- ΚΑΜΠΑΛΛΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Η βάση της σκέψης μου στα προαναφερθέντα, πηγάζει απο το γεγονός οτι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, είναι εκείνος που συμβολικά κατακρημνίζει τον δράκοντα, στη μάχη μεταξύ τους, η επικράτηση δηλαδή του φωτός πάνω στο σκότος. Γι αυτό κατά την προσωπική μου άποψη η θέση της Τιφερέθ ανήκει στον Μιχαήλ.

Edited by - Oannes on 28/10/2003 22:46:19
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΦΙΡΑ/ΣΕΦΙΡΩΘ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ , ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ "ΔΙΑΒΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΕΦΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΛΟΝ, ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΣΕΦΙΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΑ .....
ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Πασχαλη ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙ,ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΛΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΩΡΙΣΕΙ.
ΠΡΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. (ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ)
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ (ΚΑΜΠΑΛΛΑ)ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΗΤΑΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ (ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΓΟΣ)ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ (ΠΡΑΚΤΙΚΗ/ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ)
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Η ΕΠΤΑΦΩΤΟΣ ΛΥΧΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΛΑ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΟΙ Η ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΟΝΤΕ ΑΚΟΜΑ AKOMA ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΓΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΛΑ.
ΤΑ ΔΕ ΚΛΙΦΟΘ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.(ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ)
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Πασχαλη ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
Ως φιλοσοφια της δημιουργιας ομως, παρουσιαζεται μονον στις Βεδικες γραφες και στην Ορφικη διδασκαλια.
ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ..
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
των διδασκαλιων των αληθινων διδασκαλων".
Φιλτατη Λιλιθ, "ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΑΡΟ" του Παπυς, εκδοσεις Πυρινος Κοσμος,
δινει συνοπτικα αρκετα στοιχεια απο την αναλυση των καρτων, ενω επιπλεον εχει αρκετα στοιχεια απο τη μαντικη των "ταρο".
Φιλε Oannes, πολυ σοβαρο το θεμα που θιγεις. Εμενα προσωπικα με ταλαιπωρησε πολυ καιρο και ειναι ευκαιρια να το προσεγγισουμε και να το αναλυσουμε εκτενεστερα.
Η αμοιβαια αντιμεταθεση των ονοματων του Μιχαηλ και Ραφαηλ, εξωτερικα δειχνει να μην εχει ουσιαστικη σημασια.
Οσοι ομως προχωρουν και στην πρακτικη Καμπαλα, εκει και η παραμικρη αλλαγη η μεταβολη εχει τεραστια σημασια.
Το ονομα Ραφαηλ, στη χριστιανικη παραδοση, εχει αποδοθει σε αγιο, τον αγιο Ραφαηλ.Εκεινο ομως που δειχνει να εχει σημασια, ειναι οι ιδιοτητες που συνδεονται με το ονομα αυτο. ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Μαλλιστα ο αγιος Ραφαηλ της Μυτηληνης, φημιζεται πανελλαδικα για τις θεραπευτικες του δρασεις, γεγονοτα βεβαια που αποδιδονται σε θαυματα, κατα την προσφιλη συνηθεια των δογματικων και δυσειδαιμονων.
Ακομα, το ονομα ΡΑ Φ Α ΕΛ (Ραφαηλ), αν εχει Αιγυπτιακη προελευση, θα ερμηνευονταν σαν, "η κεφαλη που ειναι μεσα στο φως" η "η φωτεινη κεφαλη που βρισκεται μεσα".
Το Ρα στην αρχη, μας δινει το δικαιωμα να σκεφτουμε μηπως εχει σαν βαση τον ΡΑ (ηλιο).
