ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ® (με βούλα) - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ® (με βούλα) - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

zip12 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
14/03/2009, 08:32:33
Ο Εφραιμάκος (άγιος ανθρωπάκος) συνεχίζει το νταλαβέρι

Xθες, 13/3/2009, στο Δ' Τελωνείο Εξαγωγής, στην Κεντρική Λαχαγορά της Θεσσαλονίκης, κατατέθει διασάφηση οριστικής εξαγωγής με αποστολέα / εξαγωγέα την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ΚΑΡΥΕΣ, ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Η εξαγωγή αφορούσε οδική μεταφορά 1,000 kgr θυμιάματος, αξίας 25,000 euros και ο προορισμός του εμπορεύματος ήταν ένα μοναστήρι στην Ρωσία. Το τιμολόγιο εξαγωγής είχε σφραγίδα της Μονής και την υπογραφή "Εφραίμ μοναχός".

Προς τιμήν τους οι υπάλληλοι του Τελωνείου, μπλοκάρισαν την διαδικασία εκφράζοντας αμφιβολίες για την εμπορική δραστηριότητα του Βατοπαιδίου και μέχρι την ώρα που έφυγα εγώ από το Τελωνείο, η διαδικασία της εξαγωγής δεν είχε ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω τι απέγινε αργότερα.

Προκύπτουν ορισμένα θέματα - κατ εμέ :

1ον: Το παραστατικό είχε ανάλυση κινδύνου (risk analysis) με την διαβάθμιση "ΜΕΣΑΙΟ". Σημειώστε πως όταν υπάρχει η ένδειξη επικινδυνότητας "ΜΕΣΑΙΟ" για ένα εμπόρευμα, οι Τελωνειακές Αρχές (σύμφωνα πάντα με τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα) δεν είναι υποχρεωμένες να διενεργήσουν φυσικό έλεγχο του εμπορεύματος. Δεν βλέπουν το εμπόρευμα δηλ. αλλά υπογράφουν μόνο τα συνημμένα έγγραφα (τιμολόγια, δελτία αποστολής, πιστοποιητικά κτλ). Σημειώστε επίσης πως ο βαθμός επικινδυνότητας ενός εμπορεύματος (το αν είναι δηλ. "ΧΑΜΗΛΟ", "ΜΕΣΑΙΟ", "ΥΨΗΛΟ" ή "ΤΥΧΑΙΟ"), προκύπτει από έναν συνδυασμό παραγόντων όπως είναι π.χ ο ίδιος ο αποστολέας, το είδος του εμπορεύματος, η χώρα αποστολής / εξαγωγής και διάφορους άλλους παράγοντες και δίνεται κατ' ευθείαν από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (Ο.Π.Σ.Τ).

Το 1ο θέμα λοιπόν που προκύπτει - για μένα - είναι το εξής : πως οι κύριοι του Υπουργείου δίνουν ένδειξη "ΜΕΣΑΙΟ" σε ένα εμπόρευμα ενός αποστολέα, που έχει βουήξει η οικουμένη πως δεν είναι δα και ψιλικατζής ; Ένα είναι αυτό.

2ον: Τι σόϊ λιβάνι είναι αυτό που κοστίζει 8,500,000 εκατ. δραχμές ; (πολύ σημαντικό θέμα)

3ον: Εφ' όσον υπάρχει ατιμωρησία, ο Εφραιμάκος συνεχίζει κανονικότητα τις εμπορικές του δραστηριότητες, πουλάει λιβάνια, τα κάνει εξαγωγή σε άλλα μοναστήρια, κανονικό εμπόριο δηλ. μεταξύ των μοναστηριών (δώσε - πάρε, αλισβερίσι). Στα παπάρια του! Και το μπικικίνι που πάει ; Τα 25,000 euros ; Τα μοναστήρια είναι νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Μήπως το μπικικίνι θα πάει σε κάποιον συνταξιούχο ; Μήπως θα πάει στο Δημόσιο ; Μήπως θα πάει στην Παιδεία, στην Υγεία ; Μήπως θα μπει στην τζέπη μου ; Μπαααα ... δεν θαρρώ. Δεν θαρρώ.

