ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

F.R.C31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
F.R.CΜέλος
08/03/2007, 14:35:51
Ποιοί απο εσάς έχουν ποτέ ασχοληθεί πραγματικά με την επίκληση πνευμάτων μέσω της χρήσης αποκλιστηκά Γριμμορίων;Έχετε ασχοληθεί ποτέ πραγματικά με την Υψηλή Τέχνη;
Αυτό το θέμα το δημιουργώ για να συμμετάσχουν όχι μόνο αυτοί που έχουν ασχοληθεί και έχουν κάνει επικλήσεις μα και όσοι θα ήθελαν να συζητήσουν γενικά για αυτές,να πάρουν ή να δώσουν πληροφορίες.
Ποιό ειδικά αυτό το θέμα αναφέρεται σε ένα λίγο γνωστό κι όμως πολύ σημαντικό Γριμμόριο το "Heptameron". Το έχει χρησιμοποιείσει ποτέ κανένας σας;Τι εντυπώσεις είχατε;
Ορίστε!Νομίζω ότι έχουμε αρκετή τροφή για πολύ συζήτηση!
Υ.Γ Επειδή είμαι νέος στο Forum δεν θα έχω τη δυνατότητα να απαντώ γρήγορα.
lousipanΜέλος
09/03/2007, 11:29:41
Καλημερα φιλε F.R.C.Εσυ εχεις ασχοληθει με την υψηλη επιστημη?Εχεις καποιες εμπειριες να μας παραθεσεις?Μπορεις να αναφερεις καποια πραγματα για το γριμμοριο για να υπαρξει καποια αρχη για τον διαλογο?
F.R.CΜέλος
09/03/2007, 16:14:09
Μάλιστα!Επιτέλους κάποιος απάντησε!
Αγαπητέ lousipan το Γριμμόριο στο οποίο αναφέρομαι είναι γραμμένο από τον Αγρίππα και περιέχεται στο "Τhe Forth Book of Occult Philosophy".Βέβαια δεν ήταν ο Αγρίππας που το συνέγραψε αλλά κάποιος άλλος,πιθανόν μαθητής του.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί παρά ελάχιστα με την Υψηλή Τέχνη(παρ'οτι μελετώ τον σχετικό χώρο εδώ και 5 χρόνια). Αυτό που με ενδιαφέρει πολύ είναι να ανταλλάξω απόψεις με άτομα που ενδιαφέρονται κ έχουν μελετήσει αυτόν το χώρο. Επέλεξα να αναφερθώ σε αυτό το Γριμμόριο γιατί είναι από τα σχετικά "εύκολα" ας μου επιτραπεί ο όρος.
Το Γριμμόριο αυτό αναφέρει την κατασκευή του Μαγικού Κύκλου καθώς και πολλές άλλες λεπτομέριες σχετικά με την επίκληση συγκεκριμμένων πνευμάτων που αντιστοιχούν σε κάθε μέρα της εβδομάδας( εξ ού και το όνομα).
Γνωρίζεις άτομα που έχουν ασχοληθεί γενικά έστω με το ζήτημα της επίκλησης πνευμάτων;Έχεις ασχοληθεί ποτέ ο ίδιος;
Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ αυτό που ρωτάω δεν έχει καμία σχέση με Σατανισμό αφού τα πνεύματα που καλούνται υποτάσσονται στο όνομα του Θεού.
F.R.CΜέλος
09/03/2007, 16:22:11
Για να κάνω αυτό το θέμα ακόμα ποιό γενικού ίσως ενδιαφέροντος θα ήθελα να τονίσω πως δεν είναι υποχρεωτικό να αναφερόμαστε στο συγκεκρημμένο Γριμμόριο.
Η συζήτηση(αν υπάρξει γιατί χλομό το βλέπω) μπορεί να κινηθεί στις εμπειρίες που έχει κανείς είτε θεωρητικές είτε εμπειρικές.Στις απόψεις σχετικά με το αν οι οντότητες που καλούνται είναι υπαρκτές και άρα ανεξάρτητες από τον Μάγο ή ενυπάρχουν σε λανθάνουσα μορφή μέσα στο ασυνείδητό του και "υλοποιούνται" με τον τρόπο που υποδεικνύουν τα Γριμμόρια. Η ακόμα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το αν αυτού του είδους η "Τέχνη" είναι σατανική ή Θεόσταλτη.
