- ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
NK
πανω σ αυτα που γραφεις!
αγαπητε εδω ειναι φορουμ συζητησεων,ειναι λογικο να υπαρχουν να υπαρχουν διαφωνιες,με σκοπο την καταδειξη της αληθειας,
και οταν οι αποψεις διαφερουν ειναι λογικο να υπαρχει φαγωμος,ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΑΥΤΟ!
αν παλι το εννοεις γενικα οτι οι ελληνες εχουν αναπτυγμενη την φαγωμαρα στην ζωη τους,τοτε σου λεω τα εξης, .
οι ελληνες αποτελωντας ιδιαζουσας σημασιας λαος στα παγκοσμια
πνευματικα δρωμενα,ειναι λογικο να εχει ανεβασμενη αντιληψη επι των θεματων αυτων ,με αποτελεσμα να ενθουσιαζεται απο την την ιδια του την
πνευματικη αποκαλυψη και να πεφτει συχνα στο καιριο λαθος να γινεται
εγωιστης,οταν ομως στο θεμα της διαφωνιας εχει λογο η ημιμαθεια και η αγνοια μερικων ,τοτε το θεμα δεν κλεινει και δεν καταληγει που θενα
με τις γνωστες συνεπειες!
ιστορικη γνωση ,μορφωση,λογικο υποβαθρο και καλη διαθεση φιλε μου!
φιλικα!
sakhs3
Η Διχογνωμία των Ελλήνων είναι όντως προαιώνια.
Η ΔIΧΟΓΝΩΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Αυτό είναι ένα Αξίωμα και κανείς λογικά σκεπτόμενος δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Η Δημοκρατία είναι γέννημα των Ελλήνων και κατά συνέπεια είναι λογικό και η Διχογνωμία να είναι γέννημα των ιδίων.
Επί του θέματος έχω σοβαρότατη άποψη την οποία όμως προτιμώ να μην εκφράσω.Το μόνο που θα πω είναι το εξής.Η Φύση έχει προνοήσει ώστε οι πιο "επικίνδυνοι" οργανισμοί να αυτοκαταστρέφονται.
H επικοινωνιακή νοοτροπία του έλληνα είναι ανεκδιήγητη.
Αρκεί μία ματιά σε αυτά τα κωμικοτραγικά τηλεοπτικά παράθυρα ή αυτές τις παρωδίες που ονομάζουν πολιτικές συζητήσεις για να εντοπίσουμε το διαλεκτικό χάος που βασανίζει αυτή τη χώρα.Μία απέραντη Βαβέλ.
Το ίδιο ισχύει και για το Εsoterica.Το esoterica είναι και αυτό καθρέφτης της ελληνικής σκέψης και κοινωνίας εν γένει.Μία ματιά αρκεί ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ TOY ESOTERICA για να εντοπίσουμε το Φίδι της Διχόνοιας,φίδι βαθιά ριζωμένο στο DNA του έλληνα.
Όλα τα μέλη του Εsoterica οφείλουν να ξεχάσουν για λίγο τις μεταξύ τους διαφορές και συγκρούσεις και να συζητήσουν επί του θέματος,να τα βάλουμε κάτω και να συζητήσουμε μπας και βρούμε ποιά είναι τα βαθύτερα αίτια αυτής της Κατάρας που λέγεται Διχόνοια και που μας συντροφεύει από αρχαιοτάτων χρόνων.
Άραγε υπάρχει θέληση για ομόνοια ή μήπως προτιμούμε το διαλεκτικό χάος?Μήπως είναι αλήθεια ότι αρκετοί από εμάς δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε δίχως το εν λόγω χάος?Μήπως τελικά η διχόνοια είναι αυτοσκοπός και βαθιά ανάγκη?

