ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
30/04/2004, 02:05:19

χαιρετω ολες και ολους τους φιλους

φιλε νταβελη λεγαμε να με πας εσυ, αλλα σημερα ετυχε και με πηγε φιλος ερευνητης για πρωτη μου φορα στη σπηλια

η καταστροφη της ειναι εμφανης κι ας μην την ειχα δει πριν τα εργα

με αποζημιωσε ο καταπληκτικος εξωτερικος χωρος της σπηλιας, ο οποιος σημερα τουλαχιστον εκπεμπε θετικη ενεργεια

ωστοσο παρατηρησα πως συγκεκριμενα φυτα, που τα γνωριζω πολυ καλα λογω της ενασχολησης μου με κηπους και φυτα, γερνουν εντονα τις ανθισμενες κορυφες τους μακρυα απο την σπηλια

οσα φυτρωνουν μακρυτερα ομως μεγαλωνουν φυσιολογικα

το γιατι αυτο δεν συμβαινει σε ολη την βλαστηση δεν μπορω να το εξηγησω

ο φιλος πηρε φωτογραφιες και οταν μου τις στειλει θα τις παραθεσω στα θεματα περι Πεντελης στο φορουμ

επισης ειδα απο κοντα οτι το πετρωμα της σπηλιας ειναι σε μεγαλο μερος χαλαζιας, και σε συναρτηση με την αυξημενη υγρασια (πολλα νερα) δικαιολογουνται τα περιεργα φαινομενα

παντως το μεγαλυτερο μυστηριο στο θεμα μας ειναι οι επεμβασεις που εγιναν στην σπηλια και την περιοχη

ειναι παραλογες!!!

οι σηραγγες, απο τα οσα γνωριζω περι κατασκευων, δεν ειναι κατασκευες που φτιαχτηκαν για να διαρκεσουν

δειχνουν ξεκαθαρα πως προκειται για απλη υποστυλωση, σαν τα μεταλεια - τωρα το τι εψαχναν θα ηθελα πολυ να το μαθω

ακομα και η επεμβαση στη σπηλια ειναι εντελως ανεξηγητη και χωρις νοημα - τι εκαναν τελικα δηλαδη, πηραν τα "μπαζα" κι εφυγαν???

παρατηρησα οτι και η οροφη της σπηλιας ειναι πειραγμενη, λειπουν οι σταλακτιτες που φυσιολογικα επρεπε να υπαρχουν - υπολειματα τους διακρινονται ακομα

τα περι ΕΥΔΑΠ και βρυσων εντασονται στο ιδιο πλαισιο του παραλογισμου - ποια ομβρια υδατα να συλλεχθουν και που να προωθηθουν?

ελπιζω να μου συγχωρησουν οι υπευθυνοι το οτι θα γραψω τις παρατηρησεις μου σε ολα τα τοπικ με θεμα την Πεντελη - μαλιστα σαν αναγνωστης θεωρω απαραιτητο να υπαρχουν διαφορα τοπικ με το ιδιο θεμα

ναστε καλα

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

Ntavelis666Μέλος
11/05/2004, 22:55:01
Καλησπέρα σας !
Πολλοί προσωπικοί λόγοι με κράτησαν μακριά απο την πανέμορφη παρέα σας. Ζητώ συγγνώμη για την απουσία μου. Ελπίζω στο μέλλον να μπορώ να βρίσκομαι πιο κοντά σας.
Να'στε όλοι καλά. Kαλό βράδυ !

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

12/05/2004, 01:02:16
Νταβέλη καλώς σε βρήκαμε πάλι φίλε μου!

jonnie έγραψες κάτι που δεν το είχα προσέξει πριν

"παρατηρησα οτι και η οροφη της σπηλιας ειναι πειραγμενη, λειπουν οι σταλακτιτες που φυσιολογικα επρεπε να υπαρχουν - υπολειματα τους διακρινονται ακομα"

Το είχα βάλει νομίζω και στο πρώτο θέμα του Νταβέλη...

"Τι έχει γραφτεί το 1930
Τα λατομεία του Πεντελικού όρους είναι αφ ενός μεν υπέρ τον Διόνυσον, αφ ετέρου 15' προς Β της μονής Πεντέλης, σημείου αφ ού άρχονται παρατηρούμενα πολλά ίχνη της αρχαίας εκμεταλλεύσεως. 15' βορειότερον, είναι τα κύρια λατομεία.
Παρά τα λατομεία ταύτα υπάρχει άντρον σταλαχτιτών (10-15 μ ύψους και 20-30 μ. βάθους) κατά την είσοδον του οποίου υπάρχει παρεκκλήσιον."

