ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To όριο στη γνώση.. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- To όριο στη γνώση.. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Κηφεύς11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
03/04/2009, 23:17:32
Αγαπητοί φίλοι

Σχετικά με τις μάζες των νεύρων , πρέπει να θυμηθούμε ότι τα συσκευαστικά κύτταρα (νευρογλοία) είναι , άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο , άφθονα και ότι σε ίσο αριθμό νευρώνων οι όγκοι μπορούν να κυμαίνονται ανάλογα με την ποσότητά τους .

Όσο για το μέγεθος των νευρώνων , αλλάζει πολύ κατά τη διάρκεια της εγκεφαλικής ωρίμανσης .

Ο ενήλικος δεν έχει περισσότερους νευρώνες από το νεογέννητο . Μάλιστα έχει λιγότερους , επειδή καθημερινώς χάνει πολλές δεκάδες χιλιάδες από δαύτους , οι νευρώνες του όμως είναι μεγαλύτεροι .

Ούτε το περιβάλλον, ούτε οι βιολόγοι μπόρεσαν να τροποποιήσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο .

Το σημερινό νεογνό είναι κατά πάντα όμοιο με το παιδί που έβλεπε το φως της ημέρας μέσα σ’ένα σπήλαιο .

Όσο και να ενοχλεί ενδεχομένως αυτός ο ισχυρισμός , όλα τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από την παλαιοντολογία και την προϊστορία πιστοποιούν την ορθότητά του .

Η οικοδόμηση της επιστήμης δεν οφείλεται σε βαθμιαία και πρόσφατη εξέλιξη του εγκεφάλου , αλλά στην υπομονετική συσσώρευση γεγονότων , πειραμάτων , στοχασμών μέσω ενός οργάνου που το διέθεταν ήδη και οι άνθρωποι πριν 50.000 χρόνια !

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

04/04/2009, 10:30:25
quote:
Παρεμπιπτόντως, ενώ όλοι παραδέχονται ότι η γνώση είναι ένα πεδίο ανεξάντλητο για τα ανθρώπινα δεδομένα, ο τρόπος και το ύφος με το οποίο μιλάνε ορισμένοι, πολλές φορές φανερώνει ότι στην ουσία έχουν τελείως αντίθετη άποψη. Η έπαρση στον λόγο, η ειρωνεία για την αντίθετη άποψη, καθώς και ο αποκλεισμός ακόμη και ελαχίστων πιθανοτήτων να έχουν κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις, φανερώνει τελικά ότι κάποιοι ανάμεσα μας – αναφέρομαι γενικά στην ανθρώπινη κοινωνία και όχι κάπου συγκεκριμένα – έχουν αποκτήσει το σύνολο της γνώσης του σύμπαντος και δεν απομένει να μάθουν τίποτε άλλο. Τελικά ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ – όπως λέει και ο Λιακόπουλος – ορισμένες υπέρτατες αυθεντίες της γνώσης ολόκληρου του σύμπαντος οι οποίες έχουν την ικανότητα να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα μας. Πως εξηγείται κατά την γνώμη σας αυτή η αντίφαση;

Αυτό είναι ένα ολόκληρο θέμα. Βάζω με bold στο σκεπτικό σου, αυτό που λες δηλ. ότι φανερώνει ότι κάποιοι κτλ. κτλ. Πρόσεξε να δεις τι γίνεται. Στην πραγματικότητα, αυτό το "κάποιοι ανάμεσα μας [...] έχουν αποκτήσει το σύνολο της γνώσης του σύμπαντος και δεν απομένει να μάθουν τίποτε άλλο", δεν φανερώνει τίποτε από μόνο του. Π.χ αν σου πει κάποιος "εγώ είμαι αιώνιος". ok, αυτό από μόνο του, δεν φανερώνει τίποτε. Εμείς το κάνουμε να φανερώνει. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν φανερώνει τίποτε. Εσύ το κάνεις να φανερώνει. Σε ποιον ; Σε σένα! Γιατί για μένα, δεν σημαίνει τίποτε. Για σένα, που είσαι και ο εκφέρων της άποψης "φανερώνει κτλ, κτλ", όντως φανερώνει. Αλλά για σένα. Καταλαβαίνεις ; Για μένα φανερώνει ανοησία. Για σένα μπορεί να φανερώνει άλλα πράγματα. Αλλά ο καθένας μας το κάνει φανερό, αυτό που ΤΟΥ φανερώνει. Αυτό από μόνο του, δεν είναι.