Ασχετο...φίλε lousipan συγνώμη που άργησα τόσο πολύ να απαντήσω αλλά νόμιζα ότι τελικά κανείς δε θα ασχολούνταν με αυτό το θέμα.
lousipanΜέλος
12/03/2007, 10:23:39
Φιλε F.R.C. καλημερα.Λογω εξωτερικης δουλειας δεν βρεθηκα στο γραφειο για να απαντησω.Εχω διαβασει μερικα βιβλια του Ελιφας Λεβι εχω το τυπικο του Αβραμελεν και παλιοτερα ειχα και μια σολομωνικη δανεισμενη απο ενα φιλο.Σε πρακτικη δεν περασα ποτε οχι λογω φοβου απλα δεν ετυχε.Γνωμη μου ειναι οτι η Υψηλη Τεχνη δεν ειναι κατι καλο η κακο.Σχετικα με τις οντοτητες αυτες ειμαι της αποψης οτι βρισκονται σε λανθανουσα μορφη μεσα μας αλλα και ποτε δεν αποκλειουμε τιποτα.Παλιοτερα υπηρχε ενα θεμα για την σολομωνικη αν θελεις κοιταξε το υπαρχουν εκει ατομα που φαινεται οτι γνωριζουν αρκετα και εχουν και εμπειριες στην πραξη.
F.R.CΜέλος
12/03/2007, 11:43:17
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου lousipan για τη συμβουλή σου!Θα ψάξω να βρω το σχετικό θέμα.
Όσον αφορά στο "Μαγικό Τυπικό του Μάγου Αβραμελέν" έχω να σημειώσω ότι είναι ίσως το πιο πλήρες σύστημα μαγείας που έχω διαβάσει. Όμως είναι και το ποιο επικίνδυνο γιατί προϋποθέτει απόλυτη και γνήσια Καθαρότητα του Μύστη.Αξίζει να αναφέρω πως ο γνωστός αποκρυφιστής Άλιστερ Κρόουλι είχε νοικιάσει ένα κτήμα στη Σκωτία για να εργαστεί εκεί με την ησυχία του πάνω στο Τυπικό του Αβραμελέν, όμως παράτησε αυτή του την Εργασία κυριευμένος από φόβο από αυτά που είχε δει! Προφανώς ο Κρόουλι ποτέ του δεν ήταν ικανός να πληρεί αυτή τη βασική προϋπόθεση...να είναι Καθαρός!
Και επειδή ανέφερες αυτό το εξαιρετικό έργο, θα ήθελα να πω για όποιον τύχει και διαβάσει αυτές τις σελίδες, πως το Τυπικό του Αβραμελέν λεέι κάτι που πουθενά αλλού, σε κανένα Γριμμόριο δε διαβάζουμε και που είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει΄να έχει κατά νου όποιος ασχοληθεί ποτέ με "αυτά". Πρέπει να έχει πίστη στη θρησκεία των προγόνων του, στη θρησκεία με την οποία ανατράφηκε. Αν από Εβραίος γίνει Χριστιανός ή Μουσουλμάνος ή από Χριστιανός κάτι άλλο κτλ ποτέ του δε θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με ασφάλεια με αυτή την Εργασία και ούτε θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Άλλος ένας κανόνας που ο Κρόουλι φάνηκε να αγνοεί...
EntropyΝέο Μέλος
12/03/2007, 14:53:38
Η αληθεια ειναι φιλε μου οτι δεν εχω ασχοληθει...απλα θα ηθελα μια διευκρινηση σε αυτο που ειπες
quote:
Πρέπει να έχει πίστη στη θρησκεία των προγόνων του, στη θρησκεία με την οποία ανατράφηκε. Αν από Εβραίος γίνει Χριστιανός ή Μουσουλμάνος ή από Χριστιανός κάτι άλλο κτλ ποτέ του δε θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με ασφάλεια με αυτή την Εργασία και ούτε θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Άλλος ένας κανόνας που ο Κρόουλι φάνηκε να αγνοεί...

