ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- O "ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- O "ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Avallon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/01/2005, 10:44:08
quote:
αν με έχει καλύψει το τοπικ που αναφέρω?
όχι, γι'αυτό και γράφω κι εδώ.... το πρότεινα μόνο ως μία αρχή συζήτησης....

Noμίζω ότι σε ευχαρίστησα γι'αυτό...
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί το ξαναέθεσες με τα αντίστοιχα σχόλια.. πράγμα που έκρινα πολύ περίεργο καθώς και το γεγονός ότι μιλάς με τέτοια φόρτιση σαν άμεσα εμπλεκόμενη... Δυο μέρες μετά την εγγραφή σου ασχολήθηκες με το αποχαιρετιστήριο τόπικ μου και όχι μόνο αυτό αλλά είχες και άποψη...ΠΕΡΙΕΡΓΟ...

quote:
όμως...
η αρχή της συζήτησης ήταν άλλη... αυτή που δεν θέλεις να αναφέρεις... για δικούς σου λόγους τους οποίους και σέβομαι απόλυτα... και που κάποιου από αυτούς αν θυμάμαι καλά βρίσκονται εδώ :
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4572&whichpage=1&ARCHIVE=
Παλιά ξυνά σταφύλια...εκτός κι αν ήρθες για να ξύσεις πληγές...
Mέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι εποκοδομητικό στη στάση σου σε αυτό το τόπικ...
Εσύ βλέπεις?

quote:
γιατι δις?
από τότε που μπήκα σ'αυτό το χώρο, έχω βαρεθεί πραγματικά άλλο ένα πράγμα.... να κάνω πενηνταράκια αυτά που λέω...
το δις δεν ήταν αναφορά λοιπόν σε σένα αλλά σε κάποιον άλλο, όπως και οι οδηγίες χρήσεως του mouse...
τώρα το γιατί εσύ σήκωσες την συγκεκριμένη μύγα... είναι προς συζήτηση και μάλιστα καθόλου άσχετη με το παρόν θέμα...

Αν νομίζεις ότι η εξήγηση αυτή μας κάλυψε...ΟΚ! Πάω πάσο!

Το θέμα μας είναι άλλο και όχι τα παλιά ξυνά σταφύλια που εσύ έφερες εδώ...και η αναμάσηση και αναπαραγωγή παλιών καταστάσεων θυμίζει κίτρινο τύπο και τηλεσκουπίδια...

quote:
σειρά μου να σε καλοσωρίσω στην ενεργή συμμετοχή σου εδώ...
και εύχομαι την πατροπαράδοτη ευχή του χώρου για έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο...

Kαλώς σε βρίσκω αγαπητή!

Avallon Reloaded...

Edited by - Avallon on 26/01/2005 10:52:06

26/01/2005, 13:18:51
Αγαπητή avallon,
quote:
Δυο μέρες μετά την εγγραφή σου ασχολήθηκες με το αποχαιρετιστήριο τόπικ μου και όχι μόνο αυτό αλλά είχες και άποψη...ΠΕΡΙΕΡΓΟ...

ξέρεις κάτι?
είμαι πολύ μεγάλη για να μην έχω άποψη... και δεν βρίσκω τίποτα το περίεργο σ'αυτό...
τώρα αν αυτή μου η άποψη σε ενόχλησε τι να κάνουμε... είπαμε, πρέπει κανείς να μάθει να δέχεται και τις απόψεις που δεν του αρέσουν....
αν και δεν νομίζω πως εξέφρασα καμμία άποψη για σένα προσωπικά, αλλά για ένα κλίμα που σαν νέο μέλος με είχε ενοχλήσει... αντιθέτως πάλι, θυμάμαι, άλλα παλαιότερα μέλη να μου επιτίθενται χωρίς λόγο...
αν θεωρείς υπεύθυνο τον εαυτό σου για την δημιουργία του τότε κλίματος, τότε καταλαβαίνω γιατί το παίρνεις τόσο προσωπικά...

quote:
Παλιά ξυνά σταφύλια...εκτός κι αν ήρθες για να ξύσεις πληγές...

χμ.. έχω ξαναπεί πολλές φορές, ότι λειτουργώ σαν καθρέφτης...
και ότι όταν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε μέσα του, δεν βαράμε τον καθρέφτη αλλά το κεφάλι μας στον πλησιέστερο τοίχο...
οπότε φαντάζομαι πως μπορείς να αντιληφθείς ότι η ερώτηση σου πρέπει να απαντηθεί καταρχήν από σένα...

quote:

Απλά είσαι αδιάφορος για το θέμα και αναρωτιέμαι τι κάνεις εδώ...

