ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνοτουρκική φιλία (;;;;;) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ελληνοτουρκική φιλία (;;;;;) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Akris22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AkrisΜέλος
24/06/2006, 03:21:14
Αγαπήτε T_Chameleon of Rodos...

Οι Μύθοι, Θρύλοι, Θρύνοι τους δημιούργησε το γένος γιατί δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι η Πόλη πάρθηκε.....

Αν έχεται διαβάσει το βιβλίο "Μυστικά και Ξεχασμένα" του ερευνητή Γιαννόπουλου τότε θα έχετε βιώσει μια ωραία πλευρά της ιστορίας...

Για όσους την δεχθούν....

airtangerineΜέλος
29/06/2006, 03:47:40
quote:
Συνήθως τέτοιοι εθνικοί μύθοι είναι:

-η ένδοξη και απευθείας καταγωγή από ένδοξους προγόνους.

-το "ιερό" χρέος προς τους προγόνους και το γεγονός ότι οι σημερινοί πολίτες αποτελούν τους αυθεντικούς θεματοφύλακες αυτού του ένδοξου πολιτισμού.(Οι αρχαίοι πολιτισμοί μπορεί πράγματι να είναι σπουδαίοι, όμως ο αυτοχαρακτηρισμός συγκεκριμένων ανθρώπων ώς αποκλειστικοί θεματοφύλακες και συνεχιστές των πολιτσμών αυτών είναι μια παράλογη αλλαζωνεία)

-η επιβούλευση του έθνους από παραδοσιακούς εχθρούς που επιδιώκουν την καταστροφή του. Συνήθως αυτοί οι εχθροί χαρακτηρίζονται και πολιτισμικά "κατώτεροι" εώς και παντελώς απολίτιστοι.

-η διεκδίκηση "ιστορικού χώρου" και χαμένων-αλύτρωτων εδαφών.

Το αποτέλεσμα τέτοιων εθνικών μύθων που πραγματικά πίστεψαν οι λαοί αλλά και των επιδιώξεων των ηγετών των εθνικών κρατών τους 3 τελευταίους αιώνες ήταν αιματηροί πόλεμοι, ξεριζωμός και χαμένες περιουσίες κατοίκων, αποικοκρατία, εκμετάλλευση των φτωχών και υπανάπτυκτων περιοχών και πλυθησμών και η χρόνια δέσμευση τους από τα αναπτυγμένα κράτη μέσω δανεισμών και άλλων οικονομικών διευθετήσεων.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η έννοια του έθνους είναι σχετικά πρόσφατη και καθορίζεται από ιδεολογικούς, πολιτικούς και υλικούς παράγοντες.

Οταν χρησιμοποιούμε την έννοια "έθνος" για αρχαίους λαούς, ουσιαστικά τήν χρησιμοποιούμε συμβατικα. Ως ένα σημείο αναφοράς δηλαδή.

O Φούξιας θέτει την έννοια ΕΘΝΟΣ σαν καθαρά οικονομικοπολιτική έννοια.
Αναφέρει υλικούς παράγοντες, χρόνια δέσμευση απο δανεισμούς ,, κλπ.
Κυρίως όμως ,, η Ιστορία είναι οικονομικό σκουπίδι....
Ως προς την έννοια ΕΘΝΟΣ θα συμφωνήσω εν μέρει ότι είναι πρόσκαιρη και επίπλαστη έννοια που μάλλον κάποιους Σκοπιανούς,Τούρκους ή άλλους Άνεθνους εκφράζει.
Οι Έλληνες όμως δεν είναι έθνος (όσο κι αν αυτό χρησιμοποιείται..)
Οι Έλληνες είναι Έλληνες και τίποτ`άλλο.
Έχουν μακραίωνη ιστορία που δεν έχει καμμιά ανάγκη απο χαζοόρους με οικονομικά και λοιπά ιδεοπλασίματα...........

airtangerineΜέλος
29/06/2006, 03:53:28
quote:
Συνήθως τέτοιοι εθνικοί μύθοι είναι:

-η ένδοξη και απευθείας καταγωγή από ένδοξους προγόνους.

