ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Iptamenos paratiritis71 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
nagualΜέλος
27/10/2002, 01:01:57
Χαιρετώ όλα τα μέλη και ιδιαίτερα τον αγαπητό Υάκινθο.
Που ήσουν χαμένος φίλε μου;
Καλέ μου φίλε Φώτιε πρέπει να σου ομολογήσω ότι είμαι συλλέκτης πολύτιμων λίθων.Συλλέγω διαμάντια,ρουμπίνια,σμαράγδια κλπ.
Η ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ σκόρπισε γύρω της μεγάλες ποσότητες από αυτά,τα οποία με μεγάλη μου χαρά μάζευα και την ευχαριστώ θερμά γι‘αυτό.
Βέβαια που και που άφηνε και καμμία «κουτσουλιά» την οποία άφηνα να περνάει απαρατήρητη γιατί ήμουν απασχολημένος με το έργο μου.
Πολλοί δεν έδωσαν προσοχή σ‘αυτά τα διαμάντια αλλά προτίμησαν να ασχοληθούν με τις κουτσουλιές.
Οι κουτσουλιές τώρα, εκτός από τις θρεπτικές τους ιδιότητες σε φυτά και αναπλαστικές ικανότητες του εδάφους, έχουν και κάποιες άλλες «παρενέργειες».
Λερώνουν το καινούργιο μας «κουστούμι» το οποίο με πολύ «κόπο» και «υπερηφάνεια» ράψαμε στον ράφτη μας και όμορφοι και ωραίοι περιφερόμαστε σε λογής λογής συγκεντρώσεις.
Συνήθως η πρώτη μας αντίδραση είναι να εκνευριστούμε με αυτή την όχι καθως πρέπει συμπεριφορά ορισμένων πετούμενων.
Σε δεύτερο χρόνο όμως μπορούμε να ψάξουμε γιά τα μηνύματα του «ουρανού»(να δικαιώσω λίγο και το όνομα μου).
Γιατί όλα και τα πάντα έχουν κάτι να μας πούνε
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ

ΣΠΥΡΟΣ corfuΝέο Μέλος
24/08/2007, 13:20:03
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΟΥ FORUM ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΝΙΩΘΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΞΕΝΟΣ" ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΟΥΝΙΕΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑΕΛΕΥΘΕΡΩΘΩ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.
best_19_manΝέο Μέλος
24/08/2007, 13:25:50
Αρκετές φορές το νιώθω αλλά όχι ακριβώς...νιώθω ότι ονειρεύομαι,ότι βρίσκομαι αποστασιοποιημένος απ'όλα
ΣΠΥΡΟΣ corfuΝέο Μέλος
24/08/2007, 20:16:13
ΟΝΤΩΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΜΩΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΞΙΤΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.
BeTReXΝέο Μέλος
27/08/2007, 17:59:58
Για σου φίλε σπύρο..Αυτό που αναφέρεις πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους διότι πιστεύω επίσης ότι προέρχεται μέσα από την καθημερινότητα!Επειδή συνήθως αφήνουμε τον ψυχικό μας κόσμο στο περιθόριο θέλοντας να προφτάσουμε όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις(π.χ. μια γεμάτη μέρα στην δουλειά),ξεχνάμε τα παρόντα και κυριότερα προβλήματα όπως είναι το να είσαι καλά με τον εαυτό σου.Όταν είσαι σε περίοδο που έχεις έντονη συναισθηματική φόρτιση() είναι πιο φανερό το φαινόμενο απόξενοσης από τον ίδιο σου τον εαυτό.Κι επειδή το σώμα μας αποθηκεύει τις έντονες καταστάσεις,μετά από κάποιο σημείο φτάνει σε κορεσμό και αντιδράει,θέλει να σου δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά..Όταν εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτήν την αντίδραση αμέσως υπόσυνείδητα αρχίζεις και θεωρείς ότι το "νέο" σώμα δεν είναι δικό σου και ότι όλες οι λειτουργίες του είναι αυτόνομες.Αμέσως μετά από αυτό μπαίνεις σε μια κατάσταση συνειδητότητας στην οποία αρχίζεις και καταλαβαίνεις πράγματα τα οποία δεν θα έδινες σημασία σε μια μέρα η οποία μπορεί να χαρακτιριστεί μόνο από πράγματα της καθημερινότητας.(π.χ)η κίνιση των χεριών σου σου φένεται παράξενη και ξένη όμως δεν είναι αυτό..είναι το ότι πρώτη φορά βλέπεις το χέρι σου να κηνείται μέσα από μια κατάσταση συνειδητότητας,είναι το ότι μετά από πολύ καιρό αφίνεις το σώμα σου να "μιλίσει" με το μυαλό σου,είναι ότι χαλαρώνεις και αφίνεις αυτά που σε απσχολόυν να βγουν στην επιφάνεια..Ετσι την στιγμή εκείνη βρίσκεσαι σε χαλάρωση και σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να περιγράψω πολύ καλά η οποία μοιάζει πολύ με κατάσταση "μαστούρας".
Όμως αν μπορέσεις να κατανοήσεις και να ελέγχεις τις αντιδράσεις του σώματός και του μυαλού σου,ξέρω ότι δεν θα νιώθεις πλέον ξένος και εγκλωβισμένος αλλά ο ευατός σου διαφορετικός από κάθε άλλη φορά,δυνατότερος από πριν και ελεύθερος έτοιμος να κατάκτήσεις τους ορίζοντες..
Η αλήθεια είναι ότι αρχικά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τα παραπάνω όμως όταν το καταφέρεις θα επιδιώκεις συνειδητά μια τέτοια εμπειρία...

