ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
02/07/2005, 13:50:17
quote:
και θα περιμένεις...
και θα περιμένεις...
και θα περιμένεις...
και θα περιμένεις...

macedon

Spam!
Spam!!
Spam!!!
Spam!!!!

02/07/2005, 14:19:46
Ψηλούλη επιτέλους

quote:
"Πηγές έχω ένα σωρό από διακεκριμένους μελετητές πανεπιστημιακού επιπέδου (μπορώ να μιλήσω για ιταλικά πανεπιστήμια) και λάτρεις του Ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος, μόνο που αυτοί δεν διακατέχονται από ουτοπικό κόμπλεξ και λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
Αυτό βέβαια, δεν του έκανε να μισήσουν (όπως ίσως εσείς να πιστεύετε) τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, αντιθέτως, ορισμένοι από αυτούς είναι πιο Έλληνες και από πλήθος ανθρώπων που έτυχε να γεννηθούν, δυστυχώς, μόνο Έλληνες.
Επίσης, αυτοί αναγνωρίζουν τα όσα πρόσφερε η χώρα μας έως και σήμερα στον παγκόσμιο πολιτισμό, πράγμα που κάποιοι "Έλληνες", προγονολάτρεις, αρνούνται πεισματικά, παραχαράσσοντας την ιστορία, αρκούμενοι στην ψευδαίσθηση τής αποκλειστικότητα τής Ελληνικότητάς τους."

Πηγές από ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ κείμενα!
Μην κάνεις τον Κινέζο...

quote:

"Έχω μπροστά μου το 1ο Βιβλίο του Παυσανία "Ελλ. Περ." (αμφιβάλω κι αν γνωρίζεις τι σημαίνει), εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ 1997,
και τα "Ηθικά" του Πλούταρχου, εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, 1998, γυρισμένο στο 8ο κεφάλαιο.
Πές μου σε ποιά σελίδα να γυρίσω και τι διαβάζεις εκεί."

Κι εγώ τα έχω!
Περιμένω σελίδα! Ρώτα τον (προπαγανδιστή) καθοδηγητή σου!
Γιατί δεν απαντάει αυτός;

quote:
"Υ.Γ. Η εγκυκλοπαίδεια του Ήλιου θεωρείται από τα σπανιότερα βιβλία στην Ελλάδα. Μην ψάξεις άδικα να το βρεις. H δικιά μου είναι κληρονομιά από τον παπού μου."

Κι εγώ από τον πατέρα μου...

quote:
"Η πηγή φίλε Αίολε είναι συνήθως κάποιο επώνυμο σύγγραμα ή βιβλίο, δεν είναι οι σελίδες του απολογητή και οι σελίδες του κάθε ανεγκέφαλου 15χρονου που μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Και μην παιδεύεσαι, πρωτογενείς πηγές δεν μπορεί να σου παρουσιάσει κανείς από δαύτους, γιατί ποτέ τους δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο που δεν είναι έκδοση της "Ζωής", του "Σωτήρος" ή κάποιου μοναστηριού"

Χωρίς πρωτογενείς πηγές, τα πάντα είναι μπαρούφες!
Πρωτογενής πηγή είναι αυτό!:

"Παραδώσει δε αδελφός αδελφόν εις θάνατον και πατήρ τέκνον, και επαναστήσονται τέκνα επί γονείς και θανατώσουσιν αυτούς."

Σχόλια;

