ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

OANNHSEA30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
22/06/2008, 15:17:53
quote:
Η ερώτηση μου είναι απλή: Αυτό με τα 70 ευρώ και την
ανέχεια, γίνεται κατα λάθος ή εσκεμμένα, με απώτερο σκοπό
την εξαθλίωση του ανθρώπου και την ευτέλιση του;

Η απάντηση είναι απλή trexagireve:
Δεν γίνεται εσκεμένα.
Υπάρχει από την μία πλευρά κάτι που ονομάζεται πλεονεξία και κακία ανθρώπων - π.χ αυτοί που προσλαμβάνουν μετανάστες ή και Έλληνες με 400 ευρώ τον μήνα ΧΩΡΙΣ ασφάλιση - και από την άλλη ένα ισοζύγιο εσόδων και εξόδων από το κράτος, τόσο στα εσωτερικά ταμεία, όσο και στις εξωτερικές συναλλαγές...
Το έγραψα πιο πάνω: το κράτος δεν μπορεί να δώσει περισσότερα, γιατί δεν έχει, δεν μπορεί πλέων (ελέω ΕΕ) να δανειστεί, δεν μπορεί να εξοντώσει τα λαμόγια που μας πίνουν το αίμα με τις μίζες και τις άλλες κομπίνες και φυσικά δεν μπορεί να εξαρθρώσει την παραοικονομία που ΤΟ ΙΔΙΟ δημιούργησε...

Με λίγα λόγια: θα κλάψουνε μανούλες...
ΥΓ Είδατε τι γίνεται με την Siemens;;; Αλήθεια το ξέρετε ότι όλα αυτά είναι ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ γιατί τα αδικήματα έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ;;;
ΑΛΛΑ τα ηλίθια πρόβατα θα συνεχίσουν να τους ψηφίζουν, ακόμα και όταν καταλάβουν ότι έχουν φτιάξει έτσι τους νόμους για να κλέβουν με την ησυχία τους!!! Σσσσ: τα πρόβατα κοιμούνται...

22/06/2008, 16:26:43
quote:
OANNHSEA:
Αλήθεια το ξέρετε ότι όλα αυτά είναι ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ γιατί τα αδικήματα έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ;;

Πολύ ενδιαφέρον! όπως όλα τα οποία μας έχεις παρουσιάσεις, μπράβο σου!.........
Είσαι σίγουρος? για την παραγραφή?
Εγώ απλά να αναφέρω ότι βλέπω με θετικό μάτι τις διαγραφές του Παπανδρεόυ!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

22/06/2008, 22:44:50
Αγαπητοί μου, φιλοι το θέμα δεν είναι η διαγραφή,
αλλά το ότι όλα έχουν συγκεκριμένη πορεία και τίποτα δεν
βελτιώνεται,΄οπως τουλάχιστον γίνονταν κάποιες φορές παλιά,
όλα πηγαίνουν προς το χειρότερο, κανείς δεν το αρνείται κι
καινείς δεν κάνει τίποτα γι'αυτό...
Είναι όλοι σίγουροι ότι δεν γίνεται τίποτα... Αυτό με κάνει
καχύποπτο και σκεπτικό γι το τι χειρότερο ετοιμάζουν...
kostakisΜέλος
23/06/2008, 09:31:27
Καλημέρα σε όλους

Φίλε trexagireve, συμφωνώ μαζί σου για το θέμα των Η.Π.Α. Το παιχνίδι έχει αρχίσει να χάνεται, για τον πολύ απλό λόγο ότι καμία αποικιοκρατία δεν μπορεί να ισχύει επ' άπειρο. Ο σκοπός του ήταν η συνέχιση της pax americana και γνωρίζουμε όλοι εδώ ότι θα επιδιώξουν να τον επιτύχουν με κάθε μέσο, ειδικά αθέμιτο. Το θέμα είναι τι μέγεθος θα λάβει η αντίδραση των άλλων πλευρών, τόσο σε πολιτικό-διπλωματικό, όσο και σε οικονομικό (για να μην πω και στρατιωτικό) επίπεδο.
Φίλε OANNHSEA, παρότι γενικά συμφωνώ με την προσέγγιση που έχεις κάνει στο θέμα (ίσως και λόγω σοσιαλιστικής ιδεολογίας), αδυνατώ να ερμηνεύσω αυτό που γράφεις

quote:
η ζωή θα πρέπει να εναρμονιστεί με τον μέσο όρο των ανθρώπων στον πλανήτη...