Οι προτάσεις που φτιάχνουμε, οι φράσεις δηλ. η μορφή επικοινωνίας μας, ο λόγος μας, δεν είναι κατά πλειοψηφία του φανερός. Δηλ. θα πρέπει να μιλάμε τόσο απλά, τόσο λιτά, για να μπορέσει κάποιος να πει "α, αυτό που μας λέει είναι φως φανάρι!". Όμως, έχουμε φτιάξει την ζωή μας τόσο πολύπλοκη που ακόμη κι ένα απλό "καλημέρα ρε φίλε μου!" κι αν σου πω, θα σου φανερώσει κάτι. Στην ουσία δεν φανερώνει τίποτε αυτό από μόνο του. Εκεί λοιπόν, μπαίνει αυτό που λες > ο τρόπος που θα σου πει κάποιος κάτι, η ειρωνεία, η έπαρση, η ευθύτητα, η αμφιβολία. Μην ξεχνάς πως ο άνθρωπος δεν έχει μόνο νου, έχει και αίσθημα. Αν είχε μόνο νου, τότε το "καλημέρα ρε φίλε μου!", δεν θα σου φανέρωνε απολύτως τίποτε. Ξέρεις τι είναι αυτό που σου φανερώνει ; Το αίσθημα!. Αυτό σου φανερώνει ότι σου φανερώνει. Αν στο πω το "καλημέρα ρε φίλε μου!" με ευχαρίστηση, με κέφι και με χαρά που σε καλημερίζω, αυτό που σου φανερώνει η πρότασή μου, είναι κάτι θετικό. Αν όμως στο πω με άλλον τρόπο, μπορεί να μην σου φανερώσει κάτι θετικό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε μία πρόταση, σε μία κουβέντα μας και στον τρόπο που επικοινωνούμε, συμμετέχει και το κινητικό κέντρο μας. Μπορεί δηλ. να σου πω "καλημέρα ρε φίλε μου!" και να σου χτυπήσω τον ώμο ή να σηκώσω το χέρι μου ψηλά. Πάλι κάτι άλλο θα σου φανερώσει αυτό το "καλημέρα". Καταλαβαίνεις ;

Ο άνθρωπος είναι ένα θεατρικό ον. Μη σου φαίνεται λοιπόν παράξενο που ενώ κάποιοι μιλάνε για απεριόριστη γνώση, φέρονται σαν να τα γνωρίζουν όλα. Αυτό, να 'σαι σίγουρος, δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι περισσότεροι παίζουν θέατρο. Πιο σκληρά > οι περισσότεροι είναι ψεύτες. Λένε ψέμματα.

05/04/2009, 21:57:38
Φίλοι μου

Ορθή αξιολόγηση των διανοητικών ικανοτήτων των ατόμων γίνεται μόνο με την αναφορά τους στη στάθμη των γνώσεων που διέθετε ο εγκέφαλος σε δεδομένη στιγμή .

Οι ανακαλύψεις του τροχού , της βελόνας του ραψίματος , της πυρίτιδας απαιτούσαν την ίδια νοημοσύνη με τις ανακαλύψεις της ατμομηχανής και του ραντάρ , έγιναν όμως έναν καιρό που η γνώση δεν ήταν τόσο πλούσια όπως σήμερα .

Ο σύγχρονος Άνθρωπος πείθει , αφού όμως , υπήρξαν προηγουμένως ο Αριστοτέλης , ο Πυθαγόρας , ο Πλάτων και τόσοι άλλοι , ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει την ικανότητα να καταγράφει , να αφομοιώνει , να ολοκληρώνει απέραντο πλήθος γνώσεων .

