ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Big brother - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Big brother - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

libero30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/09/2007, 19:42:11
KERRY KING...
quote:
Για κάνε τα λίγο πιο λιανά γιατί με έχεις μπερδέψει λίγο με τις τελευταίες σου απόψεις.
Δεν χρειάζεται να μπερδεύεσαι KERRY KING...
Λοιπόν,
quote:
Φίλε libero μάλλον δες κατάλαβες καλά αυτά που έγραψα - και μου κάνει εντύπωση γιατί απαντάς και σε συγκεκριμένα κομμάτια....
Προς τι η εντύπωση? Απάντησα στα κομμάτια στα οποία κατά την γνώμη μου είσαι υπερβολικός.
Που είναι το κακό να απαντάει κανείς σε συγκεκριμένα κομμάτια
Εσύ δηλαδή τώρα αυτό δεν έκανες στο μήνυμά μου. Τόσα και τόσα έγραψα...

quote:
Καταρχήν πειορίζεσαι στο κομμάτι "ΚΑΜΕΡΑ", υπάρχουν και άλλοι τρόποι ελέγχου ξέρεις...
Το ξέρω. Ούτε κάμερες, ούτε το τηλέφωνο μου, θέλω να παρακολουθούν.
Πιστεύεις πως αυτοί που παρακολουθούν για παράδειγμα το internet αφού το έθεσες το θέμα, θα το κάνουν για να προστατέψουν το παιδί σου; Όχι βέβαια! Και ως απόδειξη, η πραγματικότητα, και μαλάκες υπάρχουν στο internet και ανώμαλοι και θα υπάρχουν πάντα, και αν δεν υπάρχουν θα τους δημιουργήσουν οι ίδιοι που υποτίθεται ότι θα σε προστατεύουν από αυτούς, για να τρομοκρατούν τον κόσμο.
Τι, άνεργοι θα μείνουν

Διαφωνείς και εσύ με τις κάμερες;

quote:
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός που με παρακολουθεί από ψηλά για να με κρίνει, οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι η παρατήρησή σου. Μιλάω με την εξοικίωση κάποιον στην ιδέα ότι τους παρακολουθούν.

Δεν το είπα για σένα, αλλά γι’ αυτούς που πιστεύουν. Γιατί το παίρνεις προσωπικά;
Εγώ είπα αυτό:
"Δηλαδή εξομοιώνεις αυτούς που θα μας παρακολουθούν με τον Θεό."

quote:
Στο κομμάτι της λειψυδρίας είσαι τελείων άουτ. Έβγαλες αφθαίρετο συμπέρασμα μόνο και μόνο για να πεις την εξυπνάδα περί τουαλέτας.

quote:
Για να στο κάνω πιο λιανά, θα μπορούσε να υπάρχει μηχανισμός ελέγχου της κατανάλωσης τους νερού που να ελέγχει on-line το πρόβλημα και να λαμβάνει μέτρα. Σε κουβέντα να βρισκόμαστε όμως, καθώς όπως όλοι συμφωνούμε είναι και θέμα παιδείας. Αν όμως περνούσε ένα zepelin (πχ) και έβλεπε πως από το οικόπεδο του εξυπνάκια του γείτονα έτρεχε νερό προς τον δρόμο και έστελνε την αστυνομιά να πάει να ελέγξει (λέμε τώρα), θα σου έλεγα πόσο λιγότερο προκλητικός θα ήτανε ο κάφρος.
Κατ’ αρχάς γιατί να παρακολουθούν on line Υπάρχουν και χακερς ξέρεις
Αλλά έτσι κι αλλιώς το παρακολουθούν κάθε 2 μήνες και πληρώνει όσα ξοδεύει. Και σαν τι μέτρα να λαμβάνει δηλαδή
Το νερό δεν ανήκει σε κανέναν όπως και το οξυγόνο που αναπνέουμε. Δηλαδή αν τελειώσει το νερό το κράτος θα σου δημιουργήσει από το μηδέν νερό;
Μην τα ισοπεδώνεις όλα φίλε το νερό δεν είναι ρεύμα (ΔΕΗ). Χωρίς ρεύμα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό όχι και το νερό, όπως το οξυγόνο ανήκει στην φύση. Για μένα λοιπόν, κακώς που πληρώνουμε το νερό που καταναλώνουμε.
Θα μπορούσαμε να πληρώνουμε απλά ένα πάγιο, αφού μας προσφέρει το κράτος, στο σπίτι μας και δεν χρειάζεται να τρέχουμε κάθε τόσο στις πηγές, με κουβάδες.

Φαντάζεσαι στο μέλλον αν θα έχουμε έλλειψη αέρα ή θα είναι μολυσμένος, να μας φορολογήσει το οξυγόνο και με ένα ρολόι στους πνεύμονες, να μετράει το οξυγόνο που καίμε; Να μας απαγορεύει να τρέχουμε ή να κάνουμε γυμναστική γιατί θα καίμε περισσότερο οξυγόνο;

Αλήθεια εσύ ως γείτονας τι έκανες; Κοιτούσες το θέαμα και προσευχόσουν να τον μπαγλαρώσει η αστυνομία
Θα μπορούσες να του κάνεις παρατήρηση, θα μπορούσες να φωνάξεις την πυροσβεστική ή την ΕΥΔΑΠ - και καλά, πως είδες κάτι νερά στον δρόμο και νόμισες πως έσπασε κάποιος σωλήνας-, αν δεν ήθελες να φανείς ρουφιάνος. Δεν ήταν ανάγκη να φωνάξεις το εφ-μπι-αi.
Αλλά σαν κλασικός Έλληνας καθόσουν στο σπίτι και γέμιζες με μίσος, προς τον γείτονά σου.

quote:
Με την λογική σου, καταργούμε τους νόμους γιατί περιορίζουν την ελευθερία ?
Αυτό το συμπέρασμα από πού το έβγαλες Από εδώ μήπως:

"Βέβαια, όταν δεν εφαρμόζονται οι δημοκρατικοί νόμοι και δεν τιμωρείται ο παραβάτης έχοντας καλό δικηγόρο, θα εφαρμοστεί ο φασισμός-μπαμπούλας."

...perche io sono libero
24/09/2007, 10:54:55
Φίλε libero, μάλλον έχουμε την τάση να μην θέλουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο . Αν υπάρχει κάποια δικαιολογία από μέρους μου είναι ότι χτες που διάβασα τα σχόλιά σου ήμουνα "φορτωμένος" οπότε μάλλον πιο πολύ ξέσπασα πάνω σου παρά απάντησα .

Είναι φανερό πως έχουμε διαφορετική άποψη στο θέμα του ελέγχου και μάλλον το προσεγγίζουμε και οι δύο κάπως υπερβολικά.

Ας αφήσουμε για λίγο τις διαφωνίες μας και ας μπούμε σε πιο ουσιαστική τοποθέτηση απόψεων.