-το "ιερό" χρέος προς τους προγόνους και το γεγονός ότι οι σημερινοί πολίτες αποτελούν τους αυθεντικούς θεματοφύλακες αυτού του ένδοξου πολιτισμού.(Οι αρχαίοι πολιτισμοί μπορεί πράγματι να είναι σπουδαίοι, όμως ο αυτοχαρακτηρισμός συγκεκριμένων ανθρώπων ώς αποκλειστικοί θεματοφύλακες και συνεχιστές των πολιτσμών αυτών είναι μια παράλογη αλλαζωνεία)

-η επιβούλευση του έθνους από παραδοσιακούς εχθρούς που επιδιώκουν την καταστροφή του. Συνήθως αυτοί οι εχθροί χαρακτηρίζονται και πολιτισμικά "κατώτεροι" εώς και παντελώς απολίτιστοι.

-η διεκδίκηση "ιστορικού χώρου" και χαμένων-αλύτρωτων εδαφών.

Το αποτέλεσμα τέτοιων εθνικών μύθων που πραγματικά πίστεψαν οι λαοί αλλά και των επιδιώξεων των ηγετών των εθνικών κρατών τους 3 τελευταίους αιώνες ήταν αιματηροί πόλεμοι, ξεριζωμός και χαμένες περιουσίες κατοίκων, αποικοκρατία, εκμετάλλευση των φτωχών και υπανάπτυκτων περιοχών και πλυθησμών και η χρόνια δέσμευση τους από τα αναπτυγμένα κράτη μέσω δανεισμών και άλλων οικονομικών διευθετήσεων.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η έννοια του έθνους είναι σχετικά πρόσφατη και καθορίζεται από ιδεολογικούς, πολιτικούς και υλικούς παράγοντες.

Οταν χρησιμοποιούμε την έννοια "έθνος" για αρχαίους λαούς, ουσιαστικά τήν χρησιμοποιούμε συμβατικα. Ως ένα σημείο αναφοράς δηλαδή.

O Φούξιας θέτει την έννοια ΕΘΝΟΣ σαν καθαρά οικονομικοπολιτική έννοια.
Αναφέρει υλικούς παράγοντες, χρόνια δέσμευση απο δανεισμούς ,, κλπ.
Ως προς την έννοια ΕΘΝΟΣ θα συμφωνήσω εν μέρει ότι είναι πρόσκαιρη και επίπλαστη έννοια που μάλλον κάποιους Σκοπιανούς,Τούρκους ή άλλους Άνεθνους εκφράζει.
Οι Έλληνες όμως δεν είναι έθνος (όσο κι αν αυτό χρησιμοποιείται..)
Έχουν μακραίωνη ιστορία που δεν έχει καμμιά ανάγκη απο χαζοόρους με οικονομικά και λοιπά ιδεοπλασίματα...........
Δεν μιλώ για το σημερινό ΚΡΑΤΙΔΙΟΝ "ΕΛΛΑΣ"
Μιλώ για το αν ο Έλληνας έχει λόγους να είναι φίλος με κάποιους αγνώστου ιστορίας και προθέσεων.

29/06/2006, 05:34:43
Πόσο μ'αρέσει να με λες "ο Φούξιας"

quote:

Αν ρίξεις μια ματιά στην ιστορία, πάρα πολλά γεγονότα και πόλεμοι γίνονται για υλικά και οικονομικά αγαθά. Οι "Μεγάλοι" αυτοκράτορες της ιστορίας λάμβαναν φόρους από τους κατακτημένους λαούς πέρα από τις νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές που εκμεταλλεύονταν.

Στη νεότερη ιστορία η μικρασιατική εκστρατεία εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της ανερχόμενης ελληνικής αστικης τάξης. Αντίθετα, οι Ελληνες κομμουνιστές της εποχής ήταν αντίθετοι με την εκστρατεία διότι την θεωρούσαν επεκτατικό πόλεμο. Κι εγώ αν ζούσα τότε εναντίον θα ήμουν, κι ας μην είμαι κομμουνιστής.

