- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; No2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Gardnerian Book of Shadows
και εκμεταλευτούν...
Έτσι δεν είναι;
Κατα τα άλλα αν και πολλά κομμάτια της σκέψης σου δεν μπορώ να τα "χωνέψω" με την δική μου λογική, πχ τα κομμάτια περί μοναδικότητας, ανωτερότητας ή σημαντικότητας του ανθρώπου στο σύμπαν χωρίς να μην παραδέχομαι ότι σε όσα εμείς γνωρίζουμε ως τώρα ο άνθρωπος είναι σημαντικός με ιδιαίτερες δυνάμεις και άγνωστο κατ εμέ παρελθόν. Δεν παύω όμως να δέχομαι το σύνολο των σκέψεων σαν κάποια εκδοχή με πιθανότητες.. απλά έχε τα "ματια" σου ανοιχτά και μην κολλάς σε συγκεκριμένα πράγματα προσπαθώντας να απορρίψεις σχεδόν ότι ακούς :)
Ίσως αν κάποιος είχε την υπομονή να μαζέψει όλες αυτές τις θεωρίες κάπου μαζεμένες θα ήταν πιό εύκολη η συζήτηση..
έχουμε πχ θεωρίες περί πλανήτη που θα περάσει, κομήτη-μετεωρίτη που θα πέσει, ηλιακού μέγιστου, σύνοδο πλανητόν-ευθυγράμιση με σείριο, κλιματική αλλαγή, εποχή παγετώνων, αναστροφή ή μετατόπιση πόλων, επιστροφή "θεών", ΕΛ (lol), αναβάθμιση dna, απενεργοποίηση μαγνητικού πεδίου και καταστροφή απο ηλιακές καταιγίδες-κοσμικές ακτινοβολίες, ακτίνες Γάμμα απο έκρηξη υπερκενοφανούς, έλευση αντίχριστου, έλευση μεσία, ψέυτικη έλευση μεσία, παγκόσμιος πόλεμος και δεν ξέρω γω τι άλλο.. και φυσικά η επικρατέστερη θεωρία ότι πρόκειτε για άλλη μια ημερομηνία καταστροφόλογίας που απλά θα περάσει για να ρθει μετά η επόμενη :) Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να ξέρουμε το μέλλον μας είναι να γνωρίζουμε καλά το παρελθόν μας και το παρελθόν αυτού του πλανήτη και εφόσον αυτό δεν μπορεί να γίνει δυστυχώς μπορούμε να μένουμε μόνο σε θεωρίες και να περιμένουμε. Ίσως το μέλλον απλά προσπεράσει ή ίσως τα γεγονότα του μας ξαναδιδάξουν το παρελθόν ή απλά ίσως και να το ξαναδιαγράψουν.
πόστ, φίλε Crsven...chill out....
Συμφωνούμε τα μάλα, ότι απαιτείται συγκερασμός των δεδομένων
περί του τι θα γίνει το 2012..Όλα,λίγο πολύ,περιγράφουν το ίδιο
πράγμα....
ps μιλούσα γενικά για την αντιμετώπιση σου στο θέμα και όχι για το τελευταίο post.. πάντα chilled είμαι :)
Τώρα εγώ με την λογική μου θα απέρριπτα αρκετές απο τις εκδοχές που είπα πχ (έτσι για να προχωρήσει λίγο η συζήτηση)
Πλανήτης που θα περάσει -> o γνωστός nibiru ... αυτή η θεωρία αν και σχετικά καλά δομημένη δεν μου στέκει καλά για λόγους που εξήγησα σε προηγούμενα posts.
κομήτη-μετεωρίτη που θα πέσει -> Αυτό αν και είναι πάντα πιθανό και συμβαίνει κάθε κάποια εκατομμύρια χρόνια είναι κάτι που δεν νομίζω ότι μπορεί να προβλεφθεί ΕΚΤΟΣ αν κάποιος κάποτε παρακολουθόντας την τροχιά κάποιου τέτοιου αντικειμένου περνώντας απο δώ είχε τότε τις γνώσεις (όπως έχουμε σήμερα) να υπολογίσει την τροχιά και την πιθανότητα-ημερομηνία πρόσκρουσης. Ακόμα και έτσι όμως το σύμπαν έχει τόσους απρόβλεπτους παράγωντες που κανείς δεν θα μπορούσε να το πεί πριν χιλιάδες χρόνια σίγουρα αλλά κατά προσέγγιση με κάποιο ποσοστό.. έτσι χαίρω πολύ συνεχώς δίνοντε ημερομηνίες ακόμα και σήμερα.