Το αστείο της υπόθεσης ; Κάτω από την διεύθυνση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου υπήρχε και η ηλεκτρονική διεύθυνση του - άκουσον, άκουσον - λογιστηρίου της ! (logistirio@vatopedi.gr) Θα μου πείτε, κοτζάμ off shore έχουν, δεν μπορούν να έχουν και ένα e-mail ; Κι η κουτσή Μαρία, e-mail έχει σήμερα, δεν μπορούν αυτοί ;

Και πάλι επαναλαμβάνω > προς τιμήν τους οι Τελωνειακοί υπάλληλοι, σταμάτησαν την διαδικασία. Τουλάχιστον, όταν εγώ έφυγα από την υπηρεσία (περίπου στις 9:00), δεν είχε γίνει η εξαγωγή.

Με εκτίμηση,

ο ανταποκριτής σας

Edited by - zip on 14/03/2009 08:54:17

14/03/2009, 11:59:31
Πριν από λίγο, τηλεφωνικώς πληροφορήθηκα πως εν τέλει η εξαγωγή έγινε. Ένα σχόλιο μόνο, τίποτε άλλο >

Κύριε Εφραιμ, βρήκαμε τώρα καινούργιο πλυντήριο, έτσι ;
Michael DesignΜέλος
14/03/2009, 12:22:54
29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν VATOPEX... αυτοί ξέρουν.

•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.

15/03/2009, 00:24:45
quote:
zip
Τι σόϊ λιβάνι είναι αυτό που κοστίζει 8,500,000 εκατ. δραχμές ; (πολύ σημαντικό θέμα)

Από ότι είχα διαβάσει παλαιότερα φίλε zip , οι (άγιοι) πατέρες του Άθω εκτός από τα ψυχοφάρμακα που καταναλώνουν , το στρίβουν που και πού κανένα τσιγαράκι .....
Μιας λοιπόν που όπως γράφεις , όταν υπάρχει η ένδειξη επικινδυνότητας "ΜΕΣΑΙΟ" για ένα εμπόρευμα, οι Τελωνειακές Αρχές σύμφωνα με τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα δεν είναι υποχρεωμένες να διενεργήσουν φυσικό έλεγχο του εμπορεύματος , αποκλείεται το λιβάνι να είναι χορταράκι μυρωδάτο ποιοτικώς ανώτερο εκείνου των Ζωνιανών επειδή στο Άγιο όρος ως γνωστόν περιβολάρισσα είναι η Παναγία , οπότε και η τιμή δικαιολογημένη αφού προέρχεται από αγιασμένη καλλιέργεια .

*
16/03/2009, 13:14:09
Συκοφαντίες φίλε μου sesostris, συκοφαντίες..Κάτι
παραγγελίες απο Ολλανδία διεκπεραιώνανε τα άτομα...Αμέσως
εσύ στα ελαφρά ναρκωτικά...
R600Νέο Μέλος
17/03/2009, 18:30:49
οχι φιλοι μου προκειτε περι λιβανι μαρκας οχι οτι και οτι
12/04/2009, 08:35:24
Το νταλαβέρι του Εφραιμάκου ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ παιδιά!
Γι' αυτό δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα.
Κι αυτό συμβαίνει διότι το αρχιπαράσιτο που ονομάζεται Καραμανλής πέρασε νόμο, πριν τους ολυμπιακούς το 2004, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (τι πρεμούρα κι αυτή...).
Γι αυτό τους στέλνει υπομνήματα ο Εφραιμούλης, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ και δεν του κάνουν τίποτα.
Τους έχει χεσμένους όλους!
Αυτό το είπε κανένας από τους μεγαλοαπατεώνες "δημοσιογράφους";
Εσείς το γνωρίζατε;;;
12/04/2009, 08:49:06
Κι αν το λιβάνι είναι ηρωίνη;
Βάζει κανένας το χέρι του στην φωτιά;;;

Edited by - Αίολος on 12/04/2009 09:19:11

12/04/2009, 10:45:43
quote:
Αίολος

Κι αυτό συμβαίνει διότι το αρχιπαράσιτο που ονομάζεται Καραμανλής πέρασε νόμο, πριν τους ολυμπιακούς το 2004, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (τι πρεμούρα κι αυτή...).

Ενδιαφέρον ... μπορείς να βρεις αυτόν τον νόμο ?