Ο έλεγχος όπως εγώ τον εννοώ, δεν θα αποτρέψει την εγκλήματικότητα, πιστεύω όμως πως θα την μειώσει, θα την περιορίσει.

Ας πάρουμε το παράδειγμα των σταθμών του Μετρό στην Αθήνα. Καταρχήν θα ήθελα να ρωτήσω άμα υπάρχουν στοιχεία για τυχόν παράνομα περιστατικά στους σταθμούς του Μετρό (κλοπές, επιθέσεις κλπ). Μιλάμε για έναν σχεδόν πλήρως ελεγχόμενο δημόσιο χώρο με κάμερες και security (δεν είμαι τακ΄τικός χρήστης, αλλά έτσι το θυμάμαι - οπότε αν κάνω λάθος να με συγχωρέσετε).

Ρωτάω λοιπόν, κατεβαίνεις στην Ομόνοια τα μεσάνυχτα - θα νοιώσεις περισσότερο ασφαλής άμα κατέβεις σε ένα περιβάλον ελεγχόμενο με κάμερες και με πιθανή παρουσία φρουρού - ή προτιμάς έναν "ελεύθερο" χώρο και "οτι βρέξει ας κατεβάσει" ???

24/09/2007, 10:59:11
quote:
Αλήθεια εσύ ως γείτονας τι έκανες; Κοιτούσες το θέαμα και προσευχόσουν να τον μπαγλαρώσει η αστυνομία
Θα μπορούσες να του κάνεις παρατήρηση, θα μπορούσες να φωνάξεις την πυροσβεστική ή την ΕΥΔΑΠ - και καλά, πως είδες κάτι νερά στον δρόμο και νόμισες πως έσπασε κάποιος σωλήνας-, αν δεν ήθελες να φανείς ρουφιάνος. Δεν ήταν ανάγκη να φωνάξεις το εφ-μπι-αi.
Αλλά σαν κλασικός Έλληνας καθόσουν στο σπίτι και γέμιζες με μίσος, προς τον γείτονά σου.

Με αδικείς (1) Γιατί δεν γνωρίζεις πως αντέδρασα, δεν είναι το θέμα μας το πως εγώ αντέδρασα για να αναλωθούμε σε περιτά posts (2) Δεν έχω σχέση με τον κλασσικό έλληνα (όσοι με γνωρίζουν - ξέρουν).

Edited by - KERRY KING on 24/09/2007 11:07:50

24/09/2007, 14:21:50
KERRY KING...

quote:
Φίλε libero, μάλλον έχουμε την τάση να μην θέλουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο . Αν υπάρχει κάποια δικαιολογία από μέρους μου είναι ότι χτες που διάβασα τα σχόλιά σου ήμουνα "φορτωμένος" οπότε μάλλον πιο πολύ ξέσπασα πάνω σου παρά απάντησα .
Μην σε απασχολεί αυτό KERRY KING, κι εγώ δεν είμαι και κανά αγγελούδι .
quote:
Ο έλεγχος όπως εγώ τον εννοώ, δεν θα αποτρέψει την εγκλήματικότητα, πιστεύω όμως πως θα την μειώσει, θα την περιορίσει.

Ας πάρουμε το παράδειγμα των σταθμών του Μετρό στην Αθήνα. Καταρχήν θα ήθελα να ρωτήσω άμα υπάρχουν στοιχεία για τυχόν παράνομα περιστατικά στους σταθμούς του Μετρό (κλοπές, επιθέσεις κλπ). Μιλάμε για έναν σχεδόν πλήρως ελεγχόμενο δημόσιο χώρο με κάμερες και security (δεν είμαι τακ΄τικός χρήστης, αλλά έτσι το θυμάμαι - οπότε αν κάνω λάθος να με συγχωρέσετε).

Ρωτάω λοιπόν, κατεβαίνεις στην Ομόνοια τα μεσάνυχτα - θα νοιώσεις περισσότερο ασφαλής άμα κατέβεις σε ένα περιβάλον ελεγχόμενο με κάμερες και με πιθανή παρουσία φρουρού - ή προτιμάς έναν "ελεύθερο" χώρο και "οτι βρέξει ας κατεβάσει" ???

Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και δεν έχω πάει ποτέ στην Αθήνα.
Αλλά και να υπήρχαν νομίζεις πως θα τα δημοσίευαν? Γιατί αν υπήρχε εγκληματικότητα και το δημοσίευαν
1ον) δεν θα πατούσε στο μετρό ο κόσμος άρα οικονομική ζημία (κόστισε και ακριβά)
2ον) Θα φαίνονταν άχρηστο το σύστημα παρακολούθησης με τις κάμερες, άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί και αλλού. Δηλαδή θα κλείσει το εργοστάσιο της Χ εταιρίας που φτιάχνει αυτές τις κάμερες? Με καμία κυβέρνηση!

Όχι, δεν θα ένοιωθα περισσότερο ασφαλής με τις κάμερες αλλά θα ένοιωθα άβολα (ίσως επειδή δεν έχω φωτογένεια ).
Θα ένοιωθα όμως πιο ασφαλής αν είχε αστυνόμο. (ή περισσότερο από έναν). Αυτός πιστεύω πως είναι ο καλλίτερος τρόπος ελέγχου της δημόσιας τάξης. Λύνει και το πρόβλημα της ανεργίας – φτώχιας – εγκληματικότητας.

Απ’ ότι φαντάζομαι μέρα μεσημέρι θα έχει πολύ κόσμο και δεν θα υπάρχουν κρούσματα. Τα μεσάνυχτα τώρα, αν είσαι μόνος σου μπορεί ο ληστής να βάλει κουκούλα και να σε ληστέψει. Τι, θα φωνάξεις «κάμερα βοήθεια». Και αφού σε ληστέψει θα σου πετάξει στο τέλος «μην τυχών το πεις στην αστυνομία, θα πεθάνει το παιδί σου» τι θα κάνεις?
Σιγά τώρα μην ασχοληθεί και η αστυνομία με έναν κλέφτη πορτοφολιών.

Ο βιασμός κρατάει πολύ ώρα, έτσι όλο και κάποιος συρμός ή κόσμος θα έρθει.

Τώρα αν δεν υπάρχουν παράνομα περιστατικά στο μετρό, οι κάμερες δεν κάνουν τίποτε άλλο, από το να μεταθέτουν το πρόβλημα σε άλλη περιοχή. Είναι αδύνατον να καλύψεις όλη την Αθήνα με κάμερες; (άσε που θα τις καταστρέφουν κιόλας). Έτσι όταν στριμώχνεις την γάτα, ορμάει πάνω σου, (θα είναι δηλαδή πιο βίαιες οι επιθέσεις).

Οι κάμερες όμως είναι ένα πολύ καλός τρόπος για να εκβιάσεις κάποιον, αν έχει πχ "παράνομο" αίσθημα . Δεν λέω πως θα το κάνουν σε ‘σένα αλλά μπορούν κάλλιστα να το κάνουν σε όποιον έχει λεφτά ή εξουσία (δήμαρχος, βουλευτής…) για να περάσουν διάφορα νομοσχέδια, ποιος ξέρει.

