ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ74 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
NemesiΜέλος
04/06/2010, 09:12:02
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως όταν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο πεθάνει και εξακολουθεί να ζει μέσα μας, στην σκέψη μας, είναι ένα μέρος του εαυτού μας που ούτε ο θάνατος ούτε ο χρόνος μπορούν να μας το πάρουν.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου elo, έτσι ακριβώς είναι!

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."

mimosaΜέλος
04/06/2010, 22:16:37
quote:

καλησπερα.αποφασισα να γραφτω γιατι ειδα ενα ονειρο και παρακαλουσα να ξυπνησω απο την αγωνια μου.
ημουν στη δουλεια μου με μια συναδελφο,φορουσαμε κανονικα τις στολες μας και εκει που δουλευαμε ειδα τον πρωην δεσποτη της πολης που μενω να ψελνει και να θυμιατιζει και οταν τελειωσε ηρθε προς το μερος μας.πρωτα φιλησε το χερι του και πηρε αντιδωρο η συναδελφος μου και επειτα της εδωσε κατι σαν δεματακι με χαρτια που ειχε την εικονα της παναγιας επανω.επειτα του φιλησα το χερι εγω και μου εδωσε και αντιδωρο αλλα με ρωτησε εσυ θες?(εννοουσε το ιδιο δεματακι) και εγω τα κοιταξα και απαντησα οχι επειδη αυτα που ειχε ειχαν πολυ τσαλακωμενη την εικονα της παναγιας και το θεωρησα ανουσιο.τρομαξα γιατι καθως φιλουσα το χερι και επαιρνα αντιδωρο ηθελα να απομακρυνθω και να ξυπνησω.
να πω πως το συγκεκριμενο δεσποτη δεν τον συμπαθησα ποτε,ειναι εν ζωη αλλου πλεον δεσποτης σε μεγαλυτερη πολη.δεν θεωρω πως φιλωντας το χερι του παπα κανεις κατι και πως ο καθενας πιστευει και αποδεικνυει την πιστη του με τον δικο του τροπο.και τελος πρωτη φορα βλεπω γενικα καποιον κληρικο σε ονειρο μου.ειναι κακο?

Aυτό δεν συνέβαινε και στην πραγματικότητα; Για τους δικούς σου λόγους δεν τον συμπαθούσες και ένιωθες ότι σου χαλάει (τσαλακώνει) την εικόνα που έχεις για τα θεία, τα θρησκευτικά σου πιστεύω. Ότι δεν είναι άξιος αυτός ο άνθρωπος να τα αντιπροσωπεύει. Δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό, είναι μόνο ένα δικό σου συναίσθημα.

Edited by - mimosa on 04/06/2010 22:17:34

bunglebeeΝέο Μέλος
05/06/2010, 08:07:30
quote:

quote:

καλησπερα.αποφασισα να γραφτω γιατι ειδα ενα ονειρο και παρακαλουσα να ξυπνησω απο την αγωνια μου.
ημουν στη δουλεια μου με μια συναδελφο,φορουσαμε κανονικα τις στολες μας και εκει που δουλευαμε ειδα τον πρωην δεσποτη της πολης που μενω να ψελνει και να θυμιατιζει και οταν τελειωσε ηρθε προς το μερος μας.πρωτα φιλησε το χερι του και πηρε αντιδωρο η συναδελφος μου και επειτα της εδωσε κατι σαν δεματακι με χαρτια που ειχε την εικονα της παναγιας επανω.επειτα του φιλησα το χερι εγω και μου εδωσε και αντιδωρο αλλα με ρωτησε εσυ θες?(εννοουσε το ιδιο δεματακι) και εγω τα κοιταξα και απαντησα οχι επειδη αυτα που ειχε ειχαν πολυ τσαλακωμενη την εικονα της παναγιας και το θεωρησα ανουσιο.τρομαξα γιατι καθως φιλουσα το χερι και επαιρνα αντιδωρο ηθελα να απομακρυνθω και να ξυπνησω.
να πω πως το συγκεκριμενο δεσποτη δεν τον συμπαθησα ποτε,ειναι εν ζωη αλλου πλεον δεσποτης σε μεγαλυτερη πολη.δεν θεωρω πως φιλωντας το χερι του παπα κανεις κατι και πως ο καθενας πιστευει και αποδεικνυει την πιστη του με τον δικο του τροπο.και τελος πρωτη φορα βλεπω γενικα καποιον κληρικο σε ονειρο μου.ειναι κακο?

