ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

dim.kar30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
dim.karΜέλος
28/03/2006, 12:25:31
Frodo λέει ψέμματα!

Κοριτσόπουλα με φτερούγες υπάρχουν αλλά τα θέλουμε ΟΛΑ για τη παρτη μας!!!

Δημήτρης

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

FRODOΜέλος
28/03/2006, 14:44:29
Το τελευταιο κειμενο του βριλ πραγματικα ηταν φανταστικο,ετσι ειναι οπως τα λες και καλα εκανες και ειπες τι πραγματικα ειναι η δυναμη βριλ γιατι εχει παρεξηγηθει.Ομως ασε λιγο μια μικρη επιφυλαξη οτι κατι υπαρχει.Και αυτο γιατι οπως και εσυ ειπες,δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις μυστηριο,οτι και αν ειναι αυτο.Εχεις απολιτο δικαιο,ακουμε απο δαιφορους συγγραφεις για στοες,παραξενα πλασματα κ.α και τα πιστευουμε,ομως εχουμε αναγκη να πιστεψουμε κατι τετοιο .Το καλητερο φαρμακο ειναι η εξερευνηση.Ισως στον Υμηττο να μην υπαρχουν παραξενα οντα,ομως σε μια επισκεψη στον Υμηττο θα δες πολλα τα οποια θα σε κανουν να αγαπησεις την φυση.
Μπορει σε μια επισκεψη στον Υμηττο να μην δεις κατι το παραξενο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τιποτα δεν ζει εκει.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
28/03/2006, 18:06:27
Ναι αλλά η λογική μπορεί να μας υποδείξει τι μπορεί να υπάρχει και τι όχι. Και Γυναίκες-πουλιά και παρκαρισμένοι εξωγήινοι μέσα σε σπήλαια του Υμηττού δεν χωράνε στη λογική.

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

FRODOΜέλος
28/03/2006, 20:01:37
Φυσικα και UFO παρκαρισμενα δεν γινεται να βρισκονται μεσα σε σπηλαια συον Υμηττο.Αλλα δεν θα βγαλουμε δεκαδες μαρτυριες λαθος επειδη η λογικη μας λεει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να πεταξε UFO πανω απο τον Υμηττο.Δεν μιλαω για την πυρκαγια που εγινε πριν μερικα χρονια στον Υμηττο,μιλω για αλλες περιπτωσεις.Τωραγια την γυναικα-πουλι,η λογικη μου λεει οτι δεν υπαρχει,ομως υπαρχουν γυρω στις 15 μαρτυριες,τι να κανω να τις βγαλω ολες λαθος;
Μετα απο τις πολυτιμες πληροφοριες του ΧD καταλαβα οτι το μυστηριο εχει σχεση με τα Σπατα και πολυ λιγοτερο με τον Υμηττο.
ΒρίλΜέλος
29/03/2006, 10:15:49
quote:

ομως υπαρχουν γυρω στις 15 μαρτυριες,τι να κανω να τις βγαλω ολες λαθος;

Σο γουάτ ?

Τι θα πεί 15 μαρτυρίες.

1.515...

Μαρτυρίες ? Για τί ? ότι τον είδαν τον ιπτάμενο δίσκο ?
Και τον είδαν και οι 15 ταυτόχρονα, ή ο ένας αντιγράφει τον άλλον ???

Αμα μετρήσεις τις μαρτυρίες για το πόσοι ΕΙΔΑΝ τη Γυναίκα-Πουλι, αλλά παρόλο που στα Μεσσόγεια κάθε δεύτερος έχει και από μια καραμπίνα, κανένας δεν κατάφερε να την κατεβάσει κάτω...

Άμ ήταν πάπια ή μπεκάτσα, θα σου'λεγα εγώ. "Πόλεμο" *μπάμ* *μπούμ* θα ξεκινούσαν πάνω στην Αττική Οδό.