Φαίνεται ότι οι σταλακτίτες πήγαν "υπέρ πίστεως και πατρίδος"

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Ntavelis666Μέλος
12/05/2004, 21:40:59
Το Βουνό της Πεντέλης, είναι ίσως το μοναδικό στο οποίο υπάρχουν κρυμμένα τόσα θαυμαστά και μυστηριώδη πράγματα τα οποία αφήνουν έκπληκτο τον περιηγητή.
Ένα απο αυτά, είναι τα ασύλληπτης τεχνοτροπίας ιερά, μαγικά και αστρολογικά σύμβολα καθώς και κάποιες επιγραφές τα οποία εντοπίζονται και περιορίζονται στο Αρχαίο Μονοπάτι της Σπηλιάς του Πανός-Νταβέλη.
Κρυμμένα μέσα σε δάση και πάνω στο κατάλευκο Πεντελικό Μάρμαρο βρίσκονται κάποια αριστουργηματικά σύμβολα σκαλισμένα με εκπληκτική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Η προσωπική μου άποψη είναι οτι αυτά τα σύμβολα δεν βρίσκονται τυχαία εκεί, αλλά, κατά κάποιο τρόπο δείχνουν να κωδικοποιούν κάποιο μεγάλο μυστικό που σχετίζεται με το ίδιο το Βουνό. Οι λόγοι που με οδήγησαν να σχηματίσω αυτή την άποψη είναι οι εξής: Δεν πρόκειται για απλά χαράγματα στους βράχους, αλλά για αριστουργηματικά έργα τέχνης πολλές φορές εντυπωσιακού μεγέθους. Δε νομίζω οτι ο δημιουργός τους τα έφτιαξε μόνο και μόνο γιατί είχε καλλιτεχνικές ανυσηχίες. Αλλά ακόμα και αν ο δημιουργός ήθελε απλώς να εξασκήσει την τέχνη του, τότε, περίεργο τόπο διάλεξε να το κάνει. Όλα τα σύμβολα περιορίζονται σε ένα μόνο σημείο του Βουνού,αρκετά σημαντικό και αυτό δεν είναι άλλο απο την Αρχαία Οδό καταγωγής Μαρμάρου και στα πλησίον αυτής μέρη. Αν ο δημιουργός τους ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις στους επισκέπτες-περιηγητές, τα σύμβολα αυτά θα βρισκόντουσαν σε εμφανή σημεία για να μπορούν να τα δούν όλοι. Παρόλα αυτά όμως, προτίμησε να τα σκαλίσει σε κρυφά σημεία και μάλιστα πολλά απο αυτά είναι τόσο καλά κρυμμένα, ώστε απαιτεί πολύ κόπο να τα εντοπίσει κανείς. Ειδικά όταν στην περιοχή υπήρχε το πυκνό δάσος των τεράστιων πεύκων, (σήμερα έχει καεί) η αναζήτηση συμβόλων φάνταζε ακατόρθωτη. Έίναι εμφανές οτι η θέση που βρίσκεται το κάθε σύμβολο δεν είναι τυχαία επιλεγμένη. Προϋπάρχει μια διαμόρφωση του χώρου, συνήθως αυτοί οι χώροι έχουν μικρό θαλαμοειδές σχήμα. Τα σύμβολα βρίσκονται όλα πάνω σε συμπαγή βράχο, πολλές φορές δίπλα σε εμφανή σημάδια αρχαίας εξόρυξης μαρμάρου, και ποτέ πάνω σε ένα απλό κομμάτι πέτρας το οποίο ο καθένας μπορεί να πάρει σπίτι του.
Μάλιστα, πολλά απο αυτά επαναλαμβάνονται στον εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο της Σπηλιάς. Όλα τα σύμβολα δεν είναι τυχαία επιλεγμένα, αλλά συνδέονται μυστικά μεταξύ τους. Τα σύμβολα είναι είκοσι τρία και είναι τα εξής :
- Πεντάλφα. (3)
- Εξάλφα. (2)
- Σταυρός. (4)
- Σπείρα.
- Κλειδί.
- Παλάμη. (2)
- Κεφαλή. (2)
- Διπλός Πέλεκυς. (2)
- Σκορπιός.
- Ιχθύς.
- "Χ"
- "Φ"
- "Θ"
- Το σύμβολο της Αργοναυτικής εκστρατίας καθώς και αιγυπτιακά σύμβολα.
Πέρα απο τα σύμβολα υπάρχουν και άλλα να δεί κανείς στη συγκεκριμένη περιοχή όπως μια λαξευμένη πάνω σε βράχο λεκάνη, σε σχήμα Πεντάλφας. Υπάρχουν ακόμα τρείς επιγραφές. Η πρώτη είναι γραμμένη στα Αραμαϊκά και λέει : "ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ". (Θα'θελα να ρωτήσω,είναι αλήθεια οτι η φράση "Μαράν Αθά" σημαίνει "Έρχεται ο Κύριος" ;) Η δεύτερη λέει : "ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΑΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗΝ". Η τρίτη είναι αρκετά περίεργη :
"ΑΤΑΦΟ ΣΩΜΑ ΘΑΜΜΕΝΗ ΨΥΧΗ - ΒΕΛΑΖΩ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΜΜΕΝΗ - ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΛΕΥΚΟ - ΠΡΟΔΟΤΗΣ Η ΠΡΟΒΑΤΟΝ ΕΙΜΑΙ."
Υπάρχει και μια τέταρτη, μέσα στο Σπήλαιο Νταβέλη η οποία λέει :
"ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ".

