- Μετά το θάνατο τι::::::: - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πίστευε και μη , ερεύνα !!!
Αγαπητοι φιλοι,
Μεγα το μυστηριο του θανατου. Οπως δε ολοι μας αντιλαμβανομαστε
ειναι συνδεδεμενο με την ιδια την ζωη του ανθρωπου, απο τοτε που
εμφανιστηκε στον πλανητη αυτο. Η ιδεα της μετενσαρκωσης ειναι απο τις πιο θεμελιωδης θρησκευτικες πεποιθησεις της ανθρωποτητας.
Αν θελουμε να κατανοησουμε σε βαθος τις πεποιθησεις του
ανθρωπινου γενους πανω στο θεμα, πρεπει να το δουμε πρωτα εξω,
απο τις σημερινες θρησκευτικες δομες, γιατι, δυστυχως, εχουν αποκτησει και μορφη εξουσιας, και κατα συνεπεια παιζονται πολλα.
Ετσι λοιπον, κατα την δικη μου αντιληψη, ας δουμε τον μυθο της
Περσεφονης, οπως εμφανιζεται μεσα απο τον αντιστοιχο Ομηρικο Υμνο.
Ενας παραλληλισμος με την παραβολη του Ασωτου Υιου θα βοηθουσε επισης
Πολλοι λογοτεχνες μιλησαν για την μετα-προ θανατο ζωη με δικες τους
εικονες. Παρα τους αιωνες που χωριζουν μερικους υπαρχουν
καταπληκτικες ομοιοτητες.
Γνωριζεται την φραση του Καζαντζακη στην Ασκητικη: Ερχομαστε απο μια σκοτεινη αβυσσο και καταληγουμε σε μια αλλη. Ταυτοχρονα πορεια προς το τελος αλλα και την επιστροφη.(δεν ειναι ακριβης μεταφορα)
Ο Ουγκω "Γη δεν εισαι η αβυσσος μου... ολη η δημιουργια ειναι μια συνεχης αναβαση, απο ζωο σε ανθρωπο, απο ανθρωπο σε θεο.
Ν αφαιρεσουμε απο πανω μας ολο και περισσοτερο την υλη και να
ντυνομαστε περισσοτερο ζωη"
Οσο για τον παραλληλισμο της ψυχης με ηθοποιο ενος θεατρικου εργου ο οποιος πεθαινει αλλα στην επομενη σκηνη, αλλαζει ρουχα υποδυεται αλλο προσωπο και επιστρεφει στην σκηνη, συνανταται τοσο
στον Πλωτινο οσο και στην Μπαγκαβατ Γκιτα
LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT
Knight ΜΙΧΑΗΛ

μάλλον ήταν πολύ αργά το βράδυ και το μυαλό μου υπολειτουργούσε. Ούτε που το είδα το κόμμα. Όσο για το αν είναι λαϊκή ρήση ή ορθόδοξη πίστη, γενικά με την ορθοδοξία είμαι λίγο μπερδεμένη. Οπότε προτιμώ την έκφραση "λαϊκή ρήση" αν και γνωρίζω ότι μπορεί να είναι και άτοπη. Είναι προσωπική μου αντίληψη.
Και πάλι συγγνώμη πάντως.
Πίστευε και μη , ερεύνα !!!
Το «Εν και Παν» είναι η Θεότητα. Η «είσοδος» στην ιερότητα του Παντός, είναι ουσιαστικά και η είσοδος στο χώρο της θρησκείας.
Ο άνθρωπος δε, γίνεται «αθάνατος» μέσω των έργων του, μέσω της πνευματικής του κληρονομιάς……
Να’σαι καλά φίλε!
ΚΑΤΑ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ" ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ!!!ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ,ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.
"Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"
κι εγώ πολύ θα ήθελα να πιστέψω απόλυτα αυτή την εκδοχή.Πώς γίνεται όμως η Κρίση σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού; Και ποια είναι αυτή η Ανώτερη Δύναμη που αποφασίζει να κόψει το νήμα της ζωής νέων ανθρώπων και μικρών παιδιών; Πώς να μη σε φοβίζει ο θάνατος μετά; Και μπορείς να είσαι πλέον σίγουρος για τη δικαιοσύνη που υπάρχει;
δειτε ενα θεμα προσφατο που μου αρεσει πολυ...
σχετικο με την απελευθερωση κατα τη διαρκεια του θανατου...
