- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Γειά σου και'σένα Stauro p.Τους σωλήνες που λές στην Πύριζα, δεν τους έχω δεί, γιατί έχω πολύ καιρό να επισκεφθώ το μέρος. Πολύ πιθανόν κάποιοι να κλέβουν νερό απο την πηγή, ως συνήθως. Ίσως βέβαια να προέρχονται απο δεξαμενές τις οποίες χρησιμοποιούν, για να γεμίζουν τις υδροφόρες στην πυρασφάλεια του καλοκαιριού.
Όσο για σένα ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, θα σε παρακαλούσα όσο πιο θερμά γίνεται, αν έχεις κάτι μαζί μου και επιθυμείς τόσο πολύ να με κοντράρεις και να με ειρωνεύσαι, να επισκεφθείς ένα τόπικ στο Αχλαδότυρο με τίτλο "βγάλτε το άχτι σας, βρίστε θάψτε" ή κάπως έτσι, και να βγάλεις εκεί το δικό σου άχτι. Απο την μία, στο τόπικ του Γλασυαλαβόα, με αποκαλείς ανοιχτά και θρασύτατα (και απο τα πρώτα σου μυνήματα σα νέο μέλος)σατανιστή, και οτι θα μου φέρεις την Εκάτη κατακέφαλα (τόσος ανδρισμός πιά;)και απο την άλλη με αποκαλείς ειρωνικότατα ρομαντική ψυχή και με ρωτάς που να βρείς την Εκάτη. Λοιπόν επειδή φαίνεται οτι εγγράφηκες εδώ μόνο και μόνο για να μου επιτίθεσαι, άσε αυτό το τόπικ στην ησυχία του σε παρακαλώ, και τράβα στο αχλαδότυρο και πές οτι ευχαριστηθεί η ψυχή σου.
Χαίρετε
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
quote:
Όσο για σένα ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,.................
αμαν πια davelis666, ουτε εναν καλο λογο δεν δεχεσαι
η λεξη ΕΚΑΤΗ (αν πραγματι προερχεται απο το εκας) στα Νεα Ελληνικα "μεταφραζεται":
η οξαποδω
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, θαρρείς πως τα Νέα Ελληνικά, είναι και τα σωστά Ελληνικά ; Ακούς εκεί, "εκάς=οξαποδώ". Μην τα δαιμονοποιούμε όλα φίλτατε. Λοιπόν, σύμφωνα με το λεξικό ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γλώσσας του Παν.Ε.Γιαννακόπουλου : Εκάς (και έκας) (επίρρ.) και σημαίνει "μακριά", "απο πολύ μακριά". Για αυτό και η Μυθολογία μας αναφέρει οτι το Όνομα της Εκάτης, σημαίνει η απόμακρη, η απομακρυσμένη. Μην ξεχνάς άλλοστε, και τη λέξη ΕΚΑΤΗβόλος, που σημαίνει αυτός που χτυπάει απο ΜΑΚΡΙΑ.
Αλήθεια έχετε σκεφτεί αν υπάρχει κάποια μυστική σύνδεση ανάμεσα στην Εκάτη και το Βουνό της Πεντέλης ; Θα το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή αυτό.
Σας χαιρετώ.
quote:
θαρρείς πως τα Νέα Ελληνικά, είναι και τα σωστά Ελληνικά
ναι
quote:
Εκάς (και έκας) (επίρρ.) και σημαίνει "μακριά", "απο πολύ μακριά"
οξαποδω και μακρια - το ιδιο ειναι
quote:
Αλήθεια έχετε σκεφτεί αν υπάρχει κάποια μυστική σύνδεση ανάμεσα στην Εκάτη και το Βουνό της Πεντέλης ;
αυτο σου λεω κι εγω
Χθες η θεία μου που είχε πάει βόλτα την Κυριακή από τη μεριά του Διονύσου με κατάληξη τον Μαραθώνα μου είπε ότι είδε πυκνούς μαύρους καπνούς μέσα στα δέντρα. Ελπίζω να μην ήταν κάποια σοβαρή πυρκαγιά.