ΠΕΝΤΑΛΦΑ
Υπάρχει σκαλισμένη τρείς φορές στο ίδιο μικροσκοπικό μέγεθος. Δύο υπάρχουν στο Αρχαίο Μονοπάτι και άλλη μία στα αριστερά τοιχώματα της Σπηλιάς του Νταβέλη.
Πρόκειται για την Ιερή Πεντάλφα των Πυθαγορείων.

ΕΞΑΛΦΑ
Υπάρχει σκαλισμένη δύο φορές. Η μία είναι απλή και δείχνει παμπάλαια, τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή πάνω της. Η άλλη δεν είναι απλή, αλλά περιέχει μέσα της και ένα ισοσκελή σταυρό όπου κάθε σκέλος του μοιάζει με πέταλο.

ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ
Υπάρχει σκαλισμένος δύο φορές, ένας στο Αρχαίο Μονοπάτι και ένας στην είσοδο ακριβώς της Σπηλιάς. Ο δεύτερος δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον. Κάποιοι τον έξησαν.

ΚΛΕΙΔΙ
Η λαβή του κλειδιού έχει σχήμα πενταγώνου. Στα αριστερά της λαβής υπάρχει το γράμμα "Α" και στα δεξιά το γράμμα "Ω" ενώ στο μέσον αυτών η ίδιας τεχνοτροπίας και μεγέθους με τις προηγούμενες, Πεντάλφα. Το κάτω μέρος της λαβής έχει ένα κενό κι'αυτό σε σχήμα πενταγώνου.

ΠΑΛΑΜΗ
Υπάρχει σκαλισμένη δύο φορές, μία κοντά στο Αρχαίο Μονοπάτι και μία μέσα στη Σπηλιά. Εκείνη της Σπηλιάς είναι του δεξιού χεριού και η άλλη του αριστερού

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Πρόκειται για ένα γοτθικής τεχνοτροπίας αστρολογικό σύμβολο του Σκορπιού. Πάνω δεξιά απο το σύμβολο, μέσα σε ένα ορθογώνιο πλαίσιο υπάρχουν τα γράμματα ΥΝς

ΙΧΘΥΣ
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα τρίγωνο γεμάτο ρόμβους όπου μέσα σε αυτό υπάρχει ένας κύκλος, μέσα στον κύκλο ένα ορθογώνιο και μέσα στο ορθογώνιο ένας Ιχθύς. Το εσωτερικό του τριγώνου αποτελείται όλο απο μικρότερα τριγωνάκια. Τα τριγωνάκια αυτά είναι σκαλισμένα όλα πρός τα μέσα εκτός απο δύο, ένα στα αριστερά και ένα στα δεξιά του κύκλου τα οποία είναι σκαλισμένα πρός τα έξω.
Μεταξύ του κύκλου και του ορθογώνιου, υπάρχει ένα τρίγωνο απο πάνω και άλλα δύο απο κάτω.

"Θ"
Ένα οκτάπλευρο το οποίο περικλείει μέσα του το αρχαιοελληνικό γράμμα "Θ" ενώ το οκτάπλευρο πλαισιώνεται απο ένα άλλο σχήμα που μοιάζει με ήλιο. Το συγκεκριμένο σύμβολο θυμίζει πολύ τα αγρογλυφικά της Αγγλίας.

"Φ"
Υπάρχει σκαλισμένο δύο φορές, μία στο Αρχαίο Μονοπάτι και μία στο χώρο της Σπηλιάς. Η κάθετη γραμμή και στα δύο, σχηματίζει τα δύο Έψιλον. Το "Φ" εκείνο που υπάρχει στο Μονοπάτι, έχει δίπλα του τα γράμματα ΚΕ Η και τη χρονολογία 1984.

ΣΤΑΥΡΟΣ
Υπάρχει σκαλισμένος τρείς φορές. Οι δύο απο αυτούς είναι ίδιοι στην τεχνοτροπία ενώ ο τρίτος όχι μόνο διαφέρει εντελώς στο σχήμα του, αλλά στις γωνίες του σκαλισμένα κάτι σαν μεμβράνες. Πρόκειται για το γνωστό χριστιανικό σύμβολο.

ΚΕΦΑΛΗ
Υπάρχει σκαλισμένη δύο φορές, μία κοντά στο Αρχαίο Μονοπάτι και άλλη μία στη Σπηλιά. Ενώ η πρώτη δείχνει μια κανονική ανθρώπινη μορφή, η άλλη, της Σπηλιάς, είναι αρκετά παράξενη. Καταρχάς δείχνει παμπάλαιη και κατά δεύτερον, δε μοιάζει με ανθρώπινη. Έχει μυτερό πηγούνι, σχιστό στόμα και αμυγδαλωτά μάτια. Θα'λεγε κανείς οτι έχει έντονα χαρακτηριστικά εξωγήινου.