quote:
" ..... Όμως είναι γεγονός ότι "...και στον 4ο προχριστιανικό αιώνα, πάνου στο βουνό της Αρκαδίας Λύκαιον κρατούσε τελετουργική ανθρωποφαγία. Στην πανήγυρη του Λυκαίου Διός θυσιαζόταν ένα παιδί. Το κρέας ή τα σπλάχνα του ψήνονταν μ' άλλα κρέατα μαζί (γνώριμος μετριασμός της ιερουργικής ανθρωποφαγίας) και τα έτρωγαν. Όποιος τύχαινε να φάει από το κρέας του παιδιού, μεταμορφωνότανε σε λύκο κ' έφευγε στην ερημιά, για να ξαναγίνει άνθρωπος αν μέσα στα εννιά χρόνια που ακολουθούσανε δε δοκίμαζε σα λύκος ανθρώπινο κρέας.
Οι ιερουργοί και τα θύματα είναι από ορισμένο γένος, του Λυκάονα, που το όνομά του σχετίζεται με το Λύκαιον και τους λύκους. Εδώ εικάζεται η μυητική τελετή ενός γένους ή θιάσου "Λύκων" ή "Λυκανθρώπων" (το τοτεμικό γένος μετασχηματίζεται σε θίασο όταν επιζεί), με βρεφοφαγική μετάληψη και με "Αναχώρηση" (αποτράβηγμα στην ερημιά) των μυουμένων "Λύκων". Η ιερουργία καθρεφτίζεται στο μύθο του γενάρχη Λυκάονα που θυσίασε βρέφος στο βωμό του Λυκαίου Διός και μεταμορφώθηκε από τον Δία σε λύκο...". Π. Λεκατσά, ΔΙΟΝΥΣΟΣ Κατά άλλους τελούνταν ανθρωποθυσίας στην κορυφή του Λύκαιου όρους από βοσκούς μέχρι το δεύτερο μ.Χ. αι…"

Σελίδα;;; (πάλι προβοκάτσια;)

Ψηλέ μου, δεν απάντησες σ' αυτό:

quote:

"Σε αντίθεση με τους φόνους του Ανανία και της Σαπφείρας."
(Πράξεις "αποστόλων", κεφ. ε', 1-11.)

...σ' αυτο:
quote:

"Οι "αγριότητες" που καταλογίζεις, ήταν μεταξύ ΚΡΑΤΩΝ και όχι στις μεταξύ των κοινωνίες.
Μεταξύ των ζούσαν αρμονικά χωρίς αστυνομία!!!
Για φαντάσου τι θα γινόταν σήμερα αν έκανε η αστυνομία απεργία για κανα τρίμηνο..."

...σ' αυτό:
quote:

"Αυτό είναι προπαγάνδα! Για ποιούς "πολλούς" και για ποίο κατεστημένο μιλάς;"

...σ' αυτό:
quote:

"Αφού δεν έχεις στοιχεία, γιατί αμφισβητείς τους άλλους;"

...σ' αυτό:
quote:
"ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΗΚΑΝ;
Προπαγάνδα πάλι..."

...και σ' αυτό:
quote:
"Γιατί αυτά τα παιρνεις κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, όπως κάνεις σε κάποια ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ;;;
ΠΗΓΕΣ;;;
Ραδιο αρβύλα;"

Αν αυτό το θεωρείς διάλογο, τότε τι είναι αμηχανία, προπαγάνδα και αμάθεια;

Μάλλον μόνον για δούλεμα είσαι...

Edited by - Αίολος on 02/07/2005 14:22:46

02/07/2005, 14:23:46
Βασικά, τόσοι/τόσα που τον ρωτάτε + το trolling του Macedon, λογικό είναι να μην μπορεί να απαντήσει.

Χαλαρώστε λίγο, και θα απαντήσει. Τώρα το να του λέτε "εδώ και εδώ και εδώ δεν απάντησες" και να του κοτσάρετε άλλα 50 ερωτήματα ανα reply, λογικό το βρίσκω να μην μπορεί να απαντήσει. Εξάλλου, από χόμπυ έρχεται στα esoterica, δεν πληρώνεται κιόλας, ούτε υποχρεούται να απαντήσει.

Edited by - WWalker on 02/07/2005 14:26:13

02/07/2005, 14:24:24
Πρόσεχε τα quotes σου Αίολε

macedon

02/07/2005, 14:28:44
quote:
WWalker
Βασικά, τόσοι/τόσα που τον ρωτάτε + το trolling του Macedon, λογικό είναι να μην μπορεί να απαντήσει.

Τι trolling βρε εθελοτυφλούντα Παϊσιολόγε;

Ο Ψηλός παρουσίασε αναφορές από αρχαία κείμενα σύμφωνα με τα οποία τελούνταν ανθρωποθυσίες για τους αρχαίους Θεούς.

