- ΑΠΟΡΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ευστράτιος: Διακρίνω ένα πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης ή είναι η ιδέα μου
Καλημέρα Ευστράτιος.
Αγαπητέ το θέμα είναι ΑΠΟΡΙΕΣ . Και εδώ να σε ρωτήσω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη απορία και την ερώτηση? Όταν κάποιος λέει ότι παρουσιάζει μια απορία και όχι ερώτηση άραγε διακρίνεις και σ’ αυτην την παρουσίαση πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el. elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Ίσως τελικά, να μην ήταν η ιδέα μου.
Στράτος

quote:
Ευστράτιος: Φίλε el.elyon να με συμπαθάς, αλλά δεν μπορώ να σε καταλάβω.
Ίσως τελικά, να μην ήταν η ιδέα μου.
Αγαπητέ μου Ευστράτιος τι είναι απορία? Τι είναι ερώτηση?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όταν λεμέ Θεός σε τι αναφερόμαστε! Πρόσωπο η κατάσταση ….
Φίλε Πάνας για ποιο λόγω να πεις την ΕΝΕΡΓΕΙΑ, Θεό
Θα επρεπε νομίζεις οποωσδήποτε όταν αναφέρουμε τη λέξη Θεος να αναφερόμαστε υποχρεωτικά σε κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση;
Ο Ανθρώπινος νους ειναι αυτός που μπορεί να συλλάβει και να κατανοήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Και γιατι όχι; Αν απο αυτή την ενέργεια πηγάζουν όλες οι δυνάμεις που δημιουργούν στους ανθρώπους θεολογικές αναζητήσεις και τάσεις, τότε θα μπορούσε να ειναι ο Θεος των Θεών τους.
quote:
Ποιος δημιούργησε αυτές τις ανθρώπινες αδυναμίες, ο « Θεός » σου που προκάλεσε και την δημιουργία του?
Αν και δεν πολυκατάλαβα τη συγκεκριμένη ερώτηση έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ανάγκη απο ένα Θεό για να πιστέψουν. Οι λόγοι πάρα πολλοί. Μη ξεχνάμε ότι ο πιο παλιος Θεος που λατρεύτηκε ήταν ο Ηλιος, λόγω της ζωής που έδινε στη γή και ταυτόχρονα αποτελούσε μυστήριο το όλο φαινόμενο.
Τώρα για την ανάγκη που έννιωσαν οι άνθρωποι ωστε να πιστέψουν σε κάποιο Θεό πιστεύω ότι πηγάζουν απο την ψυχοσύνθεση και την αδυναμία του κάθε ανθρώπου να αντιληφθεί και να δικαιολογήσει πράγματα και καταστάσεις πέρα απο τις ανθρωπινες δυνατότητες.
Για αυτό το λόγο βλεπουμε άλλωστε να συνυπάρχουν ακόμα και σήμερα τόσες πολλές θρησκείες αρα και 'Θεοί'.
quote:
Φίλε η αλήθεια είναι δόγμα?
Πολύ καλή ερωτηση αλλά μήπως η αλήθεια για κάποιους αποτελεί πεδίο ερευνας για κάποιους άλλους;
Αλλωστε η αλήθεια διαφέρει όσον αφορά την κατανόηση του όρου, απο άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ο επιστήμονας ο οποίος δεν ερευνά συνεχώς νέες μεθόδους να βελτιωσει το κλάδο του λόγω κάποιων παλαιότερων ανακαλύψεων οι οποίες πιστεύει ότι ειναι τέλειες, ναι για αυτόν και για τους περισσότερους ειναι μια αλήθεια, δεν παυει όμως να ειναι και δογματικός γιατι αρνείται να δει παραπέρα.
quote:
Ποιος Θεός ? ο δικό σου « Θεός » ? εκτός από τον δικό σου « Θεό » πιστεύεις ότι υπάρχει και άλλος Θεός?
