- ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΗΜΟΥΝ..... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Abyssus Abyssum Invocat
Μάλλον χρειάζεστε κι εσείς θεραπεία εδώ μέσα!
Παρηγοριά στον άρρωστο είμαστε όλοι μου φαίνεται ή αλλιώς παρ' τον έναν, χτύπα τον άλλον!
Κύριε Νικόμαχε, επιμένετε πως τα φαινόμενα απατούν.
Μα δεν είναι καν φαινόμενα! Πώς να απατούν;
Θέλω να πω, δεν είστε χάκερ για να μπορείτε να με βρείτε..
Άρα δεν φαίνομαι! Είμαι κρυμμένη!Ή έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον, πως δηλαδή ισχύει και εφαρμόζεται η απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων!
Τώρα αν τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούμε είναι για ομορφιά, αυτό πρέπει να το διερευνήσω κάποια στιγμή.
Αλλά δεν πρόκειται να το κάνω, οπότε θα μείνω με την απορία, ως συνήθως.
Σίγουρα ξέρω πως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αν θέλει να βρει κάποιον, ξέρει πώς και πού να τον ψάξει και τον βρίσκει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο..
Κι εσείς δεν νομίζω να ανήκετε στην αστυνομία ούτε στις μυστικές υπηρεσίες!
Άρα προς τι τόσος καημός για μία που πέρασε κάποτε από εδώ και δεν έκανε ποτέ κατανοητή σε εσάς την αποχώρησή της;
Πάντως από μια μεριά σας καταλαβαίνω.
Δεν μου αρέσει ούτε εμένα να με αφήνουν μετέωρη και να μη μου δίνουν εξηγήσεις.. Όπως έκανε και το άξιο παλικάρι που γνώρισα στα 18 μου..
Με παράτησε τόσο ανώδυνα για εκείνον και αυτό που έκανε προκάλεσε τόσο πόνο αντίθετα σε μένα..
Δεν τον ένοιαξε στο ελάχιστο το πώς θα νιώσω.
Βέβαια εγώ με το που τον γνώρισα ένιωσα την απόρριψη κι ας μην με είχε παρατήσει ακόμα.
Ήταν η αύρα του. Αυτουνού ήταν η σαύρα του.
Αστείο ήταν αυτό.
Και ας συνεχίσω. Εδώ που τα λέμε, δεν έχω ανάγκη να κρύβομαι κιόλας.
Έχω λευκό ποινικό μητρώο.
Στο συναισθηματικό (μητρώο) έχω κάποιες εκκρεμότητες, αλλά δεν έχω αφήσει περιθώρια να μου κάνουν κακό.
Κάπως έχω πάρει τα μέτρα μου. Ή μου τα έχουν βάλει οι άλλοι.
Το αποτέλεσμα είναι πως είμαι προστατευμένη συναισθηματικά και όχι εκτεθειμένη στην κάθε ψυχή που δεν κάνει χώρο για άλλους.
Αα επίσης μόλις κατάλαβα ότι μιλάμε για δύο τρελές.
Η μία η "μουρλέγκω", πιστοποιημένη τρελή, θεοπάλαβη, και μια άλλη, δεύτερης κατηγορίας τρελή, μάλλον που το έπαιζε τρελή αλλά δεν ήταν;;
Και με έχετε ταυτίσει με τη δεύτερη τρελή τώρα..
Μάλιστα!!
Και έχω βελτιώσει και την ορθογραφία μου βλέπω, το συντακτικό μου!!
Θα σας πω τι νομίζω ότι συμβαίνει.
Νομίζω ότι όπως έγραψα και στην αρχή δεν είμαι μόνη που χρειάζεται θεραπεία.
Νομίζω πως πάσχετε και εσείς.
Και αυτό που έχετε θα το ονόμαζα: διαδικτυακή παρειδωλία.
Δηλαδή αν επί τόσα χρόνια, διαβάζετε όλα τα μακριά και τα κοντά του καθενός, και διαμορφώνετε ένα προφίλ για τον καθένα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επόμενο είναι κάποια στιγμή να αρχίσετε να ταυτίζετε τα καινούργια μέλη με κάποια από τα παλιά, πρώτον επειδή παρασύρεστε σε αυτήν τη σύγχυση λόγω της δυνατότητας της ανωνυμίας που προσφέρει το φόρουμ και δεύτερον και σημαντικότερο επειδή είναι στη φύση μας να κατηγοριοποιούμε τις πληροφορίες προκειμένου να τις θυμόμαστε.