Σε περίπτωση όμως, που χρειαστείς τα στοιχεία της κάμερας, θα σου πουν πως πέρασαν τόσες μέρες και τα σβήσαμε.

Τι να κάνω ρε KERRY KING, δεν γουστάρω να τα οικονομάνε ποντάροντας στον φόβο.

Θα μπορούσαν όμως να βάλουν κάμερες στα δάση, σε κορυφές βουνών, για να προλαμβάνουν τις φωτιές, θέλει πολύ λιγότερες.

...perche io sono libero
kostakisΜέλος
26/09/2007, 14:25:27
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε KERRY KING γράφεις

quote:
Αρχικά, άμα κάνουμε μια θρησκευτική προσέγγιση στο όλο θέμα, θα διαπιστώσουμε πως μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι «κάποιος» παρακολουθεί και καταγράφει τις πράξεις μας, προκειμένου να κριθούμε αργότερα. Από την στιγμή λοιπόν που κάποιοι ακόμα πιστεύουν σε αυτή την κατάσταση, είναι πλήρως εξικοιωμένοι με την ιδέα της παρακολούθησης.

Άμα το προσεγγίσουμε πολιτικά το θέμα, ένα κομμάτι πολιτών είναι οπαδοί/νοσταλγοί καθεστώτων όπου η ρουφιανιά πάει σύννεφο (με λίγα λόγια, οι μισοί παρακολουθούν τους άλλους μισούς). Άρα και αυτό το κομμάτι είναι εξικοιωμένο στην ιδεά της παρακολούθησης.

Υπάρχει και ένα κομμάτι του πλυθησμού που λέει «δεν έχω να κρύψω τίποτα» και δεν του καίγεται καρφί άμα τον παρακολουθούν ή όχι. Δεν το κρύβω πως σε αυτό το κομμάτι ανήκω κι εγώ.

Πάντα μου έκανε εντύπωση που συγκεκριμένοι χώροι ανησυχούν ιδιαίτερα στο θέμα της παρακολούθησης και με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως τελικά «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

Πιστεύω ότι εδώ υπάρχουν και κατηγορίες πολιτών τις οποίες δεν έχεις συμπεριλάβει, εν τη ρύμει του λόγου σου. Η πιο απλή είναι αυτή, η οποία θεωρεί σα βασικό και αναφαίρετο δικαίωμά της να την αντιμετωπίζουν βάσει της κατασταστικής νομικής αρχής της τεκμαρτού αθωότητας και συνεπώς να μην εντάσσεται στην κατηγορία των "υπόπτων", που υπόκεινται σε έλεγχο. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκω εγώ.

quote:
Αν έχω γνώμη και άποψη την λέω φωναχτά – άμα λέω μαλακίες ας πρόσεχα.

Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής ως προς το δικαίωμα κάποιου να κρίνει τη δική μου γνώμη και μάλιστα επιβάλλοντας τη δική του; τι θα πει δηλ. "μαλ..." κατά τη γνώμη τίνος και γιατί να μη θεωρήσω ότι η δική του άποψη αποτελεί ακριβώς αυτό;

quote:
Υπάρχει το ελεύθερο internet και ξαφνικά ο κάθε μαλάκας φανατικός μπορεί να πάρει οδηγίες να φτιάξει μια βόμβα και να σκορπίσει τον όλεθρο. Ο κάθε ανώμαλος την στήνει στα παιδιά μας για να τα παρασύρει. Ο κάθε διεστραμένος παίρνει tips για το που θα βρει πιτσιρίκια να πηδήξει στις Φιλιππίνες (πχ).

Γι' αυτούς τους κάθε λογής "κάθε", ας σκεφτούμε λίγο το ποιον τους. "Ο κάθε" δεν έχει τις οικονομικές (και όχι μόνο) δυνατότητες να φτιάξει βόμβα, ούτε να πάει στις Φιλιππίνες. Άρα, για ποιους "κάθε" μιλάμε;

quote:
Θα μου την στήσουνε γιατί κατεβάζω mp3s ? Ας πρόσεχα, είναι παράνομο και το ξέρω – όλοι μας το ξέρουμε, έχουμε άποψη για το άμα είναι παράνομο και στο χέρι μας είναι να βρούμε το δίκιό μας.

Παράνομα είναι και τα βασανιστήρια ή η άσκηση βίας (Άρθρο 7, παρ.2 του Συντάγματος). Βλέπεις εσύ να ισχύει αυτό; (για να μην πω για καμία εκατοστή χιλιάδες ακόμα μικρές ή μεγάλες, καθημερινές, παρανομίες)

quote:
Χρειάζεται ένας μπαμπούλας από πάνω μας γιατί πάμε κατά διαόλου. Θα σας πω δυο απλά παραδείγματα. Τότε με την λειψυδρία την πρώτη 5ετία του ’90, είχανε αρχίσει και το πρώτα αυστηρά μέτρα για το έλεγχο της κατανάλωσης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον μαλάκα τον γείτονά μου που εκμεταλευόμενος μία βλάβη στο ρολόι της ΕΥΔΑΠ άφηνε το νερό να τρέχει ασταμάτητα για «να την σπάσει στον Μητσοτάκη» !!! Δεύτερο παράδειγμα : Υπάρχουν κάποιες καλοκαιρινές μέρες με καύσωνα που γίνονται εκκλήσεις για μειωμένη και συνετή κατανάλωση ρεύματος για να μην τα φτύσει το δύκτιο.... Δεν θα ξεχάσω την εικόνα του γραφείου μου, όλα τα aircondition στο φουλ και παράλληλα τα παράθυρα ανοιχτά (γιατί θέλουνε και καθαρό αέρα – χώρια που υπάρχουν πάντα και κάποιες που κρυώνουν και είναι πιο αποτελεσματικό να φέρουνε ζέστη μέσα από το να βάλουνε ένα ζακετάκι.....). Να πω για τα φώτα στις τουαλέτες που είναι μονίμως ανοιχτά ? Τι να πρωτοπώ.... Ας υπήρχε ένας τρόπος όμως να παρακολουθούτανε η σπατάλη αυτή και ας έτρωγε ένα βαρβάτο πρόστιμο ο μαλάκας ο γέιτονας και το αφεντικό μου και θα σού’λεγα εγώ ποιός θα έβαζε μυαλό...