Αυτό δεν ίσχυσε ποτέ στην, γνωστή σε μένα, παγκόσμια ιστορία. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι θα προκύψει τώρα; και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο μέσος όρος της οικονομικής δυνατόητας των κατοίκων του πλανήτη (το παγκόσμιο κατά κεφαλήν Α.Ε.Π.) βρίσκεται στα 700 ευρώ, για τα οποία κάνουμε λόγο;
Ασφαλώς πάντως θα κλάψουνε μανούλες. Το θέμα είναι αν θα μείνουν μόνο στο κλάμα...
Για το θέμα της παραγραφής συμφωνώ ότι τα περισσότερα από τα αδικήματα (και οι πρωταίτιοί τους φυσικά) είτε έχουν παραγραφεί, είτε θα "προλάβουν" να το κάνουν...
Φίλε europaios2, χωρίς να θέλω να δώσω κομματική χροιά στη συζήτηση, οι διαγραφές μόνο για λόγους αξιοπρέπειας δεν έγιναν, οπότε δε χρήζουν αναφοράς.
Όσο για το τι μπορούμε να κάνουμε, που εμμέσως πληων σαφώς αναρρωτιέται ο trexagireve; μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά, να καταγράψουμε τις ανάγκες μας, χωρίζοντας σε κατηγορίες και να αρχίσουμε να απομακρύνουμε από τη ζωή μας όλα εκείνα τα οποία ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι μας είναι σημαντικά, χωρίς αυτό να ισχύει. Δε θα πέσει η ποιότητα της ζωής μας, θα χάσουμε ίσως λίγη ύλη, θα κερδίοσυμε όμως λίγη ελευθερία. Κι ο νοών νοείτο...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

23/06/2008, 12:24:31
quote:
. Όχι Open, δεν έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας ή της Ευρώπης - είναι ολόκληρου του κόσμου.

Το ξέρω ότι είναι γενικό το πρόβλημα άλλα άλλο είναι να παίρνεις 1300 βασικό
Μισθό και να υπάρχουν ανατιμήσεις στα προϊόντα και άλλο να παίρνεις 700
Συνεπώς το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε εμείς που έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς .

quote:

Υπάρχει περίπτωση να είναι ανταγονιστική η χώρα με τέτοιους μισθούς;
Υπάρχει περίπτωση το κράτος να κυνηγίσει τους απατεώνες εργοδότες;

Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν υπάρχει .

quote:
Που όμως θα βρει περισσότερο χρήμα το ελληνικό κράτος για να δώσει συντάξεις; Από ποιούς πόρους, την στιγμή που ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ για να πληρώσει τις τωρινές συντάξεις και φυσικά δεν μπορεί να τυπώσει το δικό του χρήμα;

Πιστεύω με σωστότερη διαχείριση και άμα κοπούν οι μίζες μπορεί να βρεθεί λύση
Να σου πω εγώ μια πρόχειρη ? ας περικόψουν τις επιδοτήσεις στα επαγγελματικά σωματεία στον αθλητισμό τοσο τζίρο κάνει ο οπαπ που πάνε τόσα λεφτά ?
Ας πάμε στο στρατιωτικό εξοπλισμό που εκεί και αν γίνεται της μίζας μπορούν
Να γίνουν περικοπές και εκει άλλωστε είμαστε η δεν στην ευρωπαϊκή ένωση ?
Αφού είμαστε υπάρχει άρθρο στη συνθήκη του Σεγκεν που λέει ότι όποιος επιτεθεί
Σε χωρά της ευρωπαϊκής ένωσης είναι σαν να επιτίθεται σε ολόκληρη την ένωση.
Ας κόψουν τις δωρεάν παροχές σε δημόσια πρόσωπα πχ πρόσφατα διάβαζα ότι
Ετοίμαζαν τσάρτερ γεμάτο με πολιτικούς που ετοιμάζονταν να πάνε στο euro
Για να δουν την εθνική στο τζάμπα βεβαία και το κόστος θα το πληρώναμε εμείς
Δεν το κατάλαβα αν ήθελαν να την δουν ας τα βύζανε απ την τσέπη τους και να πήγαιναν .
Ας πάμε στην περιουσία της εκκλησιάς ας τη φορολογήσουν όπως κάνουν σε όλους τους υπόλοιπους εκεί να δεις έσοδα.
Άμα κόψουν απ διαφορα αχρείαστα πράγματα και κοπούν οι διαφορές μίζες
Μπορούμε σιγά σιγά να ,μπούμε στο σωστό δρόμο.