Τα αρχαία κείμενα αυτά τα παρουσίασα εδώ στο πρωτότυπο (από τη βιβλιοθήκη μου) και ο Ψηλός δεν είχε καν τον ανδρισμό να πει "Ναι, έκανα λάθος".

Όσο για τα ερωτήματα του Αίολου, καλά, αυτός ακόμα περιμένει απάντηση, όπως περίμενα και γω για τα 2 ερωτήματα του topic "επίμαχα εδάφια".

Κατά τα άλλα, απορία ψάλτου βηξ (ή μάλλον trolling).

Τουλάχιστον σοβαρευτείτε.

macedon

02/07/2005, 14:35:41
Αν εννοείς αυτό φίλε macedon...
quote:
Κι εγώ τα έχω!
Περιμένω σελίδα! Ρώτα τον (προπαγανδιστή) καθοδηγητή σου!
Γιατί δεν απαντάει αυτός;

...δεν απευθυνόμουν σ' εσένα.
02/07/2005, 14:40:02
Το 2ο, 3ο και 4ο quote που κάνεις, είναι σε δικά μου posts και αναρωτιόμουν πού διαφωνείς ...

Ξαναλέω, δεν πιστεύω σοβαρά να νομίζεις ότι ο Ψηλός ή ο δικηγόρος του, ο WWalker, έχουν κάτι από αρχαία κείμενα σπίτι τους, ε;

macedon

02/07/2005, 14:43:17
quote:
Τι trolling βρε εθελοτυφλούντα Παϊσιολόγε;

Ο Ψηλός παρουσίασε αναφορές από αρχαία κείμενα σύμφωνα με τα οποία τελούνταν ανθρωποθυσίες για τους αρχαίους Θεούς.

Τα αρχαία κείμενα αυτά τα παρουσίασα εδώ στο πρωτότυπο (από τη βιβλιοθήκη μου) και ο Ψηλός δεν είχε καν τον ανδρισμό να πει "Ναι, έκανα λάθος".

Όσο για τα ερωτήματα του Αίολου, καλά, αυτός ακόμα περιμένει απάντηση, όπως περίμενα και γω για τα 2 ερωτήματα του topic "επίμαχα εδάφια".

Κατά τα άλλα, απορία ψάλτου βηξ (ή μάλλον trolling).

Τουλάχιστον σοβαρευτείτε.

quote:
Ξαναλέω, δεν πιστεύω σοβαρά να νομίζεις ότι ο Ψηλός ή ο δικηγόρος του, ο WWalker, έχουν κάτι από αρχαία κείμενα σπίτι τους, ε;

Λίγο πιο σοβαρά, για κοίτα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για σκληρό δίσκο:
http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=21&Catalog_Id=1

Edited by - WWalker on 02/07/2005 14:45:06

02/07/2005, 14:48:30
Σεπτεμβρίος του 480 π.Χ, μάχη της Σαλαμίνας, και ο μάντης Ευφραντίδης προτείνει στον Θεμιστοκλή ανθρωποθυσία...!!!
Για πληροφορίες:

http://www.anistor.co.hol.gr/greek/grback/Dionysus.pdf

Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι εύκολα μεγάλος και για τις δύο πλευρές...
So what?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

02/07/2005, 15:06:01
quote:
WWalker

Λίγο πιο σοβαρά, για κοίτα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για σκληρό δίσκο:

Α ρε χακερά της συμφοράς... Ταλαίπωρε, μόνο για την περιγραφή του πολυπλέκτη είσαι ικανός, τίποτε παραπάνω...

Talk the talk, do you walk the walk?

macedon

02/07/2005, 15:43:02
-Τι κάνεις Macedon
-Κουκιά σπέρνω.

Άλλο μυαλό δεν είχε να διαλέξεις εκεί που σου πουλούσαν; Δηλαδή αν εγώ αλλάζω θέμα για να μην συνεχιστεί η χαζομάρα, εσύ πρέπει να συνεχίσεις το trolling ακάθεκτος, με ότι όπλα έχεις.
Δεν μου λες, δηλαδή αν αντί για σκληρό δίσκο σου έλεγα για σκύλο, σημαίνει πως θα σου πέταγα φόλα στον σκύλο σου;

Αλλά τι λέω τώρα... Από άνθρωπο που ο μόνος λόγος για τον οποίο ανοίγει το στόμα του είναι για να πει χαζομάρες, τι να περιμένεις.

quote:
Α ρε χακερά της συμφοράς... Ταλαίπωρε, μόνο για την περιγραφή του πολυπλέκτη είσαι ικανός, τίποτε παραπάνω...