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Αλοίμονο αν μέσα από αυτά δεν έβγαινε πού και πού κανάς καβγάς, θα είμασταν νεκροί!
Διαδικασία συγχώνευσης είναι, κατα τη γνώμη μου, εγώ το βλέπω σαν ευλογἰα, όχι κατάρα.
Κ.
Όπως είπε ο Kost καλό είναι να υπάρχει αλλά όταν παίρνει μεγάλες διαστάσεις καταντάει Καταστροφή!
Και είναι πολύ άσχημο να χαραμίζονται τα αισθήματα και τα προτερήματα κάποιων Ανθρώπων πάνω σε τέτοια ελαττώματα!
αλλα εχω κατι για σενα 1900
στο μυνημα σου μαζι με την εικονα υπαρχει και μαι φραση(αποφθευγμα λεγεται νομιζω) !
και επειδη σ αυτο υπαρχει η λεξη "γκλαβα"
σε ενημερωνω οτι εχει σλαβικη προελευση ,αυτο το γνωριζω μιας και η
περιοχη απο οπου προερχομαι εχει κατι χωρια στα οποια οι κατοικοι μιλουν σλαβικα (γυφτοσκοπιανα),και ενα απο τα επιχειρηματα που εχουν
αμφισβητωντας την ελληνικοτητα της μακεδονιας ειναι, οτι παρα πολλοι ελληνες στην μακεδονια (ελληνικη και μοναδικη) χρισημοποιουν
σλαβικης ,γυφτοσκοπιανης προελευσης λεξεις(γιαυτους μακεδονικης)
που κατα αυτους εξηγει, πλην των αλλων, την σλαβικη προελευση και ιστορια της μακεδονιας !
μην τους επιβαιβαιωνεις λοιπον!!
sakhs3
sakhs3
quote:
Σκουλήκι κρυπτοσκοπιανέ 1900, αποκαλύφτηκες
Σσσσσσς! Σιγά...η πατρίδα κοιμάται...
Δεν είδες! Έσβησα την υπογραφή μου, άλλαξα και εικόνα για να μη με καταλάβουν! Σσσσσσ...σιγά

και δη στη Δυτική Ευρώπη,
για να δείτε εκεί τι "αρμονικά" που ζει ο κόσμος.
Ειδικά στην Αγγλία,όπου κάθε Σάββατο,
σε κάθε δρόμο,σε κάθε πάμπ,θα πέσει κι από ένα χέρι ξύλο.
του στυλ"μου εφαγες την γκομενα"κ.τλ
σε αντιθεση με τους ελληνες που εν οψει εκλογων ειναι σε θεση να
σφαχτουνε!ενω οι αγγλοι και λοιποι ευρωπαιοι αδιαφορουν σχετικα στο ζητημα αυτο,
αυτο που απουσιαζει απο εμας ειναι η εθνικη συμπνοια,μιας και ο καθενας βλεπει το συμφερον της χωρας διαφορετικα!
πιστευω πως οι αλλοι ευρωπαικοι λαοι,πετυχαινουν καποιο καλο ποσοστο
"εθνικης ενοτητας" βγαζοντας απο το μυαλο τους καθε ιχνος "πολιτικης πολωσης " και στρεφονται απλα και ωμα στο οικονομικο
τους συμφερον,κοιτωντας ταυτοχρονα και σε καποια ηθικη ισοροπια!
αρκετα καλο αλλα ισως οχι το καλυτερο!!
και ενω οι δικοι μας πολιτικοι πασχιζουν για τα παραπανω (χρημα ,οικονομια)και εχοντας και τον μισο λαο συνηθως πορωμενο οπαδο
μαζι τους!τελικα μονο αυτο δεν καταφερνουν να πετυχουν!
sakhs3
quote:Μπα ούτε καν! Οι Αγγλοι δεν ψάχνουν για λόγο. Πλακώνονται για το τίποτα!
ναι!! αλλα οι λογοι ειναι συνηθως πρωσοπικοι
του στυλ"μου εφαγες την γκομενα"κ.τλ

quote:
Καλησπέρα παιδιά,διάβασα σχεδόν όλα τα θέματα που υπάρχουν στο forum και σε συνδυασμό με τα πολιτικά θέματα,διαπίστωσα οτι τελικά ισχύει η κατάρα (κυρίως) των Ελλήνων,είναι η κατάρα που διέλυσε σε λίγα χρόνια την Αυτοκρατορία του Αλέξανδρου,είναι η κατάρα που έστειλε στις Θερμοπύλες μόνο 300 Σπαρτιάτες,είναι η κατάρα της φυλάκισης του Κολοκοτρώνη και της δολοφονίας του Βενιζέλου,είναι ή κατάρα του να φαγωνόμαστε μεταξύ μας...NK
Αυτο με τους Σπαρτιατες που ειπε ηταν ιστορικη χαζομαρα για αρκετους λογους, οπως επισης αυτο με τα Βασιλεια που προεκυψαν απο την εκστρατεια του Αλεξανδρου (τα οποια ειναι ευτυχημα κιολας που μπορεσαν και δημιουργηθηκαν και κρατησαν τοσα χρονια, στη κατασταση που βρισκονταν εκεινα τα χρονια ολη η περιοχη).
Καλο ειναι να μην μεταχειριζομαστε την ιστορια σαν πλαστελινη, για να την πλαθουμε αναλογα με αυτο που θελουμε να πουμε και να ταιριαξουμε.
sakhs3