- Έχω μια μικρή απορία (Nebula, MITKA) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ι) Ποίος είναι ο NEBULA και πού βρίσκεται
ιι) Τί είναι ΜΙΤΚΑ
και
ιιι) Ποιά η σχέση των ανωτέρο με τους αρχαίους Έλληνες.
Εάν είναι εφικτό θα επιθυμούσα απάντηση στο ηλεκ. ταχυδρομείο μου:
dolphin@grafistas.gr
Σας ευχαριστώ πολύ,
Μαρία
εσεται ημαρ
Κάποιοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου είναι οι εξείς:
- Να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία Αναζήτηση των forums, βάζοντας τη λέξη - κλειδί NEBULA για να δεις αν υπάρχουν σχετικά με το θέμα που αναζητάς τόπικ.
- Να μπεις στο GOOGLE και να ψάξεις εκεί, βάζοντας πάλι την ίδια λέξη - κλειδί.
Σχετικά με την επιθυμία σου για απαντήσεις των μελών στο προσωπικό σου mail, αν και κάτι τέτοιο σαφώς και δεν απαγορεύεται, δεν αποτελεί ωστόσο ενδεικνυόμενο τρόπο λειτουργίας μέσα στα forums. Οι ομάδες συζήτησης έχουν ως σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων των μελών, στα πλαίσια ενός γόνιμου διάλογου. Αν παραμίνεις λίγο καιρό στις συζητήσεις μας, θα το διαπιστώσεις και μόνη σου, ότι είναι πολύ πιο ωφέλημο να υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις, παρά να δίνονται ερωτήσεις τύπου "μικρές αγγελίες" για να απαντηθούν σε προσωπικό επίπεδο.
Σου εύχομαι καλή παραμονή, να βρεις αυτό που αναζητάς και η συμμετοχή σου εδώ να δώσει πολλά και σε σένα, αλλά και σε εμάς. ![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
Έχεις δίκιο σχετικά με την αναμονή και παρατήρηση των συζητήσεων αλλά πέραν αυτού το θέμα είναι πως έχω ψάξει αρκετά περί ΜΙΤΚΑ και NEBULA και το μόνο που μοιάζει (μακρά βέβαια!) σχετικό είναι ο NIBIRU αλλά και πάλι δεν έχω βοηθηθεί στην αναζήτησή μου από αυτό το στοιχείο. Μου μοιάζει λίγο μπροστά στο λαβύρινθο που μπορεί να υπάρχει πίσω από τις απορίες μου.
εσεται ημαρ
Crab Nebula:Νεφέλωμα του Καρκίνου.
Η δημιουργία του Crab Nebula βεβαιώθηκε τον Ιούλιο του 1054 μ.Χ. , όταν κατέγραψαν χωριστά οι κινέζοι αστρονόμοι και τα μέλη της γηγενούς Αμερικανικής φυλής Anasazi την εμφάνιση ενός νέου αστεριού. Αν και ήταν ορατό για μόνο μερικούς μήνες, ήταν αρκετά φωτεινό ώστε να φανεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας! Στο 19ο αιώνα, ο Γάλλος κυνηγός κομητών Charles Messier κατέγραψε μια συγκεχυμένη σφαίρα του φωτός κοντά τον αστερισμό Τaurus. Αυτή η συγκεχυμένη σφαίρα βγήκε να μην είναι τελικά ένας κομήτης, αλλά τα υπολείμματα ενός ογκώδους αστεριού ο του οποίου εκρηκτικός θάνατος ήταν βεβαιωμένος αιώνες πριν από τους Κινέζους και τους Anasazi.
Σττην καρδιά του νεφελώματος του Καρκίνου, που έχει διάμετρο 13 έτη φωτός, απέχει από μας 6.500 έτη φωτός, και διαστέλλεται με ταχύτητα 3.000 km/sec, βρίσκεται ο Pulsar που θα εξετάσουμε το φάσμα του, και ο οποίος κάνει 30 στροφές το δευτερόλεπτο ενώ το οπτικό του φάσμα έχει βρεθεί πως πάλλεται με την ίδια συχνότητα όπως και το ραδιοφωνικό του.
