ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απόκρυφη Φυσική,Τεχνολογία Τέσλα,Ενεργειακή Κρίση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Απόκρυφη Φυσική,Τεχνολογία Τέσλα,Ενεργειακή Κρίση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

thoth17 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
thothΙδρυτικό Μέλος
21/10/2004, 14:12:18

Occult Physics, Tesla Technology and the World Energy Crisis

Ένα ενδιαφέρον άρθρο (στα αγγλικά) που θέτει ορισμένους αξιοπρόσεκτους προβληματισμούς.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

SpiralΜέλος
08/11/2004, 03:55:40
Ενδιαφέρον το άρθρο, αν και είναι για τους μυημένους στα φυσικά.

Μου θύμισε όμως κάτι σχετικό, ότι πολύς λόγος γίνεται για τη συμμετοχή του Τέσλα στο θρυλικό Πείραμα της Φιλαντέλφια. Λέγεται ότι ουσιαστικά ήταν δική του επινόηση, αν και αποσύρθηκε γιατί καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να πετύχει. Δεν σπεύδω να υποστηρίξω ότι το Πείραμα έγινε, πάντως γύρω του έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη μυθολογία.

Γενικότερα, υποτίθεται ότι οι αγαθοεργές εφευρέσεις του Τέσλα –είχαν να κάνουν και με φθηνή ενέργεια– έβρισκαν αντίθετα τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία τον έθεταν στο περιθώριο.

junk95Μέλος
16/11/2004, 14:34:58
quote:

Μου θύμισε όμως κάτι σχετικό, ότι πολύς λόγος γίνεται για τη συμμετοχή του Τέσλα στο θρυλικό Πείραμα της Φιλαντέλφια. Λέγεται ότι ουσιαστικά ήταν δική του επινόηση, αν και αποσύρθηκε γιατί καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να πετύχει. Δεν σπεύδω να υποστηρίξω ότι το Πείραμα έγινε, πάντως γύρω του έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη μυθολογία.

Αναρωτιέμαι πώς γίνεται κάποιος που από το 1914 είχε γίνει non-person και σε απλά ελληνικά δεν του μίλαγε ούτε η μάνα του, παρ' όλα αυτά σχεδόν 30 χρόνια αργότερα να είναι ο Μεγάλος Επιστήμων Πίσω Από το Ούλτρα Απόρρητο Πείραμα της Φιλαδέλφειας. Αν ισχύει το ένα, δεν ισχύει το άλλο. Άσε που μάλλον δεν ισχύει κανένα.

Διάβασα αρκετή "τεσλαλογία" τις τελευταίες μέρες. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω προς τι η φασαρία. Ο Tesla ήταν πολύ σπουδαίος επιστήμων και μηχανικός. Όμως για πολύ κακή του τύχη γεννήθηκε πολύ νωρίς. Ήταν 50 χρονών όταν δημοσιεύθηκε η εργασία του Einstein περί της ηλεκτροδυναμικής των κινούμενων υλικών σημείων (a.k.a. Ειδική Σχετικότητα) και συνταξιούχος για τα καλά όταν ανακαλύφθηκε η Κβαντική Μηχανική. Ήταν δε κάτω από το χώμα όταν η επιστημονική κοινότητα άρχισε να κατανοεί πλήρως αυτές τις θεωρίες.

Έτσι, ο Tesla την εποχή της πνευματικής του ακμής ήταν στη δυσσάρεστη θέση να διακρίνει φυσικά φαινόμενα αλλά να μη μπορεί να τα εξηγήσει σωστά (ή ακόμα και να τα διακρίνει στις πραγματικές τους διαστάσεις), αφού το θεωρητικό του υπόβαθρό ήταν (παρά μία μόλις δεκαετία!) τραγικά περιορισμένο.

Πάρτε για παράδειγμα την ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος. Η ιδέα του Tesla ήταν λογικότατη: Αν δούμε χάριν απλότητας τη Γη σαν μια μεγάλη φορτισμένη σφαίρα και τον αέρα σαν ένα αραιό διηλεκτρικό (κλπ κλπ) τότε σε κάποιο ύψος της ατμόσφαιρας ο αέρας πιθανόν άγει το ηλεκτρικό ρεύμα, άρα αντί να χρησιμοποιούμε καλώδια και αηδίες δεν έχουμε παρά να βρούμε τρόπο να στέλνουμε το ρεύμα εκεί πάνω και να το ξανατραβάμε κάτω στο σημείο προορισμού. Έκανε και κάποια πειράματα που μάλλον επιβεβαίωναν την όλη κατάσταση. Επειδή το όλο φαινόμενο δε μπορούσε να εξηγηθεί με τις τότε γνώσεις για τον ηλεκτρομαγνητισμό, θεώρησε (λογικότατα) ότι η ασύρματη μετάδοση της ενέργειας γίνονταν από κάποια κύματα που δεν ήταν ηλεκτρομαγνητικά.