23/06/2008, 13:55:58
Πολύ σωστά Open Mind! ........ απλά να πω! ότι ενώ οι Έλληνες πλήρωναν στο euro 1.100-1.200€ οι Σουηδοί πλήρωναν 600€ απ΄ ότι με πληροφόρησαν!

23/06/2008, 14:00:29
Αγαπητοί μου φίλοι το θέμα που θέτω εγώ είναι
ότι αυτό που γίνεται γίνεται επίτηδες, με σκοπό
το να να μας έχουν υποχείριο... Οι σκοποί μοιάζουν
το λιγότερο ύποπτοι...
24/06/2008, 08:12:04
Open mind,
Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα κάνουν ότι "οικονομίες" προτείνεις;
Κάπου διάβασα ότι θέλουν να αυξήσουν τον μισθό τους κατά 60% και επιπλέον να κόψουν το ασυμβίβαστο!!!
Είναι χειρότεροι από δικτατορία και εσύ θέλεις να κόψουν αυτά που τους κάνουν δικτάτορες;;;

trexagireve,
Είναι τυχαίο...
Πάρε για παράδειγμα ένα φράγμα.
Ένα φράγμα χτίζεται με προοπτικές για πλημμύρα 100ετίας.
Εάν πέσει όμως λάδωμα, τότε θα φτιαχτεί για πλημμύρα 25ετίας και με τα χείριστα υλικά. Εάν τώρα δεν συντηρηθεί και καθόλου τότε θα καταρρεύσει. Υπήρχε κάποιο ύπουλο σχέδιο πίσω από την καταστροφή του; Όχι, μόνο η γελοιότητα των ανθρώπων.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη.

Πάρε για παράδειγμα τις διαμαρτυρίες των Κορινθίων ότι υδρεύονται με νερό που έχει μέσα νιτρικά.
Τα νιτρικά προέρχονται από τα λιπάσματα.
Για μια στιγμή ρε παίδες. ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε σκεφτεί τόσα χρόνια ότι τα λιπάσματα θα περνούσαν από τα χωράφια στον υδροφόρο ορίζοντα; Μήπως δεν το ήξερε κανένας;
Φυσικά και το είχαν υποπτευθεί κάποιοι, αλλά η αύξηση της αγροτικής παραγωγής είχε προτεραιότητα. Τότε γιατί σκούζουν οι Κορίνθιοι;
Μήπως δεν αγόραζαν φτηνά τα γεωργικά τους προϊόντα με συνέπεια να τους περισσεύουν χρήματα και να κάνουν την ζωή τους; Ή μήπως ήταν τόσο ηλίθιοι που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι τα χημικά θα περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα;

Αυτή είναι η γελοιότητα, η βλακεία, η (βάλτε την χειρότερη βρισιά που ξέρετε) των ανθρώπων...
Και πιστεύεις trexagireve ότι είναι στημένο;;;

24/06/2008, 12:36:47
quote:
Open mind,
Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα κάνουν ότι "οικονομίες" προτείνεις;
Κάπου διάβασα ότι θέλουν να αυξήσουν τον μισθό τους κατά 60% και επιπλέον να κόψουν το ασυμβίβαστο!!!
Είναι χειρότεροι από δικτατορία και εσύ θέλεις να κόψουν αυτά που τους κάνουν δικτάτορες;;;

Δεν πιστεύω ότι θα κάνουν αυτά που έγραψα απλα τα ανέφερα για να δείξω ότι υπάρχουν
Λύσεις άμα υπάρχει και θέληση αλλα προτιμούν να τα κονομάμε αυτοί και να υποφέρει ο λαός .
Αυτό που γραφείς με την αύξηση υπέρ τους το διάβασα και εγώ άμα γίνει είναι η υπέρτατη
Πρόκληση έχουν τον κόσμο να υποφέρει και κοιτανε την πάρτη τους αντί να δείξουν το
Καλο παράδειγμα άμα είναι μάγκες ας προτείνουν μείωση 60% στους μισθούς τους
Αλλα που να βρεθεί φιλότιμο όλα υπέρ της τσέπης τους .
Το πιο υποκριτικό είναι ότι θα ψηφίσουν όλοι υπέρ από κει που τρώγονται τώρα που
Είναι για την πάρτη τους θα τα βρουν μεταξύ τους μια χαρά.