Οι επιστήμονες θεωρούν τώρα ότι το Νεφέλωμα Καρκίνου είναι τα υπολείμματα ενός αστεριού που υπέστη μια έκρηξη σουπερνόβα. Ο πυρήνας του αστεριού κατέρρευσε και διαμόρφωσε ένα γρήγορα περιστρεφόμενο, μαγνητικό αστέρι νετρονίων, απελευθερώνοντας ενέργεια επαρκή για να ανατινάξει τα στρώματα επιφάνειας του αστεριού στο διάστημα με την δύναμη των 1028 βομβών του ενός μεγατόνου ή εκατό εκατομμύρια πυρηνικές κεφαλές. Φωλιάζοντας στο νεφελώδες νέφος των αερίων, το περιστρεφόμενο αστέρι νετρονίων, ή pulsar, συνεχίζει να παραγάγει παλμούς όμοιους με στροβοσκοπικές λάμψεις που μπορούν να παρατηρηθούν στις ραδιοσυχνότητες, οπτικές συχνότητες, και ενέργειες των ακτίνων X. Το Νεφέλωμα Καρκίνου ήταν μια από τις πρώτες πηγές ακτίνων X που προσδιορίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '60 όταν έγιναν οι πρώτες παρατηρήσεις της αστρονομίας των ακτίνων X .
Αυτά από αστρονομικής άποψης.
Για το ΜΙΤΚΑ δυστυχώς δεν έχω κάτι υπόψην μου.
Δεν είμαι ακόμα σίγουρη αν αυτό είναι που ψάχνεις.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Ευχαριστώ πολύ όσους ανατποκρίνονται στην έκληση βοηθείας μου.
εσεται ημαρ
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι περισσότερο.
Βέβαια το ψάχνω ακόμη.
Αν υπάρξει κάτι νεότερο θα στο γράψω.
Για την απορία σου αν ήταν κατοικίσιμος, δεν ξέρω αν κάποιος
μπορεί να το επιβεβαιώσει.
Θα μπορούσε και να είναι.
Ποιος μπορεί να μας πει σίγουρα?
![]()
![]()
![]()
Το αν υπήρξε κατοικίσιμος είναι όντως δύσκολο να απαντηθεί. Αλλά η βασικότερη απορία είναι εάν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι έχουν κάποια σχέση με άλλο πλανήτη πέρα από τη Γή μας και αν ναί με ποιόν.
εσεται ημαρ
Νομίζω στο forum στο παράξενο υπάρχουν θέματα.
Για κοίτα σε αυτό για την Ομάδα Ε.
Και περιμένω κι εγώ αποσυμβολισμό. Ήμουν η 18η απάντηση κι άκόμα τίποτις... Αχ!
:*) Μου αρέσει να ζω!
quote:
Nausika317
Αν κάποιος από σας μου το ζητήσει, θα προσπαθήσω να το κάνω - αν δεν υπάρχουν βεβαίως ενστάσεις δεοντολογικές!!
Ρε συ φιλενάδα, όταν βρεις το χρόνο δε με περνάς και εμένα ένα χεράκι για να μου φύγει το άγχος.
Γιατί βλέπω ο WWalker να.....
quote:
είναι σε καποιο νησάκι τώρα ψάχνοντας καποια τουρίστρια για να την...αποσυμβολίσει...
Όπως λέει και ο Mercury.
Αλίμονο σ’ εμάς που και εδώ είμαστε και αποσυμβολισμό περιμένουμε.
Να 'στε όλοι καλά...
Στράτος
quote:
Nausika317
Αν κάποιος από σας μου το ζητήσει, θα προσπαθήσω να το κάνω - αν δεν υπάρχουν βεβαίως ενστάσεις δεοντολογικές!!
θελω και εγω
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
) Ουάο!
β)Ο κύβος έχει μέγεθος 1 κυβικό μέτρο, είναι ημιδιαφανής γαλάζιος, κάπως σαν ένα τεράστιο παγάκι. Βρίσκεται περίπου 20μ μακρυά μου ευθεία μπροστά μου κάπου στη μέση της ερήμου.
