ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Desdaemona91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
26/07/2012, 23:13:47
Χαχαχαχα...

(Κρύψε λόγια, θα χάσει την εμπιστοσύνη του ο.. λαός μας)

20/05/2004, 11:08:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ryche ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΝΩΣΗ...

ΟΣΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ryche ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗ...
ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ... ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΛΕΝΕ ...
ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ..

ΣΤΕΙΡΑ ΛΟΓΙΑ ...
ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ...

ΑΓΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ .....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Just_A_ManΜέλος
20/05/2004, 12:22:52
Το πιο όμορφο μας το είπε η καλή μας Ψυχή Zadok.

“No name human”

Με αγαθή Αγάπη,

just.

Edited by - Just_A_Man on 20/05/2004 12:25:11

20/05/2004, 14:09:07
quote:
Zadok πολύ όμορφο το ποίημα...αλλά το δυνατό σου σημείο είναι ο αυτοσχεδιασμός...

Όταν ένα τέτοιο ποίημα μας δονεί, είναι αν μη τι άλλο ιεροσυλία να διατυπωθεί με άλλο τρόπο.

Από κει και πέρα, δεν το κατέγραψα για να θαυμάσουμε την ικανότητα του ποιητή, αλλά για να απεικονίσω τη δική μου στάση ζωής, τη δική μου φιλοσοφική άποψη.

Το αν αυτό πραγματώνεται ή αν θέλεις, αν εγώ καταφέρνω να το πραγματώσω, θέλω να πιστεύω ότι αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητα της ζωής μου και στους ανθρώπους γύρω μου.

Καλέ μου φίλε Just_A_Man, χαίρε! Να 'σαι πάντα καλά, να μας χαρίζεις τη ζεστασιά της καρδιάς σου...

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Just_A_ManΜέλος
20/05/2004, 19:51:30

Thanks.

steelspringΜέλος
23/05/2004, 00:29:21
Είναι κάτι που διαρκώς επαναλαμβάνεται μέσα σ`αυτό το φόρουμ.
Οι απόψεις τίθενται με μορφή αφηγήματος και γίνεται χρήση λέξεων και όρων που είτε ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει ,είτε παρουσιάζεται μια ποιητική έκφραση ως άποψη για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται ιεράρχηση των όρων κατα σειρά σημαντικότητας και όχι κατα σειρά συχνότητας.
Είναι τρομερά κουραστικό να διαβάζει κανείς ασυνάρτητα αφηγήματα με ανακάτωμα μή κατανοητών όρων.
Είναι τρομερά κουραστικό αυτό το αιώνιο ανακύκλωμα , με αποτέλεσμα
"όλα είναι σημαντικά , και τίποτα δεν είναι σημαντικό"

Παρατηρώ επίσης ότι ο όρος "Ειρήνη" χρησιμοποιείται ως περιγραφή του σημαντικότερου αγαθού του κόσμου.
Εκεί κατα τη γνώμη μου βρίσκεται ένα σημαντικότατο και τραγικότατο λάθος.

Για να μήν κουράσω άλλο θα πώ ότι σκοπός της ζωής είναι η εξέλιξη.
Το να γίνω σοφότερος και καλύτερος.
Να βρίσκομαι σε αρμονία με τη φύση και τους συνανθρώπους μου.

23/05/2004, 00:56:11
quote:

Είναι κάτι που διαρκώς επαναλαμβάνεται μέσα σ`αυτό το φόρουμ.
Είναι τρομερά κουραστικό αυτό το αιώνιο ανακύκλωμα , με αποτέλεσμα
"όλα είναι σημαντικά , και τίποτα δεν είναι σημαντικό"

ευτυχως καποιος καταλαβε πως κατι επαναλαμβανεται αλλα εχει και συνεχεια...:ΓΝΩΡΙΖΕΙ το αποτελεσμα...
ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ...ομως;-
(μονο ..τοτε τερμα η σαμσαρα....!)

quote:

Για να μήν κουράσω άλλο θα πώ ότι σκοπός της ζωής είναι η εξέλιξη.
Το να γίνω σοφότερος και καλύτερος.
Να βρίσκομαι σε αρμονία με τη φύση και τους συνανθρώπους μου.