Θα ήθελα να σου απαντήσω με μια άλλη ερώτηση φίλε μου.
Πόσοι Θεοί λατρεύονται σήμερα στη γή, βάση των θρησκειών που υπάρχουν;
Πιστεύεις ότι κάποιος Θεός είναι καλύτερος απο κάποιον άλλο και αν ναι γιατι;
quote:
macedon:
Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σωστό αυτό που λες αγαπητέ μου.Αν και με πρόλαβε στην απάντηση ο Μακεδών.Δεν νομίζω ότι για την δυστυχία και την εξαθλίωση που υπάρχει στις φτωχές χώρες της Αφρικής και της Ασίας,φταίει το ότι δεν είναι χριστιανοί οι άνθρωποι..Μου ακούγεται κάπως ρατσιστικό αυτό και γνωρίζω ότι δεν είσαι ρατσιστής..
Κι'όμως συμβαίνει![]()
ΤΥΧΑΙΟ? ΣΥΜΠΤΩΣΗ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
Χαίρομαι που αναγνωρίζεις οτι δέν είμαι ρατσιστής, πραγματικά δέν είμαι καθόλου αλλά τα "θρησκευτικά πιστεύω" δέν έχουν καμιά σχέση με ρατσισμό.
Ο ρατσισμός έχει σχέση με την φυλή, 100 διαφορετικοί Έλληνες μπορεί να πιστεύουν σε 100 διαφορετικές θρησκείες παρόλα αυτά εξακολουθούν να παραμένουν Έλληνες.
quote:
Ευστράτιος
Διακρίνω ένα πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης ή είναι η ιδέα μου
Ένα μόνο;
Η συζήτηση με το συγκεκριμένο μέλος είναι του τύπου
-Γειά σου Γιάννη
- κουκιά σπέρνω

macedon
quote:
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ?
Κοίτα λίγο μερικά κράτη σε Αφρική και Ασία που δέν έχουν γνωρίσει τον χριστιανισμό σε τί τριτοκοσμική κατάσταση βρίσκονται σήμερα.
[quote] [quote]ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.
Θρησκεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι οι Δώδεκα θεοί.
Ο σύγχρονος πολιτισμός στην Ευρώπη γεννήθηκε στην Ελλάδα, που είχε για Θεούς της, τους "Δώδεκα". Η ελευθερία έκφρασης επίσης στην Ελλάδα, γνωστή διεθνώς με το όνομα "Δημοκρατία".
Η δυτική Ευρώπη, αφού φίμωσε τους χριστιανούς και τους έβαλε σε μια γωνιά, πάτησε πάνω στον Ελληνικό πολιτισμό και απογειώθηκε.
Γι'αυτό στο μάθημα της ιστορίας, μαθαίνουν στα παιδιά τους, τους Δώδεκα θεούς και νιώθουν πολύ ποιό Έλληνες, από κάτι δικούς μας, που νιώθουν ποιό πολύ Ρωμαίοι.
Ο Ελληνισμός, με τους Δώδεκα Θεούς του, μεγαλούργησε.
Με τον θεό των Χριστιανών, πάτωσε και αυτή την στιγμή είμαστε τελευταίοι.
Τυχαίο άραγε..; Σύμπτωση..;
Όχι βεβαίως. Απλά έχουμε ακόμη την νοοτροπία την βυζαντινή.
Η εκκλησία είναι κράτος εν κράτει, όπως και στο βυζάντιο.
Το πνεύμα μας το έχουμε δώσει στην εκκλησία να το αξιοποιήσει.
Η θρησκοφλυαρία του χριστιανισμού είναι στα καλύτερά της. Όπως τότε στο βυζάντιο έχει λόγο για όλα. Οργανωμένη το ίδιο καλά.
Διαφθορά παντού. Εκτός από διεφθαρμένους ιερείς, έχουμε διαφθορά στη δικαιοσύνη, στην πολιτική στην ιατρική και στην παιδεία. Όπως ακριβώς και στο βυζάντιο, η εκκλησία παντού παρούσα.