Φράσεις όπως "τα δίκαια του ελληνισμού", "αλύτρωτες πατρίδες" και τα σχετικά εγώ τις ακούω βερεσέ. Καμια φορά γελάω κιόλας.
Διότι οι πόλεμοι δεν γίνονται για πίτουρα αλλά για χρήμα και έχουν οικονομικοπολιτικό υπόβαθρο. Απλά η δικαιολογία που θα πασάρουν οι ηγετες στον λαό για να πολεμήσει είναι γραφικές εκφράσεις όπως αυτές που ανέφερα παραπάνω.
Οπως κι ο Μπους χρησιμοποιεί το πρόσχημα των πυρηνικών, της δημοκρατίας και της τρομοκρατίας τώρα, αλλα κατά βάθος ποθεί τα πετρέλεαια της μέσης Ανατολής.

quote:

Κι όμως οι οικονομικοί, υλικοί και πολιτικοί παράγοντες έπαιζαν πάντα ρόλο στα ιστορικά γεγονότα και επηρρέαζαν σημαντικά τις ζωές και τις σχέσεις των ανθρώπων. Οπότε δεν μπορείς να τους αγνοείς αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες και να εξετάζεις την ιστορία έξω από αυτούς.

Και δεν ξέρω, αλλά αν μετά από 2000+χρόνια και πολλαπλες επιμιξείες θεωρείς έναν λαό τον ίδιο ακριβώς με αυτόν που έζησε στα εδάση αυτά στα χρόνια προ Χριστού, τότε πολύ απλά σφάλλεις. Καλοί οι ρομαντισμοί αλλα δε νομίζω ο Πλάτωνας να χόρευε ζεϊμπεκιές τα σαββατόβραδα

quote:
Μιλώ για το αν ο Έλληνας έχει λόγους να είναι φίλος με κάποιους αγνώστου ιστορίας και προθέσεων.

Βεβαίως έχει λόγους να είναι φίλος με τον οποιονδήποτε ανεξαρτήτως ιστορικού παρελθόντος. Το αν σφάζονταν κάποιοι σε αυτά τα εδάφη πριν αρκετά χρόνια δεν θα πρέπει να μας εμποδίζει να χτίζουμε δεσμούς φιλικούς και συνεργασίας. Ετσι μόνο πάνε οι λαοί μπροστά και όχι διαιωνίζοντας βλακώση μίση που απορρέουν από ιστορικές διαμάχες των προγόνων τους.
Και άγνωστες προθέσεις μπορεί να έχει και ο Ελληνας που θα συνεργαστείς στη δουλειά σου, όχι μόνο ο αλλοδαπός. Τουλάχιστον ας προσπαθούμε να έχουμε μια καλή προδιάθεση εμείς και βλέπουμε.

Κουράστηκα όμως τώρα και έχω να πάω και το αμάξι για service του air-condition σε 5 ώρες. Με καθυστέρησες από τον ύπνο μου.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 29/06/2006 05:41:56

airtangerineΜέλος
29/06/2006, 15:24:25
Συνεργασία με τους Τούρκους μόνο οικονομικό αποτέλεσμα μπορεί να δίνει.
Οπότε δεν είναι φιλία , είναι απλά συνεργασία.
Τώρα βέβαια τι πολιτισμικό όφελος έχουν να αποκομίσουν οι έλληνες απο μια τέτοια φιλία , μάλλον κωμικό ακούγεται.
Όποιος ξεχνά την ιστορία του μπορεί να γίνει άνας οικονομικός συνεργάτης
, τίποτε άλλο.
airtangerineΜέλος
30/06/2006, 03:41:07
quote:
Βεβαίως έχει λόγους να είναι φίλος με τον οποιονδήποτε ανεξαρτήτως ιστορικού παρελθόντος. Το αν σφάζονταν κάποιοι σε αυτά τα εδάφη πριν αρκετά χρόνια δεν θα πρέπει να μας εμποδίζει να χτίζουμε δεσμούς φιλικούς και συνεργασίας. Ετσι μόνο πάνε οι λαοί μπροστά και όχι διαιωνίζοντας βλακώση μίση που απορρέουν από ιστορικές διαμάχες των προγόνων τους.
Και άγνωστες προθέσεις μπορεί να έχει και ο Ελληνας που θα συνεργαστείς στη δουλειά σου, όχι μόνο ο αλλοδαπός. Τουλάχιστον ας προσπαθούμε να έχουμε μια καλή προδιάθεση εμείς και βλέπουμε.