Τι περισσότερο χρειάζεται να πούμε ;

Ο εγκέφαλος ενός επιστήμονα του 2009 περιέχει πιο πολλά πράγματα από το μυαλό του Αριστοτέλη ή του Βολταίρου ;

Τίποτα δεν είναι λιγότερο σίγουρο απ’αυτό . Οι γνώσεις των μεν και των δε διαφέρουν , αλλά , ποσοτικά , πρέπει να εξισώνονται .

Ο Άνθρωπος του Κρο – Μανιόν διέθετε απλώς μια σχετικώς βραχύχρονη παράδοση , καμωμένη από μιαν ισχνή δέσμη γνώσεων .

Κάθε καινούργια έννοια , κάθε εφεύρεση απαιτούσε απ’τη μεριά του την ίδια «μεγαλοφυΐα» με τις πιο πολύκροτες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα .

Αν θέλουμε νάμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα , τίποτα δεν συνηγορεί υπέρ μιας προόδου του ανθρώπινου εγκέφαλου , του οποίου ούτε ο όγκος ούτε η δομή έχουν αλλάξει εδώ και πάνω από πενήντα χιλιάδες χρόνια .

Οι Άνθρωποι του Γκριμάλντι , του Κρο – Μανιόν , της Χανσελάδης και όποιου άλλου μέρους, ήταν, με μερικές μόνο ψιλοδιαφορές, Homo sapiens όπως ακριβώς εμείς .

Κανένα ξεκαθαρισμένο γεγονός δεν υπάρχει που να επιτρέπει να πούμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι εξυπνότερα απ’τα αλλοτινά .

Η γνώμη αυτή μάλιστα δεν ξεχωρίζει τι πραγματικά είναι το παιδί και ποια επίδραση ασκεί πάνω του το κοινωνικό περιβάλλον , περιβάλλον που τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει υποστεί βαθιές μεταβολές , στις οποίες τα παιδιά – όπως και οι μεγάλοι άλλωστε – αντιδρούν και , κατά συνέπεια , εκδηλώνουν μια συμπεριφορά διαφορετική από των παιδιών που υπήρχαν πιο μπροστά .

Φιλικά

Κηφεύς

05/04/2009, 22:48:15
Φίλε κηφεύς από τι εχω καταλάβει εγω καθώς περνάνε τα χρόνια,μάλλον οι αιώνες, η γνώση που αποκτάει η ανθρωπότητα γίνεται περισότερο μηχανηστική,και ποσσοτική.

Η ποιότητα υποχωρεί για χάρη της ποσσότητας.

Δεν θεωρώ οτι ένας σύγχρονος επιστήμονας αυτής της εποχής θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει σε ιδιοφυία τον Πλάτωνα ή τον Σωκράτη.

Ο λόγος που το πιστεύω απόλυτα αυτό είναι οτι ο σημερινός επιστήμονας βασίζεται απόλυτα στον υλικό του νού, στον εγκέφαλο.
Έχει χάσει το δάσος για το δέντρο, και η λογική του μοιάζει περισσότερο με αυτή ενός υπολογιστή παρά ενός επιστήμονα με ελέυθερο πνεύμα οπως οι αρχαίοι.

Οι Αρχαίοι ήταν πάνσοφοι, ειδικά ο Πλάτωνας είχε απίστευτες γνώσεις.
Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.Είναι ιεροσυλία.

Στην εποχή μας βλέπουμε οι ανακαλύψεις να συνδέονται περισσότερο
με την τεχνολογία, έχουμε πήξει στα μηχανικά αντικείμενα, ειδικά στα αυτοκίνητα, ουφ.

Όσο για τον εγκέφαλο μερικοί επιστήμονες λένε οτι έχει φτάσει στο τελικό στάδιο εξέλιξης,δέν ξέρω τι λένε οι εσωτεριστές αλλα ότι και να λένε δίκιο θα χουν,οπως πάντα.