Μη παραμυθιάζεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι που τα λένε αυτά για να βγάλουν φράγκα, και υπάρχουν και άλλοι που έχουν ξεραθεί στα γέλια με την μωροπιστία των ανθρώπων.
Έχεις ακουστά τα hoax ???
Ε, λοιπόν, καλώς ήλθες...

mariha2912Μέλος
29/03/2006, 10:42:25
ΕΛΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΦΙΔΙΟΥ ΜΕ ΕΞΩΓΚΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΚΟΒΩ),ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΧΕΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ,ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ,ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ,ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΚΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ...
ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΓΥΡΙΣΤΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΝ ΚΡΙΑΡΙΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΑΛΙΑ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ,ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΧΤΟ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΚΥΡΑ-ΖΩΪΤΣΑ ΠΑΛΙΑ,ΤΗΝ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ "ΤΟ ΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΥΡΑ-ΖΩΗ ΤΟ ΦΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ",ΚΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ "ΝΑΙ,ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΠΑΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ,ΑΛΛΑ ΣΚΙΑΧΤΗΚΑ ΚΙ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ,ΣΦΥΡΙΖΕ ΣΑΝ ΔΙΑΟΛΟΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ".
ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ-ΖΩΪΤΣΑ,ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ,ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΛΑΝΙΑ,ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ...
ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΒΡΙΛ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ,ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ,ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ(ΒΛΕΠΕ ΑΘΗΝΑ),ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΔΕΕΣ,ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΑΚΙΑ...
ΒρίλΜέλος
29/03/2006, 11:06:13
Ακριβώς.

Το νόημα αυτού του τόπικ είναι να δούμε, πόσο πραγματικά είναι άγνωστος ο Υμηττός, στους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ από εμάς. Ιστοριούλες, δόξα τω θεώ...

Σηκβθείτε, βγείτε και περπατήστε. Αυτό είναι το νόημα του τόπικ. Και μην περιμένετε πληροφορίες μόνο απ το πισί. Στο δρόμο θα βρείτε πολλά, άμα θέλετε να τα δείτε.
*και αυτό δεν είναι υπονοούμενο, για να μου γεμίσετε το τόπικ με διάφορα λαογραφικά "συμβάντα". Άλλο η λαογραφία (ανοίξτε άλλο τόπικ άμα θέλετε) και άλλο η πεζοπορία/ορειβασία/σπηλαιολογία/εξερεύνηση.

Το ότι ο Νικόλαος Πολίτης αναφέρει τους μύθους και θρύλος της περιοχής, και από δεύτερο χέρι, δε σημαίνει ότι μιλά για ιστορική αλήθεια.
Αν αναφέρει ο Καμπούρογλου και ο Πολίτης κάποια τοπωνύμια και μέρη, έτω με αφορμή τη Λαογραφία, είναι πολύτιμα για την έρευνα, γιατί έτσι ξέρουμε ότι τα μέρη αυτά λεγόντουσαν έτσι, συσχετίζονταν με αυτό και επισκεπτόντουσαν και υπάρχει το στοιχείο της καταγραφής.
Όσο για "ερμηνείες", ο κάθε Μπάρμπα-Αντώνης ο Τσοπάνης ο σεκλέτης, (που έπαψε να ζει ρεμπέτης), θα σας πεί και από μια άλλη.

Εξ άλλου -σημείωση δική μου- όποιος διαβάζει Καμπούρογλου, ξέρει ότι ο άνθρωπος ήταν ακαδημαϊκός, πάρα πολύ σοβαρός, και ο τρόπος που τα γράφει δίνει το περιθώριο της ερμηνείας με αυτόν και το άλλο τρόπο.
Μυνήματα περνάει. Όταν λέει "δαδούχε", δεν εννοεί ότι πρέπει να μπαίνουμε στο λαγούμι ΜΟΝΟ με δάδα, γιατί αλλιώς θα μας φάει το τέρας.

Σχετικά τώρα με τους κατοίκους των Σπάτων, λόγω του Αεροδρομίου έχουν χεστεί στα φράγγα. Όποιος από αυτούς θα ήθελε να σταματήσουν τα έργα, οι υπόλοιποι σίγουρα θα τον ... σταύρωναν ανάποδα.
Το ότι κατέστρεψαν ότι είχε και δεν είχε, αυτό είναι μια πονεμένη αληθινή ελληνική πραγματικότητα. Ότι αρχεία βρίσκουν, ή τα καταστρέφουν πρίν τα πάρει πρέφα η αρχαιολογική ή βρίσκουν και τα εξαφανίζουν στο εξωτερικό.
Και για να πέσει λίγο σάλτσα στα μακαρόνια, σκαρφίζονται τα διάφορα. Άκου "Γυναίκα-Πουλί"...

29/03/2006, 11:12:11

προσφατα ειπα στον βριλη (απο κοντα, ηταν δεμενος ) οτι αν μου εκλειναν τα ματια και με αφηναν σε ενα απο τα τρια βουνα, θα αναγνωριζα αμεσως σε ποιο ακριβως βρισκομαι.

και οχι μονο απο την βλαστηση ή την γεωμορφια της περιοχης, αλλά και απο την αισθηση που αποπνεουν.

για τον Υμηττο λοιπον θα συμφωνησω με τον φιλτατο αβαταρ: αποπνεει ηρεμια!

μια ηρεμια μοναδικη, που απο τη συζητηση με τον βριλη καταληγω στο οτι μπορει να προερχεται απο την ηλικια του.

η Παρνηθα πχ αποπνεει "αγρια φυση", και αυτη ειναι η μαγεια της νομιζω.

ΥΓ. επι τη ευκαιρια ως διδακτωρ κρυπτοπαλαιοπτηνολογιας να σας αποκαλυψω το ειδος της γυναικας πουλι - προκειται για Αρπυϊα που ξεμεινε!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

ΒρίλΜέλος
29/03/2006, 11:27:07
quote:
μια ηρεμια μοναδικη, που απο τη συζητηση με τον βριλη καταληγω στο οτι μπορει να προερχεται απο την ηλικια του.

Έτσι όπως το γράφεις....

Δεν εννοείς ούτε την ηλικία του Αβατάρ ούτε και τη δική σου παπού , αλλά ούτε και τη δική μου, που προχθές έβγαλα το γυμνάσιο

Τον Υμηττό λές, που μαζί με την Πεντέλη αποτελούν βουνά, απ τα παλαιότεα της Ευρώπης. Αν θυμάμαι και καλά -καταραμένο Αϊζενχάουερ-
είναι γεωλογικά πιο παλιά και από τις Άλπεις.

Το τρελό είναι, και κρατηθείτε, ότι ο Υμηττός, ο Βριληττός (Πεντέλη), ο Λυκαβηττός, ο Αρδηττός και κάποιες άλλες ονομασίες, είναι μοναδικές σε όλη την Ελλάδα, παλαιότατες και έχουν ετοιμολογικά πελασγικές ρίζες.
Να το ήξεραν, άραγε ????

Άλλο.
Έχετε δεί πουθενά στην Πάρνηθα (Πάρνις αρχαία) λατομεία ???

Γεωλογικά, ο Υμηττός είναι "τρύπιος". Έχει σπήλαια παντού. Πάνω από 100. Μια από το πέτρωμα, ασβεστολιθικό που σχηματίστηκε από ιζήματα, και μια από την ηλικία του, που πρόλαβε και έκανε σπήλαια. Το ίδιο ισχέυει και για την Πεντέλη.
Το ίδιο όμως δεν ισχύει και τόσο για την Πάρνηθα...

Σημείωση. Η λέξη "τρύπιος" σημαίνει ότι έχει πάρα πολλά σπήλαια. Μικρά, μαγάλα, που αρχίζουν από δώ και τελειώνουν εκεί. Δεν σημαίνει οτι βάζουμε το διακόπτη στην "καλπάζουσα φαντασία" και αρχίζουμε και παρερμηνεύουμε και λέμε ότι μας κατέβει. Εντάξει ?
Όχι Δελφούς, όχι Ιτέα, όχι Δωδώνη. Άμα θέλετε να πάτε εκεί, να νοινκιάσετε τουριστικό πούλμαν. Υπόγεια στοά και τούνελ δεν έχει για εκεί. Μας τελείωσε.

FRODOΜέλος
29/03/2006, 15:03:02
Καλο θα ηταν να επισκευτειτε τον Υμηττο,να αναπνευσετε λιγο καθαρο αερα και μην ξεχασετε να δειτε οτι εχει απομεινει απο τα δαση του.
Α,και μην ξεχναμε,δεν υπαρχει τιποτα παπαπανω απ΄οτι βλεπετε στην εποχη μας.Με λιγοα λογια δεν υπαρχει μυστηριο,γι΄αυτο ξεγραψτε αυτη την λεξη.
DAGONΜέλος
30/03/2006, 08:48:31
quote:
Σημείωση. Η λέξη "τρύπιος" σημαίνει ότι έχει πάρα πολλά σπήλαια. Μικρά, μαγάλα, που αρχίζουν από δώ και τελειώνουν εκεί. Δεν σημαίνει οτι βάζουμε το διακόπτη στην "καλπάζουσα φαντασία" και αρχίζουμε και παρερμηνεύουμε και λέμε ότι μας κατέβει. Εντάξει ?
Όχι Δελφούς, όχι Ιτέα, όχι Δωδώνη. Άμα θέλετε να πάτε εκεί, να νοινκιάσετε τουριστικό πούλμαν. Υπόγεια στοά και τούνελ δεν έχει για εκεί. Μας τελείωσε.

