ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: ΤΙ ΕΣΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: ΤΙ ΕΣΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
sakhs3Μέλος
13/01/2005, 19:26:43
quote:

ΦΙΛΤΑΤΕ sakhs3 :

ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΨΕΥΔΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ :
ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ξεκαθαρα και ακεραια,αυτα που γραφεις φιλε!
και θελω να συμπληρωσω,οτι ακομα και να τηρουσαν την διδασκαλια τους,
παλι σχιζοφρενης θα παρεμενε,οι μοναχοι για παραδειγμα ,που τηρουν τα περισσοτερα,!βλεπεις την καταντια τους!μηδενικη προσφορα στην ζωη!
στον εαυτο τους, σαν στειρα και αγονα χωραφια που δεν φυτρωσε ποτε τιποτα!θυματα αυτης της μαστιγας,που ταλαιπωρει τον κοσμο χιλιαδες χρονια!

sakhs3

PHILOSOFOS-1Μέλος
14/01/2005, 00:31:57
ΒΡΕ ΣΑΚΗ με βαζεις σε υποψιες!

οι ανθρωποι σκεπτονται και πρατουν εχουν διανοια η οχι;
τα ζωα τι εχουν τα πουλια για πες!
αν δεν εχουμε ψυχη τοτε τι εχουμε ποια οντολογικη εννοια
της υπαρξης μας ως ανθρωποι εχουμε;
τι εχεις μεσα σου αν αυτο που δεν εχεις δεν αναρωτηθηκες γι αυτο;
πιστευεις στον ευατο σου και στο εγω σου
ποιο ειναι το εγω σου;

η αγαπη ειναι παντοτινη

gh

CottusΜέλος
14/01/2005, 01:30:21

αν δεν κάνω λάθος το αρχαιότερο ιερό κείμενο είναι το 5ο αιώνα?

απο τον 1ο και 2ο όμως αιώανα υπάρχουν αναφορές για πολλές αλλαγές στα ιερά κείμενα αναλόγως την περίπτωση. Αν το κοινό ήταν δύσκολο άλλαζαν λίγο τους ρόλους και τις ερμηνείες.Κέλσος και Λουκιανός οι πηγές.

και το ερώτημα είναι ο σημερινός χριστιανισμός είναι ο ίδιος με το 40μχ? οππυ και έγινε γνωστή η διδασκαλία του χριστού ο οπόιος πάλι άλαξε τα φώτα στην εβραική παράδοση.Πραδόξως όμως η εβραική παράδοση που ο χριστος αναίρεσε ουκ ολίγες φορές αποτελέι τη βάση του χριστιανισμου.

ΔΩΡΙΕΥΣΜέλος
14/01/2005, 16:01:37
Cottus :

Που να διαβασεις ΠΟΡΦΥΡΙΟ και ΙΟΥΛΙΑΝΟ (αυτόν τον άξεστο τον «ΠΑΡΑΒΑΤΗ»)…………...

Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ

CottusΜέλος
15/01/2005, 00:52:01
ΔΩΡΙΕΥΣ

Exω διαβασει φίλτατε, τουλάχιστον ότι έχει απομείνει.
Πορφύριο ποια έκδοση προτείνεισ? Επιμένω η μεταφραση να είναι απο το αρχαίο μεταφρασμένο κατευθείαν στα νεοελληνικά, και όχι μετάφραση από γαλλικά η αγγλικά η οτιδήποτε άλλο

sakhs3Μέλος
15/01/2005, 21:22:05
quote:

ΒΡΕ ΣΑΚΗ με βαζεις σε υποψιες!

οι ανθρωποι σκεπτονται και πρατουν εχουν διανοια η οχι;
τα ζωα τι εχουν τα πουλια για πες!
αν δεν εχουμε ψυχη τοτε τι εχουμε ποια οντολογικη εννοια
της υπαρξης μας ως ανθρωποι εχουμε;
τι εχεις μεσα σου αν αυτο που δεν εχεις δεν αναρωτηθηκες γι αυτο;
πιστευεις στον ευατο σου και στο εγω σου
ποιο ειναι το εγω σου;

η αγαπη ειναι παντοτινη

gh

αυτο το παραμυθι φιλε φιλοσοφε το εχω ξανακουσει,και απο αλλους σαλπιγγτες του χριστιανισμου! ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ!