θα ήθελες να μας προσδιορίσεις με ονόματα ποιοι θέλεις να συμμετέχουν σ'αυτό το θέμα? για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.. θα περίμενα από σένα να έχεις το θάρρος να το κάνεις...
αν και... νομίζω πως ξέρω....

quote:
Εσύ βλέπεις?

ναι, αγαπητή βλέπω..
ότι μιλάς αντί να παριστάνεις την σφίγγα...
εξάλλου, όλα είναι mind games... να δεις πως την λένε αυτή την μέθοδο? μαιευτική?

quote:
Αν νομίζεις ότι η εξήγηση αυτή μας κάλυψε...ΟΚ! Πάω πάσο!

από την απάντηση και μόνο μπορώ να κρίνω ότι ακόμα και αν δεν σας κάλυψε, πάντως καταλάβατε τι λέω...! (αλήθεια το "μας" ποιους εννοεί? ή μήπως είναι πληθυντικός της μεγαλοπρέπειας?)

quote:
Το θέμα μας είναι άλλο και όχι τα παλιά ξυνά σταφύλια που εσύ έφερες εδώ...και η αναμάσηση και αναπαραγωγή παλιών καταστάσεων θυμίζει κίτρινο τύπο και τηλεσκουπίδια...

είναι?
πως μου διέφυγε άραγε....?

quote:
Kαλώς σε βρίσκω αγαπητή!

να 'μαστε πάντα όλοι καλά να τα λέμε...
γι'αυτό βρισκόμαστε εδώ..

Galadriel of Galadhrim

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
26/01/2005, 13:52:34
Εγώ δεν έχω καταλάβει, πώς γίνεται, από τη μιά να έχουμε τόσες φωτισμένες υπάρξεις, γνώστες και μυημένους στον εσωτερισμό,

και από την άλλη, έχουμε ξεκατινιάσματα, μαλλιοτραβήγματα, πλεκτάνες, λυκοφιλίες και έριδες...

Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας 16χρονα, κάτι δεν μας λέτε σωστά.

Καιρός να ασχοληθείτε λίγο με το θέμα "ο εσωτερισμός στην καθημερινή πράξη", ειδάλλως θα καταντήσετε σαν τον άλλον που καιγόταν η καλύβα του και αυτός χαιρόταν που δεν κρυώνει.

Αν ο "πρακτικός" εσωτερισμός (σας) είναι να πιστεύετε οτι είστε κάτι ανώτερο από τους άλλους, π.χ. κάποιους που δεν ξέρουν πώς γράφεται η λέξη "εσωτερτισμός" (όπως εγώ, δηλ.) τότε δεν διαφέρετε σε τίποτα από τους άλλους, που πιστεύουν οτι είναι ανώτεροι από κάποιους άλλους και για τον όποιοδήποτε ΧΨ λόγο.

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

26/01/2005, 15:29:53

Αvallon λες ότι το δικό σου θέμα αφορά μόνο αυτούς που ασχολούνται με τον αποκρυφισμό.

Αυτομάτως αποκλείει εμένα που δεν ασχολούμαι.

Νόμιζα ότι ψάχνουμε κάποιους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ όρους του εσωτερισμού και όχι επιλεκτικούς.

Τελικά δεν μου απάντησες τί είναι αποκρυφισμός.

Πήρα το θέμα στα σοβαρά αλλά αμφιβάλλω αν θα βγει κάτι σοβαρό.Ελπίζω να διαψευθώ.

Και κάτι άλλο,η αναγνωσιμότητα ενός θέματος δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το ποιοτικό του περιεχόμενο.Έτσι δεν είναι?

26/01/2005, 16:20:33
quote:

Αvallon λες ότι το δικό σου θέμα αφορά μόνο αυτούς που ασχολούνται με τον αποκρυφισμό.

Αυτομάτως αποκλείει εμένα που δεν ασχολούμαι.

Νόμιζα ότι ψάχνουμε κάποιους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ όρους του εσωτερισμού και όχι επιλεκτικούς.

Τελικά δεν μου απάντησες τί είναι αποκρυφισμός.

Πήρα το θέμα στα σοβαρά αλλά αμφιβάλλω αν θα βγει κάτι σοβαρό.Ελπίζω να διαψευθώ.

Και κάτι άλλο,η αναγνωσιμότητα ενός θέματος δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το ποιοτικό του περιεχόμενο.Έτσι δεν είναι?

Kost μου θύμησες μια ψυχή που συνάντησα σε μια συνάντηση του esoterica που με προσκάλεσαν πριν από 3 βδομάδες...

