- ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ = ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ = ΜΕΓΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
το παρακάτω απόσπασμα από τα λεγόμενά σου με "συγκίνησε" !
quote:
Αν η Παναγία υπάρχει κι αλλού, αλλά τα θαύματα γίνονται στην Τήνο τότε ανάμεσα στα δύο, (την εικόνα δηλαδή και την Παναγία την ίδια), προβάδισμα στο θαύμα έχει η εικόνα. Αυτό λέει η λογική, όσο παράλογο κι αν ακούγεται!
Ω κουφαμάρα ! της κουφαμάρας ! την κουφαμάρα ! Ω κουφαμάρα !
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου ! κάνει θαύματα ! ενώ η εικόνα της Παναγίας της (π.χ.) Λαμίας είναι άχρηστη ! ούτε ένα θαύμα δεν μπορεί να ποιήσει !
Ω ***, *** , τι κουφά πέρα από κάθε λογική είναι αυτά που μας τσαμπουνάτε εν έτη 2006;
Σας έχει μιλήσει κανείς για φυσικές επιστήμες; για κοσμολογία; για κβαντομηχανική;
Μήπως είστε ακόμη στις χαρτορίχτρες και τις καφετζούδες;
Ω υπέρτατε Trainman εξήγησέ μας γιατί μόνο η εικόνα της Παναγίας της Τήνου κάνει θαύματα;
μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ ; μεσαίωνα του 2006 !!!!
ΑΙδώς Αργείοι! ***! πάρτε τον μαζί με τις εικόνες του, όπου γης, π.χ. στην Προυσσώ, και κάντε τον ότι εσεις επιθυμείτε! π.χ. γιαούρτι με μέλι! Αλήθεια η Προυσσιώτισσα κάνει θαύματα; ή μόνο η κορνίζα της; μήπως το γυαλί έμπροσθεν της εικόνας; Ποιός ξέρει μπορεί να είναι θαυματουργό !
Μήπως είναι θαυματουργό και το τσίπουρο που πουλάνε έξω απο την Προυσσώτισσα;
μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρ !!!
Όχι τιποτε άλλο, μου αρέσει το τσίπουρο και δεν θα με χάλαγε λίγο θαυματουργό !!!
Καλή ανάβαση γονυπετής στην Τήνο φίλε Trainman !
Βασίλης
«Δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες - όσο προφανή είναι κάποια πράγματα για σένα, άλλο τόσο προφανώς λάθος είναι για μένα.»
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εάν δε υπήρχε η διαφορετική άποψη, όπως σχολιάζεις, τότε δεν θα είχαμε και διάλογο. Το θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον να υπάρχουν και να ακούγονται όλες οι απόψεις.
Ωστόσο, και μιας και δεν έχεις προχωρήσει σε παράθεση εδαφίων και άλλων αναφορών, θεωρώ ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι.....
«Πρώτα από όλα νομίζω πως δεν μπορούμε να μιλάμε σαν μια γενικότητα το τι χαρακτηρίζουμε ως Θεό. Ο καθένας πιστεύω γύρω από το θέμα αυτό έχει έναν δικό του προσδιορισμό του τι αποκαλεί Θεό. «
Σωστά. Ο καθένας. Εγώ ωστόσο, δεν θέλω να δώσω υπόσταση και περιγραφή σε κάτι που σιωπά. Εάν δεν σιωπά, τότε θα αλλάξω και γενικότερα στάση.
serenite:
«Δεν θεωρώ ότι για να πιστεύεις στον Θεό πρέπει απαραίτητα να οριοθετείσαι μέσα εκεί που κάποιοι άλλοι σε οριοθέτησαν, ούτε θεωρώ πως η πίστη μου χάνει την αξία της επειδή δεν πάει έτσι όπως θα ήθελαν οι υπόλοιποι να πάει.»
Μια αίθρια και ειλικρινή στάση.
serenite:
«Έτσι όπως μου το γράφεις καταλαβαίνω ότι θα ήταν άσκοπο να πιστεύουμε σε κάτι το οποίο δεν διαθέτει χαρακτήρα με ανθρωπόμορφα κριτήρια.»