Όμοιες ή παρόμοιες πληροφορίες-στοιχεία-χαρακτηριστικά-ιδέες τις καταχωρούμε στο ίδιο τσουβάλι, διότι παρουσιάζουμε αντίσταση στο να φτιάξουμε καινούργιες κατηγορίες, λόγω του ότι καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στον εγκέφαλο από ότι αν εντάσσαμε απλώς μια πληροφορία σε μια ήδη υπάρχουσα κατηγορία.
Φανταστείτε εμένα που είμαι καινούργιο μέλος και μοιάζω με ένα παλιό όπως λέτε, να πρέπει να φτιάξετε καινούργια κατηγορία με το όνομα: Empty Space και να πρέπει να με προσδιορίσετε με χαρακτηριστικά παρόμοια με του παλιού μέλους! Σύγχυση!
Θα είμαστε δύο κατηγορίες με παρόμοια χαρακτηριστικά!
Ο εγκέφαλος δεν αρέσκεται στη σύγχυση ούτε στις αντιφάσεις κι έτσι προτιμά να ταυτίζει τις δύο κατηγορίες για να ξεμπερδεύει.
Πού να θυμάται τώρα και πώς να διακρίνει τα παρόμοια χαρακτηριστικά!
Κι έτσι τα δύο τα κάνει ένα.
Εντάξει νομίζω καταλάβατε.
Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας πραγματικά περαστικά.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος.
Και το φαινόμενο αυτό που σας περιέγραψα δεν είναι καινούργιο.
Πλήττει πολύ κόσμο που ασχολείται με μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ισχύει η ανωνυμία.
Μου είχε τύχει ένας που επέμενε πως με λένε Κατερίνα!!
Κατάφερα και ξέκοψα ευτυχώς.
Αν και θα έκλεινα το μήνυμά μου με κάτι στερεότυπο, θα πω το αντίθετο.
Νομίζω λοιπόν πως έχουμε πιάσει τη φλέβα του θέματος "επίγνωση".
Ποιοι είμαστε;
Και ποιος είναι ποιος;
Λοιπόν στο θέμα μας: Αγαπητή Empty Space ή Κατερίνα :-) έχουν περάσει από 'δω μέσα τόσα troll που δεν μιλάμε πια για επισκέψεις ή επιθέσεις. Μιλάμε για επιδρομές. Άνθρωποι που ο μόνος σκοπός της ζωής τους φάνηκε πως ήταν να τα κάνουν τσουρέκια σε άλλους που μαζεύτηκαν εδώ για να συζητήσουν. Η κακοήθεια έχει τερματίσει. Όπως καταλαβαίνεις γίναμε μπίλιες τελικά όλοι. Και με τη διαχείριση. Γιατί ενώ το κυρίαρχο επιχείρημα ήταν και είναι "μην τους δίνετε σημασία", αυτοί όταν το κάνεις αυτό έρχονται και σου χαλάνε τα θέματα που συζητάς εσύ, αναφέρουν το ψευδώνυμό σου στα δικά τους, σε βρίζουν και σε ειρωνεύονται, χώρια την παράνοια που αμολάνε εδώ μέσα, κάτι αρκετά ανησυχητικό από μόνο του.
Πάντως μην ανησυχείς γι αυτά που γράφονται εδώ μέσα. Εσύ συνέχισε τη θεματολογία σου και πιθανόν να έρθει κάποιος φίλος που περνάει που και που, Μ87 νομίζω τον λένε, και θα κάνετε μια πολύ παραγωγική συζήτηση.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Θα σας πω τι νομίζω ότι συμβαίνει.
Νομίζω ότι όπως έγραψα και στην αρχή δεν είμαι μόνη που χρειάζεται θεραπεία.
