- Πιστεύετε στα θαύματα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Για να χαρακτηρίσω λοιπόν ένα γεγονός ως θαύμα δεν αρκεί μονάχα να γίνει κάτι το απροσδόκητο, κάτι το οποίο δεν είναι φυσικό ακόλουθο μιας αλληλουχίας γεγονότων αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και η επιβεβαίωση της επέμβασης του Θεού.
Εδώ είναι βέβαια που χωράει και πολύ συζήτηση. Πως είναι δυνατόν να γίνει αυτή η επιβεβαίωση; Πιστεύω με πολλαπλούς τρόπους.
- Ο χώρος που πραγματοποιείται το θαύμα, αν είναι εκκλησιαστικός χώρος για παράδειγμα είναι μία πρώτη ένδειξη.
- Ό χρόνος είναι επίσης μία ένδειξη, αν για παράδειγμα το θαύμα επιτελείται κατά τη διάρκεια κάποιας τελετής, πανηγυριού, αγρυπνίας κλπ.
- Ο τόπος, αν γίνεται εμφάνεια Αγίων στον άμεσα εμπλεκόμενο ή και σε άλλους.΄
Κάπως έτσι εγώ ορίζω τα θαύματα. Βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε ότι και η καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη με θαύματα, πλην όμως δεν έχουμε την απόδειξη της επέμβασης του Θεού, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για Χάρη του Θεού παρά για Θαύμα.
Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που εμείς αποκλειστικά και μόνο και κανείς άλλος νοιώθουμε την επέμβαση του Θεού, αλλά σε αυτή την περίπτωση το θαύμα επειδή μένει αποκλειστικά μέσα μας είναι βίωμα.
quote:ΝΑΙ
Πιστεύετε στα θαύματα;
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Edited by - Valnta on 29/11/2003 23:54:53
πρίν μιλήσουμε για "θαύματα" και "Θεό" (και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης κοσμικής οργάνωσης των χριστιανών) ας δούμε ενα άλλο "θαύμα": την δημιουργία του μύθου των υποτιθέμενων "Ευαγγελίων" και δεν συμμαζεύεται!
Διότι, εδώ και δέν υπήρξε.......ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ!!!!!
ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ π.χ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (Η ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΩ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ..) ?
ΠΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΩ ..ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ,ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟΣ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ,ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη:Όλα είναι μοιραία και ο καθένας πεθαίνει όταν "έρχεται η ώρα του".
Η δική μου άποψη είναι η ενδιάμεση "version".
Συλλυπητήρια για τον ξάδελφό σου.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα είναι τύχη-ατυχία.Φαντάζομαι τη ζωή όπως το σκάκι,όπου και κάθε φορά διαφορετικές κινήσεις να κάνεις,το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές αναπόφευκτο.
Φίλε Αναστημένε,δεν γίνονται θαύματα εάν οι ΙΔΙΟΙ δεν το ΘΕΛΗΣΟΥΝ.
Φίλε VIKING,ότι αφορά τα παιδιά που σκοτώθηκαν,νομίζω πως υποφέρουν τα άτομα που έμειναν πίσω και όχι τα ίδια.Πιστεύω ότι είναι δίπλα στο Θεό και με γαλήνια ψυχή.
Φίλε Γρηγόρη,συμφωνώ απόλυτα.
Φίλη valnta,μην γράφεις τέτοιες μεγααάλες απαντήσεις,διότι μου "βγήκε το μάτι". ![]()
![]()
Φίλε Schwabe,μήπως,λέω μήπως είσαι εκτός θέματος?
quote:
Δηλαδη αυτο που παθανε τα παιδακια στο Τροχαιο στα Τεμπη το θεωρεις θαυμα; ... θα ηταν αδικο για τα εκατομμυρια των ανθρωπων που ειναι αναπηροι και αρρωστοι.Εσυ οπως πολλοι ανθρωποι υποθετω πιστευετε σε ενα δικαιο Θεο ...Αρα θεωρεις οτι θα επετρεπε να
γινονται θαυματα σε ορισμενους πιστους ανθρωπους;
Γειά σου φίλε VIKING,
όμορφο και το νέο σηματάκι σου...μόνο που θα ήθελα να σε βλέπαμε πιο συχνά...!
αλλά σε αυτά που λες χωράει πολύ συζήτηση...
Είναι φυσικό φίλε μου να τα βλέπουμε όλα όπως τα βλέπεις μα ο Θεός δεν έχει τα δικά μας μάτια...
