ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί τόσο μίσος για τον μέγιστο των ελλήνων - κώδικας Αλέξανδρος - - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Γιατί τόσο μίσος για τον μέγιστο των ελλήνων - κώδικας Αλέξανδρος - - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Frendy Sagesse5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Frendy SagesseΝέο Μέλος
10/03/2005, 22:46:36
Σίγουρα δεν ήταν άγιος. Σίγουρα δεν έφτασε εκεί που έφτασε ειρηνικά. Πολέμησε, έσφαξε, λεηλέτησε, έκαψε! Και για αυτό είναι ήρωας! Για περίπατο μπορεί να πήγαινε οποισδήποτε. Μπορεί και να είχαν πάει κάποιοι πιο πριν για "εκδρομή". Κανείς όμως δεν τους θυμάται τώρα. Οι ήρωες κατακτούν τον τίτλο τους με το ξίφος.
Τώρα όλη η Ελλάδα τον δοξάζει και όλος ο κόσμος τον θαυμάζει! Επειδή πολέμησε, χωρίς να γίνει απάνθρωπος, καθώς κράτησε την μεγαλοψυχία του, πράγμα που φανερώνει ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στην οικογένεια του Δαρείου.
12/03/2005, 13:29:07
quote:
Κι αν εσύ νομίζεις ότι κρίνεις τη σοφία και την αρετή και όχι τη στρατιωτική ιδιοφυία, μάθε ότι δε νοείται νίκη χωρίς αρετή και ηγεσία χωρίς σοφία.

θα συμφωνησω σε απολυτο βαθμο με τον Frendy Sagesse.
και θα ηθελα να πω στην mariha2912 και σε καθε αλλον αναζητητη της ζωης και του εργου που αφησε πισω του ο Μεγας Αλεξανδρος οτι δεν πρεπει να κρινουμε με τα σημερινα δεδομενα και με την σημερινη ηθικη κατι τοσο παλαιο γιατι θα πρεπει να απορριψουμε ολον τον αρχαιο κοσμο με αυτην την λογικη.Θεωρω οτι ο Μεγας διεπραξε τα παντα.Εγινε και βαρβαρος,και απο την αλλη ενσαρκωσε την πραγματικη εννοια του τιμιου πολεμιστη.Περασε θεωρω απο ολα τα σταδια.Ας πουμε ο Νιτσε θεωρει τον Αλεξανδρο καρικατουρα του πραγματικου Ελλην αλλα βλεπει το πραγμα απο μια μονο σκοπια και κατα ενα μεγαλο ποσοστο του δινω δικιο.
Αλλα κρινει και παλι συμφωνα με τα δεδομενα της τοτε εποχης και οχι με τα δικα του.Νομιζω οτι ετσι πρεπει να πραξουμε και μεις.

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

ΣΠΑΘΙΜέλος
12/03/2005, 15:48:03
Και συνεχίζω με το <σίγουρα> και προς <mariha2912>,σίγουρα <frendy sagesse> ο καθένας τα βλέπει τελικά όπως γουστάρει και δυστυχώς συχνά χωρίς να έχει διαβασει λίγο περισσότερο.Δηλαδή οι Ελληνες του 1821 ήταν σφαγείς και λεηλάτες;Η μήπως ξεχάσαμε πως όλες εκείνες οι πόλεις της Ανατολής που πέρασε ο Αλέξανδρος ήταν Ελληνικές και ήταν κάτω από την κατοχή των Περσών;Ξένα εδάφη καθάρισε ο Αλέξανδρος;Σε όλα αυτά τα εδάφη,έτσι κι αλλιώς δείχνουν τα πράγματα πως κάτι περίεργο γινόταν.Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι μεγάλες επαναλαμβανόμενες εκστρατείες των Διόνυσων,Ηρακλεων,Νόννου και τα λοιπά.Μήπως θα πρέπει να δούμε και λιγάκι περισσότερο πέρα από την μύτη μας;
Χωρίς να νομίζεις φίλε μου ότι τα έχω μαζί σου,θέλω να πω πως δεν έχει να κάνει με ηρωισμο εδώ.Είναι κάτι πολύ περισσότερο και θα ήθελα να παρακαλέσω την <ΑΖΩΕΛ> να πει κάτι περισσότερο από όσα λέει.Aν μπορει και ξερει βεβαια.

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»

12/03/2005, 16:41:12
Σπαθι η απαντηση το γιατι ο Αλεξανδρος ακολουθησε τα χναρια του Ηρακλη και του Διονυσου βρισκεται κυριως στον τροπο ανατροφης του.
Ναι μεν διδαχτηκε την σοφρωσυνη απο τον αριστοτελη αλλα μεγαλωσε πλαι στην Ολυμπιαδα μεσα σε μυστηριακο περιβαλλον.Επικρατησε κατ'εμε η δευτερη.
Kentavros1Νέο Μέλος
13/03/2005, 01:38:14
paidia edo eimai kai go.tha simfoniso me to filo mou azoel.pragmatika den ta iksera ola auta pou grafis.kai mou kinisane to endiaferon giati panta pisteva oti krivete piso apo ton aleksantro ena tromero mistiko pou ean kseskepasti tha erthoun ta pano kato sto kosmo.autin tin aisthisi exo.pantos gia mena o megistos ton ellinon den tha mporouse na htan ena potapo atomo pou tha ferotan opos o mpous simera.den tha to epetrepe h ipsili morfosi kai paidia pou eixe.oso giauto pou me potise o filos mou gia tin paidia orismenon germanon tha elega oti arketa gnorizi gia tous vavarous.ki ego pistevo oti tha apokaliftoun polla sta epomena xronia pou epitelous tha mas thimisoun tin apostoli mas san ellines sti gi.enas anthropos allakse to roun tou kosmou.tixaio.den nomizo.akoma kai stin apokalipsi o ioanis grafi oti sti deutera parousia o xristos tha erthi na kivernisi ti gi me to spathi auti tin fora.alos enas aleksantros diladi tha emfanisti.opou den pipti logos pipti ravdos.ego auto ksero.paidia mia xari tora.opios mpori na voithisi na grafo sta ellinika pali giati exasa toprograma.eixa virous ston ipologisti.euxaristo poli.na eiste kala oloi.