ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- What if this was a womens world??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- What if this was a womens world??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΦΡΟΔΙΤΗ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
05/05/2005, 19:34:18
quote:

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.

Ποίος είναι ο αφέντης που αναφέρεις τι σημαίνει αυτή η φράση
Για να υπάρχει αφέντης πρέπει να υπάρχει και δούλος νομίζω πως κάποιων υποβιβάζεις

ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΩ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΙΛΩ ΤΩΡΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.

05/05/2005, 19:34:50
quote:
Το μικρόκοσμο που ζει ο καθένας από μας να τον οριοθετεί αναλόγως.
Χαίρομαι που δεν συνεχίζουμε με κόντρα.

Μά δεν πρόκειται περί κόντρας.. εποικοδομητική συζήτηση κάναμε...

Καλό απόγευμα σε ολους σας ..

kswtikoulaΜέλος
05/05/2005, 19:45:12
Δεν διαφωνώ σε τίποτα με τα παραπάνω, αντιθέτως επικροτώ απόλυτα.
Μία υποθετική ερώτηση έκανα και επήλθε το χάος.
Επειδή ήξερα ότι ο προβληματισμός μας συμπίπτει για να είμαστε όλοι εδώ πέρα, ρώτησα τη γνώμη σας.
Μια ιδέα για το τι θα μπορούσε να είναι αλλιώς αν......
Τίποτε παραπάνω.
Ούτε δικαίωση ζήτησα, ούτε να υποτιμήσω και κανέναν ήθελα.
Αν προσέξετε από την αρχή δεν χαρακτήρισα κάπως τους ανδρες,
και όλες μου τις υποθέσεις τις συνοδεύει ένα ίσως
που θα το συμπλήρωναν οι δικές σας απόψεις.
Όχι των ανδρών αποκλειστικά,
όλων των συμμετεχόντων.
Ειρήνη υμίν και ημίν
Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

PANDEMONIOΝέο Μέλος
05/05/2005, 20:22:14
kswtikoula είπες
Με ενοχλεί που οταν αποδεικνύω την πίστη μου και την ειλικρίνειά μου
μου λένε πως είμαι αντράκι και με εκτιμούν.

Θα το ξαναπώ ότι οι γυναίκες από προσωπικές εμπειρίες και εμπειρίες φίλων μου στην πλειοψηφία δεν μου έχουνε δώσει δήγματα μπέσας και πολλές το έχουν παραδεκτεί λίγες είναι αυτές που τους έδωσα το χαρακτηρισμό αντράκι και μην κόλας στην λέξη αντράκι = αρσενικό γιατί δεν ισχύει είναι κάτι πιο βάθη η λέξη άντρας από το χαρακτηρισμό του φύλου για εμένα δείχνει μαγιά μπέσα τιμιότητα σεβασμό
Και υπάρχουν και πόλοι άντρες που δεν τον αξίζουν να λέγονται άντρες

Οπότε ο χαρακτηρισμός αντράκι για εμένα σε τιμάει ιδιαίτερα Την κάθε γυναίκα

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη θέλω να πω μην κολλάς στη λέξη

Μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο για την αφύπνιση της συνείδησης μας και να μην ασχολούμαστε με λέξεις και με έννοιες

kswtikoulaΜέλος
05/05/2005, 20:33:11
Το οτι οι ντόμπρες γυναίκες χαρακτηρίζονται αντράκια
συνεπάγεται ότι έχουν μια αρετή που ανήκει αποκλειστικά στο αντρικό φύλο.
Αυτό είναι που δεν μπορώ να αποδεχτώ.
Η αρετή γενικότερα δεν ανήκει στις γυναίκες ως χαρακτηριστικό.
Μπορεί εσύ και κάποιοι ακόμα να μην τα βλέπετε έτσι τα πράγματα,
και ευτυχώς που υπάρχετε δηλαδή κι εσείς,
αλλά μην μου πεις πως η κοινωνία όλη έχει αυτή την εικόνα για τις γυναίκες.
Ο μικροσκοπικός μου εαυτούλης φουσκώνει σαν παγώνι όταν με χαρακτηρίζουν έτσι,
γιατί ακριβώς ξέρω πως το εννοούν θετικά.
Και χαίρω σεβασμού και εκτίμησης από πολλούς άνδρες.
Η αδικία είναι στο όνομα της γυναίκας γενικά.
Καλό βραδάκι σε όλους.

