- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Στο αρλουμπολογικό παραλήρημά σου (άκου αν ξέρουμε ότι ο Καϊάφας γνώριζε το νόμο...!) θα σου απαντήσω μόνον σε ένα σημείο που έχει μια κάποια δόση σοβαρότητας.
quote:
Ξέρεις πόσοι δικαστές υπάρχουν που είναι άσχετοι πάνω σε συγκεκριμένα τμήματα της νομοθεσίας ;
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ειδών δικαστές: Της διοικητικής κατεύθυνσης και της πολιτικής-ποινικής δικαιοσύνης (που δικάζουν και στα αντίστοιχα δικαστήρια).
Έτσι, ένας δικαστής του διοικητικού Εφετείου για παράδειγμα δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει το ποινικό δίκαιο στο βαθμό που το γνωρίζει ένας ποινικός δικαστής γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δικάσει ποινική υπόθεση. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς-ποινικούς δικαστές.
Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου περί του Καϊάφα, ανήκουν στη σφαίρα της ψυχιατρικής και ως εκ τούτου, δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω... Φυσικά αν έχεις ανά χείρας κάποια έρευνα που να αμφισβητεί τις νομικές γνώσεις του Καϊάφα, τότε βεβαίως να τη συζητήσουμε...

macedon
quote:
macedonΈτσι, ένας δικαστής του διοικητικού Εφετείου για παράδειγμα δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει το ποινικό δίκαιο στο βαθμό που το γνωρίζει ένας ποινικός δικαστής γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δικάσει ποινική υπόθεση. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς-ποινικούς δικαστές.
Με τον ανάλογο ακριβώς τρόπο, θα μπορούσε και ο Καϊάφας να μην γνωρίζε το συγκεκριμένο εδάφιο.
quote:
macedonΦυσικά αν έχεις ανά χείρας κάποια έρευνα που να αμφισβητεί τις νομικές γνώσεις του Καϊάφα, τότε βεβαίως να τη συζητήσουμε...
Ενώ εσύ, αν έχεις ανά χείρας κάποια έρευνα που να μην αμφισβητεί τις νομικές γνώσεις του Καϊάφα, τότε καλύτερα να μην τη συζητήσουμε, ε ;
Edited by - zip on 12/09/2011 16:23:58
Οπότε, το βάρος της απόδειξης (ή της ένδειξης) πέφτει σ'αυτόν που αμφβισβητεί το δεδομένο.
quote:
Με τον ανάλογο ακριβώς τρόπο, θα μπορούσε και ο Καϊάφας να μην γνωρίζε το συγκεκριμένο εδάφιο.
Είπα να το συμπληρώσω στην απάντησή μου, αλλά μετά σκέφτηκα πως "δεν μπορεί να είναι τόσο άσχετος". Τελικά είχα άδικο.
Απάντηση: Στην Παλαιστίνη του 1ου αιώνα, ΔΕΝ υπήρχαν διαφορετικού περιεχομένου δικαστήρια. Όλοι οι δικαστές γνώριζαν όλο το νόμο. Τελεία!
ΥΓ: Καμία σοβαρή ερώτηση έχεις επι του θέματος ή θα ακολουθήσει και "3η αστοχία"; ![]()
![]()

macedon
Edited by - macedon on 12/09/2011 16:23:04
Δεν έχεις απαντήσει γιατί χρησιμοποιείς στην έρευνά σου την ιστορικότητα της Π.Δ, ενώ λες :
quote:
macedon[...] προσωπικά θεωρώ πως περιγράφουν ανοησίες [...]
Αφού περιγράφουν ανοησίες, γιατί χρησιμοποιείς εσύ αυτές τις ανοήσιες για να στηρίξεις μια απόδειξη ;
Έπειτα, το 2o θέμα που προκύπτει είναι πως η μελέτη του συγκεκριμένου εδαφίου γίνεται χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν τα αμέσως προηγούμενα εδάφια. Αν υποθέσουμε πως το συγκεκριμένο εδάφιο από το Λευιτικό αναφέρεται σε μια ρητή απαγόρευση ... "του Θεού" προς τον αρχιερέα, αυτή η ρητή απαγόρευση είναι ειδική και όχι γενική. Αυτό αποδεικνύεται ευκόλως από το ίδιο το κείμενο, όταν αναφερθεί και το αμέσως προηγούμενο εδάφιο απ' αυτό που χρησιμοποιεί [ εσφαλμένα ] η έρευνα για την τεκμηρίωση της αρχικής της υπόθεσης.
Αλλο είναι το δικό μας θέμα. Θέλεις να στο υπενθυμίσω;

