- Αυτές τις άγιες μέρες συγχωρείτε τους πάντες; Δύσκολο μα όχι αδύνατον!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
΄Ολοι σχεδόν κάπου κάπως κάποτε ενοχληθήκαμε από κάποιους. Συγγενείς γείτονες φίλους συναδέλφους. Το γύρισμα της πλάτης είναι η μία λύση;
Ακούμε συχνά τη φράση: Του έκοψα του κερατά την -καλημέρα-. Λάθος σωστό ο χρόνος ξέρει. Οι επιλογές μας οι συνθήκες οι συνήθειες οι σκέψεις οι αποφάσεις μας...
Ας ξεχάσουμε κι ας πορευτούμε εν ειρήνη!!!
Ρίχνουμε νερό στο κρασί μας και ξεχνάμε.
Τα μίση και οι εχθρότητες ίσως δεν βοηθούν. Εν αντιθέσει παρασύρουν και χλωμιάζουν εμάς και τις αλήθειες μας.
Πάντως εγώ...συγχωρώ.
Πλέον.
Κι αν είναι να προσπεράσω το κάνω.
Εσείς;
Εδώ έχουμε περιπτώσεις που δεν μιλούν μεταξύ τους γιά χρόνια...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα
Για μένα πάλι τον απάνθρωπο, η συγγνώμη δεν χαρίζεται...Κερδίζεται!
Συγγνώμη δίχως κατανόηση, συγγνώμη δίχως σκέψη και δίχως αυτοκριτική και δίχως «ενδελεχή ψηλάφηση» είναι...άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Και στις «άγιες» μέρες...Και στις «αμαρτωλές»! ![]()
![]()

Νομίζω πως θα συμφωνήσω με τον φίλο Μηδενιστή.
Δεν έχει σημασία να είσαι πιο καλός άνθρωπος, πιο γλυκός, πιο υπομονετικός και να δίνεις συγχώρεση τις ημέρες μόνο των εορτών.
Συγγνώμη αλλά το θεωρώ υποκριτικό.
Πιο αληθινό και πιο σημαντικό για εμένα είναι να δίνεις συγχώρεση και να προσπαθείς για το καλύτερο κάθε μέρα.
Να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα και να αγαπάς τους γύρω σου.
Κι αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει μερικές ημέρες του χρόνου μόνο....

In anticipation of my resurrection...
Επειδή κανείς δεν είναι αναμάρτητος θεωρώ οτι πρέπει να μπορούμε να συγχωρούμε.
Το οτι θα δείς με αγάπη και κατανόηση το πιθανόν σφάλμα κάποιου που σε πλήγωσε όμως δεν σημαίνει και οτι θα τον αποδεχθείς.
Ναι στην αγάπη, ναι στην καλωσύνη αλλά όχι θυματοποίηση του εαυτού μας εν ονόματι της συγχώρεσης.
Με πολλή αγάπη.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ....
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ...
ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ??????
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΧΩΡΙΣΟΥΜΕ....
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ...
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΥΝΧΩΡΟΥΜΕ....
ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ????
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...
ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΧΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...
ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ "ΚΑΛΟΙ" ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ...
ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΧΩΡΙΣΟΥΜΕ "ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ?????
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ?????
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΚΟ (Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ) ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΓΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ??
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ?????
ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΚΟ (Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ) ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΓΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ??ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ?????
Αγαπητέ Avatar
Προσωπική μου άποψη είναι οτι φταίμε και εμείς όταν αγνοούμε την διαίσθηση μας ή την διόραση όπως λές και εμπλεκόμαστε σε καταστάσεις που είναι ''βλαβερές '' για εμάς.
Γι' αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να συγχωρέσουμε.
Αλλά πόσο εύκολο είναι να '' βλέπουμε '' πάντα ?
Για να λειτουργήσει η διαίσθηση μας πρέπει να είναι απαλλαγμένη απο το συναίσθημα και τις ανασφάλειες μας.
