- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Το θέμα που τέθηκε από τον θεματοθέτη είναι:
"ΚΑΤΑΝΌΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆΣ".
Μήπως πρέπει για να εξεταστεί αυτό το θέμα, θα έπρεπε να απαντηθούν ορισμένα βασικά ερωτήματα, όπως:
1) Ποιά είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα του Ανθρώπου;
2) Έχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο χαρακτήρα;
3) Υπάρχει καμία δυνατότητα να διαμορφώσουμε τον εαυτό μας σε κάτι καλύτερο απ’ό,τι είμαστε ;
Για να εξηγούμεστε. Τη γνώμη μου είπα, χωρίς να έχω πρόθεση παρέμβασης (θα μου πείτε μήπως ήδη την έχεις κάνει;
).
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
quote:
Είναι αστείο, όμως, να κρίνεται κάποιος απο κάποιον
άλλο, όταν όλοι είμαστε στο ίδιο επίπεδο, γιατί όλοι
όσοι είμαστε επι γής, είμαστε παρομοίου επιπέδου, υπάρχει
σοφία σε ότι γίνεται, όχι τυχαία.
Ναι ε; Εσύ δηλ. πιστεύεις πως με τον alfa-omega, είστε στο ίδιο επίπεδο. Ε, για κάνε πως τον ρωτάς να δούμε τι θα σου πει .. Πες του "alfa-omega, εγώ κι εσύ, είμαστε στο ίδιο επίπεδο ;" Για ρώτα τον ... για ρώτα τον ... να σπάσουμε πλάκα.
quote:
Μήπως πρέπει για να εξεταστεί αυτό το θέμα, θα έπρεπε να απαντηθούν ορισμένα βασικά ερωτήματα, όπως:1) Ποιά είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα του Ανθρώπου;
2) Έχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο χαρακτήρα;
3) Υπάρχει καμία δυνατότητα να διαμορφώσουμε τον εαυτό μας σε κάτι καλύτερο απ’ό,τι είμαστε ;
Για να ξεκινήσει κάποιος έτσι φίλε Κηφεύς, πρέπει να έχει απορίες μέσα του. Εδώ, ο θεματοθέτης μας, δεν έχει απορίες. Έχει μόνο απαντήσεις. Τα ξέρει όλα, είναι προφήτης, πλάκα μας κάνεις ; Να ρωτήσει αυτός αν υπάρχει καμία δυνατότητα να διαμορφώσουμε τον εαυτό μας σε κάτι καλύτερο απ' ότι είμαστε ; Αστειεύεσαι τώρα μωρέ Κηφεύς; Αυτός, να δεις, θα σου απαντήσει τώρα. Δεν θα αναρρωτηθεί ο ίδιος. Την έχει την απάντηση. Είναι Αιώνιος, τι να λέμε τώρα ; Αυτός τον έχει διαμορφώσει τον εαυτό του. Έτσι και κάνει μια τέτοια ερώτηση, πάει ... τον έχασε τον εαυτό του. Μα ήδη, από την εισαγωγή που κάνει λέει "υπέδειξα έναν τρόπο αναζήτησης". Κοίτα πως το λέει ; "υπέδειξα" λέει, δεν ρωτάει, δεν αναρρωτιέται. ΥΠΕΔΕΙΞΕ. Ε, θα πάρεις σε λίγο κι εσύ φίλε μου τις υποδείξεις σου από τον θεματοθέτη "μας" και μετά τα ξαναλέμε ...
Ρε φίλε κι εσύ το ίδιο έκανες..Απαντήσεις έδινες με τις
καταδύσεις..Γιατί ότι κάνουμε εμείς, είναι αγιασμένο
κι ότι κανει ο άλλος, τόχουμε χε@@@@ο;
Δώσε στον άλλο το δικαίωμα να έχει την άποψη του και να
φανεί στην πορεία, τι λέει ο καθένας, τι είναι σωστό, το ότι
δεν είναι κανείς εντελώς σωστός κι ο άλλος εντελώς λάθος...
Είναι πολά που δεν έλαβες υπόψην σου φίλε, αλλά περισσότερο
με εντυπωσιάζει η εμπάθεια στο πρόσωπο του alfa-omega...
Το πολύ πολύ που μπορείς να του προσάψεις, είναι ότι εκπέμπει
θετική ενέργεια..Κι αυτό δεν είναι κακό..
Μας λείπει, ρε φίλε η θετική ενέργεια..Πολύ μαυρίλα πλάκωσε,
μαύρη σαν καλιακούδα...