Καλά αυτά που λες Βριλ, συμφωνώ με την απομυθοποίηση κάποιων πραγμάτων που στην τελική αν κάτσει ελάχιστα να ασχοληθεί κάποιος, αμέσως θα καταλάβει ότι είναι φούμαρα. Έχω όμως ένα ερώτημα να θέσω: αποκλείουμε την ύπαρξη οποιασδήποτε στοάς?

Στην Ελλάδα υπάρχουν γνωστές στοές -φυσικές και μη, ή συνδιασμός αυτών των δύο- και μερικές μάλιστα έχουν μήκος αρκετών χιλιομέτρων.
Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι το αδριάνειο υδραγωγείο.

Θέλω να πω ότι οι Έλληνες αποδεδειγμένα κατείχαν την τεχνοτροπία για τέτοιου είδους έργα/κατασκευές. Δεν θα ήταν απίθανο λοιπόν κάποια στιγμή να ανακαλύπτονταν και κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε ή ήδη να υπάρχει κάτι και να μας αποκρύπτεται για πάρα πολλούς λόγους.

Edited by - DAGON on 30/03/2006 08:49:29

XDΜέλος
30/03/2006, 10:08:09
quote:

Ακριβώς.

Το νόημα αυτού του τόπικ είναι να δούμε, πόσο πραγματικά είναι άγνωστος ο Υμηττός, στους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ από εμάς. Ιστοριούλες, δόξα τω θεώ...

Σηκβθείτε, βγείτε και περπατήστε. Αυτό είναι το νόημα του τόπικ. Και μην περιμένετε πληροφορίες μόνο απ το πισί. Στο δρόμο θα βρείτε πολλά, άμα θέλετε να τα δείτε.
*και αυτό δεν είναι υπονοούμενο, για να μου γεμίσετε το τόπικ με διάφορα λαογραφικά "συμβάντα". Άλλο η λαογραφία (ανοίξτε άλλο τόπικ άμα θέλετε) και άλλο η πεζοπορία/ορειβασία/σπηλαιολογία/εξερεύνηση.

Το ότι ο Νικόλαος Πολίτης αναφέρει τους μύθους και θρύλος της περιοχής, και από δεύτερο χέρι, δε σημαίνει ότι μιλά για ιστορική αλήθεια.
Αν αναφέρει ο Καμπούρογλου και ο Πολίτης κάποια τοπωνύμια και μέρη, έτω με αφορμή τη Λαογραφία, είναι πολύτιμα για την έρευνα, γιατί έτσι ξέρουμε ότι τα μέρη αυτά λεγόντουσαν έτσι, συσχετίζονταν με αυτό και επισκεπτόντουσαν και υπάρχει το στοιχείο της καταγραφής.
Όσο για "ερμηνείες", ο κάθε Μπάρμπα-Αντώνης ο Τσοπάνης ο σεκλέτης, (που έπαψε να ζει ρεμπέτης), θα σας πεί και από μια άλλη.

Εξ άλλου -σημείωση δική μου- όποιος διαβάζει Καμπούρογλου, ξέρει ότι ο άνθρωπος ήταν ακαδημαϊκός, πάρα πολύ σοβαρός, και ο τρόπος που τα γράφει δίνει το περιθώριο της ερμηνείας με αυτόν και το άλλο τρόπο.
Μυνήματα περνάει. Όταν λέει "δαδούχε", δεν εννοεί ότι πρέπει να μπαίνουμε στο λαγούμι ΜΟΝΟ με δάδα, γιατί αλλιώς θα μας φάει το τέρας.

Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως αυτό το σχόλιο - παράκληση πάει μάλλον για το post μου με τα λαογραφικά του Ν. Πολίτη και τα προηγούμενα, εάν είχα δυνατότητα από το σύστημα forums του Esoterica έχεις τον λόγο μου ότι θα διέγραφα όλα τα μηνύματα που ανέβασα στο συγκεκριμένο θέμα μιας και η θεματολογία του όπως την προσδιορίζεις ως ιδιοκτήτης του πράγματι κινείται αλλού και συγκεκριμένα σε τομείς που ομολογώ ότι δεν άπτονται των ενδιαφερόντων μου.

Τούτα τα αναφέρω καθώς δεν έχω καμία διάθεση να θεωρηθεί ότι διαλύω ή αποπροσανατολίζω θέματα για αυτό και έπαψα να συνεισφέρω μόλις αντιλήφθηκα πως η θεματολογία ακολουθεί κατευθύνσεις που καλός ή κακός δεν με αφορούν.

Συνεπώς δέξου, αυτή την μικρή διευκρίνιση, για να μην παρεξηγούμαστε και βέβαια εάν κάποιος Administrator ή Moderator μπορεί να επέμβει προς διαγραφή των συγκεκριμένων posts, γιατί όχι;

Άρα Τέλος & Καλή συνέχεια.

ΒρίλΜέλος
30/03/2006, 10:52:35
quote:
Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως αυτό το σχόλιο - παράκληση πάει μάλλον για το post μου με τα λαογραφικά του Ν. Πολίτη και τα προηγούμενα, εάν είχα δυνατότητα από το σύστημα forums του Esoterica έχεις τον λόγο μου ότι θα διέγραφα όλα τα μηνύματα που ανέβασα στο συγκεκριμένο θέμα μιας και η θεματολογία του όπως την προσδιορίζεις ως ιδιοκτήτης του πράγματι κινείται αλλού και συγκεκριμένα σε τομείς που ομολογώ ότι δεν άπτονται των ενδιαφερόντων μου.

Μήν είσαι και τόσο παρεξηγιάρης

Καλά έκανες και τα ανέφερες, εδώ και βιβλία με θέματα Φυσιολατρικά το κάνουν, γιατί συμπληρώνουν το θέμα.

Τα αναφέραμε, τα είπαμε, αλλά κάπου ο νέος φίλος μας "περιστρεφόταν" παρά πολύ γύρω από αυτά.

Τα είπαμε, τα εξαντλήσαμε, και περισσότερο βάθος δεν έχουν.
{ Αχ, ρώτα και μας τους ... Σπηλαιολόγοι τι τραβάμε γι αυτό το βάθος... }

...

Σχετικά με τις απορίες σου περί στοών κλπ.

Η κατάσταση έχει ώς εξής.

Στον "υπόγειο" χώρο κινούνται αυτή τη στιγμή, πέρα από διάφορες κρατικές υπηρεσίες, και μιλώ για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Δήμοι κλπ. και μήν πάει το μυαλό σας σε τίποτε πονηρό, οι γνωστοί. Οι γνωστοί είναι είτε Σύλλογοι Σπηλαιολογίας ή Ορειβασίας ή τέλος-πάντων παρεμφερή, είτε διάφοροι μεμονωμένοι, που είτε προσχωρούν και αυτοί σε σύλλογο ή κινούνται περιμετρικά κάποιου συλλόγου.
Το κόστος εξοπλισμού, τα θέματα ασφαλείας και κάποιες άλλες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για σπελουνκιές. Εκτώς άν όντως είναι κάποιος είναι πάρα πολύ ανόητος, ή ακόμα και συνειδητά αρχαιοκάπηλος ή τυμβορύχος, και κινείται μόνος του σε αυτό το βεληνεκές.

Απομυθοποιητές του χώρου αυτού υπάρχουν και καλά κάνουν και υπάρχουν. Πάρε παράδειγμα τον Νίκο Λελούδα. Σίγουρα όμως δεν ασκεί τόση γοητεία όσο οι παραμυθογράφοι.

...

Στοές λοιπόν υπάρχουν, αλλά μετά από κάποια μακροχρόνια έρευνα, συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών, σε ενημερώνω ότι τίποτε δεν είναι στην πραγματικότητα έτσι όπως το παρουσιάζουν οι γνωστοί παραμυθογράφοι.

Άν θές να πάρεις μια ιδέα, τι γίνεται υπόγεια, πάρε τα έξής παραδείγματα.

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο είναι αυτή τη στιγμή σε χρήση. Άν καταφέρεις λοιπόν να μπείς, είτε με την άδεια έιτε χωρίς, μιλάμε για μια στενή στοά, που δεν στέκεσαι όρθοιος, που έχει μήκος αρκετά χιλιόμετρα και περπατάς σκυφτός, και σε κάποια σημεία έχει κάποια φραξίματα και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δηλαδή, θέλει και την πείρα, και το εξοπλισμό, και τις φυσικές αντοχές, αλλά και πολύ μεγάλη δόση "τρέλας" για να το κάνεις.
Πληροφορίες θα βρείς στο βιβλίο του Ν. Λελούδα, Υπόγεια Ελλάδα

Στοές γενικότερα.
Ναι υπάρχουν. Υπάρχουν σπήλαια που είναι κοίτη υπόγειων ποταμών, υπάρχουν μεταλλεία, υπάρχουν και φυσικά χάσματα. Η ερώτηση είναι, πόσο προσβάσιμα ή ασφαλή από κατακρύμνηση είναι.

Πάρε παραδείγματα. Στο πρώτο, υπάρχει το σπήλαιο των ποταμών Αγγίτη στη βόρειο Ελλάδα. Έχει "αξιοποιηθεί" τουριστικά ένα μέρος του και μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε. Από ένα σημείο και μετά δεν πάς, όπως και στο Δυρρό, γιατι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Και δεν απαγορεύεται επειδή έχει παρκαρισμένα Ούφο ή επειδή τρώει ο Δράκος, αλλά επειδή ΚΥΡΙΩΣ έχει κάποια τμήματα με ιδιάιτερη ευαισθησια, που πρέπει να προστατευτεί.
Η αντίδραση λοιπόν των ανθρώπων "εκτώς" του χώρου σε τέτοιες ανακοινώσεις είναι "α, κάτι μας κρύβουν". Ναι. Για να μείνει και τίποτα... !

Μεταλλεία.
Έλα Λαύριο. Τι να σου πώ ? Έλα να δείς και θα καταλάβεις.

Αλλά το φούμαρο, με τη στοά που πάει απ τη Σπηλιά στο Μέγαρο της Δούκισσας, άμα σου πώ δύο πράγματα, θα καταλάβεις πόσο μούφα είναι. Άρα, δε μας κρύβουν τίποτα. Η φαντασία μας καλπάζει.

Καταρχήν το κτήριο δεν ήταν έτοιμο και τελείωσε μετά την εκδήμηση εις Κύριον της Δούκισσας. Σε καραγιαπί θα το έκανε, εβδομήντα χρονών και κάτι η γυναίκα ?

Κατά δεύτερον, άμα κρίνω από το δύσβατο, το δύσκολο και κυρίως το ΒΡΩΜΙΚΟ των υπόλοιπων σπηλαίων της Αττικής (άμεση σύγκριση), θα ήθελε ώρες, ίσως και μέρα ολόκληρη ο Νταβέλης για να πάει τη διαδρομή υπόγεια. Όσο για τον Υμηττό που λένε, ίσως να έκανε και μέρες.
Παιδες, τα σπήλαια δεν είναι ούτε Άουτομπάν ούτε Αττική Οδός. Είναι δύσβατα, γλιστράνε και άμα δεν προσέχεις, εκεί θα μείνεις.

Και άντε ότι ήταν ταρζάν ο Νταβέλλης και τα κατάφερε μια φορά να το κάνει, με ένα δαδί ή σπερματσέτο στο χέρι. Αμα έβγαινε από την άλλη, μέσα στη λάσπη, στα νερά, στα χώματα και στις αράχνες θα ήταν. Θα τον έβαζε η άλλη στο κρεβάτι της ???

Κάνε έναν κόπο, πήγαινε στο Σπήλαιο Κουτούκι Παιανίας, κάνε τη διαδρομή στο ίσιωμα, ούτε 100μέτρα δεν έιναι και πάρε μια ιδέα.
Και μετά "βγάλε" τα τσιμέντα, "βγάλε" το ίσιωμα, "βάλε" τα κατακόρυφα και πές μου...

Είπαμε. Λαογραφία. Είναι οι ιστορίες εκείνες, όπου η φαντσία πλέκει διάφορα γεγονώτα, τοπονύμια και συμβάντα έτσι, ώστε να "βγαίνει" μια ενδιαφέρουσα ιστορία, για να τη διηγούνται τα κρύα βράδια μπροστά στο μαγκάλι.
Δεν έιχε Νόβα και δορυφορική ο κόσμος τότε, ούτε πιτσαδόρους ούτε και βίντεο κλάμπ. Με κάτι έπρεπε να περάσουν την ώρα τους.

