ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΗ ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΗ ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

wolf_glance28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
wolf_glanceΝέο Μέλος
12/08/2004, 16:22:34
Γειά σας φίλοι μου.
Είμαι καινούργιος εδώ και θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας ένα πρόβλημα που απασχολεί όλα τα ανθρώπινα όντα από καταβολής κόσμου .
Μπορεί να υπάρξει πραγματική ευτυχία και ολοκλήρωση του ανθρώπινου όντως ; Μπορεί ποτέ να την κατακτήσει ;
Η Αναζήτηση της προσωπικής βίωσης της ευτυχίας είναι θέμα προαιώνιο. Κάθε φιλόσοφος διανοούμενος κτλπ το έχει επεξεργαστεί και έχει δώσει τις δικές του απαντήσεις ανάλογα με τον προσωπικό τρόπο σκέψης και βίωσης των πραγμάτων.
Αλλά για να έρθουμε στην εποχή μας ας σκεφτούμε ποια είναι τα βασικά πράγματα που θέλει ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχησμένος στον δυτικό πολιτισμό κοινωνοί του οποίου είμαστε και εμείς.
Ας πόυμε τα βασικότερα με τυχαία σειρά. Μία καλή δουλειά που να του δίνει οικονομική άνεση , σύντροφο , υγεία , στέγη και όσα υλικά αγαθα μπορεί να αγοράσει με την οικονομική του άνεση.
Όταν τα έχει αυτά είναι ευτυχησμένος... Είναι όμως? Άλλα δείχνουν κάποια στοιχεία που παραθέτει ο Πάουλο Κοέλο στο βιβλίο του: Η ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
Η χώρα με το υψηλώτερο βιοτικό επίπεδο του πλανήτη μας είναι ο ΚΑΝΑΔΑΣ.
Σε αυτόν λοιπόν σύμφωνα με στοιχεία της δεκαετίας του 90 έχουν παρουσιάσει κάποιο είδος ψυχικής ασθένειας:
40% των ανθρώπων μεταξύ 15 και 34 χρονών.
33% των ανθρώπων μεταξύ 35 και 54 χρονών.
20% των ανθρώπων μεταξύ 55 και 64 χρονών.
Εκτιμάται ότι ένας στους πέντε ανθρώπους πάσχει από κάποιου είδους ψυχική διαταραχή.
Ένας στους οχτώ Καναδούς θα εισαχθεί σε νοσοκομείο λόγω ψυχικών διαταραχών τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του.
Και καταλήγει στην διαπίστωση: Όσο ποιό ευτυχησμένοι έχουν την δυνατότητα να είναι οι άνθρωποι , τόσο ποιο δυστυχησμένοι γίνονται.
Ρίχνοντας κανείς μία ματιά και στην Ελλάδα θα δεί ότι και εμείς δεν πάμε πίσω σε δυστηχία. Ενώ συνηθήζαμε να καυχιόμαστε ότι χάρη στον υπέροχο ήλιο μας έχουμε τις λιγότερες αυτοκτονίες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους , ήρθε πριν λίγο καιρό μία έρευνα να αποδείξει ότι : "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΩΝ".
Mπορεί να μην αυτοκτονούμε τόσο συχνά όσο οι φίλοι μας Ευρωπαίοι , αλλά ένα μεγάλο ποσοστό "κρατιέται" ψυχικά με τα χάπια.
Άρα μαύρη δυστυχία και εδώ.
Τι έγινε λοιπόν ; Ο δυτικός πολιτισμός πάει κατά διαόλου ; Μήπως τελικά όπως οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν από εξωτερικές αιτίες (πτώση μετεωρήτη η κάτι άλλο) και ο δυτικός άνθρωπος θα εξαφανηστεί βαλώμενος εκ των έσω από την ίδια την δυστυχία
του ;
Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει ότι οι ανατολικές παραδόσεις και ο μυστικισμός είναι η λύση για την βίωση της θέωσης του ανθρώπου , την εσωτερική ολοκλήρωσή του και εν τέλη την επίτευξη της ευτυχίας.
Θα μπορούσε να φέρει σαν παράδειγμα έναν Ινδό διαλογιστή που ενώ δεν έχει κανένα υλικό αγαθό από αυτά που θα είχε κάποιος δυτικός πολίτης , παραταύτα καταφέρνει μέσο του διαλογισμού να πετύχει την θέωση του και να νιώθει έτσι πιο ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος από τον ίδιο τον Bill Gates.
Ναι , θα του έλεγε κάπιος για αντίλογο , αλλά αν όλοι αυτοί οι λαοί έχουν βρεί το μυστικό της ευτυχίας εδώ και πολλούς αιώνες , τότε γιατί τους στέλνουμε φαγητό να φάνε και ρούχα να ντυθούνε ; Γιατί ο υπόλοιπος πολιτισμός τους βρίσκετε σε τόσο πρωτόγονο στάδιο ; Μήπως τελικά όλες αυτές οι μυστικιστικές φιλοσοφίες απλά τους αποκοίμησαν με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετά πίσω ; Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να πω ότι δεν βγάζω συμπεράσματα. Απλά κάνω ερωτήματα προς χάρην της συζητησης.

