ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PanosT30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
07/03/2013, 15:15:46
quote:
macedon
DSM
προς γνώση του γνωστού κλόουν και του παρατρεχάμενού του

Η προφητεία του Όσιου Ανδρέα του Σαλού υπάρχει στο έργο του Νικηφόρου Πρεσβυτέρου που γράφτηκε το 10ο αιώνα με τίτλο "Βίος του Οσίου Ανδρέα του διά Χριστόν Σαλού" και υπάρχει στον τόμο 111 της Πατρολογίας του Migne και στη σελίδα 853.

Το κείμενο που παραθέτεις είναι από την έκδοση της Ι. Μ. Παρακλήτου με τίτλο "Ο βίος του οσιου Ανδρέα" και βρίσκεται στη σελίδα 171.

Η διαφορά είναι πως επειδή ακριβώς διαψεύστηκε οικτρά η προφητεία του Όσιου Ανδρέα, στη νέα έκδοση έχουν ... προστεθεί μερικά πράγματα για να αποκρύπτεται η αποτυχία της προφητείας.

Σε κανένα σημείο της αρχικής προφητείας δεν αναφέρεται τίποτε για ξανθά γένη και άλλες ... σύγχρονες ανοησίες.

Όσο και να σκούζει λοιπόν ο κλόουν του φόρουμ, ο οποίος διαβάζει βιβλία που δεν έχει, γνωρίζει κείμενα που δεν έχει διαβάσει και έχει (μάλλον) και ξάδερφο που πάει καράτε, η προφητεία διαψεύστηκε ΠΑ-ΤΑ-ΓΩ-ΔΩΣ (προφανώς η "θεία φώτιση" δεν είχε ισχυρό σήμα στην περιοχή).

Λεπτομέρειες εδώ

Βρε καρπαζοεισπράκτορα του esoterica γιατί σκούζεις τσάμπα από εχθές και μας έχεις φλομώσει ένα μάτσο μαλακίες???

Αφού θεωρείς ότι έχεις δίκιο σκάναρε τις μαμημένες τις σελίδες ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ που σου ζητάω από προχθές για να με αποστομώσεις!

Τι φοβάσαι???

Τι τρέμεις???

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/03/2013, 15:15:56
Panos T

Πρέπει να καταλάβεις λίγο κι εμάς και να δώσεις λίγη "άφεση αμαρτιών" ( σχολιασμών ), επειδή με μερικά ποστ τύπου mdiamant και Χριστος Ελ,δοκιμάζεται η υπομονή μας.

Και καταλαβαίνεις επίσης,ότι όταν αναφέρομαι στα χριστιανά με υποτιμητικό τρόπο, εσυ εξαιρείσαι!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

07/03/2013, 15:27:53
quote:

Panos T

Πρέπει να καταλάβεις λίγο κι εμάς και να δώσεις λίγη "άφεση αμαρτιών" ( σχολιασμών ), επειδή με μερικά ποστ τύπου mdiamant και Χριστος Ελ,δοκιμάζεται η υπομονή μας.

Και καταλαβαίνεις επίσης,ότι όταν αναφέρομαι στα χριστιανά με υποτιμητικό τρόπο, εσυ εξαιρείσαι!

NIKOMAXE θα πρέπει να βρούμε όμως ένα modus operandi για να μην υπάρχουν δικαιολογημένες παρεξηγήσεις εκατέρωθεν...

Υ.Γ Σε παλαιότερό σου ποστ προς το macedon ήσουν απόλυτα σαφής στο γιατί αντιδράς ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ και σου είχα δώσει τα εύσημα (συν ότι το απόδειξες και με τον Eumenis), άρα δε με ενοχλεί ειλικρινά αν με περιλαμβάνεις στην "λίστα" σου...

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/03/2013, 16:03:33
quote:
Υ.Γ Το παρέλθον μας φίλε skartados κινδυνεύει ΜΟΝΟ από τους ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΤΕΜΕΚ που κυνήγησαν και κυνηγούν και παραποιούν την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ που υποστηρίζω ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ σε όλα τα fora που συμμετείχα παραθέτοντας ΕΔΑΦΙΑ που λιώνουν πολλές καραμέλες...