Επειδή δεν είχε το θεωρητικό υπόβαθρο (γιατί αυτό ανακαλύφθηκε 30 χρόνια μετά) και δεν είχε υπερυπολογιστές να κάνει τις πράξεις (γιατί αυτοί ανακαλύφθηκαν 80 χρόνια μετά), του διέφυγε η λεπτομέρεια ότι το φαινόμενο που κατέγραψε το πείραμά ήταν ένα απλό φαινόμενο κυματοδήγησης στην ατμόσφαιρα ή κάτι παρόμοιο.

Για να το πω πιο απλά, επειδή η γη είναι αρκετές τάξεις μεγέθους πιο πολύπλοκο πράγμα από μία φορτισμένη μπάλα και επειδή η ατμόσφαιρα είναι μερικές χαοτικές τάξεις μεγέθους πιο πολύπλοκη από ένα αραιό διηλεκτρικό και επειδή η Κβαντική Φυσική έτσι κι έτσι και επειδή τελικά ο ηλεκτρομαγνητισμός έτσι κι αλλιώς, υπό ορισμένες συνθήκες πράγματι μπορεί να συμβεί ασύρματη μεταφορά ενέργειας από φυσιολογικότατα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, χωρίς αυτό να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό (στη θεωρία είναι ελάχιστα πιο "εξωτικό" από αυτό που συμβαίνει σε ένα κοινό χάλκινο καλώδιο. Ταυτόχρονα, η όποια πρακτική του χρήση είναι μάλλον περιορισμένη και σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά πιο πολύπλοκη από το "πετάμε ρεύμα εκεί πάνω και το τραβάμε στον προορισμό".

Δε μειώνω τον Tesla. Έβλεπε μπροστά. Απλώς ερμήνευε συχνά με λάθος τρόπο αυτά που έβλεπε και διατύπωνε μερικές λανθασμένες θεωρίες. Δεν έφταιγε αυτός. Είναι η απόδειξη ότι ακόμα και οι καλύτεροι επιστήμονες , ακόμα και αν σκέφτονται σωστότατα, από τη στιγμή που δεν έχουν όλα τα δεδομένα στη διάθεσή τους μπορεί να οδηγηθούν σε λάθος συμπεράσματα.

SpiralΜέλος
16/11/2004, 22:53:07
Γεια σου Junk,
Δεν πολυκατάλαβα αυτό που γράφεις για το 1914, και παρακάτω επί των φυσικών είμαι άσχετος. Πάντως, η Φιλαδελφική Πειραματική ενσωματώνει στη μυθολογία της τον Τέσλα ως πρώτο και καλύτερο στο σχεδιασμό του Πειράματος. Μόνο που (πάντα σύμφωνα με τη μυθολογία) ο Τέσλα αντιλήφθηκε τη ματαιοπονία του εγχειρήματος και αποσύρθηκε, για να αναλάβει στη συνέχεια ο φον Νόυμανν και να τα κάνει λίμπα.

Λέγεται ότι ο Τέσλα είχε κάνει αόρατο ένα μικροαντικείμενο σε μια πειραματική επίδειξη και μάλιστα από εκεί ξεκίνησε η ιστορία, γιατί κάποιος πολύς που είχε παρακολουθήσει την επίδειξη είχε πει, Αφού γίνεται αόρατο το μικροαντικείμενο, δεν μπορεί να γίνει αόρατο και ένα καράβι; Σιγά τη διαφορά. (Αυτό είναι καταγραμμένο αλλά μη μου ζητήσεις να ξεσκονίσω τα βιβλία μου, σε αυτή τη φάση της ζωής μου ασχολούμαι με τους Ναΐτες. Αν δεν είχαν ανακαλύψει την Αμερική οι Ναΐτες, ούτε Φιλαδέλφεια θα υπήρχε ούτε Πείραμα.)