Ntavelis666Μέλος
18/05/2004, 01:01:57
Καλησπέρα σας Αγαπητοί Φίλοι !
Σχετικά με αυτά τα σύμβολα για τα οποία έκανα αναφορά στο προηγούμενο post, έχω να σας πώ μια παράξενη ιστορία. Ξεκινώ ένα πρωϊ για να πάω να φωτογραφήσω όσα απο αυτά τα σύμβολα δεν είχα μέχρι τότε σε φωτογραφία.
Όταν μετά απο δύο μέρες πήγα να πάρω τις φωτογραφίες, με έκπληξη διαπιστώνω το εξής. Στην κάρτα που είχε μέσα ο φάκελος με όλες τις φωτογραφίες σε σμίκρυνση, το "σαλόνι" που λέμε, εμφανίστηκαν τρείς περίεργες φωτογραφίες οι οποίες απεικόνιζαν την γκρεμισμένη κεραμοσκεπή ενός παλιού σπιτιού κάπου μέσα σε μια πόλη !!! Tα'χασα. Μούδιασα. Κι΄αυτό γιατί το φίλμ αυτό τραβήχτηκε όλο πάνω στην Πεντέλη αλλά...και την περιοχή αυτή με το σπίτι, ούτε κάν γνωρίζω !
Η πρώτη φωτογραφία με το σπίτι εμφανίστηκε στη θέση 5Α. Συμπτωματικά, η αμέσως επόμενη φωτογραφία απεικόνιζε μια Πεντάλφα.(5Α) Το σπίτι εμφανίζεται πάλι, ύστερα απο τρείς φωτογραφίες, στη θέση 9Α και μετά στη 12Α. Αν το παρατηρήσατε, οι τρείς φωτογραφίες με το σπίτι έχουν ένα κενό μεταξύ τους, τρείς φωτογραφίες. Κοιτάω το αρνητικό αλλά οι τρείς φωτογραφίες δεν υπήρχαν ! Αντιθέτως, στη θέση 12Α του αρνητικού, εκεί όπου υποτίθεται οτι έπρεπε να υπάρχει το σπίτι, υπάρχει μια ομίχλη. Μην χάνοντας χρόνο, έτρεξα πίσω στο φωτογραφείο για να ρωτήσω τι συμβαίνει. Ο άνθρωπος που ήταν εκεί "χτύπαγε το κεφάλι του στον τοίχο". Μου είπε οτι δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομύριο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τον ρώτησα μήπως το μηχάνημα του κρατάει κάποια "μνήμη" απο παλιότερα φίλμ και έτσι μήπως εξηγήται η εμφάνιση των "άσχετων" φωτογραφιών πάνω στο "σαλόνι". Η απάντηση ήταν αρνητική και μου υποσχέθηκε οτι θα τηλεφωνούσε στην Kοdak (απο αυτήν προέρχεται το μηχάνημα) για να ρωτήσει σχετικά με το συμβάν. Ύστερα απο κάποιες μέρες με συνάντησε και μου είπε οτι η απάντηση της Kodak ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είχαν ξανακούσει και οτι δεν μπορεί να συμβεί σε καμία περίπτωση. Με ρώτησε ο άνθρωπος, μήπως τράβηξα εγώ το σπίτι φωτογραφία και δεν το θυμάμαι. Δηλαδή του λέω για να καταλάβω, εννοείς πως ανέβηκα στην Πεντέλη, τράβηξα 8 φωτογραφίες, κατέβηκα στην Αθήνα, φωτογράφησα το σπίτι, ξανανέβηκα στην Πεντέλη, τράβηξα άλλες τρείς, κατέβηκα πάλι για να φωτογραφήσω το σπίτι και ύστερα ξανανέβηκα στην Πεντέλη για να τραβήξω άλλες τρείς φωτογραφίες, κατέβηκα ξανά, φωτογράφησα το σπίτι για τρίτη φορά και στο τέλος, μα ναί, φυσικά, ξανανέβηκα στην Πεντέλη για να τελειώσω το φίλμ. Ξέρω, ζαλιστήκατε απο το "ανέβα", "κατέβα". Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η υπόθεση είναι ακόμα πιο παράλογη.
Και η ιστορία έχει συνέχεια. Έκατσα και σκάναρα τις φωτογραφίες με το σπίτι στον υπολογιστή μου και κατόπιν τις μεγένθυνα. Είδα οτι πρόκειται για πολύ παλιά γειτονιά, ενώ σε μία απο αυτές φαίνεται ένα πεζοδρόμιο, με ένα άσπρο παλιό αυτοκίνητο παρκαρισμένο (και στις τρείς μου έκανε εντύπωση η παντελής έλλειψη ανθρώπων) και πάνω στην γωνία του πεζοδρομίου μια φιγούρα, η οποία έμοιαζε να φοράει ένα μαύρο μανδύα ενώ εκεί όπου λογικά έπρεπε να βρίσκεται το κεφάλι, υπήρχε μια έντονη κόκκινη λάμψη.
Κατόπιν, σκάναρα το αρνητικό με την φωτογραφία εκείνη με την ομίχλη και την έκανα invert. Σε κάθε σκανάρισμα, μου έβγαζε διαφορετικά σχήματα !
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, ξέρω οτι σας φαίνεται απίστευτο, άλλοστε, άλλο τόσο απίστευτο είναι και για μένα, αλλά επειδή θέλω να εξαντλήσω κάθε μα κάθε λογική εξήγηση θα'θελα να ρωτήσω όποιον ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία ή τέλοσπαντων όποιον γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω να μου δώσει κάποια πιθανή ερμηνεία.
Αν νομίζετε οτι σας κοροϊδεύω, σας παραπέμπω στον πολύ καλό μας φίλο Πέτρο για να σας επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
Αναρωτιέμαι άραγε, (αν τελικά πρόκειται για κάτι πολύ παράξενο) αν εκείνο το σπίτι που είδα στην περιοχή του Γκύζη και το οποίο έμοιαζε πολύ με εκείνο της φωτογραφίας, είναι το ίδιο. Έμοιαζαν πολύ. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ένας δρόμος εκεί κοντά, λέγεται οδός...Βριλησσού !!!
Και μια άλλη σκέψη...(πάντα βέβαια στην περίπτωση που μιλάμε για κάτι παράξενο) η πόλη που φαίνεται στην φωτογραφία μπορεί να μην είναι κατ'ανάγκη η Αθήνα...
Σας χαιρετώ.

