ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

roland8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
rolandΝέο Μέλος
23/08/2009, 02:53:37
αγαπητε ευρωπαιε2 καταλαβαινω πως αντιλαμβανεσε τα συγκεκριμενα εδαφια...

Η ελληνικη γλωσσα,ευτυχως για εμας τους Ελληνες μελετητες της Αγιας Γραφης,ειναι πολυ συγκεκριμενη και καλο θα ητανε οταν διαβαζουμε κατι το οποιο ειναι ξεκαθαρο,να μην δινουμε γενικοτερες ερμηνειες που πιθανοτατα συμφωνουνε με αυτο που γραφει το κειμενο....

Δηλαδη οταν χρησιμοποιειται η προταση
¨¨Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις κατά το πολύ έλεος αυτού, ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ¨¨

δεν μπορω εγω να ερμηνευσω οτι ο ανθρωπος τελικα αναγεννατε μονος του απλα επειδη ειναι καλος ανθρωπος μεσα του...Ναι μεν λες κατι που μπορει(πιθανοτατα ναι) να εχει σχεση με την ερμηνεια του εδαφιου,αλλα το εδαφιο λεει κατι αλλο! αν καποιος γνωριζει καλα ελληνικα μπορει να παρει θεση πυστευω.

θα μπορουσε παραδειγμα να πει στο κειμενο ο Πετρος
¨¨Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις μας χαρισε το εαυγγελιο και το λογο του,δια του οποιου ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ¨¨

Αν ας πουμε διαβαζα αυτο,η διαβαζα κατι αντιστοιχο σε αλλα εδαφια,τοτε ναι θα μπορουσα να συμφωνησω μαζι σου στην ερμηνεια του εδαφιου,σχετικα με την πνευματικη αναγεννηση του ανθρωπου,η φραση ομως ¨¨κατά το πολύ έλεος αυτού, ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ¨¨ αντιλαμβανομε αυτο που γραφει,,,ο Πατερας θεος μας αναγεννα,τιποτα
αλλο.(φυσικα αφου πρωτα υπαρξει η αναζητηση του Θεου απο τον ανθρωπο)

Ετσι αντιμετωπιζω και τα αλλα που αναφερεις παρακατω με το θεμα του Διαβολου και δεν χρειαζεται νομιζω να επανελθουμε.
Τι διαβαζω ακριβως στο κειμενο?...αυτο εχει σημασια και ετσι πρεπει να γινει η σωστη ερμηνεια...
Αν μιλουσαμε π.χ για κατι που περιγραφει ο Ιωαννης στην Αποκαλυψη(π.χ Ειδα ενα θηριο με 10 κερατα) τοτε τα πραγματα σιγουρα θα ητανε διαφορετικα ως προς την ερμηνεια των γραφων...οταν ομως η ευλογημενη Ελληνικη γλωσσα μας φανερωνει ξεκαθαρα, τι λεει το κειμενο και ο συγγραφεας,τοτε δεν τιθεται για μενα θεμα.

Ητανε ευλογια για τους ελληνες να γραφτει η Καινη Διαθηκη στα Ελληνικα...Σε καμια γλωσσα του κοσμου δεν ειναι δυνατον καποια νοηματα της Γραφης να αποδοθουνε οπως στα Ελληνικα.
Ενα απλο παραδειγμα ειναι το Χαραγμα,που μεταφραστικε στα αγλικα ως Μark.
Kαμια σχεση αινιολογικα δεν εχουνε το Χαραγμα με το Σημαδι.

Γενικοτερα θελω να πω,πως πυστευω οτι τα ευαγγελια καποιες φορες δεν σηκωνουνε επεξηγησεις,αλλα ξεκαθαρα μας δινουνε τις απαντησεις.

Peace! alla agglisti hehehehe!