γ) Η σκάλα έχει λίγα σκαλοπάτια (5). Είναι μια κανονική σκάλα, από αυτές που χρησιμοποιούμε καθημερινά (όταν δεν παίρνουμε το ασανσέρ). Έχει χρώμα σκούρο κεραμιδί και είναι στην εικόνα αριστερά του κύβου, αλλά πιο απομακρυσμένη. Επίσης είναι σα ζωγραφιστή σε χαρτόνι. Ένα δισδιάστατο καρτούν θα την ανέβαινε άνετα, αλλά όχι εγώ, επειδή την
βλέπω από τα πλάγια. Αν πήγαινα κοντά της θα μπορούσε να μην έχει πραγματικά σκαλοπάτια στην πρόσοψη. Είναι , λοιπόν , φτιαγμένη από ένα λεπτό υλικό. (χαρτόνι, γυψοσανίδα ή κάτι παρόμοιο)
δ) Είναι πολύ όμορφα λουλούδια. Δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Τα είχα δει για πρώτη φορά όταν ήμουν 5 χρονών πάνω σε μια εικόνα παζλ με θέμα "τα μικρά μου πόνυ" στο σπίτι της ξαδέρφης μου. Είναι όλα ροζ και έχουν τέσσερα σαρκώδη πέταλα. Είναι πάρα πολλά. Χιλιάδες. Καλύπτουν αρκετά μεγάλη έκταση μεταξύ εμένα και του κύβου.
ε) Το άλογο βρίσκεται αριστερά και μπροστά από τον κύβο. Είναι πολύ όμορφο, ρωμαλαίο, γυμνασμένο και ευτυχισμένο. Είναι καφέ. Έχει μεταξένια μαύρη χαίτη.
ζ) Για τα λουλούδια είναι ένα απλό αεράκι. Το άλογο το επηρεάζει αρκετά. Αφηνιάζει και σηκώνεται στα πίσω του πόδια. Γύρω του υπάρχει αρκετή σκόνη. Ταράχτηκα με τη σκέψη της ανεμοθύελλας γιατί ανησυχώ για το άλογο πιο πολύ από τα υπόλοιπα πράγματα. Ο κύβος νίνεται πιο γυαλιστερός και η σκάλα δε με ενδιαφέρει τι παθαίνει. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι παθαίνει. Θα έλεγα ότι μένει εκεί ακλόνητη, παρόλο που είναι φτιαγμένη από ελαφρύ υλικό.Δεν έχω διαβάσει κανένα μήνυμα εκτός από το δικό σου, WWALKER. Για να δούμε τι θα βγει.
Και μια ερώτηση: Γιατί θέλεις να απαντήσουμε οι κοπελιές πρώτα;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
KYBOΣ- κανονικό μέγεθος,εχεις καλή αντίληψη της πραγματικότητας και μιά λογική άποψη για τον εαυτό σου, θεωρείς τον εαυτό σου αγνό και ξεκάθαρο,θέλεις να ελκεις την προσοχή των άλλων.Εχεις καθαρό μυαλό, ευαισθησίες, οράματα και πνευματικότητα. Είσαι αρκετά ανεξαρτητη, και μπορείς να βλέπεις τις καταστάσεις με αντικειμενικότητα.
ΣΚΑΛΑ. Εχεις ελάχιστα άτομα στο στενό σου κύκλο, τους θεωρείς απόμακρους, η και ότι δεν μπορούν να σε στηρίξουνσε κάτι - αλλά και συ δεν αφήνεις τους άλλους να σε πλησιάσουν εύκολα, προστατεύεις πολύ τον προσωπικό σου χώρο..
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα, δημιουργήματα και χομπυ, είναι πολύ σημαντικά γιά σένα, έχεις πάρα πολλά και μπορείς να βρείς πάντα κάτι δημιουργικό να ασχοληθείς - το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά!( αν σκοπευεις να κάνεις, η έχεις ήδη!)
ΑΛΟΓΟ. Ο συντροφός σου είναι ήρεμος, υπομονετικός, αφωσιωμένος, με αρχές, καστανός, θέλεις να είναι κοντά σου ψυχικά και σωματικά, αλλά εσύ δεν ανοίγεσαι εύκολα..
ΘΥΕΛΛΑ. Η ανεμοθύελλα - δηλαδή οι δυσκολίες της ζωής- δεν επηρρεάζει
εσένα, και γιά το άμεσο περιβάλλον σου, που είναι ασήμαντο / ανύπαρκτο σχεδόν, αδιαφορείς.. Επηρρεάζει όμως τον σύντροφό σου, η φοβάσαι ότι μπορεί οι δυσκολίες της ζωής σου να τον απομακρύνουν.
Αυτά γιά την ανάλυση.
