ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όνειρα με UFO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όνειρα με UFO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

lula31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/12/2011, 14:38:06
Αμοθεν
Πιστεύεις οτι τόσα εκατομμύρια περιστατικά,"ονειρα",όπως και να το ονομάσει κανείς,είναι δυνατόν να έχουν και μιά ακόμη ερμηνεία?

Δηλαδή να είναι πραγματικά γεγονότα,που λαμβάνουν χώρα,με ασύληπτο σε μας τρόπο?

Admin
Εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

αμοθενΜέλος
05/12/2011, 19:04:45
νικομαχε

η αποψη μου ειναι πως ειναι πραγματικα γεγονοτα που ελαβαν χωρα στο παρελθον του πλανητη μας.

τοποθετηθηκαν δε στις μνημες του Γενετικου μας Κωδικα απο τους δημιουργους μας.

με το ιδιο σκεπτικο αφαιρεθηκαν μνημες απαγορευμενες σε μας.

οι γενετιστες μιλουν για 95% αχρηστο dna, τι υπηρχε εκει αραγε;;;

05/12/2011, 19:44:09
Αμοθεν

Πολύ σωστή η θέση σου.
Θα μπορούσε να συμβαίνει και αυτό.
Οπως θα μπορούσε και να εξακολουθεί να γίνεται και στις μέρες μας.

Επίσης θα μπορούσε να είναι όλα παιχνίδια μυαλού.
Ιδομεν!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/12/2011, 03:05:53
αμοθεν - 05/12/2011, 12:56:59:
quote:
Όχι τυχαια,αφου όλα εχουν καποιο λογο που συμβαινουν, το βιβλιο του Lyall Watson SUPERNATURE II , εκδοση [1986] ,είναι και η δικη μου πηγη σε ότι αφορα τα θεματα Poltergeist - Psychokinesis.

Με ολο το σεβασμο στο προσωπο του ψυχολογου που αναφερεις σαν πηγη,η ανωτερω θεση του πηγαζει από κακης ποιοτητας «κοπτοραπτικη» από την βιβλιογραφια στην οποια αναφερεται.

Ολες οι παρατηρησεις του είναι αστοχες,εμπλεκει και αλλα φαινομενα όπως πνευματα ,φαντασματα, την Ρωμαιοκαθολικη εκκλησια κ.α.

Δεν υπαρχει καμια αναφορα από τον Lyall Watson η τις πηγες του σε πνευματα η φαντασματα,αυτά υπαρχουν μονο στη φαντασια του συμπαθους ψυχολογου.

(...)

Τελος σου συνιστω να διαβασεις το βιβλιο του Lyall Watson SUPERNATURE II , αν και είναι γραμμενο το [1986] παραμενει επικαιρο.Τον φιλτατο ψυχολογο ,με ολο τον σεβασμο,δεν τον συνιστω σε κανεναν.

Η προσωπικη μου αποψη είναι πως ο παραγοντας που επενεργει στην δημιουργια αυτων των φαινομενων και όχι μονο, είναι η Ελληνικη διπλη βιο-νανοελικα.Μη μου ζητησεις βιβλιογραφια και επιστημονικα τεκμηριωμένες αποδειξεις,ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν,απλα δεν εχω τον χρονο να ψαξω.

Με αυτό το σκεπτικο η παρατηρηση μου για την παρουσια της δεκαχρονης,στην ερμηνεια του συγκεκριμενου περιστατικου, εχει μεγαλη σημασια.

Και είναι απολυτα συνδεδεμενη με το θεμα που συζηταμε.

αμοθεν, θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο τον τρόπο κριτικής σου(αλλά και το περιεχόμενό της) απέναντι σε έναν καταξιωμένο συγγραφέα και ερευνητή όπως τον Γιώργο Ιωαννίδη.
Ε, όχι και δεν τον "συνιστάς σε κανεναν" και να του προσάπτεις και "κακής ποιότητας 'κοπτοραπτική'"! Μεγάλο θράσος θα μπορούσα να καταλογίσω με τη σειρά μου σε αυτές σου τις επικρίσεις!

