ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σημαίνει κάτι αυτό το μενταγιόν??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σημαίνει κάτι αυτό το μενταγιόν??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

toxotis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
toxotisΜέλος
03/01/2006, 01:04:09

Πίσω πλευρά

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αγόρασα από πλανόδιο στην Αριστοτέλους-Θεσσαλονίκη το μενταγιον που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Δεν είχε καμία ιδιαίτερη αξία, απλά μου είχε αρέσει σαν σύνολο και το πήρα.
Ώσπου μια φίλη πρόσφατα πρόσεξε πως δεν ήταν απλά σχέδια αυτά στην περίμετρο, αλλά νεκροκεφαλές.
Με προέτρεψε λοιπόν να βρω τη σημασία που μπορεί να έχει.
Ομολογώ πως ούτε και το κεντρικό σύμβολο μου είναι γνωστό και ας παραπέμπει σε αραβική γραφή.

Είναι κάποιος ανάμεσα μας που να γνωρίζει από σύμβολα?
Μπορεί κάποιος να βοηθίσει σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει?

Ευχαριστώ εκ των προταίρων
Τοξότης

03/01/2006, 03:31:05
Γειά σου toxotis.
Το κεντρικό είναι θιβετανικό Ομ (Ομ είναι το όνομα της θεότητας γενικά).
Μερικές ακόμα εικόνες:

μπορείς να ψάξεις αν θες στο google γράφοντας "tibetan om"

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

toxotisΜέλος
03/01/2006, 04:37:55
Ευχαριστώ πολύ Αμαλία,
είναι μια καλή αρχή...
XDΜέλος
03/01/2006, 18:14:31
Συμπληρωματικά οι 21 φιγούρες (ας πούμε νεκροκεφαλές αν και πρόκειται απλά για κεφάλια-καρικατούρες συνηθισμένες στην Ινδική τέχνη) ενδεχομένως αναπαριστούν θεότητες ή avatars του ινδικού πάνθεου επικουρώντας ενδεχομένως τον πιστό στην καθημερινή προσευχή του η οποία συνήθως απαρτίζεται από επαναλαμβανόμενες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ( 21 φόρες μήπως; ) φράσεις (mantra - στίχοι) όπως αυτή του κεντρικού σύμβολου, «ΩΜ».

Edited by - XD on 03/01/2006 18:19:19

matthias16Μέλος
03/01/2006, 23:57:01
ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΣ ΜΑΣ Κ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ Η ΤΑΦΟΥΣ ΣΕ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ!.....ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ???

"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"

homoΜέλος
04/01/2006, 02:22:47
einai to om vevea.alla den einai thivetaniko.einai indiko( h kalitera)indouistiko simvolo stin sanskritiki glossa,ta sanskritika einai h ieri glosa ton indouistikon ieron keimenon.synkekrimena to om einai simvolo tis ieris trimourti(triadas)ton indouiston pou apartizete apo tous theou mprahma visnou kai siva.an thes na vreis kati sxetiko prepei na psaxeis se sites pou anaferonte ston indoismo

η συνειδηση παμφωτη...

04/01/2006, 14:52:25
Αν και το Ομ ως σύμβολο και όνομα της Θεότητας σε πολλές ανατολικές θρησκείες, δεν θα μπορούσαμε να το χρεώσουμε περισσότερο σε κάποια από αυτές, ωστόσο οι απεικονίσεις του μπορούν να διαφέρουν λίγο.
Έτσι, το κλασσικότερο και γνωστό σε πολλούς (σανσκριτικό) Ομ είναι κάπως έτσι:

Ενώ τη μορφή που υπάρχει στο μενταγιόν του toxotis, συναντάμε πιο συχνά στη θιβετανική αναπαράστασή του:

Μια παράκληση homo:
Θα ήταν καλύτερα να έγραφες στα ελληνικά κι όχι στα greeklish

κλικ me

null_n_voidΜέλος
04/01/2006, 16:43:33
το πολυ ωραίο αυτό μενταγιόν είναι μέσα στην μπίχλα. δεν του βάζεις λίγο μπράσο???

ορεξη να χετε να διαγραφετε :)

04/01/2006, 18:43:34
04/01/2006, 21:49:02
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ Η ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΠΙΚΣ...

Ο ΦΙΛΟΣ/Η toxotis ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ/Η null_n_void ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΚΑΤΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

toxotisΜέλος
05/01/2006, 03:05:34
Σας ευχαριστώ όλους σας για τις πληροφορίες.
Τουλάχιστον μου έφυγε η 'εγνοια ότι ίσως άθελα μου να αγόρασα κάτι "κακό"

Βλέπετε τι κακό κάνει η άγνοια?

Απο πληροφορίες που δέχτηκα στο προσωπικό μου mail, λένε πως είναι φυλαχτό και πως οι μορφές-κεφαλές γύρω-γύρω παριστάνουν δαίμονες από τους οποίους προστατεύει το κεντρικό σύμβολο ΟΜ.

Όπως είπα το έχω πολλά χρόνια και η..."μπίχλα" είναι καλή μου void
είναι απλά οξείδωση...