ειναι καπως διφορουμενο (δεν το λεω με αρνητικη προδιαθεση) ,μιας και ιδιεταιρα στην περιπτωση των ελληνων η θρησκεια των προγωνων μας μαλλον απεχει αρκετα απο την τρεχουσα επιβεβλμενη (απο την γεννηση μας) θρησκεια. Εκτοσ και αν αναφερεσαι μονο στουσ "προσφατους" προγονους μας οι οποιοι ειναι χριστιανοι προφανως.

F.R.CΜέλος
12/03/2007, 16:59:20
Φίλε Entropy ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά είχαμε πρόβλημα με το δίκτυο εδώ και αρκετή ώρα και μόλις τώρα έγινε δυνατή η σύνδεση.
Ο Αbramelen λέγοντας ότι ο καθένας πρέπει να έχει τη θρησκεία των προγώνων του θίγει κάτι πολύ σημαντικό για όποιον καταπιάνεται με τέτοιου είδους θέματα.
Αυτό που στην ουσία θέλει να πει είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να μην έχει αποστασιοποιηθεί κανείς από τη θρησκεία με την οποία μεγάλωσε.Εν προκειμένω, εσύ αν και είσαι Έλληνας και η θρησκεία των προγώνων σου είναι η αρχαία ελληνική, μεγάλωσες όμως με τη χριστιανική θρησκεία και άρα αυτή πρέπει να διατηρήσεις άμα αποφασίσεις να ασχοληθείς με το τυπικό του Abramelen.
Ίσως σε μπερδεύει αυτό αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό.Θα σου το δείξω με ένα παράδειγμα.
Έχοντας μεγαλώσει κάτω από την χριστιανική θρησκεία, στο υποσυνείδητό σου κυριαρχούν τα δικά της αρχέτυπα(αν μπορώ να τα αποκαλέσω έτσι). Αν εσύ τώρα βρείς κάποια αιγυπτιακή τελετή επίκλησης κάποιων δαιμώνων πιθανότατα θα αποτύχεις(στην καλύτερη γιατί στην χειρώτερη δεν θες να μάθεις τι γίνεται!)Θα αποτύχεις διότι πολύ απλά οι θεότητες που θα επικαλεστείς για προστασία δεν θα σου είναι οικίες!Δε θα εμπνέεσαι ούτε θα συγκινήσαι στον ίδιο βαθμό από ότι αν έκανες την επίκληση με κάποιο Γριμμόριο.Με αυτή τη λογική δύσκολα ένας μουσουλμάνος μπορέι να εφαρμόσει κάποιο Γριμμόριο και ένας χριστιανός είναι ανίκανος να εκτελέσει σωστά έναν ινδικό εξορκισμό.
Το συγκεκρυμένο Τυπικό του Abramelen όμως μπορεί να το εκτελέσει οποιοσδήποτε διότι επικαλέιται το όνομα Του Θεού και μπορεί να το ερμηνεύσει όπως αρμόζει στη θρησκεία του.

Τώρα βέβαια θα ρωτήσεις τι γίνεται στην περίπτωση που εσύ πχ αν και Έλληνας χριστιανός, συγκινήσαι πολύ περισσότερο με το δωδεκάθεο και τη θησεία του Προμηθέα παρά του Χριστού.Σε αυτή την περίπτωση οι απόψεις είναι δύο.
1.Αφού σε συγκινεί το δωδεκάθεο περισσότερο τότε αυτό πρέπει να υιοθετήσεις.
2.Αν το υιοθετήσεις την έβαψες γιατί η ανατροφή σου ως χριστιανός έχει χαράξει μέσα σου βαθιά σημάδια που βρίσκονται συνεχώς στο υποσυνείδητό σου.Αν και το δωδεκάθεο σε συγκινεί περισσότερο εν τούτοις σε περίπτωση κάποιας απρόβλεπτης συμπεριφοράς του δαίμωνα(επίθεση) η όποια επίκληση σε ελληνική θεότητα θα αποτύχει γιατί όσο κι αν την ασπάζεσαι(τη θεότητα) δεν μπορεί να χαραχθεί στο υποσυνείδητό σου το ίδιο όσο η θεότητα με την οποία ανατράφηκες ως παιδί.Από έξω θα φαίνεσαι σταθερός ενώ από μέσα το οικοδόμημά σου θα είναι υπό κατάρευση αφού η βάση του είνια σαθρή, έτσι δε θα μπορέσεις να επιβληθείς στον δάιμονα και...game over!!!