Πάντως ο εγκέφαλος ετσι όπως είναι σήμερα έχει καταπληκτικές δυνάμεις πού όμως η ανθρωπότητα στο σύνολό της δέν τις εκμεταλεύτε,επειδή απλά αγνοεί την ύπαρξή τους.Είδες τι κάνει η αγνοιά?

06/04/2009, 01:41:42
Φίλε alex22, πίσω από τις φράσεις μου θα δεις ότι συμφωνώ με τις θέσεις σου.

Ξαναδιάβασα το δικό μου μήνυμα, προσεκτικά, και το μόνο που βρήκα ήταν ότι πιθανόν στις δυο φράσεις μου:

quote:
Ο εγκέφαλος ενός επιστήμονα του 2009 περιέχει πιο πολλά πράγματα από το μυαλό του Αριστοτέλη ή του Βολταίρου ;

Τίποτα δεν είναι λιγότερο σίγουρο απ’αυτό . Οι γνώσεις των μεν και των δε διαφέρουν , αλλά , ποσοτικά , πρέπει να εξισώνονται .

να έγινε κάποια παρανόηση που να οφείλεται στο ότι δεν ήμουν αρκετά σαφής.

Την φράση μου:

"Οι γνώσεις των μεν και των δε, διαφέρουν , αλλά , ποσοτικά πρέπει να εξισώνονται" .

ίσως θα έπρεπε να την διατυπώσω ως εξής:

"Οι γνώσεις τους διαφέρουν ποιοτικά, αν και ποσοτικά μπορεί να εξισώνονται".

Επίσης γράφεις:

quote:
Η ποιότητα υποχωρεί για χάρη της ποσότητας.

Αυτή η φράση από μόνη της θα μπορούσε να αποτελέσει τον τίτλο ενός νέου θέματος. Και βέβαια σύμφωνώ και επαυξάνω. Ζούμε σ'ένα κόσμο υλικό!

Εάν δεν σε κάλυψα με τα παραπάνω, μη διστάσεις να μου γράψεις με ποιά φράση του μηνύματός μου δεν συμφωνείς για να στην αναλύσω και εν συνεχεία να την συζητήσουμε.

Φιλικά

Κηφεύς

serafinaΝέο Μέλος
07/04/2009, 02:55:51
αυτο που καταλαβα ειναι οτι εθεσες το θεμα γιατι συσχετισες το προβλημα των σχιζοφρενων (σικ!) σκεψεων του φιλου σου με τις μεταξυ σας κουβεντες...αν ο φιλος σου ειναι στην πραγματικοτητα σχιζοφρενης ειτε κουβεντιαζει για αγγελους ειτε για μπροκολα η σχιζοφρενεια θα εκδηλωθει. την οποια ψυχικη διαταραχη ομως θα πρεπει να τη διαγνωσει καποιος ψυχολογος η ψυχιατρος. σωστα; αν ειναι ετσι ηρεμησε...κληρονομικο ειναι το προβλημα του παιδιου κατα κυριο λογο και δεν ευθυνονται οι συζητησεις σας για αυτο.
η γνωση ειναι εργαλειο. σε αλλους χρησιμο,σε αλλους αχρηστο και σε καποιους αλλους επιβλαβες. εγκειται στο πως τη χρησιμοποιει ο καθενας. εχει περασει στο πετσι μας το πιστευε και μη ερευνα που ανακαλυπτουμε εμποδια εκει που δεν υπαρχουν. οτι φοβομαστε πηγαζει απο μεσα μας. αυτο ψαξε και η απαντηση θα σου ερθει αβιαστα. καλη πορεια ζωης στο φιλο σου.
08/04/2009, 22:50:51
Αγαπητοί φίλοι

Το 1900 συναντούσε κανείς ελάχιστα αυτοκίνητα , καθόλου αεροπλάνα , ούτε ραδιόφωνο , ούτε τηλεόραση , ούτε τις χίλιες δυο ηλεκτρικές συσκευές του νοικοκυριού , που σήμερα είναι γνώριμα αντικείμενα για τα παιδιά μας .

Σε περιβάλλοντα διαφορετικά , αποκρίσεις διαφορετικές .