Νομίζω πως πάσχετε και εσείς
Αν κανεις φιλη αντιληφθει τις αιτιες των ψυχολογικων μας δυσλειτουργιων σιγουρα θα καταλαβει ενα πραγμα
Αυτο ειναι οτι θα δικαιολογησει στα σιγουρα και απολυτα το σημειο η τα προβληματα που ο καθενας αντιμετωπιζει
Το μεμπτο για εμενα ....δεν ειναι να αντιμετωπιζει κανεις προβληματα ...........που απο πισω κρυβονται καποιες αιτιες
Ειναι φυσικο με αυτα που βιωνουμε και την αγνοια που υπαρχει να υπαρχουν προβληματα
Και θα πρεπει κανεις να θυμαται οτι και μονο η αναφορα στην λεξη προβλημα ειναι ηδη ενα τετοιο και συντελει στην συνεχεια και μεγενθυση αυτου
Αυτο ομως φιλη ειναι ευκαιρια για ερευνα και ισως και χαρα
Αυτο που εμενα με στεναχωρει ,ειναι οταν καποιοι ενω αντιμετωπιζουν σοβαρες δυσλειτουργιες με την υπαρξη τους προσπαθουν να εκτονωνουν την ενταση στον περιγυρο
Ουτους εγω χαρην συντομιας τους αποκαλω στοκους
Και ποιστεψε με υπαρχουν πολλοι
Ενταξει .....και αυτο σιγουρα .....καποιες αιτιες εχει που αν θα τις κατανοουσαμε σιγουρα θα τους αποδεχομασταν σε μεγαλυτερο βαθμο
Θελω επισης να σου πω οτι χαιρομαι για την εφυια και το ερευνητικο σου πνευμα
Ειναι πολυ σημαντικο να δινουμε τις δικες μας εξηγησεις για τα πραγματα εστω και αν ειναι λανθασμενες η ελειπης
Ειναι αυτο το τολμημα η προσπαθεια κινηση που θα κανει την διαφορα
Γιατι το λαθος η η ελειψη γρηγορα θα αποκαλυφτουν απο την πραγματικοτητα ,αν κανεις αναρωτιεται και νοιαζεται πραγματικα
Και οταν κανεις κανει ενα βημα ειναι ευκολο να κανει και το δευτερο
Οταν δωσουμε η εστω προσπαθησουμε να δωσουμε εξηγηση το πως λειτουργει οτιδηοτε εχουμε ,επιχειρησει βηματα προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση ,ακομα και αν δεν το γνωριζουμε
Παρ ολα αυτα εγω μπηκα για να σου στειλω αυτον τον συνδεσμο ο οποιος περιεχει ανακτιμητες πληροφοριες
Και κατι τελευταιο
Τον τελευταιο καιρο λογω καποιας απωλειας αντιμετωπιζω και εγω ο ιδιος ζητηματα οξυτητας οξειδωσης , κυριως λογω συγκινησιακων παραγοντων εντασεων
Μελετησε τον συνδεσμο που σου εστειλα ,εγω θα συμπληρωσωω σε αυτον οτι οταν μπει κανεις σε μια τετοια κατασταση μπαινει σε φαυλο κυκλο τον οποιο πρεπει απαραιτητα να σπασει αν θελει να ξεφυγει
Κατι τετοιο προυποθετει μελετη ερευνα ,και.......
Πρεπει ο ιδιος να βρει τι λειτουργει κα τι οχι
Προσωπικα χρησιμοποιω την γειωση την ασκηση την εκθεση στον ηλιο και την θαλασσα συγχρονως με μια κινηση
Αυτη η κινηση ειναι η ενασχοληση με τις ρακετες θαλασσης
Η υγιεινη διατροφη διαβιωση ειναι παντα βεβαια απαραβατος κανονας
Καταλαβαίνω γιατί μπερδευτήκατε αλλά δεν θα το αναλύσουμε τώρα.
Επίσης κατάλαβα πως σήμερα για κάποιες ώρες, κάποιος προσπαθούσε να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία (δικά μου;) από το φόρουμ ψυχολογίας.
Και επειδή δεν μου έχει ξανατύχει να μου βγάζει αυτό το μήνυμα και να μην με αφήνει να μπω στη σελίδα, συνέδεσα το γεγονός αυτό με την αποκάλυψη σε εσάς εδώ στο esoterica, της συμμετοχής μου στο φόρουμ ψυχολογίας, αν και δεν σας ανέφερα το όνομα του φόρουμ.
Τέλος πάντων.
Δεν έχω ανταλλάξει απόψεις με τον Μ87. Γράφει κατεβατά και δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω.
Αλλά γιατί λέτε πως θα κάνουμε παραγωγική συζήτηση με τον Μ87;
Ειρωνικά το είπατε αυτό;
Το προσπερνάω.
Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μου απαντάτε, γιατί εγώ δεν πρόκειται να το κάνω.
Όσο μου δίνει κάποιος σημασία, τόσο του δίνω κι εγώ.