...δεν κουραζει "η αληθεια" εκεινους που μπορουν + την αναγνωριζουν/κουραζει οσους δεν κατανοουν /
απλως ...καθισταται φανερη μοναχα η επαναληψη...
(δηλαδη οχι τα καθαυτα λογια ενος τραγουδιου αλλα ενα "βουητο" της φωνης:)
(...ισως το επαθες κι εσυ καλο μου...πιο πριν/ισως οχι/επειδη η αποψη σου για τη ζωη δεν δειχνει...'σε σαμσαρα'..:)

...Συμφωνω απολυτα με την αποψη σου "για τη ζωη".
"απλη και 'ξηγημενη"....

(...κατι ως "συμπερασματικο σχολιο" :
+ αλλοι το ιδιο λενε με σενα...
απλα εσυ το ανεφερες "πιο ..πεζα" -που θα λεγε+ ο τελχινας..διαβαζοντας Ατμα-....
'ΟΥΔΕΙΣ ΨΟΓΟΣ' ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΤΗ,
ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ..ΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΕΔΩ ΕΣΩ..(ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΡΑΓΕ;)+ ΕΣΥ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΔΩ/ΓΙ'ΑΥΤΟ +ΞΑΝΑΗΡΘΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ...ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ...ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ...:)

quote:

Παρατηρώ επίσης ότι ο όρος "Ειρήνη" χρησιμοποιείται ως περιγραφή του σημαντικότερου αγαθού του κόσμου.
Εκεί κατα τη γνώμη μου βρίσκεται ένα σημαντικότατο και τραγικότατο λάθος.

...οσο για την "βασανισμενη Ειρηνη"...ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!..
αναφερεται ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ..οταν γινεται πολεμος...
ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΑΠΛΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...!

-ευχαριστω σε.. τι κι αν βρεχει εξω .../ειναι ακομη ανοιξη

φως εν σκοτει!

Technoshamanism

Edited by - ΑΤΜΑ on 23/05/2004 01:03:39

Edited by - ΑΤΜΑ on 23/05/2004 01:08:20

steelspringΜέλος
23/05/2004, 03:45:45
quote:
...δεν κουραζει "η αληθεια" εκεινους που μπορουν + την αναγνωριζουν/κουραζει οσους δεν κατανοουν /
απλως ...καθισταται φανερη μοναχα η επαναληψη...
(δηλαδη οχι τα καθαυτα λογια ενος τραγουδιου αλλα ενα "βουητο" της φωνης:)

Δεν θα μπορούσα ποτέ να πώ γνώμη για κάτι που δεν μπορώ να υπολογίσω να αντιληφθώ, να αισθανθώ, και να μετρήσω.
Η φύση όμως μας διδάσκει τα πάντα αν την προσέξουμε.
Ο πίθηκος ίσως κάποτε εξελιχτεί και γίνει άνθρωπος.
Ο άνθρωπος μπορεί να εξελιχτεί και ίσως κάποτε γίνει Θεός.
Το σφάλμα είναι ο άνθρωπος να θέλει να ξαναγίνει πίθηκος.
Όταν έχουμε το δώρο της σκέψης και της φιλοσοφίας είναι καλό να μήν την εξαντλούμε σε μυθεύματα του τύπου "Τι είναι το καλό και το κακό , μήπως το κακό είναι και λίγο καλό ,ή μήπως το καλό έχει απο
το κακό επειδή δεν ξέρουμε απόλυτα το κακό που έχει και λίγο απο το καλό..."
Κανέναν δεν θα βλάψει να είναι λιγάκι σαφής στις σκέψεις του .Είναι κάτι που συντομεύει τον διάλογο.

quote:
(...ισως το επαθες κι εσυ καλο μου...πιο πριν/ισως οχι/επειδη η αποψη σου για τη ζωη δεν δειχνει...'σε σαμσαρα'..:)

Ποτέ δεν έπαθα τίποτα και πάντα ήμουν σαφής.
Όσο μπόρεσα τουλάχιστον.

23/05/2004, 09:57:39
Φίλε steelspring σε ευχαριστώ για τον πολύ απλό και όμως περιεκτικό τρόπο έκφρασης...

Το φαινόμενο των πάσης φύσεως "πολιτικάντηδων" που προσπαθούν με κάθε λογής δύσκολες λέξεις και ακατάληπτο λόγο να εντυπωσιάσουν είναι γνωστό της πάσι...

