- Κέλσος: Αληθής Λόγος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Apeiron
Φίλε τρέχα θα σου πω και κάτι άλλο. Ναι, ο αρχαίος ελληνικός κόσμος από ένα σημείο και μετά πέρασε σε παρακμή, όπως συμβαίνει με κάθε τι άλλο, έτσι διατηρείται η ισορροπία, έτσι είναι ο κύκλος της ζωής σε κάθε τι. Ο χριστιανισμός όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακμάσει, γιατί δεν υπόκειται σε ισορροπία. Είναι συνεχώς στο ναδίρ, δεν γνώρισε ποτέ πραγματική ακμή ούτε και πραγματική παρακμή,μια θρησκεία που ανέκαθεν διακρινόταν από μια λίγδα, κάτι βρωμάει πως να το κάνουμε. Και αυτό φαίνεται από τα εγκληματικά διατάγματα κατά των Ελλήνων αυτοχθόνων, η καταπάτηση των αρχαίων ελληνικών ναών.
Φίλε Apeiron , κατ’ αρχήν καλώς ήλθες στο forum , και καλή παραμονή .
Όταν καλέ μου φίλε μιλάμε για λίγδα και βρώμα στον χριστιανισμό , εκτός από την μεταφορική του έννοια , υπάρχει και η κυριολεξία .
Και δεν εννοώ βέβαια ανάμεσα στους απλούς πιστούς , αλλά στον μοναχισμό . Γιατί εν αντιθέσει με την Ελληνική αντίληψη ότι ο υγιής νους θα πρέπη να βρίσκεται και μέσα σε ένα υγιές σώμα , σύμφωνα με την χριστιανική φιλοσοφία του μοναχισμού ένας από τους τρόπους για να κατακτήση κάποιος τον παράδεισο είναι η μπόχα και η απλυσιά . Το παρακάτω απόσπασμα από τις υποσημειώσεις του «Ιστορία της Παρακμής και Πτώσεως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» του Edward Gibbon , δίνει μια χαρακτηριστική εικόνα της αντιλήψεως αυτής .

![]()
![]()
![]()
*
Ελπίζω , οι θεμελιώδεις διαφωνίες μας να μην αποσύρουν την γέφυρα επικοινωνίας μας , να μην δημιουργήσουν εσωτερικές ανυπέρβλητες εντάσεις , ικανές να σηκώσουν τοίχη ...!
Φίλε μου (θα μου επιτρέψεις να σε προσφωνώ , έτσι..) , θα πώ τούτο:
"Ο χριστιανισμός και ο Χριστός , έδωσαν ένα δεκάλογο..ένα ηθικό κανόνα για την εύρυθμη λειτουργία και κοινωνία των ανθρώπων , για να μπορούν να ζουν με αγάπη...μπλα...μπλα...μπλα..!!!"
Εντάξει λοιπόν , ας το θέσουμε ως βάση συζήτησης ...
Το ερώτημα ειναι το εξής και θέλω να μου απαντήσεις σ'αυτό (παράκληση):
-Γιατί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η κλοπή είναι αμάρτημα...και ενώ παρ'οτι το εξομολογήθηκαν(κάποιοι), το ξανακάνουν???
-Γιατί ενώ γνωρίζουν ότι η συκοφαντία ειναι αμάρτημα και ενώ κι'αυτό (κάποιοι) το εξομολογήθηκαν , το ξανακάνουν?
Δεν θέλουν να είναι καλοί άνθρωποι?
Δεν θέλουν να είναι ευτυχισμένοι??
Δεν θέλουν να ειναι ήρεμοι και ήσυχοι?
Τι φταίει , αγαπητέ μου φίλε?
Εδώ θα την κάνουμε την συζήτηση και θα εκτεθούμε και οι δυό μας στην κρίση όλου του site...και θα δώσουμε απαντήσεις με αποδείξεις και όχι με ηθικολογικού τύπου αναφορές και προστακτικούς κώδικες..!
ΣΗΜ:"θέλω να γνωρίζεις ότι μπορώ να διαχωρίζω θέσεις απο πρόσωπα και δεν αναφέρομαι κάθε φορά στο προσωπό σου αλλα στις διατυπωμένες θέσεις σου....και αυτό γι'αποφυγή παρεξηγήσεων και εμφάνιση συναισθηματικών φορτίσεων"![]()
soul
τι σημαίνει απαρνούμαι τα εγκόσμια για έναν μοναχό και δη
προ 2000 χρόνων....Θέλω να μου πεις εσύ μέχρι πότε οι άνθρωποι πλένονταν και που....Πόσες φορές και όλα τα μέρη που προτίμησαν για πλύσιμο....Έτσι να ούμε λίγο τους..καθαρούς και τους άπλυτους...
Καλά, δεν φτάνει που δεν καταλαβαινεις τι είναι ο χριστιανισμός,
προσπαθεις να τον εντάξεις και σε υποκριτικές λογικές του να δειχνω όχι να είμαι καθαρός;Που πιστεύες πρέπει να ειναι ο άνθωπος καθαρός,
μέσα του ή εξω;
Φίλε Άπειρον,μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, δεν είσαι αντικειμενικός και το ξέρεις...Οπότε, άσε και συ αυτούς που πιστεύουν στον Χριστό να το πράττουν, όπως εσύ πιστεύεις ότι πιστεύεις....
Δημοκρατία έχουμε ακόμη...
Βέβαια, κι εσύ δημοκρατία θα επικαλεστείς για όσα γράφεις,αλλά ο Ισοκράτης, πριν 2.500 χρόνια είχε πει"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται,σιότι καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και
της ισότητας...Διότι έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την παρανομία ως ελευθερία..
Την αναίδια του λόγου,ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία..."
Ποιούς αρχαίους προγόνους υπερασπίζεσαι;
Αυτοι ξέρανε τι εστί Θεός και τι εστί νούμερα και το δείχναν στα
λόγια τους.... Γι αυτό και το 12θεο, ήταν τόσο χαμηλου επιπέδου
θρησκεία, που μόνη της εξέπεσε...
Και ξέρεις, μου αρέσουν κάτι αυτοσαρκαζόμενες δηλώσεις που κάνεις του στύλ "Τοποθετώ το ζήτημα στη σωστή του βάση, έξω από το ψευτομεταφυσικό και δηθεν καταστάσεις μεσσιανικές."
Το κακό είναι ότι δεν είσαι ...δημοκράτης και δεν δέχεσαι αυτούς που
πιστεύουν στο μεταφυσικό, αρκετά δις στη γή, δυστυχώς για σενα, όπως και αντιστοίχως μεσσιανιστές...
Άρα εσύ είσαι με τους λίγους....Δεν το λέω γιατί έχεισημασία για το που είσαι, αλλα για τη δημοκρατικότητα σου, που φωνάζει ότι πρέπει να είμαστε οπως λές εσύ,αφού δεν χρειαζόμαστε μεσσίες..Ο καθείς μόνος του...
Κήρρυγμα απωλείας κάνεις ή απλά δηλώνεις την αβάσταχτη ελαφρύτητα του είναι;
soul
Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε, ώστε να γίνεται και διάλογος, όχι αλληλοκολακεύοντας ο ένας τον άλλο....
Φίλε μου τα ερωτήματα σου δέιχνουν, όχι μόνο για σένα, αλλά για όλους μας, ότι δεν καταλαβαμε καλά τι είπε ο Χριστός και η θρησκεία
μας...Το μήνυμα της αγάπης, είναι να συγχωρείς, όχι να κατακρίνεις..
Εκτός διαλόγου,εννοούμε...Ο άνθρωπος σε σχέση με τον άγγελο, λέει η
θρησκεία μας,έχει μόνο μια διαφορά...Ο άγγελος, αν πέσει στην αμσρτία δεν σηκώνεται,δεν ανακάμπτει,ενώ ο άθρωπος, αμαρτάνει και
ξανααμαρτάνει, αλλά έχει τι δικαίωμα να μετανοιώσει και να σωθεί.....
Σε μπερδεύει μια τέτοια άπειρη αγάπη;
Δεν μπορούμε φίλε μου, να καανοήσουμε τον Θεό κι αντί να το προσπαθουμε, προτιμάμε να τον κάνουμε σαν τα μούτρα ας, με το συμπάθιο...Αγάπη, ειπε ο Χριστός είναι να συγχωρείς τον αδερφό σου
77 φορές..Και δεν εννοούσε 77, γιατί κανείς δεν κάθεται να μετρήσει
πόσοες φορές συγχώρεσε,αλλά για πάντα...Να συγχωρούμε ο ένας τον άλλο
για να μας συγχωρεί κι ο Θεός για το κακό που κάνουμε...
Πότε και τι κακό;
Κάθε μέρα φιλε μου, κακό κάνουμε σε μας,στους άλλους κι όμως, πιστεύουμε ότι έχουμε καταλάβει πολλά και θέλουμε να πούμε κάτι για όλα...
Σκέψη, περισυλλογή, αγάπη και αυτοκριτική δεν ασκούμε...
Ο Ισοκράτης το έθεσε πολύ σωστά...Κι η σημερινή εποχή οδηγεί τον άνθρωπο στον χαμό του,αλλά η ευδαιμονία του δεν τον αφήνει να δει το χάος που φέρνει, μπερδεύοντας τα πάντα με τα πάντα...
Εσύ φίλε μου, είσαι καλύτερος απο τους χριστιανούς που αναφέρεις
ότι ξανακάνουν τις ίδιες αμαρτίες;
Εσύ δεν ξανακάνεις τα λάθη σου;Εκτός αν θεωρείς ότι οι χριστιανοι
είναι καλύτεροι απο όλους και γι αυτο τους κρίνεις...
Αν όμως, ειναι καλύτεροι, δεν φοβάσαι μην κάνεις λάθος και κριθείς έτσι στην ιστορία;
Καλή η ελαφρύτητα του παρατηρητή, αλλά δεν επισκεπτόμαστε κάποιο χώρο και τον κρίνουμε, όλοι εδώ ζούμε..
Οπότε, μάλλον ..αυτοκριτική χρειάζεται σε θέματα αμαρτιών κι όχι
να πάμε να βγάζουμε την οδοντογλυφίδα απο το μάτι του άλλου και να του καρφώνουμε το δικό μας ...κοντάρι στο άλλο μάτι..
Άστον τον καημένο, να εχει προβληματα όρασης, γιατί να χάσει εντελώς το φώς του;
quote:
Αγαπητέ μου Εαρινέ και βέβαια δαχωρίζω θέσεις απο ανθρώπους, και διάλογο..Και φυσικά χαίρομαι που με απκαλείς φίλοΆστον τον καημένο, να εχει προβληματα όρασης, γιατί να χάσει εντελώς το φώς του;
Βαγγέλη πριν θέσω τα ερωτήματα , σε προειδοποίησα για κάτι...
Να μην τοποθετηθούμε με ηθικολογικού τύπου αναφορές και θρησκευτικές νουθεσίες ή απόψεις...σε ξαναρωτώ λοιπόν επι της ουσίας:
"Γιατί οι άνθρωποι , ενώ γνωρίζουν το "σωστό" δεν μπορούν να το κάνουν?? ...ποιός είναι ο λόγος και η αιτία?? "
Περιμένω την δική σου απάντηση..όχι της θρησκείας...την δική σου άποψη..ευχαριστώ!!
soul
κάτι, δεν λέμε ότι ο άλλος δεν απάντησε,κάνοντας εντελώς
δημοκρατικά , γαργάρα τις θέσεις του....
Δικές μου θέσεις;Εσύ δλδ, έχεις δικές σου θέσεις;Ανείπωτες πριν;
Περιμένω με αγωνία τις δικές σου, να δω την πρωτοτυπία...
Γιατί εγώ, μάλλον ανιαρά θα στα πω...
Βλέπεις,οι άνθρωποι,κολάζονται απο το σωστό...Το ξέρουν, αλλά επειδή
είναι του Θεού κι όχι δικό τους, ψάχνουν αφορμή να το καταργήσουν,
για να βάλουν το δικό τους στη θέση του...
Σφετεριστές είμαστε, εσύ τι νομίζεις, θλεόυμε να διορθώσουμε τον Θεό;
΄Η πιστεύεις ότι επειδή δεν είμαστε ίδιοι, έχουμε το δικαίωμα
να ζητάμε, δικούς μας ορισμούς του σωστου;Κι αυτος που το έφτιαξε;
Θα του πούμε ότι έκανε λάθος;
Λιγούρια ειμαστε μπρος στο μεγαλείο του θεού, χαμίνια του υποκόσμου,
που νομίζουμε ότι βρήκαμε κορόιδο να ξεγελάσουμε....
Ποιόν, τον Θεό;
Εσύ, λοιπόν, ΄φιλε μου,τι λές;
quote:
Ρε φίλε Εαρινέ, πως μπερδεύεσαι έτσι;Όταν θέλουμε να πούμε
κάτι, δεν λέμε ότι ο άλλος δεν απάντησε,κάνοντας εντελώς
δημοκρατικά , γαργάρα τις θέσεις του....
Δικές μου θέσεις;Εσύ δλδ, έχεις δικές σου θέσεις;Ανείπωτες πριν;
Περιμένω με αγωνία τις δικές σου, να δω την πρωτοτυπία...
Γιατί εγώ, μάλλον ανιαρά θα στα πω...
Βλέπεις,οι άνθρωποι,κολάζονται απο το σωστό...Το ξέρουν, αλλά επειδή
είναι του Θεού κι όχι δικό τους, ψάχνουν αφορμή να το καταργήσουν,
για να βάλουν το δικό τους στη θέση του...
Σφετεριστές είμαστε, εσύ τι νομίζεις, θλεόυμε να διορθώσουμε τον Θεό;
΄Η πιστεύεις ότι επειδή δεν είμαστε ίδιοι, έχουμε το δικαίωμα
να ζητάμε, δικούς μας ορισμούς του σωστου;Κι αυτος που το έφτιαξε;
Θα του πούμε ότι έκανε λάθος;
Λιγούρια ειμαστε μπρος στο μεγαλείο του θεού, χαμίνια του υποκόσμου,
που νομίζουμε ότι βρήκαμε κορόιδο να ξεγελάσουμε....
Ποιόν, τον Θεό;
Εσύ, λοιπόν, ΄φιλε μου,τι λές;
Λοιπόν , φίλε Βαγγέλη θα σου πώ αυτό:
-"Κυρίαρχο και εγγενές της ανθρώπινης πραγματικότητας και καταστατικότητας είναι η επιθυμία και η οποία αναβλύζει απο την έλλειψη...απο κει ξεκινούν όλα στον άνθρωπο"
-Εσύ το δέχεσαι αυτό??