Edited by - roland on 23/08/2009 02:59:58

Edited by - roland on 23/08/2009 03:05:32

23/08/2009, 09:41:36
quote:
Αγαπητέ μου Dying Incubus, δεν αναφέρθηκα σε άλλες γνώσεις, που ξέρεις καλά ότι θεωρώ έως πολύτιμες, αλλά αναφερόμαστε στη μοναδικότητα του ευαγγελίου, μέσα απο 4 εκφράσεις του, ανα τύπο ανθρώπου..Όσο για τα υπόλοιπα, αποτελούν προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή ομάδων, να περάσουν δικές τους ιδέες στον χριστιανισμό, ή να προσεταιριστούν θέσεις του για να δυναμώσουν και πετύχουν τους άλλους στόχους τους, που συνήθως μαθαίνουμε τελευταίοι....

Αγαπητέ trexagireve, επειδή μάλλον δεν κατάλαβα καλά, τι εννοείς όταν λες:

"αλλά αναφερόμαστε στη μοναδικότητα του ευαγγελίου, μέσα απο 4 εκφράσεις του, ανα τύπο ανθρώπου.."

Επιπλέον, στο σημείο από τα λεγόμενα σου που υπογράμμισα, εννοείς τα υπόλοιπα ευαγγέλια που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην Καινή Διαθήκη;

Όσον αφορά αυτό που με ρωτάς, ο ίδιος ο Marte αναφέρει πως ουδέποτε υποστήριξε πως το Ευαγγέλιο είναι ένα κι όχι πολλά.
Στην συνέχεια του απαντάς πως ήταν μια αφορμή για κουβέντα με την καλή έννοια φυσικά.

Δεν ξέρεις όμως ότι εγώ δεν τα πάω καλά με τις αφορμές;

In anticipation of my resurrection...

23/08/2009, 11:30:53
Όχι ρε φίλε Dying Incubus,δεν ήξερα ότι δεν τα πας καλά με τις
αφορμές, αλλά πίστευα ότι η μαιευτική του Σωκράτη, δεν ήταν
και για σένα μια απο τις χειρότερες τακτικές διαλόγου, δλδ,
είναι μάλλον μια καλή μέθοδος διαλόγου.....
Νομίζω; Ή έχει σημασία, ποιός την ασκεί;Γιατί σε παρόμοιες περιπτώσεις, απαντάς αλλοιώς..Να το θεωρήσω αδυναμία;
Όσο για το ευαγγέλιο, το είπαμε,ένα είναι και εκεί ήταν το θεμα,
τα άλλα, μπερδεύουν την συζήτηση, νομίζω,δλδ....
Οι 4 ζωδιακοί τύποι ανθρώπου, είναι η γή ή μόσχος, η δύναμη ή φωτιά, ο αέρας ή αετός και το νερό ή άνθρωπος...Καταλαβαίνουμε
με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα,δλδ, ώστε πρέπει να τα ακούσει
ο καθείς στην γλώσσα την ιδιαίτερη διάλεκτο του,για να πάρει θέση
και γνώση, επ αυτού....
Έχει γραφτεί ότι το ευαγγέλιο θα κηρυχτεί σε όλη την οικουμένη,
ώστε κανείς να μην έχει δικαιολογία λέγοντας ότι δεν εννόησα
το μήνυμα του ευαγγελίου,στην τελική Κρίση του ανθρώπου...
Έτσι απλά...Κι αντί να πουέμ ότι αν λέει αλήθεια, τότε, αυτό πρέπει
να κάνουμε, αν δεν λέει αλήθεια, τι ειναι αναληθές απο όσα λέει...
Τα..υπόλοιπα, φιλε μου, δεν λέγονται κανονικά όχι γιατί δεν μπήκαν,
αλλά γιατί είναι κατοπινά και με ένα αντίτυπο, σε αντίθεση με χιλιάδες των 4 ευαγγελίων....Αυτό, είναι αρκετά λογικό, νομίζω,
για τον αντίστοιχο ορισμό,έγκυρου, κανονικού, άκυρου και απόκρυφου...
23/08/2009, 11:46:59
quote:
roland:
αγαπητε ευρωπαιε2 καταλαβαινω πως αντιλαμβανεσε τα συγκεκριμενα εδαφια...