Κουράστηκα όμως τώρα και έχω να πάω και το αμάξι για service του air-condition σε 5 ώρες. Με καθυστέρησες από τον ύπνο μου.

Όχι μόνο θα σε καθυστερήσω , αλλά θα γίνω ο εφιάλτης σου.

quote:
διαιωνίζοντας βλακώση μίση που απορρέουν από ιστορικές διαμάχες των προγόνων τους.

Έχουμε καταργήσει λοιπόν και την ιστορία , έχουμε και άποψη για προγόνους βλάκες...
Απορρέουν λοιπόν οι απόγονοι στην βλακωδία των air conditioners και του ύπνου.
30/06/2006, 04:38:59
quote:
Όχι μόνο θα σε καθυστερήσω , αλλά θα γίνω ο εφιάλτης σου.

Η αλήθεια είναι ότι τα 'χω κάνει επάνω μου και τρέμω ολόκληρος.
Περισσότερο και από όταν είχα δει πιτσιρικάς το Freddy Gruger.

quote:
Συνεργασία με τους Τούρκους μόνο οικονομικό αποτέλεσμα μπορεί να δίνει.
Οπότε δεν είναι φιλία , είναι απλά συνεργασία.

Μερικές φιλίες μπορεί να προκύψουν και μέσα από συνεργασίες επαγγελματικές/εμπορικές/οικονομικές.
Και σε ατομικό επίπεδο να το δεις από την εργασία σου μπορείς να αναπτύξεις και φιλία με κάποιους συναδέλφους σου.

Τώρα με τους Τούρκους δεν σου είπε κανείς να τους βάλεις στο κρεβάτι σου.
Το να είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες σε πολλούς τομείς είναι όμως ένα θετικό και θα έλεγα επιβεβλημένο βήμα.
Και ήδη υπάρχουν ελληνοτουρκικές συνεργασίες σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, οι φυσικές καταστροφές, σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.. Δεν το λεώ μόνο εγώ αλλά και το υπουργείο εξωτερικών

www.mfa.gr/el-GR/Policy/Geographic+Regions/South-Eastern+Europe/Turkey/Approach/Turkish+Accession+process/TURKISH+ACCESSION+PROCESS.htm" target="_blank">http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Policy/Geographic+Regions/South-Eastern+Europe/Turkey/Approach/Turkish+Accession+process/TURKISH+ACCESSION+PROCESS.htm

Σίγουρα προβλήματα υπάρχουν αλλα όχι σε σημείο πανικού και δεν δικαιολογείται να διαιωνίζουμε μίση τα οποία μόνο πίσω μας πάνε σαν κοινωνίες.

quote:
Τώρα βέβαια τι πολιτισμικό όφελος έχουν να αποκομίσουν οι έλληνες απο μια τέτοια φιλία , μάλλον κωμικό ακούγεται.

Πάντως η τούρκικη και γενικότερα η ανατολίτικη κουλτούρα μας έχει επηρρεάσει προ πολλού

Το 90% των Ελλήνων χορεύει σκυλάδικα και ζεϊμπεκιές τα σαββατόβραδα. Και καλά κάνουν οι άνθρωποι αφού το διασκεδάζουν.

Η Ελληνική γλώσσα έχει ένα σωρό τουρκικες λέξεις. Κι εσύ προβληματίζεσαι για τις ενδεχόμενες πολιτισμικές επιδράσεις που μπορεί να έχει μια ελληνοτουρκική φιλία? Η Sertab δεν σου κάνει??

quote:
Έχουμε καταργήσει λοιπόν και την ιστορία , έχουμε και άποψη για προγόνους βλάκες...