26/06/2008, 09:02:08
Έχω πρόβλημα με την κεντρική γραμματοσειρά του
"Esoterica"... D Incubus help, κοινώς βοήθεια..
Δεν μπορώ να διαβάζω τις απαντήσεις... Μου τα βγάζει
...αλαμπουρνέζικα...
26/06/2008, 09:22:33
Πιστεύω ότι όχι απλά δεν είναι τυχαίο, αλλά
και τηλεκατευθυνόμενο... Όσες φορές μιλάνε
για κάτι τέτοιο, εξαφανίζεται το θέμα όσο σημαντικό
κι αν προκύπτει... Μιλάμε για το κύκλωμα...
26/06/2008, 10:15:05
Φίλε trexagireve, επιλύθηκε το πρόβλημα ή συνεχίζει να υφίσταται;

Δεν γνωρίζω τι μπορεί να φταίει, προσπάθησε όμως να κάνεις το εξής:

Πήγαινε επάνω στην σελίδα του browser σου στο View ---> Encoding ---> Greek (Windows).

In anticipation of my resurrection...

26/06/2008, 13:27:29
ok D Incubus δικό μου λάθος να μη δω την
αλλαγή της ελληνικής σε αγγλική...
26/06/2008, 19:17:02
quote:
Πιστεύω ότι όχι απλά δεν είναι τυχαίο, αλλά
και τηλεκατευθυνόμενο... Όσες φορές μιλάνε
για κάτι τέτοιο, εξαφανίζεται το θέμα όσο σημαντικό
κι αν προκύπτει... Μιλάμε για το κύκλωμα...

Προφανώς δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύει το καπιταλιστικό σύστημα.
Ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στην τοκογλυφία και στην πλεονεξία.

Αυτή την στιγμή λοιπόν συζητάμε ένα θέμα - την ύπαρξη λίγων πλούσιων και πολλών φτωχών στην ελληνική κοινωνία (κάτι το οποίο δεν το πιστεύω).
Για δείτε όμως καλύτερα ΟΛΟ τον κόσμο και θα αντικρίσετε το ίδιο γεγονός. Όμως σε πλανητικό επίπεδο. Γιατί κάτοικος της Ελβετίας (10.000.000 κάτοικοι) να έχει μέσο εισόδημα κατά κάτοικο 23.000 ευρώ και ο κάτοικος της Ινδονησίας (350.000.000 κάτοικοι) 1.500 ευρώ;;;
Για μια στιγμή.
Άρα και οι ΈΛΛΗΝΕΣ μπροστά στους Ινδονήσιους είναι πλούσιοι...

Δεν το καταλαβαίνετε έτσι;
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι σε μία ΕΝΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ οικονομία το χρήμα είναι ρευστό...
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η απληστία οδηγεί στην φυγή των εργοστασίων από την Ελλάδα και την μετεγκατάσταση τους στην Βουλγαρία ή Ρουμανία;
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι το φτηνότερο μεροκάματο ΕΚΕΙ είναι το φτηνό προϊόν εδώ (η τηλεόραση LCD που αγόρασες ρε αδερφέ) και το εργοστάσιο που κλείνει εδώ;
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχει ΤΟΠΙΚΗ συγκέντρωση ενέργειας (πλούτου) σε μερικές χώρες και ότι αυτό δεν το συγχωρούν οι νόμοι της αγοράς;

Να δω τι άλλο θα γράψω για να καταλάβετε ότι δεν είναι ηθελημένο αυτό που γίνεται - είναι αποτέλεσμα δεκαετιών γελοιότητας από διαφόρους πολιτικούς "σωτήρες και αείνηστους" και μη...
Απλώς ήρθε η ώρα της διόρθωσης - ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ...