Φίλε Νταβέλη έμαθες τίποτα;
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλή μου Narya, γειά σου. Με ανυσύχησε αυτό που είπες, γιατί δεν άκουσα τίποτα. Θα το ψάξω να δώ. Ελπίζω να μην ήταν φωτιά, αλλά κάποιοι να έκαιγαν σκουπίδια, όπως κάνουν συνήθως...Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την πληροφορία.
Αγαπητέ Άno-Throsko, η πινακίδα που είδες, είναι (έτσι έχω ακούσει) επίτηδες τοποθετημένη εκεί για να μην βρίσκει ο κόσμος τη Σπηλιά. Βέβαια θα μου πείς και ποιός μπορεί να κάνει τέτοιου είδους "φάρσες" ; Η Κοινότητα ; η Αστυνομία ; ο Στρατός ; Δεν ξέρω τι να σου πώ...Άσχετο, αλλά μου έκανε εντύπωση μια πινακίδα που υπάρχει απέναντι απο αυτή που αναφέρεις με κατεύθηνση τη Σπηλιά (όχι οτι οδηγεί εκεί, αλλά έχει αυτή την κατεύθηνση) και λέγεται...οδός Πανός !
Κολοκοτρώνη, σα να αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί επιμένεις τόσο πολύ να ταυτίζεις την Θεά Εκάτη με τον οξαποδώ, ή αλλιώς Διάβολο. Διότι μάλλον σε ενοχλεί οτι σαν ψηφιακή υπογραφή χρησιμοποιώ μια επίκληση της, και θέλεις να υπονοήσεις οτι κατά κάποιο τρόπο, επικαλούμαι το Διάβολο. Μα ναί, φυσικά, ένας Νταβέλης666 μόνο τον Διάβολο θα μπορούσε να επικαλεστεί. Αυτό δεν ήθελες να ακούσεις ; Το άκουσες. Ευχαριστημένος ; Όχι ; Μα τότε, να μου επιτρέψεις να σου αφιερώσω ολόκληρη την επίκληση. Απόλαυσε τη :
"Τίν γάρ ποταείσομαι άσυχα δαίμον, τα χθονία, θ'Εκάτα, τάν και σκύλακες τρομέοντι ερχομέναν νεκύων ανά τ 'ηρία και μέλαν αίμα. Χαίρ' Εκάτα δασπλήτι, και ές τέλος άμμιν οπάδει, φάρμακα ταύτ' έρδοισα χερείονα μήτε τι Κίρκας μήτε τι Μηδείας, μήτε ξανθάς Περίμηδας".
Τι ; Δεν την απόλαυσες ; Α, ναί ξέχασα, δεν σου αρέσει η μουσικότητα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, αλλά η βαρβαρότητα της Νεοελληνικής. Ορίστε λοιπόν :
"Για σένα τραγουδώ ήσυχο δαιμόνιο, χθονία Εκάτη που φθάνεις απο της γής τα βάθη και πάνω απο τους νεκρούς περνάς, διαβαίνεις τα μνήματα και τις λίμνες τις μαύρες των αιμάτων, που οι σκύλοι σαν σε καταλάβουν τρεμουλιάζουν. Χαίρε Εκάτη φοβερή, κάνε με τη βοήθεια σου, τα μάγια μου να στεριώσουν, να μην βρεθούν χειρότερα, ούτε απο τα μάγια της Κίρκης, ούτε της Μήδειας ούτε και της ξανθωπής Περίμηδας".
Τώρα πιστεύω οτι "κάλυψα" εσένα, αλλά και όσους απο εσάς εδώ μέσα αλλά και απο προσωπικά mail με αποκαλείτε σατανιστή. Άντε, χαρήτε τώρα.
Σας χαιρετώ.
Να μαι και εγώ πάλι στο topic αυτό.
Αγαπητή narya, ανοι καπνοι που είδατε τοποθετούνται στην Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα μέσα σε χώρο της παλιάς Αμερικάνικης Βάσης σας πληροφορώ ότι εδώ και τρεις μήνες περίπου ο Δήμος της Ν Μακρης συγκεντρώνει όλα τα ξερά δένδρα που καθαρίζει από όλη την περιοχή και μαζί με σκουπίδια τα καίει στον χώρο αυτό με αποτέλεσμα όλοι οι περίοικοι και πιό συγκεκριμένα ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ να έχουν αγανακτήσει από τους καπνούς, την βρώμα και τα αποπνικτικά αέρια. Και το χειρότερο είναι ότι όσα διαβήματα και άν έχουν κάνει (σε αστυνομία,
και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες) έχουν πάει όλα στον βρώντο. Δεν έχουν εισακουστεί από κανέναν και η φωτιά συνεχίζει να καίει αμείωτα.