Που λες, η πιο προχωρημένη μυθολογία λέει κι άλλα, ότι ο Τέσλα και καλά είχε επικοινωνία με εξωγήινους οι οποίοι του δίδαξαν όλα αυτά τα ταχυδακτυλουργικά και τέτοια. Δεν μπορώ να το συμμεριστώ αυτό απόλυτα (ποτέ βέβαια δεν ξέρεις) αλλά μια βολική λύση είναι όταν δεν υπάρχει λογική εξήγηση, να εμφανίζονται οι εξωγήινοι και να τους φορτώνουμε τις ενοχές.

Θυμίζω ότι το Πείραμα της Φιλαδέλφεια δεν έχει τεκμηριωθεί. Το Αμερικανικό Ναυτικό, ως επίσημος φορέας, δεν ξέρει τίποτα, ίσως δεν ξέρει καν τη Φιλαδέλφεια. Δεν θέλω όμως να επεκταθώ εδώ και αποπροσανατολίσω το τόπικ. Απλά σου λέω ότι τέτοιες λεπτομέρειες μην περιμένεις να τις βρεις στις επίσημες βιογραφίες. Αν όμως ψάξεις στην παραφιλολογία, θα βρεις μια τεράστια βιβλιογραφία

κυνικόςΜέλος
25/11/2004, 14:50:11
Ά!! Το αστείρευτο πάντα θέμα του κ.Τέσλα...
Ας πώ και 'γω δυο πράγματα -

Πρώτα από όλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το τεράστιο χρέος που έχουμε στον κ.Τέσλα. Χώρια τα ηλεκτρικά μοτέρ, και τον φωτισμό εκφόρτωσης αερίου (φθωριούχο), του χρωστάμε την χρήση του εναλλασώμενου ρευματος, αντί για συνεχούς! Αν δεν είχε επιμείνει ο Τέσλα στον Westinghouse μπορεί σήμερα να παθαίναμε ακόμα εκείνες τις θεαματικές ηλεκτροπληξίες που συνδέονται με το συνεχές ρεύμα. (Ξέρετε, εκεί που κολλάς στη πρίζα, κι όποιος σε αγγίξει κολλάει κι αυτός).

Το γεγονός οτι ο Τέσλα θυσίασε όλα τα μελλοντικά του χρηματικά δικαιώματα επί της εφεύρεσης, απλά για να μπορέσει να πραγματωθεί η εφεύρεσή του, τον κάνει, στα μάτια μου, δέκα φορές πιο μεγάλο. Οικειοθελώς δεν έβγαλε φράγγο από την Μεγαλύτερη εφεύρεση της εποχής του. Φανταστείτε το!

Και ήταν όντως μεγάλος εφευρέτης και οραματιστής. Η ιδέα για το ηλεκτρικό μοτέρ δεν αναπτύχθηκε σταδιακά μέσα του, του παρουσιάστηκε, μια φαεινή ημέρα ολοέτοιμη στο νού του. Δεν το σχεδίασε, δηλαδή -- το κατέβασε και το έχτισε. Και δεν αμφιβάλλω οτι ψάχνωντας μέσα στις πατέντες του, ακόμα και σήμερα, θα μπορούσε να βρεί κανείς κάτι χρήσιμο.

Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε οτι ο,τι κι αν ήταν ο Τέσλα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ! - όχι με την έννοια που ήταν ο Αϊνστάιν, ο Μπωρ, ή ο Πλανκ. Από την στιγμή που αποσύρθηκαν οι χρηματοδώτες του, και δεν είχε πια εργαστήριο όπου να χτίζει τις ιδέες του, φαίνεται οτι ο ίδιος δεν είχε την μαθηματική κατάρτηση, η την επιστημονική μεθοδολογία να συνεχίσει την εργασία του με χαρτί και μολύβι - δεν ήταν αυτός ο δρόμος του!

Χωρίς, βέβαια, να μπορώ να είμαι απόλυτος, μου φαίνεται οτι ή όλη ιστορία με τις μηχανές μετάδωσης ηλεκτρισμού χωρίς απώλεια, καθώς και όλα τα συναφή περί υπερόπλων, ανήκουν μάλλον στην παράνοια που είχε αρχίσει να γεννιέται μέσα στον Τέσλα, ίσως λόγω της περίεργης μισάνθρωπιστικής φύσης του.