europaios2
Είχα δίκιο για την παραγραφή;;;
Τα 301 σκουπίδια (και μαζί φυσικά και οι "αγωνιστές του λαού" ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) έχουν ψηφίσει εδώ και καιρό αυτούς τους νόμους. Βλέπεις αφού έχεις την δύναμη, πρώτα ψηφίζεις τον ανάλογο νόμο και μετά κλέβεις με την ησυχία σου...
Πριν από δύο μέρες παρακολουθούσα το σκουπίδι τον Κακλαμάνη να λέει με λίγα λόγια: αυτά περάσανε να τα ξεχάσουμε και ας πάμε μπροστά!!!
Ναι ρε ΣΚΟΥΠΙΔΙ, εσείς τα 301 σκατά, μπορείτε να κλέβετε και να ζείτε σαν θεοί και οι τράπεζες να πέρνουν σπίτια και περιουσίες για 12.000 ευρώ... Ας τα "ξεχάσουν" και οι τράπεζες αυτά τα ποσά και "ας πάμε μπροστά"...
Θέλω να ξέρω πόσο ηλίθιοι είναι και από ίδρημα το έχουν σκάσει τα πρόβατα που τους ψηφίζουν...

Edited by - OANNHSEA on 26/06/2008 19:19:31

26/06/2008, 19:35:23
quote:
Να δω τι άλλο θα γράψω για να καταλάβετε ότι δεν είναι ηθελημένο αυτό που γίνεται - είναι αποτέλεσμα δεκαετιών γελοιότητας από διαφόρους πολιτικούς "σωτήρες και αείνηστους" και μη...
Απλώς ήρθε η ώρα της διόρθωσης - ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ...

OANNHSEA τα ξέρουμε αυτά που γραφείς αλλα όπως και να το δεις είναι εσκεμμένο
Ολο το σύστημα το οικονομικό είναι φτιαγμένο στα μέτρα τους αυτό
Δεν είναι τυχαίο θέλουν να έχουν το πάνω χέρι .

26/06/2008, 22:47:36
Αγαπητέ ΟΑΝΝΗΣΕΑ, αυτό που λες με επιβεβαιώνει, γιατί
δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι αυτό γίνεται τυχαία,
ή είναι απλά θέμα λογαριασμού....
Φίλε μου, ο πλανήτης και οι πλουτοπαραγωγικές του πηγές,
συν τον πολιτισμό μας έπρεπε, όσο και να τρώγανε κάποιοι,
να μας έχει ολους πλούσιους... Το γεγονός ότι έχουμε μια
τεχνητή κατά τη γνώμη μου κρίση, δείχνει πολλά για τους
όποιους βρίσκονται πίσω απο την απλειστία όλων μας...
Δεν νομίζεις;
Φίλε Open mind χαίρομαι που έχεις καταλάβει τι παίζεται....
kostakisΜέλος
27/06/2008, 08:49:40
Καλημέρα σε όλους

Από τα αγαπημένα μου θέματα... έχει πολλή πολιτική, κοινωνία και οικονομία...
Πάμε λοιπόν

Open Mind

quote:
Το ξέρω ότι είναι γενικό το πρόβλημα άλλα άλλο είναι να παίρνεις 1300 βασικό
Μισθό και να υπάρχουν ανατιμήσεις στα προϊόντα και άλλο να παίρνεις 700
Συνεπώς το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε εμείς που έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς .

Κάτι σε έμμεσους φόρους μου φέρνει αυτό...

quote:

Ξέρω και ένα με το Λαμπρόπουλο της eurobank, πολύ καλό ανέκδοτο και αυτό... και δεν το λέω σκωπτικά απέναντί σου, αλλά ειρωνικά απέναντι στο "οικοδόμημα φιλίας και συνεργασίας των λαών(!;!;)" που λέγεται Ε.Ε.

quote:
Ας πάμε στην περιουσία της εκκλησιάς ας τη φορολογήσουν όπως κάνουν σε όλους τους υπόλοιπους εκεί να δεις έσοδα.

Τώρα εγώ θα φταίω αν σε πω χριστιανομάχο;

Φίλε OANNHSEA

quote:

Εγώ επίσης διάβασα ότι στα πλάισια της Ε.Ε. περάσανε το 65ωρο για τους εργαζόμενους, ενώ στα πλαίσια του δικού μας ΚΟινοβουλίου πτρτείνεται από τον κο. Σιούφα να εργάζονται μόνο Τρίτη-Πέμπτη (συμπυκνωμένες συνεδριάσεις, κάτι σαν zip δηλαδή) και μόνο τρεις εβδομάδες το μήνα για να μπορούν να βρίσκονται και κοντά στις εκλογικές τους περιφέρειες. Τα σχόλια δικά σου...