Η ελληνικη γλωσσα,ευτυχως για εμας τους Ελληνες μελετητες της Αγιας Γραφης,ειναι πολυ συγκεκριμενη και καλο θα ητανε οταν διαβαζουμε κατι το οποιο ειναι ξεκαθαρο,να μην δινουμε γενικοτερες ερμηνειες που πιθανοτατα συμφωνουνε με αυτο που γραφει το κειμενο....

Δηλαδη οταν χρησιμοποιειται η προταση
¨¨Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις κατά το πολύ έλεος αυτού, ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ¨¨

δεν μπορω εγω να ερμηνευσω οτι ο ανθρωπος τελικα αναγεννατε μονος του απλα επειδη ειναι καλος ανθρωπος μεσα του...Ναι μεν λες κατι που μπορει(πιθανοτατα ναι) να εχει σχεση με την ερμηνεια του εδαφιου,αλλα το εδαφιο λεει κατι αλλο! αν καποιος γνωριζει καλα ελληνικα μπορει να παρει θεση πυστευω.

Aγαπητέ roland!.... έχουμε τον άνθρωπο στα βάθη του Αμαζονίου! ο οποίος είναι ενάρετος! τίμιος και ηθικός!.....δεν ξέρει να διαβάζει!....πιστεύει ότι ο Θεός είναι ένα πνεύμα του δάσους! και δεν έχει ακούσει ποτέ για τον Ιησού και τα Ευαγγέλια!......ο άνθρωπος αυτός είναι καταδικασμένος?...... θα μείνει στη γωνία χωρίς να έχει αναγεννηθεί! γιατί είχε την ατυχία να γεννηθεί σε μία ζούγκλα! χωρίς να έχει τη δική μας πολυτέλεια?

Το ίδιο να μου απαντήσεις για το φτωχό και αγράμματο μουσουλμάνο κάπου στα βάθη της Ασίας!

quote:
roland:
ειναι ξεκαθαρο λοιπον απο την Αγια γραφη πως ο Θεος αναγεννα τον ανθρωπο,και φυσικα υπαρχουνε πολλα ακομα εδαφια που μαρτυρουν το ιδιο πραγμα,δεν νομιζω οτι πρεπει να αναφερω αλλα μιας και ειναι ξεκαθαρο σε αυτα που παρεθεσα.

Και επιμένω ο Θεός δεν είνα κουτός!...ξέρει ποιος έχει ανάγκη από αναγέννηση και ποιός όχι!...... Ο Ιησούς δεν του έδωσε Όνομα!.....για σκέψου το λίγο!.....εάν του έδινε όλοι που δεν πίστευαν στο Θεό με αυτό το όνομα θα ήσαν καταδικασμένοι!...δεν Τον είπε λοιπόν ούτε Γιαχβέ! ούτε κάπως αλλιώς!....γιατί φίλε μου ο Θεός είναι για όλους του ανθρώπους και όχι μόνο για εμάς τους Χριστιανούς.

Αυτό λοιπόν που τον νοιάζει είναι όλοι οι άνθρωποι να γίνουν καλοί κι ενάρετοι με οποιοδήποτε τρόπο!....Τώρα το άν είναι Χριστιανοί ή Μωαμεθανοί ή Βουδιστές ή δεν ξέρω κι εγώ τι!....είναι δεύτερης σημασίας.

Το πρώτο βήμα είναι ο άνθρωπος να γίνει άνθρωπος.....το Χριστιανός κι Ορθόδοξος έρχεται ποιο μετά.

Φαντάζεσαι το Θεό! να έχει βάλει πόρτα! και να ζητάει ταυτόητες?......και μόλις βλέπει κάποιον μή Χριστιανό! να τον στέλνει χωρίς δεύτερη κουβέντα στο πυρ το εξώτερον?.....Διάβολος θα ήταν φίλε μου και όχι Θεός!.......

Ο Θεός δεν είναι εγωιστής!....είναι λογικός και σκέφτεται για μας πριν από εμάς.