12/03/2007, 20:45:16
Αγαπητέ F.R.C, θα μπορούσες να κοιτάξεις κι ένα παλιότερο θέμα μας (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Σολομωνική

Αν κι είναι διαφορετικό θέμα, παρόλα αυτά είναι παρεμφερές οπότε θα μπορούσες να το διαβάσεις.

In anticipation of my resurrection...

EntropyΝέο Μέλος
12/03/2007, 21:39:10
Φιλε FRC ,μην ανυσηχεις...δεν καθυστερησες καθολου και σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Δεν ειμαι δωδεκαθειστης και συμφωνω απολυτα οτι δυστυχως σε ολους μας ειναι χαραγμενοι τα αρχετυπα, οπως πολυ σωστα το τοποθετησες , του χριστιανισμου. Απλα, γενικα δεν ειμαι υπερ της δογματικης λατρειας καποιας θεοτητας.
Το ολο θεμα των γριμμοριων με βρικσει καπως καχυποπτο ,αλλα με ενδιαφερει να ακουσω αποψεις ανθρωπων που εχουν ασχοληθει περισσοτερο και πιο σοβαρα απο μενα. Οποτε θα παρακολουθησω με ενδιαφερον αυτη τη συζητηση μιας και απο οτι καταλαβα σε απασχολει αρκετα αυτο το θεμα, και εχεις μια εγκυρη γνωμη.
Σε ευχαριστω για τον χρονο σου.
lousipanΜέλος
13/03/2007, 10:27:47
Καλημερα σε ολους.Φιλε F.R.C εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι χρειαζεται πιστη στην θρησκεια με την οποια μεγαλωσες για να δουλεψεις με αυτο το βιβλιο.Ειχα διαβασει σχετικα με το τι συνεβη στον Αλιστερ Κροουλι.Εγω π.χ μεγαλωσα σε χριστιανικη οικογενεια αλλα στην ηλικια ακομη της εφηβειας οι αρχαοι θεοι αρχισαν να μου γινονται ποιο οικειοι.Αλλα δεν μπορω να με χαρακτηρισω ως δωδεκαθειστη.Νομιζω πως ειμαι περισσοτερο ερευνητης ισως και αυτος ειναι ενας λογος που δεν περασα στην πρακτικο επιπεδο ποτε.Παντως ειναι ωραιο το θεμα σου και νομιζω πως εχουμε πολλοι να πουμε και να ακουσουμε αρκετα και να μαθουμε καινουργια.
F.R.CΜέλος
13/03/2007, 12:59:24
Καλοί μου φίλοι χαίρομαι που σας ενδιαφέρει το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι έχω ασχοληθεί αρκετά σοβαρά με το θέμα ψάχνοντας και διαβάζοντας πολλά.Το κακό είναι ότι παραμένω θεωρητικός κι αυτό για δύο απλούς λόγους.Πρώτον πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τους κανόνες πριν "παίξεις" (ας μου επιτραπεί ο όρος).
Δεύτερον, επειδή πάντα έψαχνα μόνος δεν μπορώ να είμαι ποτέ σίγουρος ότι θα π΄ραξω σωστά και δε θα παραλύψω τίποτα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μου καθώς και τη ζωή αυτών που αγαπώ.
Οφέιλω να παραδεχτώ πως η Μαγεία πάνω από όλα είναι ΠΡΑΞΗ και πάλι ΠΡΑΞΗ.Πως όμως κανείς να προχωρήσει αν δεν είναι σίγουρος;
Μπορώ πια να πω με βεβαιότητα ότι μπορώ να ξεχωρίζω τα βιβλία-μπαρούφες από τα σοβαρά και ότι μπορώ να ξεχωρίζω ποιές από τις πληροφορίες που μου δίνονται είναι άξιες και ποιές όχι.
Εδώ μου δίνεται η ευκαιρεία να πω ότι απεχθάνομαι τα βιβλία και τις θεωρίες "new age" που φτάνουν πολλές φορές ακόμα και στο σημείο να πουν ότι ο Κύκλος της Τέχνης,ένα από τα ποιο σοβαρά και ισχυρά εργαλεία προστασίας του Μάγου, είναι περιττός!!!!
Απίστευτο!Θεωρούν πως ένας νοητός Κύκλος είναι αρκετός για να σε προστατέψει!Κι αυτό το βασίζουν στην πίστη ότι οι οντότητες που καλούνται είναι καθαρά μέσα στο "κεφάλι" μας!
Τέτοιες βλακώδεις θεωρείες οδήγησαν στην καταστροφή 3 νεαρών από τη Γερμανία που πριν από μερικά χρόνια προσπάθησαν να κάνουν μια τέτοια επίκληση(ένας Θεός ξέρει με ποιο τρόπο)με τραγικά αποτελέσματα. Η αστυνομία βρήκε τα παιδιά νεκρά,φριχτά παραμορφωμένα και με τα περιτώματά τους στα εσώρουχά τους.
Και κάτι άσχετο αλλά σχετικό.Διάβασα το θέμα που μου προτίνατε αλλά μάλλον οι συνομιλούντες έχασαν τον καιρό τους θίγοντας ο ένας τον άλλο και γράφοντας περισσότερες ανακρίβειες και προκαταλύψεις παρά σοβαρές πληροφορίες.
F.R.CΜέλος
13/03/2007, 13:13:15
quote:
Το ολο θεμα των γριμμοριων με βρικσει καπως καχυποπτο