<<Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία.

Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία.>>

AnaisΝέο Μέλος
30/08/2007, 03:38:15
Αγαπητέ φίλε ΣΠΥΡΟΣ corfu, ωραίο το θεματάκι που "άνοιξες"! Θέλω να σου πω οτι υπάρχουν φορές,ειδίκα βράδυ οταν είμαι ξαπλωμένη πριν κοιμηθώ, που νιώθω οτι είμαι εγκλωβισμένη μέσα στο σώμα μου και το νιώθω ξένο! Νιώθω οτι η ψυχή μου-εγώ δεν θα έπρεπε να είμαι εκεί μέσα(στο σώμα)και οτι η δική μου συνείδηση είναι τελείως μα τελείως ξέχωρη απο αυτό που την περιβάλει!!Δεν ξέρω αν κάτι παρόμοιο αισθάνεσαι και εσύ ή και κάποιος άλλος, πάντως είναι πολύ περίεργη αυτή η αντίληψη και δεν ξέρω απο που πηγάζει!

h psyxh mou einai h dynamh mou*

ΣΠΥΡΟΣ corfuΝέο Μέλος
31/08/2007, 02:14:57
ΝΙΩΘΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΝΙΩΘΩ ΞΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΔΕΝ ΜΕ "ΚΑΛΥΠΤΕΙ" ΘΑ ΕΛΕΓΑ...
ilaeira84Νέο Μέλος
09/09/2007, 17:22:26
ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΜΑ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ BLACK OUT ΜΕΣΑ ΜΟΥ- ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ- ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΞΕΝΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ.ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΚΟΙΤΑΖΟΜΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΛΛΑ Κ ΑΣΧΕΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ (ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ???ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΕΥΓΕΙ..ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΩ Σ' ΑΥΤΟ...
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΩ!
sopraisΝέο Μέλος
09/09/2007, 23:17:08
ΕΓΩ ΑΦΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΩΣ ΜΟΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΕ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΑ ΣΦΥΞΙΜΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΝΙΞΕΙ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ....

Soprais

ΣΠΥΡΟΣ corfuΝέο Μέλος
16/09/2007, 02:32:16
ilaeira84 ειναι απιστευτο! νιωθω το ιδιο ακριβως! τα λογια σου ηταν σαν να βγηκαν απο το στομα μου και λες και εδωσες μια περαιτερω επεξηγηση στο θεμα. νομιζα οτι ημουν ο μονος που το ενιωθα αυτο. δεν θα συμφωνουσα με τα αλλα παιδια (η απολυτα τελωσπαντων) αλλα εσυ νιωθεισ ακριβως αυτο που νιωθω και εγω... το θεμα βεβαια ειναι πως μπορει να το εξηγησει καποιος αυτο...
RankettΜέλος
16/09/2007, 17:18:34
quote:

ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΜΑ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ BLACK OUT ΜΕΣΑ ΜΟΥ- ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ- ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΞΕΝΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ.ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΚΟΙΤΑΖΟΜΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΛΛΑ Κ ΑΣΧΕΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, αλλά και εγώ είχα παρόμοιες, νομίζω, στιγμές στο παρελθόν. Είναι ένα είδος ψυχοπνευματικής σύγχυσης ή ζάλης, κατά την οποία νιώθω περίπου όπως και οι προλαλήσαντες, δηλαδή αποκομμένος από το περιβάλλον και γεμάτος απορία και ανησυχία ως προς το ποιος είμαι και τι κάνω εδώ (εκεί όπου συμβαίνει). Το "πρόβλημα" με μένα είναι ότι το φαινόμενο μπορεί να αναπαραχθεί και γνωρίζω το λόγο: μεταμφιεσμένοι άνθρωποι και ειδικά οι μάσκες τους. Γι' αυτό και αποφεύγω από μικρός όσο μπορώ ο,τιδήποτε έχει σχέση με μεταμφιέσεις.

ilaeira84, ίσως ο καθρέφτης να συγγενεύει με τις μάσκες ως αίτιο του φαινομένου.