Το γεγονός οτι σχεδόν όλοι που έχουν ακολουθήσει αυτην την γραμμή, πέφτουν στους ίδιους λάκους - συνομωσιολογία, φόβος, και επιστημονική φαντασία παγκοσμίων πολέμων - δεν με ενθαρρύνει ιδιαίτερα. Είναι απλά σαν αυτοί οι groupies του Τέσλα να πάσχουν από την ίδια ψυχοπαθολογία. Βλ. πχ. Andrea Puharich. Ακόμα και οι Ρώσσοι ισχυρίζονταν οτι είχαν το υπερόπλο, από την εποχή του Χρουστσώφ κι όλας. Μόνο που - τι κρίμα - δεν το χρησημοποίησαν, και πάει τώρα η αυτοκρατωρία τους...

Όχι, κύριοι, όλα αυτά τα σούπερ-ντούπερ μου φαίνεται οτι δεν είναι τίποτα άλλο παρα οι ευσεβείς πόθοι για έναν απο μηχανής θεό, και γενικά τα ακούω τζάμπα και βερεσέ.

Ας μην ξεχνάμε οτι τα τελευταία του χρόνια ο Τέσλα τα πέρασε όχι μόνο απομωνομένος, αλλά και ψωνισμένος, μέσα σε ένα ξενοδοχείο με μόνη παρέα τα περιστέρια, που άφηνε να μπούν, και τά τάιζε μέσα στο δωμάτιο, έτσι για να έχει λίγει παρέα, για να'χει κάποιον να μιλάει και να λέει τον πόνο του!

Θα πρέπει να σκεφθούμε τί τον οδήγησε εκεί. Εμένα η κατάστασή του μου θύμισε τον άλλον μεγαλομανή οραματιστή/εφευρέτη τον Howard Hughes. O Hughes στάθηκε πιο τυχερός από τον Τέσλα. Πρώτον, δεν προσέφερε σχεδόν τίοπτα στην ανθρωπότητα (εκτός από το σουτιέν με σύρμα). Δεύτερον, δεν του σώθηκαν ποτέ τα φράγγα, αντίθετα πλούτιζε ακόμα και όσον ήταν μουρλός (τότε που εμφιάλωνε τα ούρα του γιατί ήταν... πολύτιμα). Τρίτον, αν και πολύ πιο ψωνισμένος από τον Τέσλα, ακόμα καί στο ζενίθ της μούρλιας του μίλαγε συχνά με τον Προεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος τον άκουγε με προσοχή - γιατί;;;; Γιατί ο Hughes του υποσχόταν οτι θα του σχεδιάσει υπερόπλα που θα κάναν καλά τους Σοβιετικούς! Μεγάλη πέραση λοιπόν είχαν τα σχέδια υπερόπλων. Και οι δύο εν λόγω κύριοι είχαν δυο κοινές λεξούλες που τους συνέδεαν. "κου" και "κου".

Να τονίσω οτι σε καμμία περίπτωση δεν απορρίπτω την πιθανότητα να υπάρχουν νέες και αφάνταστα καλύτερες πηγές ενέργειας.
Προσπαθώ να καταλάβώ πού το πάνε οι διάφοροι Bearden και Puthoff και σία. Η κατάρτηση μου στην φυσική δεν είναι αρκετή γιοα να μπορέσω να κρίνω. Μελετάω όσο μπορώ, αλλά ώσπου να καταλάβω, ακούω και τους επιστήμονες, οι οποίοι ως επι το πλείστον μας λένε οτι δεν έχει ακόμα συμβει κανένα μεγάλο break-through.

Ας μήν το περιμάνουμε να είναι αναγκαστικά από κάτι "Τεσλαϊκό".

Ναί, μπορεί να συμβεί αύριο. Το ελπίζω. Αλλα μέχρι τότε δεν ξεχνάω οτι στην Αμερική οι επιτείδιοι γεμίζουν ΣΤΑΔΙΑ ολόκληρα, όπως ακριβώς κάνουν και οι ευαγγελιστές, και διεγείρουν τον όχλο, εξηγόντας τους πώς η κυβέρνησή τους έχει ήδη στα χέρια της τζάμπα ενέργεια, αλλά δεν τους την δίνει για να παραμένουν έρμαια των... γνωστών εχθρών.
Μετά την "συναυλία" βγάζουν το διακάκι και μαζεύουν επιταγές (για να συνεχίσουν το καλόν έργον). Not bad business.