05/05/2005, 20:46:18
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΔΙΚΙΑ ΗΤΑΝ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.

undeafetedΜέλος
05/05/2005, 22:53:25
σιγα ρε συ χαλαρωσε λιγο.σου επιτιθομαι..δεν ειναι ετσι απλως τα ειχα ψιλλοπαρει με αυτα που διαβασα.δεν νομιζω να νευριασες.ετσι και αλλιως το "μεταξυ τυριου και αχλαδιου"για να το ριχνουμε εξω ειναι.
06/05/2005, 01:53:48
Δεν είμαι τόσο αφελής αγαπητέ μου ώστε να μην μπορώ να διακρίνω πως έκανες χιούμορ .. αλλά το είδος του χιούμορ δεν μου άρεσε... που τις περισσότερες φορές αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από την απλή ιδιότητα ενός αστείου....αν με αντιλαμβάνεσαι!!!!
Τώρα εάν πιστεύεις πως έθιξα την αντρική σου ιδιότητα.. θα σου πω πως έτσι νιώθω και εγώ.. για την γυναικεία μου ιδιότητα..
Για να βάλω όμως και λίγο τα πράγματα στην θέση τους.. Δυστυχώς, .. έχω βρεθεί πολλές φορές σε αντιπαράθεση είτε μέσα από προσωπικό διάλογο είτε απλά ως θεατής, μεταξύ αντρών και γυναικών.. που το ισχυρό φύλο έχει προσβάλλει με παρόμοιο τρόπο την συνομιλήτριά τους... Άντρες .. που δεν έχουν τολμήσει ποτέ να αντιμιλήσουν σε άτομο του ιδίου φύλου με αυτούς αλλά αντιθέτως έχουν κόσμια συμπεριφορά και τρέφουν μεγάλο σεβασμό απέναντί τους.. (έτσι τους λέω και εγώ αυτούς .. θρασύδειλους)(εκείνο το κεκαλημένο αστείο που αφήνει χώρο για να περάσει το μήνυμά του αθέατα, αν όχι και τόσο.)
Δυστυχώς, ξαναλέω, οι περισσότεροι.. έχουν υιοθετήσει αυτή την τακτική για πολλούς λόγους.. που προσπαθούμε να αναλύσουμε και εδώ έσω.... Εάν εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία... .. δεν θα πρέπει να νιώθεις θιγμένος αλλά προβληματισμένος που υπάρχουν τόσο πολλοί άνθρωποι ακόμα και στον καιρό μας που χρησιμοποιούν τρόπους και τεχνάσματα για να μειώσουν τον ρόλο και την θέση της γυναίκας.. Είτε γιατί αυτό είναι αυτοσκοπός είτε γιατί έτσι θέλουν να πιστεύουν.. ή γιατί έτσι τους έχουν μάθει να πιστεύουν... Τουλάχιστον αυτό έχω βιώσει προσωπικά.. και όχι μονο εγώ..
Όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν σκοπός μου να σε θίξω προσωπικά γιατί δεν σε γνωρίζω.. και δεν μπορώ να ξέρω πως συμπεριφέρεσαι στην ζωή σου.. αλλά να σε προβληματίσω.. Γιατί δυστυχώς αυτή είναι η πάγια τακτική των περισσότερων ..
Όπως καταλήγω να αποζητάω τον σεβασμό που αποζητάς και εσύ.. ανεξαρτήτως φύλου...
Ελπίζω να έγινα κατανοητή αυτή την φορά..

Δεν έχω πρόβλημα με το ισχυρό φύλο ούτε και με ενδιαφέρει η εξουσία.. ούτε και στο ελάχιστο.. Για εμένα είτε έχει την εξουσία ο άντρας είτε η γυναίκα παραμένει το ίδιο βλαβερή...
όμως δεν αντέχω πρώτα από όλα σαν άνθρωπος και μετά ως γυναίκα να βλέπω την γυναίκα μέσα στον ρόλο της στην κοινωνία να υποφέρει ακόμα.. και τον άντρα να αδιαφορεί.ενώ θα έπρεπε να προβληματίζετε και ο ίδιος για την ποιότητα των σχέσεων του με το άλλο φύλο.. .
Το ίδιο θα ένιωθα αν αυτό έβλεπα να γίνεται στον άντρα.. και ας ήμουν εγώ αυτή που θα είχα την εξουσία..ως γυναίκα..