Talk the talk, do you walk the walk?

Στην θέση σου θα ήμουνα πιο επιφυλακτικός. Με την φωτιά δεν παίζουμε. Αν πω να κάνω κάτι στο PC σου, 1ον δεν πρόκειται να στο πω, 2ον δεν πρόκειται να ξανανοίξει.
Όσον αφορά το προκλητικό σου σχόλιο "μόνο για την περιγραφή του πολυπλέκτη είσαι ικανός", ειλικρινά στο λέω, δεν θα ήθελες να διαπιστώσεις ιδίοις όμασοι τι μπορώ και τι δεν μπορώ. Το ότι επιλέγω να μην παραβιάζω το δικαίωμα του άλλου στο να έχει προσωπικό υπολογιστή δεν νομίζω σου δίνει κανένα απολύτως δικαίωμα να με ειρωνεύεσαι για την δουλειά μου και να με προκαλλείς να αρπάξουν φωτιά τα κυκλώματα στο PC σου.
Σε τελική ανάλυση, συνετό είναι το να μην προκαλλείς. Ειδικά αν ο άλλος προσπαθεί να σου αλλάξει θέμα για να μην τσακωθείτε. Δεν έχω πρόβλημα να συμπεριφέρεσαι όπως σου αρέσει, όπου σου αρέσει. Ειρωνικά σχόλια πάνω στην δουλειά μου όμως δεν επιδέχομαι και καλά θα κάνεις να ανακαλέσεις και να ζητήσεις συγνώμη, γιατί δεν θα είμαι για πολύ ακόμα ο καλός χριστιανός που τα σηκώνει όλα, ακόμα και την απαξίωση για το επάγγελμά του.

02/07/2005, 15:46:40
quote:
WWalker
Αν πω να κάνω κάτι στο PC σου, 1ον δεν πρόκειται να στο πω, 2ον δεν πρόκειται να ξανανοίξει.

Έχω παγώσει από το φόβο μου τώρα, χακερά της συμφοράς.

macedon

02/07/2005, 15:55:09
Πιστεύω οι απαντήσεις σου σε χαρακτηρίζουν. Δεν πρόκειται να κάνω κάτι στον υπολογιστή οποιουδήποτε, δεν είναι η τακτική μου αυτή, αν και το έχω κάνει στο παρελθόν στον αδελφό μου και μετά άκουσα τε εξαμάξης.

Αν λοιπόν νομίζεις πως σκοπό με το να σου δείχνω την σελίδα με τους σκληρούς δίσκους απ'το ΠΛΑΙΣΙΟ έχω να σε χακέψω, τότε να χαίρεσαι την καράφλα σου και ότι βρίσκεται κάτω από αυτήν. Από λογική... αγγούρια.

Edited by - WWalker on 02/07/2005 15:58:08

02/07/2005, 16:29:22
Τελικά, έχεις δίκιο. Ο λόγος του καθενός είναι και το σήμα κατατεθέν του, όχι μόνο ένδειξη της παιδείας του αλλά και ένδειξη του συλλογισμού του.

Από κει και πέρα, συνεχώς επιβεβαιώνεις εαυτόν. Συνέχισε έτσι και θα κληρονομήσεις τη βασιλεία των ουρανών...

macedon

CottusΜέλος
02/07/2005, 17:08:40
de mporw na katalavw kai tis 2 pleures pou anaferoun mu8ous ws stoixeia.

Oi my8oi einai kwdikes kai xreiazontai ermhneia kai oxi anafora.
eite einai oi ellhnikoi eite oi xristianikoi eite skandinavikoi kok

apo ta pio swsta post pou eginan, htan ths brie boy. Htan mia prospa8eia ermhneias toulaxiston

CottusΜέλος
02/07/2005, 17:14:17
kai allh mia epishmansh

Macedon mou fenetai oti eipes gia vivlia ekdoseis kaktos pou exeis.