Το άδικο για εμάς δεν συνεπάγεται και αδικία για τον Θεό...αν ήταν έτσι θα άφηνε τον γιό του να σταυρωθεί;
Ξέρω ότι σου φαίνεται σκληρό αυτό αλλά ναι ο Θεός είναι α-δικος. Δηλαδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ! Είναι ΠΑΝΩ από αυτό! Δεν είναι μερικώς ή στιγμιαίος δίκαιος αλλά με μία ευρύτερη και άχρονη - μη κατανοητή από εμάς - δικαιοσύνη.
Αν ήταν στο χέρι μας θα λέγαμε ότι δίκαια η θέση του κλέφτη είναι η φυλακή αλλά για Εκείνον η θέση του είναι ο παράδεισος γιατί ΖΕΙ!.
Δεν έχει "υποψία" ζωής ή άγνοια! Μας θέλει όλους κοντά του και εάν σήμερα εσύ και εγώ αντιλαμβανόμαστε κάτι σαν "άδικο" για τον Θεό είναι "σχέδιο"!
Ξέρω...για εσένα αυτά δεν έχουν ισχύ...απλά χρυσώνουν το χάπι...αλλά για εμάς είναι "ΜΝΗΜΗ". Ναι φίλε μου έχει ΜΝΗΜΗ η ψυχή!
Απλά έχουμε αγγιστρωθεί από το σώμα, φορέσαμε και την ασπίδα της λογικής και εξαλείψαμε το ΘΑΥΜΑ της ζωής μας!
Σε ότι αφορά τους "πιστούς" και τα θαύματα που έχουν βιώσει σε πληροφορώ ότι τα θαύματα ΔΕΝ γίνονται ΠΟΤΕ σε πιστούς γιατί αυτοί δεν τα χρειάζονται! Ούτε σε άπιστους για τον ίδιο λόγο!
Γίνονται σε αυτούς που έχουν καλή προαίρεση - όπως εσύ - και ΑΔΥΝΑΤΗ έως ΜΗΔΕΝΙΚΗ πίστη. Αυτούς φέρνει κοντά ο Θεός!
αλλα δεν ετυχε τωρα τελευταια να ημαστε στο ιδιο θεμα.Παντως χαιρομαι
που σε ξαναβλεπω.Οταν λεω οτι δεν πιστευω στα θαυματα εννοω οτι δεν πιστευω στα θαυματα
με την εννοια της παρεμβασης του Θεου στα δρωμενα της ζωης.Δεν πιστευω
οτι γινονται θαυματα επειδη ας πουμε καποιος προσευχηθηκε στο Θεο και μετα με την χαρη του Θεου εγινε το θαυμα.Καταρχην οταν λεμε θαυμα εννουμε οτιδηποτε υπερβαινει την φυσικη
ροη των πραγματων και αντιθεται στους φυσικους νομους.Θαυμα φιλε
μου μπορουμε να χαρακτηρισουμε και την τηλεκινηση που σχετιζεται με την εκτη αισθηση και τον εγκεφαλο του ανθρωπου.
Εγω πιστευω φιλε μου πως αυτα που εμεις λεμε θαυματα(οπως ασυνηθιστες
θεραπειες απο ασθενειες,"στιγματα" κ.λ.π) δεν ειναι θειες επεμβασεις αλλα
εκδηλωσεις του απεραντου και ανεξερευνητου ανθρωπινου πνευματος.Ας μην
ξεχνας φιλε μου το πολυπλοκο οργανο μας που λεγεται εγκεφαλος.Ισως ο
εγκεφαλος του ανθρωπου να ειναι μια μικροκοσμικη αντανακλαση του συμπαντικου μακροκοσμου.
Επισης θεωρω οτι η πιστη(προσεξε πιστη οχι απαραιτητως θρησκευτικη)
κανει θαυματα.Θα σου δωσω να καταλαβεις απο ενα παραδειγμα.