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό φίλε Entropy
Και κάτι που αναφέρεται και στους δυό σας.Τι σημαίνουν,αν επιτρέπεται, τα Entropy και lousipan; Έχουν καμία σχέση με την "εντροπία" και το "λούσιφερ";
lousipanΜέλος
13/03/2007, 13:19:08
Φιλε F.R.C δεν εχεις αδικο σε οτι αφορα το θεμα αλλα υπηρχαν ομως και καποιες εμπειριες απο ατομα που φαινεται οτι γνωριζουν.Σχετικα με τις θεωριες new age συμφωνω μαζι σου.Ενα απο τα παιδια που παρεθεσε μια εμπειρια ειπε οτι σε νεαρη ηλικια σε μια επικληση δεν ειχε κανει σωστα μια σφραγιδα με αποτελεσμα να μεινει ακαλυπτος και να δεχτει επιθεση απο το ον.Περα απο τα βιβλια του Λεβι και το τυπικο του Αβραμελεν εχεις να προτεινεις κατι αλλο αξιοπιστο?Επισης γνωριζεις κατι για την μαγεια στην αρχαια Ελλαδα αν ειχαν καποια τελετουργικα τυπικα μαγειας που να βασιζονται στο Ελληνικο πανθεο?
lousipanΜέλος
13/03/2007, 13:55:52
Ναι φιλε μου το ψευδωνυμο μου προερχεται απο συνδιασμο του Λουσιφερ και του Μεγα Πανα.
F.R.CΜέλος
13/03/2007, 14:31:26
Έξυπνο αν και ο συσχετισμός του τραγόμορφου Πάνα με τον Lusifer(Αυτός που φέρνει το Φως από το Lux=φως και το ρήμα φέρω!) έγινε από τους χριστιανούς που φοβόντουσαν κάθε τι της παλιάς Θρησκείας.
Συγνώμη για την αργή απάντηση αλλά φαίνεται ότι έχω πρόβλημα με το "φόρτωμα" των σελίδων. Κινούμε πολύ αργά σε αυτό το Forum και δεν ξέρω γιατί.
F.R.CΜέλος
13/03/2007, 14:58:21
Φίλε lousipan τώρα πρόσεξα ότι είχες και δεύτερη απάντηση.
Ναι, υπάρχουν κι άλλα "έργα" άξια όπως "Το Μαγικό Τυπικό του Abramelen" όπως το "Heptameron" του Κορνίλιου Αγρίππα(που είναι και το πιο "εύκολο" αφού αυτά που ζητά είναι εύκολο να τα κάνει κανείς) η Goetia(που είναι μέρος του "To μικρό κλειδί του Βασιλιά Σολωμόντα) καθώς και η "φοβερή" Σολωμινική ή αλλιώς Clavicula Solomonis Regis(Το Μεγάλο Κλειδή του Βασιλιά Σολωμόντα).Βέβαια τα δύο τελευταία είναι αρκετά περίπλοκα και μάλλλον δυσνόητα. Αυτά θεωρώ πως αξίζει να αναφέρω αν και υπάρχουν αρκετά ακόμα που μερικά συγκαταλέγονται στη Μαύρη Μαγεία όπως το Grimorium Verum και το Βιβλίο του Πάππα Ονώριου.