ηλιακού μέγιστου -> Αυτό είναι κάτι συνήθες και έχει ξανασυμβεί μέσα στο 1800 να έχουμε μεγαλύτερο ηλιακό μέγιστο απο άλλες φορές.. δεν νομίζω όμως να αφορά καταστροφή του ανθρωπίνου γένους ή αναβάθμιση του αλλά ίσως ένα προσωρινό "χαος" από ζημιές σε ηλεκτρικά δίκτυα.. άκυρο λοιπόν
σύνοδο πλανητόν-ευθυγράμιση με σείριο -> σε αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη στο τι θα γίνει αν ισχύει.. σε οποιονδήποτε εξομοιωτή όμως έχω δει δεν είδα κάποια τέτοια ευθυγράμμιση η σύνοδο ή τουλάχιστον κάτι πιο ιδιαίτερο απο άλλες που έγιναν στο παρελθόν.
κλιματική αλλαγή -> Αυτό συμβαίνει ήδη και δεν είναι κάτι που θα γίνει ξαφνικά σε 1 μέρα ή λίγους μήνες μέσα στο 2012-13
εποχή παγετώνων -> Σίγουρα υπάρχει περιοδικότητα αυτού του φαινομένου και ίσως κάποια στιγμή συμβεί.. μέχρι στιγμής δεν έχω δεί κάποια απόδειξει ή ένδειξη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε μια μέρα ή σε λίγους μήνες αλλά ότι θέλει καιρό για να ολοκληρωθεί μια τέτοια μετάβαση, ΧΩΡΙΣ όμως να απορρίπτω πράγματα που δεν γνωρίζουμε (πχ έχω ακούσει για ευρήματα απότομα παγωμένα απο την τελευταία εποχή των παγετώνων που ΊΣΩΣ θα δικαιολογούσαν μια τυχόν τέτοια θεωρία σαν της γνωστής ταινίας..)
αναστροφή ή μετατόπιση πόλων -> Αυτό νομίζω ότι γίνεται κάποιες χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον θεωρητικά (χωρίς απτές αποδείξεις) αλλά.... ακόμα εδώ δεν είμαστε? :) η αναστροφή αν έπερνε χρόνο να γίνει ίσως επιρέαζε το μαγνητικό πεδίο με καταστροφικά αποτελέσματα.. η μετατόπιση θα άλλαζε το status quo σε αρκετές χώρες.. τίποτα όμως για μένα που να αφορά ολική καταστροφή για τον άνθρωπο.
επιστροφή "θεών" -> Αυτό εκ πρώτης ακούγεται ηλίθιο αλλά βάζοντας το "θεών" σε εισαγωγικά αρχίζει και σε βάζει σε σκέψεις.. ναι ίσως κάποτε επέστρεφαν κάποιοι ΑΝ είχαν έρθει ποτέ εδώ αλλά το θέμα είναι η ημερομηνία.. έδωσαν ραντεβού? :P εκεί είναι το χαζό του πράγματος.
ΕΛ -> Καλά αυτό δεν θέλω καν να το σχολιάσω εγώ.. δεν μπορώ να καταπιώ τέτοιες Ελληνοκεντρικές θεωρίες απλά την προσπερνάω
αναβάθμιση dna -> Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει εξέλιχθεί ιδιαίτερα περίεργα και "απότομα" σε σχέση με άλλα είδη.. και πιθανόν να έχει και άλλη εξέλιξη μπροστά του. Εδώ όμως μιλάμε για απότομη εξέλιξη απο κάπου ή κάτι.. (δημιουργούς, σείριο και δεν ξέρω τι άλλο λένε), κάτι τέτοιο δεν χωράει απόλυτα στην λογική μου αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο μυστήρια η ιστορία του ανθρώπου που δεν μπορώ να το απορρίψω
απενεργοποίηση μαγνητικού πεδίου και καταστροφή απο ηλιακές καταιγίδες-κοσμικές ακτινοβολίες -> Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα έχει ξαναγίνει αρκετές φορές.. δεν νομίζω όμως να μην επιβιώναμε (εκτός αν μιλάμε για μετεωρίτες με το χάσιμο της "ασπίδας")
ακτίνες Γάμμα απο έκρηξη υπερκενοφανούς -> Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στο σύμπαν αλλά ευτυχώς όχι στην "ήσυχη" γωνιά που βρίσκεται ο πλανήτης μας.. σίγουρα όμως μπορεί κάποια στιγμή να γίνει αλλά εδώ έχω πάλι πρόβλημα με τις ημερομηνίες η ακρίβεια είναι αδύνατη με τις παραμέτρους του σύμπαντος ακόμα και να έχουμε εντοπίσει το supernova και το +- μπορεί να είναι ασυλληπτο σε χρόνο για τα δικά μας δεδομένα
έλευση αντίχριστου -> Εδώ δυσκολεύομαι γιατί πρέπει να μπλέξω θρησκείες για να φτάσω εκεί οπότε απλά προσπερνώ..