Θα επαναλάβω απλά κάποια λόγια που είπα και νωρίτερα.. στο ξεκίνημα αυτού του τόπικ..
(Και θα υποστούμε πολλά ακόμα μέχρι να καταλάβει ο κόσμος πως ο ένας χρειάζεται τον άλλον.. και όταν λέω θα υποστούμε δεν εννοώ μόνο εμάς τις γυναίκες αλλά και τους άντρες..Όσο θα υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός.. <ανώτερου κατώτερου>.. πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να πετύχουμε την ουσιαστική επαφή και επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.. Για αυτό μιλάμε για εξαιρέσεις και όχι για τον κανόνα.. ακόμα.. Μέχρι τότε πολλά ζευγάρια θα ζήσουν την συντριβή της κοινωνίας (μέσα από αυτήν).. Και αν αυτό δεν είναι η μάστιγα αιώνων τώρα.. τότε τί μπορεί να είναι?)

Εύχομαι σε μιά επικοδομητική συνέχεια..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

06/05/2005, 02:34:44
Φίλε allzzaro λίγο άδικα τα λόγια σου..
θα ζητούσα να ανακαλέσεις αλλά μάλλον θα ματαιοπονούσα..

Ξωτικούλα γλυκειά μου.. δυστυχώς αυτή η απογοήτευση με συντροφεύει όλο και περισσότερο όσο περνάνε τα χρόνια..

Να είστε όλοι καλά

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

undeafetedΜέλος
06/05/2005, 12:43:52
να σας πω μολις τωρα προσεξα κατι που τελικα ισχυει.ολες τις κουβεντες περι γυναικειας υπεροχης τις ανοιγουν γυναικες.εμεις απλως ειμαστε στην αμυνα.βλεπω ομως οτι εδω λιγο να εχουμε αντιφασεις το θεωρητε οτι μαλωσαμε.για εμενα δεν αλλαζει τιποτα.οτι γνωμη ειχα πριν για το "ταδε" ιδια θα εχω ακομα και αν διαφωνισουμε πολυ.τελος θελω να πω ενα πραγματικο "μπραβο!" στον φιλο μου allzaro γιατι σε ολο το θεμα εχει παρει πολυ σωστη θεση και γενικως μιλαει με επιχειριματα.επισης θα ηθελα να ξερω που ειναι ο crisifire.το εχω χασει τελευταια.
kswtikoulaΜέλος
06/05/2005, 14:22:52
quote:
να σας πω μολις τωρα προσεξα κατι που τελικα ισχυει.ολες τις κουβεντες περι γυναικειας υπεροχης τις ανοιγουν γυναικες.εμεις απλως ειμαστε στην αμυνα

Γεια σε όλους,
αγαπητέ μου φίλε, που το βρίσκεις το παράξενο???
Έχεις δει ποτέ τον δυνάστη να κάνει θέμα την καταπίεση αυτού που δυναστεύει, αν ναι θα ήταν η μοναδική φορά στην ιστορία.
Πάντα αυτοί που καταπιέζονται αντιδρούν,
και Ω! απίστευτο...
κάποιοι απαντούν ακόμη και σήμερα:
ας φάνε παντεσπάνι...
Ναι ξέρω αυτό το είπε γυναίκα...
Αλλά για ακόμη μία φορά η κυρία του κυρίου.
quote:
για εμενα δεν αλλαζει τιποτα.οτι γνωμη ειχα πριν για το "ταδε" ιδια θα εχω ακομα και αν διαφωνισουμε πολυ

Να και μια απάντηση που έδωσε άντρας.
Όσο κι αν προσπαθήσουμε η Εύα θα είναι η βιτρίνα μας,
δεν αλλάζουν οι απόψεις, δεν αλλάζει η κοινωνία.
Και βγαίνουν κάτι ανικανοποίητες και στερημένες τυπου Κοντολίζα Ράις και Θάτσερ και βρίσκουν όλοι καινούρια πιπίλα να πιπιλάνε.
Να πως είναι οι γυναίκες που λαμβάνουν εξουσία.

