- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ.. ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ¨ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ¨ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑ Ή ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ, ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΓΙΕΖΟΥΑ.
ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΩΜΩΔΙΑ;;;;;
ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
Φίλε ΚΕΛΣΕ έχεις δίκιο. Τελικά όλοι έχουν δίκιο. Ποιός όμως κατέχει την αλήθεια; Αυτοί που ξέρουν δεν μιλούν εμείς που δεν ξέρουμε μιλάμε ψάχνοντας έστω στα τυφλά έστω με λανθασμένες υποθέσεις, το σίγουρο πάντως είναι πως ψάχνουμε. Όλα τα μοναπάτια θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στην Αλήθεια. Εως ότου κι αφού γίνει αυτό ας χαρούμε το μονοπάτι μας χωρίς φόβο και πάθος.
Να ψάξουμε λοιπόν τις πηγές, αυτές τις λίγες και αμφισβητούμενες πηγές. Η πρώτη παράγραφος της Κ.Δ. μας περιγράφει το γενεαλογικό δέντρο του Χριστού, που φθάνει ως τον Αδάμ ο οποίος σύμφωνα με τους "φωστήρες" δημιουργήθηκε πριν 7000 χρόνια περίπου. Σήμερα οι δικοί μας "φωστήρες" διαφωνούν ριζικά, αν η πρώτη παράγραφος περιέχει τέτοια λάθη πως καλούμαι σήμερα εγώ να πιστέψω όλες τις υπόλοιπες! Δεν θέλω να ακούσω για σύμβολα και αποσυμβολισμούς και τα συναφή γιατί μπορώ να σας πω πως κι εγώ πως μπορώ να αποσυμβολίσω την Coka-Cola.
Και οι πηγές για την εθνικότητα του Χριστού είναι ακόμη πιο περιορισμένες αν όχι ανύπαρκτες. Τι θα ωφελούσε όμως στον καθένα μας η εθνικότητά του; Θα ηρεμούσε τον Φώτιο; Γιατί; Θα ικανοποιούσε τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ή την ΔΩΡΙΔΑ; γιατί...
Τελικά ΝΑΙ, η ευγένια ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ απο τη συζήτηση!!!
Καλή μου φίλη Δωρίδα, στη σκέψη σου δεν θα διαφωνήσω. Πώς μπορώ άλλωστε;;;
Θα διαφωνήσω (άν μου το επιτρέπεις) στον ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ...
Λόγο χρόνου (έχω τώρα αρκετό), θα αναπτύξω άνετα το θέμα σου με ερωτήσεις και απαντήσεις....
Λοιπόν, ΚΑΤΑΡΧΑΣ ότι διαβάζουμε, το λαμβάνουμε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ;;;
Αν Ναί, γιατί... Τι έχει να μας προσφέρει η ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ αναφορά σε ένα γεγονός ή αν θές ακόμα πιό δύσκολα το ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ είναι ΠΑΝΤΑ δεδομένο και ΠΩΣ;;;
Αν λοιπόν διαβάζουμε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ το οποιοδήποτε κείμενο, μα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ, τότε η ΛΟΓΙΚΗ έχει τον λόγο... Και με τη ΛΟΓΙΚΗ που μπορούμε να φτάσουμε;;; Η ίδια η ΛΟΓΙΚΗ έχει όρια, έχει μέτρο...
Και ΑΝ λέω ΑΝ το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε, προσεγγίσουμε είναι ΠΕΡΑ και έξω απο τη ΛΟΓΙΚΗ;;; Τι γίνεται τότε;;;
Πόσο ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ διαβάζεις την ΟΔΥΣΣΕΙΑ;;; Πόσο έψαξες επάνω σε έναν χάρτη να βρείς το νησί των ΣΕΙΡΙΝΩΝ;;; Πολύ ή λίγο;;; Και το αποτέλεσμα, το βρήκες;;;
Αναφέρομαι στις ΣΕΙΡΙΝΕΣ μιάς και είπες ότι ΔΕ ΘΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ, γιατί οι ΣΕΙΡΙΝΕΣ θα μπορούσαν να είναι ΟΙ ΦΩΝΕΣ (το τραγούδι) ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...
Θέλω να πώ πώς ΕΑΝ σε ενδιαφέρει η ΟΥΣΙΑ και όχι ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ τότε η ΛΟΓΙΚΗ θα πρέπει να μείνει στην άκρη. Η ΛΟΓΙΚΗ δεν μπορεί να σε βάλει ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς της Σοφίας...