An kai apo ton kakto ginetai mia filitimh prospa8eia, kai vrisskeis polla vivlia kai spania, den einai aksiopista. gia ton aplo logo oti ta perissotera einai metafrash apo gallika, agglika, italika

Opws kai na to kanoume enas ellhnas mporei na kanei kalliterh metafrash kai analush arxaiou ellhnikou keimenou apo oti enas gallos italos h agglos kok

Psakse gia tetoia vivlia

Mh me parekshghseis, mia kaloproaireth sumvoulh

Meta ektimhsews

02/07/2005, 19:54:28
Γηγενή, Μακεδόνα και λοιπή παρέα,
δεν βαρεθήκατε να αναμασάτε συνεχώς τις ίδιες, και τις ίδιες, και τις ίδιες κατηγορίες βρε;;;;

Ότι ακριβώς προσάπτετε στο Χριστό-ιανισμό, υπάρχει ήδη σε ορισμένες σελίδες ομοφρονούντων σας (και πολλές άλλες ακόμη, οπότε μπορείτε να πλουτήσετε το ρεπερτόριό σας).

Ε, τότε, και εγώ δεν έχω παρά να σας παραθέσω μια ιστοσελίδα, στην οποία θα βρείτε απάντηση σε ότι "τυχόν" απορίες έχετε:

http://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/arist1.htm

Ε! πραγματικά, δεν παίζεσται με τίποτα

Μακεδόνα,
καλά της έκανες της Brie Boy, έτσι για να μην πολυπαίρνουμε αέρα εδώ πέρα!!!
Πειθαρχία και υποταγή, άντε να μην ζητήσουμε αποδείξεις και σε στριμώξουμε βρε Brie Boy, αλλά επειδή είμαστε καλοί, αυτή τη φορά θα κλείσουμε ένα μάτι.
Άκου εκεί, λέει κάτι χωρίς να έχει αποδείξεις.

Ρε δεν πα να δούμε με τα μάτια μας να θυσιάζουν εμπρός μας, αν δεν θέλουμε να το δούμε, δεν θα το δούμε.

Φιλικά όπως πάντα

CottusΜέλος
02/07/2005, 20:29:22
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

EIMASTE GIA GELIA PRAGMATIKA.

FILE PSILE KATHGOREIS TOU FANATISMENOUS PARA8ETONTAS ENA FANATISMENO KAI APNEUSTO KEIMENO

quote:
¨και κατακυριεύσατε της αυτής (=της γης) και άρχετε των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και πάντων των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπόντων της γης¨ (Γένεσις Α΄28)

Η οικολογικές αντιλήψεις του Γιαχβέ....

Απάντηση:

Δηλαδή; Τι περίμεναν οι παγανιστές; Να άρχει στη γη κανένας σκίουρος; Ή μήπως κανένα ζουζούνι; Δεν είναι ο άνθρωπος το μόνο νοήμον υλικό πλάσμα στη γη; Δεν δικαιούται να είναι κυρίαρχος; Πού το παράξενο; Πού το πρόβλημα; Αν δεν τους αρέσει, ας ψηφίσουν πρωθυπουργό έναν κροκόδειλο, ή κανέναν… κένταυρο, σαν κι αυτούς που διδάσκει η αστεία θρησκεία τους.

XAAXAXAXAXAXAXXAXAXAXXA

EXEI KIALO

quote:
Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨τους βωμούς αυτών καθελείτε και τας στήλας αυτών συντρίψετε και τα άλση αυτών εκκόψετε και τα γλυπτά των Θεών αυτών κατακαύσατε εν πυρί¨ (Έξ. ΛΔ΄13)

απίστευτη βαρβαρότης...ο Γιαχβέ διατάσσει μέχρι και την καταστροφή δασών(!!!)..Έλεος!!!