Με πρωταγωνιστες πανο,τους τουρκαλβανους απολογητες της οοδε.Οι οποιοι βλακωδως εχουν απομονωσει καποια χωρια,οπως ας πουμε και το μπουλγκμαρκ και νομιζουν οτι θιγουν την αρχαια ελληνικη κοσμοθεαση.Δυστυχως εχω δει και εσενα να αντιγραφεις τα ιδια χωρια απο τους τουρκαλβανους αυτους.Εχω σκεφτει πολλες φορες να επεμβω,αλλα ξερω οτι αν το κανω,θα μπω σε μια διαδικασια να γραψω 10 σελιδες απο αρχαια κειμενα.....
07/03/2013, 16:28:58
PanosT

quote:
θα πρέπει να βρούμε όμως ένα modus operandi για να μην υπάρχουν δικαιολογημένες παρεξηγήσεις εκατέρωθεν...

Μαζί σου. Εδώ όμως μιλάμε για θύελλες.

Ο mdiamant απέδειξε σε post του, πως ο τετραγωνισμός του κύκλου έχει ήδη επιτευχθεί από του λόγου του, κάποιο πρωί που δεν είχε τί να κάνει.

Ο regulus χρησιμοποίησε θεωρία συνόλων με δική του ορολογία για να αποδείξει την ύπαρξη Θεού.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Σωκράτη Άγιο, και ανιχνεύει τη θεία έμπνευση του Όμηρου και του Πλάτωνα, απορρίπτοντας όλους όσους ανά τους αιώνες ασχολήθηκαν με την κλασική γραμματεία.

Ο Χριστιανός Ορθόδοξος κάθεται πάνω από ένα ρολόι κι ένα ημερολόγιο, και περιμένει τον αντίχριστο και τη Δ.Π.

Όλα τα πάντα, τυγχάνουν της ορθοδοξοχριστιανικής ερμηνείας, κι όταν τους λες πως μιλάνε για πράγματα, που δεν μπορούν να ειδωθούν με θρησκευτικοδογματικό τρόπο, σου λένε πως βρίσκεσαι σε πλάνη και αδυνατείς να έρθεις σε επαφή με τον βαθύτερο σκοπό της ύπαρξής σου.

Πες μου ειλικρινά, με ποιόν τρόπο μπορεί κανείς να λειτουργήσει σε αυτές τις συνθήκες.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

07/03/2013, 17:23:49
@ skartados

Φίλε μου, εγώ δεν παρουσίασα ΠΟΤΕ κάτι αρνητικό για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφική Σκέψη και αντιθέτως μέμφομαι πρόσωπα και εξουσίες και καταστάσεις που κυνήγησαν μέχρι θανάτου τους Φιλοσόφους.

Περί αρνητικής κοσμοθέασης θεωρώ ότι αναφέρεσαι στα χωρία περί Ανθρωποθυσιών στην Αρχαία Ελλάδα στα οποία η ΟΥΣΙΑ για εμένα είναι ΠΟΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ" ΚΟΣΜΟ.

Το φαινόμενο των ανθρωποθυσιών στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ΕΥΤΥΧΩΣ σε μικρότερη κλίμακα ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟ. Αν η αγάπη σου για την Αρχαία Ελλάδα σε κάνει να εθελοτυφλείς για το ζήτημα των Ανθρωποθυσιών τότε ΟΥΤΕ την Ιστορία θα κατανοήσεις σε βάθος σ'αυτό το ζήτημα ΟΥΤΕ τη στάση του Θεού στην Π.Δ και την επικράτηση του Χριστιανισμού εν γένει.

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 07/03/2013 17:40:45

07/03/2013, 17:28:16
PanosT,

Αντιλαμβάνομαι την υποσυνείδητη ανάγκή σου να υπερασπιστείς,άτομα της ιδίας πίστης-αν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πιστεύουν αυτά που πιστεύεις εσύ,που εγώ αμφιβάλλω-

Όμως έχεις ήδη πάρει χαμπάρι,για τι μέρη του λόγου συζητάμε,επειδή ακριβώς πρέπει να έχεις διαβάσει τα ανάλογα νήματα...
Εδώ κρίνεται η ΛΟΓΙΚΗ μας αδερφέ,και όχι η θρησκεία.
Ξέρω ότι με καταλαβαίνεις.Αν δε με καταλάβαινες θα με αποκαλούσες με το ...αληθινό μου όνομα...Admin

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

07/03/2013, 17:38:42
quote:
DSM
Πες μου ειλικρινά, με ποιόν τρόπο μπορεί κανείς να λειτουργήσει σε αυτές τις συνθήκες.

Ειλικρινά δε γνωρίζω.