έλευση μεσία -> το ίδιο..
ψέυτικη έλευση μεσία -> Δεν θα μου ακουγόταν απίθανο ένα τέτοιο σενάριο αλλά αυτό θα αφορούσε παγκοσμιοποίηση και αλλαγή του status quo στον κόσμο και όχι καταστροφή ή αναβάθμιση του ανθρώπου.. τέτοιες αλλαγές και "κομπίνες" εναντίων του απλού κόσμου δυστυχώς γίνονταν πάντα.
παγκόσμιος πόλεμος -> Αυτό είναι ένα γεγονός με μεγάλες πιθανότητες να γίνει μιας και είναι στον χαρακτήρα του ανθρώπου να αλληλοσπαράσετε με τους άλλους. Αυτή την στιγμή μάλιστα με τόσα όπλα μαζικής καταστροφής ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν εφιαλτικό και φοβάμαι πως επειδή ο άνθρωπος δεν αλλάζει χαρακτήρα όπως βλέπω.. κάποια στιγμή θα γίνει κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι πως εγώ κάνω μια λογική εκτίμηση.. δίνοντας όμως με σιγουριά μια ημερομηνία πλέον περνάμε στην σφαίρα της προφητείας απο τον άνθρωπο για τον άνρθωπο.. εκεί όμως για να δωθεί κάτι τέτοιο πριν χιλιάδες χρόνια θα μπλέξουμε το πεπρωμένο που θα πρέπει να ισχύει το "φυγείν αδύνατον" αν ισχύει αυτό τότε δεν έχει νόημα όλη η ζωή μας κατ εμέ οπότε γιαυτό και μόνο κάτι τέτοιο θα με χάλαγε ιδιαίτερα να ισχύει :)
Άλλος? :)
![]()
Να προσθέσω άλλες δύο αίτιες για καταστροφή, όχι κατανάγκη το 2012 αλλά στο μέλλον. Οικονομική διάλυση (τραπεζικό σύστημα κτλ) και τεχνολογική πρόοδος που θα δημιουργήσει τεχνητή νοημοσύνη ανώτερη από του ανθρώπου και η οποία θα τον εξοντώσει. Αυτό το τεχνολόγικο άλμα μπορεί να είναι απότομο αν ακολουθήσει το ρυθμό αντίστοιχων μεταβολών της ιστορίας πχ ανακάλυψη της φωτιάς, βιομηχανική επανάσταση κτλ κτλ
Για το δεύτερο.. ένα ποιό εξελιγμένο είδος ακόμα και αν ήταν δημιουργημένο από εμάς και τεχνητό θα ήταν απόλυτα λογικό να κυρίευε αυτόν τον πλανήτη και ίσως να εξόντωνε εμάς.. όχι γιατί εμείς είμαστε οι κακόμοιροι άνθρωποι και αυτά τα κακά ρομπότ όπως στο terminator αλλά γιατί απλά έτσι είναι η φύση.. αυτό κάναμε εμείς ως δείχνουν οι ενδείξεις στον άνθρωπο του Νεάντερνταλ καθώς και σε άλλα είδη.. αυτό έκαναν οι "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι στην Αμερική όταν την ανακάλυψαν.. ε πολύ απλά αυτό θα έκαναν και σε εμάς και καλά θα μας έκαναν :) .. τώρα αν ήταν δικά μας δημιουργήματα .. ε αυτό και μόνο δείχνει πως ο άνθρωπος έχει τόσο εξυπνάδα για να έχει φτιάξει κάτι τέτοιο αλλά είναι ακόμα τόσο ηλίθιος για να έχει φτιάξει κάτι τέτοιο ;)