Technoshamanism
μόλις το διάβασα και η αλήθεια είναι ότι όντως είναι πολύ καλό θέμα. Αυτό με τα όρνια μόνο με ζόρισε λιγάκι. Φοβερή τελετουργία πάντως. Λες και αντιμετωπίζουν το θάνατο σαν Μυστήριο(πώς έχουμε εμείς τη Βάπτιση;).
quote:
υπάρχει μετεμψύχωση; Σύμφωνα με τη θρησκεία των Ελλήνων όχι. Η Θρησκεία μας λέει δεν αποδέχεται την μετεμψύχωση. Ποιος όμως ορίζει τα λεγόμενα της θρησκείας; Υπάρχουν κείμενα τα οποία να αναφέρουν ότι η μετεμψύχωση δεν είναι υπαρκτή ή αποδεκτή; Και αν δεν είναι τί γίνεται η ψυχή του ανρθρώπου όταν αυτός πεθάνει; Πηγαίνει "Στην Κόλαση" ή "Στον Παράδεισο";[ Μήπως αυτή η εκδοχή είναι πολύ αφελής για να την αποδεχτούμε; Ή μήπως κάποιοι μας θέλουν αφελείς;
Αντε και να μπω σ αυτη τη λογικη να προσπαθησω σ αυτα τα δυσκολα μην πω αναπαντητα ερωτηματα να απαντησω.
Αδερφε το σιγουρο ειναι οτι θα μου φαει μια ζωη και παλι δεν θα ειμαι σιγουρος για τιποτα...
ΩΣΠΟΥ (προσεχε) θα ερθει μια μερα που θα τα ¨τεζαρεις¨ και μεσα σε ενα δευτερολεπτο θα σου λυθουν φιλε μου ολες οι αποριες... να σαι σιγουρος γι αυτο.
Το θεμα ομως ειναι αλλο και ερχομαι να σου απαντησω στο ερωτημα σου
¨μετα το θανατο τι; ¨
Εσυ θα εισαι ΤΕΖΑ , οι αποριες σου θα εχουν λυθει απο μονες τους και εσυ το μονο που θα εχεις να σκεφτεις ειναι: Καλα ποσο μαλακας ημουν
που εφαγα (σπαταλησα) μια ζωη να μαθω κατι τοσο ευκολο.
Αλλα μετα θα σου δημιουργηθει το αλλο ερωτημα: Πριν το θανατο, τι;
Γι αυτο μερικες φορες η υπομονη ειναι προτιμοτερη της γνωσης..
Α , το ¨μαλακας¨δεν ηταν για σενα , ηταν γενικο. οκ; ![]()
Φιλικα....Κανενας.
θα σου "εκμυτηρευτω" κατι συμβολικο απο την αλλοτε αγνοια της τοτε πραγματικης μου πραγματικοτητας..
ενας φιλος Μιχαηλ(με ομορφια αγγελικη και θλιψη σαν την τοτε δικη μου)...με ειχε παρει απο το χερι και αποφασισε να με περασει απο τον μυθολογικο μου αδη στην μεταθανατο ζωη..
'η αλλιως με περασε στο επομενο σταδιο της ανελιξης,
αφου ο ηλιος του καΤειχε τη θεση της γενεθλιας σεληνης μου..
(η Σεληνη ,το μερος απ'οπου εκπορευονται οι ψυχες αλλα + επιστρεφουν μετα απο το θανατο../συμφωνα με μια ερμηνεια ισως απο την εσωτερικη αστρολογια)
τοτε λοιπον...επηγαμε σε πολλα μερη ψαχνοντας μαλλον τη γαληνη μεσα στη φυση...μακρυα απο την πολη που πληγωνει...αφου ειναι κατι σαν το χαος που μεσα του ανακαλυπτεις τον εαυτο σου...
καιθε τοσο απαρνεισαι για να πας παλι..πισω...στη φυση....
αντιστοιχη με την σεληνη...στον ουρανο..
εκεινο που καταληγω να σου πω..ειναι..πως θυμηθηκα ποιο ηταν το ανταλλαγμα*...
"ενα εγχειριδιο της βουδιστικης 'μεθοδου' απελευθερωσης μεσω του θανατου..."!
χμ...
+ το θυμηθηκα αλλημια φορα προσφατα οταν το αγαπημενο πνευμα εθεσε το θεμα που αρχικα σε παρεπεμψα ..:)
ο θανατος το ανταλλαγμα..η πορεια πριν
η πορεια μετα
και α κλειδια στις πυλες..