Μήπως τελικά ο άνθρωπος ματαιοπονεί προσπαθόντας να πετύχει την πραγματική ευτυχία και μοίαζει με το άσπρο ποντίκι του εργαστηρίου που τρέχει άσκοπα πάνω στον τροχό μένοντας όμως πάντα στο ίδιο σημείο ;

Θα ήθελα να κλείσω με όλες αυτές τις ερωτήσεις κάνοντας και την τελευταία . Αν η ματαιότητα της επίτευξης της ευτυχίας ισχύει τότε ισχύει και ο γνωστός πεσιμιστικός νόμος του Μέρφυ ;
Αυτός που αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ύπαρξη σαν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπορείς να κερδίσεις δεν μπορείς να φέρεις ισοπαλία και δεν μπορείς να βγείς από αυτό (πάντα κατά την διάρκεια της ζωής σου) Άρα το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να παίζεις και να χάνεις , Να ζήσεις η να πεθάνεις. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω και την συνέχεια του νόμου που λέει:
Καπιταλιστές είναι αυτοί που έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να νικήσουν .
Σοσιαλιστές είναι αυτοί που έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να φέρουν ισοπαλία.
Μυστικιστές είναι αυτοί που έχουν την ψευδαισθηση ότι μπορούν να βγούν από το παιχνίδι.
Αυτά προς το παρόν από την πλευρά μου. Όποιος έχει όρεξη για κουβεντούλα και αναζήτηση ας πάρει τον καφέ του και το τσιγαράκι του και ας κοπιάσει προς τα εδώ.
Ευχαριστώ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΩΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

NoiprocSΜέλος
24/08/2004, 11:46:41
Μην ψάχνεις την ευτυχία: είναι πάντοτε μέσα σου.

What We Do In Life Echoes In Eternity!

NoiprocSΜέλος
24/08/2004, 11:57:00

Ταξίδευαν τρεις γυναίκες και ξαφνικά βλέπουν μες στο δρόμο ένα μεγάλο λάκκο και ανακαλύπτουν πως μέσα βρίσκεται παγιδευμένη η Ευτυχία.
Και τότε η πρώτη γυναίκα λέει: - Ευτυχία, θέλω να με κάνεις όμορφη.
Αμέσως μεταμορφώθηκε σε μια καλλονή και ευτυχισμένη έφυγε.
Η δεύτερη γυναίκα ζήτησε: - Ευτυχία, θέλω να με κάνεις πλούσια.
Αμέσως εμφανίσθηκε μπροστά της ένα σακούλι γεμάτο χρυσαφικά και διαμάντια, η γυναίκα το αρπάζει και ευτυχισμένη φεύγει.
Μόνο η τρίτη γυναίκα δεν έλεγε τίποτα και τότε η Ευτυχία της είπε μες απ' το λάκκο:
- Πες' μου κι εσύ τι θέλεις να σου δώσω; Και τότε η γυναίκα έσκυψε, άπλωσε το χέρι της και είπε:
- Δώσε μου το χέρι σου, και έβγαλε την Ευτυχία από το λάκκο.
Μετά συνέχισε το δρόμο της. Η Ευτυχία χαμογέλασε και την ακολούθησε.