12/04/2009, 11:52:24
Οταν ψηφίστηκε αυτός ο νόμος, είχε περάσει στα ψιλά της Ελευθεροτυπίας, απ' όπου και το πληροφορήθηκα.
Το "γυαλί" δεν έβγαλε "κιχ" γι' αυτό.
Δυστυχώς δεν κράτησα το απόκομα.
Πάντως περιλαμβάνεται στον νόμο που καταργούσε τους φόρους (10%) της εκκλησίας σταδιακά έως το 2008.
Οι ξεφτίλες...
Δεν νομίζω όμως να είναι δύσκολο να βρεθεί.
Λίγο ψάξιμο θέλει...
Θα το κοιτάξω κι εγώ.

Edited by - Αίολος on 12/04/2009 12:09:35

14/07/2010, 09:34:23
quote:
3/10/2005, Deva Parinito,

Αρνούνται κατηγορηματικά η διαχειρίστρια Amalia & o συντονιστής morent11 του Esoterica, οποιαδήποτε συμμετοχή & ανάμειξη του φόρουμ σε οργανώσεις ή ομάδες που λειτουργούν εξυπηρετώντας κάποιους σκοπούς. Σε ερώτηση που δέχτηκαν αν το Esoterica συνδέεται με την οργάνωση "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ", απάντησαν πως ουδέποτε το φόρουμ ανέπτυξε κάποιους ιδιαίτερους δεσμούς με την εν λόγω ομάδα πλην αυτών που έχουν πληροφοριακό & ενημερωτικό χαρακτήρα & πως το Esoterica παραμένει "ανοιχτό" σε όλους όσους ενδιαφέρονται με τον Εσωτερισμό.

Παρά τούτο, στo φόρουμ του Esoterica δημοσιεύεται "κλειδωμένη" από την 20/4/2004, μία και μοναδική συνέντευξη με φορείς της οργάνωσης "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ".

Admin - Ο λογαριασμός του Deva_Parinito έχει ήδη απενεργοποιηθεί(από τις 18:30-19:00 σήμερα) για χρονικό διάστημα ενός μηνός, για αρχή. Δηλαδή θα είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί ξανά την 5η Νοεμβρίου.

Απαραίτητος παράγοντας για την επανενεργοποίησή του θα είναι να μας αποστείλει μέσω e-mail τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε, έτσι ώστε να πειστούμε ότι όντως θα προβεί σε αυτές και Δημόσια, όπως Δημόσια έχει προβεί στην προσπάθεια Παραπλάνησης, θεωρούμε του Συνόλου των εγγεγραμμένων Μελών αυτής της Κοινότητας, αλλά και του Συνόλου των Αναγνωστών των Συζητήσεών μας.

Αν γίνει έτσι, ο λογαριασμός του θα ενεργοποιηθεί με μόνον σκοπό να απαντηθούν οι ερωτήσεις που του θέσαμε και Δημόσια, στο παρόν Θέμα ειδάλλως θα απενεργοποιηθεί μόνιμα. Επίσης θα υπάρξει μόνιμη απενεργοποίηση του Λογαριασμού σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια παραπλάνησής μας, όπως το να μην είναι σύντονη η συμμετοχή του στην Παρούσα Συζήτηση με τις απαντήσεις που θα μας έχει ήδη στείλει ή το να γράψει και σε άλλους χώρους των Forums πρωτού ολοκληρωθεί η εδώ διαδικασία.

16/02/2006, nickname_1

Με το ευφυές λογοτέχνασμα «ο Εσωτερισμός βλάπτει σοβαρά την άγνοια», οι Ακροπολιστές της Θεσσαλονίκης γέμισαν με αφίσες τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προσκαλώντας το κοινό - ενίοτε το «κοινό» γίνεται και «κενό» αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο – σε μια βραδιά Παραψυχολογίας που έγινε χθες, Τετάρτη 15 του Φλεβάρη, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Ακρόπολης επί της οδού Λαγκαδά.

Η κακόγουστη αφίσα, που εκτός των άλλων, δεν είχε να ζηλέψει και τίποτε από εκείνες των φοιτητικών εκδηλώσεων που συναντάμε σωρηδόν έξω από την αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους πως η διάλεξη θα γίνει «εντός της στοάς». Εντάξει ρε παιδιά, θα φέρουμε και τους δαυλούς μας!