Αυτό είν’όλο .

Τέλος υπάρχουν βιολόγοι, ευγονιστές, κοινωνιολόγοι και πολιτικοί που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να βελτιώσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και συνεπώς να ανυψώσουν τη στάθμη της νοημοσύνης καταφεύγοντας σε επιλογή των μεγάλων διανοιών οι οποίες θα αποτελέσουν τους γενάρχες σειρών υποκείμενων συνεχώς , κατά τη διαδοχή των γενεών , σε αυστηρό ξεδιάλεγμα .

Χωρίς άλλο, η νοημοσύνη όπως και άλλες διανοητικές δεξιότητες μεταβιβάζονται κληρονομικά.

Οι οικογένειες των Μπαχ , των Μπρέχελ , των Μπερνουγί , των Πουανκαρέ , των Μπρόϊγ , αποτελούν αδιάψευστες μαρτυρίες γι’αυτό .

Να μην ξεχνάμε , όμως , ότι η επιλογή αναφέρεται πρώτιστα στους ποσοτικούς χαρακτήρες , τους οποίους καθορίζουν πολλά γονίδια διεσπαρμένα ανάμεσα στα άτομα ενός και του αυτού πληθυσμού .

Φιλικά

Κηφεύς

11/04/2009, 00:26:46
Αγαπητοί φίλοι

Η επιλογή συγκεντρώνει στα άτομα που χρησιμεύουν ως αναπαραγωγά , τα γονίδια που καθορίζουν κατά μέγιστο ή κατ’ελάχιστο τον ή τους χαρακτήρες που θέλει να επαυξήσει ή να μειώσει .

Δεν δημιουργεί τίποτα καινούργιο .

Περιορίζεται να συναθροίσει τα γονίδια ορισμένης ποιότητας στα άτομα που χρησιμοποιήθηκαν για γεννήτορες .

Η εξήγηση αυτή , επίτηδες απλουστευμένη εδώ , έχει συμπληρωθεί με επιπρόσθετες υποθέσεις , κι’έχει , γενικά , υιοθετηθεί από τους γενετιστές .

Εφαρμοζόμενη στον Άνθρωπο σαν τεχνική ευγονισμού , η τεχνητή επιλογή θα επέτρεπε πιθανώς να πετύχουμε άτομα με νοημοσύνη ανώτερη απ’τη μέση .

Με ποια όμως κριτήρια θα διαλέγαμε τους γεννήτορες ;

Το κουμπάσο για τη μέτρηση της νοημοσύνης δεν ανακαλύφθηκε ακόμα.

Στην καλύτερη περίπτωση – με ποιο τίμημα όμως ; - ο ευγονισμός θα μπορούσε να δώσει υπόσταση σε μερικούς Πλάτωνες , Καρτέσιους , Νεύτωνες ή Αϊνστάϊν . Δεν θα μπορούσε να προχωρήσει πιο πέρα .

Λόγω του τεράστιου αριθμού των ανθρώπινων όντων , οι πραγματοποιούμενοι γενετικοί συνδυασμοί μετριούνται κατά δισεκατομμύρια , το πρόβλημα συνεπώς είναι λιγότερο η παραγωγή «ιδιοφυών» και πιο πολύ η ανακάλυψη αυτών που βρίσκονται χαμένοι μέσα στ’αναρίθμητα ανθρώπινα πλήθη.

Πέρα από την τεράστια προσπάθεια που θ’απαιτούσε η παραγωγή αυτών των «φαινομένων» , ο ευτελισμός της ηθικής προσωπικότητας του Ανθρώπου θα ήταν τόσο βαρύς , ώστε παρόμοιες απόπειρες πρέπει να αποθαρρύνονται ακόμα – ακόμα και ν’απαγορεύονται .

Άλλωστε , τίποτα δεν μας βεβαιώνει ότι η επιλογή αυτή δε θα συνοδευόταν από την έξαρση ορισμένων ελαττωμάτων ή αδύνατων σημείων .