SAUDiΜέλος
18/05/2004, 03:23:04
Γεια σου φιλε Νταβελη, χαιρομαι που σε ξαναβλεπω, ευχομαι να εισαι καλα..
Πολυ ωραια και ενδιαφερον ολα αυτα που μας ειπες, ειχα δει κι εγω το σκαλισμενο "ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ" μεσα στη σπηλια πριν καιρο και ειχα την αποροια τι μπορει να σημαινει? γνωριζεις μηπως? η κανεις αλλος?
το ειχα βγαλει και μια φωτο.. αν μου επιτρεπεις και δεν εχεις προβλημα μπορω να την βαλω εδω

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

dolixopodosΜέλος
18/05/2004, 11:19:58
Kαλημερα φίλε νταβέλη, η ιστορία αυτή με την εκτός τόπου και χρόνου φωτογραφία είναι όντως πολύ περίεργη και δε σου κρύβω ότι μου έχει συμβεί και μένα κάτι παρόμοιο πρίν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στο μεγάλο σπήλαιο στα καλάβρυτα..Όπως πολοί πιθανώς να γνωρίζουν, η μονή του μεγάλου σπηλαίου είναι χτισμένη ακριβώς μπροστά στην είσοδο σπηλαίου (εξού και το όνομα της)από όπου βγαίνει αγίασμα.Για να μη τα πολυλογώ, εκεί μέσα τράβηξα μια φωτογραφία (slide) την οποία όταν πήγα να πάρω, είδα πως στο επάνω αριστερά κομάτι της υπήρχε ένα μπαλκόνι με μπλέ κάγκελα και πολύ φώς..φυσικά μεσα στο σπήλαιο δεν υπήρχε κανένα τέτοιο μπαλκόνι,έσπασα το κεφάλι προσπαθώντας να καταλάβω πως μπορεί να έγινε αυτό,σκέφτηκα και εγώ ότι πιθανός να είχε γίνει κάποιο λαθος στο εργαστήριο εμφάνισης αλλά μετά με το καιρό το ξέχασα και δε το έψαξα μέχρι που δίαβασα τη δική σου περίπτωση..πάντως είναι πολύ περίεργο πως στη δική σου φωτό όλα δείχνουν ότι είναι παλιά..
Ntavelis666Μέλος
18/05/2004, 22:44:52
Kαλησπέρα σας.
Γειά σου και πάλι φίλε Saudi! Χαίρομαι και γώ που τα ξαναλέμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρωτάς κανένα αν θέλει να βάλεις την φωτογραφία σου απο τη Σπηλιά. Αν θές βάλτη. Σχετικά με την απορία σου τι σημαίνει το ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ, ξέρω οτι πιο σωστά γράφεται ΕΚΑΣ ΒΕΒΗΛΟΙ και σημαίνει "μακριά οι βέβηλοι". Απο το "εκάς" προέρχεται και το Όνομα της Μεγάλης Θεάς ΕΚΑΤΗΣ, που σημαίνει "η απομακρυσμένη".
Χαίρε και πάλι φίλε Δολιχόποδε! Ώστε συνέβη και σε 'σένα...έκανες πολύ κακώς που δεν πήγες να δείς τι τρέχει με τη φωτογραφία σου διότι έτσι όπως τα περιγράφεις, είναι όντως εξωφρενικά τα πράγματα. Τι να πώ φίλε μου, δεν έχω κάποια λογική εξήγηση να δώσω πλέον για αυτό το φαινόμενο, παρά όλες οι απόψεις μου τείνουν πρός το παράλογο.

