- Γιατί τόσο μίσος για τον μέγιστο των ελλήνων - κώδικας Αλέξανδρος - - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Τώρα όλη η Ελλάδα τον δοξάζει και όλος ο κόσμος τον θαυμάζει! Επειδή πολέμησε, χωρίς να γίνει απάνθρωπος, καθώς κράτησε την μεγαλοψυχία του, πράγμα που φανερώνει ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στην οικογένεια του Δαρείου.
quote:
Κι αν εσύ νομίζεις ότι κρίνεις τη σοφία και την αρετή και όχι τη στρατιωτική ιδιοφυία, μάθε ότι δε νοείται νίκη χωρίς αρετή και ηγεσία χωρίς σοφία.
θα συμφωνησω σε απολυτο βαθμο με τον Frendy Sagesse.
και θα ηθελα να πω στην mariha2912 και σε καθε αλλον αναζητητη της ζωης και του εργου που αφησε πισω του ο Μεγας Αλεξανδρος οτι δεν πρεπει να κρινουμε με τα σημερινα δεδομενα και με την σημερινη ηθικη κατι τοσο παλαιο γιατι θα πρεπει να απορριψουμε ολον τον αρχαιο κοσμο με αυτην την λογικη.Θεωρω οτι ο Μεγας διεπραξε τα παντα.Εγινε και βαρβαρος,και απο την αλλη ενσαρκωσε την πραγματικη εννοια του τιμιου πολεμιστη.Περασε θεωρω απο ολα τα σταδια.Ας πουμε ο Νιτσε θεωρει τον Αλεξανδρο καρικατουρα του πραγματικου Ελλην αλλα βλεπει το πραγμα απο μια μονο σκοπια και κατα ενα μεγαλο ποσοστο του δινω δικιο.
Αλλα κρινει και παλι συμφωνα με τα δεδομενα της τοτε εποχης και οχι με τα δικα του.Νομιζω οτι ετσι πρεπει να πραξουμε και μεις.

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Χωρίς να νομίζεις φίλε μου ότι τα έχω μαζί σου,θέλω να πω πως δεν έχει να κάνει με ηρωισμο εδώ.Είναι κάτι πολύ περισσότερο και θα ήθελα να παρακαλέσω την <ΑΖΩΕΛ> να πει κάτι περισσότερο από όσα λέει.Aν μπορει και ξερει βεβαια.
«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»
Ναι μεν διδαχτηκε την σοφρωσυνη απο τον αριστοτελη αλλα μεγαλωσε πλαι στην Ολυμπιαδα μεσα σε μυστηριακο περιβαλλον.Επικρατησε κατ'εμε η δευτερη.