Οπως γνωστό ακόμη είναι ότι αυτός είναι και ο λόγος που τους ξεχωρίζει από τους πραγματικούς πολιτικούς...

Δες ποιοί έχουν γράψει ιστορία και θα καταλάβεις...

Είναι κάποιοι άνθρωποι που μιλάνε στην καρδιά μας με λόγο απλό και μεστό...κι ας ανήκουν σε άλλο κόμμα, σε άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, σε άλλη θρησκεία...

Κι αν τους ρωτήσεις θα σου που ίσως ότι είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή τους... να μπορούν να κάνουν τους άλλους να τους καταλαβαίνουν... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ!

"Τάδε έφη Avallon"
steelspringΜέλος
23/05/2004, 11:19:41
Χάρισμα είναι επίσης να ξέρεις να θέτεις θέμα συζήτησης.
Αυτό προυποθέτει να ξέρεις να εντοπίζεις την σημαντικότητα των ζητημάτων.
Είμαι σίγουρος πως αυτό το θέμα (τοπικ) κάνει τουλάχιστον 50 άλλα τόπικς να φαίνονται υποθέματα και ανθυποθέματα αυτού που άνοιξες εδώ .

23/05/2004, 21:06:18

quote:

"ΑΥΤΟΣ Ο ÃTMAN ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ VEDAS,ΥΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΑΘΕΙΑ-ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΣ -Ο ÃTMAN-ΕΠΙΛΕΓΕΙ,ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ."
-ΚΑΤΗΟPANISAD-

Edited by - ΑΤΜΑ on 23/05/2004 21:28:21

23/05/2004, 22:46:08
τωρα να ταυτιστω ή οχι;
ο καθενας με τον τροπο του φιλε steelspring
ποιητικο,ξερο,ευθη,πλαγιο...
δεν καταλαβαινω τους παντες ουτε και ζητω να με καταλαβουν ολοι...
νομιζω ομως οτι αρκετοι φιλοι κατανοησαν...τουλαχιστον την
προθεση μου...αν τωρα ενοχλησε με τον τροπο μου που δεν ειναι παντα ο ιδιος προτεινω να με προσπερνας...

χαιρε!

steelspringΜέλος
24/05/2004, 00:24:28
Δέν είμαι εγώ που θα σε προσπεράσω .
Η φιλοσοφία σε προσπερνάει αφού της κλείνεις την πόρτα.
Να την καταλάβαινες τουλάχιστον.....

24/05/2004, 08:54:57
Φίλε ryche ουδέν ψόγος!
Αν νομίζεις ότι γράφεις ποιητικά, ή ακατάληπτα θυμίσου ότι εσύ ο ίδιος δεν είσαι "αντικειμενικός" παρατηρητής του εαυτού σου...
Ασε λοιπόν τους άλλους να σε κρίνουν γι'αυτό...
Θέλεις να ταυτιστείς?
Γιατί όχι? Go ahead!
Oλοι εδώ μέσα έχουν κάποιον που ταυτίζονται...
Αλλος ένα Ρουβά...
Αλλος έναν φιλόσοφο...
Αλλος έναν Ερμή...
ή μια zezmperg...
Δεν είναι μόνο ότι είναι της μόδας να ταυτιζόμαστε όλο και περισσότερο εδώ μέσα τον τελευταίο καιρό αλλά είναι και επικτακτική ανάγκη του εσωτεριστή να βρεί την ταύτιση σε κάποιον ως ανέβασμα ενός ακόμα σκαλοπατιού της σκάλας του Μεγάλου Εργου...
για την επίτευξη της μεταστοιχείωσης στον ερμαφρόδιτο... το αποτέλεσμα ενός πετυχημένου χημικού γάμου ...
Καλή σας μέρα...

"Τάδε έφη Avallon"
24/05/2004, 09:43:01
Καλημέρα σας.

Ο κάθε ένας/μια είναι μια ξεχωριστή οντότητα, έχει τα δικά του κριτήρια τα οποία είναι πάντα υποκειμενικά, έχει το δικό του τρόπο έκφρασης και κρίσης, έχει τις δικές του μοναδικές εμπειρίες.