Ntavelis666Μέλος
18/05/2004, 22:46:50
Σάββατο 8 Μαϊου, την ίδια ημέρα που συνέβη και ένα παράξενο περιστατικό στο φίλο Sonap. Κοιτάξτε στο θέμα του σχετικά με αυτό.
Η ώρα γύρω στις 8:30-9:00 μ.μ. Στο Σπήλαιο, έρχεται ένα άσπρο αυτοκίνητο και σταματάει πίσω απο τους χαρακτηριστικούς τεράστιους βράχους στα αριστερά της Σπηλιάς, λίγο πρίν το τσιμεντένιο κτίσμα. Οι επιβάτες ανοίγουν τις πόρτες και βάζουν στο τέρμα ένα "λαϊκό άσμα", ξέρετε απο αυτά που λέμε "σκυλάδικα". Η μουσική στη διαπασόν ενώ αυτοί αρχίζουν να φωνάζουν και να τραγουδάνε. Με το που τελειώνει το "άσμα", κλείνει αυτομάτως η μουσική, μπαίνουν στο αμάξι, κλείνουν τις πόρτες και κάνουν να κινηθούν απο τη δεξιά πλευρά του Σπηλαίου, εκεί όπου ο δρόμος οδηγεί πάνω απ'τη Σπηλιά, στα λατομεία. Περίεργο τρόπο διασκέδασης έχουν κάποιοι σκέφτηκα. Πολύ παράξενο για μια παρέα να ανεβαίνει σε ολόκληρο Βουνό για να ακούσει στο τέρμα ένα τραγούδι και αυτομάτως να μπαίνει πάλι μέσα και να φεύγει...δεν έδωσα πολύ σημασία σε αυτό, έδωσα όμως σε κάτι άλλο. Το αμάξι ήταν ένα σαράβαλο. Απορούσα πως κατάφεραν και ανέβηκαν μέχρι τη Σπηλιά μ'αυτό. Όταν κίνησαν πρός τα δεξιά του Σπηλαίου, ξαφνικά ο ήχος της μηχανής του αυτοκινήτου σταμάτησε. Εγώ βρισκόμουν στην πρόσφατη πέτρινη μάντρα έξω ακριβώς απο τη Σπηλιά. Μου κίνησε την περιέργεια η απότομη σιωπή και έτρεξα αμέσως να δώ τι γίνεται. Φτάνωντας στην αρχή του μαρμαρόδρομου, το αμάξι άφαντο! Δεν το συζητώ κάν οτι κατάφερε να ανέβει αυτό το δρόμο γιατί είναι γεμάτος τεράστιες λακούβες και κομμένα μάρμαρα. Αποκλείεται να κατάφερε το σαράβαλο αυτό να προχώρησε παραπάνω απο δέκα μέτρα. Κι'όμως, είχε εξαφανιστεί. Μάταια το περίμενα να εμφανιστεί ξανά. Η ώρα είχε πάει 11:00 μ.μ αλλά αυτό πουθενά!
Σας χαιρετώ.

ΠετροςΜέλος
18/05/2004, 23:16:26
Αγαπητοί φίλοι,

Αυτό που περιγράφει ο αγαπητότατος φίλος μου, Νταβέλης,είναι πέρα
για πέρα αληθινό.Μάλιστα σε μία πρόχειρη εξέταση που έκανα στα αρνητι-
κά και στο εκτυπωμένο σαλόνι,δεν εμφαίνεται απολύτως καμμία παρέμβαση.
Είναι όντως μία περίπτωση που θα μπορούσε να την αποδώσει κανείς σε
χωροχρονική προβολή.Πάντως θα κάνουμε μερικές προσπάθειες προκειμένου
να εξαντλήσουμε ΟΛΕΣ τις πιθανές περιπτώσεις για τις συγκεκριμένες
φωτό.Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω ακούσει και για άλλες τέτοιες φωτό...
....αλλά ουδέποτε,είδα,έστω και μία.Πλην μιας από το φωτο-σαλόνι του φίλου μου του ΠΑΝΕΙΟΥ.Συνεπώς η εν λόγω περίπτωση είναι άκρως σημαντι-
κή.Εάν εξετάσουμε από τεχνικής πλευράς την δυνατότητα φωτογράφισης
θέματος......που....δεν υπάρχει,θα μπορούσα ευθέως να απαντήσω ότι
τούτο είναι δυνατό,αλλά με ειδική μηχανή και ειδικό φίλμ.Στην προκεί-
μενη περίπτωση όμως κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ.Η σειρά των φωτογραφιών
έχει τραβηχτεί με ένα απλό κοινό φίλμ και μέσω μιας ακόμα απλούστερης
φωτογραφικής μηχανής.Συνεπώς δεν υφίσταται καμμία αμφιβολία για κάτι
το τεχνητό ή δολίως επιτευχθέν.Είναι πράγματι κάτι το ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
Μία εξήγηση που αρχικά προσπάθησα να δώσω στον φίλο μου ήταν η πιθανό-
τητα "δηλητηρίασης"της πλάκας "άλω" της μηχανής εκτύπωσης του φωτογρα-
φείου....Αλλά ο κακομοίρης ο φωτογράφος τουλάχιστον εκείνη την ημέρα
ΔΕΝ είχε ανάλογο περιστατικό "λαθροτυπίας" φωτογραφιών.Η μάλλον καλύτερα, κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ
Ο φίλος μου ο Νταβέλης τον τρέλανε τον άνθρωπο.Δηλαδή η όλη ιστορία είχε και μία πλευρά κωμική!!!!Πάντως το εν λόγω φίλμ,
θα ξανατυπωθεί....απλά και μόνο για να μας φύγει η ιδέα μήπως κάτι
άλλο συμβαίνει.Θα ζητήσουμε φυσικά και την γνώμη και άλλων πιο ειδικών
στον τομέα της φωτογραφίας.Πάντως,και προς το παρόν,όπου συζήτησα το
ανωτέρω δεν πήρα απολύτως καμμία ικανοποιητική εξήγηση.
Κάτι τέτοια συμβάντα πράγματι ανήκουν στην κατηγορία των ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ......

