ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΗ ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΗ ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

wolf_glance28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/09/2004, 05:09:49
Περιμενω να μαζέψω και την συνταγή του πόνου, της απογοήτευσης, της εγκατάλειψης, της λαχτάρας, της προσμονής και τέλος του Ερωτα...

Μετά θα τα βγάλω σε βιβλίο...

Εχω ένα φίλο που ασχολείται με εκδόσεις βιβλίων και άλλων προϊόντων, φαντάζομαι θα βοηθήσει...

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

27/09/2004, 18:50:15
quote:
Οι συνταγές συνήθως είναι για την κουζίνα ή τα χημεία. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον άνθρωπο. Με την ΨΥΧΗ Ποια συνταγή μπορείς να εφαρμόσεις σε εμένα? Εγώ σε εσένα? Πόσο καλά ξέρω εμένα? Εσύ εσένα? Μπορείς εσύ να με βοηθήσεις να μάθω εμένα? Για να πετύχουμε την πραγματική ευτυχία που είναι όπως την θέλω εγώ και όχι όπως την θέλεις εσύ?

ναι, αλλά πολλές φορές μέσα από την απλότητα μπορούν να αποδωθούν
πολλές μεγάλες αλήθειες,
που αλλιώτικα μέσα από βαρύγδουπες και εξαντλητικές αναλύσεις,
μέσα από περίπλοκες επεξηγήσεις,
απλά δε θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητές από πολύ κόσμο.

η απλούστευση δε γίνεται γιά να στερηθεί το νόημα,
αλλά γιά να γίνει κατανοητή σε κάποιο γενικό κατανοητό επίπεδο
η σημασία.

έτσι, η "συνταγή" γιά την προρτοκαλάδα, δεν είναι σίγουρα
μιά εμπεριστατωμένη ανάλυση γιά την ευτυχία,
αλλά προσπαθεί να εξηγήσει με απλά λόγια
και μέσα από τη μεταφορά μιά διάσταση του θέματος.

το να είσαι δάσκαλος, σημαίνει να μπορείς να μεταδίδεις σε όλα τα επίπεδα,
τη γνώση.

27/09/2004, 19:00:26
έτσι είναι... η απλότητα κρύβει μέσα της την ουσία της γνώσης....

27/09/2004, 22:58:31
Ευτυχία και δυστυχία είναι φτιαγμένες απ' το ίδιο υλικό.

Πως γίνεται να εκτιμήσεις μια κατασταση αν δεν υπάρχει η αντίθετη της;

Αν δεν υπάρχει η εναλλαγή, υπάρχει στασιμότητα, ρουτίνα, ανία
και η ανία είναι χειρότερη απ' τη δυστυχία
γιατί δεν υπάρχει μέσα της το στοιχείο της δημιουργίας

Μεσα απο μεγάλη δυστυχία επέρχεται η κάθαρση
Ευτυχία και δυστυχία παντα πάνε πακέτο

Σε στιγμές μεγάλης ευτυχίας λέμε: "Τσίμπα με να δω αν είναι αλήθεια"
Αντιτάσουμε τον πόνο ως ένδειξη πραγματικότητας.

Οταν πονάς ξέρεις οτι είσαι ακόμη ζωντανός.

Η δυστυχία κι ο πόνος είναι που προκαλούν την αντίδρασή σου
που πιέζουν στο ζενιθ τις ικανότητες σου και σε οδηγούν στην υπέρβαση.
Στα χειρότερα ο άνθρωπος μπορει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του.