Ανέφερες τη γενεολογία του Ιησού...
Τι σημαίνει ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΑ κατ'εσέ;;; Και σε ΤΙ θα εξυπηρετούσε η αναφορά της, πάντα κατ'εσέ;;;
Μήπως όλοι οι "φωστήρες" του ΣΗΜΕΡΑ, ξεχνούν "κάτι"... Μήπως το να κάθομαι 2000 χρόνια ΜΕΤΑ απο ένα γεγονός και να ΥΠΟΘΕΤΟΛΟΓΩ για το ΑΝ ήταν έτσι ή αλλιώς ΤΟΤΕ τα πράγματα θα είχαμε το "τάδε" ή το "δείνα" αποτέλεσμα;;;
ΜΟΝΟ με τη βοήθεια του ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΠΥ μπορείς να έχεις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
Ο αποσυμβολιμός είναι που θα σε βγάλει απο τα ερωτήματα εκείνα που η ΛΟΓΙΚΗ σταματά και σηκώνει τα χέρια λέγοντας τίμια : "Εγώ μέχρι ΕΔΩ φτάνω, παραπέρα ΑΔΥΝΑΤΩ"...
Αλήθεια, και την Αρχαιοελληνική γραμματεία, την ΤΟΣΟ πλούσια σε ΜΥΘΟΥΣ, κατα γράμμα την λαμβάνεις;;;
Τι κερδίζεις έτσι;;; Απλά και ΛΟΓΙΚΑ, μαθαίνεις τα "παραμυθάκια" που έλεγαν κάποτε οι πρόγονοί μας τα στα παιδάκια τους;;;
Δε το νομίζω... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ αν θέλεις...
Σκέψου ότι επάνω σε ΜΥΘΟΥΣ, πλέχτηκαν και διαδραματίστηκαν τα Ιερά Μυστήρια!!!
Ποιά Μυστήρια θέλεις;;; Τα Ελευσήνια, τα Καβείρια, του 'Αττη και της Κυβέλης... Ποιά;;;
ΑΝ καθήσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΕΙΣ εμβαθούμενη στην ΟΥΣΙΑ, τότε τι έχεις;;; Μια ΣΤΕΙΡΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ...
Το αυτό, το ΙΔΙΟ ισχύει ΚΑΙ σήμερα. Εκεί έχουν καταντήσει ΚΑΙ τον Χριστιανισμό...
'Ολοι οι "σοφοί" που προσπαθούν να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ την πραγματική ΥΠΑΡΞΗ ή ΜΗ όντων όπως ο Ιησούς, ο Ζωροάστρης, ο Βούδας, Λάο Τσέ, ο 'Οσιρης, ο Οντίν, ο Απόλλών, ο Διόνυσος κλπ κλπ κλπ δεν ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ σε τι θα βοηθήσουν, ΕΜΕΝΑ τον αδαή, στο να ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ;;;
Πόσο σημαντικό είναι άραγε για το ΑΝ τα όντα που προανέφερα, είναι 'Ελληνες, Εβραίοι, Ινδοί, Σκανδιναβοί, Πέρσες, Κινέζοι, Αιγύπτιοι;;; Πόσο αλήθεια;;;
Προσωπικά, ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ...
Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει, είναι άλλο...
Με ενδιαφέρει ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ μιάς και Εν αρχή ήτο ο ΛΟΓΟΣ...
Με ενδιαφέρει το ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ μιάς και είναι η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ καθώς και το ΠΩΣ θα μπορέσω αυτά να τα ΜΕΤΟΥΣΙΟΣΩ σε ΕΜΕΝΑ και να τα κάνω να με κάνουν ΚΑΛΥΤΕΡΟ...
Αναφέρεις καλή μου φίλη τη λέξη ΠΙΣΤΕΨΩ λέγοντας:
quote:
αν η πρώτη παράγραφος περιέχει τέτοια λάθη πως καλούμαι σήμερα εγώ να πιστέψω όλες τις υπόλοιπες
Μα ΠΟΙΟΣ σου ζητάει να ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ;;;
Εγώ αυτό που ζητάω απο τον εαυτό μου είναι να ΓΝΩΡΙΣΩ...