K

κυνικόςΜέλος
25/11/2004, 14:59:23
Αναρωτιέμαι αν ο φίλος Angelos διαβάζει αυτό το θέμα;

Η ερώτηση μου - Αυτά τα scalar electromagnetics του Bearden λένε τίποτα; Αξίζει να το ψάξει κανείς ή είναι χάσιμο χρόνου (κατα τη γνώμη σου);

AngelosΜέλος
25/11/2004, 19:06:46
Ναι το διαβάζω το θέμα κυνικέ

Δεν γράφω διοτι δεν έχω να πώ πολλα για τον Tesla.
Συμφωνώ οτι του χρωστάμε πολλά και συμφωνώ οτι
δεν είχε σε όλα οσα πρότεινε δίκιο
Κανένας μεγάλος επιστήμονας δεν είναι αλάθητος.

Ρωτάς για τα scalar electromagnetics του Bearden. Γενικά δεν θεωρώ οτι
πρέπει (ούτε μπορώ) να έχω γνώμη για όλα.
Αλλα μια και μου το ζητάς προσωπικά θα το διακυνδινέυσω

Θα χρησιμοποιήσω κοινή λογική για να εκφράσω άποψη και αυτό διοτι
1) Η κοινή λογική είναι κάτι που υπάρχει στον περισσότερο κόσμο (σε αντίθεση με την εξειδικευμένη καταρτιση μεταπτυχιακού επιπέδου)
2) Ακόμα και αν εγώ είχα την εξειδικευμένη κατάρτιση μεταπτυχιακού
επιπέδου (που δεν την έχω) δεν θα μπορούσα να εξηγήσω σε εσένα.

Αυτό είναι το web site του. (βγαίνει απο ένα ψάξιμο στο ονομα του)

http://www.cheniere.org/

Διαβάζω εκεί (ενδεικτικά)

THE FUTURE
Could be now—if development funding were made available
Unlimited clean energy from the vacuum
No dependence on foreign oil from politically unstable areas
No pollution
No degradation of the biosphere
No dependence on strategically vulnerable centralized power and distribution systems
No radioactive waste disposal problems

Αφού το διαβάσα, χρησιμοποιώ τα κριτίρια που βρίσκει κανείς εδώ
"The Seven Warning Signs of Bogus Science"

Και διαβάζω

7. The discoverer must propose new laws of nature to explain an observation. A new law of nature, invoked to explain some extraordinary result, must not conflict with what is already known. If we must change existing laws of nature or propose new laws to account for an observation, it is almost certainly wrong.

Αλλο ενδεικτικό

Στο σιτε του Barden διαβάζω

Read how the future of humanity has been hi-jacked
for more than 50 years by the weaponization of scalar electromagnetics and how the Western scientific community has been blind-sided by dogmatic adherence to 1867 electrical theory.

Και στα κριτήρια για "bogus science" διαβάζω

2. The discoverer says that a powerful establishment is trying to suppress his or her work. The idea is that the establishment will presumably stop at nothing to suppress discoveries that might shift the balance of wealth and power in society. Often, the discoverer describes mainstream science as part of a larger conspiracy that includes industry and government. Claims that the oil companies are frustrating the invention of an automobile that runs on water, for instance, are a sure sign that the idea of such a car is baloney. In the case of cold fusion, Pons and Fleischmann blamed their cold reception on physicists who were protecting their own research in hot fusion.

Συνδιάζω με την κριτική μου σκέψη αυτά που διαβάζω απο τα δύο site
και συμπεραίνω οτι είναι μάλλον πιο πιθανό ο κ. Bearden να κάνει λάθος.
Σαν λογικός άνθρωπος που είμαι κρατάω λοιπόν μικρό καλάθι.
Με άλλα λογια περιμένω τεκμήρια πριν ασπαστώ μια ιδέα επειδή είναι
"Brane new" και επειδή υπόσχεται τον ουρανό με τα άστρα.

Θα μου πείς "Μα μπορεί να έχει δίκιο ! τόσοι και τόσοι είχαν δίκιο και
αγνοήθηκαν για να δικαίωθούν με την πάροδο του χρόνου"

Απαντώ "Οπως λοιπόν αυτοί που είχαν δίκιο τελικά δικαιώθηκαν και έπεισαν
τελικά για την άποψη τους, ας το κάνει και αυτός. Επιπλέον θυμίζω οτι τόσοι και τόσοι ειχαν ΑΔΙΚΟ και αυτοί είναι ΠΟΛΥ περισσότεροι απο αυτούς που είχαν δίκιο"

Θα μου πείς "Αυτά δεν είναι επιχειρήματα, επι της ουσίας τι έχεις να πεις ?"