Άσκοπο? Ίσως και να είναι άσκοπο.
Αυτό που λέω είναι ΓΙΑΤΙ χρειάζεται το Άγνωστο Θείο (ας το θέσω έτσι) την πίστη ΜΑΣ? Προς ΤΙ η όλη προσπάθεια της πίστης, εφόσον τίποτα δεν γνωρίζουμε, για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι, για τίποτα δεν μπορούμε να δεσμευτούμε, με τίποτα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ΠΩΣ μπορεί να είναι «κάτι» δίχως ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά?
Μήπως επειδή πιστέψαμε ότι έχουμε ανάγκη αυτό που ΕΜΕΙΣ δώσαμε υπόσταση?
serenite:
«Aυτή λοιπόν είναι η δική σου εικασία»
Η Αυτογνωσία, δεν είναι εικασία. Η Αλήθεια, η συνεχής αναζήτηση της, δίχως δεδομένα και προαποφασισμένα, επίσης δεν είναι εικασία.
serenite:
«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν το έγραψα για να σε αντιπαραθέσω, απλά και μόνο ήθελα με τον τρόπο μου να σου δείξω πως η αλήθεια του καθενός είναι η αλήθεια του, δεν την θεωρεί εικασία.»
Εδώ θα διαφωνήσω.
Η Αλήθεια για την οποία εγώ ομιλώ, είναι μια επιστημονική έρευνα, μια επιστημονική εξερεύνηση του Σύμπαντος που μας περιβάλει και μας κρύβεται, και όχι τα παιχνίδια του μυαλού μας.
Σφάλεις, τοποθετώντας την διαρκή αναζήτηση της αιτίας ως «εικασία». Ελπίζω να το κατανοήσεις.
serenite:
«Φαντάσου ένα πολύγωνο όπου κανενός ανθρώπου μάτι δεν θα ήταν ικανό να το δει σφαιρικά και ολόκληρο. Κάποιος θα έφτανε σε μια γωνία, κάποιος σε μια πλευρά, κάποιος ανάμεσα σε δύο γωνίες.»
Σωστά!
Μα αυτό που εδώ γράφεις, δεν έρχεται σε αντίφαση με τα όσα προηγουμένως έχεις γράψει αγαπητή μου? Είπες ότι δεν μπορούμε να μιλάμε ως μια γενικότητα όταν μιλάμε για Θεό, άρα, Του δίδουμε ένα περίγραμμα. Σωστά?
Το περίγραμμα όμως που δίνεις, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΚΑΝΕΝΑ, δεν αντιστοιχεί ουσιαστικά σε μια ελάχιστη οπτική γωνιά του πολύγωνου που έθεσες ως παράδειγμα?
Και πόθεν η βεβαιότητα ότι η ελάχιστη αυτή γωνίτσα που έχεις εντοπίσει είναι τελικά μια γωνίτσα του πολύγωνου και όχι μια φαντασίωση του ατελούς μυαλού μας? Είναι φρόνιμο να δίδουμε υπόσταση στο Θείο με κριτήριο αυτή την άποψη?
Μήπως εγκλωβίζουμε τον εαυτό μας αποδεχόμενοι ότι ανακαλύψαμε μια μικρή πτυχή της Αλήθειας τελικά?
Για σκέψου….
Καμιά φορά όμως διερωτώμαι "Έτσι και φύγουν οι βάρβαροι τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους, είναι και αυτοί κάποια λύση"
Πατώ την απενεργοποίηση και χαιρετώ.
Λουκάς
Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 18/07/2006 01:37:25
Το να υποτιμάς με αυτόν τον τρόπο κάποιους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή έχουν αντίθετα θρησκευτικά πιστεύω από σένα είναι ανεπίτρεπτο, τουλάχιστον στις συζητήσεις μας.
Προσπάθησε λοιπόν να επιδείξεις την απαραίτητη ψυχραιμία.

In anticipation of my resurrection...
