- Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
[ Just_A_Man: Είναι αλήθεια ότι εσύ και η Ampere μου δώσατε το ερέθισμα για να δημιουργήσω και να καταγράψω μια νέα εμπειρία στο Ημερολόγιο μου και σας ευχαριστώ για αυτό. ]
Αγαπητέ Just_A_Man, δεν κατάλαβα ακριβώς, τι είδους ερέθισμα σου έδωσα, για το οποίο με ευχαριστείς, αλλά ελπίζω να μην οφείλεται σε εξίσου βιαστικά συμπεράσματα με αυτό που σε οδήγησε στο ότι είμαι η και όχι ο Ampere. Έτσι ή αλλιώς πάντως, να ’σαι καλά.
Αγαπητέ Ampere,
Συχώρησε με για την απροσεξία μου. Μάλλον αυτό μου προέκυψε γιατί όταν διαβάζω κάτι, κοιτάω την ψυχή και όχι το φύλλο η την χώρα … που προέρχεται ο άνθρωπος. Θα πρέπει να είμαι ποιο προσεκτικός από εδώ και πέρα. Σε ευχαριστώ και συγγνώμη.
Το ερέθισμα είναι το παρακάτω κομματάκι μια αναφορά στο βιβλίο της Α. Μπέïλη «Από τη Βηθλεέμ στο Γολγοθά». :
Αρχή
Οι τρεις πειρασμοί ήταν διαβαθμιζόμενες δοκιμασίες ( η μία δοκιμασία ισχυρότερη από την άλλη)…
Με τους τρεις αυτούς πειρασμούς, δοκιμάσθηκαν και οι τρεις όψεις της κατώτερης ανθρώπινης φύσης – η φυσική (σωματική) , η συναισθηματική (των επιθυμιών) και η όψη του νου (νοητική).
Τέλος.
Και αυτό θα ήθελα να το αναπτύξω σε σχέση με την Φιληδονία την Φιλαργυρία και την Φιλοδοξία κατά τους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησιάς. Ομολογώ ότι έχω το παραπάνω βιβλίο (και όχι μόνο) αλλά δεν το έχω διαβάσει πολύ αναλυτικά. Πάντα μέσα στην αγάπη μου κοιτάω τον τρόπο με τον οποίο επιτρέπει να βιώνουν την πνευματικότητα τους και άλλες ψυχές ο Τριαδικός μας Θεός.
Προσπαθώ πάντα να διαβάζω με πολύ διάκριση χωρίς να εγκλωβίζομε συνθηματικά. Μερικοί βέβαια θα γελάσουν με αυτό. Αλλά έτσι είναι.
Η αλήθεια θα πρέπει να λέγετε κατά πως το αισθάνεται η καρδιά μας. Και αυτό θα εξαρτηθεί από το αν έχουμε φόβο (από φ και αυτή η λέξη, όπως τα τρία παραπάνω φίδια.) η αγάπη στην καρδιά μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Εύχομαι ο Τριαδικός μας Θεός δια της Χάριτoς του Ιησού Χριστού να σε ευλογεί και να σε ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ.
Είθε η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού,
και η Αγάπη του Θεού και Πατρός,
και η Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος,
είη μετά πάντων υμών!!!
Με αγαθή αγάπη Ιησού Χριστού 7Χ7.
just a man
999
ΠΑΛΙ ΠΑΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ;
ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΩ ΕΓΩ ΕΣΕΝΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΩ.
Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ !
[ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Γ 16 ΚΑΙ Δ 1 - 11 ]
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΕ ΟΤΙ ΝΗΣΤΕΥΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ!
------------------------------------
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ :
ΙΩΑΝΝΗΣ Α 35 - 42 :ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟΝ [ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ]
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ.
ΙΩΑΝΝΗΣ Α 43 - 51 :ΤΗ ΕΠΑΥΡΙΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΘΑΝΑΗΛ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΑ.
---------------------------------------------------------
[ ΙΩΑΝΝΗΣ Β 1 - 2 ]
ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΥΣΟΥΝ ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ.
ΦΥΣΙΚΑ ΦΙΛΕ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΦΑΣΗ" ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΥΠΟΔΥΚΝΕΙΩ , ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ !
ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΩ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ
MELETHTHS
«Τα όρια που θέτει ο Δημιουργός είναι από Αγάπη για να παραμείνει και κάτι από αυτό που έχει δημιουργήσει.»
Αντιφατικό. Δεν κολλάει ΚΑΘΟΛΟΥ με την εικόνα ενός Πάνσοφου Δημιουργού που υποτίθεται ότι είχε την δύναμη και σοφία της πρόνοιας.
Θα έλεγα, ότι η απάντηση αυτή γεννά πολλά περισσότερα ερωτηματικά από ότι η σιωπή.
Just A Man:
«Η μεγαλύτερη ελευθερία που μας έδωσε είναι να τον Σταυρώσουμε τον Θεό. Μήπως θέλουμε και μεγαλύτερη?»
Εννοείς δηλαδή ότι…μας έδωσε το δικαίωμα να παίξουμε??
Διότι, και εφόσον τίποτα ως Θεός δεν δύναται να πάθει, ήξερε ότι η οποιαδήποτε ταλαιπωρία μιας προσωρινής σάρκας δεν θα άλλαζε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, και επομένως η ανθρώπινη επέμβαση ήταν εκ των πραγμάτων μοιρολατρική κι άνευ ουσίας.
Αυτό είναι η «ελευθερία» που δίνει ο Θεός κατά την άποψη σου φίλτατε?
Just A Man:
«Ο Θεός έχει μόνο μία αδυναμία. Και αυτή είναι το αυτεξούσιο που μας έχει δώσει.»
Δεν υπάρχει αυτεξούσιο υπό την χριστιανική θρησκεία.
Όταν η τελική κρίση βρίσκεται στα χέρια Του, όταν ΟΛΑ θα κριθούνε, τότε πρόκειται για «αυτεξούσιο» υπό αίρεση και ημερομηνία λήξης.
Απλά, πρόκειται για τον χώρο που έχει αφήσει η ιερατική ερμηνεία ώστε να δικαιολογεί τις διδαχές των κειμένων που έχουνε αναγάγει σε «Λόγο Θεού».
Just A Man:
«Είναι γεγονός ότι από τον τρόπο που εκφράζεσαι φανερώνεις μια προκατάληψη απέναντι στην ορθοδοξία στο κλήρο και στους πιστού.»
Το μόνο που είναι γεγονός, είναι ότι δεν δέχομαι κενά γράμματα και αντιφατικά μηνύματα ως «Θείο Λόγο». Οποιαδήποτε διδαχή προσκρούει σε απλά ερωτήματα της αμφισβήτησης και της λογικής, και συνάμα υποθάλπει κλειστούς ορίζοντες, δεν μπορεί παρά να αποτελεί καταστρατήγηση της ελευθερίας σκέψης.
Εάν αυτό για σένα είναι προκατάληψη, τότε μάλλον χαίρομαι για την άποψη σου.
Ειλικρινά.
«SCHWABE ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ , ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕΣ!»
Βρε, βρε, ο Στάθης!!![]()
![]()
![]()
Τι έγινε ρε θηρίο, όλα καλά με…..τους υπολογισμούς του 2012?? Τα ξεκαθαρίσαμε όλα ή….μας εμφανίστηκε καμία νέα τροπή στον Χιλιασμό?????![]()
![]()
![]()
MELETHTHS:
«ΠΑΛΙ ΠΑΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ;»
Σιγά, κόψε κάτι! Δεν θα το΄λεγα ότι είναι και τόσο «αδερφοί σου», καθώς εάν πας έξω από καμία εκκλησία (ορθόδοξων εννοείται..) και ξαμολήσεις τα ευφάνταστα σου περί «πρώτου και δεύτερου στην τάξη» τότε μάλλον….ΜΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ!!![]()
![]()
![]()
Έχεις καμία αντίρρηση ή θέλεις να κάνουμε κανένα test??
MELETHTHS:
«ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΩ ΕΓΩ ΕΣΕΝΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΩ.»
Κοίτα να δεις, οι νοητικές σου υπερβάσεις και οι προσθαφαιρέσεις που έχεις αναλωθεί, σε έχουνε καταστήσει ανίκανο πλέον να αναγνώσεις κείμενα που κρύβουνε μέσα τους Εσωτερισμό και έννοιες Γνωστικών.