Η πίστη είναι στήριγμα της ΛΟΓΙΚΗΣ και με τη ΛΟΓΙΚΗ (ξαναλέω) ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ, ειδικά όταν αυτά που αναζητώ είναι ΚΡΥΜΕΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ- ΣΟΦΙΑΣ...
Μη πιστεύεις, αλλά ΓΝΩΡΙΣΕ... Μη δέχεσαι κανέναν ώς αυθεντία... Αυθεντία για τον Εαυτό ΣΟΥ είσαι ΕΣΥ...
Παρεπιπτόντος, θα ηθελα να μας πείς για την Coca-Cola, τι μπορέι να κρύβεται ΠΙΣΩ απο αυτήν;;;
Ελπίζω να μην κούρασα...
Ελπίζω σε απαντήσεις...
Καλημέρα σε ΟΛΟΥΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΠΡΟΣΟΧΗ ..2000 ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ? ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΙ ΛΕΤΕ ?
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ Η ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ? ΜΗΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ?
ΦΙΛΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ,ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΦΟΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΛΕΨΑΝ ΚΑΤΑΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΕΕ?
ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ?
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ UFO'S ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ..
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΞΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ
1. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜ-ΕΥΑ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ-ΠΥΡΡΑ ?)
2. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ..
ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΕΛΣΟ ,ΤΑΠΕΙΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ
TO HYPERLINK,ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ-LINK ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ-ΘΕΜΑ,ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ..ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΕ?
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ NA ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..(ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ; :))..)
Δεν θέλω ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...
Λέγοντας δέ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ εννοώ την ορθή έννοια που αντιστοιχεί και στην περίπτωση ΜΑΣ... όχι υπεκφυγές, αλλά ΚΑΙ πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος...
Εξ'αρχής είχα θέσει τον προβληματισμό αυτόν, "Τι έχει να μας προσφέρει το παρόν θέμα;"
Απο την ΑΡΧΗ περιμένω να ΚΑΤΑΛΑΒΩ...
Και ακόμα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...
'Ισως δεν καταλαβένω γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε μένα ΔΕΝ προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ, εννω σε άλλους προσφέρει ΠΟΛΛΑ...
Αυτά τα ΠΟΛΛΑ ζητώ να μου εξηγήσουν, μπορεί κάποιος, ο οποιοσδήποτε, ΑΛΛΑ να μου εξηγήσει;;;
Το τι κάνει ο καθένας με το Internet, είναι φίλε μου ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ...
'Αλλοι ερευνούν, άλλα βοηθούν σε έρευνες, άλλοι γκομενίζουν, άλλοι κάνουν κυβερνοσέξ, άλλοι ΠΡΙΝ φτάσουν στο κυβερνοσέξ, κάνουν πρώτα κουβεντούλα - καμάκι κλπ κλπ κλπ
'Ετσι μου είπες είναι ΚΑΙ ΕΞΩ, στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ...
Και ερωτώ....
Είναι η ζωή που ζούμε ΕΞΩ, ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ, αυτή που θέλουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να ζούμε τόσο ΟΜΟΡΦΗ που θέλουμε να την μεταφέρουμε ΚΑΙ στον κυβερνοχώρο;;;
Επειδή λοιπόν εγώ πιστεύω στις ανθρώπινες αξίες, αυτό που ζητώ είναι το ΜΠΑΧΑΛΟ που επικρατεί ΕΞΩ, να ΜΗΝ επικρατεί και μέσα....
Γι'αυτό λοιπόν, απο το ΜΠΑΧΑΛΟ που έχει καταντήσει το θέμα, ερωτώ...
Σε τι θα μας βοηθήσει το ΑΝ ο Χριστός ήταν Εβραίος ή Ελληνας;;;
Θα ηθελα μια απάντηση ειδικά απο εκείνους που κόπτοντε για να μας ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι όλα είναι μαι συνομοσιολογία που όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, 2000 χρόνια κατάφερνε να ξεγελάσει τους ΠΑΝΤΕΣ!!!
Την καλημέρα μου...
Κέλσος ο Κρυπτοεβραίος
Θα ήθελα να συμμετάσχω θετικά στην συζήτησή σας και να σας δώσω τον χαμένο κρίκο που λείπει μεταξύ του Σιωνισμού και της... Κόκα-Κόλα.
Δεν ξέρετε την σχέση τους;;;
Ντροπή.