-Πιστεύεις ότι θα αναζητούσαμε κάτι το οποίο ήδη έχουμε??
soul
quote:
Αίολος: ...και μιάς και οι μαρτυρίες των διαφέρουν, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι, ή λένε μπούρδες, ή έχουν πιεί κάτι πολύ καλό.
Μπράβο μου;
...και το κοινό των απατεώνων είναι η διχογνωμία. Σωστά;
Ποια διχογνωμία?....σκέψου ότι παρακολουθείς ένα ατύχημα μαζί με τη γυναίκα σου, εάν καλεστείτε ως μάρτυρες! δεν υπάρχει περίπτωση μία στο εκατομμύριο να μην παρουσιάσετε πέρα από τις κοινές πληροφορίες και διαφορετικές.
Οι οποίες όμως αποτελούν επιπρόσθετα στοιχεία στη μαρτυρία και οφείλονται στη διαφορετικότητα του ατόμου (μνήμη, βαθμός σπουδαιότητας κ.λ.π.), που αν μή τι άλλο συμπληρώνουν με αυτόν τον τρόπο την όλη μαρτυρία.....οπότε θα έβγαινε κάποιος "ξύπνιος" και θα έλεγε:
-"Βρε τους απατεώνες!"......αλλά θα προκαλούσε την απορία των άλλων ........ όπως προκαλείς εσύ τη δική μου.
Σκέψου τώρα να περιγράφεται ολόκληρη σειρά από γεγονότα! όπως έγινε με τον Ιησού!
quote:
Αίολος:
...διότι: Την μ@λ@κίαν πολλοί αγάπησαν.
Τον μ@λάκ@ν ουδείς!
(μετοσυμπαθειοκίολας)(δεν κρατήθηκα)
Γι' αυτό δεν κάνεις τίποτα ώστε να την περιορίσεις?

quote:
Αίολος:
Εάν μου υποδείκνυες μία λογική πρόταση τού Ωριγένη, ίσως συμμεριζόμουν την θέση σου.
Εφόσον δεν τα κατάφερε ο Ωριγένης!....είναι δυνατόν να σου ανοίξω τα μάτια εγώ?
quote:
Αίολος:
Οκτώ σελίδες έργα μίσους και ηλιθιότητας διαβάζουμε.
Αυτή η αγάπη από που σου προέκυψε;
Αυτό ίσως οφείλεται στην παραπάνω αγάπη που μας περιέγραψες!

quote:
Αίολος:
Επειδής έχω βαρεθεί να διαβάζω αυτές τις παπαριές, θα ξεφύγω κι εγώ λίγο από το θέμα μου.Ιδού πως "διέδωσαν" οι ηλίθιοι και αγράμματοι τα ευαγγέλια.
Οι καρποί του Χριστιανισμού ήταν θρησκευτικοί πόλεμοι, σφαγιασμοί,
σταυροφορίες, ιερές εξετάσεις, εξόντωση των Ινδιάνων της Αμερικής και
αντικατάστασή τους από Αφρικανούς σκλάβους
Άρθουρ Σοπενενχάουερ
Μάλιστα......να πιστέψουμε δηλαδή ένα φιλόσοφο επειδή το είπε? ή επειδή ήταν δηλωμένος άθεος?......κι επειδή δεν έχουμε την χαρά να συζητούμε μαζί του, ας μας απαντήσεις εσύ!
Και η κουτσή γουρούνα Αίολε γνωρίζει ότι οι Κονκισταδόροι κατακτητές της Νέας Γης, ήσαν άνθρωποι που διψούσαν για χρυσάφι κι αδιαφορούσαν για την περιπέτεια της ανακάλυψης νέων τόπων, τη δημιουργίας αποικιών.....και πολύ πολύ περισσότερο αδιαφορούσαν για τη θρησκεία!.....την οποία τη χρησιμοποιούσαν μόνο ως άλλοθι για να εξευμενίσουν τις πράξεις του έναντι τρίτων.....εσένα πως σου διαφεύγει αυτό?
quote:
Αίολος:
Η τέχνη, η φιλοσοφία, η φιλολογία, η ίδια η ψυχολογία του Δυτικού ανθρώπου,
όλα υπέφεραν από τη νίκη των επισκόπων.
John Holland Smith – Ο Θάνατος της Κλασσικής Εθνικής Θρησκείας
Νίκη των επισκόπων? σε ποια ακριβώς μάχη αναφέρεσαι?...
Η γενικά και αόριστα?
quote:
Αίολος:
Οι χριστιανοί ζηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους ή όργωσαν την επαρχία,
καταστρέφοντας, χωρίς αμφιβολία, πολύ περισσότερους αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς του κόσμου τους από οποιουσδήποτε μετέπειτα διερχόμενους βαρβάρους.
Ramsay MacMullen - Ο Εκχριστιανισμός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
Άπόδειξη? Σε ποιο αιώνα αναφέρεσαι? Την Ακρόπολη την ξέχασαν? Λογικά ..... αν από κάπου έπρεπε να ξεκινήσουν θα ήταν από εκεί!..... λογικά!!
quote:
Αίολος:
Κανείς δε θα συμβουλευθεί μάντη, αστρολόγο ή χρησμολόγο…Η καθολική
περιέργεια για τη μαντεία πρέπει να σιωπήσει για πάντα. Όποιος αρνηθεί την υπακοή σε αυτήν την εντολή θα υποστεί την ποινή του θανάτου και θα δεχθεί το
ξίφος της τιμωρίας.
Θεοδοσιανός Κώδικας IX.16.4
«Δεν καταδικάζουμε [την προφητεία], αλλά απαγορεύουμε τη χρήση της για επιβλαβείς σκοπούς», (Θεοδ. Κώδ., IX, 16, 9).
![]()
quote:
Αίολος:
Εάν βρίσκονται ακόμα κάποια αγάλματα μέσα στους ναούς και τα ιερά και εάν έχουν δεχθεί ή δέχονται ακόμη τη λατρεία των ειδωλολατρών, όπου και να συμβαίνει αυτό, αυτά θα ξεριζωθούν εκ θεμελίων….Τα ίδια τα κτήρια των ναών που βρίσκονται σε πόλεις ή και έξω απ’ αυτές, θα παραχωρηθούν σε κοινή χρήση. Παντού οι βωμοί θα καταστραφούν… Οι ιδιοκτήτες τους θα υποχρεωθούν να τους καταστρέψουν.
Αυτοκράτορες Αρκάδιος, Ονώριος και Θεοδόσιος
Θεοδοσιανός Κώδικας XVI.10.18, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Απολλόδωρο, Ανθύπατο Αφρικής (20 Αυγούστου 399 μ.Χ.):
"Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει ναούς, οι οποίοι είναι κενοί από παράνομα αντικείμενα, δεν θα έχει την αυτοκρατορική υποστήριξη. Διατάσσουμε ότι η κατάσταση των κτιρίων θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη..." ![]()
Θεοδοσιανός Κώδικας, XVI.10.15, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο, Βικάριο της Ισπανίας, και Προκλιανόν, Βικάριο των Πέντε Επαρχιών (29 Ιανουαρίου 399 μ.Χ.):
«.. επιθυμούμε και να διατηρηθούν τα διακοσμητικά στοιχεία των δημοσίων κτιρίων. Αν κάποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν θα βασίζεται σε καμία εξουσία.»
![]()
Ιουστινιανός Κώδικας I.11.3, Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Μακρόβιο και Βικάριο Προκλιανό (399 μ.Χ.) :
«Όπως απαγορεύθηκαν οι θυσίες, έτσι θέλουμε να διατηρήσουμε το διάκοσμο των δημοσίων έργων.
Όποιος επιχειρήσει να καταστρέψει αυτά τα έργα, δεν βασίζεται σε καμία εξουσία.
Αν τυχόν εμφανίσει κάποια αυτοκρατορική απάντηση ή νόμο για να υπερασπίσει τον εαυτόν του, τα έγγραφα αυτά θα αποσπασθούν απ’ τα χέρια του και να παραπεμφθούν στη Σοφία Μας." ![]()
quote:
Αίολος:
Διατάζουμε τους άρχοντές μας… να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις
περιπτώσεις ασεβείας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, ώστε αυτές να μη
συμβαίνουν, αλλά και όταν συμβαίνουν να τιμωρούνται… Να μην έχει κανένας το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη ή να χαρίζει με δωρεά κάτι σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού…
Να διατηρηθούν και με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία κυρίαρχες και εν ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, ή με τις οποίες προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη.
Ιουστιάνειος Κώδικας 1.11.9.
… με τον παρόντα νόμο ανακοινώνουμε σε όλους όσους γίνει χριστιανοί κι έχουν αξιωθεί το άγιο και σωτήριο βάπτισμα, αν οποτεδήποτε φανούν να επιμένουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Όσοι όμως δεν έχουν αξιωθεί ακόμη το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να φανερωθούν… και να πάνε στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και όλα τα μέλη του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών… Διαφορετικά να γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν, δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, κινητής ή ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα
εγκαταλειφθούν στην ένδεια και, επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες.
Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που διδάσκεται από αυτούς που πάσχουν
από τη νόσο των ανόσιων Ελλήνων, έτσι ώστε να μην προσποιούνται ότι
διδάσκουν όσους φοιτούν κοντά τους, διαφθείροντας τις ψυχές των μαθητών με δήθεν αλήθειες… Αν κάποιος κρύβεται μέσα στο κράτος μας και συλληφθεί να θυσιάζει και να διαπράττει το αμάρτημα της ειδωλολατρίας, θα υποβληθεί στις έσχατες τιμωρίες, τις οποίες υφίστανται δικαίως και οι Μανιχαίοι και οι Βορβορίτες… Και όσοι έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάλη για να κρατήσουν τα προσχήματα, πήγαν ή πρόκειται να πάνε να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα άλλα μέλη του οίκου τους στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους και να αποκλεισθούν από τα πολιτικά τους δικαιώματα, αλλά και να υποβληθούν σε
αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς να είναι καθαροί στην πίστη τους. Θεσπίζουμε τους ίδιους νόμους και για τους αλιτήριους Έλληνες και για τους Μανιχαίους, των οποίων μέρος είναι και οι Βορβορίτες.
Ιουστιάνειος Κώδικας 1.11.10
Codex Theodosianus XVI.10.24 (8 Ιουνίου 423 μ.Χ.) Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου:
«...Ιδιαιτέρως διατάσσουμε τους πραγματικούς χριστιανούς και αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι, να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η Εκκλησία και τολμήσουν να απλώνουν βίαιο χέρι επάνω στους εβραίους και εθνικούς που ζουν ήσυχα και δεν επιχειρούν ενάντιο στην τάξη και στους νόμους Μας.
Γιατί αν τέτοιοι χριστιανοί φερθούν βίαια εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που ζουν με ασφάλεια, ή λεηλατήσουν τα αγαθά των,θα υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν εις διπλούν, τριπλούν ή και ακόμη τετραπλούν αυτά που έκλεψαν.
Επίσης, οι διοικητές των επαρχιών, το προσωπικό τους και οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ας ενημερωθούν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί ένα τέτοιο έγκλημα. Αλλιώς, θα τιμωρηθούν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο μ’ αυτούς που διέπραξαν το έγκλημα.»
![]()
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι πολύ απλή! Κοίταξε τις ημερομηνίες των νόμων για παράδειγμα CTh 16.10.2
Απαγορεύεται η ψευδής πίστη και οι παγανιστικές θυσίες. Οποιος παραβιάσει το νόμο αυτό, θα τιμωρηθεί με την ποινή που του ταιριάζει. (Κωνστάντιος, 341)
Διατάζουμε να μην γίνονται λατρευτικές τελετές των Ελλήνων σε οποιοδήποτε μέρος, ναό ή ιδιωτικό σπίτι. Αν καταγγελθεί κάτι τέτοιο, το οίκημα θα δημευθεί και θα αποδοθεί στην ορθόδοξη εκκλησία. ](Λέοντας, 472).
Πως εξηγείς μετά από 131 χρόνια να έχουμε έναν νέο νόμο αυτόν του 472 ο οποίος είναι η επανάληψη του νόμου του 341?
Απλή λογική.... Είναι δυνατόν όταν απειλούν τη ζωή σου να συνεχίσεις να κάνεις λατρευτικές τελετές?
Οι νόμοι γίνανε για τον εκφοβισμό! Μήπως και υπάρξει μια και μοναδική θρησκεία η οποία να ενώσει το μωσαϊκό των λαών της Αν. Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Δεν ήταν κουτός ή τρελός, ο κάθε αυτοκράτορας, ώστε ν' αρχίσει με το τσεκούρι να σφάζει τους πολίτες του επειδή δεν ήσαν Χριστιανοί!
Αυτά ανήκουν στο αποκύημα της φαντασίας!
Σίγουρα υπήρξαν απαγορεύσεις αλλά και κλείσιμο σχολών όπως έκανε ο Ιουστιανός προσκειμένου να βάλει χέρι την περιουσία της σχολής της Ακαδημίας του Πλάτωνος, το να βλέπεις όμως το δέντρο και να χάνεις το δάσος σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο!
Πως όμως σου διαφεύγει ο κύριος λόγος της καταστροφής και της ερήμωσης των ναών της παλιάς θρησκείας που ο ίδιος ο Παυσανίας μας πληροφορεί?
"Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αι.) αναφέρει πλήθος εγκαταλελειμμένων ναών της αρχαιοελληνικής θρησκείας στην ελληνική ύπαιθρο. Μόνο στην Αρκαδία, στο κέντρο της Αρχαίας Κλασσικής Ελλάδας, ο Παυσανίας (Αρκαδικά) αναφέρει πλήθος ναών ερειπωμένων, δίχως στέγη, και εγκατελειμένων: της Αφροδίτης, της Αθηνάς, του Απόλλωνα κ.ο.κ"
![]()
Αναρωτάτε κανείς πού είχε πάει η θεοσέβεια προς τους παλιούς θεούς, και δεν αναστυλώνονταν τόσοι μεγάλοι ναοί, μεγάλων θεών από τους Έλληνες.
Μήπως επειδή δεν τους ένοιαζε πια και τόσο το Δωδεκάθεο;
Πολλοί παγανιστικοί ναοί ερήμωσαν επειδή απλούστατα εγκαταλείφθηκαν από τους πρώην πιστούς τους, κι όχι επειδή κατεστράφησαν από τους Χριστιανούς.
Ούτε εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί χριστιανοί υπήρχαν ούτε εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί ειδωλολάτρες.
Καμία αυτοκρατορία δεν ήταν τόσο ηλίθια ώστε να αρχίσει να θανατώνει κατά χιλιάδες τους μεν ή τους δε.
