ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kapodistria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/10/2010, 00:28:48
quote:
Sesostris:
Η αφύπνιση έχει ξεκινήσει φίλη kapodistria και αυτοί που καταλαβαίνουν είναι ολοένα και περισσότεροι , και αυτό τους έχει πανικοβάλει . Δεν είναι τυχαίο το ότι ενώ χλευάζουν τους αρχαιολάτρες συμπολίτες μας , όλες οι χριστοσελίδες του διαδικτύου επιτίθενται σε κάθε τι που θυμίζει αρχαίο πολιτισμό . Αν δεν τους φοβόντουσαν θα τους αγνοούσαν !

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!

quote:
Sesostris:
Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως , δεν είμαι χριστιανός ! Ούτε όμως και οπαδός κάποιας θρησκείας ......Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μου !

Αν δεν ήσουν οπαδός θα είχες καταδικάσει την επίθεση από ανεγκέφαλους τραμπούκους με μολότοφ κατά εκκλησίας όπως σου έχω ζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές να το κάνεις και .....έστριψες.

quote:
γιαπετ:
Ένας χριστιανικός ναός δεν έχει καμμία σχέση με τον Ελληνισμό. Και φυσικά ούτε με την Ιωνία.

quote:
γιαπετ:
Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, κάτι τέτοιες απόψεις και βλέψεις συντηρούν τα μίση μεταξύ των ανθρώπων.
Αυτή η έκφραση έχει περιεχόμενο μόνο στα χείλη ενός χριστιανού που επιλέγει να είναι χριστιανός στο... "έθνος"!!!

Θες να πεις ότι η μνήμη είναι κακό πράγμα? εγώ ξέρω ότι η λήθη είναι γιατί παραπέμπει στην ηλιθιότητα.

quote:
γιαπετ:
Ενώ η αγιασοφιά μπορεί να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου προς τις... χαμένες πατρίδες, έ;;;

Αυτό πιστεύει ο σημερινός ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου....με την διαφορά ότι αναφέρεται στο Πατριαρχείο, σχετικά όμως μεταξύ τους....στο μυαλό του είσαι βρε?

quote:
γιαπετ:
Ο συγκεκριμένος ναός, όπως και όλοι οι άλλοι, αφορούν τους πιστούς του ορθόδοξου εβραιοχριστιανισμού, ανεξαρτήτως έθνους και κανένα συγκεκριμένο έθνος...

Δεν είδα πέρα από τους Έλληνες να κόπτεται και κανάς άλλος!

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
ε ναι γιατι ως γνωστον οι Χριστιανοι της Ιωνιας ηταν Εσκιμωοι που ηρθαν επι Ιουστινιανου και εμαθαν ελληνικα..

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

dimitris2Μέλος
26/10/2010, 00:31:26
quote:

Κατά "παράξενο" τρόπο,όλους αυτούς
τους δοσίλογους και προδότες η μόνη πλευρά που
τους υπερασπίζεται είναι αυτή της εκκλησίας!!!
Και φυσικά σαν πιστοί χριστιανοί δεν έχετε
παρά να ακολουθήσετε την δικής της "γραμμή"!

Εμένα μου φαίνεται παράξενο και δεν μπορώ να καταλάβω πως λέτε προδότες τους άλλους την στιγμή που ταυτίζεστε με του Γκρίζους λύκους της τουρκίας σε απόψεις για την αγια σοφιά και το ράσο.

Πώς τολμάτε να λέτε τον ελληνικό λαό "ιουδαικό επειδή 99% τρέχουν την ανάσταση να ανάψουν κεράκι και να ψήσουν τον οβελία. (Λέω 99% γιατί άκουσα και μπούρδες για 20%). Ξέρει ο ελληνικός λαός και κρίνει τα γραφόμενα.

Αντε θυσιάστε κανα κατσικάκι στον Δία και φάτε το να καρδαμώσετε γιατί έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας και πάτε να μπερδέψετε και τους άλλους.

Ο Δίας συμβολίζει τη φύση και σεις σαν φυσιολάτρες σκοτώνετε κατσικάκια;

Το έκανε αυτό ο Πυθαγόρας; Θα βγάλετε και ανθέλληνα τον Πυθαγόρα επειδή δεν έθυε στους θεούς;
Λέμε τώρα.. , εμένα μου αρέσει η γκιόσα αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Καποδίστρια,
έφερα παραπάνω ιστορικούς που μας υπόδειξες που λένε ότι ο Πατριάρχης και ο Καποδίστριας φοβόντουσαν τα αντίποινα των Τούρκων.
Από τους δικούς σου ιστορικούς είναι.

Φυσικά δεν απάντησε κανείς και το μπαλάκι πήγε από μερικούς αστόχους στο Μ. Κωνσταντίνο!

Έγραψα και για την τούρκικη ταινία που προβάλει ρεαλιστικά τον διωγμό των Ελλήνων χριστιανών από τους γκρίζους λύκους, και την έφτιαξαν τούρκοι, που έχουν καταλάβει τι σημαίνει φθοροποιός ζήλος.