Απάντηση:

Απίστευτη παγανιστική ασχετοσύνη! Έλεος! Δεν γνωρίζουν ότι τα άλση αυτά ήταν τα ΙΕΡΑ ΑΛΣΗ των ειδωλολατρών, και όχι οποιοδήποτε δάσος! Πρόκειται για δάση που με μαγγανείες οι μάγοι τα στοίχειωναν και τα γέμιζαν με δαίμονες! Όμως αυτό είναι στην πραγματικότητα που ενοχλεί τους παγανιστές. Η έξωση των δαιμονικών θεών τους από τα ιερά δάση, και η καταστροφή των δαιμονικών ΞΟΑΝΩΝ τα οποία λατρεύουν! Καρφάκι δεν τους καίγεται για τα δέντρα. Βεβαίως καλώς ο Θεός έδωσε αυτή την εντολή. Γιατί οι ψυχές των ανθρώπων που παγιδεύονταν στην ειδωλολατρία, είναι μεγαλύτερης αξίας από κάθε δένδρο και ξόανο. Και αν κανείς ακούσει τους σημερινούς παγανιστές, μπορεί πολύ καλά να καταλάβει τι ζημιά κάνουν στις ψυχές τους τα είδωλα που λατρεύουν.

Άραγε γνωρίζουν οι νέο - Εθνικοί, ηγέτες και μη, ότι στην Σπάρτη του 2ου αιώνα μ.Χ., οι νέοι έφηβοι μαστιγώνονταν από άλλους μπροστά στο βωμό της Ορθίας Αρτέμιδος αλλά και αρκετοί πέθαιναν από τις δημιουργούμενες πληγές; Αυτά δεν πειράζουν τους ειδωλολάτρες; Τους πειράζει που ο Θεός διέταξε να ξηλωθούν τα ξόανά τους και οι ιεροί τόποι τους, στους οποίους έκαναν τις βάρβαρες ιερουργίες τους;

Βεβαίως ο Γιαχβέ είχε κάθε λόγο να καταστρέψει τα βάρβαρα αυτά αντικείμενα λατρείας, και τα ιερά άλση, όπου οι ειδωλολάτρες έκαναν τα αίσχη τους. Άραγε οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες τι λόγο είχαν να τα καταστρέψουν; Ας μάθουν λοιπόν οι ειδωλολάτρες λίγη ιστορία:

Το 201 π.Χ., ο Φίλιππος εισβάλλει στη Μ. Ασία, κυριεύει την Πέργαμο όπου ηγεμόνευε ο Άτταλος Α΄, και με λυσσώδη οργή «λυττώντι τω θυμώ», (όπως γράφει το Πολύβιος), καταστρέφει μνημεία και έργα τέχνης. «Εις τα των θεών έδη και τεμένη διετίθετο την οργήν» Δεν αρκείται όμως στον εμπρησμό και την κατακρήμνιση των ναών, των βωμών και των αγαλμάτων. Κατασυντρίβει και τους λίθους για να μην ξαναχτιστούν τα ξεθεμελιωμένα ιερά. «προς το μηδέν ανασταθήναι των κατεφθαρμένων. Πελέκησε ακόμα και τα ιερά άλση. (Πολύβιος Ιστορίαι ΚΑ΄ 1).

Προτού λοιπόν κατηγορήσουν οι Νεοειδωλολάτρες τον Γιαχβέ για βαρβαρότητα, ας μάθουν για τα κατορθώματα και τις καταστροφές των ειδώλων τους και των ιερών αλσών τους, από τους ιδίους τους ομοπίστους τους!

KAI VEVAIA H ANTIKEIMENIKH STASH TOU ANTIKEIMENIKOTATOU EREUNHTH-ERIFIOU. ENW MAS LEEI OTI DEN PREPEI NA PAIRNOUME TH VIVLO KATAGRAMA PARA8ETEI KATA GRAMA STOIXEIA ELL. MU8OLOGIAS.XAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXA

quote:
ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

¨και δανιείς έθνεσι πολλοίς,σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών,σου δε ουκ άρξουσιν¨ (Δευτ.ΙΕ΄6)

ο Γιαχβέ συμβουλεύει τους Εβραίους να δανείζουν τους άλλους λαούς αλλά αυτοί να μην δανείζονται από κανένα....για να καταφέρουν να κυβερνήσουν ΠΟΛΛΑ έθνη...και πράγματι το κατάφεραν.