Τόση ώρα μιλάτε για αυτό το θέμα και κανένας γνήσιος συνομωσιολόγος που πρέπει να είναι συνεπής με τις αρχές του δεν την αποκάλυψε.
Τέλος πάντως ας δώσω κι εγώ... οργή στον τόπο (τον δικτυακό μας) και ας ρίξω κεραυνούς στους εχθρούς του καλύτερου, του πιο τέλειου, του απάράμιλλου, του θεσπέσιου, του γενετικά τέλειου, του μοναδικού έθνους που πέρασε ποτέ από την ιστορία του πλανήτ..., έεεε... ήθελα να πω του γαλαξία. Σύγκριση με τα άλλα όντα του Σύμπαντος πέρα από τον Γαλαξία δεν κάνω γιατί δεν έχω σιγουρευτεί τελείως. ![]()
Λοιπόν, αφού έκανα και εγώ το άσχετο αλλά αναγκαίο και απαραίτητο ως εισαγωγή, εθνικό μου παραλήρημα, μπαίνω στο θέμα.
Όταν ήμουν μικρός, ήμουν και εγώ, ως παιδί, συνομωσιολόγος.
Κάποια στιγμή που αναζητούσα κρυμμένες έννοιες και νοήματα μέσα στο περιβάλλον μου, ανακάλυψα κάτι που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε. Η CocaCola μέσα από την διαφήμισή της περνάει ένα Ιουδαϊκοχριστιανικό αλλά και ταυτόχρονα... Εωσφορικό μήνυμα.
Μην ρωτάτε πως μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο. Συνδυάζονται, στην σκέψη κάθε συνεπούς συνομωσιολόγου. Εδώ ανακαλύψαμε ότι το ολοκαύτωμα των Εβραίων, δεν ήταν απόφαση των Ναζί αλλά ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα φατριών των ίδιων των Εβραίων που έδωσαν μία λίστα, στους Ναζί, από αυτούς που ήθελαν να βγάλουν από την μέση. Καλά μιλάμε για την πιο αιμοβόρα Κόζα-Νόστρα της Ιστορίας.
Ε, κάνανε και μερικά λαθάκια αλλά έδωσαν,καθυστερημένα, μία διορθωμένη λίστα στον... Σίντλερ και έσωσαν μερικούς που κάτα λάθος τους είχαν για ξεπάστρεμα. Άντε, ατιμούλικα, τι δωράκια κάνω σε εσάς
, σας έβγαλα και είδηση με την λίστα του Σίντλερ.
Λοιπόν πάλι ξεχάστηκα.
Διαβάσατε ποτέ το όνομα της CocaCola ανάποδα και συνεχόμενα; Βέβαια όχι, ρε κουτορνίθια. Εγώ ως συνεπής συνομωσιολόγος το έκανα για εσάς. Και τι βρήκα;
Ιδού
ALOC ACOC ALOC ACOC ALOC ACOC
Και για να σας βοηθήσω, το εξελληνίζω και κολλάω τις λέξεις
ΑΛΟΚΑΚΟΚΑΛΟΚΑΚΟΚΑΛΟΚΑΚΟΚΑΛΟΚΑ
ΝΑΙ. ΝΑΙ!!! ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.
Διαβάζεται ως ΚΑΛΟ ΚΑΚΟ.
Καλά τι άρρωστα εωσφορικοιουδαικοχριστιανικοσιωνιστικά μυαλά βρήκαν αυτήν την νοητική παγίδα για να σκλαβώσουν την ψυχή του Έλληνα μέσα από την συνεχή χρήση του ονόματος αυτού του απεχθούς προϊόντος.
Κηρύσσω επανάσταση, μποικοτάζ σε αυτό το σιωνιστικό προιόν.
Κανένας γνήσιος Έλληνας μη ξαναπει, και να μην ξαναπιεί αυτό το ύπουλο προιόν.
Τώρα αισθάνομαι ευτυχής. Τι λέτε, να γράψω και κανένα βιβλίο για να τσεπώσω και μερικά ευρουδάκια για την ανακάλυψή μου;
Ξυπνήστε Έλληνες
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Είσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥΕΒΡΑΪΚΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ κατεστημένου που ας μην το κρύβωμεν άλλωστε, υπηρετής με τόσο δόλιο και φθονερό σκοπό....