Θα ήθελα μόνο να γράψετε ένα κατάλογο από τους ήρωες του 21 που να αναφέρει ποιοί ήσαν ήρωες έλληνες ή ιουδαίοι.
Π.χ. ο Καποδίστριας, ο Κολοκοτρώνης ήτα έλλην ή εβραίος βάση πάντα των πιστεύω του.

Δεν μου είπατε τι θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν έχετε κάποια σχέση αφού τα ίδια πολεμάνε κι αυτοί.

26/10/2010, 00:36:18
quote:

Ωπα!!! Ήρθε ο ινστρούχτορας τον ευρωπαίων.

Μισό ν' ανάψω τσιγάρο και να βάλω ένα ποτάκι.....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

Εμένα γιάπετ μ' έχει κάνει
"άνω-κάτω",δυο-δυο τα καπνίζω!!!
Εκτός και ήταν τίποτα άλλο...

Και έχασα και τον ΓΑΠ!!!
Ούτε το μισό δεν είδα...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

26/10/2010, 00:36:58
quote:

γιαπετ

quote:
Έχει αναφέρει τέτοιο πράγμα ο Μακεδών και το έχασα;;;;;;;

Και γω το'χασα...

macedon

Μωρέ να,
κάτι δεν είχες πει .... τότε .... του ευρωπαίου, όταν ανέφερε πως κάτι Έλληνες πήγαν να να προσκυνήσουν ..... να δεν θυμάσαι;

Μήπως θα μπορούσες, μιας που είσαι καλός στο ψαχτήρι, να βρεις Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ το μήνυμά σου/απάντηση και να το παραθέσεις εδώ για να δούμε όλοι τι είχες πει; .....

**Εγώ μπορεί να μη θυμάμαι και καλά.

26/10/2010, 00:42:43
quote:

dimitris2:

εμένα μου αρέσει η γκιόσα αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Κι'εμένα πάρα πολύ !!!
Παγωμένη με μπόλικο αλατοπίπερο...

26/10/2010, 00:51:21

quote:
Μήπως θα μπορούσες, μιας που είσαι καλός στο ψαχτήρι, να βρεις Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ το μήνυμά σου/απάντηση και να το παραθέσεις εδώ για να δούμε όλοι τι είχες πει; .....

Αφού το έχεις πιο πρόχειρο εσύ ρε ψηλέ, γιατί δεν το παραθέτεις;;

Θέλεις να... γεμίσεις την ατμόσφαιρα με μυστήριο;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

26/10/2010, 00:53:28
quote:

quote:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
ε ναι γιατι ως γνωστον οι Χριστιανοι της Ιωνιας ηταν Εσκιμωοι που ηρθαν επι Ιουστινιανου και εμαθαν ελληνικα..

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

"ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΣΚΙΜΩΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΣΧΗΜΑ"

(Δανισμένο από τον 42ΝΑ)

26/10/2010, 00:57:14
ΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααααα το βρήκα μάτσεντον

Να εδώ είναι

quote:

quote:

ευρωπαίος2
"Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή.(...)ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου."

Μάλιστα τους υπερασπίστηκε.....

macedon

Βρε τραχανά, οι Έλληνες δεν γιόρταζαν το Πάσχα, και φυσικά δεν προσκυνούσαν το Γιαχωβά. Οι "Έλληνες" που ονομάζει ο ευαγγελιστής, είναι Ελληνιστές Ιουδαίοι. Ιουδαίοι δηλαδή που μιλούσαν μόνον ελληνικά και που γι'αυτούς μεταφράστηκε η ΠΔ στα ελληνικά.

Πάντα μελιστάλαχτος!! "Βρε τραχανά"

***Μάλλον σου ξέφυγε γιαπετ, αλλά το πρόβλημα είναι πως ξέφυγε και του ίδιου του μάτσεντον!!

Ε, αφού ως και ο μάτσεντον παραδέχεται πως οι εν λόγω "Έλληνες" δεν ήταν Έλληνες φυλετικά, αλλά Ιουδαίοι .... είχα άδικο που ανέφερα την αναφορά του αυτή;

Εγώ το λέω και το επαναλαμβάνω ......... μερικές φορές του ξεφεύγουν κάποια πράγματα πάνω σε κρίσεις ειλικρίνειας ή και σε κρίσεις πανικού που δεν ξέρει πια από που να κρατηθεί για να φτιάξει κάνα επιχείρημα .....