Και φυσικά θα συνεχίζει γιά πολύ καιρό ακόμα γιατί όπως αναφέρθηκε έχουν να κάψουν ακόμα 5000 φορτηγά με ξύλα και σκουπίδια
Καταλαβαίνετε τώρα τί γίνεται;;;;;;;;;;;;
Φιλικότατα.
Κοιτάζουμε σχέσεις μακροχρόνιες να χαλάνε, τα διαζύγια πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα και απορούμε ο Θεός ήθελε έτσι να γίνει ή είναι δικό μας έργο; Ποια είναι η δική σας άποψη και γιατί;
Ταξίδι στο άγνωστο
Ενημερωτικά μπορείς να χρησιμοποιείς και την επιλογή "Αναζήτησε" προς τα πάνω κι αριστερά της σελίδας όπου γράφοντας μια λέξη κλειδί (π.χ. πεπρωμένο) μαθαίνεις για τυχόν υπάρχοντα θέματα παραπλήσιου περιεχομένου με αυτό που σ' ενδιαφέρει.
Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά παρεμφερή θέματα με αυτό που άνοιξες σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να διαβάσεις τοποθετήσεις και σχόλια, να βρεις πληροφορίες ή να εκφράσεις και τη δική σου άποψη(απλά κλικάρεις πάνως τους για να εισέλθεις).
Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω στο πεπρωμένο ή σ' οποιοδήποτε θεϊκό σχέδιο.
Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου![]()

Ταξίδι στο άγνωστο

quote:
Τα θέματα που μου θέτεις να δω απαντούν μονόπλευρα και δεν φαίνονται οι απόψεις των αναγνωστών.
Εμ που να φανουν αν δεν τα διαβασει κανεις πρωτα ....
(σταματήστε την γιατι .... ανακάλυψε και "ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ")
οχι τίποτα αλλο έχουμε πανω απο 10.000 θέματα ![]()

jvl

Στο Φιλοσοφικό Λεξικό του ο Βολταίρος έγραψε τα εξής για το το πεπρωμένο . :
" . . . Τα πάντα κυβερνώνται από αναλλοίωτους νόμους . . . αλλά είναι κανονισμένα από πριν . . . το καθετί είναι ένα αναγκαίο αποτέλεσμα . . . Υπάρχουν μερικοί που , τρομοκρατημένοι απ'αυτή την αλήθεια , δέχονται μόνο τη μισή , όπως οι οφειλέτες που δίνουν τα μισά στους πιστωτές τους και ζητούν προθεσμία για τα υπόλοιπα .Υπάρχουν , λένε , γεγονότα αναγκαία και άλλα που δεν είναι αναγκαία . Θα ήταν αλλόκοτο ένα μέρος απ'όσα συμβαίνουν να πρέπει να συμβαίνει και ένα άλλο μέρος να μην πρέπει . . . Πρέπει κατ'ανάγκη να έχω το πάθος να γράψω αυτά εδώ και συ να έχεις το πάθος να με καταδικάσεις . Είμαστε και οι δύο εξίσου ανόητοι, και οι δύο παιχνίδια στα χέρια του πεπρωμένου . Η φύση σου είναι να κάνεις το κακό , η δική μου είναι ν'αγαπώ την αλήθεια και να τη δημοσιεύω σε πείσμα σου " .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Παρόμοια a priori επιχειρήματα , όσο πειστικά κι αν φαίνονται , μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν .
Ο Βολταίρος συλλογιζόταν σαν νευτωνικός : η φύση είναι πάντα σύμμορφη με τον εαυτό της . Όμως σήμερα βρισκόμαστε μέσα στον αλλόκοτο κόσμο που ειρωνεύτηκε ο Βολταίρος . Ανακαλύπτουμε κατάπληκτοι την ποιοτική ποικιλία που παρουσιάζει η φύση .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά