ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/10/2009, 02:08:38
Ψηλός

quote:
γιαπετ,
Αν πάρω έναν άδειο τενεκέ και τον βαρέσω θα βγάλει λιγότερο θόρυβο από αυτόν που κάνεις εσύ.

Αν τον ανοίξω και κοιτάξω μέσα του, θα δω πως είναι ποιο γεμάτος απ' ό, τι είναι τα δικά σου λόγια!

Ήταν σίγουρο ότι θα έλεγες κάτι τέτοιο.
Άλλωστε αυτήν τη φορά ξεπέρασες το όριο των τριών μηνυμάτων πριν λακίσεις...

Είναι μια πρόοδος κι αυτή.

Υ.Γ. Ρε ψηλέ, μπορεί να μην είναι ζωντανός ο διάλογος σ' ένα φορουμ, μπορεί να μην εκτίθεσαι όσο σε μια κατ' ιδίαν συζήτηση σε κάποιον, αλλά δεν σκέφτεσαι καθόλου τι εικόνα δίνεις για τον εαυτό σου, λέγοντας τέτοια πράγματα;;;

Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

05/10/2009, 23:51:45
quote:
trexagireve
Ευσεβείς πόθοι αγαπητέ μου sesostris, που θα μείνουν φρούδες ελπίδες....Δεν ανασταίνονται τα ζόμπι του αρχαίου κόσμου...
Πέθανα τη αναστάσει Χριστού...

Η σωστή λέξη φίλε trexagireve είναι δολοφονήθηκαν τη βουλήσει των αυτοκρατόρων και των πατέρων της εκκλησίας σου .
Άλλωστε την εντολή αυτή την δίνει και ο υποτιθέμενος Ιησούς σου στους πιστούς οπαδούς του , όταν στο κατά Λουκάν (19.27) ευαγγέλιο, λέγει :

«πλήν τους εχθρούς μου εκείνους τους μη θελήσαντές με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου».

Δηλαδή όποιους δεν υποταχθούν σε μένα να τους φέρετε μπροστά μου, κι όχι απλώς να τους σφάξετε αλλά να τους κατασφάξετε !!! Γι΄ αυτό δεν έμεινε φιλόσοφος , αστρονόμος , μαθηματικός κλπ , ούτε για δείγμα . Ο σκοταδισμός του Μεσαίωνα δεν ήταν τυχαίο γεγονός !

*

05/10/2009, 23:58:15
quote:
γιαπετ
Να τους ξαναμετρήσουμε λοιπόν, όταν θα είναι να ταΐζουν αυτοί τους παπάδες, να τους πληρώνουν και να επιβαρύνονται γι' αυτό τα έσοδά τους.

Ψηλός
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα γιαπετ.
Αν η πολιτεία επιστρέψει όσα, είτε με το έτσι θέλω, είτε κατόπιν συμφωνίας έλαβε από την Εκκλησία, τότε θα δούμε ακόμη και αν ο τόπος στον οποίο έχεις χτισμένο το σπίτι σου, δεν είναι και αυτός παρμένος από την Εκκλησία. Οι «παπάδες» δεν πρόκειται να έχουν κανέναν πρόβλημα. Το πρόβλημα, μάλλον, θα το έχεις εσύ!
Και μην αρχίσεις να μου λες για το πώς ήλθαν στα χέρια της Εκκλησίας όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία γιατί ήλθαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο ήλθαν και σα δικά σου χέρια τα δικά σου περιουσιακά στοιχεία.

Από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΪΑ»

Η αμάθεια του λαού ακόνισεν τόσον τα αρχιερατικά σπαθιά οπού κανείς δεν τους αντιστέκεται. Με εν κατεβατόν με κατάρας, οπού η πλέον διαβολική διάθεσις φοβερωτέρας βέβαια δεν ήθελε ημπορέσει να εφεύρη, το οποίον ονομάζουσιν αφορισμόν, εκδύουσι και πλουσίους και πτωχούς. Και πολλάκις μ’ έτερον κατεβατόν με ευχάς, ευλογίας και συγχώρησιν, διαλύουσι τον αφορισθέντα, δια άλλο τέλος δεν το κάμνουσι, παρά δια να ημπορέσωσι να τον ξαναφορίσωσι. Επειδή τον αφορισθέντα δεν δύνανται να τον ξαναφορίσωσι, αν πρώτον δεν τον συγχωρήσωσι. (Οι αφορισμοί εις την Ελλάδα, και εξόχως εις τα Ιωάννινα και Πάτραν, ύθελαν νομισθή ευχαί της λειτουργίας από κανένα αλλογενή. Τόσον είναι συχνοί, και σχεδόν κάθε Κυριακήν εις κάθε εκκλησίαν αναγιγνώσκονται δύο και τρεις αφορισμοί, πάντοτε δε δια ουτιδανωτάτας διαφοράς, και ως επί το πκείστον δια δύο ή τριών γροσίων υπόθεσιν).
Μετά τον αφορισμόν, οπού είναι το πρώτο τους άρμα, έπονται οι αγιασμοί και τα μνημόσυνα. (Αυτοί οι ανεδέστατοι άνδρες, ευθύς οπού έλθουν εις την αρχιεπισκοπήν των, υποχρεώνουν όλους τους πολίτας, να τους δεχθώσιν εις τα οσπίτιάν των, δια να τους ψάλλουσι τον αγιασμό, και ούτως λαμβάνουσι την πληρωμήν από πενήντα έως δέκα γρόσια το ολιγότερον. Τα δε μνημόσυνα συνίστανται εις το να λειτουργούν δια την ψυχήν του αποθανόντος, του οποίου ξεθάπτουν τα οστά και τα ευλογούν).
Και τέλος πάντων, το μεγαλείτερον κέρδος των είναι αι κληρονομίαι και τα χαρίσματα.
(Όταν απεθάνη κανένας πολίτης της πρώτης ή δευτέρας κλάσεως, και το ακούση ο αρχιερεύς, είναι δι αυτόν μια ανεκδιήγητος χαρά, επειδή δια να ημπορέσουν να τον θάψουν, πρέπει, αφού πληρώσουν τον οθωμανό τύραννον, να πληρώσουν και τον αρχιερέα. Η ποσότης όμως είναι αόριστος, πότε δέκα χιλιάδες γρόσια, πότε πέντε, και το ολιγότερον χίλια. Όταν πάλι ο πολίτης μισεύη από την πατρίδα του, πρέπει να δώση ένα χάρισμα του αρχιερέως. Όταν επιστρέφη, πάλιν του χαρίζει. Αλλά τι λέγω του χαρίζει; Και πώς ημπορεί να ονομασθή δώρον εκείνο οπού ζητείται με βίαν;).
Και αν εις αυτά εύρη ανθίστασιν, τότε ευθύς αφορίζει, δεν δίσει την άδειαν των ιερέων να βαπτίσουν το γεννηθέν βρέφος, ούτε να θάψουν τον νεκρόν.

