ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Magene30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/02/2005, 23:27:00
Να μην σε κουράζω άλλο απόψε Αλζαρο.
Ακολούθα την συνείδηση σου.
Σε περιμένουν δύσκολες μέρες πάντως….τσικνοπέμπτη …Πάσχα…
Θα επανέλθω πάντως(απειλή)

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

SatsangiΜέλος
21/02/2005, 12:30:35
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!

quote:

<<O κάθε ένας από εμάς, έχει γεννηθεί κουβαλώντας μαζί του τις ροπές του νου του. Ο κάθε ένας μας, βρίσκεται σε διαφορετικό πνευματικό υπόβαθρο, διαφορετικό παρελθόν και διαφορετικό μέλλον.>>

ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ

Δεν εννοώ αυτό αγαπητέ GIGENIS. Θέλω να επισημάνω ότι ο κάθε ένας από εμάς, βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο εξέλιξης και μέσα από τις δικές του ροπές την προσωπική του αντίληψη για τα πράγματα και τους δικούς του προσωπικούς "δαίμονες" προχωρά το μονοπάτι της ζωής προσπαθώντας για την επίτευξη του σκοπού της ανθρώπινής του ύπαρξης, που είναι η Αυτογνωσία και η Θέωση.

quote:
ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ/ΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ

O ανώτερος πνευματικά GIGENIS είναι ο ταπεινότερος όλων.
Όμως όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού και στα δικά Του μάτια δεν υπάρχει καμία διάκριση, διότι όλοι είμαστε ψυχές που κάποτε θα ενωθούν μαζί Του. Το ανώτερο και το κατώτερο, το καλό και το κακό είναι σχετικά με τη δική μας αντίληψη, γιατί η ψυχή είναι φως και αυτό το φως βρίσκεται μέσα στο καθένα από εμάς και ο καθένας από εμάς, πριν, τώρα ή μετά, θα αρχίσει το δρόμο της επιστροφής...

"be spiritually alive in 2005"

Edited by - Satsangi on 21/02/2005 12:36:01

21/02/2005, 15:30:31
quote:
Σε περιμένουν δύσκολες μέρες πάντως….τσικνοπέμπτη …Πάσχα…

Tυχερούλη .. δεν με πτοούν, αλλά ούτε και με γεμίζουν τέτοιες κουλτουριάρικες συνήθειες.
Το περιβάλλον μου αποτελείται απο κοιλιόδουλους που οι περισσότεροι πάσχουν απο το σύνδρομο της ``ταβέρνας`` και τρέφονται αποκλειστικά με κρέας.
Αυτά που συζητάμε εμείς μεταξύ μας δεν τολμώ να τα συζητήσω μαζί τους. Γνωρίζουν οτι δεν τρώω κρέας αλλά δεν γνωρίζουν τους λόγους.

21/02/2005, 15:36:44
Kαλώς ήρθες Satsangi. Πώς τα πέρασες?
ΜηδείαΜέλος
21/02/2005, 16:07:01
Αγαπητέ allzzaro επέτρεψε μου να πώ οτι απο τα λεγόμενα σου διακρίνω ενα ατομο με συνειδησιακές ανησυχίες οπως λές το οποίο δεν φαίνεται να είναι και τόσο πολύ πορωμένο.

Ολα αυτά που λές , εχουν βάση , έχουν νόημα και δικαιολογημένα μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία σε ενα ερευνητικό χαρακτήρα.

Αυτό που θέλω ομως να σε ρωτήσω είναι το εξής:
Εφόσον υποστηρίζεις οτι ο άνθρωπος πρέπει να δείξει ανωτερότητα πρός ολα τα πλάσματα της φύσης είτε αυτά είναι ζώσα μορφή είτε είναι σε υλική μορφή πως θα μπορέσει να συνεχίσει να ζεί?

Εννοώ οτι αν δεν τρώει τα ζώα και τα φυτά τότε τι θα τρώει?
Εαν δεν κόβει τα δένδρα τότε πως θα υπάρξει η απαραίτητη ξυλεία?
Και ενα αλλο πολύ σημαντικό ερώτημα.
Εαν ο άνθρωπος δεν θανατώνει ορισμένα ζώα πχ οπως τα ποντίκια ή τα κουνούπια , ή τις ακρίδες ή δεν ξεχορτιαριάζει τα ζιζάνια φαντάζεσαι τι καταστροφή μπορεί να υπάρξει.
Εδώ θα ήθελα να προσθέσω και τα εντομοκτόνα καθώς και τα ζιζανιοκτόνα γιατί και αυτά ζωντανά είναι.

Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η απάντηση σου σε παρακαλώ θα ήθελα να είναι εμπεριστατωμένη.
Σ`ευχαριστώ

Edited by - Μηδεία on 21/02/2005 16:14:56

21/02/2005, 19:06:03
Φίλη μου , διάβασε αυτό.

Η σύζυγος ετοιμάζει το φαγητό, ρολό στο φούρνο, το τοποθετεί στο ταψί και πριν το βάλει στο φούρνο, κόβει ένα μικρό κομμάτι από κάθε άκρο.
Ο σύζυγος ρωτάει με απορία: "Γιατί, αγάπη μου, έκοψες αυτά τα δύο κομμάτια;"
"Έτσι φτιάχνουν το ρολό," απαντάει η σύζυγος.
Μετά από λίγο καιρό, πηγαίνει το ζευγάρι στο σπίτι των γονιών της γυναίκας και η μητέρα ετοιμάζει ρολό.
Παρακολουθεί ο σύζυγος και βλέπει πάλι τη μητέρα να κόβει τα δύο άκρα από το ρολό.
Δεν κρατιέται και ρωτάει: "Γιατί, μητέρα, έκοψες αυτές τις δύο άκρες;"
"Έτσι φτιάχνουν το ρολό," απαντάει η μητέρα.
Περνάει ακόμα λίγος καιρός και το ζευγάρι πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς της γυναίκας, για φαγητό.
Η γιαγιά φτιάχνει ρολό.
Δε χάνει την ευκαιρία ο σύζυγος και παρακολουθεί την ετοιμασία.
Με μεγάλη έκπληξη, όμως, διαπιστώνει πως η γιαγιά βάζει το ρολό στο φούρνο, χωρίς να κόψει τα δύο άκρα.
Της λέει, λοιπόν: "Γιατί γιαγιά δεν έκοψες τις δύο άκρες, από το ρολό;"
"Α, όχι, παιδάκι μου", λέει η γιαγιά, "Τώρα πήρα μεγαλύτερο ταψί."

Απο οτι βλέπεις λοιπόν στην καθημερινή μας ζωή πορευόμαστε οπως ακριβώς μας έχουν μάθει , θα έλεγα ``Ευσεβείς πόθοι``.
Οι απαντήσεις λοιπόν αυτές που θα μπορούσα να σου δώσω ίσως να είναι επηρεασμένες υποκειμενικά.

Γιαυτό λοιπόν θέλω να σου προτείνω να ρωτήσεις απευθείας τη Φύση.
Είμαι σίγουρος οτι θα πάρεις τη σωστή απάντηση.

Αυτό επειδή μου ζήτησες εμπεριστατωμένη απάντηση αλλοιώς θα μπορούσα να σου πώ οτι ο ``δάκος`` της ελιάς κάνει μικρότερο κακό στο λάδι απο οτι τα ζιζανιοκτόνα. Αυτό είναι σίγουρο.
Για τα υπόλοιπα την απάντηση θα την πάρεις απο εκεί που σε παρέπεμψα. Ρώτα ... θα πάρεις απάντηση.

Edited by - allzzaro on 21/02/2005 19:10:37

21/02/2005, 22:40:53
Satsangi
<<O ανώτερος πνευματικά GIGENIS είναι ο ταπεινότερος όλων.
Όμως όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού και στα δικά Του μάτια δεν υπάρχει καμία διάκριση, διότι όλοι είμαστε ψυχές που κάποτε θα ενωθούν μαζί Του. Το ανώτερο και το κατώτερο, το καλό και το κακό είναι σχετικά με τη δική μας αντίληψη, γιατί η ψυχή είναι φως και αυτό το φως βρίσκεται μέσα στο καθένα από εμάς και ο καθένας από εμάς, πριν, τώρα ή μετά, θα αρχίσει το δρόμο της επιστροφής...>>

ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΤΣΑΝΓΚΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ(ΚΑΘΟΤΙ ΑΘΕΟΣ)
ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΥΤΟΥ Η ΖΩΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;

allzzaro

<<Σκοπός του ανθρώπου είναι να συνειδητοποιήσει, οτι είναι το μοναδικό όν επάνω στον πλανήτη οπου μπορεί να επέμβει ευσυνείδητα και οχι ασυνείδητα στην ομαλή λειτουργία του φυτικού αλλά και ζωικού κόσμου.>>