Κάποιοι αποφάσισαν να μας δώσουν το όνομα Έλληνες και τον τόπο μας Ελλάς και μας είπαν, ότι ανήκουμε στην δύση. Δυστυχώς γι αυτούς, είμαστε ακόμη βυζαντινοί. Μεταξύ ανατολής και δύσης. Για να μην πώ, ότι γέρνουμε περισσότερο προς ανατολή μεριά κι αυτό γιατί, είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι, οι φίλοι της ανατολικής κουλτούρας.
Στην Ελλάδα που ο χριστιανισμός συνκυβερνά ακόμη, προσπαθεί να καπηλευτεί με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό, αφού δεν μπορεί να τον εξαφανίσει τελείως και παρουσιάζεται μάλιστα ως τιμητής του.
Έχουμε λοιπόν το εξής παράδοξο. Οι ιερείς ενός ξένου και ασήμαντου θεού, να κυνηγούν με λύσσα, τους θεούς με τους οποίους ο Ελληνισμός μεγαλούργησε και μάλιστα να τους εκτοπίζουν, μέσα από το ίδιο τους το σπίτι.
Edited by - Συνοδινός on 21/03/2007 03:09:41
quote:quote:
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ?
Κοίτα λίγο μερικά κράτη σε Αφρική και Ασία που δέν έχουν γνωρίσει τον χριστιανισμό σε τί τριτοκοσμική κατάσταση βρίσκονται σήμερα.
[quote] [quote]ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.
Θρησκεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι οι Δώδεκα θεοί.
Ο σύγχρονος πολιτισμός στην Ευρώπη γεννήθηκε στην Ελλάδα, που είχε για Θεούς της, τους "Δώδεκα". Η ελευθερία έκφρασης επίσης στην Ελλάδα, γνωστή διεθνώς με το όνομα "Δημοκρατία".
Η δυτική Ευρώπη, αφού φίμωσε τους χριστιανούς και τους έβαλε σε μια γωνιά, πάτησε πάνω στον Ελληνικό πολιτισμό και απογειώθηκε.
Γι'αυτό στο μάθημα της ιστορίας, μαθαίνουν στα παιδιά τους, τους Δώδεκα θεούς και νιώθουν πολύ ποιό Έλληνες, από κάτι δικούς μας, που νιώθουν ποιό πολύ Ρωμαίοι.
Όχι βεβαίως. Απλά έχουμε ακόμη την νοοτροπία την βυζαντινή.
Η εκκλησία είναι κράτος εν κράτει, όπως και στο βυζάντιο.
Το πνεύμα μας το έχουμε δώσει στην εκκλησία να το αξιοποιήσει.
Η θρησκοφλυαρία του χριστιανισμού είναι στα καλύτερά της. Όπως τότε στο βυζάντιο έχει λόγο για όλα. Οργανωμένη το ίδιο καλά.
Διαφθορά παντού. Εκτός από διεφθαρμένους ιερείς, έχουμε διαφθορά στη δικαιοσύνη, στην πολιτική στην ιατρική και στην παιδεία. Όπως ακριβώς και στο βυζάντιο, η εκκλησία παντού παρούσα.
Κάποιοι αποφάσισαν να μας δώσουν το όνομα Έλληνες και τον τόπο μας Ελλάς και μας είπαν, ότι ανήκουμε στην δύση. Δυστυχώς γι αυτούς, είμαστε ακόμη βυζαντινοί. Μεταξύ ανατολής και δύσης. Για να μην πώ, ότι γέρνουμε περισσότερο προς ανατολή μεριά κι αυτό γιατί, είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι, οι φίλοι της ανατολικής κουλτούρας.