Καλώς ή κακώς, η φύση έδωσε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στον άνθρωπο και υποβίβασε όλα τα υπόλοιπα όντα της στην υποταγή της ανθρώπινης νοημοσύνης και θέλησης. Το ενδεχόμενο αντίστοιχου υποβιβασμού (το οποίο στο παρελθόν ίσχυσε σε όλες τις περιπτώσεις δουλείας ή άλλης μορφής καταναγκαστικής εργασίας) προσβάλλει τη δική μου αξιοπρέπεια και δε σκοπεύω να το αποδεχτώ. Όποιος επιλέγει τη μοίρα των μη ανθρώπινων εμβίων, θα τύχει του σεβασμού μου, αλλά όχι της συνεργασίας μου.

quote:

Ο αυτοέλεγχος ίσως, ο μπαμπούλας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να περιορίζει τα μικρά εγκλήματα και να ενισχύει τις πιθανότητες για τη διάπραξη μεγάλων λόγω αντίδρασης.

quote:

Θα νιώσω πολύ περισσότερο ασφαλής άμα δεν είμαι προκλητικά ντυμένος, άμα δεν ψήφιζα αυτούς που έκαναν την Ομόνοια (και όχι μόνο) χαμαιτυπείο και άμα εντέλει αναλάβω τις ευθύνες για κάθε πράξη μου.

Φίλε libero

quote:
Το υπέρτατο αγαθό είναι η ελευθερία όχι η ασφάλεια.

ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!

quote:
Οι κάμερες όμως είναι ένα πολύ καλός τρόπος για να εκβιάσεις κάποιον,

...και όχι μόνο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργείς ένταση και ανησυχία, ούτως ώστε να περιορίζεις δραστικά τα περιθώρια αυτοελέγχου της συνείδησης μέσω του ψυχοπνευματικού καταναγκασμού. Του φόβου για εκείνο που θα μπορούσε να συμβεί οποτεδήποτε, του φόβου απέναντι σε εκείνον που σε ελέγχει, του φόβου μπροστά στη μικρότητα που σου μένει, επειδή δεν επιθυμείς (ή δε δύνασαι) να διαχειριστείς το μεγαλείο του να είσαι ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος.

quote:
Τι να κάνω ρε KERRY KING, δεν γουστάρω να τα οικονομάνε ποντάροντας στον φόβο.

Τι να σου πω ρε libero. Δε γουστάρω που τα κονομάνε πανταχόθεν, αλλά αφού ούτως ή άλλως θα το κάνουν, ας μη γίνουν πλούσιοι σε βάρος της δικής μου ελευθερίας. Ας με αφήσουν ήσυχο στο βιοπορισμό μου και... ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ!!

quote:
Θα μπορούσαν όμως να βάλουν κάμερες στα δάση, σε κορυφές βουνών, για να προλαμβάνουν τις φωτιές, θέλει πολύ λιγότερες.

Ναι, επίσης θα μπορούσαν να κρεμάνε τους οικοπεδοφάγους, να εκτελούνε τους εμπρηστές τις ελάχιστες φορές που τους "πιάνουν στα πράσα" με τα σύνεργα, να στήσουν ομαδικά εκτελεστήρια για εκείνους που αλλάζουν νόμους εν μία νυχτί για τα αυθαίρετα των ημετέρων. Δε χρειάζεται παρακολούθηση... διάθεση για δραστικές λύσεις απαιτείται. Εφόσον όπως λέει ο φίλος KERRY KING "χρειάζεται ένας μπαμπούλας", ας φέρουμε εκείνον ο οποίος θα αυξήσει δραματικά το κόστος της οποιασδήποτε πράξης για τους - αποδεδειγμένα - ενόχους και όχι εκείνον ο οποίος θα αυξήσει τους αναπόδεικτα ενόχους της οποαισδήποτε μελλοντικής πράξης.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, θα επανέλθω, δυστυχώς για όλους σας!!!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

kostakisΜέλος
26/09/2007, 14:30:37
ΣΤΙΣ 26/09/2007, 14:25:27.
27/09/2007
26/09/2007, 14:35:33
27/09/2007
26/09/2007, 14:37:56
27/09/2007
26/09/2007, 14:39:07
27/09/2007
26/09/2007, 14:41:50
27/09/2007
27/09/2007, 08:06:14
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητοί συντονιστές σβήστε τις 2 από τις ρτεις επαναλήψεις, καθώς επίσης και το παρόν μήνυμα για να επανέρθει το forum στην κανονική ροή του. Αυτό το θέμα με το Pc εδώ δε λύνεται εύκολα...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

27/09/2007, 10:36:28
kostaki, μήπως μπορείς να επαναλάβεις ;

quote:
kostakis
Εφόσον όπως λέει ο φίλος KERRY KING "χρειάζεται ένας μπαμπούλας", ας φέρουμε εκείνον ο οποίος θα αυξήσει δραματικά το κόστος της οποιασδήποτε πράξης για τους - αποδεδειγμένα - ενόχους και όχι εκείνον ο οποίος θα αυξήσει τους αναπόδεικτα ενόχους της οποαισδήποτε μελλοντικής πράξης.

Ήταν σειρά σου να γράψεις !!!

quote:
kostakis

Με το καλό φίλε !

Στράτος

μέτρον άριστον
27/09/2007, 10:57:31
Φίλε kostakis, τα πανομοιότυπα μηνύματα - δεν ήταν δύο τελικά - με το μήνυμα που έστειλες στις 26/09/2007, 14:25:27 έχουν ήδη σβηστεί.

Το μήνυμα όμως που έστειλες στις 27/09/2007, 08:06:14 δεν θα σβηστεί καθώς αποτελεί ένα αίτημα σου.
Εξάλλου η νοοτροπία που διέπει τις Συζητήσεις είναι να μην σβήνονται οποιεσδήποτε πληροφορίες/απόψεις που κατατίθενται - πέραν των διπλών αποστολών μηνυμάτων.

Ας συνεχιστεί λοιπόν η συζήτηση!

In anticipation of my resurrection...

27/09/2007, 11:39:58
Φίλε kostakis, χωρίς παρεξήγηση εμένα μου φαίνονται αμπελοφιλοσοφίες όλα αυτά και για να χρησιμοποιήσω και μια φράση του λαού, "τα αυγά δεν βάφονται με πορδές". Το να ελπίζω σε έναν καλύτερο κόσμο στον οποίο θα υπάρχει αλληλοσεβασμός και κοινή προσπάθεια για ευημέρία, το θεωρώ πλέον άσκοπο και ουτοπιστικό. Ίσως και να με πήρανε τα χρόνια, δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά τις απόψεις σου (και του libero) τις είχα πριν από 10 χρόνια, όσο μεγαλώνω λαο χώνωμαο στο "σύστημα", τόσο προσγειώνομαι στην σκληρή πραγματικότητα.

quote:
Πιστεύω ότι εδώ υπάρχουν και κατηγορίες πολιτών τις οποίες δεν έχεις συμπεριλάβει

Το λέω ξεκάθαρα νομίζω πως ανφέρομαι σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

quote:
Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής ως προς το δικαίωμα κάποιου να κρίνει τη δική μου γνώμη και μάλιστα επιβάλλοντας τη δική του; τι θα πει δηλ. "μαλ..." κατά τη γνώμη τίνος και γιατί να μη θεωρήσω ότι η δική του άποψη αποτελεί ακριβώς αυτό

