ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σε νεαρή ηλικία - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σε νεαρή ηλικία - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

kesarion31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
kesarionΝέο Μέλος
31/03/2005, 23:51:02
γεια σας,
ειμαι πολυ νεος στην esoterica, αλλα πρεπει να παραδεχτω πως ειναι ενα πολυ καλο forum.
τελος παντων ανοιγω ενα θεμα προκοιμενου να βοηθηθω.

Ειμαι 17 χρωνων και πιστευω πως αλλαζω τοσο πολυ(ψυχικα) που μου ειναι σχεδον ακατωρθοτο να συμβιβαστω με τον εαυτο μου. Τα προβληματα μου ειναι= εχω χασει υπερβολικα την ευσυνειδισια μου(δεν αντιλαμβανομαι(οπως παλια) αυτα που με περιβαλλουν, επισης μειωση οξυδερκιας.

Δεχομαι να ακουσω ολες τις αποψεις,γνωμες,συστασεις.

aris

01/04/2005, 08:50:11
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ;

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.

01/04/2005, 09:18:59
Αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα καλό θα ήταν να τα συζητήσεις με ανθρωπους που σε ζούνε, είναι κοντά σου και σ'αγαπάνε. Αν παλι για καποιο λόγο δε θες, μπορεις να μιλήσεις σε καποιον εξειδικευμένο συμβουλο-ψυχολόγο.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

01/04/2005, 09:36:53
ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ......ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.......ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ.

obscuredΝέο Μέλος
01/04/2005, 23:51:31
φίλε kesarion,

Μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ πως είναι και θέμα ηλικίας.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν είσαι κλειστός χαρακτήρας και αν έχεις ανθρώπους που μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά. Επίσης όταν λες πως δεν αντιλαμβάνεσαι αυτά που σε περιβάλλουν εννοείς πως δε νιώθεις κάποια πράγματα ή πως απλά δε μπορείς να τους δώσεις αρκετή σημασία;

orfeas7Μέλος
02/04/2005, 02:38:41
Στα 17 μου έτσι ήμουν και εγώ. Μετά τα 24 άρχισα να "στρώνω"! Μην στενοχωριέσαι. Προσπάθησε να συγκεντρώθείς σε αυτό που κάνεις είτε είναι διάβασμα είτε δουλειά είτε οτιδήποτε άλλο, ζήσε την ζωή σου και άσε τις ορμόνες σου να κάνουν την δουλειά τους!

Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!

CYBERMASTERΜέλος
02/04/2005, 16:01:38
quote:
γεια σας,
ειμαι πολυ νεος στην esoterica, αλλα πρεπει να παραδεχτω πως ειναι ενα πολυ καλο forum.
τελος παντων ανοιγω ενα θεμα προκοιμενου να βοηθηθω.

Ειμαι 17 χρωνων και πιστευω πως αλλαζω τοσο πολυ(ψυχικα) που μου ειναι σχεδον ακατωρθοτο να συμβιβαστω με τον εαυτο μου. Τα προβληματα μου ειναι= εχω χασει υπερβολικα την ευσυνειδισια μου(δεν αντιλαμβανομαι(οπως παλια) αυτα που με περιβαλλουν, επισης μειωση οξυδερκιας.

Δεχομαι να ακουσω ολες τις αποψεις,γνωμες,συστασεις.

aris

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΗ......
ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΓΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΙΜΑΙ 16.......
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΦΗΒΟΣ ΣΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.....

ΛΕΣ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.....
ΜΗΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ?????
Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ???????
Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ......???

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...

kesarionΝέο Μέλος
03/04/2005, 23:02:53
καταρχην συγνομη που δεν απαντησα νωριτερα.

νομιζω πως αυτο μυνημα απανταει σε ολους σχεδον...

Δεν νομιζω πως ειμαι πολυ μοναχικος, υπαρχουν πολλα ατομα στη ζωη μου,
φιλοι γνοστοι, και γενικοτερα συναναστρεφομαι με πολλους ανθρωπους καθημερινα.Και ανοιγομαι και μιλαω με φιλλους για θεματα που δεν μπορεις να μιλισεις με ολους.Οποτε δεν νομιζει πως 'μοναχικος' με εκφραζει.

Οταν ειπα πως δεν αντιλαμβανομαι αυτα που με περιβαλλουν εννοω
πως βασικα δεν δινω σημασια σε πολλα πραγματα(εν το μεταξυ οταν ημουν μικροτερος τα πραγματα ηταν ακριβως αντιθετα).