Διωγμοί υπήρξαν και από τις δύο πλευρές, περιορισμένου όμως βαθμού και άνευ σημασίας για το αποτέλεσμα.
Η ειδωλολατρία ξεπεράστηκε από την εξέλιξη.
Οι θρησκευτικές τους μασκαράτες, δεν κάλυπταν το ευρύ κοινό και έβρισκαν ανταπόκριση μόνο σε όσους είχαν οικονομικά οφέλη από τη συνέχιση της λατρείας της παλιάς θρησκείας , όπως οι ιερείς.
Αλήθεια πόσο να πούλαγε μία θρησκεία όπου έσφαζαν τον ταύρο! και ο πιστός καθόταν από κάτω για να πιει το αίμα και να κερδίσει την αιωνιότητα?
Γι' αυτό και ο χριστιανισμός επικράτησε πολύ εύκολα και δεν είχε καμία απολύτως ανάγκη από τη βία.
Μόλις λίγα χρόνια μετά τη νομιμοποίησή του και είχε ήδη εδραιωθεί σχεδόν σε όλους τους υπηκόους απ' άκρη σ' άκρη.
quote:
Αίολος:
Επιθυμούμε να κλείσουν αμέσως όλοι οι ναοί σε όλους τους τόπους και σε όλες τις πόλεις και να απαγορευθεί η είσοδος σε αυτούς… Θέλουμε επίσης να απέχουν όλοι από τις θυσίες. Αν όμως τύχει και κάποιος διαπράξει αυτό το αδίκημα, θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό. Διατάσσουμε η περιουσία όποιου τιμωρηθεί με αυτό τον τρόπο να περιέλθει στο αυτοκρατορικό ταμείο.
Αυτοκράτορες Κωνστάντιος και Κώνστας
Ο Κωνστάντιος μερίμνησε και για την εκλογή εθνικού πρωθιερέως της Αφρικής με ειδικό νόμο του (C. Th., XII, 1, 46), το έτος 358. Έτος διωγμών, κατά τους Νεοπαγανιστές.
Ολα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως το ποσοστό των Χριστιανών στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν 56,5 % το έτος 350 μ.Χ. [ Πηγή : The Rise of Christianity, Princeton 1996], μας δείχνει πως ο Χριστιανισμός ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ!
quote:
Αίολος:
Εάν βρίσκονται ακόμα κάποια αγάλματα μέσα στους ναούς και τα ιερά και εάν έχουν δεχθεί ή δέχονται ακόμη τη λατρεία των ειδωλολατρών, όπου και να συμβαίνει αυτό, αυτά θα ξεριζωθούν εκ θεμελίων….Τα ίδια τα κτήρια των ναών που βρίσκονται σε πόλεις ή και έξω απ’ αυτές, θα παραχωρηθούν σε κοινή χρήση. Παντού οι βωμοί θα καταστραφούν… Οι ιδιοκτήτες τους θα υποχρεωθούν να τους καταστρέψουν.
Αυτοκράτορες Αρκάδιος, Ονώριος και Θεοδόσιος
Ενδιαφέρον είναι ότι ο Ονώριος και ο Θεοδόσιος Β’ (γιοί του Θεοδόσιου Α’) επενέβησαν για να προστατεύσουν τους νομοταγείς Εθνικούς από κακοποιήσεις από μέρους των φανατικών χριστιανών και απαίτησαν σύμφωνα με νόμο να καταβάλλεται διπλάσια αποζημίωση για κλοπή περιουσιών. <Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε. > (τ. Ζ', σ.345)![]()
Θεοδοσιανός Κώδικας, XVI.10.8, Αυτοκράτορες Γρατιανός, Βαλεντινιανός και Θεοδόσιος προς Παλλάδιο, Δούκα της Οσροηνής (30 Νοεμβρίου 382 μ.Χ.):
«Με την έγκριση του δημοσίου συμβουλίου διατάσσουμε ότι οι ναοί όπου προηγουμένως σύχναζαν τα πλήθη, και που βρίσκονται ακόμα σε δημόσια χρήση, θα παραμείνουν ανοικτοί. Έτσι θα μπορούν τα πλήθη γηγενών και επισκεπτών να βλέπουν το ναό. Η αξία των αγαλμάτων, που βρίσκονται μέσα στους ναούς, θα υπολογίζεται με βάση την αισθητική τους και όχι τον ιερό τους χαρακτήρα...» ![]()
Όπως λέει κι ο ιστορικός της εποχής Σωζόμενος «μέσα στους νόμους ο Θεοδόσιος περιέγραφε τιμωρίες που δεν εφαρμοζόταν. Φρόντιζε όχι να τιμωρεί αλλά να προκαλεί το φόβο της τιμωρίας»(Σωζόμενος, Εκκλησιαστική Ιστορία, Ζ’, 12)
Πολλοί παγανιστικοί ναοί ερήμωσαν επειδή απλούστατα εγκαταλειφθήκαν από τους πρώην πιστούς τους, κι όχι επειδή κατεστράφησαν από τους Χριστιανούς.
Το παράδειγμα της Αντιοχείας, που αναφέρει ο ίδιος ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, οι Αντιοχείς να αδιαφορήσουν παντελώς για την εορτή του πολιούχου τους Απόλλωνα, ασφαλώς και δεν ήταν μεμονωμένη περίπτωση.![]()
Υ.Γ. Απ' ότι βλέπω ο αγαπητός Robben έχει ήδη απαντήσει....ωστόσο μιας και σας αρέσουν οι επαναλήψεις.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Είναι βασική μου πίστη...Πάγια θέση μου ότι ο άνθρωπος έχει κάτι που
έχασε, με τον όποιο τρόπο, είτε ξέχασε, είτε χάθηκε και πρέπει
να το ξαναβρεί...Αυτό λέω όμως, για τον χριστιανισμό,λέει αυτά τα
πράγματα, γι αυτό και με εκφράζει και πιστεύω κάθε άνθρωπο, αφού θέλει ότι καλύτερο για τον άνθρωπο..
Αλλά επειδή ο άνθρωπος γνωρίζει πλέον την ξύλινη γλώσσα κι
έχει ξεχάσει την ουσία, δεν ξέρει τι πιστεύει....
Και νοιώθει ότι αυτά που ο ίδιος αντιλαμβάνεται,δεν ανήκουν στον
Θεό,ότι είναι δικά του..7 δις οπτικές...Και γελάω, φίλε μου, γιατί όλοι ανακαλύπτουμε τον ήλιο.....Κυριολεκτικά και μεταφορικά, τον ήλιο της ζωής...
Και νομίζουμε ότι τΟ ορίζουμε εμείς, αφού νομίζουμε ότι για μας ζει, για μας εργάζεται..Τόση ματαιοδοξία,μόνο παιδιά πρέπει να
έχουν, πως και έχει καταλάβει τους πάντες;
Saimon says clup your hands, saimon sayς, kick your @@h...
Το ξέρεις το τραγουδάκι;
Μας έχουν κανει και αντιδρουμε σαν επιπόλαοι νεαροί και δεν συμβαδίζει με τον πολιτισμό μας..Για την ακρίβεια, είναι ακριβώς αντίθετα...
Πώς έγινε ΑΥΤΌ;
quote:
Γειά σου ρε φίλε Αερινέ!!!Και βέβαια το δέχομαι...Με δουλεύεις;
Είναι βασική μου πίστη...Πάγια θέση μου ότι ο άνθρωπος έχει κάτι που
έχασε, με τον όποιο τρόπο, είτε ξέχασε, είτε χάθηκε και πρέπει
να το ξαναβρεί...Αυτό λέω όμως, για τον χριστιανισμό,λέει αυτά τα
πράγματα, γι αυτό και με εκφράζει και πιστεύω κάθε άνθρωπο, αφού θέλει ότι καλύτερο για τον άνθρωπο..
Αλλά επειδή ο άνθρωπος γνωρίζει πλέον την ξύλινη γλώσσα κι
έχει ξεχάσει την ουσία, δεν ξέρει τι πιστεύει....
Και νοιώθει ότι αυτά που ο ίδιος αντιλαμβάνεται,δεν ανήκουν στον
Θεό,ότι είναι δικά του..7 δις οπτικές...Και γελάω, φίλε μου, γιατί όλοι ανακαλύπτουμε τον ήλιο.....Κυριολεκτικά και μεταφορικά, τον ήλιο της ζωής...
Και νομίζουμε ότι τΟ ορίζουμε εμείς, αφού νομίζουμε ότι για μας ζει, για μας εργάζεται..Τόση ματαιοδοξία,μόνο παιδιά πρέπει να
έχουν, πως και έχει καταλάβει τους πάντες;
Saimon says clup your hands, saimon sayς, kick your @@h...
Το ξέρεις το τραγουδάκι;
Μας έχουν κανει και αντιδρουμε σαν επιπόλαοι νεαροί και δεν συμβαδίζει με τον πολιτισμό μας..Για την ακρίβεια, είναι ακριβώς αντίθετα...
Πώς έγινε ΑΥΤΌ;
Ωραία , αφού το δέχεσαι ...πές μου τώρα , κάτι άλλο:
-"Που βρίσκεται η αιτία και ο λόγος που ο άνθρωπος , κινείται και "δρά" ή αντιδρά καθημερινά...με τι συναρτάται αυτό??"
Ποιά ΕΊΝΑΙ Η ΑΙΤΊΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΩΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ???
soul
Τα παρακάτω είναι αυτοκρατορικά διατάγματα από την εποχή του Βυζαντίου με τα οποία δίνονται οδηγίες προς τους τοπικούς άρχοντες για το πως θα εξαλείψουν τους "Έλληνες". Σαν Έλληνες θεωρούνται αυτοί που δεν ασπάστηκαν τον χριστιανισμό αλλά συνέχιζαν να εξασκούν την Ελληνική πολυθεϊστική θρησκεία και να διαβάζουν και να μελετούν αρχαία κείμενα φιλοσόφων. Εντύπωση προκαλεί η φράση "διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού"! Ο ορισμός του μίσους! Απολαύστε...
"Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους(των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου"(Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον,Έπαρχο Πραιτωρίου,14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)
Έτσι ειναι...Και μετα...εκσυγχρονίστηκαν. Απλά τους έπαιρναν την περιουσια, τους βασάνιζαν και τους εξόριζαν..πάρε μάτι:
"Τέτοιου είδους πράξεις(ειδωλολατρίας) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν(η καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί ταμείο των ιεροτάτων ανδρών(δηλαδή των Ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους, που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το(οποιοδήποτε) αξίωμά του,θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα,θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία"(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.8,αυτοκράτορες Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκουρον, Έπαρχο του πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472 μ.Χ.)
"Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης. Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί(αυτόν τον νόμο)θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό."(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11: αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Α' προς Ταύρο. Έπαρχον του Πραιτωρίου, Δεκέμβριος 534 μ.Χ.)
"Διατάσσουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της Ελληνικής θρησκείας έτσι ώστε να μη συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν να τιμωρούνται. Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη(περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους, που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την Ελληνική πλάνη, με τις οποίες προσπαθούσαν(οι προγενέστεροι χριστιανοί βασιλείς) να διασφαλίσουν την Ορθόδοξη πίστη.(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.9 επίσης Β1,1,19 και Νομοκάνων 6,3. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται νομοθέτημα του Ιουστινιανού)
Και το πλεον εξοργιστικό:
"Επειδή μερικοί συνελήφθησαν(αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάφτισμα) διακατεχόμενοι την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο Θεό μας, αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας. Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάφτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών.Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως,θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν(να ζητήσουν μόνοι τους δηλαδή το σωτήριο βάπτισμα) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας,ούτε κινητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία(μάθησης) των ανόσιων των Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν,να μη διαφθείρουν πια τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί λοιπόν κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσα δε είναι μεγαλύτερα στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (εβραιο-βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλλουν την παλαιά (αρχαιο-Ελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσων δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάληκαι για να κρατήσουν προσχήματα(προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έρθουν να βαφτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην Ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά τους δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό, ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη.Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες."(Ιουστινιάνειος κώδικας 1.11.10)
Και πάμε να τα δούμε λίγο αναλυτικά:
324 Ο Κωνσταντίνος συντρίβει τον ανταγωνιστή του Λικίνιο και ανακηρύσσει τον Χριστιανισμό μόνη επίσημη λατρεία της Αυτοκρατορίας. Λεηλατεί το Μαντείο του Διδυμαίου Απόλλωνος κοντά στην Μίλητο και θανατώνει με βασανιστήρια όλους τους ιερείς του. Στο ιερό όρος Άθως εξαπολύεται μέγας διωγμός κατά των Εθνικών και καταστρέφονται όλα τα εκεί ελληνικά Ιερά.
326 Με προτροπή της μητέρας του Ελένης, ο Κωνσταντίνος εκθεμελιώνει το Ιερό του Θεού Ασκληπιού στις Αιγές της Κιλικίας και χρησιμοποιεί τους κίονές του για κατασκευή εκκλησιών. Επίσης, καταστρέφει τον Ναό της Θεάς Αφροδίτης επάνω στον υποτιθέμενο τάφο του ραβί Τζεσουά, αλλά και άλλους Ναούς της ιδίας Θεάς όπως λ.χ. στην Άφακα Λιβάνου, την Μάμβρη, την Φοινίκη και την Βααλβέκ (Ηλιόπολη), και αυτές οι καταστροφές είναι βεβαίως μόνον όσες ομολογεί ο βιογράφος του Ευσέβιος.
335 Εγκαίνια της Εκκλησίας του. «Αγίου Τάφου», ο οποίος κτίσθηκε στη θέση του Ναού της Θεάς Αφροδίτης που ο Κωνσταντίνος κατέστρεψε το 326 - 327, και για τον διάκοσμό του λεηλατούνται όλα σχεδόν τα Εθνικά Ιερά της Παλαιστίνης και της Μικράς Ασίας. Με ειδικό αυτοκρατορικό διάταγμα σταυρώνονται ως τάχα... υπαίτιοι της κακής συγκομιδής εκείνου του έτους (...) όλοι οι «μάγοι και μάντεις», και ανάμεσά τους μαρτυρεί ο Νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σώπατρος εξ Απαμείας, μαθητής του Ιαμβλίχου.