Πολλες φορες διαφοροι απατεωνες για ιδιοτελεις σκοπους παρουσιαζαν και παρουσιαζουν διαφορα ψευτικα αντικειμενα ως ιερα και καθαγιασμενα
Ωστοσο τα θαυματα συντελουνται ακομη και εξαιτιας αυτων των πλαστων
"ιερων" αντικειμενων μονο και μονο επειδη οι ανθρωποι πιστευουν
σε αυτα χωρις να γνωριζουν οτι δεν ειναι αληθινα και πιστευουν
στην δυναμη που πηγαζει απο την υποτιθεμενη αγιοτητα τους.Δεν ειναι
τυχαιο οτι μια ερευνα που εγινε στην Αμερικη εδειξε οτι οι καταθλιπτικοι ανθρωποι που ακολουθουν τις λατρευτικες παραδοσεις
των θρησκειων τους αναρρωνουν πιο ευκολα και οσο πιο μεγαλη ειναι
η πιστη των ασθενων τοσο αυξανεται κατα 70% η ταχυτητα της αναρρωσης
τους.Οι ανθρωποι που πηγαινουν στην Εκκλησια τουλαχιστον μια φορα (οπως εδειξε ερευνα που εκανε το 1997 η Αμερικανικη Επιθεωρηση) Υγειας εχουν μειωμενη θνησιμοτητα σε ποσοστο 25% για τις γυναικες και 33% για τους ανδρες.Αλλα ολα αυτα τα ανεξηγητα που εχουν συμβει
και μπορουμε να μιλαμε για θαυματα σχετιζονται κατα την γνωμη μου
με τον εγκεφαλο των ανθρωπων.Τελος θελω να σου θυμισω οτι προσφατα
ειπαν στις Ειδησεις οτι καποιος στην Ινδια και το επιβεβαιωσαν και οι γιατροι δεν ειχε φαει και πιει τιποτα για πολλα χρονια.Αυτο ειναι
ενα θαυμα φιλε μου;Ναι ειναι.Αυτος ειπε οτι το καταφερε χαρη στην πιστη του σε καποια Θεοτητα γυναικεια.
Εγω φιλε μου το αποδιδω στις δυναμεις του ανθρωπου αυτα που λεμε θαυματα και αυτο σημαινει οτι εχουμε
την ικανοτητα να τελειοποιηθουμε σαν οντα.Ο Βουδας ειχε πει οταν
υψωθηκε στον αερα και διεσπασε το σωμα του σε κομματια και ενωθηκε παλι για να δειξει οτι εχει απελευθερωθει απο τους νομους της φυσης οτι ολοι οι ανθρωποι μπορουν να το κανουν αυτο,ολοι μπορουμε
να γινουμε Βουδες.
quote:
ολοι μπορουμε να γινουμε Βουδες.
Nαι γιατί όλοι είμαστε Θεοί εν ύπνο...

πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που αναφέρεις και συμφωνώ σε πολλά.
Μόνον που δεν μπορούν να έχουν ισχύ παντού.
Όλα αυτά τριγύρω μας ποιός τα δημιούργησε, ο εγκέφαλος του ανθρώπου?
Η νομοτέλεια του σύμπαντος προυπήρχε κατά πολύ πριν την έλευση του έλλογου όντως (άνθρωπος), όπως προυπήρχαν και άλλες μορφές ζωής πριν την αυτή τα'υτη έλευση.
Δες τριγύρω σου, αφουγκράσου...Δε γνωρίζω που μένεις, αν είσαι αστός αν μένεις σε επαρχία ή σε χωριό.
Απλά σου ζητώ να αφουγκραστείς αν είναι δυνατόν οτιδήποτε έμβιο υπάρχει τριγύρω σου όταν βρίσκεσαι στην κατοικία ου τόπου (φύση).
Όλα αυτά φίλε μου δεν είναι δημιούργημα του εγκεφάλου, αυτός πάντως που τα δημιούργησε, με την κοινή λογική που μου δώρισε, το ελάχιστο που έχω χρέος και κάνω, είναι να προσπαθώ όχι να τον μειώνω αλλά να τον ευγνωμωνώ γιατί το κάθε δευτερόλεπτο ζωής, είναι δώρο δημιουργίας που εμείς οι κλειδωμένοι εν πτώση αφελής αγνοούμε και θεωρούμε δεδομένο οτι θα πεθάνουμε στα γεράματά μας και οτι γεννηθήκαμε επειδή έτσι απλά έτυχε...
...
...
...
Ταπεινά υψώνω το βλέμμα μου και σε ευχαριστώ Παντοδύναμε που μου επιτρέπεις να αντιλαμβάνομαι μέρος της Δημιουργίας σου

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Το θαύμα είναι μέσα μας
Το θαύμα είναι γύρω μας
Το θαύμα δεν έχει όνομα
έχει όμως μορφές
Το θαύμα είναι δικό μας
και δεν είναι...

quote:
Nαι γιατί όλοι είμαστε Θεοί εν ύπνο...
Δηλαδη...?!?!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.
quote:
Οταν και αναφυπνίσουμε τη συνείδησή μας και τις κρυφές μας ικανότητες θα'μαστε και μεις Θεοί.... Προς το παρόν είμαστε μέρος του Θείου..."Τάδε έφη Avallon"
~Γρηγόρης~
Το αισθανομουν απο μικρη.....!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.
η δημουργια του κοσμου και το αν υπαρχει μια ανωτατη δυναμη απο
την οποια εκπορευεται η ζωη.Εγω σου λεω, οτι πιστευω οτι κατι ρυθμιζει
τα παντα στο Συμπαν,ισως οι Βουδιστες να εχουν δικιο οταν μιλανε για Καρμα,τον συμπαντικο νομο που ρυθμιζει τα παντα.Δεν περιμενω κανεναν επιστημονα να αποδειξει οτι
υπαρχει Θεος,διοτι δεν μπορει.