Φιλικώτατα
Πέτρος

19/05/2004, 02:58:49

σας χαιρετω ολους

διαβασα αυτα που ειπε ο νταβελης για τα αυτοκινητα

λοιπον, τη μερα που πηγα στη σπηλια, με το που ειμασταν ετοιμοι να μπουμε μεσα με τον φιλο, παρουσιαστηκε ενα αυτοκινητο, ψιλοσαραβαλο, με μονο τον οδηγο

δεν δωσαμε σημασια

οταν βγηκαμε και πηγαμε προς τα τουνελ για να τα δω, το αυτοκινητο ηταν παρκαρισμενο με τη μουσικη στη διαπασων να παιζει ενα σκυλοτραγουδο

την ωρα που μπηλαμε στο τουνελ, εφυγε

φευγοντας, καμια εκατοστη μετρα απο τη σπηλια, αλλο αυτοκινητο, με μονο τον οδηγο παλι, μεσηλικας, και ξεκιναει απο πισω μας

σε καποια στροφη στο χωματοδρομο, τον εχασα - ρωτησα τον φιλο αν υπηρχε διασταυρωση που μπορει να εστριψε αλλα μου ειπε πως οχι

παρολλο που ηταν καπως παραξενη η συμπεριφορα τους, δεν εδωσα εκεινη τη στιγμη σημασια γιατι ειδα οτι ο φιλος που ειναι εμπειρος ερευνητης, εκανε το ιδιο

ισως ναταν συμπτωση, αλλα με τα οσα εχω ακουσει για αυτοκινητα, προβληματιστηκα

SAUDiΜέλος
19/05/2004, 03:05:09

Η φωτο που ελεγα..
Ευχαριστω για την ερμηνια της λεξης φιλε Νταβελη! δε το γνωριζα.. (εξ ου που λεμε συχνα και το "στα εγκατα της γης" ε?)
Υπαρχει αλη8εια καποια περιπτωση να δω καμια απο τις φωτογραφιες που προαναφερατε? απο εμαιλ εστω.. αν παλι υπαρχει προβλημα η δε θελετε, δε πειραζει!

naryaΜέλος
19/05/2004, 08:45:48
Αγαπητέ Πέτρο,

Το θέμα με τις φωτογραφίες με έκανε να ανατριχιάσω. Δεν πιστεύω ότι στα κανονικά φιλμ και στις μηχανές μπορείς να κάνεις παρεμβάσεις. Ειδικά στην περίπτωση που μιλάμε για κανονική φωτογραφία τυπωμένη από φωτογραφείο. Οι ψηφιακές φωτογραφίες είναι άλλη ιστορία γιατί οι ψηφιακές μηχανές έχουν μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να δεις πράγματα στις φωτογραφίες που να σου φανούν παράξενα. Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα αυτά υπάρχουν απλά δεν περιμένουμε να βγουν στις φωτό.
Στις κανονικές φωτογραφίες όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και οι δυνατότητες παρέμβασης σχεδόν ελάχιστες. Γι αυτό πιστεύω ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και όντως ένα πολύ περίεργο φαινόμενο.
Πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να ανακάλυπτε ο φίλος Νταβέλης αυτό το περίεργο σπίτι κάποια στιγμή.

stavros_pΜέλος
19/05/2004, 16:37:48
Ακριβώς σε ποιό σημείο της σπηλιάς είναι αυτό? Άσχετο, η "παλάμη" στην σπηλιά είναι μικρότερη απ' την δικιά μου.

quote:

Η φωτο που ελεγα..
Ευχαριστω για την ερμηνια της λεξης φιλε Νταβελη! δε το γνωριζα.. (εξ ου που λεμε συχνα και το "στα εγκατα της γης" ε?)
Υπαρχει αλη8εια καποια περιπτωση να δω καμια απο τις φωτογραφιες που προαναφερατε? απο εμαιλ εστω.. αν παλι υπαρχει προβλημα η δε θελετε, δε πειραζει!

20/05/2004, 02:11:59

σας υποσχεθηκα φωτογραφιες απο τα φυτα που γερνουν τις κορυφες τους μακρυα απο την σπηλια

δεν εχω αλλο τροπο παρα να βαλω λινκ για αυτες

θα τα βρειτε στο θεμα που εβαλα "μια ανεξηγητη εμειρια στην Πεντελη"

φιλε φωτογραφε, εισαι ο πλεον καταλληλος για να τις βαλεις και στα αλλα θεματα περι Πεντελης (αν θελεις φυσικα)

γεγονος ειναι πως δεν βγηκαν οσο καθαρες περιμενα, ουτε δειχνουν τον πραγματικο αριθμο των φυτων - ειναι πολυ περισσοτερα απ οσα φαινονται σε αυτες