¨τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς,ινά ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου¨ (Δευτ.ΚΓ΄21)

Τους αλλοεθνείς να δανείζης με τόκο,τους δε ομοφύλους σου χωρίς τόκο...έξυπνη συμβουλή αλλά ηχεί λίγο παράξενα όταν την ξεστομίζει ο ίδιος ο Θεός...πάντως οι Εβραίοι την εφήρμοσαν και την εφαρμόζουν αποτελεσματικά εδώ και χιλιετίες.

Απάντηση:

Επιτέλους, βρήκαν και ένα καλό οι Παγανιστές στον Γιαχβέ. Μόνο που και πάλι το διαστρέφουν! Ο Γιαχβέ δεν μιλάει για ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, αλλά για νόμιμο έντοκο δανεισμό! Τοκογλυφία, είναι ο υπερβολικός τόκος. Υπάρχει όμως και ο λογικός και νόμιμος τόκος, τον οποίο εννοεί ο Θεός. Όμως οι κακοπροαίρετοι Παγανιστές, και αυτό το διέστρεψαν, και μιλούν για τοκογλυφία, κάτι που είναι ψευδές.

Δηλαδή, κακό είναι που ο Θεός, τους είπε ότι εκτός από τον νόμιμο τόκο προς τα έθνη, μεταξύ τους θα έπρεπε να δανείζουν άτοκα; Μάλλον πολύ καλό είναι! Όμως και σε αυτό οι ειδωλολάτρες, έσπευσαν να διαστρέψουν την αλήθεια, μιλώντας για τοκογλυφία! Παρατηρήστε κακοήθεια!

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
KSEPERNAEI TA ORIA TOU GELOIOU

O OROS TOU AFANATISTOU

quote:
Είναι προφανές ότι εδώ έχουν μπερδέψει τον αληθινό Θεό με τον δικό τους τον Δία, που δεν είχε αφήσει ούτε γάτα θηλυκιά, και είχε κάνει την Ήρα τη γυναίκα του ελάφι στη μοιχεία!

PAIDIA MPEITE STO LINK EINAI SKETH KOMWDIA

EINAI TA AKLONHTA EPIXEIRHMATA XAXXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX

CottusΜέλος
02/07/2005, 20:44:09
NOMIZW OTI DEN TO KOITAKSES KAN PRIN TO PARA8ESEIS

EINAI APLA APISTEUTO. TO SIGKEKRIMENO KEIMENO GIA TO OPOIO ANAFERETAI O SUGRAFEAS EINAI GELOIO ALLA EKSISOU GELOIES EINAI KAI OI APANTHSEIS TOU

PLS DIAVAZE PRWTA TA SKOUPIDIA POU MAS SERVIREIS

META EKTIMHSEWS

xchampΜέλος
02/07/2005, 20:46:00
Αγαπητέ Wwalker

είναι η δεύτερη φορά που απειλείς
(έμμεσα) για hacking σε δύο διαφορετικά
θέματα, μεσα σε δύο μήνες...

Ελπίζω να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις απο τους
διαχειριστές

Από εκεί και πέρα, αν νομίζεις ότι μπορείς έστω και δυνητικά
να χακέψεις κάποιον εδώ μέσα...
πολλές ταινίες βλέπεις φίλε!!!

Επίσης είναι και πάλι η πολλοστή φορά που η χριστιανική
ομάδα του forum , εφόσον στριμώχνεται ... σκούζει!!!

Κατανοούμε μεν ότι η αριθμητική αναλογία είναι 2 προς 1,
αλλά αυτό δεν είναι ελαφρυντικό έτσι???

Μάκαρι να ήταν κάποιος χριστιανός επιπέδου Γιανναρά σε τούτο το forum
Όλοι οι κριτές του Χριστιανισμού θα την είχαμε πολύ άσχημα!

Δυστυχώς όμως για έσας παιδιά... είστε πολύ λίγοι!!

Και στην υπεράσπιση του Χριστιανισμού... και στο.. hacking!!

Φιλικά
xChamp

Edited by - xchamp on 02/07/2005 20:50:25