Και , για να δώσω μιά -υποκειμενική -απάντηση στο ερώτημα σου " γιατί προηγούνται οι κοπέλλες?", πρέπει να πώ ότι το τέστ κυκλοφορεί σε καποια sites με θέμα :" Πως να ρίξετε γκόμενες!
Εγώ πάντως δεν κάνω διακρίσεις με βάση το φύλο, τηρώ σειρά προτεραιότητας, ΑΛΛΑ , όπως στην περίπτωση τη δική σου, φίλε Mercury,ενω ήσουν πρώτος σήμερα στη σειρά, άρχισες τις βιασύνες και ζήλεψες το φίλο μου τον jonniebegood, που είχε ήδη αναλυθεί, απλά γιατί το ζήτησε πρώτος! (jonniebegood,πάρε το αίμα σου πίσω από τον Mercury, που σε κατηγόρησε "ηλικιωμένο, παντρεμένο, καράφλα με παιδιά" και δεν θυμάμαι τι άλλο, χωρίς να τον έχεις πειράξει!)
Λοιπόν Mercury, θα κάνεις λίγη υπομονή τώρα...Οσο τεράστιος και να είναι ο κύβος σου..
quote:
Εγώ πάντως δεν κάνω διακρίσεις με βάση το φύλο, τηρώ σειρά προτεραιότητας, ΑΛΛΑ , όπως στην περίπτωση τη δική σου, φίλε Mercury,ενω ήσουν πρώτος σήμερα στη σειρά, άρχισες τις βιασύνες και ζήλεψες το φίλο μου τον jonniebegood, που είχε ήδη αναλυθεί, απλά γιατί το ζήτησε πρώτος! (jonniebegood,πάρε το αίμα σου πίσω από τον Mercury, που σε κατηγόρησε "ηλικιωμένο, παντρεμένο, καράφλα με παιδιά" και δεν θυμάμαι τι άλλο, χωρίς να τον έχεις πειράξει!)Λοιπόν Mercury, θα κάνεις λίγη υπομονή τώρα...Οσο τεράστιος και να είναι ο κύβος σου..
Ναυσικά,πρόλαβες και αποσυμβόλισες τη νέα μου θαυμάστρια iridav ενώ ήμουν έτοιμος να της παραχωρήσω ιπποτικά τη σειρά μου! Δεν ξέρω πως κατάφερες και μάντεψες τη σκέψη μου αλλά αυτό είναι πραγματικά εκπληκτικό! (να το κάνω τόπικ στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ?) lol
Όσο για το φίλο μου τον jonniebegood δεν νομίζω να τον πρόσβαλα αποκαλώντας τον φαλάκρα (και όχι καράφλα)...Εδώ άλλοι έχουν μαλλιά και ξυρίζουν το κεφάλι τους για να αποκτήσουν το πολυπόθητο "φαλακρα λουκ",ο jonnie τουλάχιστον είναι φυσικός. Αν ήθελα να τον μειώσω θα έλεγα για το λουμπάγκο και το αλσχάιμερ.Αλλά επειδή σέβομαι την ηλικία του δεν θα πω τίποτα...
Τι θα γίνει,θα με αποσυμβολισεις? Το υπερτροφικό εγώ μου δεν μπορεί να περιμένει άλλο...
quote:Nausika317
(jonniebegood,πάρε το αίμα σου πίσω από τον Mercury, που σε κατηγόρησε "ηλικιωμένο, παντρεμένο, καράφλα με παιδιά" και δεν θυμάμαι τι άλλο, χωρίς να τον έχεις πειράξει!)
βασικα επεσε μεσα σε ολα, εκτος απ την φαλακροκαραφλα
αυτην την απεκτησα με το λιφτινγκ που εκανα και εχω την τωρινη μου οψη (την μονγκολακισια)
εκτοτε αι γκομεναι σφαγιαζονται στα ποδια μου! (το λουκ ειναι το παν
)
quote:Mercury
Αν ήθελα να τον μειώσω θα έλεγα για το λουμπάγκο και το αλσχάιμερ.Αλλά επειδή σέβομαι την ηλικία του δεν θα πω τίποτα...
αλτσχαϊμερ δε λενε εκεινο το νοστιμο τυρι?
