ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο μυθος του Προμηθεα και η φυση της φωτιας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο μυθος του Προμηθεα και η φυση της φωτιας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

promitheus906 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
promitheus90Μέλος
17/10/2010, 17:44:31
Μου άρεσε το θέμα και έχω να πω κάτι και εδώ.Ο Προμηθέας μπορεί να παρομοιαστεί και με τον πάσχοντα Χριστό καθώς διέρχεται ένα μαρτύριο άνευ προηγουμένου για χατίρι του ανθρώπου και μόνο.Το δέσιμο στον Καύκασο και το ράμφος που τρυπά τα σωθικά του τιτάνα αναλογεί κάπως με την εικόνα του εσταυρωμένου με τα καρφιά μπιγμένα στα χέρια και στα πόδια.

promitheus90Μέλος
17/10/2010, 17:58:26
Σχετικά με τη φωτιά.Θεωρώ ότι μιλάμε για σύμβολο σε κάθε περίπτωση.Όπου φωτιά ίσον ζωντάνια,ευφυία,εφευρετικότητα,επιλογή,συναίσθημα,ψυχή και θέληση.Θέληση που έχει ο άνθρωπος να βρει τρόπους να αμύνεται από τις τρομερές δυνάμεις της φύσης.Και αυτούς τους τρόπους να τους βρίσκει μόνος του με τη"σπιρτάδα" του χωρίς να περιμένει άνωθεν βοήθεια.Εξάλλου ακόμα και ο Μωυσής συνομιλούσε στον Θεό έχοντας μπροστά του ένα ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ θάμνο!

18/10/2010, 17:08:42
δεν ειναι συμβολο φιλε απλα εφευρετικοτητας η ζωντανιας, αν ηταν συμβολο δεν θα ελεγε η διηγηση οτι η φωτια κλαπηκε απο τους Θεους ουτε θα θυμωνε ο Διας για την χρηση της απο τους ανθρωπους...

η φωτια ηταν κατι οντως απαγορευμενο γιατι ο ανθρωπος δεν ηταν ετοιμος για τη χρηση της, δεν μπορουσε να αποφευγει τις παρενεργειες της οπως οι Θεοι..

dimitris2Μέλος
18/10/2010, 17:31:31
Ας το πούμε κι αλλιώς.
Το πυρ ή σώζει ή κολάζει.
Κάτι σαν την ραδιενέργεια.

promitheus90Μέλος
18/10/2010, 19:01:24
quote:

δεν ειναι συμβολο φιλε απλα εφευρετικοτητας η ζωντανιας, αν ηταν συμβολο δεν θα ελεγε η διηγηση οτι η φωτια κλαπηκε απο τους Θεους ουτε θα θυμωνε ο Διας για την χρηση της απο τους ανθρωπους...

η φωτια ηταν κατι οντως απαγορευμενο γιατι ο ανθρωπος δεν ηταν ετοιμος για τη χρηση της, δεν μπορουσε να αποφευγει τις παρενεργειες της οπως οι Θεοι..

Άρα το πυρ είναι κάτι αντίστοιχο του μήλου της γνώσης;Δε θα με παραξένευε μια τέτοια άποψη...Εξάλλου ο Προμηθέας έχει παρομοιαστεί και με τον "Εξ'από'δω"

18/10/2010, 21:39:52
quote:
αλλα απο την αλλη ηταν η αιτια να αναδειχθει η καταστροφικη πλευρα του ανθρωπου μεσα απο την αναδειξη της εκμεταλευσης των πολλων απο καποιους επιτηδειους λιγους
Και ποιοι ήταν αυτοί οι "επιτήδειοι";
quote:
Λέτε να είμαι ο ...Dr Jeckyl & Mr Hude;....
Πάλι σε ιστορίες διχασμένης προσωπικότητας θα μπλέξουμε..

Να ήσουν "ο" σίγουρα όχι, αυταπόδεικτο πράγμα και μόνο απο την παρουσία της παρουσίας μου (για να μιλήσω κ σε όρους που καταλαβαίνεις(μόνο) εσύ).
Αλλά "ένας" και όχι "ο" μπορεί να είσαι, αφού αλλωστε ο λόγος σου, του Τρεχαγύρευε που λέμε, είναι 1888(για όσους ξέρουν απο λεξάριθμους και απο τρεχαγύρευε) στο οποίο άμα βάλεις και το "ένας" μπροστά δηλαδή "1" σε αριθμο, τότε έχουμε... 11-8-88!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω!
quote:
χαιρετισματα γαμω το κερατο μου, τωρα καταλαβα ποιος εισαι..

Νομίζω κ εσύ το ίδιο λάθος κάνεις... δεν είναι "Ο" είναι "ένας"