Aυτό δεν συνέβαινε και στην πραγματικότητα; Για τους δικούς σου λόγους δεν τον συμπαθούσες και ένιωθες ότι σου χαλάει (τσαλακώνει) την εικόνα που έχεις για τα θεία, τα θρησκευτικά σου πιστεύω. Ότι δεν είναι άξιος αυτός ο άνθρωπος να τα αντιπροσωπεύει. Δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό, είναι μόνο ένα δικό σου συναίσθημα.

Edited by - mimosa on 04/06/2010 22:17:34

bunglebeeΝέο Μέλος
05/06/2010, 08:12:08
το μονο που μπορω να θυμηθω ειναι πριν 12 χρονια φοιτητρια με τη σχολη που μας βαλαν με το ζορι να συμμετασχουμε σε ενα ερανο,βασικα ημασταν αυτοι που χτυπουσαν τα κουδουνια... και πριν να φυγουμε απο την εκκλησια οπου ηταν ο χωρος συγκεντρωσης ειπε αυτος ο δεσποτης "που πατε χωρις ευλογια και του φιλησαμε το χερι".δεν ειμαι αθεη αλλα αυτο το ονειρο μου ηρθε καπως μπορω να πω.
ευχαριστω για την απαντηση.

naysΜέλος
24/07/2010, 01:52:15
2 άτομα εδω μεσα απο διαφορετικες χρονιές είπαν σχεδον το ιδιο ονειρο, για να μην πω ολοϊδιο... στην περιπου ιδια ηλικία που το έβλεπαν και με την ίδια συχνοτητα...
εβλεπα και γω το ίδιο όνειρο συνεχώς με καποιες διαφορές, νομίζω ότι σταματησα να το βλέπω γυρω στα 12 (όπως και ο 1ος που το ανάφερε)

ανεβαινω ένα πανύψηλο, πολυ στενόμακρο πυραμοειδές βάθρο και μόλις ανεβαινω πεφτω. Η πτώση είναι απιστευτα επίπονη και νιωθω τραγικά ωσπου να τελειωσει, όταν επιτέλους φτάνω στη γη, ανεβαινω σαν να μη συμβαινει τίποτα και πάλι στην κορυφη (εδω είναι που αλλαζει των άλλων γιατι ξυπνανε)και ξανακανω το ιδιο ξανα και ξανα μεσα στο όνειρο κ ενω είναι τοσο απιστευτα επιπονο και τραγικό το πώς νιωθω στη διαρκεια της πτωσης ανεβαινω και το κάνω ξανα (α, και είναι νυχτα). Αυτο σταματησα να το βλέπω γυρω στα 12

εβλεπα αλλα που ηταν πολυ περιεργα ονειρα σε μικροτερη ηλικία (λες κ ερχοντουσαν κάποια πνευματα)
αλλά αν κάποιος με γνώσεις είτε φρόυντ που λετε είτε κάποιου άλλου είτε οτιδήποτε μπορει να πει κάτι.

24/07/2010, 12:02:31
KAI ΕΓΩ ΕΒΛΕΠΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ (ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ)..ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΟΔΥΝΗΡΗ ΑΛΛΑ ΔΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΠΤ..
ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ..