Όπως καλή ώρα εμείς, σήμερα.

Ακόμα με τις ίδιες ... "ιστορίες" ασχολούμαστε.

Μόνο που τις κάναμε βιβλίο, "μπέστ σέλλερ", τις βγάλαμε στα κανάλια, και διάφοροι τα κονομάνε τρελά απ΄ αυτά.

Κάποια στιγμή πρέπει να προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε.

FRODOΜέλος
30/03/2006, 18:51:09
Οποιος δεν θελει να δει,δεν βλεπει.
Τεσπα,απο την στιγμη που θε λεις να μιλησεις γι΄αυτα που ηδη ξερουμε για τον Υμηττο,γιατι εβαλες σαν επικεφαλιδα <<Ο αγνωστος Υμηττος>>;
dim.karΜέλος
30/03/2006, 19:11:52
Kαλησπέρα σε όλες και όλους!!!

Αγαπητέ Frodo, πριν σε περιλάβει (και) ο Βρίλης, σε διαβεβαιώνω πως κανείς δεν ξέρει ποτέ τα πάντα για ένα βουνό...

Είναι σαν τις γυναίκες: αιώνια μυστήρια...

Και επί του πρακτέου: παρότι έχω γυρίσει ΟΛΟ το βουνό, προχτές εντόπισα μια τρύπα που δεν ξέρω τι κρύβει(και σε ένα μέρος που έχω πάει ΔΕΚΑΔΕΣ φορές: σταματά στα 4 μέτρα; συνεχίζει στα 150 μέτρα; καταλήγει σε μια αίθουσα καταστόλιστη;

ΑΥΤΟ είναι ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Υμηττός!!!

Αλλά στη τρύπα μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να σε πάω!!! Μπορώ να σου ανεβάσω φωτογραφίες. Μπορείς να πας και μόνος σου...

Την πρόσκηση του Bρίλη την προσυπογράφω...

Θάρθεις;

Δημήτρης

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!

ΒρίλΜέλος
30/03/2006, 19:17:14
quote:
απο την στιγμη που θε λεις να μιλησεις γι΄αυτα που ηδη ξερουμε για τον Υμηττο,γιατι εβαλες σαν επικεφαλιδα <<Ο αγνωστος Υμηττος>>;

Γιατί απλούστατα, όποιος δεν θέλει να δεί, δεν βλέπει.

Το έχω ξαναπεί πιο πάνω.

Ας μην επαναλαμβάνομαι.

FRODOΜέλος
30/03/2006, 19:48:30
quote:

Kαλησπέρα σε όλες και όλους!!!

Αγαπητέ Frodo, πριν σε περιλάβει (και) ο Βρίλης, σε διαβεβαιώνω πως κανείς δεν ξέρει ποτέ τα πάντα για ένα βουνό...

Είναι σαν τις γυναίκες: αιώνια μυστήρια...

Και επί του πρακτέου: παρότι έχω γυρίσει ΟΛΟ το βουνό, προχτές εντόπισα μια τρύπα που δεν ξέρω τι κρύβει(και σε ένα μέρος που έχω πάει ΔΕΚΑΔΕΣ φορές: σταματά στα 4 μέτρα; συνεχίζει στα 150 μέτρα; καταλήγει σε μια αίθουσα καταστόλιστη;

ΑΥΤΟ είναι ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Υμηττός!!!

Αλλά στη τρύπα μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να σε πάω!!! Μπορώ να σου ανεβάσω φωτογραφίες. Μπορείς να πας και μόνος σου...

Την πρόσκηση του Bρίλη την προσυπογράφω...

Θάρθεις;

Δημήτρης

dim.kar

by Peronosporos

Τhanks!!!

Οτι εχει σχεση με τον Υμηττο,ειναι αξιο προς ερευνα.Θα μπορουσες να δωσεις περισοτερες πληροφορεις για τον τοπο που βρησκεται η <<τρυπα>>;

FRODOΜέλος
30/03/2006, 19:49:40
quote:

quote:
απο την στιγμη που θε λεις να μιλησεις γι΄αυτα που ηδη ξερουμε για τον Υμηττο,γιατι εβαλες σαν επικεφαλιδα <<Ο αγνωστος Υμηττος>>;

Γιατί απλούστατα, όποιος δεν θέλει να δεί, δεν βλέπει.

Το έχω ξαναπεί πιο πάνω.