Στην Ελλάδα που ο χριστιανισμός συνκυβερνά ακόμη, προσπαθεί να καπηλευτεί με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό, αφού δεν μπορεί να τον εξαφανίσει τελείως και παρουσιάζεται μάλιστα ως τιμητής του.
Έχουμε λοιπόν το εξής παράδοξο. Οι ιερείς ενός ξένου και ασήμαντου θεού, να κυνηγούν με λύσσα, τους θεούς με τους οποίους ο Ελληνισμός μεγαλούργησε και μάλιστα να τους εκτοπίζουν, μέσα από το ίδιο τους το σπίτι.
Edited by - Συνοδινός on 21/03/2007 03:09:41
Θρησκεια του ευρωπαικου πολιτισμου ειναι οι δωδεκα θεοι.
ΟΧ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Κι'όμως συμβαίνει
ΤΥΧΑΙΟ? ΣΥΜΠΤΩΣΗ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
Χαίρομαι που αναγνωρίζεις οτι δέν είμαι ρατσιστής, πραγματικά δέν είμαι καθόλου αλλά τα "θρησκευτικά πιστεύω" δέν έχουν καμιά σχέση με ρατσισμό.
Ο ρατσισμός έχει σχέση με την φυλή, 100 διαφορετικοί Έλληνες μπορεί να πιστεύουν σε 100 διαφορετικές θρησκείες παρόλα αυτά εξακολουθούν να παραμένουν Έλληνες.
Ούτε σύμπτωση είναι,ούτε τυχαίο,που αυτές οι χώρες είναι σε τέτοια εξαθλίωση.Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοπολιτικοί.Όχι όμως θρησκευτικοί.
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
macedon: quote:
Ένα μόνο;
Η συζήτηση με το συγκεκριμένο μέλος είναι του τύπου
-Γειά σου Γιάννη
- κουκιά σπέρνω
Φίλε macedon ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για να δούμε εσύ τι σπέρνεις:
quote:
macedon: Με άλλα λόγια, ή δογματικός θα είναι κανείς ή επιστήμονας. Και τα δύο δε γίνεται. macedon: Ο Pascal σαν επιστήμονας ήταν ... επιστήμονας. Δεν ήταν δογματικός. Δεν είχε κολλήσει σε ένα πράγμα το οποίο θεωρούσε απόλυτη αλήθεια. Ακολούθησε μια επιστημονική μεθοδολογία, κατέληξε σε συμπεράσματα. Σαν θρησκευόμενος τώρα... δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι ήταν.
Αφού είδαμε το τι σπέρνεις να δούμε και τα κουκιά μου: Και αφού ο Pascal ακολούθησε μια επιστημονική μεθοδολογία και κατέληξε σε συμπεράσματα, ένα συμπέρασμα ήταν και το στοίχημα του Pascal! Ο Pascal σαν επιστήμονας αποφάσισε να ποντάρει στον Θεό! Και δεν ήταν και ούτε είναι ο μονός επιστήμονας αλλά μάλλον και αυτά είναι τόσο κατανοητά που δεν χρειάζεται να γραφεί κανείς και άλλους επιστήμονες που ποντάρουν υπέρ του Θεού!
Ο Pascal δεν ήταν δογματικός μας λέει ο φίλος macedon αλλά ο φίλος macedon δεν μας λέει ότι ο Pascal ήταν χριστιανός. Άρα να συμπεράνω ότι ο Pascal ήταν χριστιανός, επιστήμονας και οπός το λέει και ο φίλος macedon δεν ήταν δογματικός!!!
Μπορεί εγώ να σπέρνω κουκιά εσύ ωμός τι κανείς, αχ ναι θα πεις πάλι τα καλά σου λόγια. Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε το ίδιο. Εγώ σπέρνω κουκιά και εσύ φίλε macedon ξέρεις να κεντάς!
Περιμένω τα καλά σου λόγια φίλε macedon!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Που ήσουνα και σε χάσαμε?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
ΟΧ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ
...Οχ...ο franandy2001...