Μπορεί οι υπόλοιποι να διαφωνούν με τον τρόπο σου εγώ όμως συμφωνώ απόλυτα.
Γιατί πως είναι δυνατόν να τολμούν κάποιοι άνθρωποι να έχουν τις δικές τους απόψεις και πιστεύω;. Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν πάνω στην γη δύο κατατάξεις οι σοφοί-έξυπνοι και οι βλάκες-ανόητοι που τολμούν να γράφουν ότι θέλουν.
Αν μη τι άλλο μετά από τόσους αιώνες που έχει κλείσει ως ύπαρξη η ανθρωπότητα πάνω στη γη θα έπρεπε επιτέλους να έχουν καταλάβει ότι η δημοκρατία, η ελευθερία απόψεων και ο σεβασμός είναι ένα μειονεκτικό συναίσθημα του εαυτού μας που δεν θα έπρεπε να κατέχουμε στο ελάχιστο, καθότι δεν μας οδηγεί πουθενά, δεν τιμά ούτε εμάς ούτε το πνεύμα μας.
Είναι δύσκολο όμως φίλε μου να τους πείσεις για αυτό. Δεν μπορούν να καταλάβουν με τίποτα ότι εμείς θέλουμε το καλό τους όταν τους μειώνουμε και τους υποτιμάμε, αλλά είναι τόσο πίσω στο να αντικρίσουν και να αναγνωρίσουν τον σωτήρα τους και αυτόν που θα φέρει την λάμψη στο πνεύμα τους που τι να κάνουμε και εμείς; Πρέπει κάποια στιγμή να τους βρίσουμε και να τους εξευτελίσουμε μπας και το πάρουν χαμπάρι.
Δυστυχώς οι μικροί θεοί έχουν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα καθώς κάποιοι επιμένουν να λένε ότι θέλουν. Μα ποιος τους έδωσε τελοσπάντων αυτό το δικαίωμα;, ποιος τους έπεισε ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους;, τι τους κάνει να πιστεύουν ότι κάτι έχουν να μας πουν; Δεν τους ενημέρωσε κανείς για τις δικές μας θεόσταλτες ή επιστημονικές απόψεις;, δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι λίγο ποιο κοντά ή μακριά τους βρίσκονται αυτοί που κατέχουν το αληθές;
Ειλικρινά ευαισθητοποιούμε πάνω σε αυτό το θέμα και συγκινούμε που παρόλο που κάποιοι φροντίζουν να ξεστραβώσουν τους υπόλοιπους, οι υπόλοιποι δεν το εκτιμάνε.
Αφού όμως η όλη αυτή προσπάθεια δεν αναγνωρίζετε προτείνω να σταματήσουμε να βρίζουμε και να υποτιμάμε καθότι είναι και κουραστικό και χρονοβόρο. Προτείνω λοιπόν να διοργανωθεί μια ομάδα με κουκούλες και χαντζάρες και να τελειώνουμε με όσους δεν συμφωνούμε. Γρήγορο – εύκολο – αποτελεσματικό.
Πιστεύω ως τελείωμα αυτής της άσκοπης παραγράφου μου πως το σωστό θα ήταν ο φίλος Trainman να ζητήσει μια ειλικρινή συγνώμη από τον φίλο Βασίλη που στα καλά καθούμενα θέλησε να ταράξει την σοφία του, διαφορετικά τον ενημερώνω ότι κατά την διοργάνωση της ομάδας αυτής θα είναι ο πρώτος που θα κρεμάσουμε και θα εκθέσουμε στο Σύνταγμα ως δείγμα συμμόρφωσης των υπολοίπων.
Αν μη τι άλλο όπως πολύ σωστά ανέφερες, που ζούμε;;; στο μεσαίωνα του 2006;!!! ![]()
(φέρε το πλήθος, πάω για τις χαντζάρες εγώ
, ε μη τα κάνω κι όλα μόνη μου)
φιλικά πάντα.
χαίρομαι που διάλεξες να υπερασπιστείς την δημοκρατία και την διαφορετικότητα της άποψης.