Και πάλι έδωσα ξεκάθαρο παράδειγμα, μίλησα για συκοφαντίες, ψεύδη που βλάπτουνε, ας μην αρχίσουμε να το αναλύουμε τώρα - δεν είναι αυτό το θέμα μας...

quote:
Γι' αυτούς τους κάθε λογής "κάθε", ας σκεφτούμε λίγο το ποιον τους. "Ο κάθε" δεν έχει τις οικονομικές (και όχι μόνο) δυνατότητες να φτιάξει βόμβα, ούτε να πάει στις Φιλιππίνες. Άρα, για ποιους "κάθε" μιλάμε;

Πάλι ξεφεύγεις από την ουσία. Ας ανοίξουμε θέμα "εγκληματικότητα και άλλοι κύνδινοι στο internet" να δεις πόσους "κάθε" θα βρούμε.

quote:
Παράνομα είναι και τα βασανιστήρια ή η άσκηση βίας (Άρθρο 7, αρ.2 του Συντάγματος). Βλέπεις εσύ να ισχύει αυτό; (για να μην πω για καμία εκατοστή χιλιάδες ακόμα μικρές ή μεγάλες, καθημερινές, παρανομίες)

Δεν διαφωνώ - προς τι το σχόλιο αυτό όμως ?

quote:
Ο αυτοέλεγχος ίσως, ο μπαμπούλας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να περιορίζει τα μικρά εγκλήματα και να ενισχύει τις πιθανότητες για τη διάπραξη μεγάλων λόγω αντίδρασης.

Και που το στηρίζεις αυτό ??? Έχεις στοιχεία ???

Σας έφερα το παράδειγμα των σταθμών του Μετρό. Δυστυχώς δεν έχουνε παρατεθεί στοιχεία για την εγκληματικότητα εντός των σταθμών. Το επιχείρημα περί "απόκρυψης λόγω αρνητκής διαφήμησης" δεν το θεωρώ σοβαρό. Εσύ όπως το θέτεις λές πως δεν γίνονται κλοπές πχ στους σταθμούς των Μετρό και γίνονται βιασμοί έξω από αυτούς. Χρησιμοοιώ παράδειγμα προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αν αυτό λοιπόν εννοείς έχεις στοιχεία να παραθέσεις ?

Η απάντησή σου για την Ομόνοια δεν με καλύπτει, προσπάθησε να φανείς αντικειμενικός και ξανασκέψου το - είναι σαν να μου απάντάς "θα ένοιθα περισσότερο ασφαλής άμα είχα 10 νταν στο καράτε"... Στην τελική βγάλε απ'εξω τον εαυτό σου και βάλε στην θέση σου την γυνάικα σου ή το παιδί σου...

Ωραίοι οι λόγοι σας περί "ελευθερίας", "δικαιοσύνης" και άλλα τέτοια χαριτωμένα... Να σας δώσω και εγώ όσα εύγε θέλετε, με αμπελοφιλοσοφίες όμως δεν λύνονται τα προβλήματα. Δεν ξέρω με τι ανθρώπους συνομιλώ, οι δικές μου όμως εμπειρίες με έχουνε κάνει αγριεμένο και δεν είμαι κανένα κουτορνίθι να μασάω μυνήματα κάποιων που κατά την άποψή σας σπέρνουνε τρόμο για να αποκτήσουνε έλεγχο. Δεν έχω ζήσει τον φόβο - τον έχω αποφύγει πολλάκις όμως, ίσως γιατί είμαι και γενικά πολύ τυχερός άνθρωπος. Ο "κόσμος" έχει αγριέψει γιατί είναι τόσα πολλά τα στραβά της καθημερινότητας, τι θέλεις να πρωτοαναφέρουμε ? Την φτώχεια ? Την αβεβαιότητα ? Τις συνθήκες διαβίωσης ? Την αδικία ? Τον παραλογισμό ? Πιάσε και σκέψου τις κουβέντες που κάνεις με τον κύκλο σου και αναλογίσου πόσες από αυτές αναφέρονται σε έναν όμορφα πλασμένο κόσμο...

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα που έχεις ανοίξει φίλε kostakis, περιορίζουμε την κουβέντα μας στις κάμερες και στα λαμόγια που θα κοστολογήσουνε τις υπηρεσίες τους στο δεκαπλάσιο του κόστους. Εδώ τίθεται το θέμα για το κατά πόσο ελεγχόμενη πρέπει να γίνει η "κοινωνία" (για να το γενικεύσουμε) μας. Για λόγους ασφάλειας ο καθένας μας έχει την άποψή του (ανάλογα και του τι ρισκάρει ο καθένας θά'λεγα), υπάρχουν όμως και άλλα θέματα, η χρήση και διαχείρηση των φυσικών πόρων (που μαθηματικά λιγοστεύουνε), το φυσικό περιβάλον (που μαθηματικά εξαφανίζεται) η υγεία μας (που μαθηματικά χειροτερεύει), είναι τόσα πολλά.....

Γνώμη μου είναι πως η φθίνουσα πορεία των παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας - επακόλουθο της κακιάς έννοιας περί ελευθερίας. Η δική μου γνώμη είναι πως πρέπει να μπει ένα φρένο. Σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο θα λέγαμε "ενημέρωση - αυτοσυκγράτηση - παιδεία" και άλλα τέτοια χαριτωμένα... Μήπως τελικά κοροϊδευόμαστε όμως ?

Δεν συνεχίζω - ας κάνουμε διάλογο.

quote:

Γιού άρ γουέλκαμ μάι φρέντ

kostakisΜέλος
27/09/2007, 13:29:25
Χαιρετώ και πάλι

quote:
kostaki, μήπως μπορείς να επαναλάβεις;

quote:
δεν ήταν δύο τελικά

Τι δύο, τι τρία, τι τέσσερα, τι πέντε... επανάληψη μήτηρ πάσης κακίας.