Απαντώ "Επι της ουσίας, περιμένω τα τεκμήρια. Δηλαδή την γεννήτρια απειρης ενέργειας που ισχυρίζεται οτι έχει. Τα επιστημονικά συνέρδια είναι ανοιχτά σε εξωφρενικές ιδέες (π.χ. ακόμα γίνονται συνέδρια για την ψυχρή σύντηξη παρά το φιάσκο του 1989) ας πάει σε καποιο συνέδριο με μια μηχανή, ας την επιδείξει και ας πεισει την "ορθόδοξη" επιστημονική κοινότητα για τις ιδέες του"

Θα μου πεις "Μα έχει πατέντες"

Και θα σου πώ "Διάβασε μια καταπληκτική εκθεση με θέμα για "τι εστί πατέντα" εδώ" http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=29&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=849 (σελίδα 29 καπου στην αρχη. Ειναι η τοποθέτηση του Ρεαλιστή στο θέμα του Γιολβα)

Ο κύριος Barden χάνει στα σημεία. Και η ελπίδα του να κερδίσει με ένα απρόσμενο
νοκ-αουτ στον τελευταίο γύρο, θα συμφωνήσεις οτι είναι εξαιρετικά μικρή.

Αν παρ'ολα αυτά θέλεις να αγοράσεις τα βιβλία του με την ελπίδα οτι εκεί θα
βρείς τα σχέδια για μια γεννήτρια που θα σε απαλλάξει απο το λογαριασμό της ΔΕΗ τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. (Για να μη θεωρηθώ υπερόπτης, στη βιβλιοθήκη μου έχω τουλαχιστον 10 βιβλία σχετικά με τα UFO. Μπορεί να μην με βοήθησαν να φτιάξω το διαστημοπλοιο που ονειρευόμουνα όταν ήμουν παιδί αλλα τουλάχιστον μου έμαθαν να διαβάζω κριτικά και να ξεχωρίσω την τεκμηριωμένη επιστήμη απο την σαχλαμάρα)
Αυτή είναι η άποψη μου.

Αγγελος.

AngelosΜέλος
25/11/2004, 19:45:22
The 7 warning signs for bogus science

http://chronicle.com/free/v49/i21/21b02001.htm

Ξεχασα να δώσω το συνδεσμο στο post μου

Αγγελος.

junk95Μέλος
25/11/2004, 20:16:44
Προτιμώ το Crackpot Index:
http://math.ucr.edu/home/baez/crackpot.html

(το οποίο δίνει πάνω από 100 πόντους στις περισσότερες θεωρίες που κυκλοφορούν κατά καιρούς στο φόρουμ)

κυνικόςΜέλος
25/11/2004, 22:51:17
Άγγελε, σ'ευχαριστώ για την απάντηση,

Ναι, την απεύθυνα directly σε εσένα. Γενικά συμφωνώ με όσα είπες απο άποψης κοινής λογικής, συμφωνούσα και πρίν σε ρωτήσω , αλλά επειδή είδα οτι η σελίδα που έδωσε ο Thoth είχε διάφορους "επιστημονικούς" όρους, αναρωτήθηκα αν αυτοί τουλάχιστον έστεκαν από απόψεως ενός φυσικού, ή αν ήταν απλά μεγάλες λέξεις για να δημιουργούν εντυπωσιασμό.

Κατά τα άλλα, όσο και να θέλω να απαλλαχθώ από τους λογαριασμους της British Gas και της δικής μας "ΔΕΗ"ς, δεν πρόκειται να αγοράσω το βιβλίο κανενός Bearden αν δεν έχει υπάρξει έστω και κάποια ελάχιστη απόδειξη! Προς το παρόν μου αρκεί να μάθω βασική φυσική!!

Οσό για τις πατέντες και τον Γκιόλβα, δεν ήξερα σχεδόν τίποτα, είχα την εντύπωση οτι ήταν στην ίδια μοίρα με τους Φουράκηδες και σία. Απορρώ πως άτομα που υποτίθεται οτι ενδιαφέρονται για ηλεκτρομαγνητικές εφαρμογές τον παίρνουν καν στα σοβαρα!
Ωραίος ο Ρεαλίστης, κρίμα που δεν κυκλοφορεί ακόμα.