Την αναγέννηση λοιπόν τη χρειάζεται αυτός που ήρθε στη γη με τη μορφή ανθρώπου αλλά στο πνεύμα δεν είναι άνθρωπος! Αυτός με τη βοήθεια του Θεού (Λόγο Του.....δηλαδή την Καινή Διαθήκη), εφόσον τη δεχτεί θα αναγεννηθεί......δεν μπορεί ο σωσμένος να σωθεί!...δε γίνεται δε στέκει!!!

quote:
roland:
Δεν ειχε καταλαβει οτι ο Κυριος μιλουσε για πνευματικη αναγενηση,την οποια ο ανθρωπος θα τη λαβει αφου την ζητησει απο το Θεο,

Το γράφεις και μόνος σου!...αφού τη ζητήσει!....για να τη ζητήσει!! αν μή τι άλλο κατάλαβε το λάθος δρόμο που είχε πάρει! οπότε και του είναι αναγκαία!....εάν όμως δεν τη χρειάζεται τι να την κάνει?
Δε μειώνω με αυτό που λέω το Θεό! απλά λέω τα πράγματα με τ' όνομά τους.
O Ιησούς ήρθε για να σώσει!, τον άσωτο!, και όχι τον ήδη σωσμένο. Να βοηθήσει ήρθε και όχι να φλυαρήσει.

quote:
roland:
θα μπορουσε παραδειγμα να πει στο κειμενο ο Πετρος
¨¨Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις μας χαρισε το εαυγγελιο και το λογο του,δια του οποιου ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ¨¨

Αν ας πουμε διαβαζα αυτο,η διαβαζα κατι αντιστοιχο σε αλλα εδαφια,τοτε ναι θα μπορουσα να συμφωνησω μαζι σου στην ερμηνεια του εδαφιου,σχετικα με την πνευματικη αναγεννηση του ανθρωπου,η φραση ομως ¨¨κατά το πολύ έλεος αυτού, ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ¨¨ αντιλαμβανομε αυτο που γραφει,,,ο Πατερας θεος μας αναγεννα,τιποτα
αλλο.(φυσικα αφου πρωτα υπαρξει η αναζητηση του Θεου απο τον ανθρωπο)

Ο αγράμματος λοιπόν και μή μελετητής των γραφών κάτοικος μιας καλύβας στη μέση του Αμαζονίου?.....πάει τον καταδίκασε ο Θεός?....μόνο όσους ξέρουν να διαβάζουν αγαπά?

Πάντως δεν καταλαβαίνω τη διαφορά με το δεύτερο κείμενο που έγραψες....τα ίδια βλέπω με άλλα λόγια!

quote:
roland:
Ετσι αντιμετωπιζω και τα αλλα που αναφερεις παρακατω με το θεμα του Διαβολου και δεν χρειαζεται νομιζω να επανελθουμε.
Τι διαβαζω ακριβως στο κειμενο?...αυτο εχει σημασια και ετσι πρεπει να γινει η σωστη ερμηνεια...

Πρόσεξε να δεις! Ο Ιησούς! αυτά που έγραψε τα έγραψε με διαχρονική αξία!.....τα έγραψε για τις ανάγκες και των τότε ανθρώπων και για τις ανάγκες των σημερινών αλλά και των μελλοντικών.
Έπρεπε λοιπόν να είναι πολύ ποιο "βατός" στους τότε της δικής του εποχής! μιας και αυτοί κατέχονταν από δεισιδαιμονίες κ.λ.π....στους σημερινούς ανθρώπους είχε τον άσσο ότι πέρα από αυτά που γράφησαν θα βάλουν και λίγο το μυαλό τους σε σκέψη.