Φίλε KERRY KING,
κανείς δε διαφώνησε ως προς τη σκληρότητα του κόσμου, τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τους κινδύνους και γενικότερα τη ζούγκλα της ζωής. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, η κατάσταση αυτή έχει φτάσει πέρα από το απροχώρητο και σίγουρα οφείλουμε όλοι να αναζητήσουμε λύσεις. Το θέμα είναι με τι οπτική αντιμετωπίζει κανείς κάποια πράγματα. Λόγω φιλοσοφίας (και όχι λόγω ηλικίας, για μένα από κάποιο σημείο και μετά η ηλικία έχει ισχύ μόνο θεωρητική ως άθροισμα περισσότερων εμπειριών, αλλά αυτό δεν κάνει τον άλλο σοφότερο με την έννοια της ικανότητας του αναλύειν και του σκέπτεσθαι), οι προσεγγίσεις μου είναι ανθρωποκεντρικές και μάλλον "ελευθεροχαλαρές". Το να με "μπαγλαρώσουν" σε μία στάνη με φοβισμένα ανθρωπάκια που θα ζουν για να εργάζονται και όχι να σκέφτονται, που θα φοβούνται από τη στιγμή της σύλληψής τους όχι μόνο το πράττειν, αλλά το συλλογάσθαι, που θα είναι αξιωματικά επικηρυγμένοι και συνεπώς υπό συνεχή έλεγχο, που δε θα έχουν δικαίωμα ιδιωτικότητας (με ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά η ζωή τους θα είναι εφημερίδα με καθημερινές ειδήσεις, δεν μπορώ να το αποδεχτώ όχι σε κάποιους σαν εμένα, ούτε καν στην ανώτερη οντότητα (αν υπάρχει και όποια είναι για τον καθένα). Η λογική της πρόληψης του "οτιδήποτε" επιδρά κατασταλτικά στη διάθεση για ζωή και αν για σένα ο φόβος της ζούγκλας υπερβαίνει την επιθυμία σου για αυτοδιάθεση, θα σου πρότεινα να σκεφτείς τους λόγους για τους οποίους δύο αιώνες πριν κάποιοι έδωσαν το αίμα τους για να μας απελευθερώσουν από τους Τούρκους. Μη βιαστείς να απαντήσεις ότι αυτά όλα είναι θεωρητικά... εν τέλει η πράξη είναι η οπτική απεικόνιση της εκτέλεσης μίας θεωρίας και για μένα το πρόβλημα με τις σύγχρονες κοινωνίες εστιάζεται περισσότερο στην τάση για έλεγχο των συνειδήσεων και λιγότερο στα της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζει ο εκάστοτε ατομικός μικρόκοσμος.
Μου λες για την περίπτωση του Μετρό (στην οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν αναφέρθηκα) : θα μπορούσα να σου πω εγώ για μύριες περιπτώσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είτε στην περιφέρεια, είτε στις ευρωπαϊκές πόλεις, όπου χωρίς κάμερες, χωρίς αστυνομία, δε δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Είναι τυχαίο ότι ο σταθμός του Κηφισού σφύζει από "περίεργους", ενώ ο σταθμός του Αργοστολίου (όπου μένω) ή ο σταθμός του Ρεθύμνου ή ο σταθμός της Σπάρτης ή της Αλεξανδρούπολης (που τα έχω επισκεφτεί, μαζί με πολλά άλλα μέρη) όχι; άρα, το πρόβλημα δεν είναι η αστυνόμευση, αλλά η συγκέντρωση των πληθυσμών... τη λύση μπορώ να στη δώσω κι εγώ, αν και θα 'πρεπε να την είχαν δώσει οι πολιτικοί μας χρόνια τώρα.
Μου λες για την Ομόνοια... μία από τα ίδια : δημιουργήσαμε (όλοι οι Νεοέλληνες είμαστε συνυπεύθυνοι) γκέτο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας κυρίως (βλέπε Πατήσια, Κυψέλη, Μεταξουργείο, Κουμουνδούρου κλπ. κλπ.) με αποτέλεσμα τώρα να θεωρούνται "περιθώριες" συνοικίες. Το θέμα είναι η αστυνόμευση; γιατί; δεν υπάρχει ήδη; και τι κάνει; τίποτα απολύτως!!! Και κάμερες να βάλεις, δε λύνεις το πρόβλημα. Θα τσακώσουν το χ περίεργο, θα βγουν δύο στο κατόπι του. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ έγινε "περίεργος"... Όσο για το "αντικειμενικός", δεν υπάρχει άνθρωπος αντικειμενικός, υπάρχει πράξη που αποδεικνύει την ισχύ και την αντικειμενικότητα κάποιας θεωρίας.
Για το θέμα του φόβου, δεν έχω να σου απαντήσω κάτι. Άλλωστε όπως πολύ ορθά τραγουδά ο Παπακωνσταντίνου "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μέν αχωρίς εμένα" και αυτό που βλέπω εγώ είναι η ολοένα και αυξανόμενη προσπάθεια της κοινωνίας να περιορίσει τα δικαιώματα συμμετοχής του πολίτη στη διαμόρφωση του μέλλοντος του. Άλλωστε τι να φοβηθώ παραπάνω πια; με τον ηλεκτρονικό πόλεμο μπορούν να με καθαρίσουν στη στιγμή, μπορούν να στείλουν ένα ψυχάκια να με εκτελέσει, μπορούν να με πλήξουν με οποιοδήποτε τρόπο. Πως δηλαδή πρέπει να κινηθώ εγώ; να ανοίξω μία τρύπα και να θαφτώ μόνος μου ή να περιμένω τους αυτόκλητους σωτήρες μου να με "σώσουν";
Αναφέρεσαι στη φτώχεια, την αβεβαιότητα, τις συνθήκες διαβίωσης : συμφωνώ μαζί σου. Μήπως θα πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι βασικοί υπαίτιοι για τις εν λόγω παθογένειες είναι οι ίδιοι που έρχονται σαν προστάτες τώρα να μας δώσουν λύση σε ένα θεωρητικό πρόβλημα; αν όντως ενδιαφέρονταν για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, γιατί δε φρόντισαν να χτυπήσουν τη φτώχεια στη ρίζα της, αλλά μέσω του κοινωνικοοικονομικού τους μοντέλου διασπούν το παγκόσμιο κοινωνικό σώμα στα δύο, με "υδροποδαρισμό", ταχέως μειούμενη μέση (καλά, δίαιτα στα Slimline κάνουν;) και μικρό άνω τριγωνικό κεφάλι; οι κουβέντες που κάνω με τους γύρω μου δεν αφορούν ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, πλανάσαι πλάνην οικτράν : αφορούν τις προϋποθέσης βελτίωσης της ρεαλιστικής πραγματικότητας, μέσω της σταδιακής αλλαγής νοοτροπίας, αλλά και - ΚΥΡΙΩΣ - της αφύπνισης.
Κάνεις λόγο για περιβαλλοντικά ζητήματα και τα εντάσσεις σε μία συζήτηση που αφορά το (μη) έλεγχο της κοινωνίας. Φυσικά και έχεις δίκιο, παρότι δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα... προσωπικά όμως κρίνω ότι είναι από τα βασικότερα. Για το λόγο αυτό οφείλω να πράττω τα ανθρωπίνως και κοινωνικώς δυνατά για την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρωπίνως δυνατά για την απαλοιφή των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων (πρόβλημα που δε λύνεται με την ολοένα και αυξανόμενη μεταναστευτική ροή που επιβάλλουν οι "σωτήρες" με τις κάμερες), τα ανθρωπίνως δυνατά για την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη συμμετοχή μου στα κοινά, την ελκυστικότερη τίμια διαχείριση των ατομικών μου υποθέσεων, αλλά και τη διακριτικότερη και, κατά το δυνατόν μόνο στα πλαίσια του απαιτητού, παρέμβαση μου στην ατομικότητα των άλλων. Και αυτό δεν επιτυγχάνεται ούτε με κάμερες, ούτε με καταστολή, ούτε με "ασφάλεια" : επιτυγχάνεται με μέτρο και αυτοέλεγχο.
Αν πιστεύεις ότι η συνειδητή επιλογή του να μοιραστεί κάποιος τις απόψεις που πρεσβεύει μέσω της ίδιας του της ζωής στην πράξη (με τα όποια ελαττώματά του) και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη φθίνουσα πορεία των πραγμάτων μαχόμενος τα απαράδεκτα είναι αμπελοφοσοφία ή απόπειρα κοροϊδίας, δεν υπάρχει έννοια στο διάλογο. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα προλαβαίνουμε να ζήσουμε το διάλογο, αλλοίμονο στις επερχόμενες γενεές που θα απωλέσουν και αυτό το δικαίωμα στο όνομα της προστασίας και της ασφάλειας της ατομικότητάς τους : θα μείνουν με αυτή και χωρίς αυτή, τρομοκρατημένες ψευδοσκιές - μαριονέτες μίας ανώτερης οντότητας, τόσο πειστικής θεωρητικά, που θα την αποδέχονται δουλικά ως θεϊκή υπόσταση.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