Υπήρχε όμως και η Μητέρα Τερέζα και η Ίντιρα Γκάντι
αλλά τώρα αυτές τις καλές θα θυμόμαστε δεν κάνει...
Αυτά τα παραδείγματα που δείχνουν ότι οτι γυναίκες δεν θέλουν εξουσία,
αλλά πρεσβεύουν μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου αποσιωπούνται πάντα.
Δεν πειράζει μην αλλάξετε ποτέ απόψεις,
η αγκαλιά που σας περιθάλπει όταν το έχετε ανάγκη θα παραμένει πάντα γυναικεία.
Με αγάπη Ξωτικούλα

e_shadowΜέλος
06/05/2005, 15:30:35
αγαπητή μου το είπα και εγώ μόνο αυτές βρήκαν να μας αναφέρουν αλλά πάλι καλά γιατί αν ψάξουν θα βρουν πολλές γυναίκες να έχουν το <στίγμα> της εξουσίας
γιατί τα απλά και καλά δε τα θυμούνται απλά τα περνάνε απαρατήρητα ποια Ιντιρα Γκαντι ποια αδερφή Τερέζα

δε λεω οι γυναίκες στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα από ότι σε άλλες χώρες μα δε νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα μας
το θέμα είναι ότι και εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη καταπίεση και εκμετάλλευση των γυναικών
μπορεί όχι για τις ελληνίδες τόσο όσο για τις λεγόμενες σεξουαλικες μετανάστες
θα ήθελα να παραθέσω ένα κομμάτι γύρω από τη κακοποίηση των γυναικών αλλά δε ξέρω πως θα αντιδράσουν οι φίλοι μας στο topic και αρχίσουν να με λενε πάλι φεμινίστρια
(ένας όρος που απεχθάνομαι είμαι απλά γυναίκα )

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι

06/05/2005, 15:40:15
quote:
Τώρα εάν πιστεύεις πως έθιξα την αντρική σου ιδιότητα.. θα σου πω πως έτσι νιώθω και εγώ.. για την γυναικεία μου ιδιότητα..

Δεν ξέρω simori αν πραγματικά αντιλαμβάνεσαι το νόημα των επίμαχων σημείων.. Εγώ μίλησα απλά οτι οι γυναίκες συνεπώς και εσυ δεν έχεται αντίληψη... και εσύ μου απάντησες αν ήσουν αντρας δεν θα σου μιλούσα έτσι.. δηλαδή αν ήσουν άντρας θα φοβόμουν να σου μιλήσω έτσι ή είμαι προκατειλλημένος με τις γυναίκες οπότε σου μιλάω έτσι..

Κοίταξε simori δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης στα λεγόμενα μας.. εγώ απλά είπα οτι δεν έχετε αντίληψη και εσύ προσβάλλεις την ανδρική μου υπόληψη..

quote:
Όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν σκοπός μου να σε θίξω προσωπικά γιατί δεν σε γνωρίζω

Δεν θα το έλεγα simori .. με έθιξες... και πολύ μάλιστα..

quote:
Ελπίζω να έγινα κατανοητή αυτή την φορά

Δεν με κάλυψες καθόλου simori...

quote:
Φίλε allzzaro λίγο άδικα τα λόγια σου..
θα ζητούσα να ανακαλέσεις αλλά μάλλον θα ματαιοπονούσα..

Moυ αρέσει που περιμένεις να ανακαλέσω ..κιόλας
Μάλλον εσύ πρέπει να ανακαλέσεις simori..

Edited by - allzzaro on 06/05/2005 15:56:22

undeafetedΜέλος
06/05/2005, 15:52:33
εμενα μια φορα με ειπαν αναδρο στην ζωη μου.ηταν μια ανοητη εφηβη γυρω στα 17 και φιλη του ανιψιου μου.δεν μιλανε ποτε σε εναν αντρα ετσι ειναι απαραδεκτο.ο allzaro ειναι 2000100 αντρας και φιλος μου.μην τα χαλασουμε εδω.
06/05/2005, 16:00:01
quote:
γυναικεία υπεροχή
....????

