…

Τη μέρα ας πούμε που καιγότανε η αιγιαλεία, σε αλβανία, κροατία κλπ γινότανε το πανηγύρι του κάρβουνου όπως φαίνεται εδώ:

Φαίνεσται ότι από δω και πέρα θα ‘χουμε πολύ καπνό (στον αέρα) να φουμάρουμε.

Απορία:
Αυτά τα κωλοπάρκα που χαλάνε τη ρυμοτομία, δίπλα στη βουλή (εθνικός κήπος) και το άλλο στο πεδί του άρη, τι σκ@τά τα θέλουμε;
Αμ αυτός ο λυκαβηττός…έχει ακόμη δένδρα…στο λαιμό μου κάθεται.
Αντε να τελειώνουμε.

18/08/2007, 18:16:44
stanfromgreece...
quote:
Ηταν και κάποια αλλα πραγματάκια που έμαθα και είδα και με εκνεύρισαν αφάνταστα! Είδα αφίσες, οι οποίες έδειχναν τα βουνά τις Σερίφου με ανεμογεννήτριες (φωτομοντάζ), και έγραφαν με μεγάλα γράμματα: Έτσι θέλετε να δείτε το νησί μας? Οχι στις ανεμογεννήτριες...και διάφορα άλλα τέτοια κουλά...για να δείτε που φτάνει η...μλκ μας...
Ξέρετε τι μου είπαν άτομα που γνώρισα εκεί, και τους ρώτησα με απορία για αυτές τις αφίσες? Οι περισσότεροι κάτοικοι ΔΕΝ έχουν πρόβλημα και μάλλιστα θέλουν τις ανεμογεννήτριες...ΑΛΛΑ (πάντα υπάρχει ένα αλλά!)... κάποια "μεγάλα κεφάλια" (πολιτικοί... κλπ...)ας μην πώ ονόματα, αν και μου είπαν αρκετά οι άνθρωποι έκεί...δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες, για να μην χάσουν την θέα από τα "σπιτάκια" που χτίζουν!!! ή για να μην χάσουν μέρος από τις εκτάσεις που έχουν αγοράσει... κάποια γνωστή κυρία μάλιστα... αγόρασε σχεδόν ένα ολόκληρο βουνο για να το κάνει οικοπεδάκι της... ωραία πράγματα ε???
Καλώς τονε

Όπως έγραψε και η ostria το θέμα έχει συζητηθεί στο θέμα τα έχει παίξει ο καιρός και μου φαίνεται περίεργο που οι κάτοικοι, όπως λες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Μάλλον η συγκέντρωση τότε, δεν ήταν πολύ πετυχημένη…

quote:
δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες, για να μην χάσουν την θέα από τα "σπιτάκια" που χτίζουν!!!
Δεν νομίζω να είναι μόνο η θέα αλλά ίσως κάποια συμφέροντα και «πόλεμοι» μεταξύ εταιριών

...perche io sono libero
25/08/2007, 11:34:09
Όταν πριν λίγες εβδομάδες έβαλα αυτό το θέμα και σας έλεγα ότι η χώρα δέχεται επίθεση κάτω απο ένα συγκεκριμένο σχέδιο ερημοποίησης και καταστροφής της οικονομίας της, κάποιοι βγήκαν και έλεγαν άλλα τραγούδια. Δείτε τώρα τι γίνεται. Δείτε που φανερά πια έχει ξεχυθεί η ΕΥΠ στα βουνά και ψάχνει αυτούς τους ελεεινούς πράκτορες που καίνε την χώρα. Δεν είναι οικοπεδοφάγοι. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.
Αλλά να ξέρουν τα λαμόγια πως ότι και να κάνουν Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ... ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ...

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"

25/08/2007, 18:13:58
Φίλε Απέριττε,

αυτή την στιγμή χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία, μέχρι να ξακαθαριστεί η κατάσταση.

Νοιώθω τέτοια θλίψη που δεν περιγράφεται.....μαζί με οργή.

Αυτό δηλαδή που νοιώθει κάθε Έλληνας σήμερα.

Ωστόσο δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα.

Η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

25/08/2007, 18:58:42
quote:
A.Kircher:
Νοιώθω τέτοια θλίψη που δεν περιγράφεται.....μαζί με οργή.

Αυτό δηλαδή που νοιώθει κάθε Έλληνας σήμερα.

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα... χωρίς εμένα.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

satyrosΜέλος
25/08/2007, 19:08:26
Εγώ όταν ανεβαίνω από εδώ και πέρα στα βουνά, θα έχω μαζί μου κι ένα ρόπαλο του μπειζμπολ. ΚΑι ετσι και συναντησω κανένα σε περίεργη περιοχή και κάτι μου πάει στραβά, δεν θα ρωτήσω καν. Κατευθείαν που σε πονεί και που σε σφάζει, κι ας με πάνε φυλακή αν είναι αθώος.

Αν η διαισθηση μου όμωςμ ε προειδοποιήσει, δεν την γλιτώνει κανένας.