Και ήδη νομίζω πως δεν προσφέρει κάτι αυτή η συζήτηση σε κανέναν που θέλει να μάθει ή να πάρει ιδέες για την επίγνωση.
Προτείνω να συνεχίσει το θέμα ο θεματοθέτης, christosxatz.
Σχετικά με την ταυτότητά μας και κατά πόσο τη διατηρούμε όταν συμμετέχουμε σε ένα φόρουμ, όπου αποκρύπτουμε τα στοιχεία μας, νομίζω πως περισσότερο ισχύει η ταύτιση με την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας και όχι οι άλλοι, γιατί μέσα σε ένα φόρουμ μπορείς να γράψεις πραγματικά ό,τι σκέφτεσαι, αδιαφορώντας πολλές φορές για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι.
Σαν να μη σε νοιάζουν οι άλλοι.
Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν δεν ξέρει ο άλλος ποιος είσαι, αισθάνεσαι ελεύθερος να εκφραστείς όπως θέλεις, κάτι που δεν θα έκανες αν είχες μπροστά σου τον άλλον και ακόμα περισσότερο αν ήταν φίλος σου ή συγγενής σου.
Δεν θα είχες το θάρρος να πεις την άποψή σου τόσο ελεύθερα όπως σου δίνει τη δυνατότητα ένα φόρουμ να το κάνεις.
Και είναι λογικό η απρόσωπη αυτή επικοινωνία να θρέφει συμπεριφορές που φαίνεται να χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης, δεδομένου ότι ένας ψυχασθενής ή ναρκομανής βρίσκει το θάρρος να κάνει πράγματα που αν δεν ήταν ασθενής δεν θα τα έκανε, γιατί αντιλαμβάνεται τα νοητά όρια που θέτει η κοινωνία.
Οπότε για να μην πολυλογώ, θέλω να πω πως η επικοινωνία μέσω ίντερνετ, συμβάλλει κι αυτή με τον τρόπο της στην ψυχασθένεια της εποχής, λόγω του ότι αφήνει τους ανθρώπους να εκφράζονται ελεύθερα όπως οι ψυχασθενείς, με τη διαφορά ότι οι τελευταίοι συμπεριφέρονται όπως θέλουν όντες σε φυσική επαφή με τους άλλους, ενώ τα μέλη ενός φόρουμ συμπεριφέρονται όπως θέλουν μόνο λεκτικά, πίσω απ' την ασφάλεια της ανωνυμίας.
Ελπίζω πάλι να έγινα κατανοητή.
Εικαζω οτι κατι τετοιο συββαινει διοτι εχουμε την ταση να κατηγοριοποιουμε πραγματα προσωπα και καταστασεις
Δεν συμβαινει κατι διαφορετικο με το ζητημα της αποστασιοποιησης
Και βεβαια ειναι φυσικο για καποιον οταν ακουσει την συγκεκριμενη λεξη ,να κανει αυτοματα καποιες θεωρησεις ερμηνειες και διανοητικες συνδεσεις
Και βεβαια τοτε.............. αντι η θεωρια να γινει συμαχος γινεται τροχοπεδη και καθυστερηση στην δουλεια
Θεωρω και παλι ομως οτι αρχικα ,ειναι φυσικο να δωσουμε μια ερμηνεια
Ειναι φυσικο να κανουμε λαθος σε αυτην την ερμηνεια ......
Ειναι ομως αφυσικο και οχι πολυ εφυες να παραμενουμε για μεγαλο διαστημα εκει .....και μαλιστα την στιγμη που ειναι καθαρο το γεγονος μιας στειρας καταστασης
Ετσι ειναι σημαντικο απο πολυ νωρις και οταν καταπιανομαστε με κατι ..............να κανουμε παρομοιες θεωρησεις αναρωτησεις αξιολογησεις .........,και μαλιστα σε πρωιμα σταδια
Οσο τωρα αφορα την ενοια της αποστασιοποιησης ,.....
Δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να αποστασιοποιηθει ,.....εστω και στο πειραματικο επιπεδο του στρωματακιου................. με την ακινητη και στοχοποιημενη σωματοποιηση .......................................
Και σαν ακινητη ενοειται............... οτι........
Σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ..........εχουμε απομονωσει μια οποιαδηποτε σωματοποιηση που προφανως ...... ανηκει στο ενστικτο η την συγκινηση
Δεν ειμαστε δηλ σε κατασταση εναλαγης ερεθισματων. και σωματοποιησεων.............. οπως συμβαινει σε μια σχεση αλληλεπιδρασης με αλλους ανθρωπους ,η εναλαγες παραστασεων και αρα και σωματοποιημενων αντιδρασεων ,
Διοτι τοτε η αποστασιοποιηση αυτοπαρατηρηση ειναι πολυ πολυ δυσκολη για τους απειρους σε αυτην
Ενοουμε επαναλαμβανω............. μεμονομενη και ακινητη ....χωρις εναλαγες......... στοχοποιημενη σωματοποιηση
Δηλαδη εγω αισθηση
Η αμεση ερωτηση ειναι .....και γιατι να το κανω αυτο ......και ......τι ειναι εγω αισθηση ............
Η απαντηση ,γιατι τα ΕΓΩ αισθησεις συνιστουν συμπεριφορες και αιτιες αυτων
Και εδω ειναι που πρεπει να εχει προηγηθει η ερευνα για το πως λειτουργει η ανθρωπινη φυση συμπεριφορα
Να εχει αναρωτηθει κανεις και να εχει ηδη παρει καποιες απαντησεις ......με οποιονδηποτε προσφορο τροπο
Οι απαντησεις αυτες αφορουν την εργασια αλλα και την ιδια την ζωη
Να ξεκαθαρισει κανεις και να απομονωσει πραγοντες που καθοριζουν την δραση του
Να γινει κατανοητη η θεωρια σε τετοιο βαθμο και με τετοιο τροπο ,ουτως ωστε οι διαφορες πρακτικες και προτροπες ,να ειναι αμεση αναγκαιοτητα
Ετσι οι εγω αισθησεις ειναι αμεσα συνδεδεμενες με οποιοδηποτε ερωτημα οποιοδηποτε γιατι............. αφορα την ζωη μας
Οταν κανεις μπει σε αυτον τον δρομο θα ανακαλυπτει ολο και περισσοτερες αισθησεις και επισης τον ρολο που διαδραματιζουν στην ζωη του
Και ισως με το περασμα του χρονου....... και την προσπαθεια....... θα γινομαστε ικανοι να αποστασιοποιουμεστε αυτοπαρατηρουμαστε ,....Και οχι μονο στο στρωματακι καθισμα ,αλλα και στην κατασταση αλληλεπιδρασης με αλλους ανθρωπους
quote:
Όσο δεν με λένε Empty Space, άλλο τόσο δεν με λένε και Κατερίνα.
Καταλαβαίνω γιατί μπερδευτήκατε αλλά δεν θα το αναλύσουμε τώρα.
Αν αναφέρεσαι σε μένα, μην ανησυχείς καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει πως σε λένε. Όταν γράφεις στα Ελληνικά στον άλλον, πιο εύκολα του απευθύνεσαι σαν "Κατερινα" πάρα σαν Empty Space. Δεν κάνεις τον κόπο να γυρίσεις το πληκτρολόγιο στα Αγγλικά. Εκεί είναι το ζήτημα, τουλάχιστον για μένα.
quote:
Επίσης κατάλαβα πως σήμερα για κάποιες ώρες, κάποιος προσπαθούσε να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία (δικά μου;) από το φόρουμ ψυχολογίας.Και επειδή δεν μου έχει ξανατύχει να μου βγάζει αυτό το μήνυμα και να μην με αφήνει να μπω στη σελίδα, συνέδεσα το γεγονός αυτό με την αποκάλυψη σε εσάς εδώ στο esoterica, της συμμετοχής μου στο φόρουμ ψυχολογίας, αν και δεν σας ανέφερα το όνομα του φόρουμ.
Επίσης δεν μπορώ να υποθέσω πως μπορεί να γίνει αυτό, να σου βγάλει φόρουμ το μήνυμα ότι προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία σου. Θα σου συνιστούσα να μιλήσεις με τον διαχειριστή του φόρουμ και να δει αν έγινε κάτι τέτοιο και αν άφησαν ίχνη. Αν πάλι υπονοείς ότι προσπάθησε να το κάνει κάποιος από δω μέσα, σου υπενθυμίζω την προτροπή μου να απέχεις από τα φόρουμ γενικά, γιατί μοιράζεσαι πράγματα που δεν πρέπει με άτομα που πιθανόν να μην πρέπει. Αλήθειες ή ψέμματα δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι κάποιοι μπορεί να τσιμπήσουν.
quote:
Δεν έχω ανταλλάξει απόψεις με τον Μ87. Γράφει κατεβατά και δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω.