Λυπάμαι αλλά δυστυχώς δεν καταλαβαίνεις σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ απ'ότι γράφω.
Αντε να γίνει σοβαρός διάλογος μετά...

Δεν είπα ότι οι πρόγονοι ήταν βλάκες, όπως εσφαλμένα κατάλαβες.
Τα τωρινά μίση που απορρέουν από παλιές αιματοχυσίες είναι βλακώδη, καθώς και η συντήρηση/διαιώνισή τους.
Βλακώδεις ήταν και οι πόλεμοι του παρελθόντος αλλά τους λαούς δεν τους χαρακτηρίζω βλάκες. Μάλλον θύματα εκμετάλλευσης είναι πιο σωστό να λέμε.
Διότι όπως λέει και ο ποιητής, το νόημα των πολέμων είναι "να σκοτώνονται οι λαοί, για του αφέντη το φαϊ". Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα...τι να πω.

Θα στο πω και πιο απλά.
Είναι σα να σου προσφέρουν φρέσκα δροσερα φρούτα, κι εσύ να επιμένεις στα παλιά, σαπισμένα και μπαγιάτικα, τα οποία και άγευστα είναι και κακό μπορεί να σου κάνουν

Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά.

Από την ιστορία θα πρέπει να καταλαβαίνεις και να απορροφάς τα σωστά διδάγματα.

Π.χ εγώ από την επανάσταση του 21 παίρνω το δίδαγμα του πόσο σπουδαίο και επιβεβλημένο είναι να μάχονται οι καταπιεσμένοι απέναντι σε μια καταπίεση και σε έναν φασισμό.

Αν εσύ παίρνεις το δίδαγμα ότι αντισταθήκαμε απέναντι στους κακούς και αιμοβόρους, απολίτιστους Τούρκους και επικεντρώνεσαι στις "ράτσες" έχεις χάσει το παιχνίδι. Οι ιστορικές συγκυρίες ήταν που έφεραν τους Τούρκους ως δυνάστες. Θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε άλλος.

Με αυτή τη λογική της συντήρησης αντιπαθειών, θα έπρεπε να αντιπαθούμε και τους απόγονους των Ρωμαίων, των Περσών, μετέπειτα τους Ιταλούς, τους Γερμανούς αφού μας πολέμησαν το 40.

Γι αυτό σου λέω η άμυαλη προγονολατρεία δεν κάνει καλό. Η ιστορία δεν ξεχνιέται ούτε καταργείται. Δεν είναι απο μολύβι να την σβήσεις με γόμα. Η ιστορία είναι για να μας δίνει διδάγματα. Από αυτά τα διδάγματα πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε τι λάθη έχουμε κάνει σαν κοινωνίες και πως μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον μεταξύ μας. Χρειάζεται δηλαδή ορθολογική και ψύχραιμη μελέτη των ιστορικών γεγονότων

Είναι χαζό, επειδή ένας Τούρκος πριν 90 χρόνια έσφαξε έναν Ελληνα να μισείς και να αντιπαθείς την Τουρκάλα φίλη μου την Emine, που ζει σήμερα στη δυτική Τουρκία και εργάζεται ως μοντέλο.

quote:
Απορρέουν λοιπόν οι απόγονοι στην βλακωδία των air conditioners και του ύπνου.

Δυστυχώς επειδή είχε πάρα πολλά αμάξια στο συνεργείο, μου το κράτησαν μέσα και θα το πάρω σήμερα...σε 5-6 ώρες δηλαδή. Κι εγώ είμαι ακόμα ξύπνιος και απαντάω στο μύνημά σου. Πάλι με καθυστέρησες δηλαδή!! Arrrggghhhhh

Αυτά για σήμερα.