Ακομα, στα μονοπατια της Καμπαλα, η "επαφη" με τον Αρχαγγελο του ηλιου, επιτυγχανεται μονο εαν "εισελθουμε μεσα στη σφαιρα του ηλιου.
Τα παραπανω, μαζι με το γεγονος οτι ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ειναι ο εκαστοτε ηλιακος θεος, οπως και ο Χριστος στο χριστιανισμο, μας υποδεικνυει να αντιστοιχισουμε τον ηλιο με τον Ραφαηλ.
Ας δουμε ομως και τον Μιχαηλ.
Ο Μιχαηλ για δυο κυριες ιδιοτητες ειναι γνωστος.
Πρωτον, σαν νικητης του αρχαιου δρακοντα και δευτερον, σαν ο αρχαγγελος του θανατου, σαν ψυχοπομπος.
Σαν ψυχοπομπος, μας θυμιζει τον Thoth και τον δικο μας Ερμη, αφου ο Ερμης στη δικη μας μυθολογια ειναι ο συνοδος των ψυχων.
Σαν νικητης του δρακοντα Εωσφορου, ο Μιχαηλ εγινε πρωτος τη ταξει Αρχαγγελος, παιρνοντας δικαιωματικα τη θεση που κατειχε ο Εωσφορος πριν απο την εξεγερση.
Απο δω ξεκινανε πληθος αλληγοριες που θα προσπαθησω να εκθεσω οσο γινεται συντομοτερα.
Ο Εωσφορος ταυτιστηκε με την Αφροδιτη, τη θεα του Ερωτα, το οτι βεβαια το πρωπατορικο αμαρτημα συνδεθηκε με το sex, διολου δεν ειναι τυχαιο.
Η Αφροδιτη στη Καμπαλα, ονομαζεται ΝΑΓΚΑΣ η ΝΕΓΚΑ η ΝΕΤΣΑΧ ,αναλογα με την προφορα.
ΝΑΓΚΑΣ ομως ειναι οι οφιομορφοι δρακοι σε ολες σχεδον τις ανατολικες μυθολογιες (και στην Ινδικη).
Φαινεται ξεκαθαρα ο ΦΑΛΛΙΚΟΣ χαρακτηρας του παραπανω συμβολισμου.
Ο οφιουχος δρακος ειναι ακομη συμβολο των τυφλων ενστικτων και κατωτερων παθων, ιδιοτητες που αποδιδονται στον κατωτερο κοσμο της σφαιρας της Αφροδιτης.
Στα τυφλα αυτα ενστικτα και παθη, ο μονος που μπορει να κυριαρχησει, ειναι ο νους.Φυσικα ο νους συμβολιζεται απο τον Ερμη (ΧΟΝΤ).
Αν παρατηρησουμε το δεντρο της καμπαλα, ο Ερμης βρισκεται απεναντι απο τη Αφροδιτη και το ζητουμενο δεν ειναι να κυριαρχησει η μια πλευρα, γιατι παλι εχουμε ανισορροπια, αλλα να ισορροπησουν μεταξυ τους.
Κυριολεκτικα λοιπον, δε χρειαζεται να "σκοτωσουμε" τα ενστικτα και τις επιθυμιες, αλλα ο νους να αποκτησει ελεγχο πανω σ' αυτα, οπως ακριβως ο Μιχαηλ κυριαρχησε και θα κυριαρχησει τελικα πανω στον Δρακο τον Αρχαιο.
Η πλουσια ενεργεια του Ερωτα, οταν ελεγχθει και μορφοποιηθει απο τον Νου, τοτε επιτελειται το μεγα εργο της Δημιουργιας..
Ας μη σας ζαλισω ομως περισσοτερο κι ας σταματησω εδω..
Καλο βραδυ σε ολη την αξιολογη "παρεα".
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ως φιλοσοφια της δημιουργιας ομως, παρουσιαζεται μονον στις Βεδικες γραφες και στην Ορφικη διδασκαλια.
---------------------------------------------------------------------------Πασχαλης
ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ..
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Avatargr
Συνοδοιπορε Avatargr, υποστηριξα και συνεχιζω να υποστηριζω το παραπανω αναγραφεν.
Οι Ιουδαιοι, παροτι κατειχαν το "υλικο" απο την αληθεια, δυστυχως δεν ανεπτυξαν καμμια φιλοσοφια.
Στο Ζοχαρ (βιβλιο της Λαμπροτητας) που αναφερεσαι, αυτο ειναι εκτεταμενη αναλυση μιας θεογονιας, του "Σεφιρα Ντζιενουτα".
Ομως μη ξεχναμε οτι γραφτηκε σε χρονια της Ρωμαϊκης εποχης, οταν πλεον οι Ιουδαιοι, οπως ανγραφω στο πιο προηγουμενο μυνημα, εχουν ξαναπαραλαβει την εμπλουτισμενη Καμπαλα.
Αυτη η Καμπαλα ομως ΔΕΝ ειναι Εβραϊκη..
Εχει σημασια να δουμε τις αρετες καθε λαου και τις ιδιαιτεροτητες του.
Στα πλαισια αυτων των ιδιαιτερων χαρακτιριστικων καθε λαου, βρισκουμε και την προσφορα του σ' αυτο το τελειο συστημα που λεγεται Καμπαλα.
Ο καθε λαος προσφερε κατι απο αυτο που ανεπτυξε.
Η προσφορα των Εβραιων ειναι οτι, συγκεντρωσαν, διατηρησαν και μας μετεδωσαν τη σοφια αυτη..
φιλικα
Πασχαλης..
Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
quote:
Εχω πολυ δρομο ακομα ...
δεν είσαι η μόνη...και γω καλή μου...γι'αυτό ακούω και δε μιλάω![]()
![]()