Εγώ ώς ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ και μάλιστα original (κάτι απο ΑΕΚ ORIGINAL;;;) θα πρέπει να σε ΚΑΤΑΔΩΣΩ στο παγκόσμιο συμβούλιο ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΤΟΠΟΘΕΤΩΝ και να σου ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος...
Να σε δώ μετά τι θα κάνεις που θα είσαι "καί δαρμένος και κλαμένος"...
Πως μπορείς αφελή φίλε μου να ΦΑΝΕΡΩΝΕΙΣ τοιούτα μυστικά που επιβιώσανε απο γενέσως της λάσπης;;;;
Δέν αισχύνεσαι;;;;
Δεν φοβάσαι τα κόκαλα των πεθαμένων προγόνων ΜΑΣ που τώρα ΤΡΙΖΟΥΝ και κάνουν τη γή να μοιάζει με πληγήσα απο σεισμό;;;
Λές γι'αυτό να έχουμε αυξημένη σεισμικότητα;;; Α! ρε καημένοι σεισμολόγοι... εδώ ελάτε να σας πούμε με τί μυστικά υπερόπλα οι Εβραιοχριστιανοί προσπαθούν να ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ την Ελλάδα απο τον χάρτη....
Λοιπόν σοβαρά τώρα, Ερμή σε διαγράφω απο τη ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ και σε γράφω σε άλλη λίστα, μακρύτερη και με περισότερα ονόματα... Αυτ΄λη που θα πάει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον ιερό άγιο, που θα σας κάψει όλους με το προϊον της ΚΑΛΟ ΚΑΚΟ (coka cola)...
Θα αυξήσει τη δόση στο ΟΞΥ που περιέχει και θα σου κάνει ένα brainwash "άλλο πράγμα"!!!!
Απο που ακούστηκε, ΕΣΥ ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ να κάνεις όλα αυτά;;;;
Τστστστστστσ αδικαιολόγητο σε βλέπω....
'Οσο για το βιβλίο, κράτα την όρεξή σου για αργότερα.... ΗΔΗ το έχω ετοιμάσει και συζητώ με μεγάλο οίκο του εξωτερικού για μια πανάκριβη έκδοση του....
Να μάθω ΚΑΙ εγώ τι ωραία που είναι να κονομάνε κάποιοι επάνω στην ΑΜΑΘΕΙΑ, ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΑΓΝΟΙΑ του κοσμάκη....
Ζήτω οι ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ....
Κέλσος ο Κρυπτοεβραίος
quote:
Γι'αυτό λοιπόν, απο το ΜΠΑΧΑΛΟ που έχει καταντήσει το θέμα, ερωτώ...
Σε τι θα μας βοηθήσει το ΑΝ ο Χριστός ήταν Εβραίος ή Ελληνας;;;
Σε τίποτα.
Όμως αυτό δεν είναι το θέμα του τόπικ Κέλσε; Μονολεκτικά θα γράφουμε;
Mιλάς και συ και άλλοι για συνομωσιολογίες.. Να μην απαντήσω;
Εγώ στα γραφόμενα μου δεν ανάφερα άλλη συνομωσία πλην εκείνης του Συμεών και των συν αυτώ, η οποία τελειώνει κάπου στον Παύλο. Τα 1700 χρόνια που αναφέρω δεν εννοώ ότι συνεχίζεται η συνομωσία από κάποιον. Απλά είμαστε εμείς δέσμιοι εκείνης της αρχικής, διότι συνεχίζουμε να πιστεύουμε. Μετρήστε τα τάματα και μετρήστε και τα θαύματα.
Ξαναλέω ότι οι ιερείς μας στην πλειοψηφία τους τα γνωρίζουν αυτά.
Ποιός όμως θα τολμήσει να πει την αλήθεια, πόσοι θα τον πιστέψουν και τι θα πάθει;
Η όλη συνομωσία άρχισε με τον Συμεών του οποίου ο σκοπός ήταν να δημιουργήσει ένα μεσσία για να συμμαζέψει τα απολωλότα πρόβατα του Ισραήλ. Όταν ο Παύλος κατάλαβε ότι οι νέοι πιστοί κάνουν ουρές για να προλάβουν να «σωθούν-θεραπευτούν» από τον νέο θεό, τον ιδιοποιήθηκε και δημιούργησε τη νέα θρησκεία προς όφελος της Ρώμης.Ήταν συνομώτης μεν με άλλα κίνητρα δε. Αυτός ήθελε την ενότητα της αυτοκρατορίας, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο κύρηγμα του.