Εχεις χαιρετίσματα και από τον Φούξια ελεφαντο-φουσκα...
Σε πάει...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 30/06/2006 04:43:37

ImperatorΜέλος
30/06/2006, 16:22:25
Agnostic νομίζω ότι έχεις διαβάσει κάποια από αυτά που έχω γράψει εδώ και μπορείς να καταλάβεις περίπου τι καπνό φουμάρω. Με δυο λόγια σε γενικές γραμμές έχουμε ίδιες απόψεις. Μερικά πράγματα είναι όμως κάπως σχετικά. Δηλαδή απο΄τα λεγόμενά σου κάποιος μπορεί να διακρίνει ότι ανάγεις σε ύψιστη αξία τους Τούρκους. Στο λέω σαν ουδέτερος αναγνώστης. Τι βγαίνει. Καλό θα ήταν πιστεύω να μείνουμε στο να δούμε τα πράγματα με τη λογική δηλαδή η απομυθοποίηση του έθνους να βάζουμε τα πράγματα στο σωστό τους πλαίσιο κλπ αλλά σε αυτό το πλαίσιο δε χωράει και η αναγωγή των Τούρκων σε καμιά ιδιαίτερη αξία που θα πρέπει να τους φιλήσουμε και κατουρημένες ποδιές κιόλας!
Για να είναι τόσο αρνητικά διακείμενος τόοοοοσος κόσμος εναντίον τους ( και όχι μόνο Έλληνες) , ε δε μπορεί κάτι δεν πάει καλά, Κάπου δίνουν και αυτοί αφορμές έτσι δεν είναι? Δεν είναι μόνο οι άλλοι οι κακοί που τους κατηγορούν άδικα για τα διάφορα μίση. Έχουν και αυτοί τα κολλήματά τους, έχουν τις αδιαλλαξίες τους, έχουν τις "μεγάλες ιδέες " τους είναι και αυτοί καλά "τσανάκια". Τι να κάνουμε τώρα. Γιατί άραγε με όλες τις γειτονικές τους χώρες έχουν διαφορές? Ναι, να έχουμε καλές σχέσεις αλλά δε βοηθάνε κιόλας. Δε συμβάλλουν καθόλου σε αυτό. Δε μπορείς να κάνεις καλές σχέσεις μόνος σου. Αν δε θέλει ο άλλος πως θα γίνει? Μήπως έχουν δείξει ότι είναι κανένα ειρηνόφιλο κράτος που θέλει καλές σχέσεις, ανάπτυξη, ειρήνη, πρόοδο κλπ? Ε δε μπορεί όποτε πάει να παίξει μια ελληνική ομάδα εκεί πέρα να γίνεται το καφριστάν. Ντάξει κι εδώ γίονται διάφορα αλλά εκεί γίνεται ιερός πόλεμος.

Κάτι δείχνει αυτό. Θα μου πεις έχουν στρατοκρατία και διάφορα άλλα. Ναι έχουν. Δε κατάλαβα γιατί κάποιοι τρίτοι να υφίστανται το κόστος από αυτά. Μη φανταστείς όμως ότι έχουν και καμία αντίθεση οι Τούρκοι γενικά προς αυτό. Καλό να μην υπάρχει εθνικισμός κλπ. Εκεί όμως που είναι κάργα ο εθνικισμός και ο φανατισμός? Δεν έχω δει εδώ τίποτα χρυσαυγίτες και άλλους τέτοιους να πηγαίνουν έξω από τα τζαμιά στη Θράκη και να απειλούν. Δεν έχω δει σε ματς ελληνικών με τουρκικών ομάδω εδώ τίποτα εθνικιστικά πανώ και αντιτουρκικά του στυλ "το 1453 σας πήραμε την παρθενιά" . Εγώ δε δικαιολογώ τα εθνικιστικά μίση . Παραμύθια είναι.