Αγαπητέ μου, σου εύχομαι να είσαι αγαθός και ανιδιοτελής και τότε η Ευτυχία θα σου χαμογελάσει και πάντα θα τρέχει από πίσω σου.

What We Do In Life Echoes In Eternity!

foxyfreakΜέλος
24/08/2004, 17:27:17
NoiprocS αυτό που έγραψες ήταν πόλυ σοφό.

Πραγματική ευτυχία ε? Και ποιός άνθρωπος δεν παλεύει για την ευτυχία?
Αλλά παλεύει με μιζέρια. Το έχω παρατηρίσει αυτό. Όλοι αγχονόμαστε να πάμε στην δουλειά, να έρθει η ώρα να φύγουμε από την δουλειά, να τσακωθούμε στον δρόμο όταν οδηγάμε, να φτάσουμε γρήγορα στο σπίτι να μαγηρέψουμε να καθαρίσουμε να να να να να να.... και όλα αυτά με ρυθμούς που δεν τους καταλαβαίνουμε. Ναι μεν έχουμε δουλειά, καλά λευτά για να ζουμε και τον σύντροφό μας αλλά δεν συμαίνει ότι θα φέρνουν ευτυχία. Εγώ έχω ανχοθεί πολές φορές για λεφτά ή για κάτι που θέλω να αγοράσω αλλα δεν μπορώ. Είναι και θέμα ψυχολογίας ας το πούμε.
Εμείς οι άνθρωποι δεν χορταίνουμε με τίποτα. Ακόμα και το θυσαυροφυλάκιο του Σκρουτζ Μακ Ντακ να είχαμε πάλι δυστηχισμένοι θα είμαστε.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ιδανικά. Έλα ντε όμως που τα ιδανικά του κάθε ενός δεν πραγματοποιούντε πάντα!! Τι συμαίνει αυτό? Ότι πρέπει να είμαστε δυστηχισμένοι? Πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε αυτά τα οποία έχουμε και να μην γινόμαστε άπληστοι. Και εγώ φτωχιά είμαι αλλά η διάθεσή μου δεν χαλάει. Σίγουρα θα μου άρεσε να έχω πολά ρούχα ή να πηγαίνω ταξίδια αλλά και πάλι δεν θα άλαζα σαν άνθρωπος ούτε καλύτερη θα με έκανε αν δεν τα αποκτήσω ποτέ. Είναι θέμα ψυχολογίας του κάθε ανθρώπου και με τι κριτήρια και απετίσεις θέλει να έχει στην ζωή του. Είναι απλά τα πράγματα. Εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα.

Και ναί μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία είναι η Αγάπη και η Αγάπη ευτυχία.