Επισης ποτε δεν ειπα οτι ολα ειναι τυχαια,αντιθετως φιλε μου πιστευω οτι το καθε τι στο Συμπαν εχει καποιο νοημα το οποιο βεβαια αδυνατουμε εμεις με το μικρο μας εγκεφαλο να καταλαβουμε.
Πιστευω οτι η ζωη δεν τελειωνει με τον
θανατο.Αλλωστε εχω ξαναπει δεν ειμαι ορθολογιστης,δεν ειμαι αθεος αλλα ουτε και θρησκος,δεν πιστευω σε παραδεισους,κολασεις,
θαυματουργες εικονες και σαταναδες.Εγω θεωρω πολυ πιθανο οπως εχω ξαναπει να εχουμε ζησει και προηγουμενες ζωες και γενικα η θεωρια
της μετενσαρκωσης να ειναι αληθινη.
quote:
Πιστευω οτι η ζωη δεν τελειωνει με τον
θανατο.Αλλωστε εχω ξαναπει δεν ειμαι ορθολογιστης,δεν ειμαι αθεος αλλα ουτε και θρησκος,δεν πιστευω σε παραδεισους,κολασεις,
θαυματουργες εικονες και σαταναδες.
Σε αυτά ταυτιζόμαστε.
~
Όσων αφορά για κάρμα και μετενσάρκωση, δε μπορώ να ξέρω, γιατί όπως είπες και εσύ, δε μπορεί να αποδειχτεί.
~Γρηγόρης~
Kalhspera,
Katarxhn pisteuw sta 8aumata,an kai den exw zhsei kapoio,giati ta 8aumata ta dexontai autoi pou einai etoimoi(me thn pisth tous)!
Exw akousei omws:
Se ena monasthri(den 8a h8ela na anaferw onomata) einai enas monaxos kai e3omologos. O kosmos pou paei einai apisteyta polus. Otan mia mera perimene h mhtera mou thn seira ths htan mia kuria h opoia h8ele na pei thn istoria ths.
Ayth h kuria loipon epi polla xronia den mporouse na kanei paidi. Phgaine se ayton ton monaxo na ths dwsei dynamh kai kouragio. Oloi 3eroume oti shmera yparxoun kai oi e3wswmatikes gonimopoiohseis!
Oloi thn piezan na kanei me ayton ton tropo ena paidi,alla o monaxos ths elege na kanei ypomonh, na exei pisth kai o 8eos 8a ths xarisei paidi. Oloi htan poloi neyriasmenoi mazi ths pws akouge ton monaxo kai den ekane paidi me e3wswmatikh. Ayth omws perimene wspou hr8e h stigmh na meinei eguos!!! Epeidh omws ta xronia eixan perasei h gunaika basei twn giatrwn eprepe na kanei amnuokenthsh(na doun dld oi giatroi me e3etash an to paidi einai ugies) epeidh htan megalh se hlikia. Brhkan loipon oi giatroi oti to paidi 8a gennh8ei me sundromo Down kai opws katalabainete oloi strafhkan enantion tou monaxou kai ths gunaikas bebaia pou pisteue tosa xronia sta logia tou, kai thn piezan na kanei ektrwsh!!! Episkeythke loipon kai pali ton monaxo e3hgontas tou ti egine kai legontas tou oti 8a proxwrhsei se ektrwsh. Aytos epemene oti den htan etsi ta pragmata kai oti me thn pisth ths to paidi 8a genniotan apoluta ygies!!! Kanenas den ton pistepse ektos apo thn gunaika...Shmera to koritsaki ths einai peripou 10 etwn, einai apoluta ugies alla gia kapoion logo...einai polu konta sthn ekklhsia apo polu polu mikrh...
Sugnwmh an sas kourasa alla einai mia istoria pou einai 8auma kata thn gnwmh mou, alla to 8auma oloklhrw8hke mono me thn pisth ths gunaikas...Xwris thn pisth 8a proxwrouse se ektrwsh kai twra oxi 8a milousame gia 8auma...alla 8a kathgorousame ton monaxo...
To pan loipon einai h PISTH!!!
File Beyond, o tropos 8anatou kapoiou, opws ta paidia sta Temph, ta odhghsan ston Paradeiso!!!
Einai polu eytixismena ekei...
Ayta ekanan thn 8usia tous...
Emeis na doume pws 8a thn antileif8oume kai 8a sunexisoume...
Μήπως ν'αρχίσω να πιστεύω?