Να προσέχετε όλοι - θα περπατώ νύχτες και θα φορώ μαύρα.

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

25/08/2007, 19:32:17
Η κατάσταση είναι ενοχλητική και δεν μπορούμε να νιώσουμε καθόλου σίγουροι.
Και τα 3 βουνά της Αθήνας (που είναι και πρώτεύουσα έλεος) και έπρεπε να υπάρχει μια στοιχιώδεις καλυψή τους, δεν υπάρχει τελικά!
Όποιος θέλει καίει την Πεντέλη, την Πάρνηθα και αύριο ποιός μου εγγυάτε και τον Υμηττό!
Απίστευτό πραγματικά!
Που δεν ήταν τίποτα να σκεφτούν να βάλουν τουλάχιστον κάτι σαν κολωνάκια ποιό ψηλά από τα δέντρα κάθε 1000 μέρτα ή μια γερή βάση εκτόξευσής νερού σε 4-5 κορυφές να γίνεται αμέσως κάτι....
Είναι σαν να λέμε ότι πιάνει ξαφνικά φωτιά στα δάση της Ουάσικτον, του Βερολίνου, του Μονάχου, του Παρισιού, του Λονδίνου, της Λισαβόνας, της Μαδρίτης, της Βουδαπέστης και τελιωμό δεν έχει από τις πόλεις που μπορούν να ειπωθούν.
(Όχι δεν λέω για τα μεγάλα δάση και πάρκα μέσα στις πόλεις αυτές, αλλά για το πράσινο που καλύπτει τις πόλεις περιμετρικά, όπως σε εμάς).

Μόνο σε εμάς και άντε σε καμιά τριτοκοσμική χώρα μπορείς να το φανταστείς αυτό, να το Διανοηθείς καλύτερα.

Πάντως για την υπόλυπη χώρα, εκεί είναι τραγικά και με τόσες πυρκαγιές ταυτόχρονα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Πρέπει να είσαι υπεράνθρωπος ή να διαθέτεις άλλου πλανήτη ή άλλης εποχής τεχνολογία για να το προλάβεις όλο αυτό!

« εδώ να πώ κάτι που με προβληματίζει πάντα.........από ότι καταλαβαίνω τα αεροπλάνα εκ φύσεως είναι ποιό αργοκίνητα και λιγότερο αποτελεσματικά από τα ελικόπτερα.
Γιατί εξακολουθούν και παίρνουν και αεροπλάνα δεν το καταλαβαίνω!!!!
Υποτίθετε ότι τα ελικόπτερα είναι κλάσεις ευέλικτα και στο να πάρουν νερό και στο να ρίξουν νερό!
Μήπως παίζετε κάτι; »

Το θέμα πολύ ωραία ονομάστικε έτσι!
Όχι γιατί μπορούμε να ξέρουμε ποιός και γιατί το κάνει αυτό, αλλά βλέποντας το μέγεθος των πυρκαγιών, δεν μπορείς να πείς για οικοπαιδοφάγους..................
Εδώ καίγονται περιοχές που είναι και δύσκολο και αδύνατον να χτιστούν.

Εμένα το μυαλό μου πάει σε Τούρκους ή Αμερικάνους ή ξέρω εγώ, το θέμα είναι πως πρέπει να σε μισεί κάποιος για να το κάνει αυτό ή να σου κάνει αντοίπινα για κάτι.
Λογικά μόνο Τούρκους μπορώ να σκεφτώ ή Αμερικάνους.
Τούρκους γιατί είναι λογικό.
Αμερικάνους μόνο σαν υπόνοια από τις συμφωνίες που κάναμε με την Ρωσσία για τους αγωγούς. (μεγάλη η ενόχλησή τους και ας μην φάνηκε)

Όποιος ξέρει κάτι ας πεί.
(Με την λογική)

25/08/2007, 19:45:45
quote:
Μητσάκος:
Είναι σαν να λέμε ότι πιάνει ξαφνικά φωτιά στα δάση της Ουάσικτον, του Βερολίνου, του Μονάχου, του Παρισιού, του Λονδίνου, της Λισαβόνας, της Μαδρίτης, της Βουδαπέστης και τελιωμό δεν έχει από τις πόλεις που μπορούν να ειπωθούν.
(Όχι δεν λέω για τα μεγάλα δάση και πάρκα μέσα στις πόλεις αυτές, αλλά για το πράσινο που καλύπτει τις πόλεις περιμετρικά, όπως σε εμάς).

Μόνο σε εμάς και άντε σε καμιά τριτοκοσμική χώρα μπορείς να το φανταστείς αυτό, να το Διανοηθείς καλύτερα.

Κι όμως, αυτό ακριβώς που γράφεις είναι που πάνω κάτω συμβαίνει!
Δυστυχώς το φαινόμενο με τις φωτιές δεν υφίσταται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την υφήλιο...
Σε λίγο θα αναρτηθούν σχετικά στοιχεία στο θέμα:

** ΣΗΜΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις Πυρκαγιές στην Ελλάδα **

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!