ναι μεν!η λογικη κριση και διανοια του ανθρωπου ειναι ανωτερη των αλλων οντων στην γη! αλλα αυτο σε αναλογικη κλιμακα!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΙΚΗ!
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!
περα απο τις βιολογικες ομοιοτητες!
η επιστημη εχει αποδειξει οτι και τα ζωα εχουν ψυχικες δυναμεις
ανεπτυγμενη διαισθηση(αυτη που μεσω των θρησκειων κατεργησε ο ανθρωπος)
ψυχοκινητικες ικανοτητες,διαχωρισμου σκεψης,καποιο πασοστο λογικης κρισης,αλλα και κοινωνικη ηθικη!?!??!!!!
ενημερωσου λιγο αγαπητε! και μην τρως ακριτα καθε επιχειρημα!!

ολα αυτα που ανεφερα υπαρχουν,απλα ο ανθρωπος εχει καποιες ιδιοτητες απο αυτες περρισοτερο ανεπτυγμενες,ολα αυτα σε αναλογικη κλιμακα
οπως αλλωστε καθετι στην φυση,εχει σχετικη και αναλογικη υποσταση!
ετσι οπως ο ανθρωπος ,ετσι λιγο η πολυ και τα υπολοιπα οντα του πλανητη γη!

στα περι οντολογικης σημασιας!
συμφωνα με τα παραπανω, εχεις λαβει και την απαντηση σου!

καλο βραδυ φιλε μου!

sakhs3

PHILOSOFOS-1Μέλος
15/01/2005, 21:43:55
φιλε σακη εχεις δικιο
τα ζωα μπορουν να φτιαχνουν σπιτια αυτοκινητα να δημιουργουν επιστημες να διαλογιζονται να συλλογιζονται να σκεπτονται να πηγαινουν στο διαστημα να πολεμανε με οπλα κα

τα ζωα δεν λεω οτι δεν εχουν λογικη και ψυχικες ικανοτητες καλλιτερες
και δυνατοτερες απο εμας αφου προαισθανονται τους σεισμους κα

δεν προσπαθω να στο παιξω εξυπνος απο μονο του βλεπεις οτι ο
ανθρωπος ειναι αλλο ον και αλλο τα ζωα!!

φυσικα πρεπει να τα σεβομαστε τα ζωα!!
ξανασκεψου αναλογισου συλλογισου !!
πιστεψε στον ευατο σου οτι εισαι δυνατος !!
ολοι περναμε καποια απουσια του ευατου μας!!
σε καταλαβα απολυτα γι αυτο μην νομιζεις οτι δεν σε νιωθω!!

η αγαπη ειναι παντοτινη
πισω απο τον ευατο σου ειναι καποιος αλλος!!

gh

sakhs3Μέλος
15/01/2005, 22:14:14
quote:

φιλε σακη εχεις δικιο
τα ζωα μπορουν να φτιαχνουν σπιτια αυτοκινητα να δημιουργουν επιστημες να διαλογιζονται να συλλογιζονται να σκεπτονται να πηγαινουν στο διαστημα να πολεμανε με οπλα κα

σπιτια φτιαχνουν σιγουρα αγαπητε!και μαλιστα οπως τα χρειαζονται
(βλεπε φωλιες κ.α)
αναλογο της επιστημης για να βελτιωσουν και αυτα την ζωη τους,εχουν
και αυτα στο δικο τους επιπεδο παντα!
σε πληροφορω οτι και σκεπτονται και φαντασιωνονται μεχρι και ονειρα βλεπουν( ειχα εναν σκυλο που παραγαβγιζε στον υπνο του εμφανως αγχωμενος)
στο διαστημα για να πανε,δεν ανηκει αυτη η προσδοκια στο νοητικο τους επιπεδο!
φυσικα και χρισιμοποιουν οπλα της δικιας τους αντιληψης(βλεπε ελεφαντες να ξεριζωνουν δεντρα,φιδια να πετουν πετρες κατα των αντιπαλων κ.τ.λ)
ενημερωσου φιλε !ενημερωσου!
αν και επι των απαντησεων μου ,ουσιαστικα ,δεν απαντησες!
οφειλω να ομολογησω ομως οτι δειχνεις ατομο καλοκαρδο,και χαιρομαι
που μου λες οτι με καταλαβαινεις!
και ξερεις να κανεις φιλικο ηπιο διαλογο
σε σχεση με μερικους αλλους ,που βρισκονται και αυτοι στην αντιπερα
ιδεολογικη θεση απο μενα

να σαι καλα!

sakhs3

ounosΜέλος
16/01/2005, 03:16:23
Καποτε διαβαζα για μια ερευνα, οπου καποιοι ερευνητες πειραματιζοντουσαν με την ιδεα να φτιαξουν καποιον βιολογικο υπολογιστη. Τους ειχα αφησει στο σημειο οπου ειχαν καταφερει να εκτελουνε πολλαπλασιασμους ενεργοποιωντας καταλληλα τους νευρωνες μιας βδελλας!(!!!!!)