Αλλά δε θα αγιοποιήσω και τους Τούρκους ως επιχείρημα ενάντια στον εθνικισμό εδώ. Ούτε τους ανιστόρητους μεγαλοιδεάτες σκοπιανούς ούτε κανένα άλλο ανεγκέφαλου πολύ χειρότερο από τους εδώ ντόπιους. Εδώ έχουν ρε παιδί μου ένα μέτρο τουλάχιστον. Αλλά δόξα το Θεώ υπάρχουν τόσα πολλά επιχειρήματα ενάντια σε αυτούς που τους εκμηδενίζεις τελίως για πλάκα. Δε χρειάζεται να θεοποιείς ούτε Τούρκους ούτε κανέναν άλλο για να το κάνεις. Δεν είναι και κάνας λαός ποιότητας για να τους μοιάσουμε κιόλας ή να παρακαλάμε για τη φιλία τους. Και αυτοί βλέπουν με μίσος τον Έλληνα, με προκατάληψη. Ε δε θα του πεις και ευχαριστώ κιόλας και για αυτό. Δηλαδη όταν ο πατριάρχης πηγαίνει κάπου και αυτοί βρίζουν είναι καμιά αξιέπαινη ενέργεια αυτό? Ή που θέλουν να τον διώξουν? Ότι και να λέμε ή να πιστεύουμε , είμαστε ή δεν είμαστε χριστιανοί το πατριαρχείο ως θεσμός υπάρχει εκεί όταν οι Τούρκοι ακόμη δεν είχαν ακούσει καν ότι υπάρχει πόλη Κωνσταντινούπολη. Από το 300 μ.Χ. Και η πόλη έγινε τουρκική μόλις το 1453. Εντάξει δεν είπαμε για αλυτρωτισμό αλλά όχι και να διώξουν κάποιο θεσμό που είναι πιο βαθιά ριζωμένος εκεί από αυτους.

Τι θέλω να πω. Το να είσαι κατά του εθνικισμού και όλα αυτά υπαγορεύεται από άλλους λόγους. Το να μη είσαι προκατειλλημένος κλπ.Δεν υπαγορεύεται από το γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι κανένας παναγιότατος λαός. Ναι να υπάρξει συνεργασία και όλα τα υπόλοιπα. Εμ οι ίδιοι οι Τούρκοι δε το θέλουν. Πως να το κάνουμε τώρα. Και η ιστορία καλό είναι να μελετάται για κάποια συμπεράσματα. Το ότι η Τούρκοι μια ζωή θέλουν να κάθονται στο σβέρκο των άλλων ε δεν είναι ψέμα ρε αδερφέ! Μακάρι να ήταν ψέμα ή παραμύθι αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια! Πρόσεξε. Εγώ μπορεί να μη βλέπω τον εαυτό μου ως μέλος ενός έθνους. Μπορεί να τον θεωρώ ως πολίτη του κόσμου καια γενικά σε αυτό το μοτίβο. Ε ο Τούρκος όμως σε βλέπει σα κακό Έλληνα. Για προσπάθα να τον πείσεις για το αντίθετο.

Όσο για τις πολιτιστικές επιρροές δεν είναι δα και τίποτα αξιόλογο ούτε τίποτα ποιοτικό. Θα μου πεις διασκεδάζει ο κόσμος. Εμ εδώ είναι το πρόβλημα. Άμα σου φορτώνουν κάτι σάπιο στη μάπα με το ζόρι το καταλαβαίνω. Αλλά όταν έχεις την ελευθερία επιλογής και επιλέγεις το μέτριο, το σάπιο ελεύθερα ε τότε... Και όχι μόνο σε αυτά. Γενικά ο Έλληνας στη ζωή του συγκινείται από το μέτριο, το βλακώδες, το μίζερο και το ανούσιο. Και απορρίπτει μετά μανίας το ωραίο, το καλό το ποιοτικό. Ε αυτό είναι πια φαινόμενο. Δεν έχω δει ανθρώπους πουθενά να έχουν τον κουβά με τα σκατά και τον κουβά με το μέλι και αυτοί να πηγαίνουν στα σκατά. Δε λέω να τους υπαγορεύσει κανείς τι θα κάνουν. Απλά απορία εκφράζω...

01/07/2006, 10:23:03
Φίλε Imperator, ουσιαστικά συμφωνούμε και χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα που τα βλέπουν πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά τα πράγματα.