Και με το μάτι σου έχεις πρόβλημα;
Και εγώ νόμιζα ότι μόνο από το μυαλό σου υποφέρεις.
Τέλος πάντων, θα κάνω ότι μπορώ άν και δεν είμαι γιατρός.
Τα γυαλιά δεν θα βοηθήσουν στο λέω να το ξέρεις.
Καλύτερα να πας στον μάνατζέρ σου (για τον πνευματικό λέω),να διώξει τα φαντάσματα που χαλούν τον ύπνο σου και να βάλει μερικές σταγόνες στα μάτια σου από διαβασμένο νερό.
Άντε τώρα στο καλό, τις καλύτερες ευχές μου νά΄χεις.
quote:
Πάνας: quote:
Θα επρεπε νομίζεις οποωσδήποτε όταν αναφέρουμε τη λέξη Θεος να αναφερόμαστε υποχρεωτικά σε κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση;
Για μένα ναι.
quote:
Πάνας: Ο Ανθρώπινος νους ειναι αυτός που μπορεί να συλλάβει και να κατανοήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Και γιατι όχι; Αν απο αυτή την ενέργεια πηγάζουν όλες οι δυνάμεις που δημιουργούν στους ανθρώπους θεολογικές αναζητήσεις και τάσεις, τότε θα μπορούσε να ειναι ο Θεος των Θεών τους.
Τι θα πει αν φίλε; Δεν το γνωρίζεις;
quote:
Αν και δεν πολυκατάλαβα τη συγκεκριμένη ερώτηση έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ανάγκη απο ένα Θεό για να πιστέψουν. Οι λόγοι πάρα πολλοί. Μη ξεχνάμε ότι ο πιο παλιος Θεος που λατρεύτηκε ήταν ο Ηλιος, λόγω της ζωής που έδινε στη γή και ταυτόχρονα αποτελούσε μυστήριο το όλο φαινόμενο.
Τώρα για την ανάγκη που έννιωσαν οι άνθρωποι ωστε να πιστέψουν σε κάποιο Θεό πιστεύω ότι πηγάζουν απο την ψυχοσύνθεση και την αδυναμία του κάθε ανθρώπου να αντιληφθεί και να δικαιολογήσει πράγματα και καταστάσεις πέρα απο τις ανθρωπινες δυνατότητες.
Για αυτό το λόγο βλεπουμε άλλωστε να συνυπάρχουν ακόμα και σήμερα τόσες πολλές θρησκείες αρα και 'Θεοί'.
Φίλε μου, είπες από πού πηγάζουν αλλά δεν είπες ποιος δημιούργησε αυτές τις πηγές! Και για να σε βοηθήσω για να καταλάβεις τη συγκεκριμένη ερώτηση θα αναφέρω κάτι που είπες ποιο πάνω: «Αν απο αυτή την ενέργεια πηγάζουν όλες οι δυνάμεις που δημιουργούν στους ανθρώπους θεολογικές αναζητήσεις και τάσεις, τότε θα μπορούσε να ειναι ο Θεος των Θεών τους»
Η Ενεργεία είναι ο Θεός σου. Άρα δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν άλλοι Θεοί. Παράλληλα αναφέρεις ανθρώπινες αδυναμίες. Και αφού δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν Θεοί αλλά μονό ένας Θεός = ΕΝΕΡΓΕΙΑ που προκάλεσε την δημιουργία του ανθρώπου άρα πολύ σωστά αναφέρεις ότι ο Θεός=ΕΝΕΡΓΕΙΑ είναι ο Θεός όλων των Θεών. Άρα συμπεράνω ότι ο Θεός σου είναι ο δημιουργός όλων! Τότε φίλε μου γιατί κατηγορείς τους Θεούς που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα αλλά και με το τρόπο που υπάρχουν ο δημιουργός τους είναι ο δικό σου Θεός = ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
«Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗ ΔΕΊΧΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.»