Οι ρίζες της Καμπαλά, πάντως, απ όσα μέχρι σήμερα έχω διαβάσει, βρίσκονται στα εσωτεριστικά και θεοσοφικά ρεύματα των Ιουδαικών κύκλων της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου. Εκείνο όμως που νομίζω, καλοί μου φίλοι συζητητές αυτού του θέματος, είναι πως δεν πρέπει να λησμονούμε οτι η πορεία αυτών των ρευμάτων παρακολούθησε απο κοντά την ανέλιξη της Ελληνιστικής θρησκείας προς τα τέλη της εποχής που σήμερα καλείται «αρχαιότητα». Κάποιοι μάλιστα μελετητές του Γνωστικισμού των πρώτων μ.Χ αιώνων, θεωρούν τις ακραίες ομάδες του ραββινικού Ιουδαισμού ως ελληνιστικά φαινόμενα.
Φίλε Πασχάλη σ ευχαριστώ για την εκδοχή
quote:
Το Ρα στην αρχη, μας δινει το δικαιωμα να σκεφτουμε μηπως εχει σαν βαση τον ΡΑ (ηλιο).

Edited by - Oannes on 30/10/2003 11:55:00
Edited by - Oannes on 30/10/2003 11:59:53
νασαι περηφανος και ευτυχισμενος.
Εδω που εφτασες, λιγο δεν ειναι.
Τοσα που εκανες, μεγαλη δοξα.
Κι αυτο ακομα το σκαλι το πρωτο
πολυ απ' τον κοινο τον κοσμο απεχει...
Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ

Πασχάλη θα σε μαλώσω...![]()
![]()
Πως θα βρεις χρόνο να μου ετοιμάσεις αυτό που μου είπες όταν τριγυρνας συνεχώς εδώ?![]()

ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΛΑ....
ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ/ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ.
ΦΙΛΕ Πασχαλη ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΕΦΕΡ ΓΕΤΖΙΡΑ).
Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΟΡΦΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΒΒΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.
ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΕΤΟ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΡΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΤΑ 3 ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ "ΖΟΧΑΡ" η (ΒΙBΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΡΟΤΗΤΑΣ).
ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΗΛΟΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ.
ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΩΝ 10 ΣΕΦΙΡΩΘ ΚΑΙ ΤΩΝ 22 ΑΤΡΑΠΩΝ.
ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΧΑΘΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ - 14/12/2010
Τι γίνεται με εσένα αγαπητέ;
Μήπως φταίει το ψευδώνυμο;
Γρουσουζιά σε πάει το "Διεγραμμένoς Λογαριασμoς"!!!
Από την άλλη πάλι πήγα στην "σαλάτα" και βλέποντας
το μήνυμά σου,δεν κατάλαβα τον λόγο της μεταφοράς
του εκεί ![]()
![]()
οκ. Όπως και νάχει κάτι παραπάνω γνωρίζουν οι
υπεύθυνοι του φόρουμ...![]()
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Χιόνια στον Βόλο 16/12/2010
Χιόνια στον Βόλο

quote:
ελα... χιονισε και στην "μικρη Ελβετια"???
Καλησπέρα PREDATOR !
Ναι,χιόνιζε από τα ξημερώματα μέχρι τις
7.30-8.00 το πρωΐ. Μετά έριχνε
χιονόνερο μέχρι που τα έλοιωσε όλα!!!
Δηλαδή καλά που ξύπνησα γύρω στις 6.30 και
το χάρηκα λιγάκι!!!
Αλήθεια "μικρή Ελβετία" λένε τον Βόλο;
Πρώτη φορά το άκουσα αυτό!
Για αυστριακούς ξέρω,για Ελβετία ...
Και ποιός ο λόγος της παρομοίωσης; !!!
Ούτε αγελάδες έχει,ούτε ψηλά βουνά ούτε βεβαίως
ρολόγια ή κούκους και
κυρίως τους λείπει ο ...πολιτισμός !!!
Επίσης δεν κατάλαβα ΠΟΤΕ γιατί τους λένε
"Αυστριακούς",καμμία σχέση ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!!
απέχουμε κάποια χιλιόμετρα,αλλά έχω επισκευτεί την περιοχή αυτή.![]()

Edited by - pandi on 16/12/2010 18:53:19

Ξημερώματα με χιόνι,ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ !!!
quote:
pandi:
...απέχουμε κάποια χιλιόμετρα,αλλά έχω επισκευτεί την περιοχή αυτή
pandi Καλησπέρα!
Δηλαδή που ακριβώς είσαι,αν επιτρέπεται;
Σέρρες,Δράμα,Καβάλα ;
Όποια περιοχή και να είναι πάντως
σίγουρα θα έχει ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ !!! ![]()
quote:
Αλήθεια "μικρή Ελβετία" λένε τον Βόλο;
Πρώτη φορά το άκουσα αυτό!
Για αυστριακούς ξέρω,για Ελβετία ...
ναι εχεις δικιο... "αυστριακους" ηθελα να πω... επεσα στον "γειτονα" ![]()
barton me