Αλλά γιατί λέτε πως θα κάνουμε παραγωγική συζήτηση με τον Μ87;
Ειρωνικά το είπατε αυτό;
Καθόλου ειρωνικά. Έχει κάνει σοβαρές έρευνες κι αυτός, όπως ο xristoxatz πάνω σε αφάρμακο αγωγή και νομίζω πως θα σου φανεί χρήσιμο αν συζητήσεις μαζί του. Πιστεύω πως έχετε πολλά κοινά να μοιραστείτε
quote:
Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μου απαντάτε, γιατί εγώ δεν πρόκειται να το κάνω. Όσο μου δίνει κάποιος σημασία, τόσο του δίνω κι εγώ. Και ήδη νομίζω πως δεν προσφέρει κάτι αυτή η συζήτηση σε κανέναν που θέλει να μάθει ή να πάρει ιδέες για την επίγνωση.
Προτείνω να συνεχίσει το θέμα ο θεματοθέτης, christosxatz.
Εξαιρετική παρατήρηση, νομίζω πως θα συμφωνήσω απόλυτα!
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μου απαντάτε, γιατί εγώ δεν πρόκειται να το κάνω.
Όσο μου δίνει κάποιος σημασία, τόσο του δίνω κι εγώ.
Με άλλα λόγια, σε τρώει ο κ@λος σου κι εσένα....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Γιατί όταν αντιδρούμε σε κάτι, ακόμα κι αν το κάνουμε με μια αντανακλαστική κίνηση, αυτό υποδηλώνει πως προσπαθούμε να διώξουμε αυτό που μας ενόχλησε (το ερέθισμα).
Και τώρα μου μιλήσατε, το ίδιο έπαθα.
Αλλά καλά κάνατε, γιατί μου δίνετε ξανά την ευκαιρία να μιλήσω.
Έχω τρία γενικής φύσεως πράγματα να σας ρωτήσω, τα οποία μου εμφανίστηκαν όσο διάβαζα σήμερα λίγο απ' το θέμα το σχετικό με τη Νέα Τάξη και τις 10 εντολές που βρέθηκαν γραμμένες σε μία πλάκα, τα οποία όμως όπως είπα είναι γενική φύσεως, γι' αυτό δεν τα γράφω σε εκείνο το θέμα αλλά σε αυτό.
Αυτό το θέμα της επίγνωσης είναι προϋπόθεση κι έτσι προηγείται οποιουδήποτε άλλου.
1. Υπάρχει κανείς στον κόσμο που να ξέρει τι του γίνεται;
Να γνωρίζει την αλήθεια;
2. Η αλήθεια καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου και μυστικότητας.
Το μυστήριο σημαίνει κάτι διαφορετικό απ' τη μυστικότητα.
Μυστηριώδης είναι η αλήθεια όταν δεν μπορούμε να τη γνωρίσουμε και μυστική είναι όταν κάποιοι τη γνωρίζουν αλλά δεν τη μαρτυρούν σε άλλους και την κρατούν σαν μυστικό.
Γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε την αλήθεια και μας μπερδεύουν;
Αν αυτό το φόρουμ βοηθούσε στο να καταλάβει κανείς τι παίζει και να του αποκαλυφθεί η αλήθεια, θα υπήρχε ακόμα ή θα το είχαν απαγορεύσει;
3. Είναι δυνατόν κάποιος να μην πεθάνει; π.χ ο Ιησούς;
Και αν ναι, τότε γιατί αφότου αναστήθηκε, μετά από 50 μέρες αναλήφθηκε; Δεν του άρεσε εδώ;
Ή η ενέργειά του ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να αντέξει τους άλλους ανθρώπους;
Γιατί δεν καθόταν λίγο ακόμα να τον γνωρίσουμε κι εμείς και να μας πει πώς τα κατάφερε και νίκησε το θάνατο;
Δεν έχουν πολλή σχέση με το θέμα που διάβασα στην ενότητα "παράξενο", απλά αυτά σκέφτομαι τώρα.
Επίσης, επιθυμώ να ξεστραβωθώ αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.