Τώρα όσον αφορά την Αρχαία Ελλάδα δεν ξέρω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτά που αναφέρει "Το Μαγικό Τυπικό του Abramelen". Οι Έλληνες είχαν τη δύναμη να αλλάζουν τη ροή των υδάτων με ύμνους καθώς και να προκαλούν καταιγίδες και άλλα παρόμια φαινόμενα.Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιο βιβλίο που να έχει γραφτεί αποκλειστικά για την επίκληση στην Αρχαία Ελλάδα αν και είναι άκρως ενδιαφέρον θέμα.Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι σε πολλούς λαούς ασκούνταν η Τέχνη με τη μία ή την άλλη μορφή άρα και οι Έλληνες είχαν κάποια μορφή επίκλησης όπως άλλωστε είχαν σίγουρα κάποια μορφή εξορκισμών.
Πάντως αν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις κάτι αντιπροσωπευτικό θα σου συνιστούσα το "Heptameron" που υπάρχει στην Αγγλική αλλά και στην Ελληνική σαν μέρος του κλασσικού έργου του Fransis Barrett "Ο Μάγος" (που στην ουσία δεν είναι παρά μια αντιγραφή του "The three Books of Occult Philosophy του Αγρίππα)
Αν σε μπέρδεψα σχετικά με το ποιος έγραψε τι πες το μου....
EntropyΝέο Μέλος
13/03/2007, 15:58:59
Η αληθεια ειναι οτι και γω κινουμαι πολυ αργα και οι σελιδες φορτωνουν μετα απο αρκετα δευτερολεπτα (η και λεπτα ενιοτε).
Το νικ μου οντως σημαινει εντροπια.
Ειμαι καχυποπτος λογω του οτι δεν εχω ασχοληθει μιας και παντα μου φαινονταν λιγο περιεργα (και ισως υπερβολικα και αναληθη). Γενικα δεν με ενθουσιαζει το mystery Ενταξει πλακιτσα...απλα δεν με ενδιεφεραν ποτε ιδιεταιρα γιατι ολα αυτα εν μερει εναντιωνοτναι στη λογικη μου ( ως στιγνος ορθολογιστης που ειμαι ) . Σιγουρα η ψυχικη ενεργεια ειναι κατι το οποιο με την καταλληλη μεθοδολογια μπορει να απελευθερωθει και να προκαλεσει "θαυματα" . Αλλα θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας την γενικη ταση του ανθρωπου να χαρακτηριζει ως υπερφυσικο ( η/και θαυμα ) οτιδηπτε δεν συλλαμβανει ο νους του.