Edited by - foxyfreak on 24/08/2004 17:28:32

foxyfreakΜέλος
28/08/2004, 01:19:13
μα κανείς δεν σχολιάζει ? κριμα

evgeniosΜέλος
30/08/2004, 16:07:57
Η ευτυχία δεν έχει σχέση με την κατοχή υλικών αγαθών. Τα υλικά αγαθά φέρνουν χαρά την στιγμή που τα αποκτούμε και όταν τα χρησιμοποιούμε. Άρα, φέρνουν μικρές βραχύχρονες δόσεις ευτυχίας και όχι την απόλυτη ευτυχία.
Κανείς δεν ξέρει πως μπορεί κάποιος άνθρωπος να γίνει ευτυχισμένος στην ζωή του. Η ευτυχία εξαρτάται από την φάση του ανθρώπου. Ένας 18χρονος π.χ. είναι ευτυχισμένος όταν πετυχαίνει στις εισαγωγικές εξετάσεις ενώ περνάει ταυτόχρονα τέλεια στα κλαμπάκια, στα μπαράκια και στις καφετέριες. Ένας 30χρονος όταν έχει μια καλή δουλειά και έναν καλό γάμο.
Αλλά πάντα ο άνθρωπος ζητάει περισσότερα... Πάντα...
Εκείνο που έχει σημασία είναι αν μπορείς σε κάθε κρίσιμη φάση σου (και το καταλαβαίνεις από μόνος σου πότε είναι αυτή κάθε φορά) να νιώθεις ένα αίσθημα ικανοποίησης πως πέτυχες τον σκοπό σου, πως άφησες πάντως κάτι πίσω σου.
Για μένα σ'αυτήν την φάση, η ικανοποίηση είναι να ακούσω κάποιον που για μένα είναι σημαντικός να λέει: "Αυτός είναι ο Ευγένιος".
Η ικανοποίηση είναι που μετράει στην ζωή μας, αυτή μένει, το έργο μας. Και τότε νομίζω πως νιώθουμε ευτυχισμένοι...
Φιλικά
Ευγένιος

11/09/2004, 11:33:58
Ευτυχια... μία λέξη που λειτουργεί σαν παγίδα για τους περισσοτερους....νομίζουμε πως πρέπει να είμαστε διαρκώς ευτυχισμένοι, με τον τρόπο που εννοεί καλύτερα ο καθένας, ο γιόγκι, ο θιβετανός μοναχός, δυτικός μυστικιστής, ο σοσιαλιστής, ο καπιταλιστής, ο ερωτευμένος, ο πλούσιος....Εγώ θα έβαζα στη θέση της τη λεξη πληρότητα... ακόμα και την ώρα που όλα μας "πάνε στραβά", η εσωτερική πληρότητα είναι για μένα ο στοχος. Να μη χάνεις την μοναδικότητα σου, να είσαι ο εαυτός σου ό,τι κι αν κάνεις... Δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να είμαστε διαρκώς ευτυχισμένοι, ούτε καν κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, όμως αυτό που είμαστε είναι εδώ και είναι αιώνιο... Απ' αυτό πάσχει ο δυτικός πολιτισμός, από την απώλεια της ταυτότητας του, όχι από τρόπους να φτάσει στην ευτυχία...

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

abusedΝέο Μέλος
14/09/2004, 23:56:48
εχω γράψει στίχους και στίχους και την ευτιχία..
Την έχω εξιμνήσει και την έχω συνδέσει με τα υψιλότερα ιδανικά..
την έχω αποζητήσει σε κάθε πνοή της ζωής μου..
μακάρι να μου χαρίσει κάποτε... μια στιγμή της.. θα είναι αρκετή.

Odysseus_nemoΜέλος
15/09/2004, 02:45:34
Ο ΕΥΔΑΙΜΩΝ (ΕΥΤΥΧΗΣ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ) ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ (ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙΤΑΙ,ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΛΙΓΑ" - ΤΑ ΑΠΛΑ).

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙ ΝΑ ΚΟΡΕΣΕΙ (ΧΟΡΤΑΣΕΙ) ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!

ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΜΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΝΩΣΗΣ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

17/09/2004, 11:58:40
αγαπητέ φίλε odysseus_nemo, ευτυχισμένος είναι αυτός που γνωρίζει ...
ο καλώς γνωρίζων

γιατί αυτός που γνωρίζει μπορεί να είναι και ολιγαρκής...

καλά δεν τα λέω..?

Λύκε, λυκε είσαι εδώ?.....

WalkerΜέλος
17/09/2004, 20:39:45
Είσαι ολιγαρκής για σένα…… Τι θέλεις να προσφέρεις στον άλλον?

17/09/2004, 21:56:46
Αν πραγματικά γνωρίζεις καλά.... ξέρεις και να του δίνεις.... πως μπορείς να βάλεις μετρητή στο τι δίνεις στον άλλο? Τότε δεν δίνεις. Αν βεβαίως αυτό σε ενδιαφέρει πραγματικά.... Γιατί δεν νομίζω πως εδώ μας απασχολει τι δίνουμε σε επίπεδο κοινωνικών επαφών....
Το δοσιμο για αυτόν που γνωρίζει καλά είναι ολοκληρωτικό, ακόμα κι αν αυτό που γνωρίζει είναι η ίδια του η καταστροφή...
Γιατί τότε, όταν κοιτάξει πίσω του θα μπορεί να χαμογελάει....