CHARMED

24/07/2010, 12:53:25
nays
Αν το συγκεκριμένο όνειρο το βλέπετε όλοι το ίδιο τότε ίσως όντως να σημαίνει κάτι. Η πυραμίδα μου κάνει εντύπωση. Τι είδους πυραμίδα είναι;
Όνειρα "πτώσεις" έβλεπα και εγώ(αλλά πάθαινα και κρίσεις νυχτερινού πανικού) αυτό απο μόνο του σαφώς δε λέει κάτι παρα ίσως προδίδει μια ανασφάλεια.
Τι εννοείς σαν να ερχόντουσαν πνεύματα στον υπνο σου;

Όσον αφορά Φροϋντική εξήγηση..δεν είμαι ειδικός..αλλά μπορώ να φανταστώ τη γνώμη του:
Η πυραμίδα συμβολίζει.......του ανδρα.
Και το χαος.......της γυναίκας.

Βάλε κάτι πιο δύσκολο

naysΜέλος
24/07/2010, 13:38:59
Ευχαριστώ που απαντήσατε τα αλλα 2 παιδια που γραψανε εδω βλεπανε σχεδον το ιδιο ονειρο οτι ανεβαινανε σε ταρατσα και πεφτανε και βρηκα και αλλους 2 αλλου που λεγανε για γκρεμο αλλα εγω αυτό το εκανα στον υπνο μου όταν έβλεπα ότι "κινδυνευα" και το χρησιμοποιούσα για να ξυπνησω.
Εντάξει χθες που διαβασα κι άλλα ονειρα εκτός απο τον φρόυντ που απ ό,τι καταλαβα όλα τα παιρνει ως συμβολισμους που έχουν να κανουν με το σεξουαλικο ενστικτο αναφέρανε και τον Γιουνγκ που μιλαει για ονειρα οποτε θα ψαξω να δω.

απλα ρωτησα αν εξηγειται γιατι μου κανει εντυπωση το οτι ανεβαινα κι επεφτα αρκετες φορες στο ονειρο ενω ηξερα πώς ήταν.

Ντ.Τζέκιλ,δεν ξερω αν έχει καμία σημασία αλλα δεν είναι πυραμίδα ακριβως όπως την ξέρουμε, ήταν πολύ πολύ στενομακρο. δλδ η βαση του σε σχεση με την κορυφη ήταν κοντα... απο άποψη πλάτους και στην κορυφη δεν ήταν μυτερη γιατι εκει ανεβαινα και στεκομουν για λίγο πριν πεσω το μονο κοντινο σε σχημα που μου έρχεται στο μυαλο είναι ενα κτιριο, γλυπτο (δεν ξερω ακριβως τι είναι) που είδα στην τηλεοραση που είναι στην ουάσινγκτον

σιγουρα δεν είναι ενδιαφερον σαν ονειρο απλα αναρωτιώμουν τι να σήμαινε απο ψυχολογία ίσως

για κάποια αλλα ονειρα δε μου ρχεται να πω, αλλα χθες βρηκα αλλους 2 που είχαν παρομοια και πήρα μια εξηγηση

αυτος τελειωνε λέγοντας:

"Μετά από αυτή την εμπειρία, συμβουλέυω όλους να κάνετε συχνά κάθαρση χώρου και της υπόστασης σας από κατώτερες ενέργειες...γιατί δεν τα γνωρίζουμε όλα!"

όμως δεν εξηγει τι εννοει λεγοντας κάθαρση χωρου και υποστασης

24/07/2010, 13:57:09
Αν σου πω ότι ούτε εγώ καταλαβαίνω;

Η άποψή μου είναι ότι αν τη στιγμή της πτώσης νιώθεις φόβο, τότε υποφέρεις απο κάποια ανασφάλεια. Αν νιώθεις άλλα αρνητικά συναισθήματα, τότε ίσως ο φίλος που μιλάει για κάθαρση κατώτερων ενεργειών να ξέρει καλύτερα..