Θα διαφωνήσω με την άποψη της φίλης Avallon ότι ταυτιζόμαστε, ίσως να έλεγα ότι αναγνωρίζουμε συνοδοιπόρους.
Για να ταυτιστώ με κάποιον θα πρέπει είτε αυτός να είναι ολόιδιος με μένα, είτε εγώ να προσπαθήσω να τον αντιγράψω πλήρως.
Αν λοιπόν αυτός είναι ολόιδιος με μένα τότε αναιρείτε η μοναδικότητα μου ως ψυχής, αν εγώ αντιγράψω κάποιον τότε κρύβω τον πραγματικό μου εαυτό και παρουσιάζω ακόμα και σε μένα κάτι το οποίο δεν είμαι.
Άρα και στις δύο περιπτώσεις δεν είμαι εγώ, αναιρώ τη μοναδικότητα μου.

Πολλές φορές κάνουμε πιστεύω το λάθος να θεωρούμε συμμάχους ή εχθρούς τους άλλους γιατί συμφωνούν ή διαφωνούν με τα προσωπικά μας θέλω, όμως δε βλέπουμε το ότι ο καθένας έρχεται στο δρόμο μας για να μάθουμε κάτι, για να δούμε κάτι, για να βιώσουμε είτε μέσα από την αντίθεση είτε μέσα από τη συμφωνία.

Αυτό που πρέπει πιστεύω λοιπόν να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας, να έχουμε δηλαδή το «γνώθι σ’ εαυτόν».
Αυτόν πρέπει να κρίνουμε και όχι τους άλλους, όπως είπε και ο [b]ryche[b] «αν δε με καταλαβαίνετε προσπεράστε με».

Σας εύχομαι μία καλή εβδομάδα.

Ο κακός λύκος

elpidaΜέλος
24/05/2004, 12:24:47
Εάν όλοι είμαστε ίδιοι με ίδιες απόψεις εμπειρίες τρόπο σκέψης λειτουργίας κλπ. τότε δεν θα υπήρχε και εξέλιξη.

Δεν θα είχε κανείς να πάρει κάτι από τον άλλον και δεν θα είχε να προσφέρει και τίποτα μιας και όλα θα ήταν κοινά.

Συμπληρώνοντας λοιπόν στο post του Ramoglou, η μοναδικότητα είναι η κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη του καθενός. Ας το προσπαθήσει ο καθένας μας να το «εκμεταλλευτεί» αυτό θετικά !

24/05/2004, 13:02:33
elpida...
δεν είναι η διαφορετικότητα ή η αντίθετη άποψη που δεν δεχόμαστε αλλά ο τρόπος "επιβολής" της...
Νομίζω ότι η διαφορετικότητα είναι απολύτως σεβαστή από όλους αυτό που πολλές φορές δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ή προσπαθεί να επιβληθεί...
Εκτός και αν για κάποιους το moto τους είναι επιβάλλομαι άρα υπάρχω...

"Τάδε έφη Avallon"
24/05/2004, 13:15:42
Κανείς δεν μπορεί να σου κάτσει στον σβέρκο, αν δεν σκύψεις.

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

24/05/2004, 13:32:30
Μα αυτό ακριβώς είπα στο post μου καλή μου Avallon ότι αν κάποιος προσπαθεί να σου επιβάλει κάτι τότε απλά δεν ασχολείσαι μαζί του.
Τον κοιτάς , του χαμογελάς και πας παρακάτω.
ΕΑΝ ασχοληθείς, τότε κατά την ταπεινή μου άποψη, το κάνεις γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθείς, από αυτή την τριβή που θα προκληθεί θα βγουν μαθήματα και για σένα και για τον άλλο.

Ο κακός λύκος

elpidaΜέλος
24/05/2004, 14:24:03
Avallon…

Θα συμφωνήσω με το Ramoglou σε ότι έχει να κάνει με την επιβολή της κάθε άποψης.

Άλλωστε – για μένα – δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί μία άποψη.
Ο καθένας έχει την προσωπική του ελευθερία και αποφασίζει μόνος του εάν μία άποψη του κάνει προκειμένου να την υιοθετήσει ή ακόμα και να την απορρίψει.

Το να προσπαθεί κάποιος να επιβάλλει το δικό του έγκειται σε έναν προσωπικό εγωισμό και ανάγκη αποδοχής και μόνο.
Είναι γνωστό πως υπάρχει μία πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων που παίζουν ακούραστα το ρόλο του ξερόλα...