Ένα άτακτο διάβασμα επί των μεταφυσικών θεμάτων θα με οδηγήσει κάπου ή θα με βγάζει σε διαφορετική παραλία κάθε φορά;
Καμιά φορά πέφτουν στα χέρια μου διάφορα βιβλία πχ ένα του Νταίνικεν για τους εξωγήινους, ένα ενός άλλου με περίεργο όνομα όπου περιέγραφε τη ζωή και την ιστορία του Ιησού μέσα από τη συναγωγή, το οποίο δεν ολοκλήρωσα, γιατί ήταν σαν λογοτεχνικό και τα λογοτεχνικά δεν μου πολυαρέσουν, γιατί γνωρίζω πως στηρίζονται στη φαντασία και εγώ ήθελα αυτό που διαβάζω να έχει μια βάση.
Και γενικά αρχίζω αρκετά βιβλία τα οποία παρατάω από την αρχή τους κιόλας ή στη μέση τους.
Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως σπουδάζοντας κάτι μέσα από μια σχολή, διαμορφώνεται και η σκέψη σου ανάλογα.
Πχ αν σπούδαζα μηχανικός, θα σκεφτόμουν πιο πρακτικά και θα έκανα υπολογισμούς όλη την ώρα προσπαθώντας να λάβω υπόψιν μου όλες τις παραμέτρους κλπ.
Αν ήμουν από θεωρητική κατεύθυνση, που ήμουνα, θα εξετάζω τα πράγματα από μια πιο θεωρητική-φιλοσοφική σκοπιά και αν δεν έχει προηγηθεί η παρατήρηση και το πείραμα, όπως συμβαίνει σε αντικείμενα κατά βάσιν θεωρητικά, τότε θα καταλήγω σε θεωρίες που πολλές φορές βρίσκονται στον αέρα και μόνο στο μυαλό μου.
Γενικά τα λέω τώρα αυτά, δεν αναφέρομαι σε εμένα κατ' ανάγκην.
Οπότε θέλω να καταλήξω, πως το πλαίσιο μάθησης που δημιουργούν οι σχολές, έχει και το σκοπό του, να σου διαπλάσει το μυαλό ανάλογα, είτε να σκέφτεται θεωρητικά είτε πιο πρακτικά.
Αν κανείς δεν σπουδάσει, τότε πρέπει να καθορίσει μόνος του το πλαίσιο μάθησης. Δηλαδή να ξεχωρίσει τι τον ενδιαφέρει και να οργανώσει έπειτα το διάβασμά του εντάσσοντας στο πρόγραμμά του τη μελέτη βιβλίων, τα οποία θα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, κάποια κοινά, αν θέλει να οδηγηθεί κάπου, όπως συμβαίνει και με τα συγγράμματα και τους τομείς σπουδών μιας σχολής.
Αν τραβιέται τη μία στο ένα αντικείμενο, την άλλη ασχολείται με ένα άλλο, την παράλλη με κάτι επίσης διαφορετικό, πώς θα καταλήξει σε συμπεράσματα;
Μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεκινήσω από κάπου;
Εδώ στο φόρουμ όποτε έχω όρεξη διαβάζω αυτά που γράφετε, αλλά δεν αρκεί.
Το φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που έχουμε μελετήσει.
Αν όλη την ώρα μας τη χάνουμε σε διαλόγους, και δεν μελετάμε καθόλου, έπειτα θα κάνουμε μεν διάλογο αλλά όχι τόσο εποικοδομητικό, γιατί θα ερχόμαστε χωρίς στοιχεία.
Οπότε εμένα μου λείπουν τα στοιχεία.
Επίσης και ένα τέταρτο ερώτημα (σε συνέχεια των πιο πάνω ερωτημάτων).
Αναλογιζόμενη τις απώλειες ανθρώπων νεαρής ηλικίας, παιδιών ή εφήβων, που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα ανά τον κόσμο, για διάφορες αιτίες, αναρωτιέμαι αν τελικά έχει κάποιο σκοπό και κάποιο βαθύτερο νόημα η ύπαρξή μας, ή εμείς αρεσκόμαστε στο να δημιουργούμε το σκοπό και το νόημα εκεί που δεν υπάρχει.
Μάλλον το δεύτερο.
Γιατί αν είχε κάποιο σκοπό και νόημα, θα ίσχυε αυτό για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για όσους κατάφεραν να μεγαλώσουν και να το αναρωτηθούν αυτό.
