- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
[quote]Notirk
-68+ σε 5 μερουλες 69+ και όσο μεγαλώνω μαθένω.
μαθένω αντι μαθαίνω.
Επίτηδες για ¨ξεκάρφωμα" το έκανες,ή πραγματικά ζείς βρε θηρίο?![]()
![]()
![]()
Φυσικά και πήγε εκεί το μυαλό μου,βλέποντας την αλλαγή.
Αλήθεια πώς έγινε αυτη η αλλαγή?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
========================================
-Eδώ που είμαι τώρα, έγινε αποδεκτή η αίτηση μου στον μπάρμπα Πέτρο και κατεξαίρεση λόγω πού είμαι και δικτυομένος στο esoterica μου δώσανε ένα λάπτοπ και κάτι τζιμάνια μου μάθανε και το, πως το λέτε εσείς εκεί κάτω;γουόρντ και νάμαι εδώ να κάνω τον Μπαμπινιωτη. Ε! τώρα αν βγαίνει και καμιά στραβιά λέξη μη ξεχνάς ότι εδώ, θα το έχεις ακουστά, έχει κάτι ουρί που σου παίρνουν τα μάτια .
-Και πούσαι ,μεταξύ μας ,αν θέλεις κάτι από δω, καμιά πληροφορία ντέ, θα βρώ τρόπο να στην στείλω πούσαι και καλό παλικάρι και τσίφτις.Με προσοχή όμως γιατί έτσι και με πάρει χαμπάρι ο μπάρμπα Pit, όχι μόνο που θα μου πάρει το μαραφέτι ,αλλά το
χειρότερο που θα με στείλει πάλι πίσω και δεν γουστάρω έτσι πού τάχετε κάνει εκεί κάτω. ![]()
![]()
![]()
Edited by - Notirk on 28/04/2012 03:59:11
Edited by - Notirk on 28/04/2012 04:00:14
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
.
24 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως. 25 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὰ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος, καὶ τὰ κτήνη κατὰ γένος αὐτῶν καὶ πάντα τὰ ἑρπετὰ τῆς γῆς κατὰ γένος αὐτῶν. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλά. 26 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς. 27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. 28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς. 29 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἰδοὺ δέδωκα ὑμῖν πάντα χόρτον σπόριμον σπεῖρον σπέρμα, ὅ ἐστιν ἐπάνω πάσης τῆς γῆς, καὶ πᾶν ξύλον, ὃ ἔχει ἐν ἑαυτῷ καρπὸν σπέρματος σπορίμου, ὑμῖν ἔσται εἰς βρῶσιν· 30 καὶ πᾶσι τοῖς θηρίοις τῆς γῆς καὶ πᾶσι τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ παντὶ ἑρπετῷ ἕρποντι ἐπὶ τῆς γῆς, ὃ ἔχει ἐν ἑαυτῷ ψυχὴν ζωῆς, καὶ πάντα χόρτον χλωρὸν εἰς βρῶσιν. καὶ ἐγένετο οὕτως. 31 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα ἕκτη.
----------------------------------
-Φίλε Χρίστο,
- Παρέθεσα όλο το εδάφιο της 6ης ημέρας της δημιουργίας από το 1ο κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης, Γένεση.
Στήν παράγραφο 27 αναφέρεσαι με δική σου προηγούμενη παράθεση.
-Αυτή την παράγραφο θα ήθελα να σχολιάσουμε καταρχήν και έπεται συνέχεια.
-Τι γίνεται εδώ; Τι μας λέει ο συγγραφέας; Άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς!!!!
-Εγώ μα και όλοι μας νομίζω, ξέραμε ότι τον Αδάμ έπλασε και όχι ένα αρσενικό και ένα Θηλυκό. Την 6η ημέρα λοιπόν, αφού εποίησεν ο Θεός τα θηρία και τα κτήνη και τους ιχθύς και τα ερπετά , όλα κατά γένος ,εκεί προς το τέλος της ημέρας εποίησεν τον άνθρωπο πάλι κατά γένος .
-Για την ώρα σταματάω εδώ αναμένοντας σχόλια.