Οι πάντες ξέρουν ότι τα ζώα από καθαρές ράτσες , από εκείνες δηλαδή που αντιστοιχούν σε ομογενή κληρονομική σύσταση (ομοζυγοτικός γονότυπος) , αποδεικνύονται ασθενικά κι’ανίκανα να επιζήσουν στην κατάσταση της καθαρότητάς τους .

Οι έρευνες των θεωρητικών και οι παρατηρήσεις των κτηνοτρόφων συμφωνούν απολύτως πάνω σ’αυτό το σημείο .

Φιλικά

Κηφεύς

15/04/2009, 21:08:16
Φίλοι μου

Μετά τις αμέτρητες κρίσεις που έχουν διατυπωθεί για την αξία της επιστήμης από φιλόσοφους περιωπής , τον Ρενάν , τον Ανρί Πουανκαρέ , τον Μπέρξον … φαίνεται αδύνατο να εκφράσει κανείς γι’αυτό το θέμα κάποια ιδέα έστω και κατ’ελάχιστο πρωτότυπη .

Διατείνονται μερικές φορές ορισμένοι , ότι η επιστήμη , προϊόν της αντίληψής μας , μας ξεγελάει για την παντοδυναμία του εγκεφάλου μας επειδή , μιας κι’έχει παραχθεί απ’αυτόν δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τις ικανότητές του .

Δεν μπορεί από μονάχη της για μέσο μέτρησης .

Φως φανερό . Ότι η επιστήμη του συγκεκριμένου ταιριάζει πλήρως με τον Άνθρωπο δεν είναι τίποτα εκπληκτικό .

Εμείς τη δημιουργούμε και την διαπλάθουμε πάλι για μας τους ίδιους . Είναι προϊόν της εγκεφαλικής μας λειτουργίας και συνδυάζεται μια χαρά μαζί της , όπως το νερό που αποκτά το σχήμα του δοχείου στο οποίο βρίσκεται .

Ότι η επιστήμη αυτή είναι ειδικά ανθρώπινη , κανείς δεν αμφιβάλλει γι’αυτό , τούτο όμως δεν της αφαιρεί τίποτα από την καθολική της αξία .

Απόδειξη το ότι προβλέπει τα φαινόμενα και θριαμβεύει στις εφαρμογές της .

Έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση ότι η αναλογία της αλήθειας που περιέχει αυξάνει ασταμάτητα .

Φιλικά

Κηφεύς

21/04/2009, 23:53:30
Αγαπητοί φίλοι

Η επιστήμη περιορίζει καθημερινά τον όγκο των σφαλμάτων της , χωρίς να ξέρουμε αν το απόλυτο της είναι προσιτό .

Είναι ματαιοπονία να θέλουμε να χαράξουμε τα σύνορα του επιστητού.

Διατυπώθηκε η γνώμη ότι μπορεί κανείς να τα ανακαλύψει σε ορισμένα σημεία των μαθηματικών .

Οι όποιες δυσχέρειες μιας απόδειξης ενός , άλυτου μέχρι σήμερα μαθηματικού προβλήματος , δεν εμφανίζονται ,a priori , ανυπέρβλητες για την αντίληψή μας , και δεν πιστεύω ότι σημειώνουν το όριο , πέρα από το οποίο ο εγκέφαλός μας αδυνατεί να πράξει ο,τιδήποτε .

Κατά τη γνώμη μου , τα όρια της επιστήμης βρίσκονται αλλού: Στους ειδοποιά ανθρώπινους ή μεταφυσικούς χώρους.

Οπωσδήποτε μερικοί τους αρνούνται.

Τα προβλήματα που αφορούν τους χώρους αυτούς δεν έχουν αντιμετωπιστεί από πολλούς επιστήμονες ή φιλόσοφους : βασίζονται προπάντων στη μορφή της «ουσιαστικά» τελεουργού σκέψης μας και είναι καθαρά ανθρωπομορφικής υφής . Έξω από τον Άνθρωπο δεν πρέπει νάχουν υπόσταση .