Θα συμφωνούσα απόλυτα και με τους πρώτους 6 από τους 7 κανώνες του site που δίνεις και επιεικώς με τον έβδομο.

Junk95, 100;;; κόψε κάτι, ρε παιδί μου, τα παραλές...

Φιλικά

Κ.

junk95Μέλος
25/11/2004, 23:43:50
quote:

Junk95, 100;;; κόψε κάτι, ρε παιδί μου, τα παραλές...

Είναι που 9 στους 10 όταν τους πεις το οτιδήποτε θα σου το παίξουν είτε Γαλιλαίοι (40 πόντοι) είτε θύματα συνωμοσίας (50 πόντοι) είτε 100 χρόνια μπροστά από την επιστήμη (50 πόντοι)

...και συνήθως και τα τρία!

AngelosΜέλος
26/11/2004, 11:40:43
Junk

το krankpot index εχει πλακα. Τα 7 warning signs
ειναι πιο επισημα καθως αποτελουν κριτηρια για την
αξιολογηση στοιχειων σε δικαστικες υποθεσεις.

Κυνικε

quote:

Θα συμφωνούσα απόλυτα και με τους πρώτους 6 από τους 7 κανώνες του site που δίνεις και επιεικώς με τον έβδομο.

7. The discoverer must propose new laws of nature to explain an observation.

Ποσοι βασικοί φυσικοί νόμοι ύπαρχουν νομίζεις ? δεν είναι πανω απο 20-30

Παράδειγμα:
Ολη η μηχανική, προκύπτει απο τους 3 νόμους του Νευτωνα. Δηλαδή αν είσαι super εξυπνος και έχεις και super υποβαθρο στα μαθηματικά
αρκει να σου πουν τους 3 νομους του Newton και αυτομάτως προκύπτει η μισή φυσική που μαθαίνεις στο σχολείο (η αλλη μιση είναι ηλεκτρισμος), ολη η φυσική που χρειάζεσαι για να πας στο φεγγάρι, ολη η φυσική που χρειαζεσαι για να σχεδιάσεις τη στεγη Καλατραβα, τη γέφυρα ριο-αντιριο, και την F1 που τρέχει στο Grand Prix (ok εδω θέλεις και λίγο ηλεκτρισμο για τα μπουζι).

Αν βάλεις και τις 4 εξισώσεις του Maxwel εχεις συνολικα 7
εξισώσεις που αρκούν για να φτιάξεις οτι τεχνολογία έχουμε
εκτος απο Ηλεκτρονικούς υπολογιστες, Laser, MRI, που χρειάζονται Κβαντομηχανική.

Βαλε και την κβαντική (1 εξίσωση του Scroedinger)

Και το γλυκό έδεσε. Εχεις όλες τις βασικές αρχές για να αναπαράγεις την τεχνολογία του 20ου αιωνα σε μιση σελίδα χαρτί.

(Βιβλιογραφία "Ο χαρακτηρας του φυσικού νόμου", Richard Faynman απο τις πανεπιστημιακές εκδόσεις κρήτης)

Χρειάστηκαν 300 χρονια (η αν ξεκινήσεις απο την αρχαια ελλαδα 2500 χρονια) για να διατυπωθούν 10-20 αντε 30 βασικοι φυσικοι νόμοι.
Προφανώς οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ φυσικοι νόμοι ήταν πραγματικα αμετρητοι.

Αρα, κάθε καινουριος υποψήφιος, έχει καθαρά και μόνο απο στατιστικής άποψης τις πιθανότητες εναντίον του.

Θα έλεγα οτι το 7 είναι απο τα πολυ ισχυρά κριτήρια.

Αγγελος

κυνικόςΜέλος
27/11/2004, 13:37:51
Γειά σου Άγγελε,

Θά ήθελα να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση στο τόπικ Παράδοση εναντίον Επιστήμης; μιά που νομίζω οτι έχουν συγκλίνει αρκετά.

Τώρα πάλι, κοιτάζοντας το άλλο θέμα, βλέπω οτι ίσως να υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι... ελπίζω να είναι μόνο της στιγμής. Εγώ, για τώρα, θα συνεχίσω εκεί ελπίζοντας οτι είναι ΟΚ για σένα.