Οι διοργανωτές παρέλειψαν - σκοπίμως ? ποιος ξέρει ? παραμένει μυστήριο - να αναφέρουν τα ονόματα καθώς και τις ιδιότητες των ομιλητών, που προφανώς νομίζουν πως δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ας έχουν υπ' όψιν τους οι αγαπητοί - και τούτο είναι γνωστό της πάσης - πως για να θεωρηθεί τουλάχιστον "σοβαρή" μια διάλεξη ή μια οργανωμένη παρουσίαση, ανεξαρτήτως των θεμάτων που θα συζητηθούν, πρέπει τουλάχιστον να αναφέρονται τα ονόματα και οι ιδιότητες των ανθρώπων που θα εμφανιστούν στο βήμα. Να ξέρει δηλ. ο κοσμάκης ποιος θα μιλήσει & με τι ασχολείται αυτός που θα μιλήσει (ψυχολόγος, αστρολόγος ή κοσμοναύτης ?).

Σε νέα μόδα φαίνεται πως εξελίσσεται το φαινόμενο της εσωτερικής αναζήτησης και οι φίλοι Ακροπολιστές μάλλον το έχουν καταλάβει, καθώς όλο και συχνότερα διοργανώνουν συγκεντρώσεις ανοιχτής και ελεύθερης προσέλευσης. Και ναι, δεν λέω, ο Εσωτερισμός βλάπτει σοβαρά την άγνοια, αλλά και η αφισοκόλληση βλάπτει σοβαρά τον Εσωτερισμό. Οι υπεύθυνοι, που κατά τα άλλα, εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της φιλοσοφικής κληρονομιάς του έθνους, φαίνεται να αγνοούν παντελώς τις διατάξεις του νόμου περί αφισοκόλλησης, αδιαφορώντας για την ήδη άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης εξ' αιτίας των αυθαίρετων αφισοκολλήσεων. Όλα τα 'χε η Μαριωρή δηλ. οι αφίσες της Νέας Ακρόπολης της έλειψαν...

amalia- Το θέμα αυτό απενεργοποιείται, καθώς και ο λογαριασμός του συγγραφέα του. Η απενεργοποίηση δε αυτή, αφορά την οριστική απαγόρευση εισόδου του μέλους με το όνομα "Don_Kixwtis" ή "deva_parinito" (και πολλών άλλων ονομάτων, που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς) στα forums του ESOTERICA.

Η κοινότητα του ESOTERICA δε σκοπεύει να φιλοξενήσει την έμμεση (ή και άμεση) δημόσια διαπόμπευση ενός μέλους των συζητήσεών μας, αλλά και ενός ανθρώπου γενικότερα, όπως αυτό γίνεται μέσα από το blog που παρέθεσες ως link στο παραπάνω μήνυμά σου, καθώς και σε άλλα μηνύματά σου.

ενώ

13/07/2010, trexagireve

Για να μην πούμε για τον απολυτο προσηλυτισμό, που ασκούσαν,
παλιά, τουλάχιστον, όπως και την γραμμή που τηρούσαν....Δεν
ήξεραν λέξη περα απο ότι έγραφε το μάθημα τους....Κάτι απο απολυταρχισμός...
Τώρα, θέλω να πιστεύω, ότι έγιναν πιο ανοιχτοί...

Εκ του ανταποκριτή σας

15/07/2010, 10:08:44
Εγώ φίλε μου zip, μίλησα, για το τμήμα γνωστικιστών και
Νέα Ακρόπολη, στην πόλη της Λάρισας, το 85, επειδή ήξερα πολλά
απο τα άτομα που ξεκίνησαν......Και είναι προσωπικές κρίσεις, καθώς δεν έβλεπα να αναπτύσσεται σωστά η κίνηση....Με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, "εσωτέρικα" και "Νέα Ακρόπολη" εν Αθήναις εγώ τι
σχέση έχω;Και πρόσεξε,δεν κατάλαβες τίποτε, γιατί,εσύ μιλάς γι άλλο πράγμα..Όλα θα τα ανακατέψεις, για να βγεις σωστός;;
Και βέβαια, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω,αυτό που αληθινά νοιώθω,οτι θεωρώ το "εσωτέρικα", πολύ υψηλών στάνταρ, φόρουμ, παρά τα όποια ...ατομικά "κολλήματα",
εκ των οποίων δεν εξαίρω εαυτόν,που θα το έκανε να είναι ακόμη καλύτερο...
Όπως και κάνει, είναι υγιές φόρουμ, πιστεύω κι αυτό, μαζί με τα αντικείμενα των τόπικ του ,εγγυάται κάτι καλό....
Χρειάζονται και θετικοί κοινωνικοί συσχετισμοί, δεν είναι απαραίτητη η πόλωση...