Αυτό είχες πει για κάποιον Θεό που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει στην πραγματικότητα και συμφωνά με τα λεγόμενα σου αυτός ο Θεός που κατηγορείς ότι είναι αδιάφορος είναι δημιούργημα του δικού σου Θεού = ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Άρα έμμεσα κατηγορείς τον δικό σου Θεό = ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Γιατί δεν το κανείς άμεσα; Γιατί δημιούργησε τόσους Θεούς; γιατί δημιούργησε τον άνθρωπο με αδυναμίες;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Συνοδινέ Η Ελλάδα και ο ελληνισμός δεν μεγαλούργησε εξαιτίας των Δώδεκα θεών , αλλά εξαιτίας κάποιον φιλοσόφων που αντιληφθήκανε την ουσία που υπάρχει πίσω από τους θεούς , που δεν ήταν μόνο δώδεκα αλλά πολύ περισσότεροι , και μέσω αυτών και στην ιδιότητα που είχαν δώσει στον καθένα τους , τελειοποίησαν την κάθε πνευματική , και όχι μόνο , επιστήμη .
Όπως επίσης ότι όλοι οι μεγάλοι Αρχαίοι φιλόσοφοι , μιλάγανε για την μια Αρχή , που φανερώνεται μέσα στην πολλαπλότητα του Όλου .
Αν θυμηθείς λίγο καλύτερα την Ελληνική μυθολογία , θα δεις ότι κάποιοι από τους Θεούς των Ελλήνων , τις περισσότερες φορές ήτανε ένα εμπόδιο μπροστά σε κάποιους ήρωες , αλλά και γενικά μπροστά στην πορεία του ανθρώπινου γένους ( βλέπε Προμηθέα .)
Βέβαια μέσα από όλα αυτά βλέπουμε ότι ο άνθρωπος , ποτέ δεν πρέπει να νιώθει φόβο μπροστά σε κάθε θεό , ναι μεν να τον σέβεται , αλλά όταν αντιληφθεί ότι του στέκεται εμπόδιο μπροστά στην πνευματική του πορεία , να του εναντιώνεται .
Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει με την προσωπική βούληση του θεού , αλλά με την βούληση αυτών που πράττουν στο όνομα του θεού ( ιερατείο ).
Όπως και το σπουδαιότερο από όλα είναι πίσω από κάθε Μύθο , να βλέπουμε την ουσία που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της .

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Θα επρεπε νομίζεις οποωσδήποτε όταν αναφέρουμε τη λέξη Θεος να αναφερόμαστε υποχρεωτικά σε κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση;--------------------------------------------------------------------------------
Για μένα ναι.
Σεβαστή η απάντησή σου, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πρέπον να προσωποποιούμε τον Θεό, γιατί ολισθαίνουμε να το πράξουμε με ανθρώπινα μέτρα και σταθμά. Αν μπορούμε να κατανοήσουμε τα πάντα γύρω απο τον Θεό, τότε δεν υπάρχει Θεός αλλά φαινόμενο το οποίο επιδέχεται παρατήρηση και επομένως κρίση.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Πάνας: Ο Ανθρώπινος νους ειναι αυτός που μπορεί να συλλάβει και να κατανοήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Και γιατι όχι; Αν απο αυτή την ενέργεια πηγάζουν όλες οι δυνάμεις που δημιουργούν στους ανθρώπους θεολογικές αναζητήσεις και τάσεις, τότε θα μπορούσε να ειναι ο Θεος των Θεών τους.
Τι θα πει αν φίλε; Δεν το γνωρίζεις;
Οχι υποθέσεις και αναζητήσεις εκφράζω.
quote:
Άρα συμπεράνω ότι ο Θεός σου είναι ο δημιουργός όλων! Τότε φίλε μου γιατί κατηγορείς τους Θεούς που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα αλλά και με το τρόπο που υπάρχουν ο δημιουργός τους είναι ο δικό σου Θεός = ΕΝΕΡΓΕΙΑ!«Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗ ΔΕΊΧΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.»