Edited by - Ψηλός on 26/10/2010 01:01:48

26/10/2010, 00:57:45
Κλήμης ο Αλεξανδρεύς
Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς στο έργο του «Προτρεπτικός προς Έλληνας » έγραφε :
" «Άνδρες ανάξιους του ονόματος του άνδρα, απατηλούς , που με της μουσικής το πρόσχημα διέφθειραν τη ζωή» (3,1). [Αναφέρεται στον Ορφέα, τον Πίνδαρο και τον Αρίωνα.]
" «Ας εγκαταλείψουν τον Ελικώνα και τον Κιθαιρώνα, κι ας κατοικήσουν τη Σιών» (2,4).
" «Ας περιοδεύσουμε τώρα σύντομα και ας καταλύσουμε τους αγώνες κι αυτά τα επιτάφια πανηγύρια, τα Ίσθμια και τα Νέμεα και τα Πύθια κι επάνω απ' όλα τα Ολύμπια » (34,1).
" «Από που, ω Πλάτων, υπαινίσσεσαι την αλήθεια ; Από που η άφθονη χορηγία των λόγων μαντεύει την θεοσέβεια; Σοφώτερα, λέγει, είναι από αυτούς τα γένη των βαρβάρων. Γνωρίζω τους διδασκάλους σου, έστω κι αν θέλης να τους κρύψης" έμαθες την γεωμετρία απ' τους Αιγυπτίους, την αστρονομία απ' τους Βαβυλώνιους, έλαβες τις σπουδαίες επωδές απ' τους Θράκες, πολλά σε δίδαξαν οι Ασσύριοι , ενώ τους αληθινούς νόμους και την δοξασία περί του Θεού τα χρωστάς στους Εβραίους» (70,1).

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΥΒΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

26/10/2010, 00:59:43
quote:
macedon:
Αν σκεφτούμε μάλιστα πως προκειμένου ο Γιουτπράδα να εξοικονομήσει χρήματα για να χτίσει το συγκεκριμένο ναό του Γιαχωβά, σταμάτησε να πληρώνει τους δασκάλους με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία, τότε, όντως μπορεί να θεωρηθεί σα "ναός της γνώσης"

Πηγή?

quote:
macedon:
Ο Γρηγόριος αφόρισε την επανάσταση γιατί αυτή ήταν η δουλειά του και αυτήν την υποχρέωση είχε αναλάβει έναντι του σουλτάνου.

Και φυσικά η δικαιολογία που αναφέρεις (για να μη χυθεί ελληνικό αίμα) είναι μια αναπόδεικτη ανοησία που εμφανίστηκε στις εφημερίδες 30 χρόνια μετά την επανάσταση. Ούτε η ελληνοχριστιανική "Ιστορία του ελληνικού έθνους" την πιστεύει.

Προδότης του κερατά ήταν ο τουρκοϋπάλληλος. Εκτός αν το κάψιμο των γραπτών του Ρήγα, η παράδοση του Ρήγα, ο τριπλός αφορισμός της επανάστασης και η συνεχής προπαγάνδιση της τουρκικής δουλείας μέσω των εμετικών εντύπων που ξέρναγε το "πατριαρχικό τυπογραφείο" μπορούν να θεωρηθούν... αντιστασιακές ενέργειες...

Ο διαπρεπέστατος ιστορικός Runciman, έγραψε: "Οι Πατριάρχες, όντας σκλάβοι, επίσημα ομιλούσαν υπέρ των τούρκων, αλλα ανεπίσημα ήταν ΗΓΕΤΕΣ της Ελλάδας και των επαναστατικών ενεργειών." (Steven Runciman, The Great Church in captivity)

Η Ιστoρία τoυ Ελληvικoύ Εθvoυς, Εκδoτικής Αθηvώv, τόμ. ΙΒ', σ. 32 και 36 γράφει σxετικά:
"...Επικρίθηκε εv τoύτoις o Πατριάρxης και επικρίvεται ακόμη, επειδή έστερξε στov αφoρισμό και έστειλε τις voυθετικές εγκυκλίoυς.
Οι επικριτές όμως δεv αvαλoγίζovται τί θά πάθαιvε τo ΄Εθvoς, αv o Πατριάρxης τηρoύσε αρvητική στάση απέvαvτι στις αξιώσεις τoυ Σoυλτάvoυ.
Συμμoρφώθηκε, άλλωστε, τότε o Πατριάρxης πρoς τηv σταθερή παράδoση της Εκκλησίας, πoυ με παρόμoια στάση κατόρθωvε σε αvάλoγες κρίσιμες περιστάσεις vα σώζει τo Γέvoς.
΄Αλλωστε θα ήταv εvτελώς παράλoγη και αvεύθυvη διαφoρετική απόφαση. Αv δεv γιvόταv o αφoρισμός, ήταv σxεδόv βέβαιo, ότι θα εξovτώvovταv εκατovτάδες xιλιάδες oρθoδόξωv xριστιαvώv".

Και ρωτάω για πολλοστή φορά....έπαθαν τίποτε κακό οι Έλληνες με τον αφορισμό αυτό? Γιατί αντιθέτως τα οφέλη ήταν τεράστια όπως μας λέει και η Ελληνική Ιστορία. Κάτι που αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον αφορισμένο τον Υψηλάντη ο οποίος ζήτησε από τους στρατιώτες του να εκδικηθούν τη δολοφονία του Πατριάρχη από τους Τούρκους.

Μικρασιατική καταστροφή-Ξυλούρης-Γαργανουράκης