355 Στους «Αποστολικούς Κανόνες», συνταχθέντες εκείνη ακριβώς την εποχή, διαβάζουμε τα εξής ανατριχιαστικά:
«Απόφευγε όλα τα βιβλία των Εθνικών. Τι χρειάζεσαι τις ξένες συγγραφές, τους νόμους και τους ψευδοπροφήτες που οδηγούν τους άφρονες μακριά από την πίστη; Τι βρίσκεις να λείπει από τις εντολές του Θεού και το αναζητάς στους μύθους των Εθνικών;
Αν επιθυμείς να διαβάζεις ιστορίες έχεις το βιβλίο των Βασιλειών, αν ρητορική και ποιητική έχεις τους Προφήτες, έχεις τον Ιώβ, έχεις τις Παροιμίες, όπου θα βρεις σοφία μεγαλύτερη από κάθε ποιητική και σοφιστική, γιατί αυτά είναι τα λόγια του Κυρίου, του μόνου σοφού.
Αν επιθυμείς τραγούδια έχεις τους Ψαλμούς, αν επιθυμείς αρχαίες γενεαλογίες έχεις την Γένεση, αν νομικά βιβλία και επιταγές, έχεις τον ένδοξο Θείο Νόμο. Γι' αυτό απόφευγε με επιμονή κάθε εθνικό και διαβολικό βιβλίο».
356 Κοινό έδικτο του Κωνσταντίου και του Κώνσταντος («Προς τον Φλάβιο Ταύρο, Έπαρχο του Πραιτωρίου»), την 20η Φεβρουαρίου ή κατ' άλλους την 1η Δεκεμβρίου του έτους αυτού, διατάσσει την απομάκρυνση του Βωμού της Θεάς Victoria - Νίκης από την αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου (η Θεά αποτελούσε από την εποχή του Διοκλητιανού. τμήμα της ανωτάτης Τριάδος -Jupiter, Hercules, Victoria- του Πανθέου των Εθνικών), το σφράγισμα των Εθνικών Ιερών και την κατάσχεση των περιουσιών τους, καθώς και την θανάτωση δι' αποκεφαλισμού όλων όσων ασκούν (ή και απλώς... ανέχονται !) την Παραδοσιακή Λατρεία
365 Έδικτο της 17ης Νοεμβρίου απαγορεύει στους Εθνικούς αξιωματικούς να διατάσσουν χριστιανούς στρατιώτες. Άπειροι σωροί βιβλίων, όλα τους λογοτεχνικά, φιλοσοφικά κι επιστημονικά ελληνικά συγγράμματα -και όχι.. «εγχειρίδια μαγείας», όπως ήθελε η διαστροφή των ιεροεξεταστών- καίγονται στις πλατείες των αστικών κέντρων, ενώ μέσα στα πλήθη των διωκομένων «ειδωλολατρών», βρίσκονται όλοι σχεδόν οι εναπομείναντες αξιωματούχοι του Ιουλιανού, που είτε καθαιρούνται, όπως λ.χ. ο γνωστός Καίσαρ Σαλλούστιος (συγγραφεύς της θαυμαστής πολυθεϊστικής θεολογικής επιτομής «Περί των Θεών και του Κόσμου», ο οποίος και είχε επίσης προτρέψει τον Ιουλιανό στη θέσπιση της απολύτου ανεξιθρησκείας), είτε ρίχνονται στις φυλακές και οι πιο άτυχοι από αυτούς καίγονται ζωντανοί, αποκεφαλίζονται, ή στραγγαλίζονται μετά από φρικτά βασανιστήρια με την κατηγορία, φυσικά, της... «ασκήσεως μαγείας» (!), όπως λ.χ. ο ιατρός Ορειβάσιος, ο φιλόσοφος Σιμωνίδης που τον έκαψαν ζωντανό (στην πρώτη ιστορικά χριστιανική καύση, πολύ πριν τα περιβόητα «auto da fe» των παπικών), ο αρχιερεύς των Εθνικών Ναών της Τρωάδος κα πρώην χριστιανός επίσκοπος Πηγάσιος, κ.ά
372 μ.Χ. Ο ανθέλληνας Βάλεντος διατάζει τους κυβερνήτες της Μικράς Ασίας να ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ
373 Επαναλαμβάνεται η απαγόρευση των μαντικών πρακτικών και της Αστρολογίας, και πρωτοχρησιμοποιείται ο απαξιωτικός όρος «pagani» (παγανιστές, άνθρωποι της υπαίθρου) για μείωση των Εθνικών. Εφεξής, οι Εθνικοί δεν θ' αναφέρονται πλέον στα έδικτα των αυτοκρατόρων ως «gentiles» ή «ethnici», αλλά με τον απαξιωτικό όρο «pagani» με τον οποίο το θράσος των χριστιανών προσπαθεί να παρουσιάσει τον Εθνισμό ως τάχα σύμφυρμα δεισιδαιμονικών αντιλήψεων αμόρφωτων χωριατών «.gentiles quos vulgo paganos vocamus» («Θεοδοσιανός Κώδιξ» 16. 3. 46).
380 μ.Χ. Στις 27 Φεβρουαρίου, ο αυτοκράτωρ Φλάβιος Θεοδόσιος( ο αποκαλούμενος και Μέγας από τους χριστιανούς ) απαγορεύει όλες τις θρησκείες πλην της χριστιανικής,ορίζει επίσημη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ θρησκεία του κράτους τον χριστιανισμό και κηρύσσει εκτός νόμου κάθε άλλη λατρεία. Όποιος δεν είναι χριστιανός χαρακτηρίζεται ως σιχαμερός, αιρετικός, μωρός και τυφλός και απειλούνται με επουράνια και επί γης τιμωρία (βλέπε Κώδιξ Θεοδοσίου).
. Όλοι οι μη χριστιανοί χαρακτηρίζονται στο εξής «σιχαμεροί, αιρετικοί, μωροί και τυφλοί». Ο επίσκοπος Μεδιολάνου Αμβρόσιος εξουσιοδοτείται να καταστρέψει όλους τους Ναούς των Εθνικών και να κτίσει επάνω στα θεμέλιά τους εκκλησίες. Οι αρχηγοί μερικών γοτθικών φυλών βαπτίζονται χριστιανοί. Καθοδηγούμενος από το μισαλλόδοξο ιερατείο, ο χριστιανικός όχλος επιτίθεται στο ελληνικό Ιερό της Ελευσίνος, το βεβηλώνει και απειλεί να λυντσάρει τους ιερείς Νεστόριο και Πρίσκο. Ο 95χρονος Ιεροφάντης Νεστόριος, γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση, ανακοινώνει το οριστικό τέλος των πανάρχαιων Ελευσινίων Μυστηρίων και την απαρχή της επί γής βασιλείας του πνευματικού σκότους. Ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος αποκαλεί σε διάταγμά του «παράφρονες» όλους όσους διαφωνούν με το χριστιανικό δόγμα της Αγίας Τριάδος και απαγορεύει κάθε διαφωνία με τις θελήσεις της Εκκλησίας.
381 Απαγορεύεται η επίσκεψη σε Εθνικούς ναούς, και καταδικάζονται σε θάνατο όσοι προσφέρουν θυσίες και τους κατάσχεται η περιουσία Οι Εθνικοί χαρακτηρίζονται παράφρονες και ιερόσυλοι.( Θεοδοσ. Κώδιξ. 16,10, 7 )
382 Καθιερώνεται στις εκκλησίες το αλληλούια ( hallelu – jah ) δηλ. ΄΄ Δόξα στον Ιαχωβά ΄΄
382 Ο Θεοδόσιος διορίζει Ύπαρχο Ανατολής και υπεύθυνο για τους διωγμούς τον ανθέλληνα Μάτερνο Κυνήγιο.που σε συνεργασία με τους επισκόπους και στρατιές καλογέρων αρχίζουν οι διωγμοί στη Βορ. Ελλάδα και την Μ. Ασία. Χιλιάδες οι σφαγιασμένοι.
384 μ.Χ. Ο Θεοδόσιος διορίζει Ύπαρχο Ανατολής τον Ματέριο Κυνήγιο και τον διατάζει να συνεργαστεί με τους τοπικούς χριστιανούς επίσκοπους στην καταστροφή των ελληνικών και εθνικών ναών σε νότια Ελλάδα και Μικρά Ασία καθώς και την καταστροφή και το κάψιμό όλων των ελληνικών βιβλίων.
385-388 μ.Χ.Ο Μάτερνος Κυνήγιος ακολουθούμενος από χιλιάδες φανατικούς μοναχούς περιδιαβαίνει την ελληνική ύπαιθρο καίγοντας και καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα του. Εκατοντάδες ελληνικοί ναοί και βιβλιοθήκες ισοπεδώνονται και καίγονται από τους οπαδούς της θρησκείας της “αγάπης”. Χιλιάδες Έλληνες και Εθνικοί από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας καταλήγουν στα στρατόπεδα θανάτου της Σκυθοπόλεως.
385 Στην Ανατολή οι φυλακές γεμίζουν από πλήθη Εθνικών, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του συνωστισμού οι διωκτικές αρχές απελευθερώνουν εγκληματίες. Ο Λιβάνιος στον λόγο του ΄΄Προς Βασιλέα περί δεσμωτών΄΄ αναφέρει ότι: η στενότης των χώρων των φυλακών υποχρεώνει τους φυλακισμένους να κοιμούνται όρθιοι.
Οι διωγμοί συνεχίζονται με μεγάλη βία στην Ανατολή. Καταστρέφονται αμέτρητα ιερά και ναοί, ανάμεσα τους το Δυμαίο ο ναός της Εδέσσης όλα τα ιερά της Παλμύρας και καταργούνται τα Καβείρια στην Ίμβρο. Στο στρατόπεδο θανάτου της Σκυθόπολις οδηγούνται και θανατόνονται χιλιάδες Έλληνες της Παλαιστίνης και Ελληνίζοντες Εθνικοί.
386 Με έδικτο της 16ης Ιουνίου απαγορεύεται κάθε συντήρηση η φροντίδα των ναών. Μαζικές συλλήψεις πυρπολήσεις και εκτελέσεις Εθνικών. Ο επίσκοπος Μάρκελλος (…Άγιος ) καταστρέφει τον ναό του του Διός Βήλου στην Απάμεια.
389 μ.Χ. Όλες οι μέθοδοι χρονολόγησης πέραν της χριστιανικής καταργούνται δια νόμου.
390 μ.Χ. Ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόφιλος εξαπολύει μέγα διωγμό κατά των Ελλήνων και των Εθνικών της περιοχής. Καταστρέφει σχεδόν όλους τους μη-χριστιανικούς ναούς της Αλεξάνδρειας εκτός του Σεραπείου και των ναών της Ίσιδος (όχι φυσικά λόγο κάποιου είδους σεβασμού αλλά λόγο του πολυάριθμου των Ισιδιστών της περιοχής). Οι μισαλλόδοξοι εβραιοχριστιανοί θέλοντας να εξευτελίσουν τα Ιερά των Εθνικών ανεβάζουν σε γαϊδούρια ιερά σκεύη και αγάλματα και τα περιφέρουν στην πόλη. Η φαιδρή αυτή πράξη οδηγεί σε εξέγερση των Εθνικών. Ο χριστιανός Γότθος στρατηγός Βοθέριχος αρχηγός των Βυζαντινής φρουράς της Θεσσαλονίκης προσπαθεί με την βία να επιβάλλει την θρησκεία του Ναζωραίου στους Έλληνες της πόλης. Οι Έλληνες εξεγείρονταί και σκοτώνουν πολλούς αξιωματικούς και στρατιώτες της φρουράς. Ο Θεοδόσιος μαθαίνοντας τα συμβάντα καλεί τους κάτοικούς της Θεσσαλονίκης στον ιππόδρομο δήθεν να παρακολουθήσουν ιπποδρομίες. Μέσα σε τρεις ώρες ο Θεοδόσιος με την βοήθεια των εκχριστιανισμένων Γότθων ΣΦΑΖΟΥΝ 7000 ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15000) ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ “ΑΓΑΠΗΣ”. Σε μια προσπάθεια να ηρεμίσουν τα πνεύματα η χριστιανική εκκλησιά καταδικάζει την πράξη του Θεοδοσίου ενώ βέβαια στην συνέχεια τον ανακηρύσσει Μέγα και Άγιο.
391 μ.Χ. Ο Θεοδόσιος με νέο του έδικτο απαγορεύει εκτός από την απλή επίσκεψη σε εθνικούς ναούς ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ. Επίσης απαγορεύει την ελληνική γλώσσα και καθιερώνει την λατινική γλώσσα ως την επίσημη της αυτοκρατορίας. Νέοι διωγμοί και σφαγές των Εθνικών. Νέα εξέγερση των Εθνικών στην Αλεξάνδρεια που οχυρώνονται στο Σεράπειο. Μέσα στον ναό βρίσκονται τα τελευταία διασωθέντα έργα από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Με την λήξη της πολιορκίας ο ναός καίγεται και φυσικά τα βιβλία –τι άλλο- καίγονται.
392 μ.Χ. Νέο έδικτο του Θεοδοσίου που απαγορεύει την θρησκεία του Δωδεκαθέου και κάθε μη-χριστιανική τελετή. Νέες σφαγές Ελλήνων και Εθνικών. Τα Καβήρεια μυστήρια της Σαμοθράκης παύουν και οι Έλληνες ιερείς σφάζονται.
Στην Κύπρο οι τοπικοί επίσκοποί Επιφάνιος και Τύχων (Άγιοι και οι δύο) καταστρέφουν σχεδόν όλους τους ναούς στο νησί. Τα μυστήρια της Θεάς Αφροδίτης σταματούν. Νέο παρανοϊκό εδίκτο του Θεοδοσίου, σύμφωνα με το οποίο, όποιος δεν υπακούει τον “Άγιο” Επιφάνιο δεν έχει δικαίωμα ζωής στο νησί! Νέες εξεγέρσεις Ελλήνων και Εθνικών ενάντια στον αυτοκράτορα και την εκκλησία σε πολλές περιοχές της αυτοκρατορίας.
393 μ.Χ. Απαγόρευση των Πυθικών, των Ολυμπιακών και Άκτιων αγώνων ως ελληνικά μιάσματα. Οι οπαδοί της “αγάπης” ισοπεδώνουν τους ναούς της Ολυμπίας.
Παράλληλα με όλα αυτά ο (“Μέγας” και “Άγιος”) Θεοδόσιος –όλος περιέργως- ορίζει την ιουδαϊκή θρησκεία ως ανεκτή από τους χριστιανούς και απαγορεύει κάθε καταστροφή Ιουδαϊκής συναγωγής.
387 Απαγορεύονται οι εθνικές εορτές των Ρωμαίων και καταδικάζονται όσοι μελετούν τα Μαθηματικά ( Θεοδος. Κώδιξ 9, 16, 8 ) Ο επίσκοπος Μεδιολάνων
( Μιλάνου ) Αμβρόσιος αναλαμβάνει πνευματικός καθοδηγητής ( σύμβουλος ) του αυτοκράτορα Φλάβιου Θεοδόσιου.