Ο διάβολος λοιπόν είναι ανίσχυρος μπροστά τον άνθρωπο! και μας το φανέρωσε αυτό ο Ιησούς με πασιφανή τρόπο!
Ο διάβολος τον πλησίασε και προσπάθησε να τον κοροϊδέψει....εάν ήταν ποιο ισχυρός από τον άνθρωπο απλά θα του άλλαζε με μιας τις σκέψεις Του και τον χαρακτήρα Του.

quote:
roland:
Αν μιλουσαμε π.χ για κατι που περιγραφει ο Ιωαννης στην Αποκαλυψη(π.χ Ειδα ενα θηριο με 10 κερατα) τοτε τα πραγματα σιγουρα θα ητανε διαφορετικα ως προς την ερμηνεια των γραφων...οταν ομως η ευλογημενη Ελληνικη γλωσσα μας φανερωνει ξεκαθαρα, τι λεει το κειμενο και ο συγγραφεας,τοτε δεν τιθεται για μενα θεμα.

Γιατί να είναι διαφορετικά στην περίπτωση του Ιωάννη? Η ευλογημένη Ελληνική γλώσσα απευθύνεται και στους τότε και στους σήμερα! και περισσότερο από φροντίδα είχαν οι τότε!, οι οποίοι ήσαν μέσα στις δεισιδαιμονίες και στο παράλογο!

Ο Ιησούς με τη διδασκαλία Του και τους πνευματικούς Του ανθρώπους (Αποστόλους, Πατέρες), έδειξε στον άνθρωπο το στόχο, αλλά και το μέσο.
Ο στόχος λοιπόν αυτός είναι ο άνθρωπος να ανέβει στη βασιλεία των ουρανών! και το μέσο είναι η Διδασκαλία του Ιησού!.....είτε αυτή είναι γνωστή και δεκτική από τον άνθρωπο! είτε είναι άγνωστη αλλά εξίσου δεκτική.

Απλά όσοι γνωρίζουν τις Γραφές έχουν το πλεονέκτημα αγαπητέ roland! και τίποτα περισσότερο.
Είναι όπως το άθλημα του πόλο! που για λίγο παίζεις με πλεονέκτημα.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 23/08/2009 11:56:47

26/08/2009, 10:04:45
quote:
Όχι ρε φίλε Dying Incubus,δεν ήξερα ότι δεν τα πας καλά με τις
αφορμές, αλλά πίστευα ότι η μαιευτική του Σωκράτη, δεν ήταν
και για σένα μια απο τις χειρότερες τακτικές διαλόγου, δλδ,
είναι μάλλον μια καλή μέθοδος διαλόγου.....
Νομίζω; Ή έχει σημασία, ποιός την ασκεί;Γιατί σε παρόμοιες περιπτώσεις, απαντάς αλλοιώς..Να το θεωρήσω αδυναμία;

Αγαπητέ trexagireve, προσπάθησε όταν συνομιλείς με κάποιον να μην θεωρείς, να μην γνωρίζεις και να μην πιστεύεις αυθαίρετα πράγματα για εκείνον.
Ειλικρινά καθιστά κουραστικό τον διάλογο και τον δυσχεραίνει, τουλάχιστον μαζί μου...

26/08/2009, 10:20:58
Προσπάθησα να είμαι ευγενικός φίλε Dying Incubus, ώστε να
καταλάβεις ότι με κατηγορείς για την..ελληνικότητα μου, πράγμα
άτοπον και εκτός ..χώρου, με τις προηγούμενες θέσεις σου...
Κοίταξε, όσο για το δυσχερές του διαλόγου,αυτο είναι ένα πονεμένο θέμα...Και καλά είναι να σκέφτεσαι και τον άλλο, όχι μόνο εσένα...Μπορεί να το βλέπει το ίδιο και όμως,
να προσπαθεί να επικοινωνήσει, αντί να λέει περι συντακτικού..
01/09/2009, 10:15:06

Αγαπητέ trexagireve, απ' ό,τι φαίνεται η επικοινωνία μεταξύ μας δεν αποδίδει πάντοτε...
Δεν πειράζει, την καλημέρα μου.

01/09/2009, 10:28:56
Να με συγχωρείς αν σε στεναχώρεσα με κάποιο τρόπο, αλλά δεν ειχα
αυτή την πρόθεση....