εγω εχω αλτσαλιγκαϊμερ και λουμπαγκο - τελευταια φορα με επιασε προχτες που τραβαγα τον βριλη απο μια τρυπα ![]()

Οσο αφορα τις αποσυμβολιστικέ τεχνικές, έχεις εν μέρει δίκιο ότι πολλές μέθοδοι μπορούν να λειτουργούν, και έτσι είναι. Σίγουρα, με σχετικά απλοϊκά τέστ, όπως αυτό του κύβου, και με τον τρόπο που το κάνουμε, μόνο κάποια πολύ 'χοντρά' σημεία μπορούμε να ερμηνευσουμε.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι περιγραφές μας είναι πολλές φορές ελλειπείς, π.χ. πολλοί από μας δεν ανάφεραν το υλικό του κύβου, το αν είναι αδειος η συμπαγής κ.α.
- Σίγουρα, η κάθε προσωπικότητα έχει άπειρες πλευρές, και δεν είναι δυνατόν να αποσυμβολιστεί με πλήρη διαφάνεια από τέστ με λίγες ερωτήσεις, όσο περιεκτικά και αν είναι αυτά.
Ας πούμε, το χιούμορ δεν φαίνεται από τα αποτελέσματα του τέστ του κύβου - μήπως κανείς θα μπορούσε να προτείνει κάποιο τέστ τέτοιου τύπου?
Πάντως, βρηκα σε ένα λυσάρι του κύβου ερμηνεία για το - ψόφιο- άλογο:
Η ο σύντροφος έχει πεθάνει, η η αγάπη έχει πεθάνει...(??)
Μη θεωρήσεις υποχρεωτικό να μας διευκρινήσεις εδώ δημόσια ένα τοσο προσωπικό θέμα..
Καταραμένη νήσος, νήσος των Αζορών, που καταστρέφεις νέους, και θάπτεις των κορών..
να ξέρεις ότι ο λόγος που σε έχω στό μάτι είναι ότι μου κατάστρεψες την φαντασίωση που είχα για τον jonniebegood,και αυτός ο αθεόφοβος ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ!
Ξέρεις, εγώ τον είχα φανταστεί σαν ένα ρομαντικό εξωγήινο ,με εξωτικά πλοκάμια..Ετσι μου είχε πεί ο ίδιος, τουλάχιστον...
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ?
Ο μόνος τρόπος να επανορθώσεις είναι να μου στείλεις κάτι να γλυκαθώ - π.χ. ένα παγωτό βανίλια-φιστικι-σοκολάτα σε ψηλό ποτήρι, με σιρόπι σοκολάτα και μπισκότο, η μιά τουρτίτσα με κρέμα και φρούτα...Προσοχή όμως, μην μου τα φάει κανείς άλλος πρίν τα προλάβω!!
(Αν βέβαια έχεις και τίποτα άλλο ενδιαφέρον να μου στείλεις, γιά να ξεχάσω τον πόνο μου και να μην έχεις και σύ τύψεις, το βλέπω..)
Ορίστε τώρα και η ανάλυση σου, και αναμένω και παρατηρήσεις, όπως και από όλους:
Αγαπητέ Mercury,
Ακου προσεκτικά:
1)ΚΥΒΟΣ.( τεράστιος, πράσινος, στο κέντρο). Είσαι ιδιαίτερα εγωκεντρικός, μεγαλοσχήμων , κυριαρχικός, θέλεις όλα και όλοι να περιστρέφονται γύρω σου και να ασχολούνται μαζί σου,έχεις πολλές φιλοδοξίες και είσαι αισιόδοξος, με αγάπη για τη φύση ,αλλά και ματαιόδοξος.
2)ΣΚΑΛΑ (τεράστια, ξύλινη, παληά, στο ύψος του κύβου, ακουμπάει στον κύβο ).
Εχεις, η επιθυμείς να έχεις ένα τεράστιο κύκλο από άτομα να σε περιστοιχίζουν, ένα ευρύ κοινωνικό κύκλο. Αυτά τα άτομα τα χρησιμοποιείς για να σε βοηθήσουν να φτάσεις το πλήρες δυναμικό σου ,ίσως και βάζοντας τα ενάντια το ένα στο άλλο, και πιστεύεις ότι και σύ κάνεις πολλά γι’ αυτούς, ίσως παραπάνω από ότι κάνουν αυτοί για σένα. Αυτά τα άτομα είναι διαφορετικά από σένα, και μάλλον θεωρείς ότι είναι και κάπως ‘ βαρεμένα’ , η ’χαλασμένα’.
3) ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. (Κόκκινα, πολύ μεγάλα, καλύπτουν κορυφή κύβου, βρίσκονται παντου, είναι πάρα πολλά).
Εχεις πάρα πολλά ενδιαφέροντα και χόμπυ και θέλεις να δημιουργείς συνέχεια- παντού βλέπεις κάτι που σε ενδιαφέρει .Αυτά είναι πολύ σημαντικά για σένα, και θέλεις να σε θαυμάζουν γι’αυτά, τα προωθείς και τα καλλιεργείς συνέχεια, αν και κάποιες φορες ειναι τόσα πολλά που μπλέκεσαι τι να πρωτοκάνεις..Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά… αντε, να σε δούμε και πολύτεκνο, με το καλό! ( Η μήπως είσαι ήδη? Μπάαα…με τόσα ενδιαφέροντα, που να βρεθεί χρόνος?)
4)ΑΛΟΓΟ.( Αστραφτερό λευκό, στην ταράτσα του κύβου, καλπάζει ανάμεσα στα λουλούδια, ευγενικά αγριάδα κτλ)
Ο σύντροφος σου είναι / η θελεις να είναι, πιστός, αφοσιωμένος, με καλωσύνη, και τον εξιδανικεύεις. Τον βλέπεις περήφανο, ενεργητικό, αξιόλογο, τον τοποθετείς σε ‘βάθρο’, αλλά και θέλεις να κυριαρχείς επάνω του –είναι πιθανόν τώρα, η στο παρελθόν, να είχες συντρόφους που προσπάθησαν να σου επιβληθούν, η να ‘ σε κάνουν ότι θέλουν’. Βρίσκεται ανάμεσα στα λουλούδια, άρα είναι κάτι με το οποίο θα ασχολείσαι, όπως και με τα μύρια όσα άλλα ενδιαφέροντα έχεις.
5)ΘΥΕΛΛΑ
quote:
Φοβερά ισχυρή και δεν τελειώνει ποτε.Σκόνη από την άμμο της ερήμου από δω και απο εκεί θολώνει το τοπίο. Ο κύβος παραμένει αμετακίνητος, είναι τόσο βαρύς που έχει γίνει ένα με το έδαφος. Τα συμπίντιουμ πηγαίνουν μια αριστερά και μια δεξιά αλλά είναι βαθιά ριζωμένα στον κύβο και δεν καταστρέφονται. Η σκάλα πέφτει συνέχεια προς τα κάτω αλλα πριν φτάσει στο έδαφος ο λυσσασμένος άνεμος την ξανασηκώνει και την τοποθετεί εκεί που ήταν. Το άλογο χλιμιντρίζει χαρούμενα όταν καλπάζει προς την κατευθυνση του ανέμου και αγριευει πεισματάρικα όταν ο άνεμος γυρίζει κόντρα στον καλπασμό του.)
Χμ, βαρβάτη θύελλα! Τα προβλήματα και οι ‘φουρτούνες’ στη ζωή σου δεν σταματούν ποτέ! Αλλά εσύ δεν επηρρεάζεσαι καθόλου. Τα δημιουργήματα σου επηρρεάζονται για λίγο, αλλάζουν, λοξοδρομούν, αλλά πάλι ξαναγυρίζουν στη θέση τους – δηλαδή μπορεί να τα αφήνεις για λίγο, και να τα ξαναπιάνεις αργότερα ,’όπως φυσάει ο άνεμος’. Το κοντινό σου περιβάλλον επηρρεάζεται πολύ, ‘πέφτει κάτω’, αλλάζει, πιθανότατα, σε κάθε γύρισμα του ανέμου, αλλά ο σύντροφος δεν καταβάλλεται, αλλά το διασκεδάζει με τις δυσκολίες.
Υ.Γ.
Αναρωτήθηκες πως και ανάλυσα πρώτα την iridav,ενώ ήταν μετά από σενα στη σειρά και, αφού έτσι κι αλλιώς θα της παραχωρούσες ευγενέστατα τη θέση σου , μιά και είναι καινούργια σου θαυμάστρια...
Μα, αυτό κι ένα μικρό παιδί θα το καταλάβαινε !!