388 Οι διωγμοί συνεχίζονται με την μεγαλύτερη βία και φανατισμό πλήθη φανατισμένων χριστιανών και ευνουχισμένοι καλόγεροι επιτίθενται με ξύλα πέτρες σίδερα λεηλατούν και καταστρέφουν σπίτια Εθνικών ναούς και έργα τέχνης ανεπανάληπτης ομορφιάς Ο Λιβάνιος στέλνει την έκκληση ΄΄Υπέρ των ιερών΄΄
στον αυτοκράτορα και τον παρακαλεί να σταματήσουν οι διωγμοί για να διαφυλαχτούν οι ναοί και τα έργα τέχνης.
389 Κηρύσσεται εκτός νόμου κάθε μη χριστιανική μέθοδος χρονολογήσεως. Πλήθη μοναχών της ερήμου εισβάλουν στις πόλεις της Μέσης Ανατολής και καταστρέφουν με μανία αγάλματα, βωμούς και Ιερά, λυντσάρουν Εθνικούς και καίνε Βιβλιοθήκες. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος κινητοποιεί τον φανατισμένο χριστιανικό όχλο για να κάνει μεγάλους διωγμούς κατά των Εθνικών. Μετατρέπει σε εκκλησία τον Ναό του Θεού Διονύσου, πυρπολεί το Μιθραίο και καταστρέφει τον Ναό του Διός
390 Με δόλο κάλεσε ο Θεοδόσιος τους Εθνικούς της Θεσσαλονίκης στον Ιππόδρομο τάχα για να παρακολουθήσουν ιπποδρομίες και εκεί η φρουρά του κατάσφαξε μέσα σε τρεις ώρες15000 αθώους ανθρώπους επειδή αρνούνταν να βαφτιστούν χριστιανοί
392 Νέος μεγάλος διωγμός κατά των Εθνικών σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία. Σβήνουν τα Μυστήρια της Σαμοθράκης μετά από κατασφαγή των ιερέων και όλων των θρησκευτών από απόσπασμα «διωγμιτών» που αποβιβάσθηκε στο νησί. Καταστροφή του Μαντείου του Άμμωνος Διός στην Άφυτο της Χαλκιδικής. Στις αίθουσες των δικαστηρίων «κυλούν ρυάκια αίματος», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Λιβάνιος. Στην Κύπρο, ο εβραϊκής καταγωγής επίσκοπος («Άγιος» και αυτός !) Επιφάνειος και ο «Άγιος» Τύχων εκχριστιανίζουν μαζικά και με την απειλή του φασγάνου και της πυράς χιλιάδες Εθνικούς και καταστρέφουν όλα τα Ιερά της νήσου. Παύουν οριστικά τα κυπριακά Μυστήρια της Αφροδίτης.
Το σχετικό διάταγμα του Θεοδοσίου δηλώνει κυνικά: «όποιος δεν υπακούσει στον πατέρα Επιφάνειο δεν έχει θέση πάνω στο νησί». Στις μεσανατολικές πόλεις Πέτρα, Αερόπολη, Ράφια, Γάζα και Βααλβέκ (Ηλιόπολη) ξεσπούν απελπισμένες εξεγέρσεις των Εθνικών κατά των διωγμητών, των χριστιανών οχλοκρατών και των μοναχών ροπαλοφόρων. Στην πόλη Σούφες της Β. Αφρικής, 60 χριστιανοί πληρώνουν με τη ζωή τους την προσπάθειά τους να γκρεμίσουν το εκεί άγαλμα του Ηρακλέους. Στη Γαλατία σφάζονται όλοι οι ιερείς και κατάσχονται οι περιουσίες όλων των Εθνικών Ναών που στη συνέχεια πυρπολούνται κι εκθεμελιώνονται.
393 Ο αυτοκράτωρ Ευγένιος φθάνει στην Ιταλία, όπου ο διανοούμενος στρατηγός Βίριος Νικόμαχος Φλαβιανός ξαναστήνει τον Βωμό της Νίκης στην αίθουσα της Συγκλήτου κι επαναφέρει τη λατρεία των παραδοσιακών Θεών. Στην Ανατολή, ο Θεοδόσιος καταργεί τα Πύθια, τα Άκτια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δήωση της Ολυμπίας και ισοπέδωση όλων των βωμών της.
395 Οι αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος απαγορεύουν ακόμα και την είσοδο στους Εθνικούς Ναούς («Θεοδοσιανός Κώδιξ» 16. 10. 13), ενώ με τα έδικτα της 22ας Ιουλίου και 7ης Αυγούστου, κηρύσσουν νέους διωγμούς κατά των Εθνικών. Το ίδιο έτος, ο ευνούχος πρωθυπουργός του αυτοκράτορος Αρκαδίου Ρουφίνος κατευθύνει τις ορδές τών, υπό τον Αλάριχο, χριστιανών πλέον Γότθων προς τον ελλαδικό χώρο. Ακολουθούμενοι από πλήθη φανατισμένων μοναχών, οι Γότθοι του Αλαρίχου (ο οποίος είχε πολεμήσει με τον Θεοδόσιο κατά των Εθνικών του Φλαβιανού) κατασφάζουν αμέτρητους Εθνικούς Έλληνες και καταστρέφουν πόλεις και Ιερά στο Δίον, τη Θεσσαλία, τους Δελφούς, τη Βοιωτία, την Αττική, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τη Φενεό, το Άργος, τη Νεμέα, τη Λυκόσουρα, τη Σπάρτη, τη Μεσσήνη, τη Φιγαλεία, την Ολυμπία.
396 Με έδικτο στις 7 Δεκεμβρίου ο Αρκάδιος και ο Ονώριος χαρακτηρίζουν την Εθνική θρησκεία χειρίστη προδοσία κατά του κράτους . Οι Εθνικοί ιερείς στερούνται όλων των προνομίων τους και τους απαγορεύεται να ιερουργούν.
397 Με νέο έδικτο ο Αρκάδιος απαιτεί να γκρεμιστούν όλοι οι ναοί των Εθνικών που στέκουν ακόμα όρθιοι.
398 Η σύνοδος της Καρθαγένης αποφασίζει την απαγόρευση ανάγνωσης των εθνικών βιβλίων ακόμα και στους επισκόπους, χιλιάδες επιστημονικά βιβλία μεγάλων φιλοσόφων του αρχαίου κόσμου καταστρέφονται στην πυρά. Διωγμοί στην Γάζα ο επίσκοπος Πορφύριος καταστρέφει τους ναούς και μνημεία της περιοχής.
Το συναξάρι του …Αγίου..Πορφυρίου αναφέρει ότι: κατά την διάρκεια της καταστροφής των ναών των δαιμονισμένων ειδωλολατρών όταν το καταραμένο άγαλμα της Αφροδίτης αντίκρισε τον σταυρό τότε έσπασε και έγινε χίλια κομμάτια και βγήκε ο δαίμονας που κατοικούσε μέσα του
399 -401 εκδίδονται νέα έδικτα που απαγορεύουν τις θυσίες αλλά ανακαλούνται προηγούμενες διατάξεις που πρόσταζαν την καταστροφή του διακόσμου των δημοσίων κτηρίων.( Ιουστ. Κώδιξ 1, 11, 3 ) Νέο διάταγμα αναφέρει ΄΄Όπως ακριβώς διατάξαμε την απαγόρευση των θυσιών έτσι τώρα διατάσουμε την διατήρηση των διακοσμήσεων στα δημόσια κτίρια΄΄ (Θεοδος. Κώδιξ 16, 10, 15 ) Στις επαρχίες όμως η κατάσταση είναι διαφορετική νέα διατάγματα διατάσουν την καταστροφή μνημείων και την εξαφάνιση των ναών. Οι διωγμοί συνεχίζονται βίαιοι στην Βορ. Αφρική Αίγυπτο και Παλαιστίνη.
405-406 Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος φανατικός εχθρός του Ελληνισμού από το ΄΄χρυσό΄΄ του στόμα έχουν εξέλθει οι χειρότερες ύβρεις κατά των Ελλήνων και ότι δήποτε Ελληνικού. Όταν ήτανε αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινούπολης έκανε έρανο σε πλούσιες χριστιανές γυναικούλες και με τα χρήματα πλήρωσε την κατεδάφιση του ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο ενός από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ο ναός ήταν διπλάσιος από τον Παρθενώνα με μήκος 133 μέτρα και 73 μέτρα πλάτος, τη διακόσμηση του την έκαναν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες της εποχής Φειδίας, Πραξιτέλης, Απελλής, Πολύκλειτος κ.α Αυτός ο ΄Άγιος΄΄ ήταν που με τις ΄΄χρυσοστομίες΄΄ του απαίτησε από τον Θεοδόσιο Α και το πέτυχε την κατάργηση των Ολυμπιακών αγώνων το 393 μχ
407-408 Οι ιδιοκτήτες των τόπων συναθροίσεως των Εθνικών τιμωρούνται με δήμευση της περιουσίας τους και καταναγκαστική εργασία σε μεταλλεία ( Θεοδόση. Κώδιξ 16,5, 40 ) Με νέο έδικτο ζητείται η ολοκληρωτική καταστροφή των αγαλμάτων και το ξερίζωμα εκ θεμελίων των ναών και των χώρων λατρείας, οι ναοί και οι ιδιοκτησίες τους παραδίδονται για δημόσια χρήση.( Θεοδοσ. Κώδιξ 16, 10, 19) Μεγάλες καταστροφές και διωγμοί στη Δύση. Στη Ρώμη Καταστρέφεται και ληστεύεται ο ναός του Καπιτωλίου Διός. Κατασχονται και δημεύονται οι περιουσίες των Πρισκιλιανών
Διωγμοί επί Θεοδοσίου Β του Μικρού ( 408 – 450 )
Τον Αρκάδιο τον διαδέχτηκε στο θρόνο ο γιος του Θεοδόσιος ο Β ο Μικρός σε ηλικία επτά ετών. Ονομάστηκε Μικρός προς διάκρηση από τον παππού του Θεοδόσιο Α τον ….Μέγα. Επίτροπος ορίστηκε ο Ανθέμιος και μετά την παραίτηση του ανακηρύχτηκε από την σύγκλητο το 414 αυτοκράτειρα η αδελφή του Πουλχερία που ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερη του. Φανατική χριστιανή και θρησκόληπτη όταν έγινε αυτοκράτειρα έδωσε όρκο στην Παναγία ότι θα παραμείνει στην ζωή της ΄΄παρθένα νύμφη του Νυμφίου Υιού της΄΄ και τηρώντας τον όρκο της παρέμεινε άγαμη όπως και οι δύο νεότερες θρησκόληπτες αδελφές της και αφοσιώθηκαν στην ορθοδοξία και την χριστιανική ανατροφή του Μικρού αυτοκράτορα.
Η Πουλχερία αυταρχική και φιλόδοξη για να κρατήσει την εξουσία και μετά την ενηλικίωσή του αδελφού της έστρεψε τα ενδιαφέροντα του στην εκκλησία
Για να αποκτήσει χριστιανική αγωγή ο Μικρός αυτοκράτορας τα ανάκτορα είχαν μετατραπεί σε μοναστήρι με εκκλησιαστικό πρόγραμμα που άρχιζε με τον όρθο ακολουθούσε η ανάγνωση των Ευαγγελίων συνέχιζε με τους Ψαλμούς του Δαυίδ και τελείωνε με τον εσπερινό. Τα κεριά έκαιαν νύχτα μέρα στα Θεοσκέπαστα ανάκτορα της Nova Roma και από τα παράθυρα τους που έμοιαζαν με καπνοδόχους έβγαιναν ακριβά Περσικά λιβανωτά και άλλα πανάκριβα θυμιάματα της Ανατολής
Έτσι διαπαιδαγωγήθηκε ο Θεοδόσιος Β ο Μικρός που ζούσε κάτω από την εξουσία της Πουλχερίας και έγινε ένα μικρό ανθρωπάκι άβουλο και φοβισμένο αλλά μεγάλος διώκτης των Ελλήνων και των Εθνικών
Με υπόδειξη της Πουλχερίας ο Θεοδόσιος Β παντρεύτηκε την Αθηναίδα που τότε είχε επισκευφτεί την Κωνσταντινούπολη και γνωρίστηκε με την Πουλχερία,
Η Αθηναίδα ήταν κόρη του πλατωνικού φιλόσοφου Λεοντείου ήταν ωραιότατη έξυπνη, αξιόλογης μόρφωσης και λάτρης της θρησκείας των Ολυμπίων Θεών όπως και ο πατέρας της. Ο γάμος έγινε το 421 η Αθηναίδα βαφτίστηκε χριστιανή πήρε το όνομα Ευδοκία και ανακηρύχτηκε Αυγούστα το 423. Η Αθηναίδα προστάτιδα των Ελληνικών γραμμάτων αντέδρασε στην θρησκόληπτη και ανθελληνική πολιτική των ανακτόρων και προωθούσε συνεργασίες με εθνικούς και Ελληνολάτρες αξιωματούχους Ύστερα από ραδιουργίες κατηγορήθηκε ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τον αξιωματούχο των ανακτόρων Παυλίνο ο οποίος φυλακίστηκε και λίγο αργότερα εκτελέστηκε. Μετά από αυτά τα θλιβερά γεγονότα με την δικαιολογία ότι θέλει να επισκεφθεί τον Πανάγιο τάφο εγκατέλειψε τον άβουλο σύζυγο της και τα ανάκτορα και έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής το 460 στην Παλαιστίνη. Ύστερα από βασιλεία 42 ετών ο Θεοδόσιος ο Β πέθανε το 450 σε ηλικία 51 ετών.
409- 414 Μέχρι το 414 που ο Θεοδόσιος Β ήταν ανήλικος και επετροπεύοταν από τον αρχηγό της ανακτορικής φρουράς Ανθέμιο οι διωγμοί συνέχισαν με μεγάλη ένταση σε ολόκληρη την αυτοκρατορία.
415 H ωραιότατη φιλόσοφος Υπατία κόρη του αστρονόμου Θέωνα δολοφονείται στην Αλεξάνδρεια σε διωγμούς που κατεύθηνε και συμμετείχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Κύριλλος (..Άγιος) Όταν η Υπατία επέστρεφε από το Μουσείο
( Πανεπιστήμιο) όπου δίδασκε Ελληνική φιλοσοφία στο σπίτι της φανατισμένοι καλόγεροι της ερήμου καθοδηγούμενοι από τον διάκονο Πέτρο που παραμόνευαν την τράβηξαν έξω από την αμαξά της και την οδήγησαν στην πατριαρχική εκκλησία του ΄΄Αγίου Μιχαήλ΄΄ όπου την κατακρεούργησαν και αφού περιέφεραν τα μικρά κομμάτια της σάρκας της στους δρόμους της πόλης μετά τα πέταξαν στην πυρά μαζί με τα συγγράμματα της. Με σειρά διαταγμάτων κατασχέθηκαν περιουσίες της Εθνικής Θρησκείας και παραχωρήθηκαν στην εκκλησία ( Ιουστιν. Κώδιξ 1, 11, 5 )
416-423 Οι διωγμοί συνεχίζονται με την έκδοση διαταγμάτων και εκατομμύρια νεκρούς σε ολόκληρη την αυτοκρατορία.