[...] προσωπικά θεωρώ πως περιγράφουν ανοησίες [...]
Zip
Αφού περιγράφουν ανοησίες, γιατί χρησιμοποιείς εσύ αυτές τις ανοήσιες για να στηρίξεις μια απόδειξη ;
Τα σχόλια δικά σας συνδίκτυοι!
Ρε άνθρωπε του Θεού , αυτό προσπαθεί να αποδείξει ... ότι περιγράφουν ανοησίες...
Ποιό ρελέ έχει κολλήσει??
Και αν ΔΕΝ χρησιμοποιήσει αυτές τις ανοησίες προκειμένου να τις αντιπαρατάξει με άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που ο ίδιος ισχυρίζεται , ποιές θα χρησιμοποιήσει???
Κάποιες απο την Κοκκινοσκουφίτσα???
Ήμαρτον Κύριε και θαυμαστά
τα έργα σου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ακόμη μία φορά:
Δεν έχει σημασία τι θεωρώ εγώ. Δεν κρίνονται οι δικές μου πράξεις σε σχέση με τις επιταγές της ΠΔ. Κρίνονται οι πράξεις του Καϊάφα σε σχέση μ'αυτές.
Με άλλα λόγια:
Δεν έχει σημασία αν εγώ θεωρώ "το νόμο του θεού" της ΠΔ ως ένα μάτσο ασυναρτησίες. Σημασία έχει τι κάνει αυτός που θεωρεί το κείμενο αυτό σαν θεϊκό νόμο και έχει αναλάβει όχι μόνον να τον τηρεί ο ίδιος αλλά και μ'αυτόν να δικάζει.
Παράδειγμα:
Μου λέει κάποιος ότι "ο Μουφτής της Ξάνθης, καθότανε σε μια ταβέρνα και δημόσια έτρωγε χοιρινά παϊδάκια και έπινε τσίπουρο" και μετά συνέχισε τα καθήκοντά του σα να μη συνέβηκε τίποτε. Θα απαντήσω ότι "αποκλείεται, γιατί η θρησκεία του το απαγορεύει και αυτός είναι ο θρησκευτικός αρχηγός και θρησκευτικός δικαστής και δεν μπορεί να αγνοεί και να περιφρονεί αυτά που διδάσκει, και μάλιστα δημόσια".
Δεν έχει σημασία που εγώ θεωρώ ανοησία την απαγόρευση του Κορανίου. Σημασία έχει η στάση αυτού που θεωρεί τη συγκεκριμένη απαγόρευση σαν το λόγο του θεού του (ή του "προφήτη" του).
Αν δεν καταλαβαίνεις τα παραπάνω, δεν μπορώ να κάνω τίποτε περισσότερο.
quote:
Αν υποθέσουμε πως το συγκεκριμένο εδάφιο από το Λευιτικό αναφέρεται σε μια ρητή απαγόρευση ... "του Θεού" προς τον αρχιερέα, αυτή η ρητή απαγόρευση είναι ειδική και όχι γενική.
Οτιδήποτε είχε να κάνει με την ερμηνεία εδαφίων της ΠΔ (όπως π.χ. η απαγόρευση εξόδου του Σαββάτου, το Γιωμ Τωβ, κτλ.) και ιδιαίτερα στο γεγονός αν αποτελούν ειδική ή γενική δέσμευση, ζήτησα τη γνώμη των ειδικών, που ήταν 2 ραββίνοι του "Εβραϊκού Κέντρου Forest Hills" και ενός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Οι εντολές του "θεού" στην ΠΔ αποτελούν διαχρονική δέσμευση και έχουν γενικό χαρακτήρα.
Για παράδειγμα, αναφέρεται στην "Έξοδο" ότι ο Γιαχωβάς απαγόρευσε τους Ιουδαίους να βγουν από τα σπίτια τους το βράδυ. Αυτή η δέσμευση, παρ' όλο που αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή (αυτήν της παραμονής της εξόδου από την Αίγυπτο), αποτελούσε εντούτοις διαρκή δέσμευση για όλα τα επερχόμενα χρόνια και ίσχυε για το βράδυ του Πάσχα (το βράδυ που υποτίθεται πως όλος ο εβραϊκός πληθυσμός της Ιερουσαλήμ με συνοδεία 600 Ρωμαίων στρατιωτών πήγαν να συλλάβουν έναν ... άστεγο).
Άλλη απορία;