Γειά σουΕυστρατιε,
ήρθε και σένα η ώρα για αποσυμβολισμό..
quote:
) Φανταστείτε μια έρημο, απέραντη και κατακίτρινη.Τη φαντάζομαι.....
β) Μέσα σε αυτή την έρημο φανταστείτε έναν Κύβο. Πως είναι; Πόσο μεγάλος είναι; Τι χρώμα είναι; Που βρίσκεται μέσα στην έρημο;
-Είναι στον αέρα, στο ύψος των ματιών, σαν να στηρίζεται σε μια του γωνία με την διαγώνια της στη κορυφή (έτοιμος να περιστραφεί).
-Έχει το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου περίπου.
-Είναι εκτυφλωτικά λευκός, τόσο που να διακρίνεις το σχήμα του.
-Στη μέση της.γ) Τώρα φανταστείτε μια σκάλα στο τοπίο. Τι είδους σκάλα είναι; Πόσο μεγάλη; Που βρίσκεται σε σχέση με τον κύβο; Από τι υλικό είναι φτιαγμένη;
-Είναι από σχοινί.
-Κρέμεται από το πουθενά (χάνεται στον ουρανό)και σταματάει μισό μέτρο πάνω από το έδαφος
-Βρίσκεται σε μικρή απόσταση πίσω από τον κύβο.δ) Φανταστείτε λουλούδια στο τοπίο. Τι λουλούδια είναι; Τι χρώμα; Πόσα; Που βρίσκονται σε σχέση με τον Κύβο;
-Δεν ξέρω τι λουλούδια είναι...Όλων των ειδών και όλων των χρωμάτων.
-Πάρα πολλά και με πολύ πράσινο.
-Βρίσκονται γύρο από τον κύβο, σε ακτίνα δέκα μέτρων περίπου, σχηματίζοντας μια παχιά λωρίδα. Όπως είναι ο στόχος για τα βελάκια με κέντρο τον κύβο, κύκλος άμμου λωρίδα λουλουδιών.ε) Φανταστείτε ένα άλογο μέσα στο τοπίο. Που βρίσκεται σε σχέση με τον Κύβο; Πως είναι; Τι χρώμα; Τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει;
-Βρίσκεται στον κύκλο άμμου, που στο κέντρο του έχει τον κύβο που ίπταται.
-Ένα normal άλογο, ψηλό , καθαρό με ωραία χαίτη και ουρά χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.
-Για το χρώμα δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, αλλά λόγω ερήμου θα πω μαύρο.ζ) Φανταστείτε μια ανεμοθύελλα τώρα στο τοπίο. Πως επηρεάζει τα αντικείμενα, τον Κύβο, τα λουλούδια; Πόσο δυνατή είναι;
Είναι αρκετά δυνατή.
-Ο κύβος δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα.
-Η σκάλα επίσης. Λικνίζεται χωρίς να αλειώνεται η κάθετη φορά της
-Τα λουλούδια κουνιούνται πολύ, μοιάζουν σαν να είναι έτοιμα να ξεριζωθούν, χωρίς όμως να καταστρέφονται.
-Το άλογο τρέχει γύρο γύρο από τον κύβο με την χαίτη να ανεμίζει χωρίς να επηρεάζεται
1)ΚΥΒΟΣ. Είσαι ιδεαλιστής, ονειροπόλος, ανοιχτός χαρακτήρας, αγνός και ξεκάθαρος. Δεν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, αλλά θέλεις να σε προσέχουν οι άλλοι. Είσαι σε μεταβατική φάση στη ζωή σου, έτοιμος να ‘στρίψεις’, να δραστηριοποιηθείς, να τολμήσεις. Αυτό μπορεί να σε κάνει αρκετά νευρικό ( τουλαχιστον στη φάση αυτή)
2)ΣΚΑΛΑ. Οι φίλοι και γενικά, τα κοντινά σου άτομα είναι λίγα. Είναι διαφορετικά από σενα, μάλλον πρωτότυπα η πρωτοποριακά άτομα, που δεν ταιριάζουν με κοινωνικές συμβάσεις. Δεν θεωρείς ότι μπορούν να σε στηρίξουν πολύ, η σχέση σας είναι κάπως απόμακρη, αλλά και συ μάλλον δεν αφήνεις τους άλλους να σε πλησιάζουν πολύ κοντά. ( Η σκάλα είναι στον αέρα- αν ερχόταν από΄πιο ψηλά, πιθανόν να πιστευες ότι υπάρχει και μια Ανώτερη Δύναμη στον περίγυρο σου..)