426 Ολοκληρωτική καταστροφή και ισοπεδώσει των ναών και κατάσχεση των περιουσιών τους. Οι σφαγιασμοί οι εξορίες και φυλακίσεις κατά των Εθνικών συνεχίζονται.
429 Λεηλασία του Παρθενώνα και καταστροφή μνημείων της Αθήνας.Ροπαλοφόροι μοναχοί και αυτοκρατορικοί στρατιώτες γκρεμίζουν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Θεάς Αθηνάς από τον Παρθενώνα, καταστρέφουν την ξύλινη σκεπή του ναού και λαφυραγωγούν το ιερό. Οι Έλληνες εθνικοί της Αθήνας διώκονται
435 μ.Χ. Με έδικτο του ο Θεοδόσιος ο Β διατάζει την ποινή του θανάτου για τους Έλληνες εθνικούς καθώς και τους αιρετικούς. Επίσης ορίζει ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ !
438 μ.Χ. Μεγάλος λοιμός πέφτει τον χειμώνα του έτους στην αυτοκρατορία και ο Θεοδόσιος κατηγορεί ως αιτία τους Εθνικούς που λατρεύουν δαίμονες.!
440-450 μ.Χ. Οι οπαδοί της θρησκείας της αγάπης γκρεμίζουν όλους τους ναούς και τα ιερά των Ελλήνων πλην εκείνων που μετατρέπονται σε χριστιανικές εκκλησίες. Ο Θεοδόσιος ο Β διατάζει το κάψιμο όλων των μη-χριστιανικών βιβλίων και ειδικότερα αυτών του Πορφύριου. Οι ναοί της πόλεως Αφροδισίας καταστρέφονται και η πόλη μετονομάζεται σε Σταυρούπολη.
430-450 Εκδίδονται δεκάδες έδικτα που διατάσουν την συνέχιση των διωγμών, την ισοπέδωση των ναών που έχουν ακόμη μείνει όρθιοι , καταστροφή φιλοσοφικών βιβλίων στην πυρά και διαμόρφωση της νομοθεσίας για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων κατά των Εθνικών.
451 μ.Χ. Νέο έδικτο του Θεοδόσιου του Β θέτει ως ποινή για κάθε μορφή “ειδωλολατρίας” τον θάνατο.
Μαρκιανός ( 451-457 ) - Πουλχερία
Μετά τον θάνατο του Θεοδοσίου Β στις 28 Ιουλίου 450 πανίσχυρη η Πουλχερία ως μοναδική κληρονόμος της Θεοδοσιανής δυναστείας στην Ανατολή αντιμετώπισε το σοβαρό πρόβλημα να υποταγή το Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος στο Δυτικό λόγω ελλείψεως διαδόχου.
Η Πουλχερία που διοικούσε την αυτοκρατορία από κοριτσάκι δέκα ετών δεν ήθελε να παραμεριστεί αλλά δεν ξεχνούσε και τον όρκο που είχε δώσει στην Παναγία ότι στην ζωή της θα παρέμενε ΄΄παρθένα νύμφη του Νυμφίου Υιού της΄΄ Τηρώντας τον όρκο της στην Παναγία παντρεύτηκε τον Θράκα χιλίαρχο Μαρκιανό 58 ετών υπασπιστή του Αλανού στρατηγού Άσπαρ θέτοντας του τον αυστηρό όρο ότι στις συζυγικές τους σχέσεις θα διατηρούσε την παρθενία της. Έτσι ο χιλίαρχος Μαρκιανός (..Άγιος) αναβαθμίστηκε σε αυτοκράτορα και εισήλθε πανηγυρικά με την παλλακίδα του στα ανάκτορα και η Πουλχερία (..Αγία) παρέμεινε παρθένα και Βασίλισσα όπως και επί Θεοδοσίου Β
Κατά την βασιλεία του ο Μαρκιανός συνέχισε τους διωγμούς κατά των Εθνικών και την έκδοση διαταγμάτων κατά της αρχαίας θρησκείας με μικρότερη όμως ένταση γιατί ήδη είχε επιβληθεί βίαια και με κατακόμβες νεκρών ο Χριστιανισμός – η θρησκεία της αγάπης
457-491 μ.Χ. Σποραδικές εκτελέσεις εθνικών σε όλη την αυτοκρατορία. Σε μια τελευταία προσπάθεια να υπερασπιστούν την λατρεία τους και την τιμή τους από τους από τους οπαδούς του εξ’ανατολάς “φωτός” οι Έλληνες της Μικρας Ασίας εξεγείρονται. Η εξέγερση καταστέλλεται και οι έλληνες σφάζονται από τον αυτοκρατορικό στρατό. Μεγάλες μορφές της αυτοκρατορίας με την κατηγορία πως είναι Έλληνες εκτελούνται. Ο Ζώσιμος, ο Ισίδωρος, ο Σεβεριανός, και άλλοι ενώ λαμβάνει χώρα η περίφημη δίκη του φιλόσοφου Ισοκάσιου . Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου χριστιανοί αξιωματούχοι εκτελούν βασανίζουν και διαπομπεύουν πολλούς κρυφούς εθνικούς ιερείς. Το 474μ.α.χ.χ. αυτοκράτορας αναλαμβάνει ο Ζήνων επι της βασιλείας του το 484μ.α.χ.χ. εκδηλώνεται νέα εξέγερση των Ελλήνων κατά του εβραιοχριστιανικού κατεστημένου με ηγέτες τον Λεόντιο, τον Ίλλο και τον αθηναίο φιλόσοφό Παμπρέπιο επιδιώκουν την ανατροπή του χριστιανισμού και την επιστροφή των πατρώων αντιλήψεων. Παρά τον γενναίο αγώνα των Ελλήνων εξεγερθέντων 4 χρόνια μετά και οι τελευταίοι επαναστάτες θανατώνονται. Στην Ίμβρο ο προσηλυτιστής Κόνων ακολουθούμενος από το σύνηθες πλήθος των ειδωλοφάγων μονάχων εκτελεί όλους τους Έλληνες του νησιού. Ακόμα μια δωδεκαθειστική λατρεία αυτή του Λαβρανίου Δια βρίσκει το τέλος της όπως και οι λάτρεις της από τους οπαδούς της “αγάπης”.
515 μ.Χ. Ο νέος αυτοκράτορας Αναστάσιος εξαπολύει τους στρατιώτες της αυτοκρατορίας και τον ειδωλοφαγικό “στρατό” των διαφόρων επισκόπων και ισοπεδώνει τον ναό του Θεού Θεανδρίτου στη Ζοάρα της Αραβίας καθώς και δεκάδες άλλα ιερά στην περιοχή οι εθνικοί της περιοχής τι άλλο…εκτελούνται. Στα χρόνια του Αναστάσιου γίνετε επίσης και υποχρεωτικό το βάπτισμα ακόμα και για όσους είναι ήδη χριστιανοί
528 μ.Χ. Αυτοκράτορας είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους ανθέλληνες της ιστορίας ο Γιουτπράδα (ελληνιστί Ιουστινιανός) επί των ημερών του καταργούνται οι ολυμπιακοί αγώνες και εκδηλώνεται η περίφημη “στάση του Νίκα” . Παρόλες τις αρχικές επιτυχίες των επαναστατών ο αυτοκρατορικός στρατός πνίγει την εξέγερση των Ελλήνων στο αίμα. 40.000 νεκροί αρχικά και εν συνεχεία γκρέμισμα ελληνικών ναών και κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών. Η τελευταία ελπίδα του ελληνισμού είχε πια χαθεί. Μέσα στα αντίποινα της ιουδαιοχριστιανικής ηγεσίας είναι η αφαίρεση κτημάτων των Ελλήνων προς όφελος ασφαλώς της χριστιανικής εκκλησιάς και του δημόσιου ταμείου. Ο Γιουτπράδα συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο του επιβάλλει ποινές θανάτου δια σταύρωσης πυρός και βασανιστηρίων για όσους “εκ των ανοσιών και μυσαρών Ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη”. Συντάσσει επίσης και τον περίφημο “Ιουστινιάνειο κώδικα” μνημείο ανθελληνικού παροξυσμού.
532 μ.Χ. Ο μονοφυσίτης μοναχός Ιωάννης Ασιακός μαζί με οπαδούς του περιδιαβαίνουν την Μικρά Ασία και διαλύουν ότι απομένει από της εθνικές λατρείες.
542-546 μ.Χ. Λόγω της συνεισφοράς του στην καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού ο Ιουστινιανός ονομάζει τον Ιωάννη Ασιακό επίσημο αυτοκρατορικό προσηλυτιστή εξουσιοδοτημένο να εξοντώσει ή να βαπτίσει της “ειδωλολατρικές” ψυχές που έχουν απομείνει στην αυτοκρατορία. Ύστερα από 35 χρόνια σφαγών, βίαιων προσηλυτισμών δωροδοκιών και βασανιστηρίων ο Ιωάννης περιγράφει ο ίδιος τα κατορθώματα του στο έργο του. Ενώ στην Κωνσταντινούπολη φυλακίζονται, βασανίζονται και εκτελούνται γραμματικοί, ρήτορες, νομικοί και λόγιοι με την κατηγορία πως είναι “Έλληνες”.
556 μ.Χ. Ο επίσκοπος Αμάνθιος στέλνεται από τον Ιουστινιανό στην Αντιόχεια για να εξοντώσει όλους τους εναπομείναντες εθνικούς της πόλης και να καταστρέψει όλες της κρυφές ιδιωτικές τους βιβλιοθήκες με την “ανόσια” γνώση των Ελλήνων.
562 μ.Χ. Νέος διωγμός των Ελλήνων και λοιπών εθνικών σε Αθήνα, Παλμήρα και Κωνσταντινούπολη. Ο χρονικογράφος Ι.Μαλαλάς στο έργο του ¨χρονογραφία¨ γράφει χαρακτηριστικά “Έλληνες πιάστηκαν και διαπομπεύθηκαν μέσα στην Κωνσταντινούπολη ταυτόχρονα με το κάψιμο των ελληνικών βιβλίων στον ¨Κυνήγιον¨ μαζί με εικόνες των Θεών”.
578-582 μ.Χ. Την εξουσία παίρνει ένας νέος αυτοκράτορας ο Τιβέριος, ο οποίος ασφαλώς συνεχίζει το έργο των προκατόχων του ,εκατοντάδες κρυπτοεθνικοί εκτελούνται, παλουκώνονται, αποκεφαλίζονται και σταυρώνονται. Ο ύπαρχος Ανατολής Ανατόλιος ρίχνεται στα λιοντάρια με την κατηγορία της λατρείας του Διός. Όταν τα λιοντάρια δείχνουν απροθυμία να τον κατασπαράξουν οι οπαδοί της θρησκείας της “αγάπης” αποφασίζουν την σταύρωση του ενώ εν συνεχεία πετούν το πτώμα του καθώς και τα πτώματα άλλων Έλλήνων στους σκουπιδότοπους εκτός των τειχών της πόλης . Φήμες ότι η εξουσία έχει ύποπτες συνδιαλλαγές με τους μιαρούς Έλληνες οδηγούν τον χριστιανικό όχλο της Κωνσταντινούπολης σε επίθεση εναντίον των ελαχίστων εναπομεινάντων Ελλήνων της πόλης τους οποίους είτε λιθοβολούν είτε καίνε ζωντανούς.
582-602 μ.Χ. Είναι η περίοδος της αυτοκρατορίας του Μαυρίκιου ο οποίος εγκαινιάζει την βασιλεία του με νέους διωγμούς κατά των εναπομεινάντων εθνικών της ανατολικής αυτοκρατορίας. Οι οπαδοί της θρησκείας της “αγάπης”εκτελούν βασανίζουν, καινε, σταυρώνουν οποιονδήποτε είναι ύποπτος για εθνική λατρεία. Η ερήμωσή της επαρχίας, η πνευματική και υλική εξαθλίωση, η υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού της αυτοκρατορίας στης μεγάλες πόλεις οδηγούν στην αποκτήνωση της καθημερινής ζωής και στην εμφάνιση συνεχών επιδημιών πανούκλας που οδηγούν στον θάνατο μεγάλο αριθμό ατόμων από τα εξαθλιωμένα πλήθη της αυτοκρατορίας.
Με τον θάνατο του Μαυρίκιου το 602μ.α.χ.χ. ξεσπά μια “εμφύλια” διαμάχη στους κόλπους της αυτοκρατορίας οι όχλοι της Κιλικίας, της Μικράς Ασίας, της Παλαιστίνης, της Θεσσαλονίκης, των Βαλκανικών επαρχιών και της ίδιας της πρωτεύουσας αλληλοσκοτώνονται. Είναι μια εποχή παραλογισμού και σχιζοφρένειας (όπως κάθε εποχή που ακολουθεί μετά από λοιμούς και επιδημίες).
692 μ.Χ. Είναι η χρονολογία που λαμβάνει χώρα η “Πενθέκτη σύνοδος”. Σε αυτήν, η ίδια η ηγεσία του ιουδαιοχριστιανισμού παραδέχεται πως παρόλες τις πολύχρονες (σχεδόν 4 αιώνες διωγμών) προσπάθειες της υπάρχουν ακόμα ελληνικά και εθνικά κατάλοιπα. Έτσι τα μέλη της συνόδου αποφασίζουν την απαγόρευση όσων από τις γιορτες των εθνικών λατρειών συνεχίζουν ακόμα σε σκόρπια μέρη της αυτοκρατορίας όπως τα Βρουμάλια, τα Ανθεστήρια, τα Βοτά και άλλες διονυσιακές και εθνικές εορτές.
μόο τα ένστικτα κινούν τον άνθρωπο, θέλεις να μας πεις;
Χιλιάδες περιπτώσεις ανθρωπων, που σπουδασαν τέχνη, έκαναν έργο άσχετο με ένστικτα,έδειξαν έργο, πέρα απο γήινα κριτήρια και
με πνευματική υπόσταση στην παγκόσμια ιστορία..Παραδείγματα, πλείστοι
εκ των προγόνων μας, που άφησαν έργο, με πνευματικές θέσεις, δίχως εφαρμογή στην υλικη πραγματικότητα...Αυτοί, πως κνήθηκαν;...