Η ύπαρξη αυτή με καλοδέχτηκε, μέ ρώτησε αν πλέον ασχολούμαι με τον εσωτερισμό και όταν της είπα ότι πλέον έχω πολύ χρόνο για μελέτη αφού δεν γράφω στο esoterica με ρώτησε για τα βιβλία που διαβάζω αυτό τον καιρό... και δε σταμάτησε εκεί... άρχισε να μου κάνει κουϊζ γνώσεων για να εξακριβώσει του λόγου το αληθές...

Για να λες λοιπόν Kost ότι δεν ασχολείσαι με τον αποκρυφισμό πάει να πει ότι ξέρεις πολύ καλά τι είναι οπότε και δε χρειάζεται να σου απαντήσω... απορώ μάλιστα γιατί ρωτάς...

Και το θέμα ΝΑΙ είναι επιλεκτικό αφού δε βάζω όλα τα αβγά στο ίδιο καλάθι αλλά ξεχωρίζω τον "θεωρητικό" εσωτερισμό από τον "πρακτικό"...
Συγνώμη αν σε ενόχλησε αλλά θέλω να το συγκεκριμενοποιήσω...

Προς Galadriel: To Θέμα είναι ανοιχτό σε όλους και δεν υπάρχει ιδιαίτερη πρόσκληση για κανένα... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι από που πηγάζει όλη αυτή η επιθετικότητα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...

Το θέμα μάλλον φαίνεται κάνει τζίζ...

Υ.Γ. Κοst... εγώ ήδη έχω αποκομίσει πολλά από το θέμα...και έπεται συνέχεια...

Avallon Reloaded...

Edited by - Avallon on 26/01/2005 16:24:08

PHILOSOFOS-1Μέλος
26/01/2005, 17:35:40
ωρες ωρες αγαπητα μελη με κανετε και ανατριχιαζω
πως ελλισεστε υποδεικνυετε αναπαραγετε και καθρεπτιζεστε ο
ενας στον αλλον με μοναδικο τροπο!
γενικως δεν παιζεστε αλλα ειπαμε ουδεις τελειως!

gh

26/01/2005, 17:41:42
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑΝ ΔΕΚΑΛΟΓΟ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ "" ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ..

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ 10 ΑΡΑΔΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ (ΕΩΤΕΡΙΣΤΗΣ).

ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ...

ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ..

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

OannesΜέλος
26/01/2005, 17:59:05
quote:
Αν κρίνω πάντως από τις αναγνώσεις του τόπικ 210 σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μάλλον το θέμα ενδιαφέρει πολύ

Aγαπητή Avallon, αν μου επιτρέπεις μία και μόνη παρατήρηση στο προαναφερθέν επιχείρημά σου περί αναγνωσιμότητας. Nομίζω ότι εδώ δεν είναι - και δεν πρέπει να είναι - τηλεόραση όπου κυριαρχεί ο νόμος της AGB με τα περίφημα μηχανάκια που μετράνε την τηλεθέαση. Oύτε το δελτίο τύπου των πρακτορείων εφημερίδων που ανακοινώνει πόσα φύλλα πουλήθηκαν. Eξάλλου και η Espresso πουλάει πολλές χιλιάδες φύλλα αλλά δεν θεωρείται και δεν είναι σοβαρή εφημερίδα.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
26/01/2005, 18:24:18
Oannes
quote:
Nομίζω ότι εδώ δεν είναι - και δεν πρέπει να είναι - τηλεόραση όπου κυριαρχεί ο νόμος της AGB με τα περίφημα μηχανάκια που μετράνε την τηλεθέαση.

Τo esoterica και γενικά τα forums δίνουν πάντα αυτή τη δυνατότητα σε κάποιον που ανοίγει κάποιο θέμα να γνωρίζει πόσοι το είδαν.
Νομίζω οτι η avallon ορθώς ενημερώνεται για το πόσοι είδαν το τόπικ και πόσο τους ενδιαφέρει μιας και είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη..

Θα ήθελα να παρακαλέσω τα μέλη τα οποία εχουν βγάλει το ``κεντρί τους`` ή να το δείχνουν φανερά ή να το βάλουν πάλι στη θέση του..

Τα καλωσορίσματα με προτεταμένο το ``κεντρί`` ε.. δεν συμβαδίζουν...

OannesΜέλος
26/01/2005, 18:47:31
Aγαπητέ allzzaro επέτρεψέ μου να μην απαντήσω, σεβόμενος το topic και τη συγγραφέα του, πριν τη δική της τοποθέτησή της πάνω στην παρατήρησή μου.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
26/01/2005, 19:04:00

AΣ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"