3)ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. Εχεις πολλά ενδιαφέροντα , χωρίς αυτό να σε ζορίζει, ούτε να τα θεωρείς απόλυτα ‘δικά’ σου – σε περιστοιχίζουν αλλά δεν σε καταπνίγουν, τα βλέπεις με αισιοδοξία και μια ήρεμη ικανοποίηση, και φαίνονται να μπορούν να επιβιώσουν και μόνα τους χωρίς να ασχολείσαι συνέχεια με αυτά.
4)ΑΛΟΓΟ. Βλέπεις το σύντροφο σου σαν ένα άτομο μυστηριακό, ρομαντικό, ισχυρό, έντονα ερωτικό, καστανό σκούρο – είναι κοντά σου, είναι σταθερός, αλλά όχι κολλημένος πάνω σου, σίγουρα όμως πιο κοντά σου από όλους τους άλλους .
5)ΘΥΕΛΛΑ. Εχεις πολλές και μεγάλες δυσκολίες στη ζωή σου, αλλά δεν επηρρεάζεσαι απ΄αυτές, τις περνάς ανώδυνα. Ο κοινωνικός σου περίγυρος τις περνάει πιο ζόρικα, αλλά και παλι ανακάμπτει σχετικά γρήγορα. Και ο σύντροφος σου επίσης, δραστηριοποιείται με τις δυσκολίες αλλα δεν το βάζει κάτω!
quote:Nausika317
Μercury,
να ξέρεις ότι ο λόγος που σε έχω στό μάτι είναι ότι μου κατάστρεψες την φαντασίωση που είχα για τον jonniebegood,και αυτός ο αθεόφοβος ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ!
Ξέρεις, εγώ τον είχα φανταστεί σαν ένα ρομαντικό εξωγήινο ,με εξωτικά πλοκάμια..Ετσι μου είχε πεί ο ίδιος, τουλάχιστον...
και ρομαντικος ειμαι και εξωτικα πλοκαμια εχω, αλλά δεν θελω να τα χασω (ουτε για το καλο της επιστημης - μεταξυ μας, γι αυτο ηρθα απ τον Μιζαρ προσφυγας στη Γη - κι εκει θελανε το μονγκολισιο μοναδικο DNA μου με λαθος τροπο
)
quote:ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ?
θες ντε και καλα πλοκαμια ε?
και δε συμβιβαζεσαι με βραστο χταποδακι με ριγανη και ξυδι...
να προτεινω μια επικληση στο καλαμαροχταποδο Κθουλου? ![]()
quote:Πάντως, βρηκα σε ένα λυσάρι του κύβου ερμηνεία για το - ψόφιο- άλογο:
Η ο σύντροφος έχει πεθάνει, η η αγάπη έχει πεθάνει...(??)
Μη θεωρήσεις υποχρεωτικό να μας διευκρινήσεις εδώ δημόσια ένα τοσο προσωπικό θέμα..
ουτε το ενα ουτε το αλλο
αλλα να σου πω (τωρα φλασαρα), η προκλιμακτηριος μετραει??? ![]()
(αυτο αν το δει θα με χασετε στα σιγουρα!!!
)

1. Ας πούμε λοιπόν ότι είναι ξύλινος, διάστασης 40 cm3, είναι χρώματος καφέ, απροσδιόριστη η θέση του.
2. Η σκάλα είναι μονή με στρογγυλά δοκάρια και σκαλιά, μήκους 50 cm και είναι πεσμένη και ακουμπά δίπλα στον κύβο από τα δεξιά. Είναι και αυτή από ξύλο.
3. Ένα και αυτό σκούρο κίτρινο. Στο σχήμα και μέγεθος μιας μαργαρίτας. Δεν έχει μυρωδιά. Είναι στα αριστερά του κύβου.
4. Μπροστά και δεξιά είναι το άλογο. Μαύρο κοντή χαίτη, και σχετικά κοντή ουρά. Αστραφτερό τρίχωμα.
5. Είναι αρκετά δυνατή αλλά δεν επηρεάζει τίποτα από τα τρία. Είναι δεξιά και λίγο απόμακρα…
Trovadouros

In anticipation of my resurrection...