ΣΥΜΦΩΝΩ
<<Απώτερος σκοπός του ανθρώπου είναι να αποκτήσει επάξια τον τίτλο του Ανθρώπου δείχνοντας μια ριζοσπαστική αλλαγή διαφοροποιώντας τη σχέση του με όλα τα πλάσματα της φύσης είτε αυτά ανήκουν στο ζωικό είτε στο φυτικό κόσμο ώστε να μην τα θανατώνει, αποδεικνύοντας τόσο σε αυτά , αλλά και στον Δημιουργό Του, οτι σεβάστηκε το πλεονέκτημα της συνείδησης, σεβάστηκε το πλεονέκτημα της κρίσης, σεβάστηκε το δικαίωμα της Γνώσης.>>
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΡΟΦΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

<<Γνωρίζει (αυτός) πολύ καλά, οπως γνωρίζετε ολοι σας οτι όλα εχουν ζωή.
Ακόμα και τα φυτά.
Σύχρονες μελέτες , εχω τρανταχτά στοιχεία για αυτά που λέω , αποδεικνύνουν οτι τόσο τα ζώα αλλά ειδικά τα φυτά εχουν τηλεπαθητικές ικανότητες , και εκτός αυτού ενα φυτό μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά με κάποιον που τον φροντίζει.
Γνωρίζοντας το υπερνοήμον αυτό όν ο Ανθρωπος οτι η ύλη αυτή εχει ζωή αλλά και τέτοιου είδους βιοενέργεια αντί για να σεβαστεί το δικαίωμα της ύπαρξης τους , επιδίδεται σε βάναυσες , αρχέγονες ενέργειες κατά τους αγνοώντας τον πόνο , τη δυστυχία αλλά και τη στέρηση του δικαιώματος της ζωής και το κυριώτερο αγνοώντας τις υπηρεσίες που προσέφεραν μέχρι τώρα οι ζώσες αυτές μορφές στην μέχρι τώρα επιβίωση του.>>
ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

21/02/2005, 22:47:42
ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΟΦΑΓΟΙ
ΜΗΜΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΟΥΣ;
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ <<ΣΟΦΟΙ>> ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΡΑ ΠΕΡΙΤΑ
ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ
ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

SatsangiΜέλος
22/02/2005, 15:30:22
quote:

quote:
Φωτισμένοι άνθρωποι, άγιοι, μύστες και πνευματικοί δάσκαλοι παραδοσιακά συνιστούν τη χορτοφαγική διατροφή για πνευματικούς και ηθικούς λόγους. Αυτοί που ακολουθούν ένα μονοπάτι επιδιώκοντας να φτάσουν στην Αυτογνωσία και στη Θέωση, το να τρέφονται χορτοφαγικά είναι ουσιώδες για πολλούς και σημαντικούς λόγους.

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί την αλήθεια αλλά είναι μιά τοποθέτηση / αποψη.
Πιστεύω ότι είναι καλό να ερευνήσουμε το διαιτολόγιο πληθυσμών που ανέπτυξαν μεγάλο πολιτισμό για να παραδειγματιστούμε ως προς τις διαιτολογικές συνήθειες ανθρώπων που τον δημιούργησαν.

Aγαπητέ think4allou,

Tα παραπάνω δεν είναι καθόλου μια τοποθέτηση / άποψη όπως λές. Είναι μια Αλήθεια που μας έχει δοθεί από τους Μύστες της αρχαιότητας και όποιος ασχοληθεί με το μυστικισμό με σοβαρότητα, θα μπορέσει ο ίδιος να έχει μια πρώτο χέρι εμπειρία όλων αυτών, με τη προυπόθεση ότι το πνευματικό μονοπάτι θα είναι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας.

Φιλικά,

"be spiritually alive in 2005"

22/02/2005, 15:49:10
quote:
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΡΟΦΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Mάλλον κάτι τέτοιο.

quote:
ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΟΦΑΓΟΙ

Εγώ gigenis νομίζω οτι όταν τρώμε τους καρπούς απο τα δένδρα δεν θανατώνουμε το δένδρο. Τώρα τι θα γίνει με τα λάχανα

quote:
ΜΗΜΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΟΥΣ;

Απλά δεν θα τα εκμεταλλευόμαστε.