WalkerΜέλος
17/09/2004, 22:58:12
Ότι μπορούσα Αλλά τι πραγματικά χρειαζόταν?...... Εδώ είναι το λάθος Εδώ είναι και η "πραγματικότητα" που ο καθένας "βλέπει". Όπως το "βλέπει......"

Odysseus_nemoΜέλος
18/09/2004, 03:27:34
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ"...
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ!!!

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ "ΠΩΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΠΟΡΕΙ".

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

ReDragonΜέλος
22/09/2004, 16:51:50
Η άποψη μου είναι ότι για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το αγαθό αυτό που λέγεται ευτυχία πρέπει πρώτα να τα "βρούμε" με τον εαυτό μας.

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

23/09/2004, 00:47:39
ας πάρουμε την ευτυχία και το αντίθετό της -τη δυστυχία.
θα θεωρήσουμε ότι η ευτυχία είναι συμπικνωμένος χυμός πορτοκάλι
και η δυστυχία είναι το νερό.
αναμιγνύουμε λοιπόν τα 2 συστατικά και φτιάχνουμε πορτοκαλάδα.

αν τώρα η πορτοκαλάδα που φτιάξαμε είναι άγλυκη,
μπορούμε αναλογικά να πούμε ότι είμαστε δυστυχείς.
πώς μπορούμε να κάνουμε την πορτοκαλάδα πιό γλυκιά,
τη ζωή μας αναλογικά πιό ευτυχή;

σίγουρα δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε πορτοκαλάδα, ή νερό από το ποτήρι.
μπορούμε όμως να προσθέσουμε συμπικνωμένο χυμό πορτοκαλάδας,
δηλαδή αναλογικά στιγμές ευτυχίας...

η ζωή είναι λοιπόν από τη φύση της ένα αδιαχώριστο μίγμα από
ευτυχία και δυστυχία.
ο άνθρωπος όμως μπορεί με τη βούλησή του να προσθέτει ευτυχία στη ζώή του,
αντί να προσπαθεί -μάταια- να αφαιρεί δυστυχία,
αυτό είναι αδύνατο!

ένα χαμόγελο σε μια δύσκολη στιγμή, μιά θετική σκέψη, μιά ελπίδα,
πίστη και εμπιστοσύνη σε κάτι θετικό, που θα έρθει,
μπορεί να προσθέσει λίγη ευτυχία στη ζωή μας, και το μίγμα να γίνει
πιό γλυκόπιοτο.

24/09/2004, 12:31:52
...όταν γνωρίζεις πραγματικά εσένα και τον άλλο οι αναλογίες της πορτοκαλάδας είναι πάντα υπέρ του πορτοκαλιού....

WalkerΜέλος
27/09/2004, 04:42:08
Οι συνταγές συνήθως είναι για την κουζίνα ή τα χημεία. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον άνθρωπο. Με την ΨΥΧΗ Ποια συνταγή μπορείς να εφαρμόσεις σε εμένα? Εγώ σε εσένα? Πόσο καλά ξέρω εμένα? Εσύ εσένα? Μπορείς εσύ να με βοηθήσεις να μάθω εμένα? Για να πετύχουμε την πραγματική ευτυχία που είναι όπως την θέλω εγώ και όχι όπως την θέλεις εσύ?

27/09/2004, 04:56:30
Και για σένα δεν έχει νόημα με ποιο τρόπο θέλει κι άλλος να είναι ευτυχισμένος?

Υπάρχει μεγαλύτερη χημεία από αυτήν του Ερωτα?

WalkerΜέλος
27/09/2004, 05:02:42
quote:

Υπάρχει μεγαλύτερη χημεία από αυτήν του Ερωτα?

Υπάρχει συνταγή ??