Όλοι οι επόμενοι δεν είναι συνομώτες. Είναι απλά πιστοί εγκλωβισμένοι στον φόβο της κόλασης ή ονειρεύονται τον παράδεισο ή προσμένουν κάποιο θαύμα που θα τους αλλάξει τη ζωή ή ακόμα φοβούνται το κακό που μπορεί να τους έρθει από τη θεϊκή οργή αν δείξουν τάσεις απιστίας.
Υπάρχει και το συμφεροντολόγο ιερατείο μας και οι συν αυτώ, το οποίο με ολοφάνερα κίνητρα για αποκομιδή εσόδων-εξουσίας συντηρεί και επιβάλλει αυτή τη θρησκεία. Μέσα μέσα σκαρώνει και κανένα θαύμα για να μην χαλαρώνει το ποίμνιο. Πιστεύουν όμως ότι αυτό κάνει καλό στον κόσμο.
Εκτός αυτού με την πάροδο των αιώνων πολλοί πιστοί φιλόσοφοι πρόσθεσαν πολύ αξιόλογα λόγια και γραπτά σ’ αυτή τη θρησκεία με αποτέλεσμα σχεδόν κανείς να μην ενδιαφέρεται να μάθει πώς άρχισε και με πιο σκοπό.
Φίλε Φώτιε,
Για να σου αναφέρω πηγές πρέπει να βάλω αυτούσια κομματάκια της βίβλου και να τα κριτικάρω. Να φέρω σε αντιπαράθεση το ένα με το άλλο. Αυτό όμως αντίκειται στους κανονισμούς του παρόντος Forum. Εξ’ άλλου ο σκοπός μου δεν είναι να σκανδαλίσω και να πεισμώσω κανέναν. Ο σκοπός μου είναι να αφυπνίσω την ανθρώπινη περιέργεια. Ούτε θέλω να με πιστέψει κανένας. Αυτό που θέλω είναι να ψάξει ο ίδιος. Σας παραπέμπω λοιπόν σε όλους τους συγγραφείς-μελετητές για την ιστορική αλήθεια των πρώτων πρωταγωνιστών της Χριστιανικής θρησκείας. Ο κάθε ένας απ’ αυτούς έβαλε το λιθαράκι του.
Απορώ όμως που κάποιοι με εξέλαβαν για Εβραιοφάγο. Γιατί διαβάζετε άλλους και χαρακτηρίζετε εμένα ρε παιδιά; Είναι σωστό αυτό; Την θέση μου για τους Εβραίους την δίνω στο τόπικ Χριστιανισμός και άνθρωπος.
Για μένα ο άνθρωπος είναι ένας μόνον, «κουρδισμένος» όμως με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους. Η πατέντα κατασκευής του είναι μία.
Ελεύθερος
'manava seva, madhava seva'
1)Ο Χριστός να είναιενσαρκωμένος Θεός. Σε αυτή την περίπτωση η λογική λεέι ότι το ΟΝ αυτό δεν μπορεί να υπαχθεί σε ανθρώπινες αδυναμίες και ανθρώπινα γονιδιακά προτερήματα ή ελλατώματα, άρα δεν έχει και εθνικότητα με την στενή ένοια του όρου που εμείς οι άνθρωποι δίνουμε στον μικρό χρονικό ορίζοντα της ενσαρκωσης μας (το πολύ 100 χρόνια ζούμε), μιάς και η λύτρωση της ψυχής σε ένα θεικό επίπεδο πρέπει να είναι Παν-ανθρώπινη.
2)Ο Χριστός ήταν άνθρωπος, ο οποίος όμως έφτασε σε τέτοιο εξελικτικό επίπεδο που θεοποιήθηκε. Σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος και ο τόπος δράσης του, παίζει κάποιο ρόλο στην εξελικτική του πορεία. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ή σε εκφράζουν τα διδάγματα του ή τα απορρίπτεις, και ακολουθείς άλλες ατραπούς.. Εάν προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν Εβράιος αλλά Έλληνας ή ότι άλλο, τότε μάλλον εκφράζουμε ευσεβείς πόθους..Είναι σαν την περίπτωση των καλών παικτών, όλοι θα θέλαμε να έπαιζε στην ομάδα μας και όχι στην αντίπαλη ομάδα...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»