Το ερώτημα μου αποσκοπεί αλλού, οπότε δεν είναι ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ του ενδιαφέροντος μου. Γνωρίζεις πολύ καλά, ότι όταν κάτι με ενδιαφέρει το φέρω και εις πέρας.
Εάν έχεις λοιπόν κάτι ουσιαστικό να πεις, ορίστε να το δούμε. Ειδάλλως, από αντιφάσεις και χαοτικές διαφορές, από ανιστόρητες ατάκες ανώνυμων συγγραφέων και ανύπαρκτα πρόσωπα, ΕΧΟΥΜΕ ΦΛΟΜΩΣΕΙ.
Όλα καλά Στάθη? ![]()
![]()
Αυτό είναι ένα αχτύπητο δίδυμο: ο άθεος και ο μάρτυρας του Ιαχωβά.
Η καταλληλότερη κατάσταση για να τραβάς τα μαλλιά σου με αυτά που βλέπεις γραμμένα!
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Η καινή διαθήκη έχει συμβολισμούς.
Και λέει ο Χριστός: οποιος έχει αυτιά και Μπορεί Να Ακούει ας ακούσει.
Δηλαδή όποιος μπορεί πίσω από τα γραφτά να ανακαλύψει την ουσία και όχι την λεπτομέρεια ας το κάνει.
Το είπε για χριστιανούς και αντιχριστιανούς, απλά το είπε σε ανθρώπους.
Ο Χριστός θέλησε να δείξει ότι ο άνθρωπος σαν σύνολο ψυχής και πνεύματος λειτουργεί νορμάλ κατά φύση, με την αγάπη, όχι την υποκριτική αλλά την γνήσια τη φυσική την Πλασμένη με Πηλό σαν το σώμα του αδάμ.
Αυτό ήθελε να δείξει και ας κοιτάμε αυτό όταν καταφέρουμε να αποκοληθούμε από τη γοητεία του να κοιτάμε το δάχτυλο μόνο και όχι αυτό που δείχνει.
Διάβολος είναι αυτός που διαβάλλει την αλήθεια.
Δεν είναι αναγκαστικά πνεύμα.
Μπορεί να είναι ο "φίλος" που καιροφυλακτεί για το κακό.
Μπορεί να είναι ο "φίλος" που κρυμμένος στο ασυνείδητο , στο συλλογικό ή μη, στα αρχέτυπα, που έχει αναλάβει το ρόλο του συμβουλάτορα, παραγκωνίζοντας τη λογική.
40 μέρες νηστεία είναι αβάσταχτη.
4 ημέρες για μας είναι ικανές να κόψουν κάποιο πάθος, όπως τη χοληστερίνη, το κάπνισμα, την κακή αυτοεκτίμηση του εαυτού μας ότι πρέπει να μισούμε να είμεθα αλαζόνες, να κάνουμε αυτό και όχι το άλλο.
ΠΑΙΔΙΑ Ο schwabe ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ,
[ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ]
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ;
ΑΝΑΜΕΝΩ
MELETHTHS
quote:
ΠΑΙΔΙΑ Ο schwabe ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ,
[ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ]
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ;
ΑΝΑΜΕΝΩ
Μάλλον δεν ήταν αρκετά πειστικός ο συλλογισμός σου ως προς το πρόβλημα που θέτεις, ώστε να ευαισθητοποιηθούν μέλη του forum και να απαντήσουν σε αυτόν, αγαπητέ Μελετητή. ![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
έναν κοινό "εχθρό" έχετε:τους Εβραίους.
Κάτι είναι κι αυτό...
SCHWABE φίλτατε,μπορείς πάντως όλη αυτή την ιστορία με τους πειρασμούς
να την παραλληλίσεις με κάτι ανάλογο στην αρχαία Ελληνική μυθολογία,
όπου ο Ηρακλής καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο δρόμο της Αρετής ή της Κακίας κλπ,κλπ, γνωστά και χιλιοειπωμένα
και κάπως αστεία,αν σκεφτούμε ότι και τα δύο μιλούν για το αυτονόητο,
ότι τέλος πάντων,καλύτερα είναι να είσαι ηθικό στοιχείο
παρά να υποκύπτεις έτσι εύκολα στον πρώτο πειρασμό
που σου τυχαίνει.