Πείτε ή μάλλον γράψτε και κάτι ευχάριστο...
quote:
Φίλε αω εδω μέσα σε αυτό το site υπάρχουν άνθρωποι πιο εξελιγμένοι απο μας.
Αυτό αναγνωρίζεται απο κάποιον που είναι ικανός γι αυτό,δηλ. ο νους του να μπορεί να δέχεται τις πληροφορίες, να εναρμονίζεται να είναι δεκτικός, το σημαντικότερο ομως είναι να ΘΕΛΕΙ να ακούσει κάτι καινούριο,να μάθει,να μη νομίζει οτι τα ξέρει ολα.
Φένεται απο τον τρόπο που γράφουν και απο αυτά που λένε,αν δεν μπορείς να το καταλάβεις είναι επειδή δεν είσαι ικανός(χωρίς παρεξήγηση).
alex22 :
Θα επιθυμούσα να αναφέρεις μερικά από αυτά που έχεις πάρει εσύ από περισσότερο εξελιγμένες προσωπικότητες .
Αυτό που πήρα μέχρι τώρα εγώ για παράδειγμα από τον zip ,είναι η επιθυμία μου να βελτιώσω τον γραπτό λόγο .
Στην γραμματική σύνταξη των σκέψεών του είναι πράγματι πολύ εξελιγμένος και του βγάζω το καπέλο .
quote:
Αυτό και μόνο που λες στην αρχή, πως σε άλλο συνειδησιακό επίπεδο είσαι του λόγου σου και σε άλλο εγώ, δείχνει πεντακάθαρα το πως αντιμετωπίζεις τους αναγνώστες σου. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζεις και τον trexagireve και τον alex22 και τους υπόλοιπους. Σώπα ρε μεγάλε ... Ποιος είσαι ; Πως την είδες ;
Edited by - zip on 05/04/2009 11:49:22
Αυτό δεν μου αρέσει στον zip.
Βγάζει συμπεράσματα ,που δεν ισχύουνε γιατί δεν είναι αντικειμενικά .
Ποιος θα κάτσει να του εξηγήσει , ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει απολύτως τα ίδια δικαιώματα με τους συνανθρώπους του ,αλλά αυτό τι σχέση μπορεί να έχει με αυτό που έγραψα .
Ο καθένας διανύει μία διαφορετική συνειδησιακή εξέλιξη .
Αφού διαφοροποιούνται τα σημεία αυτά , πως είναι δυνατόν να αντιληφθούμε όλοι στον ίδιο βαθμό ,κάποια πράγματα ?
Έτσι διαφοροποιείται και η επικοινωνία μεταξύ μας .
quote:
Άλλη μπούρδα. Η μασημένη τροφή είναι μασημένη τρόφη Αιώνιε! Δεν έχει ποιότητα, έχει συντηρητικά.Οι μπεμπελάκ είναι όλες ίδιες.
Άλλη μάρκα η μία, άλλη μάρκα η άλλη. Αλλά η ουσία, ίδια κι απαράλλαχτη. Τι δηλ. ; Επειδή σου λένε π.χ ότι η μία έχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενώ η άλλη όχι ; Και τσιμπάς καημένε μου ; Fashion victim μου φαίνεται είσαι φιλαράκι. Πολλές διαφημίσεις βλέπεις ...
Edited by - zip on 05/04/2009 12:01:30
Ζιπ σύνελθε .
Ο alex22 ,έγραψε για βιβλία και τα παρομοίασε με μασημένη τροφή ,όταν το μόνο που κάνουμε είναι να τα μεταφέρουμε σε έναν χώρο.
Οι έννοιες και οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρουνε βιβλία ,εξαρτάται και από τον τρόπο μεταφοράς ,καθώς επίσης και την δεκτικότητα του αναγνώστη .
Όμως λόγω του οτι είσαι σε διαφορετική φάση της ερευνάς σου και γενικά στη ζωή σου απο μένα δέν σημαίνει οτι θα σε ωφελείσει.
Στο τόπικ της αστρικής προβολής συνειδητοποιήσα με την βοήθεια κάποιου οτι σκοπός ειναι πρώτιστως η αυτογνωσία (μιλώ πάντα για μένα,δεν ξέρω πως το βέπετε ασείς), πρίν απο αυτό ήθελα να κάνω αστρική προβολή απωσδήποτε δέν με ενδιέφερε ο τρόπος. Τώρα αυτό που πραγματικά θέλω είναι να γνωρίσω τον εαυτό μου και όχι να σπαταλάω τον χρόνο τσάμπα με τεχνικές αστρικής προβολής που δεν βγάζουν πουθενά.