οπως επισης δεν φαινεται και πολυ καθαρα, λογω σκοτεινου υποβαθρου, το ποσο γερνουν - η μερα παντως ηταν ηλιολουστη

Ntavelis666Μέλος
22/05/2004, 22:25:18
Kαλησπέρα σας !
Καθώς περπατούσα λίγο πιο κάτω απο την κορυφογραμμή της Πεντέλης, απο την πλευρά της Εκάλης και του Διονύσου, έκπληκτος βρέθηκα μπροστά σε ένα θεαματικό δημιούργημα της Φύσης. Απο μακριά, όρκο θα'παιρνε κανείς οτι έβλεπε αρχαία ερείπια. Άνετα θα'βλεπε κάποιος να διαγράφονται μικρά πέτρινα τοιχάκια, οικισμοί, σκαλοπάτια...αλλά φτάνωτας κοντά, διαπίστωσα πως όλα αυτά τελικώς, ήταν σχηματισμοί των βράχων !! Ένα απίστευτο φαινόμενο, το οποίο κάποιοι ονομάζουν simulacra, και που πραγματικά σε αφήνει άναυδο. Είναι τρομερό να βλέπεις στο βράχο να σχηματίζονται συμμετρικά σκαλοπάτια, και κάποια βράχια που η Φύση τα'χε "χαράξει" έτσι, που έμοιαζαν με τείχος. Ανυπέρβλητο θέαμα !
Είναι πραγματικά απίστευτο το μπορεί να συναντήσει κάποιος σ'αυτό το Βουνό που λέγεται Πεντέλη ! Και ευχαριστώ το Συμπαντικό Θεό που με αξίωσε να ζώ δίπλα σ'αυτήν και να βιώνω καθημερινά την αξεπέραστη Μαγεία και τα θεία κάλλη της.
Σας χαιρετώ.

23/05/2004, 10:02:08
Αυτο που ειδες, davelis666, λεγεται οφθαλμαπατη, ψευδαισθηση, και δειχνει πως εισαι μια ρομαντικη ψυχη. μπραβο

stavros_pΜέλος
23/05/2004, 14:12:42
Ενημέρωση για όσους δεν το ξέρουν: με αυτοκίνητο πλέον μπορεί να πάει κανείς μόνο μέχρι την μπάρα (εννοείται για δρόμο προς κορυφή). Στην κύρια είσοδο έχει τοποθετηθεί λουκέτο, όπως επίσης και στο εκκλησάκι στην κορυφή.
Η κεραία (κινητής τηλεφωνίας) στην κορυφή είναι πολύ ισχυρή και καλό είναι να μην μένει κανείς τελείως κορυφή για μεγάλα διαστήματα επανειλημμένως (προσωπική άποψη)

Edited by - stavros_p on 23/05/2004 16:38:53

zezmpergΜέλος
24/05/2004, 15:13:32
Σας χαιρετώ.
Χαίρε πνευματικέ αδελφέ Ntavelis666.
Τον τελευταίο καιρό διάφορες υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από την Αθήνα. Χθες όμως βρέθηκα με τον glenaaea και την αγαπημένη του οικογένεια, ψηλά στην πανίερη Πεντέλη και στο Βυζαντινό Ναό των Αγ. Ασωμάτων.[/b] Πραγματικά μια πανέμορφη και αρκετά ενεργειακή περιοχή.[/b] Εκεί για τους δύο τελευταίους μήνες ζει ένα αρκετά ευγενικό παλικάρι που με την απλότητα του μας εντυπωσίασε!
Το όνομά του είναι Παναγιώτης και καλοί μου φίλοι για όσους φθάνουν εώς εκεί, θα πρότεινα όλο και κάτι να κρατούν για τούτουν τον σύγχρονο ερημήτη.
Σας ευχαριστώ.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

stavros_pΜέλος
24/05/2004, 15:54:45
ναι καλά, τον ξέρω εδώ και μήνες (από όταν άρχισε να μένει εκεί). Έχει και ένα σκύλο αν δεν κάνω λάθος. Δίπλα στο εκκλησάκι, στην "αποθήκη" μένει ακόμα ένας γέρος εκεί?
Τι ώρα ήσουν χθές εκεί? Γιατί χθές το "πρωί" 10:30-13:30 ήμουν και εγώ στο βουνό (Καραούλι -> Ασώματους -> Πύριζα -> κορυφή -> Αγ. Ιωάννης -> σπηλιά Νταβέλη) με το ποδήλατο. Είχατε πάει με μοτοσυκλέτες?
Στους Ασώματους πριν κανά μήνα ένα πρωί είχε ναρκομανείς και αστυνομικούς, οπότε να προσέχετε όταν πάτε εκεί.
Πάντως όλη η περιοχή είναι πολύ ωραία (το βουνό). Μόνο στην Πύριζα έχει λίγο σκουπίδι...
Στην Πύριζα έχουν βάλει κάτι μαύρους σωλήνες (νερού λογικά) κατά μήκος του δρόμου, μήκους 150μ περίπου. Ξέρετε τι είναι?

Edited by - stavros_p on 24/05/2004 16:01:42