Νομίζω πως στην Ελλάδα (περισσότερο, αν και είναι παγκόσμιο το ζήτημα) συνηθίσαμε -πολύ κακώς και λανθασμένα- να μιλάμε με τεράστια ευκολία για διάφορα θέματα και για τον οποιονδήποτε "άλλον" χωρίς να αναλογιζόμαστε το ποιοι παράγοντες και κριτήρια θα μας το επέτρεπαν(και τονίζω ότι αναφέρομαι στην "εύκολη κριτική").

Και συνεχίζοντας επί του γενικού, εάν οποιοσδήποτε νομίζει πως μπορεί να κατακρίνει τόσο εύκολα και φυσικά ανώδυνα έναν επιστήμονα-ερευνητή, συγγραφέα τόσων βιβλίων(μόνος του ή σε συλλογικά έργα), άρθρων και μελετών, σοβαρότατο και μεθοδικότατο ερευνητή του χώρου του Παραφυσικού επί τόσα χρόνια, αρχισυντάκτη ενός από τα πιο γνωστά (και πολυετή στην ιστορία τους) περιοδικά του συγκεκριμένου πεδίου έρευνας (Περιοδικό mystery των εκδόσεων Μεταεκδοτική - Αρχέτυπο), να μας συγχωρεί αλλά εμείς -του παρόντος χώρου- δεν μπορούμε επ'ουδενί να επικροτήσουμε!
... και δεν μπορούμε και να επιτρέψουμε την άκρατη διαιώνιση τέτοιων φαινομένων στις Συζητήσεις μας.
Μάλιστα θα λέγαμε ότι μόνον μία ανάλογη, αναγνωρίσιμη και με σχετική ευρύτητα επίδραση πορεία κάποιου θα μπορούσε -υπό συνθήκες- να επιτρέψει μία τέτοια "γρήγορη" και "αιχμηρή" κριτική -και σίγουρα, πάλι όχι αυτής της ποιότητας.

Όσον αφορά στο βιβλίο του Lyall Watson που μου συστήνεις αμοθεν, ευχαριστώ, το έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια.
Αν καταλαβαίνω καλά το "SUPERNATURE II" που γράφεις, αναφέρεται στο:
Μετά την υπερφύση - Μια νέα φυσική ιστορία του υπερφυσικού (η αρχική αγγλόφωνη έκδοση είναι η Beyond Supernature: A New Natural History of the Supernatural).

Συγκεκριμένα περί της σύνδεσης των φαινομένων που περιληπτικά περιέγραψα (που περιλαμβάνουν όνειρα με UFO αλλά και σχετικά άλλα συμβάντα της μορφής της "επίσκεψης") και φαινομένων τύπου Poltergeist, δεν νομίζεις αμοθεν ότι δεν επαρκεί απλά η συμπερίληψη ενός κοριτσιού σε τμήμα των όλων γεγονότων για να ωθήσει κάποιον να τα κατηγοριοποιήσει ως τέτοια(Poltergeist); Ξανατονίζω πως η "σημειολογία" είναι άλλου είδους και ελπίζω να μου επιτρέπεις να έχω την γνώση των ίδιων αυτών των συμβάντων που περιγράφω και που μας αφορούν (ως Esoterica). Έγραψα επίσης πως το κοριτσάκι ήταν "κάτω των 10 ετών(όπως θυμάμαι)", ενώ εσύ επαναλαμβάνεις αμοθεν μία "αφήγηση" περί δεκάχρονης(;;) κόρης και μετά για φαινόμενα που σχετίζονται με ηλικίες 10-20 ετών(με "τα 19 ως την πλέον επικίνδυνη ηλικία" όπως αναφέρεις)... Εγώ αναφέρθηκα σε καθαρά παιδικές περιόδους (πρώιμη ή μέση παιδική ηλικία) ενώ εσύ σε προεφηβικές, εφηβικές και μεταεφηβικές/νεαρού ενήλικα. Υπάρχει καμία σχέση... αλήθεια;

Τέλος πάντων, για να ολοκληρώσω, ήθελα επίσης αμοθεν να σου επιστήσω την προσοχή για την εμμονή σου να συνδέεις πολλά ανεξήγητα φαινόμενα, παραφυσικά κ.ο.κ. (για να μην πω σχεδόν όλα) με τη δική σου υπόθεση της "ελληνικής βιο-νανοέλικας".
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με μία τέτοια πρακτική (εκφρασμένη πρακτικά στις συζητήσεις εννοώ) και ούτε μπορούμε να επιτρέψουμε την "κατάληψη" πολλών συζητήσεων από θεωρίες, υποθέσεις, σκέψεις κ.λπ. που έχουν εντονότατα το στοιχείο της μη-διαψευσιμότητας.

Αυτό που μόνον μπορούμε να κάνουμε ως υπεύθυνοι του χώρου (και πιστεύω εκφράζοντας ευρύτερα και την Κοινότητα των Συζητήσεων σε μεγάλο βαθμό) είναι να επιτρέπουμε τη συζήτηση τέτοιων θεωριών σε πολύ περιορισμένο αριθμό θεμάτων, πολύ συγκεκριμένων και αφιερωμένων σε κάθε θεωρία. Εκεί πρέπει να γίνεται διάλογος επ'αυτών σε κλίμα αλληλοσεβασμού και ευγένειας, τόσο από την πλευρά αυτών που εκθέτουν τη θεωρία τους, όσο και από την πλευρά αυτών που έχουν τον ρόλο του αποδέκτη ή/και κριτή. Αυτό έχει γίνει και με την περίπτωση που αφορά το δικό σου σύνολο υποθέσεων. Εντάξει, αποστειρωμένοι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε, οπότε μία μετριοπαθή άποψη και σε άλλα θέματα μπορεί να είναι αποδεκτή πιστεύω, αλλά μέχρις εκεί...

-----------------------------

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ - 05/12/2011, 14:38:06:

quote:
Αμοθεν
Πιστεύεις οτι τόσα εκατομμύρια περιστατικά,"ονειρα",όπως και να το ονομάσει κανείς,είναι δυνατόν να έχουν και μιά ακόμη ερμηνεία?

Δηλαδή να είναι πραγματικά γεγονότα,που λαμβάνουν χώρα,με ασύληπτο σε μας τρόπο?

Admin
Εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα?

Για να σου πω ΝΙΚΟΜΑΧΕ, πιστεύω πως μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές, τόσες ίσως όσες και οι δυνατές συνθέσεις νοητικών ή ιδεακών στοιχείων που μπορεί να κάνει ο νους του ανθρώπου...
Αλλά κοίταξε παραπάνω την αναφορά περί "μη-διαψευσιμότητας"!

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

06/12/2011, 11:33:42
quote:

νικομαχε

η αποψη μου ειναι πως ειναι πραγματικα γεγονοτα που ελαβαν χωρα στο παρελθον του πλανητη μας.

τοποθετηθηκαν δε στις μνημες του Γενετικου μας Κωδικα απο τους δημιουργους μας.

με το ιδιο σκεπτικο αφαιρεθηκαν μνημες απαγορευμενες σε μας.

οι γενετιστες μιλουν για 95% αχρηστο dna, τι υπηρχε εκει αραγε;;;

αμόθεντο ότι το 95% του dna μας είναι junk dna μπορεί να εξυπηρετεί πιο πρακτικά θέματα που αφορούν στην ίδια μας τη ζωή, δηλαδή δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ντε και καλά κάτι σε αυτό το τμήμα του dna. Think of it...

αμοθενΜέλος
07/12/2011, 01:17:33
Φιλτατε admin

Λιγο το ότι ενεπλεξες τον συμπαθη ψυχολογο ενώ γνωριζες καλυτερα,
Λιγο το ότι αδραξα την ευκαιρια ενώ δεν επρεπε, το «κακο» εγινε.

Υποσχομαι από την μερια μου να ειμαι πιο προσεκτικος στο μελλον.

Για τα υπολοιπα ουδεν σχολιον.

Ας ξαναγυρισουμε στο θεμα μας.

Τα λεμε

αμοθενΜέλος
07/12/2011, 01:21:02
======================================================================
Narkissa 555

αμόθεν το ότι το 95% του dna μας είναι junk dna μπορεί να εξυπηρετεί πιο πρακτικά θέματα που αφορούν στην ίδια μας τη ζωή,

Συμφωνω

Narkissa555

δηλαδή δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ντε και καλά κάτι σε αυτό το τμήμα του dna. Think of it...

Το σκεπτομαι και μαλλον αδυνατω να ακολουθησω την σκεψη σου.Τελικα εξυπηρετει πιο πρακτικα θεματα η δεν είναι αναγκη ντε και καλα να υπαρχει κατι εκει;;; Ποιο από τα δυο πιστευεις πως συμβαινει;;;

Narkissa 555

Αυτό που προκυπτει από την Οδυσσεια είναι πως το ανθρωπινο dna είναι κατασκευασμενο σε εργαστηριο , είναι αθανατο και πως τοποθετηθηκαν σ’αυτό [20000] γονιδια τα οποια στην κυριολεξια καθοριζουν κάθε πτυχη της ζωης μας.Το τελευταιο αποδεικνυεται καθημερινα με νεες ανακαλυψεις για τον ρολο των γονιδιων μας.

Το ότι οι γενετιστες πιστευουν σημερα πως το 95% του dna είναι αχρηστο είναι υποκειμενικο,αυριο μπορει ν’αλλαξει από μια καινουργια ανακαλυψη.

Μην ξεχνας πως πριν [10] χρονια πιστευαν πως τα γονιδια του Γενετικου μας Κωδικα είναι [500.000] και μετα από πολλες διακυμανσεις σημερα εχουν κατεβει νομιζω στις [22.000].Ο Ομηρος δηλωνει πως είναι [20.000].

Σε καμια περιπτωση δεν πιστευω πως υπαρχει κατι αχρηστο στον Γενετικο μας Κωδικα.Απλα πιστευω πως υπαρχει η δυνατοτητα στον κατασκευαστη να προσθετει και να αφαιρει μνημες από αυτόν,γονιδια η ότι άλλο μπορει να αλλαξει.

Τα λεμε

07/12/2011, 14:06:32
αμόθεν
quote:
Το σκεπτομαι και μαλλον αδυνατω να ακολουθησω την σκεψη σου.Τελικα εξυπηρετει πιο πρακτικα θεματα η δεν είναι αναγκη ντε και καλα να υπαρχει κατι εκει;;; Ποιο από τα δυο πιστευεις πως συμβαινει;;;

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ τι συμβαίνει,απλές υποθέσεις κάνω. Θα σου αναφέρω ένα απλό παράδειγμα.

Οι μεταλλάξεις που προκαλούνται σε "χρήσιμα" τμήματα του dna έχουν τις περισσότερες φορές άσχημο αντίκτυπο στην υγεία του ανθρώπου(αναλόγως βέβαια τη μετάλλαξη, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται απο πολλούς άλλους παράγοντες).

Αντίθετα, οι μεταλλάξεις που προκαλούνται στα τμήματα του junk dna δεν μας αφορούν καθόλου, με την έννοια οτι το "άχρηστο" dna δεν έχει κάτι να μας προσφέρει, οπότε είτε γίνει η μετάλλαξη είτε όχι, ούτε που θα το καταλάβουμε.

Σκέψου πως το 95% του dna μας είναι junk dna, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι μεταλλάξεις συμβαίνουν εκεί, βάσει πιθανοτήτων! Άρα, οι μεταλλάξεις που προκαλούνται στο "χρήσιμο" dna είναι πολύ, πολύ λιγότερες... Και έτσι πιστεύω πως πιθανώς εξυπηρετεί τη ζωή μας το άχρηστο dna. Αν και το 95% του γενετικού υλικού ήταν απολύτως χρήσιμο, σκέψου πόσο δύσκολα θα διατηρούνταν η ζωή με τη συσσώρευση τόσων μεταλλάξεων...

Αυτή είναι μια πρακτική "εφαρμογή" του junk dna στη ζωή μας και σημειώνω πως δεν ισχυρίζομαι ότι η άποψη αυτή αποτελεί ντε και καλά την πραγματικότητα...είναι απλώς μια πολύ λογική και βασισμένη σε επιστημονικά τεκμήρια εξήγηση.

quote:
Μην ξεχνας πως πριν [10] χρονια πιστευαν πως τα γονιδια του Γενετικου μας Κωδικα είναι [500.000] και μετα από πολλες διακυμανσεις σημερα εχουν κατεβει νομιζω στις [22.000].

Ακριβώς!! Τα γονίδια είναι -ας πούμε- οι "χρήσιμες" περιοχές του dna. Το γεγονός ότι όσο περνάνε τα χρόνια ανακαλύπτουμε πως τα γονίδια είναι όλο και λιγότερα, σημαίνει ταυτόχρονα πως όλο και μεγαλύτερο μέρος του dna είναι "άχρηστο".

quote:
Σε καμια περιπτωση δεν πιστευω πως υπαρχει κατι αχρηστο στον Γενετικο μας Κωδικα.Απλα πιστευω πως υπαρχει η δυνατοτητα στον κατασκευαστη να προσθετει και να αφαιρει μνημες από αυτόν,γονιδια η ότι άλλο μπορει να αλλαξει.

Ναι, πολύ πιθανόν το junk dna να μην είναι τόσο "άχρηστο" όσο πιστεύουμε μέχρι τώρα. Όσο για τις μνήμες των γονιδίων έχω την άποψη ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, με το οποίο όμως δεν είμαι ακόμα εξοικιωμένη και το ψάχνω.

Edited by - Narkissa555 on 07/12/2011 14:11:05

mystery flowerΜέλος
07/12/2011, 17:15:16
quote:
τα ονειρα αποτελουν μερος των φοβων μας,των σκεψεων μας,γενικοτετα πληροφοριων που υπαρχουν στον εγκεφαλο μας,δεν ειναι προφητικα,δεν υπαρχει κατι μεταφυσικο σε αυτα,καμια συνδεση με μελλοντικα γεγονοτα.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σαν γνώστης του θέματος και να σε ενημερώσω ότι τα όνειρα είναι ένας κώδικας που ορίζει τις υποσυνείδητες σκέψεις και ενέργειες του ατόμου. Τα άτομα με εξωγήινους έχουν 3 σημασίες.
1)Δηλώνει άτομο που το συναρπάζει το άγνωστο και γενικά η αναζήτηση αυτού.
2)Δηλώνει άτομο που έχει φοβίες, αλλά δεν μπορεί να τις ξεπεράσει.
3)Βλέπει πολλές ταινίες του ειδους.
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι προφητικό. Αυτό στο εγγυώμαι που γνωρίζω τον ονειρικό κώδικα.

Ταξίδι στο άγνωστο

08/12/2011, 00:11:26
Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να έχω δει κανένα όνειρο με UFO και εξωγήινους.
Ίσως επειδή δεν ήμουν ποτέ ο πιο ένθερμος λάτρης του θέματος έτσι όπως παρουσιάζεται στα γνωστά μέσα (ταινίες, βιβλία κλπ) ώστε να επηρεάσει πιθανώς τον ονειρικό μου κόσμο ανάλογα

Μόνο κάποιες ακαθόριστες εικόνες διαστήματος μου 'ρχονται στο μυαλό που πιθανώς να έχουν αποτελέσει μέρος κάποιων ονείρων μου...

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον αν βρίσκαμε από πότε υπάρχουν αναφορές για τέτοιου είδους όνειρα. Αν αυτά ξεκινούν από την ανάπτυξη των εναέριων μέσων μεταφοράς (αφού συχνές θεάσεις "UFO" σχετίζονται με αεροσκάφη που παρερμηνεύτηκαν από τους μάρτυρες), την "κατάκτηση" του διαστήματος από τον σύγχρονο άνθρωπο και την διάδοση βιβλίων, άρθρων ή ταινιών σχετικών με εξωγήινους τότε μάλλον θα διακρίναμε την ύστερη επιρροή τους στον συνειδησιακό κόσμο των ανθρώπων που εκδηλώνεται με τα συγκεκριμένα όνειρα. Αν όμως υπάρχουν και παλιότερες αναφορές, τότε πώς θα έπρεπε να ερμηνευτούν?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

αμοθενΜέλος
08/12/2011, 12:26:18
Narkissa555

Ετσι εχουν περιπου τα πραγματα στο πεδιο της μοριακης βιολογιας.Ας ελπισουμε πως θα βρεθει γρηγορα το γονιδιο της γηρανσης ώστε να το αντιστρεψουμε και να γινουμε αθανατοι.

Σου ευχομαι καλο ψαξιμο.

Τα λεμε