Αυτή η βοήθεια για μένα είναι ανεκτίμητη.
Και γώ βγάζω το καπέλο στον zip για το γράψιμο του, είναι τέλειο.
Δέν ξέρω αλλα γενικά ο zip κατα κάποιο τρόπο μου θυμίζει τον Παντελή Γιαννουλάκη στο περιοδικό strange.
Πολλοί το έχετε ακούσει αυτό. Αυτοί αυτό που μπορούν να κάνουν μόνο
είναι να σου δείξουν τον δρόμο εσύ πρέπει να τον διαβείς.
Δέν θα τον περπατήσουν αυτοί για σένα ούτε θα σε κουβαλήσουν.
Αλλά να τον δείξουν μπορούν,αλλιώς γιατί υπάρχουν?Για να βοηθήσουν φυσικά,να καθοδηγήσουν.
Σίγουρα μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση σε αυτά που είπα(ως συνήθως).
Το να σε καθοδηγήσουν οι δάσκαλοι δεν σημαίνει να μήν ακούς τον Ανώτερο εαυτό σου,το αντίθετο αφού όπως είναι γνωστό ο εαυτός είναι ο αληθινός Δάσκαλος για εμάς. Απλώς οι καθοδηγητές θα σε οδηγήσουν σε εκείνον.
Ναι ε; Εσύ δηλ. πιστεύεις πως με τον alfa-omega, είστε στο ίδιο επίπεδο. Ε, για κάνε πως τον ρωτάς να δούμε τι θα σου πει .. Πες του "alfa-omega, εγώ κι εσύ, είμαστε στο ίδιο επίπεδο ;" Για ρώτα τον ... για ρώτα τον ... να σπάσουμε πλάκα.
Όχι ο κηφέας από ότι γνωρίζω ( αν κάνω λάθος διόρθωσέ με ) ,διαθέτει επιστημονική γνώση .
Εγώ τελείωσα την Τρίτη τάξη γυμνασίου .

να υπάρξει αυτή η έρμη η κατανόηση της προσωπικής
συμπεριφοράς..Όσο μιλάμε για ιδιαιτερότητες, τόσο
δεν γίνονται αντιληπτές....
Μιλάμε για αντίληψη και για προσωπικότητα...Χρησιμοποιήστε
την καμιά φορά, έτσι για αλλαγή...
Πρέπει να δεχτείτε ο ένας τον άλλο , για να συζητήσετε....
Φίλε αω δεν θυμάμαι ο Χριστός να πήγε Πανεπιστήμιο ή ο Βούδας.
Ή μήπως ο Σωκράτης και ο Μεγάλος Πλάτωνας?
Η δική μου άποψη είναι οτι μπροστά στον εσωτερισμό και πάνω απ'ολα την αυτογνωσία η επιστημονική γνώση είναι αστεία,θα έλεγα αχρείαστη.
Ενα μάτσο άχρηστες πληροφορίες ωστε κάποιος να μπορεί να βγάλει λεφτά.
Δεν σνομπάρω τους επιστήμονες (χάρισαν μεγάλες στιγμές,αλλά και μεγάλες τραγωδίες). Χρειάζονται οι επιστήμονες σε κάθε τομέα, αυτή φέρνουν την νέα τεχνολογία κτλπ.
Αυτός όμως που γνωρίζει τον εαυτό του γνωρίζει όλα τα μυστικά του σύμπαντος και τους θεούς,Όπως έχουν πεί και οι αρχαίοι.
Τα βιβλεια που γνωριζω με το περιεχομενο που ζητας ειναι¨Η αποκρυφος βιβλος ¨τις Ελενας Π.Μπλαβατσκι εκδοσεις πιθανων κεδρος
και το λεξικο συμβολων του Κουπερ δεν ξερω εκδοσεις
Πραγματικά το βιβλίο της Μπλαβάτσκυ, "Βίβλος Αποκρυφισμού" είναι το καλύτερο. Το βιβλίο του Κούπερ, "Λεξικό συμβόλων" καλό και είναι απο τις εκδόσεις του Πύρινου Κόσμου.
Υπάρχει ακόμα και κάποιο βιλίο απο τις εκδόσεις Αnubis, το οποίο μου διαφεύγει ο τίτλος...
Κέλσος