Επισης θα βοηθουσε να ξερεται πως παρατηρησα την διαφορα αυτη σχεδον οταν αρχισε να διμιουργειται και απο τοτε προσπαθω να κανω πολλα* για 'επανελθω' κατα καποιο τροπο. Αυτο μαλλον χρειαζεται περισσοτερο εξηγηση: *πολλες φορες πιεζω τον εαυτο μου στο μην φερομαι αυθορμητα,
* και γενικα συνεχως προσπαθω να αλλαξω τον εαυτο μου και τον τροπο που σκευτομαι.

Επισης εχω προβληματα εκφρασης. Δεν μπορω να μιλισω με τετοια ευφραδια οπως παλια.( ακομα και στο keybord μου φευγουν γραμματα και γραφω πιο αργα)

""""συγουρα πιστευετε πως ειναι της ηλικιας?

ps:ξαναλεω πως θελω να ακουσω τι γνωμη σας
ps2: καταλαβαινω πως απο τον τροπο που γραφω ακουγομαι πανιβλακας,
κι εγω διαβαζοντας τα μου φενεται πως δεν τα εγραψα εγω(δεν μου θυμιζει τον εαυτο μου ) :)

aris

03/04/2005, 23:19:37
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι επελεξες αυτο το χωρο για να εκφρασεις το προβλημα σου. Επιχειρησες να μιλησεις στο περιβαλλον σου? Κι αν ναι αυτο δεν σε βοηθησε? Πως πιστευεις πως θα βρεις απαντησεις απο αγνωστους? Κι αν αυτα που σε προβληματιζουν οφειλονται σε καποιον ιατρικο λογο, και οχι στις εντονες μεταβολες που παρατηρουνται στην εφηβεια, πιστευεις πως η οποια διαγνωση θα γινει μεσα σε ενα forum?
dancing verumΜέλος
04/04/2005, 00:04:49
Αγαπητέ kesarion

To θέμα της ανακάλυψης του εαυτού μας είναι τόσο μεγάλο όσο και ο ίδιος μας ο εαυτός.Επειδή όλοι έχουμε περάσει από το στάδιο που περνάς εσύ,πρώτον παψε να πιστεύεις οτι αντιμετωπίζεις ψυχολογικά προβλήματα...
Το ότι δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου είναι πολύ καλό-σημαίνει ότι αρχίζει,καθώς μεγαλώνεις ,να αναφαίνεται μία αληθινή πλευρά του χαρακτηρα σου,που φυσιολογικά ακόμα δεν έχεις εντελώς γνωρίσει.Και πάντα μέχρι να πεθάνουμε θα ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούρια πράγματα για τον εαυτό μας.Αν μου λες οτι εχει μειωθεί ο δεικτης αντίληψής σου,τότε είναι σοβαρο...Περνάς ή μόλις που πέρασες μια περίοδο ψυχικής ή πνευματικής ή και σωματικής κούρασης,που πλέον το σώμα σου ή το πνεύμα σου ,σου χτυπούν καμπανάκια λίγο κι εσύ για να χαλαρώσεις,να ξεκουραστείς ,να ξεθολώσεις.
Και κάτι τελευταίο.Αλλο η διπροσωπία άλλο ο κοινωνικός ρόλος.Αλλιώς λοιπόν θα μιλήσω στη γιαγιά μου,αλλιώς στο σχολείο μου,αλλιώς στους φίλους μου.Δε σημαίνει ότι είμαι διαφορετικός άνθρωπος σε καθεμία απ’αυτές τις καταστάσεις,αλλά οτι αυτές απαιτοθν αν θέλεις διαφορετική συμπεριφορά.
Εμείς είμαστε εδώ για να ανταλλάσουμε και πληροφορίες και βοήθεια με τους συνομιλιτές μας το ζητούν κι όταν μπορούμε σαφώς...
Γι’αυτό χτύπα το κουδούνι και θα σου ανοίγουμε όποτε μας ζητάς.
να ’σαι καλά ,

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...

kesarionΝέο Μέλος
04/04/2005, 13:21:31
'the elder sister1' protimo na miliso me agnostus gia to thema pu me apasxoli,isos apla den exo kanenan pu na boro na miliso gia afta ta themata.

'dancing verum' moy fanikan poly endiaferon ayta poy eipes.
pragmatika pistevo pos katalaves arketa pio ine to provlima mu.
Ti mu sistinis na kano, giati edo k mines pu siniditopio aftes tis alages, sinexos prospatho na kano diafora gia na xanalaxo ton eafto mu, giati pistevo pos imun poli kalitera prin.

aris

04/04/2005, 15:56:20
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ..........Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΣΩΣ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

dancing verumΜέλος
06/04/2005, 01:24:18
όπως κι αν είσαι είσαι ο εαυτός σου...αλλάζεις?είσαι ο εαυτός σου.Παραμένεις ίδιος?...πάλι ο εαυτός σου είσαι.Δεν τίθεται θέμα ταυτότητας,τίθεται θέμα κάποιων άλυτων προβλημάτων που έχεις μέσα σου και σε κρατούν τόσο κλειστό και κλειδωμένο που αρχίζεις να πέφτεις σε μία εσωστρέφεια πρωτοφανή για εσένα,μια και ήσουν πάντα κοινωνικό παιδί με παρέες.Θες,μια και είμαστε αυτοί οι μεταξύ μας αγνωστοι να μας εκμυστηρευθεις αυτά που σε προβληματίζουν γι να εντοπίσουμε όλοι τελικά ποιο είναι το σοβαρό πρόβλημα σε αυτή σου την ηλικία?