Οπως είπα και πριν, προβλήματα υπάρχουν όχι όμως σε σημειο πανικου και υστερίας...
Και εμένα προσωπικά δεν με προβληματίζουν καμιά 25-αριά νοματεόι γκρίζοι λύκοι και καμιά 15-αριά χρυσ-αυγίτες που συγκεντρώνονται κάπου, θα πουν κανέναν συνθηματάκι και μετά πάλι σπίτι.

Ντόρος να γίνεται....

Τα λέμε

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 01/07/2006 10:24:36

ImperatorΜέλος
01/07/2006, 14:08:56
Ε βέβαια. Περιττό να σου πω φυσικά ότι δεν ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου, ούτε να σου πω ότι αυτά οπυ έγραψα ισχυρίζεσαι και να τα αποδόσω σε εσένα. Απλά είπα αυτό ΦΑΙΝΕΤΑΙ σε κάποιον καλοθελητή οπυ θα θέλει να πάει την κουβέντα αλλού. Και μου φάνηκε ότι αδυνατίζει το επιχείρημά σου. Εντέλώς δηλαδή φιλικά και με καλό σκοπό. Τέλοσπάντων πολύ ζέστη. Μου φαίνεται είναι καιρός για κάνα μπανάκι και μουντιάλ τώρα μάλλον...
airtangerineΜέλος
03/07/2006, 03:10:32
quote:
Είναι χαζό, επειδή ένας Τούρκος πριν 90 χρόνια έσφαξε έναν Ελληνα να μισείς και να αντιπαθείς την Τουρκάλα φίλη μου την Emine, που ζει σήμερα στη δυτική Τουρκία και εργάζεται ως μοντέλο.

Χεστήκαμε για την Τουρκάλα φίλη σου.
Μάζεψε τα ζουμιά σου γιατι μας πιτσιλάς...
03/07/2006, 04:27:46
Αμάν!!! Πάλι εσυ???

Τρέχω να κρυφτώ!!!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

airtangerineΜέλος
04/07/2006, 02:40:26
Πού;;;;
04/07/2006, 02:56:11
Εκεί που κ... η αλεπού!!!!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

airtangerineΜέλος
04/07/2006, 03:33:46
Φοβερό!!!
04/07/2006, 16:56:52
Εγώ ξέρω πως τούρκος και έλληνας δεν πρόκειται να συμμαχήσουν ποτέ μόνο να κάνουν εμπόριο για το συμφέρον τους.

ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

T_Chameleon of Rodos

airtangerineΜέλος
05/07/2006, 00:15:54
quote:
Εγώ ξέρω πως τούρκος και έλληνας δεν πρόκειται να συμμαχήσουν ποτέ μόνο να κάνουν εμπόριο για το συμφέρον τους.

Ακριβώς!!
Τι κάθονται λοιπόν και μας πρήζουν με αγάπες και παγκοσμιότητες και πανανθρωποσύνες....
Ο άλλος εκσπερματώνει σε μιά περιοχή μεταξύ Τουρκάλας και κλιματισμού αυτοκινήτου.
Έλεος!!!!!!!!!!!

AkrisΜέλος
05/07/2006, 12:36:27
Χαιρετώ...........

Βρε Agnostic λίγο έληψα και πήγες να τους τρελάνεις όλους....

Γιατί βρε παιδί μου;;;;;;

Δεν θα πω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό.....
Όπιος ΄ςχει πάει στην Κύπρο διακοπές θα καταλάβει τι πάει να πει ΤΟΥΡΚΟΣ........

05/07/2006, 14:04:28
Βοήθα με ρε Akris γιατί με μαλώνουν συνέχεια!!!

Αλήθεια αν έρθω ποτέ Ιο θα λάβω καλή εξυπηρέτηση από σένα μετά από τις "ανθελληνικές" και "φιλοτουρκικές" απόψεις που έχω διατυπώσει?
Σου θυμίζω επίσης ότι εγώ δεν έχω ούτε αυτό που διαθέτει η Emine και που σέρνει καράβι...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

05/07/2006, 14:08:18
quote:
μόνο να κάνουν εμπόριο για το συμφέρον τους.

Και λοιπόν??Δεν βρίσκω κάτι αρνητικό σε αυτό...

Lost in Necropolis

La ville de la mort