27/09/2007, 14:06:11
kostakis έχεις πλούσιο και πολύ όμορφο τρόπο γραφης, ειλικρινά σε θαυμάζω. Αυτά που γράφεις είναι όμορφα, είναι όμως διάλογος μεταξύ ανθρώπων που σκέφτονται και νοιάζονται (έτσι θέλω να πιστεύω). Ξέρουμε καλά όμως όλοι μας, πως αποτελούμε ένα πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού...

Ας φύγουμε από το παράδειγμα των σταθμών και ας πάμε σε πιο χειροπιαστό παράδειγμα. Το εργασιακό περιβάλον είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας. Ανήκω στην μεριά της διοίκησης, είμαι διευθυντής συγκεκριμένου τμήματος μιάς εταιρείας 80 ατόμων και έχω υπό τις οδηγίες μου περίπου 15 άτομα. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθώ πέραν τον καθηκόντων μου να δημιουργήσω οικολογική συνείδηση στους υφιστάμενούς μου. Ξεκίνησα από το χαρτί που ξοδεύουνε για φωτοτυπίες. Το 90% από αυτές είναι άχρηστες. Τους ζήτησα να τις περιορίσουνε, τους ζήτησα να ανακυκλώνουνε το χαρτί, με γράψανε στα τέτοια τους. Τους πήρα με το καλό, τους έστελνα άρθρα, τους έκανα κύρηγμα, με γράφανε στα τέτοια τους.... Το έλεγα στην γενική διέυθηνση, με έγραφε στα τέτοια της.... Μέχρι που βρήκα την λύση. Το γύρισα το θέμα στην σπατάλη χαρτιού και έπεισα ότι γίνεται αλόγιστη χρήση. Κατάφερα να μπούνε κωδικοί στο φωτοτυπικό και πλέον θα ελέγχεται η χρήση και η ποσότητα του κάθε υπαλλήλου. Θα αποκαλύψω τους σπάταλους (στην ουσία τους ασυνείδητους) και θα λάβω μέτρα. Τακτική BIG BROTHER δεν είναι αυτή ??? Μου δίνεις άδικο ????

27/09/2007, 14:13:42
-ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ!
-ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο KERRY KING ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΙΣΤΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ!
ΚΑΙ ΕΣΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. -KOSTAKI OΝΤΩΣ ΠΟΣΟ ΕΤΩΝ ΕΙΣΑΙ?
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 35 ΣΤΑ 25 ΕΙΧΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΣΕΝΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΟΙΙΑ!
-*-ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ! ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΜΕΣΑ!
--ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ! ΕΤΣΙ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΣΗΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 80% ΜΑΛΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

27/09/2007, 14:46:01
Φίλε μου europaios2 είμαστε στην ίδια ηλικία και προφανώς στην ίδια φάση

Κι εγώ στα 25 μου το φιλοσοφούσα πολύ το πράγμα και ας ήτανε η εποχή που ζούσα τα δύσκολά και άσχημα....

Δεν είναι μόνο το "μη χείρον", είναι ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο μαλάκας, πιο αναίσθητος.

Τακτική BIG BROTHER αναγκάζομαι να εφαρμόζω και να σου πω και κάτι ? Θα γούσταρα να είχα μια κάμερα στην τουαλέτα για να δω ποιός μαλάκας "βγάζει τον λαιμό του" και δεν τραβάει το καζανάκι, ποιός μαλάκας την έχει δει sprinkler και τα κάνει μαντάρα.... Θα ήθελα μια κάμερα στην κουζίνα να δω ποιός την κάνει ρημαδιό, ποιός κλέβει χαρτοπετσέτες (πακέτα ολόκληρα) ποιός σκαλίζει τα τάπερ των υπολοίπων στο ψυγείο και τσιμπολογάει κι όλας.... Σας φαίνονται παράξενα και υπερβολικά ? Ή μήπως συμβαίνουν μόνο σε εμάς αυτά....

Την καταλαβαίνεις την χρήση της κάμερας τώρα ? Έχεις την εντύπωση πως θα χάζευα την τουαλέτα για να την βρίσκω ? Ή πως ξαφνικά δεν θα άρχιζαν να συμορφώνονται αυτοί που τώρα εκμεταλεύονται την ελευθερία που τους δίνει ο χώρος για να εκτονώνουνε την ανωμαλία τους ???

27/09/2007, 21:46:02
Εγώ φίλοι μου, στην ουσία του θέματος συμφωνώ με τον kostaki, παρόλο που είμαι στην ίδια ηλικία με σας.

Και βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις οι κάμερες θα είχαν αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι το θέμα ;
Είναι σαν να λέμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο σύγχρονα όπλα για να σταματήσουμε τους κακοποιούς, αλλά να μην νοιαζόμαστε για το τι τους οδήγησε στο να γίνουν αυτοί οι τύποι κακοποιοί, γιατί τώρα έχουμε τα γαμάτα όπλα και θα τους λιανίσουμε αν τολμήσουν να κάνουν κάτι.

Τα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε, πρέπει να είναι πρώτα μέτρα πρόληψης... αλλά δυστυχώς δεν...

Για το Μετρό που λέτε, ναι μεν έχει κάμερες στους σταθμούς, αλλά οι κλεψιές γίνονται καθημερινά μέσα στα βαγόνια. Η γυναίκα μου το χρησιμοποιεί κάθε μέρα και τους κλέφτες σαν φάτσες τους ξέρει σχεδόν όλους, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Πρέπει λέει να τους πιάσεις εσύ ο ίδιος και να τους παραδώσεις στον υπεύθυνο του σταθμού, γιατί μέσα στα βαγόνια δεν υπάρχει κανένας security.
(Αυτά τα κάνεις αν είσαι ο Τζακ Μπάουερ)
Τους βλέπει κάθε μέρα, καλοντυμένοι οι περισσότεροι και τώρα που δρόσισε λίγο, μπαίνουν και με μπουφάν, άσε δε ότι τώρα τελευταία μου λέει, ότι έχουν παρουσιαστεί και νέες φάτσες.