Μέχρι να γίνει αυτό εφικτό μέσα απο την αυτογνωσία θα υφιστάμεθα τις συνέπειες των '' λαθών ''μας.
Πάντως μέσα απο αυτά προχωράμε...
Φιλικά
Επι του θεματος...
Συγχωρω, συχνα, γιατι κατανοω το δικαιωμα του διπλανου και συνανθρωπου μου να κανει λαθη (οπως κανω κι εγω και η ιδια διαδικασια ισχυει και αντιστροφα).
Συγχωρω, λοιπον, αλλα δεν ξεχναω ποτε...
Παντα θα κραταω μια "πισινη", που λεμε...
Εχω τη δυναμη να διαλυω σχεσεις που δεν με ευχαριστουν και να απομακρυνομαι. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα εχω επικοινωνια.
Απλως, θα δεν θα ειναι ουσιαστικες σχεσεις για μενα, σχεσεις ψυχης!
Και παλι
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
quote:
ΣΥΝΧΩΡΙΣΟΥΜΕ....
Γραφεται συγχωρησουμε
Παλιοτερα γραφοταν καπως αλλιως.
Αν θελεις, μπορω να σου παραθεσω και την
ετοιμολογικη αναλυση.
Το επισημαινω, γιατι εισαι συντονιστης
όσο αφορά το θέμα μας,δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω,μιας και όλες οι απαντήσεις σας ηταν πολύ σωστές!το μόνο που μου μένει είναι να συμφωνήσω μαζί σας!!!
Επειδή δε το έχω ξαναδεί, θεωρώ οτι μια και το ζητούμενο εδώ είναι η επικοινωνία σε επίπεδο ψυχής, πρέπει να μπορούμε να διαβάσουμε πίσω απο τις λέξεις και όχι να επικεντρώνουμε στην σύνταξη και στούς τύπους.
Ο στόχος μας είναι η ανταλλαγή απόψεων με άλλους ανθρώπους στην προσπάθεια να γνωρίσουμε, όσο γίνεται με αυτή την μέθοδο, τον εαυτό μας και τούς άλλους.
Τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για να δώσουν κύρος και έμφαση στό εγώ μας. Παραθέτωντας όρους και φράσεις που κανείς δεν κατανοεί ή διφορούμενες έννοιες μπερδεύουμε τούς ταλαίπωρους που προσπαθούν να μας διαβάσουν και νομίζουν οτι διαβάζουν ποιός ξέρει τι...και ποιόν...
Ασε που θα μπορούσε ο κάθε ένας να γράφει στο word και να φαίνεται ο Φυτράκης.
Δεν γράφω για να υποστηρίξω τον συντονιστή μια και θα μπορούσε να το κάνει μόνος του, αλλά επειδή βρήκα αφορμή να εκφράσω μια άποψη που με τριβελλίζει καιρό τώρα κάθε φορά που διαβάζω ''κολλημένους'' στίς λέξεις...
Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση αιχμής.
Θα χαλάσω λίγο τη συζήτηση
Υπάρχουν δύο ενεργά θέματα, ένα που αφορά τις άγιες αυτές μέρες των Χριστουγέννων και το πνεύμα που τις διέπει:
Το πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι μνήμες...΄Οτι ζωντανεύει...΄Οτι ξυπνά...Τι θυμάστε;
Εκεί μπορούν να ξυπνήσουν οι θύμισες αυτών που μας στεναχώρησαν και τους στεναχωρήσαμε και να πούμε αλλά και να δεχτούμε συγνώμες (με προσοχή όμως, να μη χάσουμε και το φιλότιμο ![]()
)
το δέυτερο θέμα, έχει σχέση με τη μετάνοια, τη συγχώρεση, τη συγνώμη γενικότερα:
Regret...
Μπορούμε λοιπόν, να συνεχίσουμε τη συζήτηση στα δύο αυτά σχετικά θέματα.
Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σε όλους! ![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!