Ας μην επαναλαμβάνομαι.

;;;;;;;;

DAGONΜέλος
31/03/2006, 01:44:20
Η μυθοποιήση ξεκινά από την στιγμή που κάποιοι μιλάνε για δίκτυο στοών κάτω από την Αθήνα. Στόες όπως λες υπάρχουν, όπως και μικρά τοπικά δίκτυα(υδραγωγεία, καταφύγια κλπ), μέχρι εκεί όμως.

quote:
Αλλά το φούμαρο, με τη στοά που πάει απ τη Σπηλιά στο Μέγαρο της Δούκισσας, άμα σου πώ δύο πράγματα, θα καταλάβεις πόσο μούφα είναι. Άρα, δε μας κρύβουν τίποτα. Η φαντασία μας καλπάζει.

Καταρχήν το κτήριο δεν ήταν έτοιμο και τελείωσε μετά την εκδήμηση εις Κύριον της Δούκισσας. Σε καραγιαπί θα το έκανε, εβδομήντα χρονών και κάτι η γυναίκα ?

Κατά δεύτερον, άμα κρίνω από το δύσβατο, το δύσκολο και κυρίως το ΒΡΩΜΙΚΟ των υπόλοιπων σπηλαίων της Αττικής (άμεση σύγκριση), θα ήθελε ώρες, ίσως και μέρα ολόκληρη ο Νταβέλης για να πάει τη διαδρομή υπόγεια. Όσο για τον Υμηττό που λένε, ίσως να έκανε και μέρες.

Κάτι ανάλογο με την σπηλιά της Αρετούσας στον Πειραιά. O διαχρονικός μύθος του απαγορευμένου έρωτα και των υπόγειων συνευρέσεων...

quote:
Πληροφορίες θα βρείς στο βιβλίο του Ν. Λελούδα, Υπόγεια Ελλάδα

I know...Παρεπιπτόντως ενδιαφέρον βιβλίο είναι και το "Υπόγεια Αθήνα;Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ" του Β.Στάμου από τις εκδόσεις genius loci.

quote:
Ακόμα με τις ίδιες ... "ιστορίες" ασχολούμαστε.

Μόνο που τις κάναμε βιβλίο, "μπέστ σέλλερ", τις βγάλαμε στα κανάλια, και διάφοροι τα κονομάνε τρελά απ΄ αυτά.

Κάποια στιγμή πρέπει να προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε.

Έχεις δίκιο. Διστυχώς όσο πιο χοντρό είναι το ψέμα τόσο πιο πολύ πουλάει. Όταν σου λέει ο άλλος ότι φέρνει βόλτες κάτω από την πλατεία Συντάγματος, εκεί που κάποτε κάποιοι είχαν πάει να βάλλουν εκρηκτικά και να ανατινάξουν την Μ.Βρετανία, και δίπλα είναι η Βουλή και δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιος να τον πάρει με τις πέτρες..έλεος δηλαδή. Αυτός που τον διαβάζει -χωρίς να γνωρίζει τίποτα απολύτως για στοές, σπηλιές κλπ- θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει ότι είναι θέμα ασφάλειας και δεν πρόκειται να άφηναν σε καμεία περίπτωση ένα τέτοιο σημείο προσεγγίσιμο?

ΒρίλΜέλος
31/03/2006, 10:42:05
quote:

θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει ότι είναι θέμα ασφάλειας και δεν πρόκειται να άφηναν σε καμεία περίπτωση ένα τέτοιο σημείο προσεγγίσιμο?

Μπράβο.

Μια που το έθιξες.

Βρέθηκα στο Βερολίνο, όπου ένας σύλλογος "υπόγειων" τύπων έει αναλάβει να ξεθάψει, να συντηρήσει και να "αξοποιήσει τα καταφύγια και τα στρατηγεία του Αδόλφου και της παρέας τους.

Πράγματι, ένα από τα πιο βασικά που συζητήσαμε τότε, είναι το ΓΕΓΟΝΩΣ, ΌΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ¨ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΟΥΝΕΛ, ΣΤΟΕΣ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ Κ-Λ-Ε-Ι-Σ-Μ-Ε-Ν-Α, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Δεν φοβουνται τόσο τους "συγραφείς-ερευνητές", γιατί αυτοί το μόνο που ΔΕΝ θα κάνουν, είναι να μπούν, αλλά τους διάφορους βομβιστές και τρομοκράτες.