macedon
Edited by - macedon on 12/09/2011 18:08:06
Μπορώ να υποθέσω ότι διαδίδεις ψέμματα???
Και που γνωρίζεις ότι ήταν ο ίδιος και όχι κάποιος σωσίας του???
Και το γεγονός ότι καθόταν σημαίνει ότι τα έφαγε κιόλας???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
macedonΔεν έχει σημασία τι θεωρώ εγώ. Δεν κρίνονται οι δικές μου πράξεις σε σχέση με τις επιταγές της ΠΔ. Κρίνονται οι πράξεις του Καϊάφα σε σχέση μ'αυτές.
Δεν έχει σημασία αν εγώ θεωρώ "το νόμο του θεού" της ΠΔ ως ένα μάτσο ασυναρτησίες. Σημασία έχει τι κάνει αυτός που θεωρεί το κείμενο αυτό σαν θεϊκό νόμο και έχει αναλάβει όχι μόνον να τον τηρεί ο ίδιος αλλά και μ'αυτόν να δικάζει.
macedon ... αυτό ακριβώς το μάτσο ασυναρτησίες χρησιμοποιείς για την απόδειξή σου.
Ρε φίλε μου ... ξέχνα τον Καϊάφα γιατί έχεις μεγάλο κόλλημα με τα ονόματα και τα πρόσωπα.
Έχω ένα κείμενο το οποίο το θεωρώ ένα μάτσο ασυναρτησίες (Π.Δ) και ένα άλλο κείμενο το οποίο θέλω να αποδείξω πως είναι ένα μάτσο ασυναρτησίες (Κ.Δ). Δεν μπορώ να χρησιμοποιώ στοιχεία από το κείμενο που θεωρώ πως είναι ένα μάτσο ασυναρτησίες για να στηρίξω την απόδειξή μου !!! Δεν γίνεται! [ Εκτός κι αν φτιάξω μια συνθήκη όπως αυτές που κάνεις στην αρχή του βιβλίου σου* ] Αν το κάνω αυτό, τότε και η απόδειξή μου, ένα μάτσο ασυναρτησίες θα είναι κι αυτή!
* Έχεις μια τέτοια ανάλογη συνθήκη που να διευκρινίζεις στους αναγνώστες σου πως, γιατί και πότε λαμβάνεις στοιχεία και εδάφια από το ένα μάτσο ασυναρτησίες της Π.Δ ; Όχι. Ε, αυτή ακριβώς είναι η 2η αστοχία σου.
Edited by - zip on 12/09/2011 18:16:46
quote:
Ρε φίλε μου ... ξέχνα τον Καϊάφα γιατί έχεις μεγάλο κόλλημα με τα ονόματα και τα πρόσωπα.
Καλά, για τον Καϊάφα δεν μιλάμε; Είναι δυνατόν να συζητάμε για τον Καϊάφα και να ασχολούμαι με τον Ζαγοράκη;
quote:
Έχω ένα κείμενο το οποίο το θεωρώ ένα μάτσο ασυναρτησίες (Π.Δ) και ένα άλλο κείμενο το οποίο θέλω να αποδείξω πως είναι ένα μάτσο ασυναρτησίες (Κ.Δ).
Λάθος τοποθέτηση από την αρχή.
Έχω μόνο το κείμενο της ΚΔ.
quote:
Δεν μπορώ να χρησιμοποιώ στοιχεία από το κείμενο που θεωρώ πως είναι ένα μάτσο ασυναρτησίες για να στηρίξω την απόδειξή μου !!!
Δεν χρησιμοποιώ το κείμενο της ΠΔ για να αποδείξω την ασυναρτησία της ΚΔ. Χρησιμοποιώ το κείμενο της ΠΔ για να αποδείξω την ανυπαρξία των ενεργειών που περιγράφονται στην ΚΔ. Το ίδιο το κείμενο, σαν περιεχόμενο και σαν ιστορικότητα μ'αφήνει (εν τω παρόντι) αδιάφορο.
Κι επειδή, μπορεί να έχω εκπαιδευτεί σαν εκπαιδευτικός να αντιμετωπίζω με υπομονή τις παιδικές απορίες αλλά δεν έχω καμία εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των αυτιστικών, δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο ως προς την κατανόηση των παραπάνω.
Απευθύνσου σε έναν ειδικό.
quote:
Έχεις μια τέτοια ανάλογη συνθήκη που να διευκρινίζεις στους αναγνώστες σου πως, γιατί και πότε λαμβάνεις στοιχεία και εδάφια από το ένα μάτσο ασυναρτησίες της Π.Δ ; Όχι. Ε, αυτή ακριβώς είναι η 2η αστοχία σου.
Το πώς χρησιμοποιώ τις αναφορές από την ΠΔ, από το Ταλμούδ, από τους αρχαίους Κώδικες είναι περισσότερο από φανερό.
Όσο για την "αστοχία", εγώ βλέπω μία μόνο αστοχία, αυτήν που οι μηχανικοί ονομάζουν "αστοχία υλικού" και αναφέρεται σε κάτι που είναι ελατωματικό από κατασκευής. Ίσως οι "αστοχίες" που εφευρίσκεις, είναι αποτέλεσμα της αστοχίας του συγκεκριμένου (εγκεφαλικού) υλικού.

macedon
Edited by - macedon on 12/09/2011 18:24:01
Μετά από την Μασονία και την Θεοσοφία σειρά έχει η Μπαχάι!
the baha i community of greeceΗ Μπαχάι Πίστη έχει εδραιωθεί σε 235 χώρες και επικράτειες και οι περίπου 6 εκατομμύρια οπαδοί της αντιπροσωπεύουν 2100 εθνικές και φυλετικές ομάδες. ...
www.gr.bahai.org/
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Η ελληνική σελίδα της Μπαχάι νομίζω ότι είναι φτωχή για αυτό λέω να παρουσιάζω την διεθνή σελίδα.
The Baha'i WorldThe official presence of the Baha'i Faith on the Web. Comprehensive body of authentic material presented by the Baha'i International Community.
www.bahai.org/
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!