Τελοσπαντων (ναι το ξερω οτι δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα αυτη η λεξη ) η ενασχοληση μου δεν μου επιτρεπει να εκφερω αποψη , χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν με ενδιφερει να μαθω μερικα πραγματα και να ακουσω γνωμες.

Υ.Γ. Για παραδειγμα η συντομη και μικρη επαφη μου με τη σολομωνικη , δεν μου αφησε και την καλυτερη εντυπωση. Θα δοκιμασω να διαβασω και το αντιστοιχο thread μιας και το φερε η κουβεντα.

Οντως Lucifer=Φωσφορος=Εωσφορος ... Γενικα οι χριστιανοι εχουν δωσει πολλα χαρακτηριστικα στο "σατανα", και μερικες φορες τον εχουν ταυτισει, με τον Πανα.

F.R.CΜέλος
13/03/2007, 17:07:17
Καλέ μου Entropy εμένα οι σελίδες κάνουν να φορτώσουν μέχρι και 20 λεπτά!Όχι δεν έχω αργό internet.Συμβαίνει μόνο με αυτό το Forum και δεν ξέρω γιατί.
Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή...
Και εγώ είμαι ορθολογιστής(μέχρι αϊδίας ώρες,ώρες) αλλά ποτέ μου δε μου φάνηκε κόντρα στη λογική αυτά που λένε τα Γριμμόρια.Δεν έχω πολύ χρόνο για να το αναλύσω τώρα αλλά μπορείς να σκεφτείς πως με την κβαντική φυσική μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχουν κι άλλες διαστάσεις άρα τα πλάσματα αυτά μπορεί να είναι απολύτως υπαρκτά.Υπάρχει ένα γνωστό παράδειγμα με τον δισδιάστατο άνθρωπο.Το γνωρίζεις;Αν όχι μπορώ να στο πω είναι πολύ ενδιαφέρον.΄
Τώρα οι όποιες παράξενες οδηγίες των Γριμμορίων είναι δικαιολογημένες επειδή αυτά τα πνεύματα έχουν φυσικές συμπάθειες και αντιπάθειες όπως συμβαίνει με όλη τη Φύση.Ειλικρινά θα ήθελα να στα αναλύσω όλα αυτά αλλά δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι τόσο.Ίσως η σύνδεση με την κβαντική φυσική σου φαίνεται λίγο άστοχη αλλά πιστεψέ με αυτό οφείλεται μόνο στο ότι στα παρουσιάζω συνοπτικά.Αν θες πάντως με χαρά να σου εξηγήσω τη "λογική" που διαίπει τα Γριμμόρια. Θα μάθεις να βλέπεις τον Κόσμο με τελείως διαφορετικό μάτι γιατί αυτά που ξέρεις και για τα οποία είσαι τόσο σίγουρος θα αλλάξουν.Τέλος όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με "θαύματα". Είναι απλή χρήση Νόμων που διέπουν το Σύμπαν και που ακόμα η "επιστήμη" έχει μαύρα σκοτάδια.Η μάλλον για να είμαι πιο σωστός μόλις τώρα αρχίζει και αντιλαμβάνεται.
Οι χριστιανοί συσχετίζουν τον διάβολο με τον Πάνα από άγνοια...
Δυστυχώς πρέπει να φύγω τώρα από την δουλειά.Θα κοιτάξω ξανά το forvm στο σπίτι μου το βράδυ για να ολοκληρώσω λίγο την απάντηση αυτή κι αν είναι κάποιος on line να τα πούμε. Καλό απόγευμα σε όλους σας!
EntropyΝέο Μέλος
13/03/2007, 19:09:31
Πραφανως πρεπει να ναι κατι σχετικο με το domain του esoterica.

Δεν μου φαινεται καθολου παραξενο αυτο που λες για την κβαντικη φυσικη, και γενικα συμφωνω σε οσα εγραψες. Απλα η αποδοση ανθρωπινων χαρακτηριστικων σε αυτα τα "πνευματα" μου φαινεται οτι αφαιρει κομματι της σοβαροτητας των αποψεων αυτων , μιας και ερχεται σε πληρη αντιθεση με την θεωρηση οτι προκειται για κατι εκτος της δικης μας πραγματικοτητας. Επισης να σου υπενθυμισω και το φαινομενο Placebo (οχι το γκρουπ ), οπως και γενικα την υπαρξη και αποδοχη της αυτο-υποβολης (η' ανθυποβολης ...αληθεια το χω ακουσει και αυτο ) τα οποια θα μπορουσουν ανετα να βρουν εφαρμογη σε πολλες περιπτωσεις ανθρωπων που διασκορπουν εμπειρικες "μαρτυριες".
Επισης το παραδειγμα του δισδιαστατου ανθρωπου δεν το ξερω, και με χαρα θα το ακουγα.
Να τονισω οτι δεν τα λεω με κακη διαθεση ολα αυτα...και πως επισης θα χαιρομουν αν μου προτεινες καποιο βιβλιο.