Ώστε τέτοιες βρώμικες μεθόδους χρησιμοποίησες για να αποκτήσης την περιουσία σου ρε Γιάννη , και εγώ νόμιζα ότι ήσουν έντιμος άνθρωπός ;

*

06/10/2009, 00:41:34
Φίλε Σωτήρη, ο ψηλός τελικά, είναι ιδιοφυΐα, κατάφερε να με κάνει να νοιώσω ενοχές και είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο κράτος, την τεράστια περιουσία μου!!!

Μεταξύ μας, δεν πιστεύω ότι μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, ένας άνθρωπος του σήμερα, μόνο από συμφέρον και χωρίς εξαναγκασμό, σίγουρα μας δουλεύει.

Αν δεν περιμένει να "κάτσει η σκόνη" που σήκωσαν οι ανοησίες του και εμφανιστεί σύντομα, ίσως μας λύσει την απορία...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

06/10/2009, 09:50:40
Βρε φίλε sesostris, εσύ και τόσο ανενημέρωτος;Δηλαδή, δεν είχαν
ερημωθεί οι ναοί του 12θέου πιο πριν, δεν είχε βγάλει χρησμό η Πυθία,οπου έλεγε ότι είχε έρθει το τέλος των θεών, απο ένα άλλο Θεό,δεν είχαν εγκαταληφθεί τα ήθη και τα έθιμα, οι ιερείς δεν είχαν
εξαφανιστεί, καθώς λενε οι πηγές;
Μιλάς για ζωντανή θρησκεία;Ο κόσμος, όμως, έβλεπε το πτώμα, το άδειο κουφάρι των ειδώλων και απομακρύνονταν...Κι έρχεσαι εσύ τώρα, και θέλεις να μας πεις ότι σκοτώσαν ένα πτώμα;
Δεν το κάνεις ήρωα....
Ήταν νεκρό, εν τη γενέσει του χριστιανισμού....¨Οτι είχε μείνει ήταν κυριολεκτικά εκτρώματα...Αυτά τα ζόμπι, δεν μπορούν να ....ζήσουν τη μέρα...Δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ανθρώπους, μόνο σκοταδιστες, νυχτόβιους, συγχισμένους και μυστικιστές..Κανέναν φυσιολογικό άνθρωπο...
Κάτι πρέπει να σου λέει αυτό....
06/10/2009, 10:09:57
τρεχα

quote:
δεν είχε βγάλει χρησμό η Πυθία,οπου έλεγε ότι είχε έρθει το τέλος των θεών;

Φυσικά και όχι.

Ο εν λόγω χρησμός εφευρέθηκε από τον βυζαντινό χρονογράφο Γεώργιο Κεδρηνό τον 11ο αιώνα, 700 χρόνια δηλαδή μετά την εποχή που υποτίθεται ότι ειπώθηκε.

Αλλά, ανεξάρτητα απ'αυτό. Από πότε θεωρείς τους χρησμούς του μαντείου των Δελφών αξιόπιστους;

macedon

06/10/2009, 10:17:13
Μίλησα καθαρά για πηγές ιστορικών,όχι για χριστιανικές,
εσύ πάλι, που το θυμήθηκες;
06/10/2009, 10:28:12
trexa

quote:
Μίλησα καθαρά για πηγές ιστορικών,όχι για χριστιανικές,

Και σε ποιά ιστορική πηγή βρήκες εσύ τον παραπάνω χρησμό;

Και δεν μου απάντησες στην ερώτηση "από πότε θεωρείς τους χρησμούς του μαντείου αξιόπιστους"

macedon

06/10/2009, 14:36:05
Ειναι ιστορικά καταγεγραμμένο Μακεδών, περί του χρησμού,δεν
έχει σημασία πως, αν πριν ή μετάσ ή όντως απο μαντεία....
Ηξερε τι έλεγε η Πυθία..Σήμερα οι ....πύθωνες,δεν καταλαβαίνουν
τίποτε...Ούτε την ιστορία δεν κατανοούν...
06/10/2009, 15:27:45
τρεχα....

quote:
Ηξερε τι έλεγε η Πυθία..Σήμερα οι ....πύθωνες,δεν καταλαβαίνουν
τίποτε...

Η Πυθία ήξερε τι έλεγε, οι πύθωνες δεν καταλαβαίνουν, για τα... πιθάρια ποιά είναι η γνώμη σου;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