Τώρα, κατωτερες ενέργειες δεν είναι μία και δύο.
Βασικές κατώτερες ενέργειες για τον άνδρα είναι και ο θυμός και η λαγνεία.
Ως προς αυτά τα δύο μπορείς να φανταστείς νομίζω -και ενστικτωδώς ακόμα- πώς να αποφεύγεις την "ανάπτυξή" τους(..........)
Τώρα να θες λεπτομέρειες πές μου.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτές, είναι πολλές και δεν έχουν καν ονόματα, οπότε ένας γενικά δραστήριος και υγειης τρόπος ζωής που στοχεύει σε μια ψυχολογική ισορροπία should do the trick.. αυτά υποθέτοντας οτι ο φίλος αυτός έχει δίκαιο για το ότι εκείνα τα όνειρα οφείλονται σε κατώτερες ενέργειες.

Επίσης "κάθαρση" θεωρείται και το μπάνιο. Τα συχνά μπάνια είναι καλά λοιπόν και ειδικά στη θάλασσα όπως και η γενικότερη "γυμνή" επαφή με τη φύση.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/07/2010 13:59:41

MegaDanceΝέο Μέλος
02/12/2003, 14:41:30
Pigenete sthn mhxanh anazhthshs ths GOOGLE kai grapste auto edo.
weapons of mass destruction .Meta patiste to koumpi poy leei EIMAI
TYXEROS h I M FEELING LUCKY.

Sthn selida pou 8a sas bgalei pi8anos na thn perasete gia to gnosto error alla ean koitaksete kalytera 8a deite kati pio endiaferon..

Turn Up The Volume

Edited by - MegaDance on 02/12/2003 14:44:13

02/12/2003, 16:20:35
κουφόοοοοοοοοοοο...

τι;
ποια σελίδα;
ποιος ήρθε; - δεν ακούω!

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

drumx13Μέλος
02/12/2003, 17:13:35
καλο

http://www.coxar.pwp.blueyonder.co.uk/

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

katiaΜέλος
03/12/2003, 19:56:13

KikaΝέο Μέλος
04/12/2003, 23:48:35
Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ένας φίλος μου...
''Καλέ άουτς καλέ!''. Τι άλλο θα μπορούσα να πω;;;;!!!!!

Always listen to your crystal child

Darkangel_78Μέλος
05/12/2003, 00:31:48
quote:
''Καλέ άουτς καλέ!''. Τι άλλο θα μπορούσα να πω;;;;!!!!!

Γειά σου Kika!Εγώ θα'λεγα "Πάει,τό'χουμε χάσει τελείως!"
Καλό φίλε MegaDance..πολύ καλό!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

scullyΜέλος
06/12/2003, 12:17:15
καλο!!!!

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

scullyΜέλος
06/12/2003, 12:18:37
Τι σημαινει Donald Rumsfeld?

George_13Μέλος
06/12/2003, 13:03:56
quote:

Βασικα δεν σημαινει κατι. Ειναι ο υπουργος αμυνης των ΗΠΑ φιλη Scully.Μα καλα ο Mulder δεν σου εμαθε τιποτα.Ισως να σημαινει κατι αλλα θα λογοκριθει και θα μας "καπελωσει" ο Admin.

WHO DARES... WINS!

scullyΜέλος
08/12/2003, 11:59:35
quote:
Βασικα δεν σημαινει κατι. Ειναι ο υπουργος αμυνης των ΗΠΑ φιλη Scully.Μα καλα ο Mulder δεν σου εμαθε τιποτα.Ισως να σημαινει κατι αλλα θα λογοκριθει και θα μας "καπελωσει" ο Admin.

χμμμμμ...μαλλον ειμαι λιγο ασχετη ε?
Πες καλε...!

cubeΜέλος
08/12/2003, 13:20:40
quote:

quote:

WHO DARES... WINS!

Μίλα ελεύθερα αγαπητέ GEORGE 13 και ασε τον admin να το λογοκρίνει.
Για πες μας τι σημαίνει...δώσε μας το φώς...

Και κάτι άλλο...ποτέ μην κρίνεις κάτι πριν αυτό γίνει...άστο να συμβεί...πάντα υπάρχει κάποιος λόγος...μην σταματάς την ροή!

Να είστε καλά.
Μετα τιμής Κύβος.