Πρώτοι οι αρχαίοι έλληνες εφάρμοσαν την δημοκρατία. Δημοκρατία που καταλύθηκε από τον μεσαίωνα των θεούσων χριστιανών.
Το Βυζάντιο ως Θεοκρατικό Χριστιανικό Κράτος έδιωξε τους έλληνες ειδωλολάτρες και τους πήρε τις περιουσίες. (Δεν υπήρχε καν θέμα για την ελευθερία της γνώμης των αλλοθρήσκων)
Η μεγαλύτερη υποκρισία είναι να μιλούν για δημοκρατία οι Χριστιανοί λαικοί και παπάδες.
Όταν είχαν το πάνω χέρι σκότωναν και βίαζαν την δημοκρατία.
Τώρα την αναζητούν και την διεκδικούν με περισσό θράσος. Ας είναι λοιπόν ! Η δημοκρατία είναι ανεκτική. Ανέχεται και τα φασισταριά Χριστόδουλους. Ανέχεται και τους παπάδες και θεολόγους υποστηριχτές της χούντας και των συνταγματαρχών.
Το δικαίωμα της κριτικής στο χριστιανικό αλάθητο και τις μεσαιωνικές απόψεις των θεούσων είναι απαράβατο ! Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εμείς οι έχοντες αντίθετη με τον Χριστιανισμό άποψη, θέλουμε την φίμωσή του. ΟΧΙ κύριοι και κυρίες ! εμείς θέλουμε να εκτίθενται οι θεούσοι διαρκώς στην κοινή γνώμη και να εκφράζουν ελεύθερα τις όποιες μεσαιωνικές απόψεις τους.
Πως αλλιώς θα καταλάβει ο κοσμος ότι ανήκουν στο σκοτεινό μέρος της ιστορίας;
Οι παπάδες και οι Δεσποτάδες φίμωναν επί χιλιάδες χρόνια την ελευθερία της άποψης. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!
Φιλικά Βασίλης
Βασίλη
Πάσχεις απλώς από πληγωμένο εγωισμό - κι εγώ με την ανθρώπινη φύση είμαι επιεικής. Το μόνο που δεν σου συγχωρώ, είναι η αδυναμία σου να αναγνώσεις στοιχειωδώς έναν απλό διάλογο και να καταλάβεις τις θέσεις του καθενός.
Κατά τα άλλα, ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα για να σώσουν τους υπόλοιπους από τη μισαλλοδοξία, το μεσαίωνα και... τη χούντα των συνταγματαρχών! Έρρωσθε.
Ερίωπη
Μην επικαλείσαι τον Καβάφη - είναι επικίνδυνο. Σου θυμίζω ότι στη διπλανή συζήτηση, ο Καβάφης θεωρήθηκε "γελοιωδέστατος" και "ποιητής εντός εισαγωγικών", από κάποιον που δηλώνει θαυμαστής του Ιουλιανού...
Ελπίζω να μην αποχωρήσεις ολοκληρωτικά από τις εδώ συζητήσεις. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη.
Serenite
Όπως κατάλαβες, κατατάχθηκες ήδη στους "παπάδες" και "Δεσποτάδες". Ποιός στη χάρη σου. Άντε και...Αρχιεπίσκοπος! ![]()
ευχαριστώ για την συγκατάβασή σου στο πρόβλημά μου !
Σου εύχομαι με την σειρά μου να μην σου λείψει η παναγιά !
Γιατί χωρίς Χριστό κάνουμε (!) χωρίς παναγιά ΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!!!
μπρρρρρρ !!! ΜΕΣΑΙΩΝΑ του σκότους.
Βασίλης
Schwabe
Μέχρι και τα δικά μου 3950 μηνύματα, θα μας δοθεί η δυνατότητα για αρκετές συναντήσεις. Να είσαι σίγουρος.
Vasiliscm
Η συλλογή μου με cd μεσαιωνικής μουσικής είναι εντυπωσιακότατη. Με αποκάλυψες!
Αποδέχομαι το χαρακτηρισμό "Μεσαίωνας του σκότους" με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και, αν χρειαστεί να αλλάξω nickname, θα τον προτιμήσω! ![]()