Η Εκκλησία έχει απάντηση σε αυτό, ότι τα παιδιά που πεθαίνουν μπορεί να πληρώνουν τις αμαρτίες των γονέων τους και γίνονται αγγελούδια σε κάθε περίπτωση, μόνο που δεν με καλύπτει η θέση της Εκκλησίας.
Αυτά προς το παρόν.
Θέλω να αλλάξω το username μου αλλά διάβασα δεν μπορώ απ' τη στιγμή που έχω γράψει στο φόρουμ.
Γίνεται να με αποκαλείτε "Feel (όχι fill) the gap" ή σκέτο "Gap" από εδώ και στο εξής; Και "gap goup" δεν έχω πρόβλημα.
Πάλι με διάστημα έχει να κάνει απλά το gap είναι πιο περιεκτικός όρος γιατί από μόνο του σημαίνει κενό διάστημα και δεν χρειάζεται να γράφω όλη την περίφραση για πω αυτό που θέλω.
Οπότε αν θέλετε μπορείτε να με λέτε gap, για συντομία..
quote:
heretic αδερφακι μου εισαι μεγαλο θυμα. Και το παιζεις και καποιος
Μπόζο αδερφάκι μου, εγώ άντε και το παίζω κάποιος. Εσύ ποιος το παίζεις; Δεν μπαίνεις από το άλλο σου ψευδώνυμο να μου γράψεις τη συνέχεια;
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Λειτουργώ σαν αντανακλαστικό. Αν δεχθώ κάποιο ερέθισμα προσπαθώ να το διώξω από πάνω μου.
Γιατί όταν αντιδρούμε σε κάτι, ακόμα κι αν το κάνουμε με μια αντανακλαστική κίνηση, αυτό υποδηλώνει πως προσπαθούμε να διώξουμε αυτό που μας ενόχλησε (το ερέθισμα).
Και τώρα μου μιλήσατε, το ίδιο έπαθα.
Αυτο συμβαινει ,και θα συνεχισει να συμβαινει παντα αν δεν αποκτησεις κατανοηση
Πως δηλαδη συμβαινει το οποιοδηποτε αυτο
Και βεβαια να κανεις κατι για αυτο
Η κατανοηση θα ειναι το δυνατο κινητρο για να κανεις
αυτο το........ κατι
Να προσπαθεις δηλ και να επιχειρεις την αποστασιοποιηση
Αυτο ειναι το ......κατι
Και μπορει να νομιζεις οτι το διωχνεις απο πανω σου ,αλλα αυτο που συμβαινει στην πραγματικοτητα ειναι .....απλα αντιδρας
Και οχι μονο.......
Η οποιαδηποτε αντιδραση ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ......του νου η του σωματος .......ακομα και το οτι ακους .....η βλεπεις συμβαλει στην διαδικασια δημιουργιας νεων εγω αισθησεων ,ψυχισμου ,και συμπεριφορων
Που βεβαια αν και τις παιρνει κανεις χαμπαρι τα πρωτα δεκατα δευτερολεπτου που εισερχονται στο σωμα ,κατοπιν ερχεται η ασυνειδησια με την μορφη του κορεσμου των αισθησεων
Αποτελεσμα αυτου ειναι να λεμε εγω .......
Πχ θελω να το διωξω απο πανω μου
Παρολα αυτα .....το πανω μου ......στο σωμα μου ειναι σωστο ,και αυτη η παρατηρηση θα ειναι η αρχη της προσπαθειας και της μελετης
daphne
συνηθεστατη!
οπως και η ατονια της τσαγκαροδευτερας!
![]()
Το κακό είναι (όσον αφορά στο Δημόσιο) που πλέον δεν μπορείς να αρρωστήσεις τη Δευτέρα και να φέρεις δήλωση νόμου 105 για να δικαιολογήσεις την απουσία σου. Θέλεις χαρτί γιατρού και να το καταθέσεις μόνος σου στην υγειονομική επιτροπή. Οπότε, ούτε να αρρωστήσει δεν μπορεί κανείς τη Δευτέρα εαν η κυριακάτικη κατάθλιψη του πέσει βαριά στο στομάχι...

In anticipation of my resurrection...
Πρέπει να παίζει συνομοσία πίσω από την υπόθεση. Ποιός έβαλε τα ποδοσφαιρικά την Κυριακή και τη δουλειά Δευτέρα;
Άν το έκανε κάποιος εξωγήινος θέλω να πώ: Κόφτε το επιτέλους, σας καταλάβαμε, δεν έχει πλάκα πιά!