Edited by - toxotis on 05/01/2006 03:06:55

null_n_voidΜέλος
05/01/2006, 17:09:51
[quote]
[b]ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ Η ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΠΙΚΣ...

Ο ΦΙΛΟΣ/Η toxotis ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ/Η null_n_void ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΚΑΤΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.....
[/unquote]

πως δεν έχει.
Εάν καθαριστεί θα μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα τις φιγούρες στο πλάι και να το δούμε καλύτερα. Ετσι θα καταλάβουμε εάν πρόκειται για νεκροκεφαλές ή κάτι άλλο.

Ευχαριστώ.

ps.
αγαπητέ/ή τοξότη τέτοιο ωραίο μενταγιόν κακώς δεν το φροντίζεις....στο νετ παντως αφθονούν τέτοια μενταγιόν, γύρω στα έξι δολλάρια έχουν.

This pendant is not for the timid! It has a Tibetan Om in the center encircled by many small skulls. The use of the human skull in Tibetan Buddhism is not a morbid obsession, but rather a reflection of the positive and uplifting view that the Tibetans take on life. It serves as a reminder that all existence on this earth is transitory, so one should live with great compassion and gentleness since we are all here for a short time and all beings at some time or another could have been our mother!

Om is the primordial sound from which the entire universe emanates. It is the inner essence of all mantras.

Make a statement when you wear this unusual and auspicious pendant, sure to be a conversation piece. Carry the blessings of these sacred symbols with you as a reminder to be compassionate as you go about your daily activities.

The pendant is about 1 3/4" around. It comes threaded on a black string for wearing.

This item comes from Tibetan refugees in Dharamsala, India, home to His Holiness the Dalai Lama and the Tibetan Government-in-Exile.

We will be happy to combine items for shipping.

Please check out my other items!

http://cgi.ebay.com/TIBETAN-BUDDHISM-OM-AND-SKULLS-PENDANT-INDIA_
W0QQitemZ5072045272QQcategoryZ98511QQrdZ1QQcmdZViewItem

Edited by - null_n_void on 05/01/2006 17:26:53

05/01/2006, 23:35:33
null_n_void:
quote:
πως δεν έχει.
Εάν καθαριστεί θα μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα τις φιγούρες στο πλάι και να το δούμε καλύτερα. Ετσι θα καταλάβουμε εάν πρόκειται για νεκροκεφαλές ή κάτι άλλο.

Γιατί τώρα εγώ έχω την εντύπωση πως "στρίβεις αλλά γαλλικά";
Μια χάρα φαίνονται οι φιγούρες, αλλά δεν πειράζει, η δικαιολογία ήταν πνευματώδης

κλικ me

morpheausΜέλος
06/01/2006, 03:50:35
Καλησπέρα σε όλους.
ΩΜ είναι η ιερή λέξη του Ινδουισμού AUM, μια λέξη εξαιρετικής σημασίας. Μπορούμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύει το ΛΟΓΟ ή το δημιουργικό ΗΧΟ, την άρρητη Πραγματικότητα που είναι η πηγή όλης της ύπαρξης.

Απο το:http://www.theosophicalsociety.gr/TSsymbolgreek/index.htm

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

homoΜέλος
06/01/2006, 03:59:09
agapiti amalia akoma ki an profanos to sigekrimeno simvolo einai kataskevasma thivetanon pragma pou einai fanero kai apo thn grafologia tou,se kamia periptosh den tha prepei na to taytisoume me ton voudismo kai kapio apo ta voudistika parakladia tou .ena apo ta vasikotera dogmata toy voudismou akoma kai toy thivetanikou voudismou einai h mh pisth se anotero theo(poso malon se trimourti typou om)profanos to synkekrimeno mentagion prepei na apodothei se animistika katalipa pou den katafere na exalipsei o lamaikos voudismos "maxagiana",katalipa ta opia vevea den ekfrazoun me kanena tropo tin episimi didaskalia tou thivetanikou voudismou.einai kata kapion tropo san tin pisti stoys kalikatzarous (sthn ellada) pou den ekfrazoun to pistevo ths episimis ekklisias alla einai aplos katalipa tou paganistikou parelthontos

η συνειδηση παμφωτη...

homoΜέλος
06/01/2006, 04:05:43
synepos to simvolo einai indouistiko alla katskevasmeno apo thivetano me tin toppiki grafi toy thivet prepei na zitiso sygnomi apo toys filous gia to aggliko alfavito alla akoma den exo vrei ton tropo na valo to elliniko, oxi mono se ayto to site alla kai se polla alla.profanos oi gnoseis mou pano stoys yopologistes einai thliveres opos episeis kai oi gnoseis mou sthn ellinikh orthografia.kata kapio tropo to na grafo akoma sayto to alfavito me prostatevei apo thn sisorefssh anarithmiton margaritarion

η συνειδηση παμφωτη...

toxotisΜέλος
06/01/2006, 04:15:18
Το μενταγιόν αυτό έχει υποστεί τεχνιτή παλαίωση και δεν τίθεται θέμα καθαρισμού για να "φανούν" καλύτερα οι κεφαλές.