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...

undeafetedΜέλος
25/04/2005, 23:10:38
βασικα εγω ειμαι νεος στο site αλλα μεγαλος σε ηλικια,οστοσο νομιζω πωσ καταλαβα κατι.αυτο το site ειναι τεραστιο τοσο τεραστιο που οτιδηποτε και αν ρωτησω το εχει ρωτησει καποιος αλλος πριν απο μενα και εχουν απαντησει χιλιαδες.ε μια και σε τετοια forum λεει ο καθενας το δικο του ηθελα και εγω να πω το δικο μου. μπραβο στο site!!
MageneΝέο Μέλος
26/04/2005, 17:03:49
Αγαπητέ Kesarion, είμαι 40 ετών, έχω παιδιά της ηλικίας σου και όμως τους τελευταίους μήνες αισθάνομαι περίπου όπως εσύ. Θα μπορούσα να αναφερθώ στην όλη κατάσταση όπως την περιγράφεις και όπως την αισθάνομαι και εγώ σαν μία κρίση ταυτότητας, με αμφισβήτηση πολλών προσωπικών δεδομένων, κεκτημένων και αδιαμφισβήτητων μέχρι χθες πλευρών του χαρακτήρα σου.
Πρέπει λοιπόν να σου πω ότι την ίδια κρίση τη βίωσα στην ηλικία σου και μέχρι τα 20 περίπου, στα 30 και στα 40. Απ'ότι φαίνεται δηλαδή ανά δεκαετία με χτυπάει.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ηλικία, ή ίσως και με την εποχή μας όπου η γενικότερη κρίση αξιών, η τρομοκρατία των media και οι έντονες αντιθέσεις που παρατηρούμε γύρω μας οδηγούν σε κοινωνική και συναισθηματική απομόνωση, αλλά νομίζω τελικά δεν υπάρχει άνθρωπος σκεπτόμενος, ανήσυχος και σημερινός που να μην κάνει ένα review στον εαυτό του.
Τώρα το πόσο επώδυνο ή ανώδυνο είναι αυτό για τον καθένα φαντάζομαι ότι εξαρτάται από τις ευαισθησίες και τον χαρακτήρα του.
Το μόνο που μπορώ να σου συστήσω είναι να κουβεντιάζεις με φίλους χωρίς απαραίτητα να αναφέρεσαι στο πρόβλημά σου, να μην απομονώνεσαι και να κάνεις υπομονή. Επίσης όπως βλέπεις και μεις οι μεγάλοι πολλές φορές έχουμε ανάλογα προβλήματα, ίσως αν συζητούσες με τους γονείς σου να βοηθούσε.
undeafetedΜέλος
02/05/2005, 20:52:19
ολοι οι νεοι εχουν προβληματα και ειναι ολα ανοητες ανυσηχιες που θα περασουν με τον καιρο.καλυτερα να μην λες στους αλλους τα προβληματα σου.οταν ανοιγεσαι γινεσαι ευαλωτος και ευαλωτος δεν πρεπει να εισαι ποτε! πιστευψε στον εαυτο σου,κανε λιγο υπομονη και θα τα καταφερεις.οι αλλοι σπανια θα βοηθησουν.και να προσεχεις μερικους μερικους που εκμεταλευονται την αδυναμια του αλλου.οτιδηποτε θεωρεις αδυναμια κοψε το.εγω μια αδυναμια εχω και δεν μπορω να το κοψω.το τσιγαρο.στα υπολοιπα ομως ειμαι οπλισμενος αστακος.
MageneΝέο Μέλος
04/05/2005, 14:05:12
Τι γίνεται μικρέ kesarion τι κάνεις;
Σε καθησύχασαν καθόλου οι απόψεις μας;
snoopyΜέλος
04/05/2005, 17:51:34
ΑΓΑΠΗΤΕ Kesario ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ

undeafetedΜέλος
06/05/2005, 13:01:56
o snoopy εχει δικιο μην αφησεις τιποτα να σε παρει απο κατω
06/05/2005, 16:41:14
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝ ΛΥΓΙΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ.
ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.