quote:
Πάρε για παράδειγμα τις διαμαρτυρίες των Κορινθίων ότι υδρεύονται με νερό που έχει μέσα νιτρικά.
Για μια στιγμή ρε παίδες. ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε σκεφτεί τόσα χρόνια ότι τα λιπάσματα θα περνούσαν από τα χωράφια στον υδροφόρο ορίζοντα; Μήπως δεν το ήξερε κανένας;
Φυσικά και το είχαν υποπτευθεί κάποιοι, αλλά η αύξηση της αγροτικής παραγωγής είχε προτεραιότητα. Τότε γιατί σκούζουν οι Κορίνθιοι;
Μήπως δεν αγόραζαν φτηνά τα γεωργικά τους προϊόντα με συνέπεια να τους περισσεύουν χρήματα και να κάνουν την ζωή τους; Ή μήπως ήταν τόσο ηλίθιοι που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι τα χημικά θα περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα;

Αυτή είναι η γελοιότητα, η βλακεία, η (βάλτε την χειρότερη βρισιά που ξέρετε) των ανθρώπων...

Εδώ απλά κολλάει το "κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν"... το πιασες, έτσι;

Για την ανάλυση που κάνεις σχετικά με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία συμφωνώ κατά το μάλλον. Εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι στο ότι η όλη κατάσταση είναι "αποτέλεσμα δεκαετιών γελοιότητας από διαφόρους πολιτικούς "σωτήρες και αείνηστους" και μη..." : εγώ θα έλεγα ότι είναι αποτέλεσμα του παγκόμσιου καταμερισμού εργασίας, στοιχείο που εισήχθη ως λογική κατά το 15ο με 16ο αιώνα με την αποικιοκρατία, ενισχύθηκε σε θεωρητικό επίπεδο με την καπιταλιστική θεωρία, κυρίως του "μεγάλου" Adam Smith (αλλά και πολλών άλλων, βλέπε Ricardo κλπ. κλπ.) και ενεργοποιείται ως πρακτική μέσα από διάφορες δράσεις και διαδικασίες σε παγκόμιο επίπεδο αιώνες τώρα. Βλέπεις, ακόμα και οι "παγκόσμιοι" (από που κι ως που παγκόσμιοι, τη στιγμή που ήπειροι ολόκληρες δε συμμετείχαν; βλέπεις δε συνέτρεχε λόγος) πόλεμοι δεν έγιναν τυχαία, ούτε ήταν συμπτωματική η συμμετοχή των Η.Π.Α. σε αυτούς : όλα ήταν οργανωμένα από νωρίτερα και απλά έψαχναν "αφορμές". Το ίδιο ακριβώς που έγινε με την 11η Σεπτεμβρίου, για μας τους σύγχρονους...
Για το θέμα της παραγραφής είχες απόλυτο δίκιο και αυτό που είναι πραγματικά ελλεεινό στην ιστορία είναι ότι αφενός έχουν κατορθώσει βάσει νόμων και διατάξεων να έχουν μία ανεξέλεγκτη βουλευτική θητεία, αφετέρου δικαιούνται σύνταξης άμεσα. Άσε το ασυμβίβαστο, άλλο παραμύθι... αλλά θα επανέρθω και θα πω "κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν". Κάποιοι τους ψηφίζουν, κάποιοι φοβούνται να ψηφίσουν άλλα κόμματα, γιατί θα πάει η ψήφος τους χαμένη (ευτυχώς τώρα πάει κερδισμένη, ρε παιδιά), κάποιοι φοβούνται την έλλειψη σταθερότητας (προτιμούν βλέπεις την ασφάλεια του "στα τέσσερα" με το αγγούρι αιωρούμενο, για να μην το πω χοντρά, παρά τις κοινωνικές επαναστάσεις, που σίγουρα έχουν το κόστος τους), κάποιοι τους θεωρούν "έμπειρους" στη διοίκηση (αυτό εμένα μου λέει ότι αν σε βιάσει 70χρονος, του λεςκαι ευχαριστώ, γιατί σου πρόσφερε εμπειρία, ενώ αν σε βιάσει 25χρονος είναι έγκλημα) κλπ. κλπ.
Α, και τώρα που ξαναπρόσεξα τη φράση σου...

quote:

Μα ακριβώς... ηθελημένο είναι, εσκεμμένο, σχεδιασμένο, πως το λένε. Οι έξυπνοι και τα μη αντιδρώντα χαϊβάνια, οι βολεμένοι και οι μεμψίμοιροι. Εσείς θα δουλεύετε κι εμείς θα τρώμε για να μην υπάρχει υπερπληθώρα... δε θέλει επιστήμημ για να καταλάβεις τι γίνεται. Απλά τώρα μας φαίνεται χειρότερο, γιατί ήρθε η στιγμή των βασικών επιπτώσεων και το αντιλαμβανόμαστε στο πετσί μας. Αλλά ότι είναι προσχεδιασμένο και ενδεδυμένο το μανδύα της "ελεύθερης αγοράς" και του "πλήρους ανταγωνισμού" (του ποιου;), ΕΙΝΑΙ!
Ωραίο θέμα... γι' αυτό συμμετέχουν λίγοι!!!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

27/06/2008, 13:12:45
quote:
OANNHSEA:

Το νερό της Κορίνθου είναι ακατάλληλο για πόση εδώ και 25 χρόνια περίπου, έκτοτε έχουν ξεκινήσει έργα για πόσιμο νερό από περιοχή (γεωτρήσεις της Στυμφαλίας), τα έργα συνεχίζονται τα κονδύλια πέφτουνε αλλά το βράδυ πάει κρυφά η γυναίκα του πρωτομάστορα και τα γκρεμίζει.......έτσι δε φαίνονται και εάν δε τη θυσιάσουν το έργο δε θα τελειώσει ........ ταΐζονται γενιές και γενιές που θα έρθουν γιατί οι σημερινές και αμέσως μετά την έχουν κάνει τη μπάζα τους!
Τα χημικά θα περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα είναι γεγονός αλλά λύση άλλη δεν υπήρχε..........ώστε οι αγρότες να την επιλέξουν!

27/06/2008, 13:47:49
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Ξέρω και ένα με το Λαμπρόπουλο της eurobank, πολύ καλό ανέκδοτο και αυτό... και δεν το λέω σκωπτικά απέναντί σου, αλλά ειρωνικά απέναντι στο "οικοδόμημα φιλίας και συνεργασίας των λαών(!;!;)" που λέγεται Ε.Ε.

Άμα θες μπορούμε να το αναλύσουμε αλλα θα ξεφύγουμε απ το θέμα σκέψου μονο
Πόσες επιχορηγήσεις μας έχουν δώσει άρα μας βλέπουν σαν επένδυση οποτε δεν είναι
Λογικό να μην προστατέψουν τις επενδύσεις τους .

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Τώρα εγώ θα φταίω αν σε πω χριστιανομάχο

Δεν έχει καμιά σχέση αυτό που πρότεινα με τη θρησκεία του χριστιανισμού καθεαυτή
Η περιουσία είναι για τους κοσμικούς όχι για τα λεγόμενα της θρησκείας άλλωστε τη
Βρίσκω αντιφατική ολη αυτή τη συσσώρευση πλούτου της εκκλησιάς ως προς αυτά
Που έχει διδάξει ο χριστός .

quote:
Ωραίο θέμα... γι' αυτό συμμετέχουν λίγοι!!!

Φαίνεται μονο εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα
quote:
Φίλε Open mind χαίρομαι που έχεις καταλάβει τι παίζεται....

Κοιτά να δεις ανεξάρτητα το ποιος πιστεύει ο καθένας ότι κρύβεται πίσω από αυτή την κατάσταση το γεγονός είναι ότι υπάρχει σχέδιο .

kostakisΜέλος
27/06/2008, 14:08:56
Χαιρετώ και πάλι

Φίλε open mind το ότι υπάρχουν άρθρα στις ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε. για πολλά πράγματα (που εμείε μπορεί καν να μην τα ξέρουμε) δεν τους αφαιρεί τη δυνατότητα να τα παραβιάζουν (επειδή εμείς δεν τα ξέρουμε). Εδώ οι δικοί μας παραβιάζουν το δικ μας Σύνταγμα που (υποτίθεται ότι) ξέρουμε, τη συνθήκη του Σέγκεν δε θα κάνουν γιο-γιο αν θέλουν;
Για το θέμα με την εκκλησία και την περιουσία της, ασφαλώς συμφωνώ μαζί σου, περισσότερο περιπαικτικό ήταν το σχόλιο μου και ξέρεις το γιατί. Σαφώς και η Εκκλησία ως οργανισμός δε θα πρεπε να έχει περιουσία, βάσει των αρχών - ιδεολογιών του ιδρυτή της, το συζητάμε;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!