Γεια. Και στο 5o κεφάλαιο αναφέρονται και οι δυο ως Αδάμ, μια και αδάμ σημαίνει επίσης άνθρωπος. Στο δεύτερο κεφάλαιο η διήγηση επικεντρώνεται περισσότερο στη δημιουργία του ανθρώπου. Στο πρώτο υπάρχει απλώς η αναφορά ότι ο άνθρωπος ως άρρεν και θήλυ δημιουργήθηκε την '6η μέρα' κατ' εικόνα του Θεού, χωρίς αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά ότι έγιναν ταυτόχρονα τα φύλα(την ίδια στιγμή)
Το δεύτερο κεφάλαιο λέει ότι ο άνδρας δημιουργήθηκε πρώτα και έπειτα η γυναίκα από το πλευρό του άνδρα. (αυτό συμβολίζει την ισότητα). Ο άνδρας είναι και η 'κεφαλή' της γυναίκας.
Κρίνω παράλογο το να παρουσίαζε ο συγγραφέας ταυτόχρονη δημιουργία στο 1ο κεφάλαιο και στο αμέσως επόμενο κάτι άλλο. Επομένως πρέπει το 2ο να εμβαθύνει σε αντίθεση με την περίληψη του 1ου.
Το εργαλείο μας για να επεξεργαστούμε ένα κείμενο είναι η λογική μας, σωστά; (πείτε το όπως θέλετε - μυαλό, εγκέφαλο κ.λπ.) Αυτό μας δώθηκε.
Ε η λογική λοιπόν δεν είναι φιλαράκι με αυτές τις παπα***ς οπότε η άλλη μας επιλογή είναι να πιστέψουμε ή όχι.
Οπότε αν είναι απλά να πιστέψουμε την όλη ιστορία με τους πρωτόπλαστους και τις προθέσεις και επιθυμίες του Δημιουργού τότε ΓΙΑΤΙ...μα ποιος ο λόγος;;; .... γιατί που να πάρει έχει σημασία να διαβάσουμε/επεξεργαστούμε μία τέτοια παράθεση;;;
"Και είδε η γυνή ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και ότι..."... ΑΑΑΑ όχι!
Ο Θεός έφτιαξε τον άνδρα ξεκόλλησε μία σπάλα από αυτόν έφτιαξε τη γυναίκα που στη συνέχεια έκανε μα***** γιατί έφαγε από ένα απαγορευμένο (?) δένδρο και ο Αδάμ δεν την σταμάτησε οπότε ο Θεός τους διαολόστειλε και τους δύο.
Σύντομο και περιεκτικό.
quote:Λάθος, και λάθος.
Το εργαλείο μας για να επεξεργαστούμε ένα κείμενο είναι η λογική μας, σωστά; (πείτε το όπως θέλετε - μυαλό, εγκέφαλο κ.λπ.) Αυτό μας δώθηκε.
quote:Μα, υποτίθεται, ότι πρέπει να ξέρει ο άνθρωπος τι πιστεύει (και γενικά για να εκφέρεις γνώμη πάνω σε κάτι πρέπει να το ξέρεις). Τώρα, αν θες τη γνώμη μου, η πίστη και η μη-πίστη, είναι και τα δύο έννοιες πολύ μακριά απο την ΓΝΩΣΗ. Γνωρίζω πάει να πει βιώνω, σποκτώ εμπειρία, πειραματίζομαι κλπ.. Δεν πάει να πει διαβάζω πολλά βιβλία, γεμίζω το κεφάλι μου με πληροφορίες, και μετά το παίζω γνώστης.
Οπότε αν είναι απλά να πιστέψουμε την όλη ιστορία με τους πρωτόπλαστους και τις προθέσεις και επιθυμίες του Δημιουργού τότε ΓΙΑΤΙ...μα ποιος ο λόγος;;; .... γιατί που να πάρει έχει σημασία να διαβάσουμε/επεξεργαστούμε μία τέτοια παράθεση;;;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 03/05/2012 14:21:34
quote:
Μα, υποτίθεται, ότι πρέπει να ξέρει ο άνθρωπος τι πιστεύει (και γενικά για να εκφέρεις γνώμη πάνω σε κάτι πρέπει να το ξέρεις)
Αφού το πιστεύει απλά επειδή το πιστεύει. Οπότε τι διαφορά έχει αν ξέρει την ιστοριούλα με λεπτομέρειες ή συνοπτικά; -_-
Edited by - RedArrowZ on 03/05/2012 14:32:19
Και σε περίπτωση βέβαια που ήθελε κάποιος και είχε και την ικανότητα, να αποσυμβολίσει την όλη ιστορία, δεν θα γινόταν χωρίς να τη διαβάσει.