Αυτό είχες πει για κάποιον Θεό που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει στην πραγματικότητα και συμφωνά με τα λεγόμενα σου αυτός ο Θεός που κατηγορείς ότι είναι αδιάφορος είναι δημιούργημα του δικού σου Θεού = ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Άρα έμμεσα κατηγορείς τον δικό σου Θεό = ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Γιατί δεν το κανείς άμεσα; Γιατί δημιούργησε τόσους Θεούς; γιατί δημιούργησε τον άνθρωπο με αδυναμίες;
Γιατι πολύ φυσικά φίλε μου δεν πιστεύω στο ρητό 'Τα πάντα εν σοφία εποιησε'
Επίσης δεν πιστεύω ότι επεμβαίνει ο οποιοσδήποτε Θεός στη εξέλιξη του ανθρώπου, γιατί τότε δεν θα ήταν Θεός αφού υπάρχει παραδοχή ότι χρίζουμε συνεχόμενων διορθωτικών επεμβάσεων.
Δεν κατηγόρησα κανέναν Θεό αναφέρθηκα σε όλους τους Θεούς(θρησκείες) οι οποίες στο όνομα του έχουν διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο πλανήτη, και δυστυχώς κανένας Θεός δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον άνθρωπο, εξού και ή ανάγκη δημιουργίας μιας θρησκείας προκειμένου να απαλύνει το πόνο της αδιαφορίας.
Μάλλον ο ανθρωπος ενδιαφέρεται περισσότερο για τον Θεό παρά το αντίθετο.
Ευχαριστώ για αυτό!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
elo: Βέβαια μέσα από όλα αυτά βλέπουμε ότι ο άνθρωπος , ποτέ δεν πρέπει να νιώθει φόβο μπροστά σε κάθε θεό , ναι μεν να τον σέβεται , αλλά όταν αντιληφθεί ότι του στέκεται εμπόδιο μπροστά στην πνευματική του πορεία , να του εναντιώνεται .
Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει με την προσωπική βούληση του θεού , αλλά με την βούληση αυτών που πράττουν στο όνομα του θεού ( ιερατείο ).
Εδώ τι εννοείς αγαπητέ elo;
Αυτοί οι Θεοί είναι υπαρκτά πρόσωπα και είναι μέρος του Θεού=Συμπαντος?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Συνοδινέ Η Ελλάδα και ο ελληνισμός δεν μεγαλούργησε εξαιτίας των Δώδεκα θεών
Εγώ πάντως δεν είπα τέτοιο πράγμα.
Καλό είναι να ανατρέξεις πίσω και να δείς, πάνω σε ποιόν σχολιασμό απάντησα.
Για μένα οι Θεοί έχουν συμβολική και ιστορική αξία.
quote:
Εδώ τι εννοείς αγαπητέ elo;
Αυτοί οι Θεοί είναι υπαρκτά πρόσωπα και είναι μέρος του Θεού=Συμπαντος?
Καλησπέρα el.elyon .
Δικό μου λάθος που δεν έγινα πιο σαφής , νομίζοντας ότι είναι κατανοητό το συγκεκριμένο κομμάτι που έβαλες «quote» .
Όταν αναφέρομαι .. «ότι ο άνθρωπος ποτέ δεν πρέπει να νιώθει φόβο μπροστά σε κάθε θεό » εννοώ ότι ο κάθε λαός , βάση τον δικό του πολιτισμό και θρησκεία , πιστεύει στον δικό του κατά αυτόν αληθινό Θεό .
Αυτό βέβαια δεν πάει να πει ότι υπάρχουν πολλοί Θεοί , μόνο τα ονόματα αλλάζουνε , και οι φιλοσοφία του κάθε λαού .