Ποια είναι λοιπόν η ουσιαστική προσφορά της κάμερας στο Μετρό ;
Και μέσα στα βαγόνια να τις βάλουν, τα φυντάνια θα βρουν τρόπο να σε κλέψουν.

Εγώ πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο καταπατείται η ελευθερία μου. Δεν πειράζω κανέναν και δεν φοβάμαι κανέναν γιατί δεν έχω κάποιο λόγο , αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα δεχθώ να με παρακολουθούν, επειδή εγώ είμαι καλός και έτσι θα πιάσουν τους κακούς. Αν είναι δυνατόν…

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο άνθρωπος έχει κάνει τεχνολογικά άλματα και όχι μόνο.
Έχει αλλάξει τα πάντα, από τον τρόπο που ζει μέχρι τον τρόπο που πεθαίνει, έχει αλλάξει θρησκείες, έχει αλλάξει πολιτεύματα και άλλα πολλά. Αλλά όλες αυτές οι αλλαγές που έγιναν, αφορούν μόνο τον τρόπο που κάνει κάποια πράγματα και όχι την ουσία των πραγμάτων. Στην ουσία δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
Δεν γίνονται πόλεμοι ;
Τα περισσότερα χρήματα δεν πηγαίνουν σε εξοπλισμούς ;
Δεν υπάρχει εκμετάλλευση του αδυνάτου από τον δυνατό ;
Δεν υπάρχει εγκληματικότητα ;
Δεν ζουν οι λίγοι εις βάρος των φτωχών ;
Δεν επιδιώκεται έλεγχος της μάζας ;
Δεν μας θέλουν άβουλους και εύκολα ελεγχόμενους ;
Δεν υπάρχει φτώχεια ;
Δεν υπάρχουν κάθε λογής αδικίες ;
Δεν υπάρχουν αρρώστιες ;
Και πάρα πολλά άλλα...

Τι άλλαξε στον άνθρωπο όλους αυτούς τους αιώνες ; τι άλλαξε στον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται ;
Τίποτα...

Τι θα προσφέρουν οι κάμερες και ο κάθε λογής έλεγχος, που θα καταπατά την ατομική μας ελευθερία στο όνομα της κοινής ασφάλειας και προστασίας ;
Δεν θα υπάρχουν κλέφτες ;
Δεν θα υπάρχουν βιαστές ;
Δεν θα υπάρχουν μαλάκες που θα αφήνουν τα φώτα και τη βρύση ανοιχτά ;

Πως θα ένιωθες αν ήξερες, ότι κάποιος σε παρακολουθεί όταν κάνεις έρωτα με τη γυναίκα σου γιατί ο μαλάκας απέναντι βγάζει παραπανίσιες φωτοτυπίες ;
Πως θα ένιωθες να ήξερες, ότι κάποιος ξέρει πότε ψώνισες, πότε έφαγες, πότε πήγες στο χωριό σου, πότε τον έπαιξες, πότε κοιμήθηκες, πότε ξύπνησες, πότε πότε πότε… και όλα αυτά, γιατί ένας πιτσιρικάς με σπρέι ζωγραφίζει τις πλατείες και πρέπει να τον εξοντώσουμε.

Γιατί μη μου πεις ότι η κάμερα θα πιάσει τον πετρελαιά, που χρηματοδοτεί και βγάζει κυβέρνηση στην Αμερική, την ώρα που σχεδιάζει το ντου στην Ανατολή σε συνεργασία με τον κολλητό του, βιομήχανο όπλων ;
Ή τους "κουμπάρους" ; για να μην ξεχνιόμαστε...

Ξέρετε ποιόν θα πιάσουν οι κάμερες φίλοι μου ;
Το μαλάκα που ξέχασε να φορέσει τη ζώνη του, από τη βιασύνη του να γυρίσει σπίτι του από τη δουλειά στις 10 το βράδυ μετά από 12 ώρες δουλειά. Αυτόν θα πιάσουν.
Όπως αυτόν γράφουν για ταχύτητα, όταν δίπλα του περνάει κομμάτια το Cayenne.
Όπως αυτόν γράφουν όταν τον πιάνει το αλκοτέστ 10 χιλιόμετρα μακριά από κει που τα ήπιε και όχι έξω από το μαγαζί που τα ήπιε, για μην κάνουμε κακό στα έσοδα του μαγαζιού και ενώ μπορεί να έχει σκοτώσει 2-3 στη διαδρομή.
Όπως αυτόν πιάνουν όταν χρωστάει 10.000 στη εφορία όταν κάνουν τα στραβά μάτια σε κλοπές εκατομμυρίων και πολλά άπειρα παραδείγματα

Μπορεί τώρα να φαίνονται λίγο υπερβολικά, τραγικά και αστεία όλα αυτά, αλλά πιστεύω ότι όπως πάμε σε λίγο θα τα βιώνουμε.
Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος… ότι και να γίνει δεν πρόκειται να γίνει για το "δικό μου" καλό αλλά για των "άλλων". Αυτό γίνεται αιώνες τώρα και αυτό θα εξακολουθήσει να γίνεται.

Η αποδοχή αυτού του είδους ελέγχου στη ζωή μας, χωρίς να βλέπουμε τους βαθύτερους λόγους και τα επιμέρους "προβλήματα" που θα μας δημιουργήσει, μου φέρνει στο μυαλό αυτό :

Πω πω πολλά είπα !!!

ΥΓ. φίλε kostaki, "μου κάνει" πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι κι εκφράζεσαι και μακάρι να μπορούσες να έγραφες πιο συχνά.

Στράτος

μέτρον άριστον
28/09/2007, 08:46:26
Στο παρόν θέμα έχουν κατατεθεί αρκετά σημαντικές απόψεις!
Μπράβο σας!

Εγώ θα συμφωνήσω και με τον kostakis και με τον KERRY KING, έχω διαβάσει κι από τους 2 - κι από άλλους - απόψεις που με εκφράζουν.

Για να πω την αλήθεια, θα ήθελα κι εγώ πχ να βλέπω από μια κάμερα στον χώρο του γραφείου μου ποιός κλέβει ζάχαρη, μερίδες καφέ, πλαστικά κουταλάκια.
Ποιός παίρνει από την αποθήκη χαρτί υγείας στην ζούλα και ποιός μπαίνει σε ροζ ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να κόβεται το Internet σε όλους.

Όσο για την τουαλέτα, δεν αναφέρω καν τι έχουν δει τα μάτια μου να κάνει ένας κύριος γιατί μας διαβάζουν και κυρίες...

In anticipation of my resurrection...