Δεν μπορώ να δω γιατί σ'ενοχλεί τόσο πολύ αυτό αλλά και πάλι είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.
Νομίζω όμως ότι δεν είναι καθόλου λειτουργικό
να μιλάμε συνέχεια για τα ίδια πράγματα,
τα συμπεράσματα έτσι κι αλλιώς βγήκανε,εσύ μισείς και θέλεις να πεθάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι ΧΟ,άσχετα αν σ'αυτούς περιλαμβάνονται
και άνθρωποι ή ψυχές που πραγματικά δεν αξίζουν τέτοιας τύχης,
ο just a man και οι λοιποί αγαπητοί συνομιλητές
θέλουν τον θρίαμβο της εκκλησίας και μισούν όλους τους μη ΧΟ
και όλοι μπορούμε να πάμε να πέσουμε στο γκρεμό ευτυχισμένοι.
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την τάση να φορτώνουμε το φόρουμ με τόσο άχρσητες πληροφορίες,διαμάχες,παραπομπές,βρισίδια,ειρωνείες κλπ.
Γιατί ρε γαμώτη μου ?
Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις συζητήσεις σε αυτό το Forum με μεγάλο ενδιαφέρων. Ειλικρινά έχω εντυπωσιασθεί από τις γνώσεις πολλών μελών (Χριστιανών και Μη)
Απευθύνομαι σε εσένα όμως γιατί, και αυτό το λέω δίχως καμία κακία και εμπάθεια,
διακρίνω άρνηση και καμία θέληση για διάλογο. Απλά λες τα δικά σου με πάθος και μάλιστα πολλές φορές διακρίνω και μίσος.. Έχω την αίσθηση πως δεν σε ενδιαφέρει να βρεις την όποια αλήθεια, αλλά πολύ περισσότερο η κόντρα και να αποδείξεις ότι για όλα έχεις μια απάντηση.Κάτι σας αναμέτρηση γνώσεων. Εμένα ως απλό αναγνώστη με κουράζεις πολλές φορές.
Τώρα θα πεις πως είμαι βαλτή και πως έχω πάρει το μέρος της άλλης πλευράς. Σε διαβεβαιώνω λοιπόν πως δεν είναι έτσι και πως καμιά μεριά δεν υποστηρίζω.
Για εμένα είσαι η ζωντανή απόδειξη λοιπόν πως δεν φτάνουν οι πολλές γνώσεις (τις οποίες αναμφισβήτητα έχεις) για να γίνει μια εποικοδομητική συζητήσει αλλά πολλά περισσότερα.
Φιλικά
JOJO
ΞΕΚΙΝΝΗΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΜΕ
ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ (ΠΥΡ- ΝΕΡΟ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ...!!!
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ..
ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ:
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Η ΠΡΩΤΗ “ΕΠΙΘΕΣΗ” ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΥΣΗ».
Η ΦΥΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΛΕΕΙ ΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΝΗΣΤΕΥΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ . ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΣ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙ . ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙ . ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ «ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΟΠΙ» ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ…
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟ ,ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ.
ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ «ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΣ …»
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ «ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ»
ΑΠΟΒΑΛΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ.!!! ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ , ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ.
Η ΟΚΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΑΡΑ ΑΒΟΥΛΙΑ.
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟ ΈΛΕΓΧΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 365 ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ.
ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ , ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, Ή ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ Ή ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.
ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΕ 50-50 ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ . ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ…
ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΕΨΕΙ
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΔΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΘΕΟΥ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ…»
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΤΟ «ΕΓΩ» ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ .
“ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΙΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΘΩ ΤΙΠΟΤΑ”.
ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΕ ΚΑΤΙ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ (ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) ΤΟΥ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΦΑΛΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ .
ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ, ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΑΣ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΙ…
ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΥΛΙΚΟ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ
ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ.
«ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ; ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΣΑΙ ; ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ; ΑΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Η ΣΚΕΨΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ Ο ΘΕΟΣ!
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΟΤΑΝ, ΟΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΥΛΗ.
ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ ,ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ .
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟΝ.
Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΥΣΤΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ.
ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΘΕΟ. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΜΩΣ ;
ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ;
ΜΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ;
ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ;
ΝΟΜΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ Ο ΘΕΟΣ.
ΟΤΑΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ…
ο ελάχιστος όλων
---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------