Φίλε μου, πέραν των ενστίκτων, ο άνθρωπος, ζει με ένα άλο πρόσωπο
που δεν μπορούμε να δούμε, αφού είναι το πιο ζεστό κομμάτι μας, έχει να κανει με την επικοινωνία, όχι για λιγο, αλλά για νοηματικά
αποτελέσματα θέσεων, αξιών, νόμων...
Όλα αυτα, δεν έχουν πνεύμά;;
Τι λές, το πνεύμα, υπάρχει κάτι που το κινεί;Δεν κινείται, πνει,
υπάρχει και εννοεί...Αυτο το υπολογίζεις για ανθρώπινο, ή ισοβαθμίζεις τον άνθρωπο με τον..γορίλα;
quote:
Μπορεί φίλε ευροπ το 423 να ήταν έτσι αλλά το 435 αλλάζουν τα κόζα.
.............................................................
692 μ.Χ. Είναι η χρονολογία που λαμβάνει χώρα η “Πενθέκτη σύνοδος”. Σε αυτήν, η ίδια η ηγεσία του ιουδαιοχριστιανισμού παραδέχεται πως παρόλες τις πολύχρονες (σχεδόν 4 αιώνες διωγμών) προσπάθειες της υπάρχουν ακόμα ελληνικά και εθνικά κατάλοιπα. Έτσι τα μέλη της συνόδου αποφασίζουν την απαγόρευση όσων από τις γιορτες των εθνικών λατρειών συνεχίζουν ακόμα σε σκόρπια μέρη της αυτοκρατορίας όπως τα Βρουμάλια, τα Ανθεστήρια, τα Βοτά και άλλες διονυσιακές και εθνικές εορτές.
Και νομιζεις θα τα αφησει αναπαντητα;
Ω!ρε γλεντια!!!
quote:
Apeiron:
Μπορεί φίλε ευροπ το 423 να ήταν έτσι αλλά το 435 αλλάζουν τα κόζα.
Τα παρακάτω είναι αυτοκρατορικά διατάγματα από την εποχή του Βυζαντίου με τα οποία δίνονται οδηγίες προς τους τοπικούς άρχοντες για το πως θα εξαλείψουν τους "Έλληνες". Σαν Έλληνες θεωρούνται αυτοί που δεν ασπάστηκαν τον χριστιανισμό αλλά συνέχιζαν να εξασκούν την Ελληνική πολυθεϊστική θρησκεία και να διαβάζουν και να μελετούν αρχαία κείμενα φιλοσόφων. Εντύπωση προκαλεί η φράση "διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού"! Ο ορισμός του μίσους! Απολαύστε..."Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους(των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου"(Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον,Έπαρχο Πραιτωρίου, 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)
Έτσι ειναι...Και μετα...εκσυγχρονίστηκαν. Απλά τους έπαιρναν την περιουσια, τους βασάνιζαν και τους εξόριζαν..πάρε μάτι:"Τέτοιου είδους πράξεις(ειδωλολατρίας) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν(η καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί ταμείο των ιεροτάτων ανδρών(δηλαδή των Ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους, που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το(οποιοδήποτε) αξίωμά του,θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα,θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία"(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.8,αυτοκράτορες Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκουρον, Έπαρχο του πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472 μ.Χ.)
"Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης. Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί(αυτόν τον νόμο)θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό."(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11: αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Α' προς Ταύρο. Έπαρχον του Πραιτωρίου, Δεκέμβριος 534 μ.Χ .)
"Διατάσσουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της Ελληνικής θρησκείας έτσι ώστε να μη συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν να τιμωρούνται. Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη(περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους, που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την Ελληνική πλάνη, με τις οποίες προσπαθούσαν(οι προγενέστεροι χριστιανοί βασιλείς) να διασφαλίσουν την Ορθόδοξη πίστη.(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.9 επίσης Β1,1,19 και Νομοκάνων 6,3. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται νομοθέτημα του Ιουστινιανού)Και το πλεον εξοργιστικό:
"Επειδή μερικοί συνελήφθησαν(αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάφτισμα) διακατεχόμενοι την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο Θεό μας, αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας. Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάφτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών.Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως,θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν(να ζητήσουν μόνοι τους δηλαδή το σωτήριο βάπτισμα) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας,ούτε κινητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία(μάθησης) των ανόσιων των Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν,να μη διαφθείρουν πια τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί λοιπόν κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσα δε είναι μεγαλύτερα στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (εβραιο-βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλλουν την παλαιά (αρχαιο-Ελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσων δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάληκαι για να κρατήσουν προσχήματα(προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έρθουν να βαφτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην Ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά τους δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό, ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη.Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες."(Ιουστινιάνειος κώδικας 1.11.10)
Bάλτα κάτω μόνος σου!!!
Το 534!!! ζητείται να κλείσουν οι ναοί!!!! οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν ισοπεδωθεί το 435!!!
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!!
quote:
Apeiron:
Και πάμε να τα δούμε λίγο αναλυτικά:324 Ο Κωνσταντίνος συντρίβει τον ανταγωνιστή του Λικίνιο και ανακηρύσσει τον Χριστιανισμό μόνη επίσημη λατρεία της Αυτοκρατορίας. Λεηλατεί το Μαντείο του Διδυμαίου Απόλλωνος κοντά στην Μίλητο και θανατώνει με βασανιστήρια όλους τους ιερείς του. Στο ιερό όρος Άθως εξαπολύεται μέγας διωγμός κατά των Εθνικών και καταστρέφονται όλα τα εκεί ελληνικά Ιερά.
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ!!!
Το να γράφεις ότι βρίσκεις από τα διάφορα xριστιανομαχικά site, σαν παπαγαλάκι! άκριτα και χωρίς τον στοιχειώδη έλεγχο!....δεν βοηθάς σε ένα διάλογο.....και όχι μόνο δε βοηθάς! αλλά αποδεικνύεις ότι δεν έχεις καμία απολύτως σχέση με την ιστορία!!!
Εγώ θα σταθώ μόνο στο παραπάνω γιατί δεν έχει νόημα να κάθομαι να τοποθετούμαι σε σεντόνια! που ο φέρων αυτά δεν έχει ιδέα τι περιέχουν παρά μόνο από που τα ξεσήκωσε.
Ο Κων/νος δεν ανακήρυξε παρά την ανεξιθρησκία! αυτό που πρόσφερε στο Χριστιανισμό ήταν η ελευθερία του και τίποτα άλλο!
Ο Ζώσιμος μας πληροφορεί ότι ο Κων/νος επέτρεψε την οικοδόμηση νέων εθνικών ναών!
Οι Αθηναίοι του έδωσαν την ύψιστη τιμή "Στρατηγός των Αθηναίων καλείσθαι". Ενώ τον φιλοξένησε ο Νικαγόρας που ήταν Δαδούχος των Μυστηρίων της Ελευσίνας. Μάλιστα ο Κω/νος κάλυψε τα έξοδα του τελευταίου ώστε αυτός να επισκεφτεί τις εκατόμπυλες Θήθες, όπου λειτουργούσε Νεοπλατωνική Σχολή, όπου ο Πλάτων ελατρέυετο ως ημίθεος!, όπου και εντοίχησε την κάτωθι επιγραφή:
"Νικαγόρας Μουκιανού Αθηναίος
ιστορήσας τας σύριγγας
πολλούς ύστερον χρόνους
μετά θείον Πλάτωνα
από των Αθηνών εθαύμασε
και χάριν έσχε τοις θεοίς
και τω ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩ
τω τούτο μοι παρασχόντι
Ίλεως ημίν Πλάτων ενταύθα".
Mε το διάταγμα των Μεδιολάνων η προγενέστερη θρησκεία η "εθνική" δεν απαγορεύτηκε! και μόνο ένας τελείως ανιστόρητος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.
Κι αυτό γιατί οι αποφάσεις που ελήφθησαν περιελάμβαναν και τον όρο ότι ο Χριστιανισμός δεν θα έβλαπτε άλλη θρησκεία: "Tούτο δε υφ' ημών γέγονεν, όπως μηδεμία τιμή μηδέ θρησκεία τινι μεμειώσθαι τι υφ' ημών δοκοίη".
Είσαι τόσο ανίδεος περί ιστορίας που αγνοείς ότι ο Κων/νος μετά τις αποφάσεις που έλαβε στα Μεδιολάνα διατήρησε τον τίτλο του "εθνικού αρχιερέως", που δεν ήταν κενός τίτλος αλλά σήμαινε υποχρεώσεις και καθήκοντα, τα οποία εξακολουθούσε να εκτελεί, εκτός των θυσιών, τις οποίες ετελούσε αντί του Κωνσταντίου ο Promagister (ο υπό του Αρχιερέα), όπως γινόταν και με τους προηγούμενους αυτοκράτορες! που και αυτοί είχαν τον τίτλο του αρχιερέως.
Σώζεται επίσης Λιβανίου Αντιοχέως, Λόγος προς Θεοδόσιον τον βασιλέα, «Υπέρ των Ιερών» (αρ. 30). .
Ο μεγάλος ρητοροδιδάσκαλος (314 – 393), επιφανής εκπρόσωπος της φθίνουσας Ελληνικής αρχαιότητας, διδάσκαλος και του αγίου Ιω. Χρυσοστόμου, έγραψε το 386 το κείμενο αυτό, απευθυνόμενος στον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Α΄ 379-395) και παραπονούμενος για τη στάση φανατικών μοναχών (της Αντιοχείας) έναντι των τεμενών (εθνικών ναών). Απεχθανόταν ιδιαίτερα τους «μελανειμονούντας» (Λόγ. 30,8).
Εν τούτοις, Χριστιανοί νέοι, όπως ο Μ. Βασίλειος, Αμφιλόχιος Ικονίου και Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγιναν μαθητές του. Χαρακτηριζόταν «μικρός Δημοσθένης».
Για την κατανόηση της στάσης του απέναντι του Χριστιανισμού, ας σημειωθεί ότι ήταν συνεπής οπαδός της ειδωλολατρίας, θυσίαζε στις θεότητές της και μετερχόταν τα μαντεία. Είχε μυηθεί σε διάφορα εθνικά μυστήρια.
Ο ιερός Χρυσόστομος τον ονομάζει «πάντων διεσιδαιμονέστατον» (ευσεβέστατον) (Εις Νεωτ. Χηρεύσασαν, 1). Πίστευε στην προσπάθεια του αυτοκράτορα Ιουλιανού και στην ανάσταση του ειδωλολατρικού κόσμου, μολονότι κατά την νεότητά του έδειξε τάσεις φιλοχριστιανικές. Τον επηρέασε όμως ο Ιουλιανός, όπως και αυτός επηρεάσθηκε από τον Λιβάνιο, του οποίου μελετούσε τα έργα και έγινε έμμεσα μαθητής του.
Περί του έργου του Λιβανίου το οποίο επικαλούνται οι αρχαιολάτρες ως απόδειξη για τους δήθεν Χριστιανικούς βανδαλισμούς εξ’ αιτίας του διατάγματος του Θεοδοσίου, ο Αρχαιολόγος Άγγελος Χωρέμης παρατηρεί το εξής:
«Ο λόγος του Λιβανίου «Υπέρ των Ιερών» δεν γράφτηκε λόγω ακροτήτων, που έγιναν εις εφαρμογήν του διατάγματος κατά της αρχαίας θρησκείας. Το διάταγμα εξεδόθη το 391 και το κείμενο του Λιβανίου γράφτηκε το 386, δηλαδή πέντε ολόκληρα χρόνια ενωρίτερα με άλλη ευκαιρία. (P. Petit, “Sur la date du “pro Templs” de Libanius”, στο Byzantion XXI (1951), fasc., 285-310).
Ο Θεοδόσιος διόρισε ύπαρχο της Ανατολής κάποιον συμπατριώτη και φίλο του, τον Ίβηρα Μάτερνο Κυνήγιο. Ο άνθρωπος αυτός ήταν φανατικός θρησκόληπτος και έξαλλος. Υπεκίνησε πράγματι τον όχλο, επί κεφαλής του οποίου ήταν φανατικοί καλόγεροι, και άρχισαν να καταστρέφουν τα αρχαία ιερά, στην αρχή κυρίως τα μικρά και απροστάτευτα) ιερά της υπαίθρου και εν συνεχεία άρχισαν να μπαίνουν και να καταστρέφουν ιερά και μέσα στις πόλεις.
Τότε ο Λιβάνιος γράφει τον περίφημο και ωραιότατο λόγο του «Υπέρ των Ιερών». Η αντίδραση του «θρησκόληπτου» Θεοδοσίου ήταν να… απαγορεύσει στους μοναχούς την είσοδο στις πόλεις, προστατεύοντας έτσι τα εθνικά ιερά των άστεων και όταν σε λίγο πέθανε ο Μάτερνος Κυνήγιος τοποθέτησε Ύπαρχο της Ανατολής τον σώφρονα ΕΘΝΙΚΟ Ευτόλμιο Τατιανό, ο οποίος κατάφερε να ηρεμήσει τα πράγματα και να φέρει την καταλλαγή.
Όλα αυτά μαρτυρούν ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημη πολιτική του Θεοδοσίου η καταστροφή του αρχαίου κόσμου και μάλιστα με την μορφή των ακραίων βανδαλισμών, όπως λέγεται συνήθως.
Μαρτυρούν επίσης το κύρος που είχε ο Λιβάνιος στον θεωρούμενο θρησκόληπτο βασιλέα, κύρος που φάνηκε και όταν με δύο ακόμα λόγους του, τους: «Προς Θεοδόσιον τον Βασιλέα επί ταις διαλλαγαίς» κατόρθωσε να σώσει την Αντιόχεια, η οποία είχε στασιάσει.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια είχε και την συνεπικουρία του επισκόπου Αντιοχείας Φλαβιανού, του οποίου τον λόγο φαίνεται ότι είχε γράψει ένας νεαρός Χριστιανός κληρικός, μαθητής του Λιβανίου, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Βλέπουμε λοιπόν, ότι και συνεργασία με Χριστιανούς είχε ο Λιβάνιος, όταν κοινοί στόχοι το επέβαλλαν».
Ας δούμε και μερικά σημεία του Λόγου του εθνικού και αυτόπτη μάρτυρα Λιβάνιου :
Λιβάνιος:" Πολλές φορές, Βασιλέα, όταν σου πρόσφερα συμβουλές στο παρελθόν (...) σε πείσμα εκείνων που έλεγαν και επιδίωκαν τα αντίθετα, υπερίσχυσαν οι δικές μου παραινέσεις, όντας ορθότερες. (...) αν μη τι άλλο, υπολόγισε πόσο με έχεις τιμήσει στο παρελθόν (...)