Εγώ που το βλέπω live, θα έλεγα πως περισσότερο μοιάζουν με κρανία-νεκροκεφαλές.

Η μόνη αλλοίωση που υπέστη με τα χρόνια αφορά τα "πράσινα" στίγματα που διακρίνονται περισσότερο στην πίσω πλευρά, και σ' αυτά αναφερόμουν πιο πάνω. ΤΙΠΟΤΕ άλλο δεν έχει λερωθεί ή αλλοιωθεί.

Φαίνεται όμως δεν δεν είναι όλοι λάτρεις της παλαίωσης...
και κάποιοι προτιμούν τα πάντα να είναι "λαμπερά" κι ας μην είναι χρυσός...

anyway, πάντως βρήκαμε ένα δρόμο στο τι αντιπροσωπεύει το σύμβολο και αυτό είναι το σημαντικό στην όλη ιστορία!

Πάντως ειληκρινά, ανοίγοντας το θέμα δεν περίμενα ποτέ πως θα χρειαζόταν να εξηγώ την ..."μπίχλα" του μενταγιόν...

null_n_voidΜέλος
06/01/2006, 08:55:17
quote:

null_n_void:
quote:
πως δεν έχει.

Γιατί τώρα εγώ έχω την εντύπωση πως "στρίβεις αλλά γαλλικά";
Μια χάρα φαίνονται οι φιγούρες, αλλά δεν πειράζει, η δικαιολογία ήταν πνευματώδης

κλικ me

με χαροποιεί ιδιαίτερα που πρόσεξες το σχόλιο μου και ακόμη πιο πολύ που υπάρχουν και κάποιοι διαχειριστές-συντονιστές σε αυτό εδώ το φόρουμ που μιλούν και γράφουν σωστά ελληνικά.

καλημερούδια

null_n_voidΜέλος
06/01/2006, 08:59:06
quote:

Το μενταγιόν αυτό έχει υποστεί τεχνιτή παλαίωση και δεν τίθεται θέμα καθαρισμού για να "φανούν" καλύτερα οι κεφαλές.

Εγώ που το βλέπω live, θα έλεγα πως περισσότερο μοιάζουν με κρανία-νεκροκεφαλές.

Η μόνη αλλοίωση που υπέστη με τα χρόνια αφορά τα "πράσινα" στίγματα που διακρίνονται περισσότερο στην πίσω πλευρά, και σ' αυτά αναφερόμουν πιο πάνω. ΤΙΠΟΤΕ άλλο δεν έχει λερωθεί ή αλλοιωθεί.

Φαίνεται όμως δεν δεν είναι όλοι λάτρεις της παλαίωσης...
και κάποιοι προτιμούν τα πάντα να είναι "λαμπερά" κι ας μην είναι χρυσός...

anyway, πάντως βρήκαμε ένα δρόμο στο τι αντιπροσωπεύει το σύμβολο και αυτό είναι το σημαντικό στην όλη ιστορία!

Πάντως ειληκρινά, ανοίγοντας το θέμα δεν περίμενα ποτέ πως θα χρειαζόταν να εξηγώ την ..."μπίχλα" του μενταγιόν...

εξαρτάται τι αρέσκεται να φορά κανεις πανω του.

πχ στην αφρικη τους αρέσει να πασαλειφονται με σβουνιες προ κυνηγιου.

τα γουστα ειναι γουστα, ειπε ο πιθηκος και εφαγε το σαπουνι...

06/01/2006, 16:23:28
homo
quote:
agapiti amalia akoma ki an profanos to sigekrimeno simvolo einai kataskevasma thivetanon pragma pou einai fanero kai apo thn grafologia tou,se kamia periptosh den tha prepei na to taytisoume me ton voudismo kai kapio apo ta voudistika parakladia tou .ena apo ta vasikotera dogmata toy voudismou akoma kai toy thivetanikou voudismou einai h mh pisth se anotero theo(poso malon se trimourti typou om)profanos to synkekrimeno mentagion prepei na apodothei se animistika katalipa pou den katafere na exalipsei o lamaikos voudismos "maxagiana",katalipa ta opia vevea den ekfrazoun me kanena tropo tin episimi didaskalia tou thivetanikou voudismou.einai kata kapion tropo san tin pisti stoys kalikatzarous (sthn ellada) pou den ekfrazoun to pistevo ths episimis ekklisias alla einai aplos katalipa tou paganistikou parelthontos

η συνειδηση παμφωτη...

Από το όνομά μου στο παραπάνω κείμενο συμπέρανα πως απαντάς σε εμένα.
Θα το εκτιμούσα εάν το έγραφες στα ελληνικά, διότι στη μορφή greeklish μου είναι δύσκολο να το διαβάσω.
Δε νομίζεις πως μπορεί να συμβαίνει το ίδιο και με άλλα άτομα;

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορείς να γράψεις ελληνικά με τον υπολογιστή σου, μπορείς να συμβουλευτείς κάποιο σχετικό θέμα στην ενότητα των τεχνικών θεμάτων, ή να ζητήσεις εκεί να σε βοηθήσει κάποιος που ξέρει.

κλικ me