Φυσικά υπάρχουν και στιγμές ευτυχίας, κατι σαν διάλλειμα, γιατί αλλιώς ο άνθρωπος θα διαλυονταν απο κάθε αποψη.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
libraΝέο Μέλος
01/10/2004, 00:18:04
Τώρα μάλιστα, αν υπάρχει ευτυχία και αν είναι εφικτή;
Με πάτησες σε ευαίσθητο σημείο που λένε.
Καταρχήν ας ξεκινήσω λέγοντας ότι πριν ένα χρόνο περίπου ήμουν και εγώ κάπως έτσι. Τα ήθελα όλα. Τρωγόμουνα με τα ρούχα μου κοινώς, είχα λεφτά μου έλειπε αγάπη, είχα αγάπή μου έλειπαν οι φίλοι, είχα φίλους, μου έλειπε χρόνος για τον εαυτό μου, τα είχα όλα,πάλι ήμουν δυστυχισμένη γιατί κάποιος είπε κάτι για μένα, σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλ. έκανα ότι μπορούσα για να αγνοήσω το ότι ήμουνα ευτυχισμένη αλλά δεν το ήξερα. Και ξέρεις γιατί ήμουνα ευτυχισμένη, γιατί ήμουνα ΥΓΙΗΣ, αλλά ως συνήθως δεν εκλαμβάνουμε σαν ευτυχία τα ήδη έχοντα.
Ενα έχω να πω όλοι όσοι είναι υγιείς ΟΦΕΙΛΟΥΝ να 'ναι και ευτυχισμένοι. Τόσο απλά. ¨Ολα τα άλλα είναι μάταια. Πιστεψέ με.
Πριν από ένα χρόνο έφερα στον κόσμο ένα κοριτσάκι, ένα πανέμορφο κοριτσάκι, ένα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.
Και τότε το συνηδειτοποίησα ποτέ ξανά δεν θα είμαι ευτυχισμένη -καλά μπορεί να είμαι- ευτυχισμένη ποτέ ξανα. Και άς έχω όλα τα λεφτα του κόσμου, κι όλο τον κόσμο φίλο, και άφθονο χρόνο, ας έχω τα παντα και πάλι δεν θα έχω ΤΙΠΟΤΑ, γιατί πολύ απλά ευτυχία είναι η ίδια η ζωή και η ζωή πρέπει να'ναι υγιής αλλιώς είναι μια ζωή μιση.
Ευτυχία φίλοι μου είναι τα μικροπράγματα, ο ήλιος, η βροχή, μια αγκαλιά, το άρωμα του χώματος μετά την καταιγίδα. ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ.
Οταν πάψουμε να ασχολούμαστε με την ύλη και τους "άλλους" όταν αποδεσμευτούμε από τα πρέπει και τα θέλω μας, όταν καταλάβουμε ότι είμαστε επισκέπτες σε τούτη τη ζωή, όταν λιγοστέψουν οι ανάγκες μας, όταν χαιρόμαστε για τη διαδρομή και όχι τον προορισμό, όταν, όταν, όταν... τότε ναι φίλοι μου η ευτυχία είναι εφικτή.
Υγεία, υγεία, υγεία, και μόνο (πρέπει να πάθεις για να μάθεις που λέει και ο σοφός λαός).

seminaΜέλος
03/10/2004, 15:11:11
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!
ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ..
«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ,ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ Η ΓΗ,Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΙΨΑΜΕ,ΟΤΑΝ ΕΡΕΥΝΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ,ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ,ΟΤΑΝ ΓΛΕΝΤΑΜΕ,ΟΤΑΝ ΜΕΘΑΜΕ,ΟΤΑΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ,ΟΤΑΝ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ….ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ.Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ,ΔΕ ΘΑ ΕΥΤΥΧΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ.ΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ.
ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝ ΕΝΑ,ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ.Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ,ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.»

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ:ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ..ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΗ..
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

03/10/2004, 21:32:41
quote:
ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Η ευτυχία δεν ειναι κάτι που "βράζει" μέσα μας.... Ερχεται σαν το θαλασσινό αεράκι και δροσίζει τις ψυχές μας, απαλύνει τον πόνο μας, ξεδιαλύνει τους φοβους και τις ανησυχίες μας. Καθαρίζει το μυαλό μας από τα περιττά και ξεδιπλώνει την καθαρότητα της ζωής σε όλο το μεγαλείο και την απλότητα της. Και είναι επιτεύξιμη όσο κρατάμε τον άνθρωπο μέσα μας ζωντανό, όσο η καρδιά μας στοχεύει σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που πιάνουν οι αισθήσεις μας. Είναι επιτεύξιμη όσο το μυαλό μας δεν οδηγείται από την στείρα λογική, αλλά ταξιδεύει σε δημιουργικές υπερβάσεις και όσο όλη η ύπαρξη μας αναγνωρίζει την μοναδικότητα της....

KrokodeilakiΝέο Μέλος
07/10/2004, 09:58:02
Δεν υπάρχει ευτυχία πραγματική. Ο άνθρωπος πάντα θα αναζητά κάτι παραπάνω, κάτι περισσότερο και κάτι πιο αληθινό απο αυτό που έχει την κάθε δεδομένη στιγμή...

Γι' αυτό ο Επίκουρος έλεγε (και ο Διογένης επίσης) ότι με τα καλά περνάμε καλύτερα...Άσε λοιπόν τον Κοέλο και πιάσε να μελετήσεις αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους...:-)

Σκιάς όναρ άνθρωπος..(Πινδάρου-8ος Πυθιόνικος..)