Αρα, για να απλοποιησω, το μονο που χωριζει την ικανοτητα μας να πολλαπλασιαζουμε, απο την ικανοτητα μια βδελλα να πολλαπλασιαζει, ειναι μερικα ηλεκτρικα σηματα.

Ο ανθρωπος ειναι ενα εξελιγμενο θηλαστικο, με πολυπλοκο εγκεφαλο. Μην μεγαλοποιουμε τα πραγματα. Ξαφνικα ανακαλυψαμε...αυλες κι αθανατες ψυχες, απλως και μονο επειδη εχουμε τοσο πολυπλοκο εγκεφαλο που μπορουμε να διανοηθουμε τετοιες εννοιες...

PHILOSOFOS-1Μέλος
16/01/2005, 03:27:49
και εσυ σακη φαινεσαι ξηγημενος!

να σαι παντα καλα

και ο ουνος δεν παει πισω μια χαρα τα λεει!

gh

sakhs3Μέλος
16/01/2005, 18:20:57
quote:

Ο ανθρωπος ειναι ενα εξελιγμενο θηλαστικο, με πολυπλοκο εγκεφαλο. Μην μεγαλοποιουμε τα πραγματα. Ξαφνικα ανακαλυψαμε...αυλες κι αθανατες ψυχες, απλως και μονο επειδη εχουμε τοσο πολυπλοκο εγκεφαλο που μπορουμε να διανοηθουμε τετοιες εννοιες...

αυτο συμαβαινει σε καθε πλασμα ,οπως ενας σκυλος ονειρευεται και ελπιζει μια μερα να πραγματωθει το ονειρο του και να κολυμπαει σε
μια αποθηκη με friskies!!
ετσι και στον ανθρωπο οραματα ,για παραδεισους ,αυλες κ.τ.λ
οι μουσουλμανοι ,χαρεμια ,παρθενες κ.τ.λ
η ικανοτητα αυτη ανηκει στα περισσοτερα οντα,αν οχι σε ολα!

να σαι καλα!

sakhs3

janΝέο Μέλος
23/12/2004, 17:26:21
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος στο forum. Έχω διαβάσει κάποια βιβλία και κάποια γράμματα που έχουν γράψει κάποιοι από σας εδώ και θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να καλέσω κάποιο πνέυμα. Είμαστε τρεις φίλοι που θα θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο αν και έχω ακούσει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει (να συμμετάσχει μαζί μας και να μας καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάννουμε) ή ξέρει κάποιο βιβλίο που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να καλέσεις κάποιο πνέυμα θα με ενδιέφερε ιδιαιτέρως.
Ευχαριστώ
23/12/2004, 18:27:47
quote:
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος στο forum. Έχω διαβάσει κάποια βιβλία και κάποια γράμματα που έχουν γράψει κάποιοι από σας εδώ και θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να καλέσω κάποιο πνέυμα.

Γειά σου jan

Αν -όπως λες- έχεις διαβάσει κάποια πράγματα που έχουν γραφτεί στο συγκεκριμένο χώρο, δεν μπορεί να μην πρόσεξες, πως η δημοσίευση από μέλη, τέτοιου είδους επικίνδυνων και αμφίβολης σκοπιμότητας τεχνικών, είναι κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί το ESOTERICA.

Αν και έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ ατόμων που έχουν προβεί σε τέτοια πειράματα, είναι αμφίβολο πως θα βρεις αυτό που ζητάς στις συζητήσεις μας. Κι αν ακόμα όμως, βρεις κάποιες αποσπασματικές πληροφορίες που μπορεί να έχουν κατατεθεί μαζί με απόψεις σε διάφορα σχετικά θέματα, σε συμβουλεύω να τις αποφύγεις, διότι η άγνοια του κινδύνου, δεν προστατεύεις από τον κίνδυνο, ούτε σημαίνει αναγκαστικά πως αυτός ο οποίος πειραματίζεται είναι θαρραλέος. Καλύτερα θα ήταν να διοχετεύσεις το ενδιαφέρον σου για τους αόρατους κόσμους, στην έρευνα που συνοδεύεται από υγειή ορθολογιστικά κριτήρια και πνευματικούς σκοπούς. Μέσα εκεί, θα βρεις πολύ περισσότερες απαντήσεις από αυτές που τώρα ζητάς.

Το θέμα αυτό απενεργοποίειται, διότι υπάρχουν ήδη πολλά άλλα παρόμοια, κυρίως στην θεματική ενότητα: .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!