Εγώ σαν κριτήριο για το πόσο θα ανεβάσω τους τόνους είναι η ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ του άλλου.

Με κάποιον που έχει ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ είτε δεν θα τσακωθώ είτε ακόμα και αν τσακωθώ θα προσπαθήσω να βρω κοινά σημεία επαφής.

Εάν κάποιος μου έρθει με ΚΑΚΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ να σχολιάσει/υποτιμήσει/χλευάσει τα Πιστεύω μου, τις όποιες γνώσεις μου, την ομάδα μου, τη Monica Bellucci κτλ τότε...

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/03/2013, 18:03:06
PanosT

quote:
Αφού θεωρείς ότι έχεις δίκιο σκάναρε τις μαμημένες τις σελίδες ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ που σου ζητάω από προχθές για να με αποστομώσεις!

Μα... σε έχω αποστομώσει, απλά δεν έχει φτάσει ακόμη το σήμα στον εγκέφαλό σου (λέμε τώρα). Δεν έχω δει κάποιον αντίλογο επί του προκειμένου και το γοερό σου κλάμα ουδαμώς παραπέμπει σε αντίλογο...

quote:
Τι φοβάσαι???

Τι τρέμεις???

Τίποτε. Απλά μ' αρέσει να σε βλέπω να σκούζεις μικρέ.

macedon

07/03/2013, 18:07:19
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
PanosT,

Αντιλαμβάνομαι την υποσυνείδητη ανάγκή σου να υπερασπιστείς,άτομα της ιδίας πίστης-αν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πιστεύουν αυτά που πιστεύεις εσύ,που εγώ αμφιβάλλω-

Και που να ήξερες...

Επειδή είδα και άκουσα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν στην Εκκλησία του χωριού από το οποίο κατάγομαι προσπάθησα να συνομιλήσω με τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ.

Ο εν λόγω Μητροπολίτης (ο οποίος είναι ακόμα εν ζωή) θεωρείται "ζόρικος" στα Θεολογικά θέματα και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για "ατασθαλίες", είναι αυτό που θα λέγαμε "παλαιάς κοπής".

Η επικοινωνία μας γίνονταν είτε τηλεφωνικά (2 ή 3 φορές) είτε με ανταλλαγή επιστολών μέσω ΕΛΤΑ.

Στην τελευταία του επιστολή (σε επίσημο φάκελο και χαρτί πολυτελείας με σφραγίδες και βουλοκέρια πάντα) μου ζητάει να συναντηθούμε από κοντά και να συζητήσουμε και για άλλα θεολογικά ζητήματα και να αλληλοσυγχωρεθούμε που υψώσαμε τους τόνους κτλ κτλ.

Εγώ όπως έγραψα και στο ΝΙΚΟΜΑΧΟ είμαι μοναχικός λύκος. Μπορεί να συμφωνήσω μ'έναν άθεο και να διαφωνήσω μ'έναν Χ.Ο.

Δες πόσα ποσταρίσματα έκανα στο παρών thread ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. Δύο ή τρια το πολύ προς τον Χ.Ο που του έλεγα ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!

Ο χρόνος που αφιερώνω στο esoterica είναι παραπάνω απ'ότι μου επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και το κάνω μόνο και μόνο επειδή περνάω καλά με το macedon και την παρέα του.

Δεν παρακολουθώ όλα τα threads και όλα τα posts για να παίρνω ή να μην παίρνω θέση καθώς ούτε μπορώ ούτε θέλω να το κάνω!

Μόνο στο macedon τρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία και του αφιερώνω περισσότερο χρόνο...

Γενικά τα θέματα που θίγονται εδώ από ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ούτε μπορούν να τοποθετηθούν σωστά ούτε να σχολιαστούν από τον υπολογιστή. Σε μια συνάντηση για ένα καφέ και περισσότερα πράγματα θα συζητούσαμε και πιο εύκολα σε συμπεράσματα θα καταλήγαμε.

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/03/2013, 18:15:56
quote:
macedon

PanosT

quote:

Μα... σε έχω αποστομώσει, απλά δεν έχει φτάσει ακόμη το σήμα στον εγκέφαλό σου (λέμε τώρα). Δεν έχω δει κάποιον αντίλογο επί του προκειμένου και το γοερό σου κλάμα ουδαμώς παραπέμπει σε αντίλογο...

Κότα λυράτη που μου θες να αμφισβητήσεις και προφητείες τρομάρα σου...