Ό,τι πραγματεύεται η μεταφυσική είναι συνεπώς οι ανθρώπινες εκδοχές για προβλήματα που δημιουργεί ένας εγκέφαλος ο οποίος θέτει στα πάντα σκοπούς .

Φιλικά

Κηφεύς

makforΜέλος
30/04/2009, 16:39:37
φιλε kostas k.

αν και δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω ουτε εσενα ουτε τον φιλο σου , θα σου αναφερω μια δικια μου περιπτωση

αρχικα να απαντησω στο ερωτημα σου οτι Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ και να προσθεσω οτι τα ΒΙΒΛΙΑ δεν κανουν κακο

εχω δωσει σε εναν φιλο το βιβλιο του γραμματικακη "η κομη της βερεκινης", οπου εξηγει διαφορα για το συμπαν , ο φιλος μετα απο 3 μηνες παρουσιασε μια παραξενη συμπεριφορα , ενω γενικως ψαχνονταν για το κοσμο , ενω του εκαναν εντυπωση τα οσα διαβασε , αρχισε να τρεχει απο εκκλησια σε εκκλησια , εγινε παλιοημερολογιτης και διαφορα αλλα , μαλιστα μαλλον θα κλειστει στο αγιο ορος....

στο θεμα μας , αρχικα κατηγορηθηκα οτι για την κατασταση ΦΤΑΙΕΙ το βιβλιο που του εδωσα

ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ δεν μπορει να πειραξει τον εγκεφαλο σου και οι συμπεριφορες μας ολες ειναι ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ , κανενα δεν μπορει να καταστρεψει νευρωνες ή κυτταρα , εκτος εαν του το πεταξεις στο κεφαλι με δυναμη !!!! αλλα αυτο το αποκλειω χαχαχα Φαντασου οτι καποιος θα εγραφε ενα κειμενο σε μια εφημεριδα και οποιος το διαβαζε την αλλη μερα θα ειχε σχιζοφρενεια , απο την αλλη η συγκεκριμενη ασθενεια εχει να κανει και με κληρονομικοτητα ... αλλα και παρα πολλα αλλα (δυστυχως εμελε να τα μαθω απο πρωτο χερι)

μετα απο ερευνα που καναμε , για τον φιλο μου και αφου μιλησαμε με 10δες γιατρους γνωστους και φιλους , ανακαλυψαμε οτι
α) εκανε bodybuldind , οκ δεν ηταν αγνωστο αυτο , και ειχε παρει χημικα για την αυξηση της μυικης μαζας κατι που ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ !!!!
β) εδω και ενα χρονο εκανε χρηση ναρκωτικων , εκσταση και κοκα. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ παρα του οτι προσεχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον εαυτο του , ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΝ καθημερινα , ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕ και γενικα ηταν ο τελευταιος που θα σκεφτομασταν οτι παιρνει κατι , ΤΟ ΚΑΚΟ ? ηταν οτι δουλευε ως μπαρμαν και καμια φορα και ως πορτα λογω διαπλασης , αλλα και παλι δεν εδειχνε κατι τετοιο

τελικα, ο συνδιασμος α+β , αν και σε πολλες περιπτωσεις το α ειναι αρκετο απο μονο του , ΟΔΗΓΟΥΝ σε ψυχωσικες καταστασεις , κρατα τον ορο και ψαξτον

εαν διαβασεις το θεμα με τον Εγκεφαλο , που υπαρχει στην ιδια ενοτητα "Η ΓΝΩΣΗ" , θα δεις οτι υπαρχει συγκεκριμενη περιοχη του εγκεφαλου που ασχοληται με τα του θεου , αντιστοιχα και υπαρχει και για οτι λεμε συμπεριφορα !!!!!!

ο φιλο σου , καλα ειναι να δει ψυχιατρο και εαν ειδε θα πρεπει να φροντισεται να παιρνει ΠΑΝΤΑ τα χαπια του , δεν ξερω ποια ειναι η αιτια , σιγουρα οχι το βιβλιο , ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (πιστεψε με θα ειχα παθει πολλα προ πολλου χαχα) ... αλλα θελει προσοχη