πως μπροουν να πιστοποιηθουν με την "παχηλη υλη"..
καμμια φορα ισως ειναι τοσο μα τοσο ...απλα η φθηνα τα μεσα.. οπως φανερωνονται στην υλη..
μα σκεψου..εκεινο το εγχειριδιο..το αναζητησα πολλες φορες..επειδη με τον φιλο εκεινο..οι συγκηριες ολως.τυχαιως μας εφεραν αποσταση και χαθηκαμε....λες και εξαφανιστηκε απο την πραγματιοτητα!
λες και ακομηκ αι οι φωτογραφιες που εμειναν..δεν εδειχναν τιποτε που να απεδεικυε οτι εκεινος ο λευκος ανδρας..ειχε ερθει για να ..με περασει....απεναντι....
χμ..τωρα..αν το δειςλογικα...σκεψου..πως ισως το αυτο επραξα για εκεινον...αφου βρισκομασταν στο ιδιο απολυτως ιδιο,συναισθηματικο
θανατο..και στοπριν της αναγεννησης της επομενης προσωρινης μας προσωπικοτητας..
εκεινος τομονο που χρειαζοταν ηταν τα λογια..ενος εγχειριδιου..
ισως για να πιστοιησουν το περασμα...
εγω τωρα πια...καλουμαι..να ενθυμουμαι...τα βηματα.
φως! εν σκοτει...
(κι αυτο ενα μπαρ δεν ηταν;...πως χαθηκε ετσι μεσα στο χρονο;..πως εξαφανιστηκε απο τα κτηρια του εκεινου δρομου;..στη ρωγμη του χρονου..οσο και να περπατησεις..σε ιδιους δρομους..ποτε και τιποτε δεν μενει ιδιο..
-ειτε πιστευεις εδω ειτε εκει...καλεισαι στο τελος...να θυμασαι τα βηματα.-
Technoshamanism
Δεν είναι λίγες οι αναφορές στις αρχαίες μυθολογίες και στους Εσωτεριστές συγγραφείς για το γεγονός ότι κάποτε οι άνθρωποι δεν είχαν Φύλο αλλά αυτά εμφανίστηκαν σε ένα στάδιο της εξέλιξής τους.
Δείτε τι λέει αυτό το απόσπασμα των Ερμητικών Κειμένων
«Όταν επληρώθη η περίοδος, λύθηκε ο δεσμός που συγκρατούσε τα πάντα με την θέληση του θεού. Έτσι όλα τα ζώα που ήταν αρσενικοθήλυκα κι ο άνθρωπος μαζί, διαλύθηκαν κι άλλα έγιναν αρσενικά κι άλλα θηλυκά. Και τότε ο θεός είπε έναν άγιο λόγο. Αυξάνεστε και πληθύνεσθε όλα τα κτίσματα και τα δημιουργήματα». ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Λόγοι, Ι, 18.
ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΑΘΗΝΑ 1990.

'Αλλωστε και η Αγία Γραφή της Χριστιανικής παράδοσης ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΔΙΗΓΙΕΤΑΙ!!!!
Στο Α' βιβλίο της Πενταύτεχου (που γράφτηκε απο τον Μωυσέα ή αλλιώς ΟΣΑΡΣΙΦ, Αιγύπτιο Πρίγκηπα και Μυημένο της Μεγάλη Πυραμίδας απο τον Μέμπρα), τη Γένεσι, Στό Α' Κεφάλαιο αναφέρεται ότι ο θεός έπλασε τον άνθρωπο "...άρρσεν και θύλη, έπλασεν αυτόν..."
Στο Β' κεφάλαιο (αφού ξανακάνει μιά δημιουργία!!!!) μας λέει ότι έβαλε σε ύπνο τον άνθρωπο που τον ονομάτησε ΑΔΑΜ, και ότι απο το πλευρό του δημιούργησε τη θύλη σύντροφό του, την ΕΥΑ.
Αυτό φίλοι μου, δε μαρτυρά ότι ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ χωρίστηκαν τα φύλα;;;
Φυσικά, στα 4 πρώτα κεφάλαια της Γένεσις (και όχι μόνο), ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, που χάριν της ύπαρξης του forum, θα αναπτύξουμε στο μέλλον.
Κέλσος
Καπνός (και μάλιστα πολύς καπνός) χωρίς φωτιά, δεν γίνεται...
theo_