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 06/05/2005 16:01:33

06/05/2005, 16:03:52
quote:
Ο μικροσκοπικός μου εαυτούλης φουσκώνει σαν παγώνι όταν με χαρακτηρίζουν έτσι,
γιατί ακριβώς ξέρω πως το εννοούν θετικά.

Για κάτσε ξωτικούλα γιατί δεν μας τα λές καλά..

Κατά τα λεγόμενα σου μας έδωσες να καταλάβουμε οτι δεν είσαι και τόσο , δηλαδή τι τόσο .... δεν είσαι καθόλου υπέρ της ανδρικής φυσιογνωμίας.

Εδώ τώρα καμαρώνεις που σε χαρακτηρίζουν ``αντράκι``.
Βρε ξωτικούλα είναι τελείως οξύμωρο αυτό... αλλά πολύ ενδιαφέρον

06/05/2005, 16:15:58
WHAT IF THIS WAS A HUMANS WORLD???

..

kswtikoulaΜέλος
06/05/2005, 16:18:48
quote:
Κατά τα λεγόμενα σου μας έδωσες να καταλάβουμε οτι δεν είσαι και τόσο , δηλαδή τι τόσο .... δεν είσαι καθόλου υπέρ της ανδρικής φυσιογνωμίας.

Σε παρακαλώ πες μου σε ποιο σημείο ακριβώς σε έκανα να πιστέψεις κάτι τέτοιο?

Όταν λέω ότι έχω πολλούς φίλους άντρες?

Όταν λέω ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς άντρες?

Όταν στα παραδείγματα μεγάλων ανδρών που έφερε ο φίλος είπα ότι είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλοι?

Πότε ακριβώς?

Μάλλον μερικοί από εσάς εκλαμβάνετε κέποιες αξιώσεις των γυναικών ως προσωπική επίθεση.

Το ότι το βρίσκεις ενδιαφέρον αυτό που λέω, το θεωρώ θετικό.

Ίσως είναι η αρχή για να καταλάβεις τη θέση μου γενικότερα σε αυτό το τόπικ.

Δεν είμαι εναντίον των ανδρών.

Ιδιαίτερα αυτών που είναι πραγματικοί άνδρες,
και δεν υπαινίσσομαι τους ομοφιλόφυλους.

Ο άνδρας που έχει την ίδια ειλικρίνεια όταν θυμώνει
αλλά και όταν κάνει αυτοκριτική.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ξωτικούλα

kswtikoulaΜέλος
06/05/2005, 16:19:50
quote:

WHAT IF THIS WAS A HUMANS WORLD???

..

Υποκλίνομαι

06/05/2005, 16:21:16
quote:
δε λεω οι γυναίκες στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα από ότι σε άλλες χώρες

Η γυναίκα εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εχει εισβάλλει παντού.
Απο τον αθλητικό χώρο τον πολιτικό χώρο αλλά ειδικά ως εργαζόμενη .. πηγαίνεται σε μία εφορία .. το 80% είναι γυναίκες.. σε μία τράπεζα το 60% γυναίκες, σε ενα υπουργείο το 70% γυναίκες. Στις Ανώνυμες Εταιρίες στα Διοικητικά Συμβούλια να παίρνουν σημαντικές πολιτικοοικονοκές αποφάσεις , σύμβουλοι Υπουργών.

Εκεί που θέλω ομως να καταλήξω .. είναι οτι η γυναίκα τελευταία εχει βρεί ενα ωραίο παιγνίδι.. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ . 7 στους 10 οδηγούς ΙΧ μέσα στην πόλη είναι γυναίκες.
Βλέποντας λοιπόν τους αλλους οδηγούς , που θυμωμένοι βγάζουν το αριστερό τους χέρι απο το παράθυρο και το σηκώνουν ψηλά με προτεταμένο τον ``μέσο δάκτυλο`` κάνουν και αυτές το ιδιο.
Μην μου πεί κάποια οτι δεν το κάνουν... το κάνουν και οχι μόνο αυτό αλλά και αλλα πολλά.

Αξιοσχολίαστο ...