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ (όπως ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ESOTERICA) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΗΓΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ!

Σου θυμίζω, Gibbon, Renan, Ευαγγελικές περικοπές, Πατερικά Κείμενα, Δραγούμη, Γιαννόπουλο, Δάκογλου, Μιχαλολιάκο/Παππά/Κασιδιάρη/Παναγιώταρο κτλ κτλ

Σου εμφανίζω τον ΑΝΤΙΛΟΓΟ και απλά εξαφανίζεσαι.

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΡΕ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ ΤΟΥ ΕSOTERICA???

Α, για κάτσε μισό λεπτό!

Μάλλον έχεις επιλέξει να μην ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ γι'αυτό ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΕΣ.

Χμμ...

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να είναι καλύτερα έτσι...

quote:

quote:
Τι φοβάσαι???

Τι τρέμεις???

Τίποτε. Απλά μ' αρέσει να σε βλέπω να σκούζεις μικρέ.

Μείνε μαζί μας και πόσταρε με τους ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΟΥ ΡΥΘΜΟΥΣ και από εμένα όοοοοοοοτι θες!!!!!

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 07/03/2013 18:24:27

07/03/2013, 18:20:54
Έλα, πάρε ένα μαντηλάκι να σκουπίσεις τα ματάκια σου...

macedon

07/03/2013, 18:26:26
Κότα λυράτη...

Υ.Γ 1 Η παρέα με τον Eumenis σε χαλάει ή μου φαίνεται???

Υ.Γ 2 miserabile visu...

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/03/2013, 18:27:05
Δεν σου έφτασε; Σφούγγισέ το και ξαναπροσπάθησε...

macedon

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 18:27:23
ΝΙΚΟΜΑΧΕ DSM @ΑΜΕΙΝΙΑΣ ελάχιστα με απασχολεί αν μου απευθύνεστε με υποτιμητικό τρόπο.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ αδυναμία να μιλάς στον συνομιλητή σου με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, κάτι το οποίο κάνετε εσείς.
Μάλιστα δεν θα είχατε το θάρρος να μου μιλάτε έτσι αν αυτά που έλεγα δεν σας πείραζαν και εσάς.
Όμως αυτά που λέω εγώ δεν απευθύνονται προσωπικά στον καθε ένα από σας.
Μπορεί αυτά που πιστεύω να είναι αντίθετα με αυτά που πιστεύετε εσείς όμως δεν σας πρόσβαλα πουθενά. Αλλά ακόμα και αν το έκανα πείτε που έγραψα κάτι υποτιμητικό και αμέσως θα ζητήσω συγνώμη απο εδω μεσα.

DSM για τον τετραγονισμο του κυκλου σε παραπεμπω στη λύση τουΔεινόστρατου και στη λύση του Αρχιμήδη

07/03/2013, 18:33:35
mdiamant

quote:
DSM για τον τετραγονισμο του κυκλου σε παραπεμπω στη λύση τουΔεινόστρατου και στη λύση του Αρχιμήδη

...

07/03/2013, 18:35:46
quote:
macedon
Δεν σου έφτασε; Σφούγγισέ το και ξαναπροσπάθησε...

Κότα λυράτη...

Y.Γ 1 Για τα Μαθηματικά Πιθανοτήτων πότε θα έχουμε νέα σου δασκαλάκο??? ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. ΘΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΒΡΕ ΣΥ...

Υ.Γ 2 Μέχρι και τον Eumenis θα χάσεις από μαθητή μόλις μας εμφανίσεις το πολυπόθητο αποτέλεσμα!

Υ.Γ 2 miserabile visu...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 07/03/2013 19:31:22

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 18:37:03
Τετραγωνισμός του κύκλου - Η λύση του Δεινόστρατου

http://users.sch.gr/thafounar/Genika/problemGeometry/SquaringTheCircle/Dinostratus/dinostratus.html

Τετραγωνισμός του κύκλου - Η λύση του Αρχιμήδη

http://users.sch.gr/thafounar/Genika/problemGeometry/SquaringTheCircle/SquCirArchimedes/squCirArchimedes.html

οριστε οι παραπομπες.

07/03/2013, 18:38:24
mdiamant

...

mdiamantΜέλος
07/03/2013, 18:44:21
ελπίζω να σε κατατόπισα περί του τετραγωνισμού του κύκλου εκτός και αν έχεις σκοπό να αμφισβητήσεις τον Αρχιμήδη και τον Δεινόστρατο.