Κ.

AngelosΜέλος
27/11/2004, 15:20:16
Συνεχίζουμε όπου θέλεις.

Μονο να παρατηρήσω οτι ο τίτλος
"Παράδοση εναντίον Επιστήμης" μου
φαινεται παραπλανητικός.
Η παράδοση δεν έχει να χωρίσει τιποτα με την επιστήμη.
Κάποιοι που μπερδεύουν τα πεδία εφαρμογής των δύο
είναι που έχουν χαλάσει την πιάτσα.

Αυτα.
Αγγελος.

AngelosΜέλος
27/11/2004, 19:55:42
Διαβάστε πρώτα αυτό

http://www.scientificexploration.org/jse/abstracts/v15n2a3.php

Ειναι απο το Journal of Scientific Exploration, ενα περιοδικο που κινείται στα
ορια της "επιστημονικής ορθοδοξίας" αλλα φιλοξενεί αρθρα που προσπαθούν
ειλικρινώς να γραφτουν χωρίς εξώφθαλμα λάθη φυσικής. Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου είναι

"Scalar Waves: Theory and Experiments".
Author: Konstantin Meyl

The demonstration will show the following:
(1) the wireless transmission of electrical energy,
(2) the reaction of the receiver to the transmitter,
(3) free energy with an over-unity-effect of about 10,
(4) transmission of scalar waves with 1.5 times the speed of light, and
(5) the inefficiency of using a Faraday cage to shield scalar waves.

Το κοιτάς λοιπόν και χοροπηδάς απο τη χαρά σου ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ επιστημονικό άρθρο που αναλύει ολα αυτά που κουβεντιάζουμε.
Το τυπώνεις, και ξεσκουριάζεις τη διανυσματική ανάλυση που έμαθες στο δεύτερο έτος για να το διαβάσεις και να καταλάβεις πως θα εφαρμόσεις στην πράξη τα θαυμαστά που περιγράφει.

Η χαρά δυστυχώς κρατάει λίγο.

Στο ιδιο περιοδικό, δημοσιέυεται μετα απο λίγο καιρό το παρακάτω

http://www.scientificexploration.org/jse/abstracts/v16n3a2.php

Ο Τιτλος του άρθρου είναι

"Can Longitudinal Electromagnetic Waves Exist?
Author: Gerhard W. Bruhn
Και με μαθηματικά πανεπιστημιακού επιπέδου καταδεικνύει το σφάλμα
που έχει γίνει στο προηγούμενο άρθρο.

In discussions on electro smog, K. Meyl has proposed to consider the "dangerous" scalar waves in addition to Hertzian waves. But we have already shown in a previous paper that, indeed, Meyl's scalar waves cannot cause any harm, to anybody since they do not exist. Some readers have interpreted Meyl's scalar waves to be identical with longitudinal electromagetic waves, but this is not clear due to Meyl's inconsistencies; e.g., his splitting the wave equation is erroneous. Therefore, to calm down our worried readers, below we shall prove that longitudinal electromagnetic waves are harmless as well by recalling a well-known classical result: Plane longitudinal electromagnetic waves do not exist. We supplement this by showing that longitudinal spherical electromagnetic waves have the same pleasant property: They don't exist.

Δηλαδή, κατόπιν λεπτομερούς εξέτασης αποδεινύεται ανθρακες ο θησαυρός. Απλά
ο συγγραφέας του πρώτου άρθρου είχε κάνει κάπου ένα λάθος.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι επιστήμονες είναι σκεπτικιστές ?

Καταλαβαίνετε γιατί πρέπει και η μη-επιστήμονες που ΔΕΝ έχουν την κατάρτιση για να κρίνουν τα μαθηματικά πρέπει να είναι και αυτοί σκεπτικιστές ?
Και εδώ μιλάμε για ένα ειλικρινές λάθος. Οχι για προσπάθεια εξαπάτησης.

Αγγελος.

SpiralΜέλος
01/12/2004, 23:29:12

Ωχ, μας πήξατε με τα φυσικομαθηματικά σας. Το θέμα είναι πιο απλό, πίσω από κάθε μεγάλη επινόηση βρίσκονται οι Έψιλον.

http://members.fortunecity.com/metafysiko/texts/tesla.htm

http://members.fortunecity.com/metafysiko/visittexts/8a.htm