... (Ο Κωνσταντίνος) δεν επέφερε καμία αλλαγή στις καθιερωμένες λατρείες (...) μπορούσε κανείς να δει ότι γενικά όλες οι άλλες λειτουργίες τους εκτελούνταν στο ακέραιο.
Βέβαια εσύ ο ίδιος δεν έδωσες διαταγή να κλείσουν οι ναοί και δεν απαγόρεψες ούτε την είσοδο σε ναούς ούτε το ιερό πυρ των ναών ούτε το λιβάνι ούτε τις προσφορές άλλων θυμιαμάτων σε ναούς και βωμούς.
Τέτοιες πράξεις (καταστροφές ναών) αποτολμούνται και μέσα σε πόλεις, όμως κυρίως στην ύπαιθρο...
Αν πάλι το γκρέμισμα των ιερών ήταν αρκετό ώστε να αλλάξουν μυαλά οι άνθρωποι, τότε εσύ ο ίδιος θα είχες διατάξει να γκρεμιστούν εδώ και πολύ καιρό• γιατί θα σε χαροποιούσε μια τέτοια μεταστροφή. Ήξερες όμως ότι δεν το μπορούσες, γι' αυτό και δεν έβαλες χέρι στους ναούς...
Τι καλό έχουν πετύχει λοιπόν (οι μοναχοί που καταστρέφουν), όταν πρόκειται μόνο για λόγια κι όχι για πράξεις; Σε τέτοια ζητήματα, βέβαια, χρειάζεται να πείθεις τον άλλον, όχι να τον εξαναγκάζεις. Κι αυτός που χρησιμοποιεί εξαναγκασμό επειδή δεν μπορεί να πείσει, δεν πετυχαίνει τίποτα• απλώς έτσι νομίζει.
Έχει ειπωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από τους κανόνες και τις συνήθειές τους, ότι τιμούν την πειθώ και αποδοκιμάζουν τον εξαναγκασμό. Τότε γιατί σας πιάνει τρέλα με τους ναούς; Αν δεν μπορείτε να πείσετε, είναι ανάγκη να καταφύγετε στη βία; Δεν είναι ολοφάνερο ότι έτσι παραβαίνετε τους δικούς σας κανόνες;
αφήνω κατά μέρος ότι (ο Κωνσταντίνος) εκείνος δεν παρεμπόδισε τις θυσίες...
Θα μπορούσες, εσύ βασιλιά, να εκδώσεις ένα διάταγμα: «Κανένας απ' τους υπηκόους μου να μην πιστεύει στους θεούς ούτε να τους τιμά ούτε να τους ζητά ευλογία για τον εαυτό του ή τα παιδιά του παρά μόνο σιωπηλά και κρυφά.
Όλοι να τιμούν το Θεό που λατρεύω εγώ, να παίρνουν μέρος στις τελετές προς τιμήν του, να προσεύχονται σ' αυτόν και να σκύβουν το κεφάλι κάτω απ' το χέρι του επισκόπου. Κι όποιος δεν υπακούει να θανατώνεται οπωσδήποτε».
Θα ήταν εύκολο για σένα να εκδώσεις ένα τέτοιο διάταγμα, αλλά βέβαια αρνήθηκες να το κάνεις και δεν επέβαλες τέτοιο ζυγό στις συνειδήσεις των ανθρώπων. (...)
Ούτε βέβαια απέκλεισες τους πιστούς της (ειδωλολατρικής θρησκείας) απ' τα αξιώματα, αλλά και τους έδωσες εξουσίες και συνέφαγες μαζί τους και συχνά μάλιστα ήπιες στην υγειά τους κι ακόμα και τώρα συναναστρέφεσαι με κάποιους, έχοντας την πεποίθηση πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βασιλείας ένας άνθρωπος που ορκίζεται στους θεούς μπροστά σε άλλους και σε σένα.
Δεν αγανακτείς ούτε θεωρείς αυτούς τους όρκους σαν προσβολή απέναντί σου ούτε θεωρείς απαραίτητα κακόν άνθρωπο κάποιον που εναποθέτει τις μεγαλύτερες ελπίδες του στους θεούς."
πηγή
Μου φαίνεται ότι είναι αρκετά....δε νομίζεις?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Άκρα του τάφου σιωπή....
Εμ, θέλετε και εκτίθεστε χρόνια τώρα...
Για τα ηληθια επιχειρηματα του τυπου Bάλτα κάτω μόνος σου!!!
Το 534!!! ζητείται να κλείσουν οι ναοί!!!! οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν ισοπεδωθεί το 435!!!
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!!να τολμησω να κανω την υποθεση οτι σε 100 χρονια δεν οικοδομηθηκε τιποτα ετσι;Για να βγαινει και νεο διαταγμα σημαινει οτι δεν ειχαν προλαβει να σφαξουν ολους τους 12θεϊστες!
Μου θυμιζει την ονοματοδοσια των ιερεων κατα την παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα...!
Και ασε τους ευρωπαιους και τους μακεδωνες να πετανε την ιστορια ο ενας στα μουτρα του αλλου!Γιαπετ!!!!τα αιματα.
quote:
macedon:
Αν έκαναν τέτοια διαπίστωση οι Καραντζόλα και Φλιάτουρας, σημαίνει πως είναι ανίδεοι με την ιστορική πραγματικότητα. Σε καμία φάση της πορείας της ασιατικής θρησκείας δεν παρουσιάστηκε το παραπάνω φαινόμενο. Δεν αποτέλεσε ποτέ "πρακτική" αλλά πάντοτε ήταν υποκριτική και ανεφάρμοστη θεωρία. Αρα, είναι απίθανο να αποδοθεί εκεί η σχέση της. Το πιθανότερο είναι να θεωρούσαν πως μόνον ηλίθιοι θα μπορούσαν να είναι χριστιανοί, το οποίο αποτελούσε καθημερινή πραγματικότητα.
Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Πριν μάθουν για το χριστιανισμό! όλοι! ηλίθιοι και μή! ήσαν παγανιστές!
Με τη μεταστροφή στο χριστιανισμό! μόνο οι άξεστοι χωρικοί παρέμειναν "εθνικοί" εξού και το "παγανιστές", οι μορφωμένοι και οι άνθρωποι των πόλεων μεταστράφηκαν σιγά σιγά στο Χριστιανισμό! αφού δε χωρούσε καμία σύγκριση, ανάμεσα στον παγανισμό και στο χριστιανισμό.
quote:
macedon:
Η ερμηνεία δική σου, του Κολιτσάρα, του Τρέμπελα, του Βάμβα, του...;Ξέρεις ποιό είναι το αδύνατο σημείο των Ελληνόφωνων χριστιανών; Οτι τα ευαγγέλια είναι γραμμένα στα ελληνικά. Και ότι αυτοί που γνωρίζουν ελληνικά μπορούν να διαβάσουν το πρωτότυπο και να κατανοήσουν τι ακριβώς λέει ο Ιησούς, χωρίς να χρειάζονται "ερμηνείες", "μεταφράσεις" ή "αποδόσεις" (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων βέβαια, όπως π.χ. ο ευρωπαίος που μεταφράζει την "μία των Σαββάτων" ως "μία η ώρα το Σάββατο το πρωί").
Ετσι, ο Ιησούς λέει: "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι". Δηλαδή "ευτυχισμένοι αυτοί που είναι φτωχοί στο πνεύμα". Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να έχεις κάποια ενημέρωση από την ίδιο τον Ιησού ή έστω από τον ανώνυμο συγγραφέα που έβαλε αυτά τα λόγια στο στόμα του Ιησού, μένουμε μ' αυτό που διαβάζουμε. Ποιός λοιπόν είναι "φτωχός στο πνεύμα"; Αυτός που δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως κάποιος που το έχει κανονικό ή πλούσιο.
Εγώ πάντως μένω στην ερμηνεία του βιβλίου του Κάμπελ "Η γλώσσα της Ιατρικής" που λέει:
"Ολοι γνωρίζουμε τι είναι "κρετινισμός", αλλά λίγοι έχουν υπ' όψη τους πως "κρετίνος" και "χριστιανός" ήταν αρχικά η ίδια λέξη"
με μία διαφοροποίηση μόνο. Οπως διαπιστώνω, και σήμερα η ίδια λέξη είναι.
Γράφει ο Ματθαίος:
3. μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών.
4. μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακλήθησονται.
5.μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
6. μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην, ότι αυτοί χορτασθήσονται.
7. μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται.
8. μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται.
9. μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται.
10. μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών.
11. μακάριοί εστε όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού.
Εδώ ο Ιησούς κάνει την ομιλία Του αυτή, μπροστά σε πλήθος.
Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να πει ότι η βασιλεία των Ουρανών είναι για τους "ηλίθιους".......για τους "ηλίθιους" είναι τα ψέματα και οι συκοφνατίες που εξαπολύεις!
Ο Ιησούς
quote:
macedon:
Τώρα, μεταξύ μας, δεν έφταιγε ο Ωριγένης. Αφού το λέει καθαρά το ευαγγέλιο του Ματθαίου:"εισί γαρ ευνούχοι οίτινες εκ κοιλίας μητρός εγεννήθησαν ούτω. Και εισίν ευνούχοι οίτινες ευνουχίσθησαν υπό των ανθρώπων. Και εισίν ευνούχοι οίτινες ευνούχισαν εαυτούς διά την βασιλείαν των ουρανών"
Ηθικό συμπέρασμα: Αν αυτοευνουχιστεί κανείς, πάει στον Παράδεισο. . Αυτό έκανε και ο Ωριγένης. Σου λέει "για να το λέει ο Ιησούς, έτσι θα'ναι"
Το ηθικό συμπέρασμα είναι να μην καταπίνεις άκριτα ότι σου λένε, αλλά να ψάχνεις για το αν αυτό που σου λένε είναι αλήθεια η ψέμα.
Ο macedon ως συνήθως κόβει και ράβει προκειμένου να στήσει τη συκοφαντία του...... ας δούμε τι γράφει ο Ματθαίος:
"10 λέγουσιν αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ, Εἰ οὕτως ἐστὶν ἡ αἰτία τοῦ ἀνθρώπου μετὰ τῆς γυναικός, οὐ συμφέρει γαμῆσαι"
Είναι το σχόλιο των μαθητών του Ιησού, στα λεγόμενα Του, όσον αφορά το διαζύγιο! όπου ο Ιησούς με αυστηρότητα και υπερασπιζόμενος τη γυναίκα είναι κατά του διαζυγίου.
Και τους απαντά ο Ιησούς:
"11. ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς, Οὐ πάντες χωροῦσι τὸν λόγον τοῦτον, ἀλλ' οἷς δέδοται·"
Δε χωρά στο μυαλό ο λόγος αυτός της αγαμίας, παρά μόνο σε όσους βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. ....και συνεχίζει:
"12. εἰσὶ γὰρ εὐνοῦχοι οἵτινες ἐκ κοιλίας μητρὸς ἐγεννήθησαν οὕτω· καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνουχίσθησαν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων, καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνούχισαν ἑαυτοὺς διὰ τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν..."
Σε αυτούς είναι οι ευνούχοι (τι ποιο λογικό), είτε οι εκ γενετής, είτε όσοι έγιναν ευνούχοι από άλλους, είτε όσοι αυτοευνουχίστηκαν.
quote:
macedon:
Λες να έχει σχέση αυτή η άποψη του Ιησού με τις απόψεις που αναφέρονται στο τμήμα του ευαγγελίου του Μάρκου που ο Κλήμης Αλεξανδρείας λέει στην επιστολή του πως έμεινε εκτός του ευαγγελίου; (το βάζω σε μετάφραση να το καταλάβουν και οι ευρωπαίοι)"Και έρχεται στη Βηθανία και ήταν εκεί μια γυναίκα της οποίας ο αδελφός είχε πεθάνει. Κι αυτή ήλθε και προσκύνησε τον Ιησού και είπε "Γιε του Δαβίδ ελέησέ με". Οι μαθητές όμως τη μάλωσαν. Κι αφού οργίστηκε ο Ιησούς, έφυγε μ'αυτήν στον κήπο όπου βρισκόταν το μνήμα. Κι αμέσως ακούστηκε μεγάλη φωνή μέσα από το μνήμα.
Τότε ήρθε ο Ιησούς και κύλισε την πέτρα από την είσοδο του μνημείου. Μπήκε μέσα εκεί που ήταν ο νεαρός, τέντωσε το χέρι του και τον σήκωσε κρατώντας το χέρι του. Ο νεαρός μόλις τον είδε τον αγάπησε κι άρχισε να τον παρακαλάει να τον αφήσει να είναι μαζί του. Αφού βγήκαν από το μνήμα, ήλθαν στο σπίτι του νεαρού, ο οποίος ήταν πλούσιος. Μετά από έξι μέρες ο Ιησούς τον πήρε μαζί του.
Οταν βράδιασε, ήρθε ο νεαρός φορώντας μόνον ένα σεντόνι πάνω στο γυμνό του σώμα (περιβεβλημένος σινδόνα επί γυμνού). Και έμεινε μαζί του εκείνη τη νύχτα. Και ο Ιησούς του δίδασκε τα μυστήρια της βασιλείας του θεού."
Και παρακάτω αναφέρει:
"Και ήταν εκεί η αδελφή του νεαρού τον οποίο αγαπούσε ο Ιησούς"
Από το πετσόκομμα του ευαγγελίου του Μάρκου ξέφυγε η σειρά με το γυμνούλι νεαρό και αναρωτιόμασταν από πού προέκυψε αυτός. Απλά έκανε νυχτερινά μαθήματα με τον Ιησού για τη βασιλεία των ουρανών. Φροντιστήριο που λέμε...
Τι να πω? Η συκοφαντία σε όλο της το μεγαλείο!!!!
Εσύ αγαπάς τα παιδιά στην τάξη σου?.....τα δικά σου τα παιδιά?...τους φίλους σου τους αγαπάς?
Μία από τις εντολές είναι το "Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως ευατόν,"....δε νομίζω να πρέπει να σταθώ στις άλλο στις παραπάνω μπούρδες!
Όσο για το "περιβεβλημένος σινδόνα επί γυμνού" ας μας πει ο macedon! για τα σλιπάκια που φορούσαν εκείνη την εποχή!....ήσαν μινέρβα macedon?..... μήπως φορούσαν και μποξεράκια? 

Αυτο τωρα εσυ το λες για καλο ετσι;